فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ضداسلامی که #مسلمان شد!
🔸 یورام فان کلاورن سیاستمدار #هلندی و یکی از سرسختترین مخالفان اسلام در پارلمان هلند بوده که اکنون خودش به یکی از #طرفدارهای اسلام تبدیل شده است.
•┈┈••✾••┈┈•
🔊 کانال های همسو
#گروه_علمی_کلام_جدید
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
✊ اعتراض به تجاوز جنسی و خشونت جنسی در لندن و مطالبه پیگیرد قضایی، علیرغم اینکه چشم و دلشان سیر است!!!😒
😧 قربانیان تجاوز جنسی که در دادگاههای کیفری بریتانیا شکست خوردهاند، مجبورند در جای دیگری بهدنبال عدالت باشند!
✍️ دکتر شارلوت پرودمن: با پایینترین سطح پیگرد قانونی، برخی از زنان به دادگاههای مدنی مراجعه میکنند - اما این روند میتواند دشوار و پرهزینه باشد.
🔺 در بریتانیا، ما شاهد «جرمزدایی تجاوز جنسی» هستیم و در نتیجه، زنان بیشتری مجبور به یافتن راههای جایگزین برای دسترسی به عدالت هستند. در سال منتهی به سپتامبر 2021، به پلیس #انگلیس و #ولز در مورد 63136 مورد تجاوز به عنف گزارش شد، اما تنها 820 متجاوز به عنف متهم شدند! میزان پیگرد قانونی نسبت به تجاوز جنسی، فقط 1.3% بود! 😳
📎 منبع گزارش 👉
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
#گروه_علمی_کلام_جدید
@altawhid
👆👆👆👆👆👆
◀️ برگزاری کلاس آموزشی #شوارق_الالهام
#جلسه_(۲۹)
با حضور
#حجت_الاسلام_والمسلمین #فیاض_صابری
📆 دوشنبه ۵ دی ماه ساعت ۸ تا ۱۰
#گروه_علمی_کلام_جدید ( #نقد_خداناباوری )
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
Elhad Modern.mp3
26.93M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کرسی علمی- ترویجی بررسی و تحلیل انتقادی نگره دین شناختی الحاد مدرن به روایت ریچارد داوکینز
(https://iict.ac.ir/elhadmodernn)🎙 با حضور:
#حمیدرضا_شاکرین
#محمد_جعفری
#نیما_نریمانی
#حامد_ساجدی
⏰ چهارشنبه 30 آذرماه 1401
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔊رسانه علوم انسانی اسلامی
#گروه_علمی_کلام_جدید( #نقد_خداناباوری)
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
Do God and religion really deny women's respect and dignity?
آیا واقعاً خدا و دین احترام و شأن زنان را نادیده می گیرند ؟
#Hazrat_Fatima
#Quran
#Woman
#گروه_علمی_کلام_جدید( #نقد_خداناباوری)
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
❇️ واقعگراییِ نظریات فیزیک بنیادین
🔹 پژوهشکدهی فلسفهی تحلیلی نشستی برگزار کرده با عنوان «نظریات فیزیکی توصیه هستند، نه توصیف». ارائهی این بحث برعهدهی آقای شاهین کاوه است که تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه پیتزبورگ آمریکا گذرانده است.
🔺 من تصور میکنم اگر همین موضوع را یک دانشجوی دکتری فلسفهعلم از یکی از دانشگاههای ایران میخواست ارائه دهد، احتمالاً به سادگی مورد پذیرش جامعۀ علمی (بخصوص یک پژوهشکدهی معتبر در این سطح) قرار نمیگرفت! چون موضوع این بحث کاملاً برخلاف ذائقهی جریان علمی و فلسفهعلمیِ حاکم بر ایران است. جامعهی علمی (ساینتیست) ایران تا آنجا که من میدانم از انتشار چنین دیدگاهی (که ازقضا کاملاً واقعبینانه هم هست) چندان خوشحال نمیشود!
