هدایت شده از طلبه خارجی
🌷مداحی اهل بیت، یکی از بهترین راه های تبلیغ اسلام در غرب🌷
🔸این پست را بیشتر برای دوستان عزیزی که قصد تبلیغ به مخاطب انگلیسی زبان دارند، می نویسم.
💔 یکیاز بزرگترین خلئهایی که در غرب وجود دارد، خلئ احساس و محبت است. ابراز محبت اصلا رایج نیست و خیلی از اوقات یک ابراز محبت یا علاقه ای اشتباه تحلیل می شود.
👁 شیعیان و محبین اهل بیتی که در فضای غرب تنفس می کنند به شدت تحت تاثیر این فرهنگ هستند. و با شدت این خلئ را حس می کنند. یکی از جاهایی که این واقعیت تلخ خودش را نشان می دهد، در بحث برگزاری جلسات توسل و اهل بیت و روضه به زبان انگلیسی است.
😢 دوستان واقعا تشنه اند تا با یک روضه یا مداحی به زبان انگلیسی، قلب هاشان را راهی آسمان کنند. یکی از سریع ترین راه های جذب مخاطب انگلیسی زبان به اسلام می تواند استفاده از همین خلئ باشد.
🌹 بحث مداحی زبان انگلیسی خیلی بحث مهمی است که اگر به این مطلب عنایت شود، می توانیم اسلام ناب محمدی (ص) را به عالَم معرفی کنیم.
🔻خاطره ای در مورد تاثر جوان های آلمانی از روضه سید الشهداء🔻
https://eitaa.com/talabekhariji/51
#تبلیغ
#اسلام
#امام_حسین
@talabekhariji
#مکتب_امام_خمینی
♨️امام خمینی (ره) در علوم مختلف و بخشهای فنّی و علمی یک سرآمد بهحساب میآمد لکن شخصیّت برجستهی امام به هیچکدام از اینها وابسته نیست؛
🔰رهبر معظم انقلاب 94/3/14
✅امام البتّه یک فقیه بزرگ بود؛ هم یک فقیه برجسته و بزرگ بود، هم فیلسوف بود، هم صاحبنظر در عرفان نظری بود، در این مسائل [و] بخشهای فنّی و علمی یک سرآمد بهحساب میآمد لکن شخصیّت برجستهی امام به هیچکدام از اینها وابسته نیست؛ بلکه شخصیّت اصلی امام در تحقّق مضمون آیهی «وَ جٰهِدوا فِی اللهِ حَقَّ جِهادِه» [بود]؛ امام بزرگوار با داشتن آن زمینههای برجستهی علمی، وارد میدان مجاهدت فیسبیلالله شد و این مجاهدت را تا آخر عمر خود ادامه داد و حرکت عظیمی را بهوجود آورد؛ نه فقط در کشور خود بلکه در همهی منطقهی ما و در همهی دنیای اسلام و به یک اعتبار در همهی جهان. محصول این حرکت، یک محصول بینظیر بود.
#کلام #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔉 اندیشه_مطهر
💢چرا باید آثار شهید مطهری را مطالعه کنیم؟!
🔰حجت الاسلام ناصر قیلاوی @GHILAVI
🔷 دو نوع نگاه به چرایی مطالعه آثار شهید مطهری وجود دارد، یک نگاه #تقلیدی و یک نگاه #تحقیقی. در این گفتار کوتاه به بررسی تلفیقی هردوی این نگاه ها می پردازیم.
💠تفاوت #شهید_مطهری با دیگران از نظر امامین انقلاب چیست؟
📌صوت افتتاحیه و انگیزشی طرح مطالعاتی شهید مطهری، مدرسه شهید صدوقی فاز چهار 19/6/99
@shmotahari
@almorsalaat
المرسلات
🔉 اندیشه_مطهر 💢چرا باید آثار شهید مطهری را مطالعه کنیم؟! 🔰حجت الاسلام ناصر قیلاوی @GHILAVI 🔷 دو نو
باسلام
هر ساله با شروع سال تحصیلی دوره های مطالعاتی شهید مطهری هم در مدارس علمیه آغاز می شود. متاسفانه گاها اجرای ناقص آن و عدم اتکا به اساتید خاص آثار شهید مطهری باعث دلسردی و عدم اجرای قوی این طرح شده است.
از سال گذشته حجت الاسلام قیلاوی زاده در کسوت مسئولیت دبیرخانه بینش مطهر استان قم مشغول شده اند. حجت الاسلام هاشمی نیز از ابتدا بعنوان عضو و مسئول شورای علمی موسسه حضور داشته اند. سایر اساتید مشاور کانال المرسلات نیز بعنوان اساتید این موسسه مشغول به فعالیت هستند.
یکی از کارویژه های این موسسه و تیم فعلی آن گسترش اندیشه های شهید مطهری در مدارس حوزه های عملیه استان قم و سراسر کشور است. کسانی که مسئولیت طرح شهید مطهری (ره) را در مدارس خودشون بعهده دارند و یا دغدغه اون رو دارند می تونند با مراجعه به دفتر دبیرخانه بینش مطهر یا ارتباط با آیدی @ghilavi در راستای تقویت طرح و استفاده از اساتید آثار شهید مطهری اقدام کنند.
