makarem al-akhlaq 176- 1403-05-09.mp3
16.9M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ انهَج لِی اِلى مَحَبَّتِكَ سَبِيلًا سَهلَةً»، به همراه مقتلخوانی شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) و نیایش و مناجات
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۵/۹ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 اولویتمند بودن مساجد برای نماز، عزاداری، برپایی مراسمات و... / محبوبیت کسی نزد خداوند که به حال مردم سودمندتر است / سرانجام کسانی که در ادارات، بازار و... مردم را سرمیدوانند / منش ائمه(ع) در آزادسازی بردگان و حیوانات در راه خدا / مردم نانخورهای خدایند / خوشحال کردن بندگان خدا / رساندن وجوهات شرعی و کمک به محرومان، بهطور مستقیم و با کمترین واسطه / دنیا بنده کسی است که بندگی خدا را بکند / آیا تامین نان و آب بیش از ۲۰ میلیون زائر اربعین، بهطور عادی امکانپذیر است؟! / وقتی ملائکه به بندگان خدا و زوار اباعبدالله(ع) خدمت میکنند
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
#پند_تاریخ
✅ ناسنجیده سخن گفتن
عبیدة بن زبیر برادر عبدالله بن زبیر از طرف او فرماندار مدینه بود. روزی ضمن یکی از خطبههای خویش به مردم گفت: «دیدید و شنیدید که خداوند برای شتری که قیمت آن پنج درهم بود، با قوم صالح چه کرد و چگونه آنان را معذب ساخت؟» مقصودش از شتر، ناقه حضرت صالح(ع) بود که آیت بزرگ پروردگار و معجزه حضرت صالح(ع) بوده و خداوند آن را در قرآن شریف «ناقةالله» خوانده است!
عبیدة بن زبیر این اثر مقدس الهی را در منبر به پنج درهم قیمتگذاری کرد و آن ناقه را ناچیز تلقی نمود و همین امر موجب انکار شنوندگان گردید و لب به اعتراض گشودند و به او لقب «شتر قیمتکن» (مقومالناقة) دادند. این لقب زبانزد عموم مردم شد و آنقدر در مجالس تکرار کردند که به صورت تمسخر فرماندار درآمد. تا جایی که عبدالله بن زبیر ناچار شد او را از فرمانداری عزل کند و برادر دیگر خود مصعب را فرماندار نماید و این رویداد نتیجه گفتن یک جمله ناسنجیده بود!
📖 منبع: سخن و سخنوری، ص۱۲۴ (با اندکی تصورف)
🆔 @almiqat
◾️ انا لله و انا الیه راجعون
شهادت ناباورانه مجاهد برجسته فلسطینی، جناب آقای اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس را تسلیت عرض نموده و علو درجات ایشان را از خداوند بزرگ مسألت مینماییم.
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱۲:۳۰ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
منظور از «تدبر در آیات قرآن» چیست؟ آیا توجه به خود آیه است یا ترجمه یا خواندن تفسیر قرآن؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ منظور از تدبر در قرآن، فراگیری ظاهر آن به صورت صحیح و سپس رجوع به تفسیر قرآن کریم برای دریافت معنای آن میباشد. در مرحله سوم باید برای به دست آوردن حقایق باطنی بعضی از آیات، به تفاسیر روایی که از حضرات معصومین(ع) رسیده است مراجعه شود. در این زمینه فعلاً دو تفسیر مد نظر است. تفسیر نورالثقلین و تفسیر برهان. البته کسی که مرحله اول را طی نکرده نباید سراغ مرحله دوم برود و کسی که مرحله دوم را طی نکرده نباید به سراغ مرحله سوم برود. این معنای تدبر در قرآن است. برای خواندن تفسیر حتما از تفسیر نمونه شروع کنید. بعد از آن به سراغ تفسیر المیزان بروید.
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 کتاب: ببین خدا چه کرده! (برگرفته از کتاب توحید مفضل)
نویسنده: علی شعیبی
ناشر: جمال / جمکران
تعداد صفحه: ۱۰۸
کتاب «ببین خدا چه کرده» برگرفته از کتاب توحید مفضل (حاوی فرمایشاتی از امام صادق(ع)) است و نوجوانان را با زبانی ساده و از راه تفکر در آفرینش انسانها، حیوانات، گیاهان، آسمان و زمین با خدای قدرتمند و مهربان، آشنا میکند. این کتاب توجه ایشان را به عالم آفرینش جلب نموده تا نسبت به مسائل اطراف خصوصا پدیدههای طبیعی کنجکاو گردند و دنبال علت این پدیدهها باشند و با پرورش ذهن، از آنها انسانهای هوشیارتری میسازد.
🔹 برشی از کتاب:
گفتم: «طفلکیها چرا؟! کاش حیوانات هم مثل آدمها عقل داشتند». پدربزرگ گفت: «حیوانات، اگر مانند انسانها عاقل و باهوش بودند، دیگر به دستورات ما گوش نمیدادند و از زیر بارهای سنگین و کارهای سخت فرار میکردند. مثلا همین الاغ اگر عقل داشت، برای اینکه از جابهجایی بار فرار کند، خودش را به مریضی میزد و یا با نقشهای حسابشده شما را زمین میزد تا دیگر فکر خرسواری به سرتان نزند!» گفتم: «نه! نه! خدایا اشتباه دعا کردیم، هرگز به این خر عقل نده خدا...»
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
tahlilAshora clip- 043.mp3
1.01M
#کلیپ_سخنرانی
✅ عمر سعد با یقین کامل به دوزخی شدن خود، دست به جنایت کربلا زد! / چرب و شیرین دنیا شوخی ندارد...
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «تحلیلی بر تاریخ عاشورا»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/26
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ امام صادق(ع): خدای تبارک و تعالی میداند که بندهاش هرگاه به درگاهش دعا کند چه میخواهد، لیکن دوست دارد حاجتها به درگاهش شرح داده شود. پس هرگاه دعا کردی، حاجات را نام ببر.
📖 اصول کافی، ج۴، ص۲۲۵
🆔 @almiqat