🔹 اصلاً خود این ایده که «نظریات فیزیکی توصیه هستند، نه توصیف» (شرح در تصویر)، یک فهمِ انقلابی نسبت به فضای پوزیتیوِ حاکم بر ساینسِ ایران است.
✔️ اگر قرار باشد در حوزهی فیزیک بنیادین حرف تازهای بزنیم (که امروز دانش فیزیک تشنهی یک نظریهی جدید در این عرصه است) گام اوّل، فهمِ این واقعیّت است که نظریات فیزیکی «وحیِ مُنزَل» نیستند که دیگر قابل تغییر نباشند. این نشستی که برگزار شده و دیگر موضوعاتی از ایندست میتوانند قدمِ مهمّی در این عرصه باشد.
✍ علیرضا ملااحمدی
پ.ن: انشاءالله در صورت دسترسی به صوت جلسه، آن را به اشتراک میگذارم.
◀️ کانال مکتبخانه
#گروه_علمی_کلام_جدید( #نقد_خداناباوری)
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
40.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎 انتقادات شرودینگر (از برجستهترین فیزیکدانان کوانتوم و برنده نوبل فیزیک) به طبیعتگرایی و غلبه علمگرایی
📗 از کتاب:
Erwin Schrödinger, 'Nature and the Greeks' and 'Science and Humanism' , 2014, Cambridge University Press.
👤 دکتر #نیما_نریمانی
#گروه_علمی_کلام_جدید
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
📒 خدای دین و خدای فلسفه؛ مغایرت یا اینهمانی؟!
❓ برخی از فیلسوفان خداناباور غربی همچون جانهاسپرز و متألهان مسیحی مانند جان هیک اعتقاد دارند خدایی که در براهین فلسفی به عنوان واجب الوجود، علت نخستین، طراح کیهانی و... اثبات میشود، مغایر با خدایی است که دین توصیفش میکند و فیلسوفان خداباور مجوزی برای یکی انگاشتن این دو ندارند.
❓برخی دیگر معتقدند خدای دین شایسته محبت و پرسش است و انسان باید در مواجهه با وی کرنش و خضوع نماید، در حالی که خدای فلاسفه، تنها یک واجب الوجود است که شوری در دلها نمیافکند؛ خدای فلسفه یک امر خشک و انتزاعی است که متعلق مجادلات علمی و مناقشات ذهنی است.
🧩 در مقام بررسی این ادعا نخست باید توجه داشت که ادیان گوناگون حتی ادیان الهی تصویر واحدی از مسئله خدا به دست نمیدهند، مسیحیت رایج مدعی تثلیث است، حال آن که شعار اسلام در توحید تجلی یافته است، از سوی دیگر، مکاتب و نظامات فلسفی نیز نگرش واحدی به خداوند ندارند. بر این اساس، مدعای تغایر خدای فلسفه با خدای دین را نمیتوان در قالبی کلی بررسی کرد، بلکه باید مقضود خود از دین و فلسفه را مشخص کنیم. ما این مدعا را از منظر قرآن کریم به مثابه کتاب مقدس دین اسلام و فلسفه اسلامی بررسی میکنیم، خدای قرآن با اسم علم «الله» شناخته میشود و رایجترین تعبیر برای خدا در فلسفه اسلامی عنوان «واجب الوجود بالذات» است.
🔸 مدعای دوگانگی خدای دین با خدای فلسفه از منظر قرآن و فلسفه اسلامی پذیرفتنی نیست؛ زیرا بر طبق قرآن، یکی از اوصاف منحصر در فرد الله تعالی، «شیء غیرمخلوق» است؛ در نگرش قرآنی، همه موجودات مخلوق الله هستند و او تنها موجودی است که وصف «شیء غیرمخلوق» را دارد. در جانب فلسفی نیز، واجب الوجود که با براهینی ابتدا وجودش و سپس وحدتش اثبات میشود، تنها موجود بدون علت است. پس «شیء غیرمخلوق» وصف انحصاری الله قرآن و واجب فلسفه است. بنابراین، مصداق الله و واجب الوجود یکی است.