@almorsalaat
♨️ #متن_پیاده شده و #صوت تدریس مناهج الوصول
🔰استاد علی فرحانی
📝لینک دانلود متن👇
soda96.ir/matn-manahej
✅ سال اول ۹۴-۹۵/ ۷۲ جلسه
👈ابتدای کتاب تا معانی حرفیه
✅ سال دوم ۹۵-۹۶/ ۷۲ جلسه
👈 معانی حرفیه تا جامع صحیح و اعم
✅ سال سوم ۹۶-۹۷/ به زودی ...
👈 جامع صحیح و اعم تا ابتدای تعبدی و توصلی
🔉لینک دانلود صوت (از ابتدای کتاب تا اواسط مقدمه واجب)👇
b2n.ir/manahejj
#استاد_علی_فرحانی #مناهج_الوصول
#پای_درس_استاد #اصول_فقه
@almorsalaat
#معرفی_کتاب
📚کلیات شمس تبریزی
🔰مولانا جلال الدین محمد بلخی
▫️شب گذشته یکی از عزیزان به مناسبتی این کتاب شریف و گرانقدر را به بنده هدیه داد.
▫️البته همانطور که شهید مطهری میفرمایند، این طور نیست که هر کس زبان فارسی بلد باشد، بتواند متون نظم و نثر عرفانی را بخواند و بفهمد. بلکه باید اصطلاحات این اکابر را بداند. و به تعبیر یکی از اساتید، این کتب، نیاز به تدریس دارند و با مطالعه، فهم نمی شوند.
▫️انشالله که خدای متعال به ما هم توفیق فهم این معارف و درک این کتب را عطا کند. خدا بزرگان عرفان و معرفت را رحمت کند که در راستای نشر معارف کتاب و سنت، به شیوه های مختلف تلاش کردند و چنین گنجینه هایی را خلق کردند.
#شعر #عرفان #مولوی
@almorsalaat
#مشاورۀ_مجازی
⁉️چرا تطبیق نظرات #امام_و_علامه؟؟؟
🔰حجت الاسلام ناصر قیلاوی زاده @ghilavi
⁉️ #سوال: سلام علیکم. ببخشید چرا تو مباحثتون پیگیر تطبیق نظرات امام و علامه هستین؟ یعنی در تولید علم و تحول علوم انسانی اولا چرا باید به این دو بزرگوار رجوع بشه و در ثانی آیا به نحو تطبیقی هست یا مکمل بودن؟
✅ #پاسخ: علیکم سلام و رحمه الله. اینکه استاد محترم حاج آقا فرحانی در جریان تولید علم و اسلام شناسی خودشان بر اندیشه های امام خمینی و علامه طباطبایی به عنوان دو مولد بزرگ علمی و بعنوان دو نهر جوشان علوم اسلامی تاکید می کنند رو از چند جهت میشه مورد بررسی و تاکید قرار داد. البته این بحث دامنه زیادی دارد و در حد اجمال نکاتی رو عرض می کنم.
1⃣اولا حضرت امام خمینی و علامه طباطبایی هم دارای مبانی اندیشه ای واحدی هستند و هم در برخی حوزه ها مکمل یکدیگر قرار می گیرند. برای کسی که بخواهد با نظام جامعه اندیشه های اسلامی در حوزه با رشته های اصلی دروس اسلامی آشنا شود نیاز است هر دوی این مسیرها را طی بکند.
2⃣ثانیا این دو بزرگمرد علاوه بر اینکه اسلام شناسی صحیحی داشتند دارای این التفات بودند که اسلام را برای تکامل انسان روز باید ارائه بدهند نه اسلام بریده از زمان و مکان!
🔸مسائل اسلامی علاوه بر اینکه به نحو قضیه حقیقیه صادق هستند باید از ظرفیت پاسخگویی آنها به مسائل روز نیز استفاده کرد. شما ببینید علامه طباطبایی که بعنوان یک فیلسوف شناخته می شود علاوه بر فلسفه صدرائی و قدمایی، کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را در پاسخ به شبهات فلاسفه جدید می نویسند و امام خمینی نیز در پاسخ به مسائل علوم اجتماعی و حکومتی، فقه نو و پویایی رو مطرح می کنند یا در پاسخ به اسرار هزار ساله حکمی زاده کتاب کشف الاسرار رو می نویسند که واقعا اثر ارزشمندی است.
2⃣ثالثا بررسی آثار این علمین نشان می دهد که نیازهای اندیشه ای طالب علم در دوره کنونی رو برطرف کرده اند و مکمل یکدیگرند.
🔸محوریت آثار علامه طباطبایی بر این علوم است:
#فلسفه #منطق #تفسیر
🔸محوریت آثار امام خمینی بر این علوم است:
#عرفان #فقه #اصول_فقه
🔸هر دو عالم در سایر علوم هم آثاری دارند اما هرکدام خلاء های موجود رو پر کرده اند و این نشان از ضرورت ارتباط و تعمیق در آثار علمی هر دو نفر دارد. .
