17.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کل الخیر فی باب الحسین
سلسله حکایاتی از عظمت دستگاه سید الشهدا
قسمت اول ( آیت الله العظمی محمد رضا طبسی علیه الرحمه)
وقتی برای مرجع تقلید و نویسنده بزرگی که بیش از ۴۰ عنوان کتاب دارد فقط کتاب مقتل امام حسین علیه السلام سود بخشی میکند .
#کل_الخیر_فی_باب_الحسین_طبسی_کتاب_مقتل
http://eitaa.com/almaggatel
ابراهیم با عشق به حسین علیه السلام ابراهیم شد
چون حسین ع را بیش از اسماعیل دوست می داشت به جای داغ اسماعیل داغ حسین ع را بر او نهادند.
امام رضا علیه السلام فرمود خداوند وحی فرمود: «ای ابراهیم! از مخلوقاتم چه کسی را از همه بیشتر دوست داری»؟ابراهیم پاسخ داد: پروردگارا! هیچ مخلوقی نزد من محبوبتر ازمحبوبت محمّد ص نیست .خداوند وحی فرمود: او برایت عزیزتر است یا جانت؟!اابراهیم پاسخ داد: بلکه او عزیزتر از جان من است.خداوند فرمود: فرزند او برایت عزیزتر است یا فرزندت؟!ابراهیم پاسخ داد: بلکه فرزند او عزیزتر از فرزندانم است.خداوند فرمود: اگر فرزند او مظلومانه به دست دشمنانش سر بریده شد؛ این امر دلت را بیشتر به درد میآورد، یا بریدهشدن سر پسرت به دست خودت در راه اطاعت از من؟!
ابراهیم پاسخ داد: بلکه بریده شدن سر فرزند او به دست دشمنانش، دلم را بیشتر به درد میآورد. خداوند فرمود: ای ابراهیم؛ گروهی که میپندارند از امّت محمّد صلیالله علیه و آله هستند، پسرش حسین را پس از او از روی ظلم و دشمنی مانند آن قربانی که نازل کردیم، سر میبرند .ابراهیم با شنیدن این سخن بیتابی نمود، قلبش به درد آمد و شروع به گریه کرد. خداوند به او وحی فرمود : ای ابراهیم! خونبهای بیتابیات بر پسرت اسماعیل را، با بیتابیات بر حسین و کشته شدنش دادم، و والاترین درجات پاداشگیرندگان بر بلایا را بر تو واجب ساختم. حضرت رضا علیهالسلام فرمود: آیه وَ فَدَیْناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ نیز به همین امر اشاره دارد، و آن ذبح عظیم جد ما حسین علیهالسلام است.
الخصال شیخ صدوق، جلد ۱، صفحه ۲۳۲
http://eitaa.com/almaggatel
قدم به قدم با قافله حسینی از مکه تا کربلا
نخستین منزل
نام منزل: بستان ابن معمّر (ابن عامر) به بطن نخله نیز مشهور است.
وجه تسمیه: این محل متعلق به عمربن عبدالله بن معمر بوده است.
زمان ورود: هشتم ذی الحجه سال ۶۰ هجری معادل ۱۸ شهریور ماه ۵۹ شمسی.
مدت توقف: امام درنگ کوتاهی در این محل داشته است.
ویژگی ها و امکانات: این منطقه میان دو دره بوده است که به نخل یمنی و نخل شاهی
مشهور بوده اند.
رویدادها: در این منزل فرزدق شاعر، همراه با مادرش امام را ملاقات کرد. امام و یارانش شمشیر و نیزه در دست داشتند. ابا عبدالله از فرزدق پرسید: پشت سر (کوفه) چه خبر؟
جواب داد: دل ها با توست و شمشیر ها با بنی امیه و تقدیر به دست خداست.
فرزدق پرسش هایی درباره ی مناسک حج از امام پرسید و پس از دریافت پاسخ با شتاب دور شد تا خود را به حج برساند. (برخی این ملاقات را در منازل دیگر نوشته اند که ملاقات در این منزل دقیق تر است.)
#منزل_فرزدق_عامر_ معمر
http://eitaa.com/almaggatel
قدم به قدم با قافله حسینی از مکه تا کربلا
نام منزل دوم : ابطح
وجه تسمیه: به سیلگاه وسیعی که در آن سنگ ریزه و ریگ است و نیز به دره پهن، مجرای فراخ، هموار و صاف و مسطح می گویند.
زمان ورود: به نظر می رسد ورود به این محل همان روز هشتم ذی الحجه (یوم الترویه) باشد. (۱۸ شهریور ۵۹ شمسی)
مدت توقف: امام به مقدار ساعتی در این منزل درنگ داشته است.
ویژگی و امکانات: ۱. زمین صاف و هموار که برای اتراق مناسب بود. ۲. چند درخت و چاه آب در این منطقه بوده است.