🔸 اما مدعای دوم مبنی بر تفاوت نسبت انسانی با خدای فلسفه و خدای دین نیز با تمرکز بر صفات ذاتی و فعلی خداوند قابل بررسی است. در فلسفه الهی، تنها به اثبات وجود خدا بسنده نمیشود، بلکه پس از مرحله اثبات ذات، به سراغ اثبات و بررسی اقسام گوناگون اوصاف الهی میروند. اوصاف فعلی خداوند بیانگر روابط گوناگون خداوند با مخلوقات از جمله انساناند، اما صفات ذاتی چگونگی ذات الهی و کمالات او را توصیف میکنند.
🔻 در سطح عامه مردم، توجه به اوصاف فعلی خداوند و نقش او در هستی و زندگی انسان، شایستگی او برای محبتورزی و پرستش را نشان میدهد و عموم مردم با ادراک این اوصاف و مناسبات متعدد میان خود و پروردگارشان، به او محبت پیدا کرده، در مواجهه با سر تعظیم فرود می آورند.
اما فیلسوفان فراتر از این معرفت عمومی، خداوند را به اوصاف کمالش میشناسند و این معرفت به کمال بیپایان و زبیایی کرانناپیدای خداوند عشقی عقلانی در دل ایشان میافکند که فراتر و والاتر از محبت برآمده از اوصاف فعلی حق است؛ والذین آمنوا أشد حباً لله.
✏️ استاد #مهدی_عبداللهی
#گروه_علمی_کلام_جدید
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ جایگاه #زن در غرب!!! 😔😔
شاید بگوئید این کلیپ ساختگی است!
◀️ با اینحال بیایید یک لحظه تصور کنیم که اگر در یکی از کشورهای اسلامی چنین صحنه ای رخ می دهد! منادیان #تمدن_غربی چه بلوایی درست می کردند!
بالاتر!
❓اصلا خودِ من و شما با آن افرادی که از زن مسلمان، یک حیوان ساخته بودند، چه می کردیم؟❓🤔
نهایت #زن_زندگی_آزادی از نظر غرب همین است!
#گروه_علمی_کلام_جدید
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
⭕️عقلانیت در معنویت سکولار
✍️مقصود از عقلانیت در #معنویت_سکولار، عقلانیتی است کاملاً همسو و منطبق با مؤلفههای #مدرنیته. این عقلانیت بر این باور است که هیچ معیار ثابتی برای بشر امروز باقی نمانده و جهان بیرون از انسان پیوسته زیر سؤال میرود. در چنین وادی تحیری، انسان مدرن، خود سراغ تجربه میرود و به شناخت شخصی خویش تکیه میکند. بر اساس این دیدگاه، هر آنچه از فیلتر عقل سکولار عبور کرده و مورد تأیید قرار نگیرد، پذیرفته نیست حتی ارزشهای دینی. چنین عقلانیتی خاطر نشان میکند اگر دین، کارکردی اینجهانی نداشته باشد یا اینکه عقل سکولار آن را درنیابد، جایی در صحنه زندگی انسان نخواهداشت. به دیگر سخن، #دین یا نقشی در سعادت اینجهانی ندارد یا در فرض نقش داشتن، صرفا دینی با کارکردی دنیوی است. بر اساس خودبسندگی عقلانیت سکولار، سعادت انسان از طریق نگرش اینجهانی بدون توجه به حقایق جهان دیگر رقم میخورد و از این منظر، ابزارهای نیل به سعادت نیز نه فرامادی بلکه کاملا مادی و دنیوی است.
📕منبع: کتاب «عقلانیت در معنویت دینی و معنویت سکولار»، نوشته علی قربانیکلکناری
#گروه_علمی_کلام_جدید
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلاهی که فمینیزم سر زن امروز گذاشته است.
طنزی تلخ اما واقعی😌
#گروه_علمی_کلام_جدید
#موسسه_دین_پژوهی_التوحید
@altawhid