📌نکته ای که اینجا ضروری می نماید این است که بخاطر تفاوت در لحن و ظاهر بیان و تصور عمومی تهافت علمی این دو بزگوار بسیاری تصور می کنند که نگاه های علمی متفاوت و متناقضی در اینجا وجود دارد که این یک تصور ناصحیح است و جناب استاد معظم حاج آقای فرحانی در این سالها با بیان مدرسه فکری هر دو نفر و تطبیق آنها بر یکدیگر که کار بسیار دقیق و ارزشمندی است، این نگاه غلط را زدوده اند و امید است که با انتشار این اندیشه راه فتح قله های علمی برای سالکان باز شود.
🔸وجود شاگردان مشترک و متعددی همچون استاد مطهری و مقام معظم رهبری و... نشان از وحدت در سیاق حرکت علمی است که نباید از آن غافل شد.
#در_مدرسه_امام_خمینی #در_محضر_علامه
@almorsalaat
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 ‼️پوستر جالب توجه:
با وجود اینکه اکثر سخنرانان محترم #حوزوی هستند، اما بلااستثناء در کنار همهشان عنوان #دکتر قید شده است!!
این امر نشان میدهد چقدر #مدرک_حوزوی در تبلیغات بی اهمیت نشان داده میشود و برای مخاطبین، حتی مخاطب حوزوی عنوان #دکتر جذابیت دارد!
@HozeTwit
#یادداشت
🌀 بحران مدرک و تناقضات حوزوی
📝 عامل فرار مغزهای حوزوی
🖋 سید هادی حسینی اصل
🔹 متاسفانه مسأله مدرک حوزوی و گرایش به مدارک و عناوین دانشگاهی، به یکی از چالشهای دو دهه اخیر بدل گشته است. یکی از ریشههای این موضوع، عدم حل تناقض مباحث ارزشی -یا ارزش انگاشتهشده- با واقعیات اجرایی است.
🔹 حوزه علمیه از یک سو از اوان طلبگی بر مفاهیمی همچون #اخلاص، درسخواندن برای امام زمان(عج) و قبح مدرک و مدرکگرایی فراوان تأکید میکند؛ در یک کلام، اینگونه القاء میشود که فقط مقام ثبوت مهم است و نه اثبات.
🔹 از سوی دیگر در همین حوزه علمیه -و به طریق اولی در دانشگاه و ...- در هنگامهی استخدام، واسپاری پژوهش، پروژه و... فقط و فقط با همان مقام اثبات کار دارند. حتی بخشنامه اخیر مرکز مدیریت درباره محدودیت موضوع پایاننامه سطح ۴، شاهد همین داستان است.
🔹 لذا غیر از معدودی از اساتید و فضلا که آینده خود را صرفا در نقشهای سنتی حوزه -نظیر تدریس سطح و خارج- تعریف میکنند -که البته بعضا دستیابی به کرسی تدریس نیز علاوه بر توانایی های علمی تابع شرایط فراعلمی نیز شده!- و بخش دیگری که ولو بدون جایگاه خاص حوزوی (به دلایلی که ذکر آنها مجال دیگری مطلبد) نمیخواهند یا نمیتوانند از حوزه علمیه بیرون روند، بخش سوم که از قضا عمدتا افراد ارزنده حوزوی نیز هستند گرایش به تحصیل مدارک، مدارج و عناوین دانشگاهی خواهند داشت. و این یعنی مهاجرت بخش قابل توجهی از نخبگان و فرهیختگان حوزوی به بیرون حوزه، یا به تعبیر علامه جوادی آملی #نهال_فروشی!
🔹 به همه اینها روند شکل یافتن #هویت_شغلی و صنفی طلاب در حوزه را نیز باید اضافه نمود که برخلاف مسیر مشخص دیگر صنوف و رشتهها، دارای فرایندی طولانی -و در بسیاری مواقع ناتمام- است و همین مسأله میتواند از نظر روانشناختی و مباحث اخلاقی و تهذیبی، زمینهساز بحران هویت فردی و حتی دچار شدن به اختلالاتی نظیر افسردگی و مشکلات خانوادگی نیز باشد. رد پای این بحران هویت را میتوان در ورود طلاب به فعالیتهای غیرمرتبط با رسالتهای حوزوی و حتی بعضا مضر به جایگاه روحانیت مشاهده نمود.
🔺 امروز تصمیمسازان و تصمیمگیرندگان حوزه از جمله شورای عالی و مرکز مدیریت در برابر فرار مغزهای حوزوی به محیطهای دیگر نظیر دانشگاه مسؤول هستند. لذا خواهشمندیم قبل از آنکه بیش از این دیر شود، راهی برای علاج و حتی تبدیل این تهدید به فرصت، اندیشیده شود.