رویدادها: ۱. به امام اطلاع دادند که یزیدبن ثبیط بصری به دیدنش آمده است امام برخاست تا زودتر به دیدار یزید و فرزندانش عبدالله و عبیدالله برود، یزید نیز با اشتیاق به دیدار امام رفته بود. وقتی یزید برگشت، امام را در محل خویش نشسته دید و گفت: بفضل الله و برحمة فلیفرحوا. (یونس، آیه ۵۸) یزید شادمان شد و با 2 فرزندش هم سفر امام شد. امام در حق او دعا کرد. یزید ده فرزند داشت که فقط همین دو فرزند همراه او در کربلا شرکت کردند. ۲. پیوستن شخص دیگر را که همراه یزیدبن ثبیط بوده نیز در این محل ذکر کرده اند. نام او را عامر گفته اند.
#منزل_ابطح_منازل
http://eitaa.com/almaggatel
قدم به قدم با قافله حسینی از مکه تا کربلا
منزل سوم
نام منزل: تنعیم
وجه تسمیه: این نام برگرفته از کوهی است به نام «ناعم» که در سمت چپ این منطقه است.
زمان ورود: همان روز هشتم ذی الحجه، ۱۸ شهریور ماه، ۵۹ شمسی
مدت توقف: چند ساعت
ویژگی و امکانات: ۱.داشتن درختان و نخل زاران ۲. داشتن آب کافی
رویدادها: ۱. برخورد با کاروان بحیربن ریسان که کالاهایی را برای تبریک آغاز حکومت یزید به شام می فرستاد. امام دستور مصادره ی کالاها را صادر کرد. بار این شتران زعفران و حلّه و لباس بود. امام به شترداران فرمود هر کس با ما بیاید کرایه و لباس او را می پردازیم و هر کس بخواهد به یمن بازگردد به اندازه ی مسیر طی شده کرایه اش را خواهیم پرداخت. ۲. گفته اند در این منزل عبدالله بن عمر (فرزند خلیفه ی دوم) با امام ملاقات کرد و امام را از رفتن به کوفه بر حذر داشت و به امام گفت: به خدا می سپارمت، تو در این راه کشته می شوی و سه بار ناف امام را بوسید؛ احتمال است که دیدار کننده عبدالله مطیع باشد نه عبدالله عمر، در این دیدار اشاره به طومارها و نامه های همراه امام شده است.
#منازل_تنعیم_ قافله
http://eitaa.com/almaggatel
May 11
قدم به قدم با قافله حسینی از مکه تا کربلا
منزل چهارم
نام منزل: صفاح
وجه تسمیه: به کناره و حاشیه کوه می گویند. معلوم می شود این ناحیه در دامنه کوه است.
زمان ورود: احتمالا روز بعد یعنی نهم ذی الحجه امام به این محل وارد شده اند. (معادل ۱۹ شهریور ماه ۵۹ شمسی)
مدت توقف: توقف امام در این محل کوتاه بوده است.
ویژگی و امکانات: کنار جاده و مسیر اصلی بود. سمت چپ راه کسانی که از مُشاش وارد مکه می شدند. ویژگی مناطق کوهستانی را داشت.
رویدادها: ۱. امام را در این منزلگاه با سپر بر دوش دیده بودند و قبایی بر شانه. از زبان فرزدق است که:
لقیتُ الحسین بارض الصفاح علیه الیلامق و الدّرق
۲. عبدالله بن عمروبن عاص در این محل سراپرده ای داشت. گویا فرزدق در این محله با عبدالله دیدار داشته است. ۳. برخی ملاقات فرزدق را با اباعبدالله در این منطقه دانسته اند که دقیق به نظر نمی رسد. ۴. امام در سخنانی کوتاه تسلیم خود را در برابر قضا و اراده ی الهی بیان کرد.
#منازل_صفاح_قافله
http://eitaa.com/almaggatel
قدم به قدم با کاروان حسینی از مکه تا کربلا
منزل پنجم
نام منزل: وادی عتیق
وجه تسمیه: وادی به معنی مسیل و سرزمین گود میان دو کوه یا تپه است و عقیق به مسیل وسیع و گسترده گفته می شود.
زمان ورود: دهم ذی الحجه، ۲۰ شهریور ماه ۵۹ شمسی
مدت توقف: بسیار کوتاه و گذرا، به همین دلیل عمده ی کتب تاریخی از ذکر این محل به عنوان منزلگاه صرف نظر کرده اند.
ویژگی و امکانات: ۱. چندین چشمه و درخت در این منطقه بوده است. درختان منطقه عمدتاً نخل بوده اند. ۲. تخته سنگ های پراکنده و بزرگ و کوچک در اطراف.
