هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
📚عرضهٔ کتاب "روزه، سلوک پرهیزکاران" از آثار حضرت آیتالله العظمی مظاهری
💠تخفیف ویژهٔ بهمناسبت فرارسیدن ماه رمضان المبارک
💳 قیمت هر جلد کتاب فقط: 10/000 تومان
🔸مشاهده و سفارش کتاب روزه، سلوک پرهیزکاران:
🌐 https://b2n.ir/p02257
🌐 alzahrabook.ir
🆔 @alzahrabook_ir
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️کسی كه روزۀ قضا دارد، اگر تا چند روز مانده به ماه مبارك رمضان فراموش كند روزهها را بگيرد و وقتی يادش بيايد که نتواند قضا را بهجا آورد، چه وظيفهای دارد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️بعد از ماه مبارک رمضان قضای آن روزهها را بگيرد و برای هر روز 750 گرم گندم یا پول آن را به فقير بدهد.
#استفتائات #روزه
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️زن باردار يا شيردهی كه نمىداند روزهگرفتن برای فرزند او ضرر دارد يا خير، آيا روزه بر او واجب است؟
✍🏻پاسخ:
⬅️بايد از دکتر متديّن و متخصّص بپرسد و هر چه گفت عمل کند.
#استفتائات #روزه
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️نوجوانان که گاهاً در اوايل بلوغ به علّت ضعف جسمی، قادر به روزه گرفتن نيستند، در برابر قضا و کفّارۀ آن چه وظيفهای دارند؟
✍🏻پاسخ:
⬅️اگر این ضعف و عدم قدرت از ماه رمضان تا ماه رمضان دیگر ادامه داشته باشد، روزهها قضا ندارد، ولی اگر وضع مالی آنها متوسّط باشد، برای هر روزهای که نگرفته است، 750 گرم گندم یا پول آن را کفّاره بدهد.
#استفتائات #روزه
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️زنی که به خاطر بارداری یا شیردادن به بچّه، سه سال روزههایش را نگرفته و از ماه رمضان امسال تا ماه رمضان دیگر نتوانسته قضا کند، از نظر قضا و کفّاره چه وظیفهای دارد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️قضا ندارد و اگر تمکّن مالی دارد، برای هر روزه، معادل 750 گرم گندم یا پول آن را به فقير بدهد.
#استفتائات #روزه
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️دختر من سال گذشته به سنّ تکليف رسيده است؛ امّا در ماه مبارک رمضان به علّت ضعف جسمانی و بنيۀ ضعيفی که دارد، نمیتوانست روزه بگيرد و در آستانۀ ماه رمضان نتوانسته روزههای سال قبل را قضا کند و امسال هم احتمالاً نمیتواند روزه بگيرد. او بايد چه کار کند؟ اگر بعد از امسال توانست، آيا بايد هر دو سال را قضا کند يا بايد کفّاره بدهد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️روزههای سال گذشته قضا ندارد، ولی در صورت تمکّن مالی باید برای هر روزه، 750 گرم گندم يا پول آن را به فقرا بپردازید.
#استفتائات #روزه
🆔 @almazaheri
60 BAGHAREH-Ayeh 50.mp3
3.7M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 60: آیه 50 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️غذايی که از سحری زير دندان میماند، اگر غيرعمدی و خودبهخود فرو رود، چه حکمی دارد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️مبطل روزه نیست.
#استفتائات #روزه
🆔 @almazaheri
امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» فرمودند:
بزرگان مردم در دنیا بخشندگان، و درآخرت پرهیزگاران هستند
📚تحف العقول، صفحۀ 212.
#روایات
🆔 @almazaheri
📝پیام مرجع عالیقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهرى«مدّظلّه» به نشست ستاد تفسیر قرآن کریم استان اصفهان
بسم الله الرّحمن الرّحیم
قالالله سُبحانَه و تَعالی: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَ بَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ»
🔹ماه با عظمت و مبارک رمضان، به تعبیر حضرت باقرالعلوم«علیهالسّلام» "بهار قرآن" است: «لِکُلِّ شَیْءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان»؛ چنانکه قرآن کریم نیز به تعبیر مولای متّقیان«علیهالسّلام» "بهار قلوب" است: «وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ وَ تَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ»؛ و از اینرو در این ماه پرخیر و برکت، برترین و با اهمیّتترین امور، پرداختن به قرآن در همۀ ابعادِ گوناگون نظری و عملی آن است.
🔹هم قرائت و هم تلاوت قرآن کریم، هم تدبّر و تفکّر در تعالیم حیاتبخش این کتاب مقدّس و هم عمل و اجرای دستورات انسانساز و رهنمودهای جامعهساز این صحیفۀ الهی، باید در این ماه بهار قرآن، در صدر همۀ امور قرار گیرد تا به این وسیله، و با بهرهگیری از ظرفیّت عظیم رمضان و آمادگی مؤمنان و بندگان خداوند تعالی در این ماه مبارک، موجی از توجّه و تمرکز بر قرآن کریم، شکل گرفته و انشاءالله برکات آن در طول سال، استمرار یابد.
🔹حقیقت، آن است که درمان عموم دردها و مشکلات ما و جامعۀ ما در «بازگشت به قرآن» و التزام و پایبندی به تعالیم این کتاب جامع و جاودانی است: «يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِي الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ».
🔹اکنون که ستاد تفسیر قرآن کریم استان اصفهان، طیّ سالهای اخیر، تلاشی وافر و مشکور در ترویج و اشاعۀ تفسیر قرآن به ویژه در مساجد، را به انجام رسانیده است و به لطف الهی دستاوردهای شایسته نیز داشته است، توصیه و تأکید کنونی اینجانب به این ستاد و به عموم خطباء و مبلّغان گرامی و ائمّۀ محترم جماعات آن است که ظرفیّت واسع و مبارک ماه ضیافت الهی را به بهترین وجه ممکن، برای ترویج و تعلیم قرآن کریم مورد توجّه و استفاده قرار داده و پیامهای زندگیساز و تعلیمات حیاتآفرین این کتاب الهی را در متن جامعه، منعکس سازند و مردم با ایمان خصوصاً نسل تکاملخواه و حقجوی جوان را با معارف والای قرآن مجید، هرچه بیشتر آشنا و مأنوس نمایند، و خصوصاً معارف اخلاقی و رهنمودهای انسانسازانه این کتاب عظیمالشّأن، همانند عدالت و انصاف، احسان و ایثار، وفای به عهد و اداءِ امانت، شفقت و محبّت، حسنظن و خیرخواهی، سخاء و بخشندگی، شناخت وظیفه و عمل به وظیفه، حیا و عفاف، شکر و شکیبایی، بخشش و چشمپوشی، صداقت و یکرنگی و نظایر این تعالیم عالیه و روحپرور که دلهای هر انسان حقیقتطلبی را به سوی خود جذب مینماید را در کانون توجّه و ترویج قرار دهند، تا مخاطبان، طعم شیرین «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا» را در ذائقۀ روحی خود احساس نمایند.
🔹امید است با لطف خداوند متعال و التزام و عمل همگانی به این تعالیم تعالیبخش، بتوانیم روح خود را آباد نموده و سرشار از آمادگی برای پیمودن راه حق و حقیقت و دستگیری از یکدیگر در این راه، سازیم. انشاءالله. والسّلامعلیکم و رحمةالله و برکاته.
حسین المظاهری
۲ / رمضانالمبارک / ۱۴۴۳
۱۵ / فروردین / ۱۴۰۱
#پیام
🆔 @almazaheri