#شورای_عالی #مرکز_مدیریت #مدرک_حوزوی #حوزه_علمیه #حوزه_انقلابی
🌐مناهج
@almorsalaat
📜احیای سنت #اجازه_اجتهاد در حوزه علمیه
🔰بیانات رهبر معظم انقلاب در موضوع #مدرک_حوزوی
💠بنده جزو کسانی هستم که از اوائل بر روی #مدرک مستقل حوزهای تکیه کردم، الان هم اصرار دارم. #مدرک؛ خود حوزه با اعتبار خودش نه به اعتبار وزارت علوم؛ چون اعتبار حوزه عمیقتر، ثابتتر و مهمتر از اعتبار هر وزارتی است. با اعتبار خودش، حوزه #مدرک بدهد. حالا اسم #مدرک را هر چه میخواهند بگذارند.
💠بعضی از دوستان اعتراض کردند که چرا می گریزید از اسم دکترا و کارشناسی ارشد و اسمش را گذاشتهاید سطح سه و سطح چهار؛ اینها را من بحثی ندارم. اینها را بنشینند بحث کنند، هر جور تصمیم گرفتند، همان درست است؛ لیکن اصلِ #مدرک را بنده قبول دارم، اما #مدرک زدگی آفت مدرک است. طلبه برای #مدرک درس بخواند، این عیب بزرگی است.
📚 بیانات 86.09.08
💠من اینجا میخواهم مطلبی دیگر را هم پیشنهاد کنم: سنت #اجازه_اجتهاد را که سالهاست در حوزههای ما منسوخ شده است، آقایان دوباره زنده کنند. #اجازهی_اجتهاد در گذشته، چیز خوبی بود. طلاب بعد از آنکه مقداری درس میخواندند، برای اینکه به مراکز و شهرها بروند و مشغول خدمت علمی شوند، احتیاج به گواهینامهای داشتند که معلوم شود این آقا اهل علم و فضل است. لذا پیش علمای بزرگ میرفتند و یک مسألهی فقهی را مطرح و بحث میکردند. وقتی آن عالم تشخیص میداد که ایشان مجتهد است، #اجازه_اجتهاد مینوشتند و به او میدادند.
💠بین علمای دورهی قبل که ما دیده بودیم، اجازههای اجتهاد زیادی بود. بزرگان و پیرمردان و پدران ما، از علمای قبل از خودشان #اجازهی_اجتهاد داشتند. ولی الان، سالهاست که این کار منسوخ است. چرا منسوخ شد؟ شاید عللی هم داشت؛ که یکی از مهمترین آنها این بود که بعضی از بزرگان مراجع، عادت نداشتند #اجازه_اجتهاد بدهند. جهاتی را رعایت میکردند. در نتیجه، این #اجازه_اجتهاد، تدریجاً منسوخ شد. اکنون دست افراد فقط اجازهی امور حسبیه است و این، کافی نیست.
💠چقدر خوب است که #اجازه_اجتهاد در حوزهها زنده شود. منتها، من به این ترتیب #پیشنهاد میکنم و میگویم: یک طلبهی فاضل، بعد از آنکه مقداری درس خواند و در خود احساس قوت اجتهاد کرد و نیروی اجتهاد و قدرت اجتهاد را در خودش حدس زد، پیش استاد برود. استاد موضوعی را، مسألهی مهمی را انتخاب کند - سعی کنند مسأله را از مسائل جدید؛ مسائلی که رویش بحث نشده است انتخاب کنند - و به طلبه بدهد. طلبه برود روی آن کار کند و حاصل آن جزوهای بشود مثل جزوههای پایاننامهای که در دانشگاهها معمول است.
💠ما البته این را به حوزهی قم ... پیشنهاد کردیم؛ که موضوع به طلاب بدهند و از آنها بخواهند که پایاننامه بنویسند. حالا عرض میکنیم که این را برای اجتهاد بنویسند. یعنی به طلبه موضوعی را بدهند و او آن موضوع را تنقیح کند، کار کند، بحث کند. گاهی دو، سه نفری راجع به قضیهای بحث کنند و استاد راهنمایی هم باشد. آن وقت خواهید دید در ظرف چند سال، هزاران تز فقهی جالب و مسائل بحث نشده به دست خواهد آمد و این، راه را باز خواهد کرد. نمیگوییم آن طلبه جوان تازه مجتهدی که مسألهای را بحث کرده، حرف آخر را در این مسأله خواهد زد؛ نه. بگذارید اولین حرف را بزنند و اولین گام را بردارند. بنابراین، اگر این کار را ما در قم راه بیندازیم، به تبع آن در جاهای دیگر انجام خواهد گرفت. در نتیجه، ممکن است #اجازه_اجتهاد را هم نخواهیم که مراجع بزرگ بدهند. همین فضلا و مدرسینی که در حوزه به فضل شناخته شدهاند و قوت علمی و تحقیقی دارند، یک نفرشان، دو نفرشان به طلبهای #اجازه_اجتهاد بدهند. ببینید چقدر خوب خواهد شد! طلبه میخواهد به شهری برود، میخواهد در دستگاهی وارد شود، میخواهد یک شغل تبلیغی انتخاب کند؛ این ورقهی اجتهاد که در جیبش باشد، نشانهی فضل اوست. این، چقدر راه را باز و طلاب را تشویق خواهد کرد که بروند و این کار را پی بگیرند!