رویدادها: سماوی در ابصارالعین دریافت نامه ی یحیی بن سعید بن عاص و عبدالله جعفر را به این منزل نسبت داده است. در این نامه یحیی خود را مشفق معرفی کرده و از امام خواسته است برگردد. امام فرمود: (در پاسخ عبدالله جعفر و یحیی) من پیامبر را در رویا دیدم که به من امر کرد این راه را بروم. وقتی پرسیدند: آن رویا چیست؟ امام فرمود: به کسی نگفته ام و تا به خدای خود ملحق شوم نخواهم گفت. ۲. اگر ملاقات عبدالله جعفر در این منزل باشد، پیوستن عون و محمد به اباعبدالله نیز باید در همین منزلگاه باشد.
#منازل_وادی_عقیق
http://eitaa.com/almaggatel
قدم به قدم با قافله حسینی از مکه تا کربلا
منزل ششم ذات عرق
نام منزل: ذات عرق
وجه تسمیه: عرق نام کوهی است در راه مکه. اهل تسنن ذات عرق را میقات عراقیان و اهل شرق می دانند اما شیعیان معتقدند باید از مسلخ که از مکه دورتر است محرم شد.
زمان ورود: دوشنبه چهاردهم ذی الحجه یا یکشنبه سیزدهم ذی الحجه معادل ۲۴ شهریور ماه 59 شمسی.
مدت توقف: چون این منزلگاه مهم و جمعیت فراوان داشت، امام حدود دو روز در آنجا توقف کرده است.
ویژگی و امکانات: ۱. در نزدیکی کوه واقع شده بود. ۲. نسبتاً خوش آب و هوا با درختان و چند چاه آب بوده است. ۳. جمعیت قابل توجهی در آنجا بود. ۴. منزلگاه مهمی بود.
رویدادها: ۱. دیدار امام با بشربن غالب اسدی، او نیز از کوفه آمده بود و همان گزارشی را داد که فرزدق داده بود. ۲. دیدار با ریّاش، ریّاش می گوید خیمه های افراشته دیدم. نزدیک شدم صدای قرآن خواندن حسین بن علی را شنیدم. وارد شدم، از امام سبب حرکت را پرسیدم، فرمود: بنی امیه به قتل تهدیدم کردند. این هم نامه های اهل کوفه است. ایشان کشنده ی من خواهند بود اما پس از آن دچار ذلت خواهند شد ذلیل تر از کهنه حیض. ۳. ملاقات با عبدالله بن جعفر و پیوستن دو فرزندش عون و محمد را به این منزلگاه نیز نسبت داده اند.
#منازل_ذات_عرق
http://eitaa.com/almaggatel
10.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند پنج قسمتی حسین علیه السلام تو را می خواند
قسمت دوم ( کتاب دن براون تابلوی مونالیزا)
محرم امسال میخواهی چه کاری بکنی که یک قدم فرهنگ عاشورا را ترویج داده باشی؟
اگر در زیارت عاشورا خون سید الشهدا را خون بر زمین ریخته خود میدانی و ندا می دهی: طلب ثاری... پس یعنی توی شیعه در برابر خون امام حسین علیه السلام مسئولی .
این کلیپ عجیب را ببینید و نشر دهید تا بدانید ما برای عاشورا هیچ کاری نکرده ایم .
#عاشورا_باور_مسئولیت_پذیری_تبلیغ_وظیفه
https://eitaa.com/almaggatel
قدم به قدم با قافله حسینی از مکه تا کربلا
منزل هفتم -حاجر
روز سه شنبه، پانزدهم ذیحجه، امام در این منزل بار نهادند. اینجا منزلی بود که اهل بصره برای سفر به حج در آن سکنی می گزیدند. در این مکان بود که امام پاسخ نامه « مسلم بن عقیل» را خطاب به مردم کوفه توسط«قیس بن مسهر صیداوی» و برادر رضاعی شان «عبدالله یقطر» به کوفه فرستاد. 1- متن نامه امام چنین است:
«به نام خداوند بخشنده مهربان، از حسین بن علی به برادران مسلمان و مومنش. سلام بر شما، پس من سپاس خدای را که جز او پروردگاری نیست به شما می رسانم. اما بعد، نامه مسلم بن عقیل به من رسید در حالی که مرا به خوش فکری شما مطلع ساخت و این که شما گرد او مبنای یاری ما و دریافت حق ما، اجتماع کرده اید. از خداوند می خواهم که برما خوش بخواهد و شما را به پاداش بزرگی نائل آرد. من به سوی شما از مکه روز سه شنبه، هشتم ذی حجه، روز ترویه … رهسپار شده ام.هنگامی که فرستاده من به شما رسید به سوی او در امر حکومت بشتابید و در این امر جدّیت داشته باشید. من همین روز ها به (محل) شما فرود خواهم آمد و درود و رحمت خدا بر شما باد.» 2-دو سفیر امام ( قیس و عبدالله یقطر) در قادسیه توسط «حصین بن نمیر» دستگیر شدند.
#منازل_حاجر_نامه_مسلم
https://eitaa.com/almaggatel