📚 بیانات 71.06.29
💠یک جمله درباره پیشنهاد آقای ... عرض کنیم. مسئله دکتری افتخاری؛ خوب، البته این یک افتخار است که این دانشگاه این اظهار محبت را به ما بکند؛ لیکن من اهل دکتری نیستم؛ همان طلبگی ما کافی است. اگر بتوانیم به میثاق طلبگی متعهد و پایبند بمانیم - که قولاً و فعلاً این میثاق را از دوران نوجوانی و جوانی با خدای متعال بستیم - اگر خداوند کمک کند و ما بتوانیم این میثاق را حفظ کنیم و در همین عالم طلبگی پیش برویم، من این را ترجیح میدهم... من پیشنهاد شما را قبول نمیکنم.
📚 بیانات 88.13.11
#کلام_ولی #حوزه_علمیه #تحول_در_حوزه
@almorsalaat
#مکتب_امام_خمینی
💢نظریات فقهی امام خمینی (ره) بسیار دقیق و با ارزش است و در مقایسه با نظریات دیگران، فاصله زیادی دارد.
🔰آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره)
🔹خود من 26 سال است که کتاب «تحریرالوسیله» ایشان را شرح می کنم و هنوز هم شاید بیش از ثلث آن باقی مانده باشد. من برای شرح کتاب وقتی مطالب دیگران را با نظریات ایشان مقایسه می کنم می بینم که فاصلۀ زیادی وجود دارد و نظریات ایشان بسیار دقیق و با ارزش است، امّا با این حال مقام علمی ایشان بسیار مخفی مانده است.
📚کنگره امام خمینی و اندیشه حکومت اسلامی / مصاحبه های علمی، ج 10، ص 9.
#در_مدرسه_امام_خمینی #فقه
@almorsalaat
استاد شیخ علی فرحانی-osool-ejza.mp3
3.87M
🔊 #اصول_فقه
💢نگاهی به اقوال در مسئله اجزاء
🔰استاد علی فرحانی
💠 استاد در این صوت ضمن بیان سختی و دقت مبحث اجزاء به بیان اقوال برخی علماء در این باب اشاره می کنند:
💠 مرحوم نائینی به تفصیل آخوند مبنی بر اجزاء در اصول عملیه و عدم اجزاء در امارات با حدوسط #تصویب 4-5 اشکال کرده است.
💠 اگر چه هم آخوند در عبارت خود و هم آقای بروجردی به اشکال میرزای نائینی پاسخ داده اند اما جمع بین قول آخوند و قول آقای بروجردی مبنی بر #اجزاء_مطلق از اصعب مسائل است.
🌐 استاد اشاره می کنند که حضرت آیت الله سبحانی قائل به قول آقای بروجردی اما مختار امام همان قول آخوند است.
#اصول_فقه #رسائل #مبحث_اجزاء #آخوند #نائینی #بروجردی
@almorsalaat
هدایت شده از حوزه نیوز خوزستان
▫️به یاد مرحوم ثابت قدم؛
🔴همچون نامش که «حسین» بود، حسینی شد و رفت
حوزه| حجتالاسلام ثابتقدم، متولد سال ۱۳۶۵ و تربیت یافته مکتب اهلبیت(ع) در مسجد ولایت اهواز بود که سال ۱۳۸۲ وارد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) اهواز شده و پسازآن به حوزه علمیه قم رفته و مجدداً پس از طی مسیر علمی، به اهواز آمده و وارد مدرسه علمیه امام خامنهای میشود.
🔸 او به شهادت همحجرهایهایش، همواره حامی طلاب و خانوادههای کمبضاعت و نیازمند بود و از هیچ راهی برای کمک به آنها دریغ نمیکرد. شیخ حسین، سنتی حسنه را در مدرسه علمیه امام خامنهای پایهگذاری کرد که همچنان اثر وضعی آن در میان طلاب و خانوادههایشان مشاهده میشود.
🔸 حجت الاسلام ثابت قدم، از برگزارکنندگان مراسمات حضرت سیدالشهداء(ع) و به گواه دوستانِ هم مسجدی، فعالیتی مخلصانه جهت باشکوه برگزار شدن این جلسات دینی و مذهبی داشت. شیخ حسین با علاقه و مطالعه ی دقیق در عرصه تبلیغ در محافل خانگی و منابر حاضر میشد و از بیان خود جهت نشر معارف آل الله استفاده میکرد.
🔸 وی بسیار خوشرو و خوشخنده بود و کمتر کسی سراغ دارد که عصبانیت را در چهره او دیده باشد. بهتصریح دوستان و آشنایانش وی در جریان مواسات و کمک مؤمنانه، خدمت صادقانه میکرد تا اینکه خود نیز به ویروس کرونا مبتلا شد و درنهایت نیز، جان به جانآفرین تسلیم کرد.
همچون نامش که «حسین» بود، حسینی شد و رفت
او که «ثابت قدم» راهِ حسین بود آخر...
hawzahnews.com/x9QYb
🌐 خبرگزاری رسمی حوزه در خوزستان
eitaa.com/joinchat/1139933203Ced8a13e413
💢فن تبلیغ دین، از اشرف فنون است.
🔰رهبر معظم انقلاب ۷۰/۴/۲۰
🌐از اشرف فنون، فن تبلیغ دین است؛ هدف تبلیغ عبارت است از موعظه برای تزکیه مردم، تبیین معارف دینی جهت ارتقای سطح آگاهی دینی مردم، و بیان مصایب و مراثی حضرت ابیعبدالله؛ یعنی ارایهی الگویی به مردم، برای کیفیت بخشیدن به حرکت در راه هدفهای بزرگ. همه این چیزها جزو اشرف هدفهاست؛ لذا این فن را نباید کوچک گرفت و باید شریفترین و عالمترین و عاملترین افراد در این راه قدم بردارند و آن را برای خود افتخاری بدانند؛ کمااینکه در گذشته هم همینطور بوده است. افرادی مثل شیخ جعفر شوشتری، عالم اخلاقی بزرگ که خود منبری بوده است؛ لذا یک مبلّغ که بنا دارد سطح فکر مردم را در مسایل اسلامی بالا ببرد، باید آگاهی و بینش دینی وسیع و متنوع داشته باشد؛ با قرآن مأنوس باشد؛ در احادیث غور بکند و کرده باشد؛ با افکار نوی مربوط به دین و مذهب آشنا باشد؛ نه فقط آشنایی با دین به تنهایی، بلکه در کنار مسایل دینی، پارهیی افکار فلسفی و بینشهای اجتماعی هست که از آنها هم باید آگاهی داشته باشد!
#کلام_ولی #تبلیغ
@almorsalaat
♨️ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند.
🔰رهبر معظم انقلاب 99.7.21
✅بعضیها اسم عقل و عقلانیت را که میآورند، منظورشان از عقلانیت ترسیدن است؛ وقتی میگویند عاقل باشید، یعنی بترسید، یعنی منفعل باشید، یعنی از مقابل دشمن فرار کنید؛ نه این درست نیست، ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند. اسم ترسیدن و فرار کردن و میدان را خالی کردن عقلانیت نیست، اسمش همان ترس و فرار و مانند اینها است. عقلانیت یعنی محاسبهی درست؛ و البته دشمن سعی میکند عقلانیت به آن معنای غلط را تلقین کند، بعضی هم نادانسته گاهی حرفهای دشمن را تکرار میکنند.
#کلام_ولی #بصیرت
@almorsalaat
المرسلات
♨️ خبری در راه است .... @almorsalaat
♨️♨️محفل علوم انسانی المرسلات
▫️از جهتی میتوان گفت که در عصر انقلاب اسلامی، مهمترین هدف حوزه های علمیه، تولید علوم انسانی اسلامی مورد نیاز اداره حکومت است. هزاران بیان از بیانات امام و رهبری دلالت بر این معنا دارد.
▫️بحمدلله تعالی از ابتدای ورود به حوزه، بلکه قبل از آن در مدرسه علمی- حوزوی استاد آیت الله فرحانی، این مطلب را آموختیم و خصوصا در محضر استاد گرانقدر شیخ علی فرحانی، همه دروس را با این جهت گیری خواندیم و فراگرفتیم.
▫️به لطف خدای متعال، در چند سال گذشته در محضر استاد علی فرحانی و در جمع شاگردان ایشان، جلسات و فعالیت هایی در راستای #تولید علوم انسانی داشتیم و برخی از آنها هم در کانال المرسلات منعکس شد. جلسات استاد در موسسه #مفتاح (درس گفتارهای فقه فرهنگ)، مجموعه جلسات اندیشه های تمدن ساز امام و علامه، جلسات تبیین الگوی تولید علوم انسانی در جمع اساتید حوزه علوم انسانی دانشگاهیان، تهیه و تنظیم کتاب #جام_جم_اجتهاد، مجموعه جلسات گروه علوم انسانی المرسلات، دوره آموزشی اندیشه میزان، جلسات ظرفیت شناسی علوم اسلامی در تولید علوم انسانی، مجلدات موضوع شناسی تعلیم و تربیت، چندین یادداشت و صوت در موضوعات مختلف علوم انسانی و نشر دیدگاه های #اعلام_اربعه، بخشی از فعالیت هایی است که در این چند سال در این مجموعه در زمینه علوم انسانی، صورت گرفت.
▫️به دلیل اهمیت این مسئله و لزوم تمرکز و برنامه ریزی دقیق تر در این زمینه، در جلسه ای که در #هیئت_تحریریه المرسلات داشتیم، بنا بر این شد که انشالله فعالیت های علوم انسانی را به صورت متمرکز در کانالی مستقل به نام "محفل علوم انسانی المرسلات" به مدیریت فاضل ارجمند و برادر عزیز حجت الاسلام سیدمجتبی جواهری، ادامه دهیم.
▫️انشالله در گام جدید، بناست که اقدامات موثری من جمله گفتگوهایی با صاحبنظران و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی را در راستای تبیین مدل #صحیح علوم انسانی که برگرفته از آثار #اعلام_اربعه است، تقدیم مخاطبین ارجمند کنیم و به سمت تولید علوم انسانی، حرکت کنیم.
🔰محسن ابراهیمی 99.7.21
🌐کانال محفل علوم انسانی المرسلات
👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1658781751C50bf41ac95
👆👆👆👆
#علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
♨️ امام خمینی و علامه طباطبایی غرض اصلی از خلقت و بعثت را با حفظ و اجرای دیگر مراتب احکام اسلامی با جرات اظهار کردند.
🔰 آیت الله سعادت پرور
💠 از مجموع آيات و احاديث و دعاها استفاده مى شود كه غرض اصلى از خلقت و بعثت انبياء عليهم السلام غير از آن چيزى است كه عموم مردم تصوّر كرده و مىكنند و اعتقاد خود را بر آن استوار نمودهاند و هر يك ديگرى را آماج تهمتهاى خود قرار داده و مى گويد: وى خلاف حق را فهميده؛ لذا بزرگان اهل كمال و كسانى كه اين گونه مطالب را دريافتهاند از بيم تازيانۀ تكفير و يا عدم پذيرش كوته فكران، جرأت اظهار نداشته و بعضاً آن را در لفّافۀ شعر و يا كلام پيچيده اى بيان كردهاند.
💠 به هر حال از طايفۀ جليلۀ علماء در عصر حاضر دو شخصيّت بزرگوار توانستهاند اين مقصد را(با حفظ و اجراى ديگر مراتب احكام اسلامى) با جرأت اظهار كنند و در گفتار و نوشتار خود به شرح آن پرداخته و زمينه را براى ديگران در بازگو كردن حقايق فراهم نمايند:
✅ يكى استاد بزرگ و مرجع عظيم الشأن شيعه و رهبر مسلمانان جهان آية اللّه العظمى جامع معقول و منقول صاحب كمالات نفسانى عارف باللّه روح اللّه الموسوى الخمينى(أدامَ اللّهُ شَوْكَتَهُ) مىباشد زبان نويسنده از بيان عظمت نفس و جامعيّت ايشان قاصر مى باشد و چنانكه شخصيت اين عزيز عالم اسلام تاكنون در بين شخصيّتهاى اسلامى و علما بىنظير بوده است بعيد به نظر مى رسد كه جامعه اسلامى در آينده نيز همانند ايشان را به خود ببيند، اَدٰامَ اللّٰهُ ظِلَّهُ الشَّريفَ عَلىٰ رُؤُوسِ المُسْلِمينَ. آمينَ، رَبَّ العالَمينَ!.
✅ و ديگرى استاد بزرگ علمى و عملى در معارف اسلامى،و مفسّر و فيلسوف عظيم الشأن حضرت علاّمه سيّد محمّد حسين طباطبائى مى باشد كه الحق حقّ بزرگى به گردن فرزندان حوزههاى علميّه بالأخصّ حوزۀ علميۀ قم بلكه شيعه بلكه عالَم اسلام دارد؛ زيرا معارف اسلامى را از طريق كتاب و سنّت و علم و عمل در گفتار و رفتار و تأليفاتش آموخت؛ به گونه اى كه مى توان گفت بعد از وى علمايى كه مىخواهند اسلام را بشناسند از وى مستغنى نيستند. رَحْمَةُ اللّهِ وَ رِضْوانُ اللّهِ تَعالى عَلَيْهِ..
💠 اگر دنياى امروز به وحشت افتاده و نمى تواند چنين شخصيّتهايى را در جهان اسلام ببيند، از بركت وجود چنين اسلامى است كه ايشان بيان نمودهاند، و به فرمودۀ قائد بزرگ،امام خمينى، اسلام خشك و بىمحتوى براى آنان ضررى ندارد، بلكه اثرات اين معارف حقّه و معانى بلند توحيدى در تمام امور است كه منافع آنان را به خطر انداخته است و لذا در كشورهاى عربى اين گونه كتابها برچيده مى شود و در كشور اسلامى ما نيز حسّ بدبينى به اين امور را توسّط خود ما دامن مى زنند.
📌 اكنون براى پند و نصيحت به اين گونه افراد قسمتى از كلام استاد بزرگوار،امام خمينى(أدامَ اللّٰهُ ظِلَّهُ)را ذكر مى كنيم.
🔅 مىفرمايند:«از امور مهمّه اى كه تنبّه به آن لازم است و اخوان مؤمنين و خصوصاً اهل علم(كَثَّرَ اللّٰهُ أمْثالَهُمْ) بايد در نظر داشته باشند، آن است كه اگر كلامى از بعضى علماء نفس و اهل معرفت ديدند يا شنيدند، به مجرّد آنكه به گوش آنها آشنا نيست يا مبنى بر اصطلاحى است كه آنها را از آن حظّى نيست، بدون جهت شرعيّه، رمى به فساد و بطلان نكنند، و از اهل آن توهين و تحقير ننمايند، و گمان نكنند هركس اسم از مراتب نفس و مقامات اولياء و عرفاء و تجلّيات حق و عشق و محبّت و امثال اينها كه در اصطلاحات اهل معرفت رايج است بَرَد، صوفى است يا مروّج دعاوى صوفيّه است، يا بافندۀ از پيش خود است و بر طبق آن برهانى عقلى و يا حجّتى شرعى ندارد. به جان دوست قسم،كلمات نوع آنها، شرح بيانات قرآن و حديث است(سر الصلاه صفحه 64 و 65)
📚 جمال آفتاب و آفتاب هر نظر، مقدمه
#اخلاق_و_عرفان
#قله_های_تهذیب
#در_محضر_علامه
#در_مدرسه_امام_خمینی
#سلسلهی_شاگردان_آخوند_ملاحسینقلی
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #شهادت
🔸 لحظهی اعلام خبر کشف پیکر شهید مدافع حرم محمود رادمهر به مادر وی و واکنش عبرتآموز مادر شهید
#مکتب_امام_خمینی
@almorsalaat
📸 کربلای خان طومان
◽️قرنهاست زمین انتظار مردانی اینچنین را میکشد تا بیایند و کربلای ایران را عاشقانه بسازند و زمینهساز ظهور باشند… آن مردان آمدند و رفتند، فقط من و تو ماندیم و از جریان چیزی نفهمیدیم… شهیدسیدمرتضی آوینی
🌐خبرگزاریحوزه
@almorsalaat
#مکتب_امام_خمینی
⚡️جهاد درونی و جهاد با نفس همراه با سایر جهادها
🔰رهبر معظم انقلاب 94/3/14
🔺جهاد این مرد بزرگ [امام خمینی (ره)] صرفاً جهاد سیاسی و اجتماعی یا جهاد فکری نبود بلکه همراه با همهی این جهادها، جهاد درونی، جهاد با نفس، پایبندی به ارتباط مستمر و دائم با خدای متعال هم بود؛ این هم درس است.
🔺اینجور نیست که اگر ما در میدان جهاد فکری یا جهاد علمی یا جهاد سیاسی یا جهاد نظامی وارد شدیم، حق داشته باشیم که از این بخش از جهاد صرفنظر کنیم.
🔺امام بزرگوار اهل خشوع بود، اهل بکاء بود، اهل دعا بود، اهل توسّل و تضرّع بود. در همین ماه مبارک شعبان مکرّر این فقرهی مناجات شعبانیّه را در سخنرانی خود تکرار میکرد: اِلهی هَب لی کَمالَ الِانقِطاعِ اِلیکَ وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضِیاءِ نَظَرِها اِلَیکَ حَتَّی تَخرِقَ اَبصارُ القُلوبِ حُجُبَ النّورِ فَتَصِلَ اِلی مَعدِنِ العَظَمَة. این رفتار او بود، گریهی سحرگاهان او، مناجات او، دعای او، ارتباط دائمی او که این حالت، پشتوانهی معنویِ تداوم و استمرار جهاد این مرد بزرگ را تشکیل میداد. اینرا هم در حاشیهی جهاد فیسبیلالله امام بزرگوارمان به یاد داشته باشیم.
#اخلاق_و_عرفان
#کلام_ولی #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
نسبت عقلایی بودن معاملات و اقتصاد اسلامی +.mp3
1.8M
🔶 اشاره ای کوتاه در باب نسبت عقلایی بودن باب معاملات و امکان اقتصاد اسلامی در پایان بحث صحیح و اعم در اصول فقه
@ofoqemobin
المرسلات
🔶 اشاره ای کوتاه در باب نسبت عقلایی بودن باب معاملات و امکان اقتصاد اسلامی در پایان بحث صحیح و اعم د
👆👆👆👆
مطالب این صوت که بخشی از تدریس استاد هاشمی است، قابل توجه است. حتما #بشنوید.
#علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷 یکی از بینش پژوهان در پی انجام یک تحقیق جامع در مورد آثار و تفکرات شهید مطهری بودند و در یکی از مراحل تحقیق با این سوال مواجه شده اند که سیر تاریخی انتشار #آثار_قلمی استاد شهید مرتضی مطهری به چه ترتیبی است.
🔶 برای پاسخ به این سوال از کانال جامع اندیشه های شهید مطهری درخواست کردند که یک مسابقه با جایزه معین برای آن ترتیب دهیم و جایزه مسابقه هم به اولین نفری که پاسخ #صحیح و #کامل رو ارائه دهد تعلق می گیرد.
✅ سوال مسابقه این است👇🏼👇🏼
⁉️ آثار قلمی استاد مطهری کدام هستند و سیر ترتیب این آثار به چه نحو است. از اولین اثر قلمی تا آخرین اثر استاد شهید مرتضی مطهری.
📝 پاسخ های خود را به آیدی @binesh_qom ارسال کنید.
🎁 هدیه مسابقه برای نفر برگزیده از طریق واریز وجه تقدیم می شود.
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری