🤔 #عمل_به_نذری_که_در_دل_گذارنده!
❓ از برخى مؤمنين كه نذر كردهاند وقتى در مورد چگونگى نذر آنها سؤال مىشود مىگويند: «هنگام نذر كردن لفظى را به زبان نياوردهايم، بلكه در دل خود نذر كردهايم»، آيا اين گونه نذر ها صحيح است و تخلف از آن جايز نمىباشد؟
✅ عمل به چنين نذر هايى واجب نيست، ولى بهتر است به آن عمل كنند.
📚 منبع: makarem.ir
🤔 #طریقۀ_صحیح_نذر_برای_مراسم...!
❓ طریقه نذر صحیح براى مراسم عزاداری حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) چگونه است؟
✅ باید نذر کنند که براى رضاى خدا به مراسم حسینى، فلان کمک را مىکنند، و نذر براى پرچم و امثال آن صحیح نیست، بلکه باید براى خدا به نیت کمک به عزاى صاحب پرچم یعنى امام حسین (علیه السلام) و یارانش باشد.
📚 منبع: makarem.ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا به امام حسين (ع) و امام حسن (ع) با اينکه سنشون در لحظه شهادت زياد بوده ميگن سيد جوانان اهل بهشت؟
✍️پاسخ:
✅حذیفه نقل می کند که روزی نزد پیامبر بودم. ناگهان پیامبر فرمود:« آیا حالی را که به من دست داد، مشاهده نکردی؟»
گفتم:« آری.»
👈فرمود:« این فرشته ای بود که تا این لحظه بر زمین فرود نیامده بود. از خدای متعال اذن گرفته بود تا بر من سلام کند و بشارت دهد که حسن و حسین علیه السلام دو سرور و آقای جوانان اهل بهشت هستند و فاطمه بانوی زنان اهل بهشت.»
✍️از امام صادق علیه السلام در باره این سخن پیامبر سؤال کردند. فرمود:«به خدا قسم این دو سرور جوانان اهل بهشتند.»
و پیامبر فرموده است:« همه بهشتیان جوان هستند.»
👈در روایت دیگری از جابربن عبدالله انصاری نقل شده است که پیامبر خدا فرمود:«هر کس دوست دارد سرور جوانان اهل بهشت را ببیند، به حسین بن علی علیه السلام نگاه کند.»
✍️علی علیه السلام نیز میفرمود:
👈رسول خدا به من میفرمود:« خدای تبارک و تعالی درباره تو به من بشارتی داد که به هیچ پیامبری قبل از من نداده است؛ او به من بشارت داده است که تو سید و سرور اوصیاء هستی و دو فرزندت حسن و حسین دو سرور جوانان اهل بهشت در روز قیامت هستند.»
📚منابع:
بحار الانوار، ج 40، ص 68، حدیث 100- امالی ابن اشیخ، ص 32
بحار الانوار، ج 37، ص 39، حدیث 10- امالی ابن اشیخ، ص 52 و بحار الانوار، ج 31، ص 289
بحار الانوار، ج 31، ص 289
بحار الانوار، ج 26، ص 328، روایت 184- کفایة الاثر، ص 16 و 17.
بحار الانوار، ج 43، ص 292، روایت 54- مناقب ابن شهر آشوب و ص 289، روایت 60ـ مناقب ابن شهر آشوب.
❤️حکایت عنایت امام حسین(ع)و چگونگی عارف شدن مرحوم دولابی:
«در روزگار نوجوانی به عتبات عالیات مشرف شدم. آنجا اولین بار بود که طلبهها را میدیدم. بسیار علاقمندشان شدم. خیلی دلم میخواست که مشغول درس و بحث شوم ولی مشکلات مانع بود از جمله زخم بدنم بود که بسیار آزارم می داد.
هر چه به حرم امیرالمؤمنین علیه السلام می رفتم خوب نمیشد، تا اینکه برای زیارت وداع روانه حرم نورانی سیدالشهداء علیه السلام شدم در حالی که توجه به خوب شدن بیماریم نداشتم، قبل از تشرف، شیخی به بنده گفت ناراحت نباش، اینها قادرند آنچه را که میخواهند اینجا به تو بدهند، در تهران به تو بدهند.
به ایران مراجعت کردم... در ایران اولین کسانی که برای دیدن من به عنوان زائر عتباب به منزل ما آمدند دو نفر آقا سید بودند. آنها را به اتاق راهنمایی کردم و خودم برای آوردن وسایل پذیرایی رفتم. وقتی داشتم به اتاق برمیگشتم جلوی در اتاق پردهها کنار رفت و حالت مکاشفهای به من دست داد و در حالی که سفره به دستم بود حدود بیست دقیقه در جای خود ثابت ماندم.
دیدم بالای سر ضریح امام حسین علیه السلام هستم، به من حالی کردند که آنچه را که میخواستی از حالا به بعد تحویل بگیر. آن دو آقا سید با یکدیگر صحبت می کردند و می گفتند او در حال خلسه است. از همان جا شروع شد. آن اتاق شد بالای سر ضریح حضرت و تا سی سال عزاخانه اباعبدالله علیه السلام بود و اشخاصی که به آنجا میآمدند بیآنکه لازم باشد کسی ذکر مصیبت بکند می گریستند.
در اثر عنایات حضرت اباعبدالله علیه السلام کار به گونهای بود که خیلی از بزرگان مثل مرحوم حاج ملا آقاجان زنجانی، مرحوم آیت الله شیخ محمد بافقی و مرحوم آیت الله شاه آبادی بدون اینکه من به دنبال آنها بروم و از آنها التماس و درخواست کنم با علاقه خودشان به آنجا میآمدند.»
📚نقل از کتاب «مصباح الهدی»، ص ۱۵ و در «کوچه های عشق»، ص ۴۵.
✅پرسش:
حکمت چیست و چگونه می توان آن را کسب کرد؟
🌺پاسخ:
بر اساس آموزه هاي دين مبين اسلام، فرد مسلمان اگر عمل صالح انجام دهد گذشته از اجر اخروي در همين دنيا هم پادش هايي را دريافت خواهد کرد. يکي از از پاداش هايي كه خداوند حکيم در دنيا به صالحان مي دهد و قطره اي از آن بر همه جهان طبيعت برتري دارد "حكمت" است.
☘️بدون شک حكمت عطيه اي الهي است كه خداوند به پاس عبوديت و بندگي، به اندكي از بندگان كه تشنه معرفت و جوياي حقيقت هستند تقديم مي كند و آنها را از اين آب زلال و گوارا سيراب مي سازد.
🌸راغب اصفهاني مي گويد حكمت به معناي رسيدن به حق با علم و انديشه است، بنابراين معناي حكمت در خدا، شناخت اشيا و ايجاد آنها در نهايت اتقان و استحكام است و در انسان شناخت موجودات و انجام كارهاي شايسته است و اين همان معنايي است كه قرآن لقمان را به آن توصيف كرده است. آنجا كه مي فرمايد "ما به لقمان حكمت داديم".
بدون شک هيچ سرمايه دنيوي به ارج و منزلت حكمت نمي رسد، بلكه تمام دنيا در مقايسه با آن ناچيز است.به اين معنا كه نيل به حكمت ارزشمندتر از نيل به تمام دنياست.خداي تعالي در آيه 77 سوره نساء دنيا را متاع قليل مي داند در حالي كه حكمت در آيه 269 سوره بقره را خير كثير مي داند.
بر فرض كه فردي از انسان به همه مقامات دنيوي از قبيل رياست،ثروت،عيش و نوش دست پيدا كند، در عين حال اندك است. زيرا علاوه بر اينكه محدود است، با اضطراب و نگراني همراه است و رو به فناست؛ اما حكمت و لوازمش، علاوه بر اينكه آرامش بخش انسان در زندگي دنياست، سرمايه حيات ابدي اوست. درك اين مطلب كه يكي از مقدمات نيل به حكمت است به انديشه و تامل نيازمند است و بدين جهت خداوند بعد از بيان ارزش حكمت مي فرمايد؛جز صاحبان انديشه و خرد متذكر نمي گردند.
امام صادق(ع) در بيان ارزش حكمت فرموده است: حكمت نور معرفت، ميراث تقوا و ميوه راستگويي است. خدا بر هيچ بنده اي از بندگانش نعمتي بزرگتر، والاتر و پايدارتر و با ارزش تر از حكمت نداده است.
🔻اين سوال پيش مي آيد كه آيا حكمت معرفت غير اختياري است كه خداي منان به هر كسي بخواهد تفضل مي كند و انسان هيچ گونه دخالتي درآن ندارد يا اينكه حكمت به زمينه سازي نيازمند است و تا انسان ريشه پليديها را نخشكاند، نهال حكمت در نفس كشت نمي گردد؟
حقيقت اين است كه نهال حكمت با زدودن پليديها از روح و تلاش براي آراستن آن به حسنات كشت مي گردد. روايات فراواني از امامان معصوم(ع) دلالت دارد بر اينكه حكمت پاداش معنوي اعمال انسان در دنياست. عمل، مايه افاضه معرفت از جانب خداي سبحان مي شود.
امام باقر(ع) مي فرمايند: بنده اي چهل روز ايمانش را براي خدا خالص نمي كند، مگر اينكه خداي عزوجل او را نسبت به دنيا زاهد مي گرداند و او را نسبت به دردها و دواي آن بينا مي سازد و حكمت را در دلش ثابت و زبانش را بدان گويا مي گرداند.
🔹طبق اين روايت، چهل روز پاكي ازآلودگي ها و تطهير از غير خدا و تسليم در برابر او، زهد را به ارمغان مي آورد و در سايه زهد، انسان از غم و اندوه مي رهد. چهل روز بندگي انسان را دنيا شناس مي كند،مي فهمد كه او براي دنيا آفريده نشده است، مي فهمد حب دنيا منشا كجروي ها است و بالاخره مي فهمد خلاصي از گرفتاريهاي دنيا و فتنه ها با پناه بردن به خداي رحمان حاصل مي شود. اين معرفت ها همان حكمت است، وقتي حكمت در دل جاي گرفت، بر زبان هم جاري مي شود و به اعمال رنگي ديگر مي دهد. اعمال رنگ خدايي پيدا مي كند، چنانچه قرآن مي فرمايد: صبغة الله و من أحسن من الله صبغة و نحن له عابدون؛ رنگ آميزي خداست هيچ رنگي خوش تر از ايمان به خداي يكتا نيست و ما اورا پرستش مي كنيم.
همچنين از حضرت عيسي(ع) منقول است كه فرمود؛ به حقيقت برايتان مي گويم كه هرگاه ظرف سوراخ نباشد، مي تواند عسل را در خود جاي دهد، همچنين اگر خواهش هاي غلط دلها را نشكافد و طمع آن را چركين نكند و نعمت ها،آن را تيره و سخت نسازد، جايگاه حكمت خواهند گشت.
مطابق اين روايت حضرت عيسي(ع) هر دلي را براي جلب افاضه الهي شايسته مي داند و آنچه موجب محروميت از اين فيض بزرگ الهي مي شود،خواسته هاي غير منطقي،افزون طلبي ها و استفاده نادرست از نعمت هاي الهي است.
✅پرسش:
چرا اکثر شيعيان به جاي تاسوعا و عاشورا، براي اربعين به زيارت امام حسين (علیه السلام) مي روند؟
🌺پاسخ:
در پاسخ به سوال شما بايد به نكات زير اشاره نمود:
1- وجود روايات در اين زمينه از اهل بيت عليهم السلام
2- وجود مستندات تاريخي در مورد اربعين سيد الشهدا
3- بازگرداند سر مطهر حضرت به بدن ايشان در چنين روزي (لذا شيعيان اقدام به بزرگداشت چنين روزي مي كنند)
☘️مهمترين نكته درباره اربعين، روايت امام عسكري (ع) است. حضرت در روايتي كه در منابع مختلف از ايشان نقل شده فرمودهاند:
نشانههاي مؤمن پنج چيز است:
1 ـ خواندن پنجاه و يك ركعت نماز (17ركعت نماز واجب + 11 نماز شب + 23نوافل)
2 ـ زيارت اربعين
3ـ انگشتري در دست راست
4 ـ وجود آثار سجده بر پيشاني
5 ـ بلند خواندن بسم الله در نماز.
اين حديث و همچنين زيارت اربعين كه درمنابع دعايي آمده، به اربعين امام حسين (ع) و بزرگداشت آن روز تصريح كرده است.
#احکام #وطن
💠سوال ۶۹۴: مراد از اعراض از وطن چیست؟ آیا مجرد ازدواج زن و رفتن وی همراه شوهر به هر جایی که او می خواهد، اعراض محسوب می شود یا خیر؟
✅جواب: اعراض، با خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آنجا و همچنین با علم یا اطمینان به عدم امکان بازگشت، محقّق میشود و مجرد رفتن زن به خانة شوهر در شهر دیگر، مستلزم اعراض از وطن اصلیاش نیست.
✅پرسش:
براي پربار تر بودن سفر اربعين توصيه کنيد
قسمت اول
🌺پاسخ:
در طول عمر انسان برخي فرصتها فراهم مي شود و نفحاتي مي وزد که هميشگي نيست و بايد انسان حداکثر بهره را از اين فرصتها ببرد آن گونه که رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود«إن لربّکم في أيام دهرکم نفحات،ألا فتعرضوا لها؛ پيامبر اعظم فرمودند: همانا در طول عمر شما، نسيمهاي الهي وزيدن ميگيرد، پس هشيار باشيد و خود را در معرض آنها قرار دهيد».
🔻 سفر زيارتي اربعين با ويژگي ها و مختصاتي که دارد سفري استثنايي و کم نظير و بلکه بي نظير است و چنانچه هدفمند و همراه با برنامه حساب شده باشد، مي تواند آثار و برکات معنوي زيادي براي زائر اربعين به همراه داشته باشد. از اين رو بايد نهايت تلاش را بکار گرفت تا حد اکثر بهره برداري معنوي ازآن گردد. در اين نوشته به برخي نکات و برنامه هايي که مي تواند در اين زمينه مؤثر باشد، اشاره مي گردد: لازم به ياد آوري است که اين برنامه ها نمونه هايي از فعاليتهاي زمينه ساز براي استفاده معنوي بيشتر از اين سفر مهم است که افراد بر حسب شرايط و ميزان آمادگي خود مي تواند از همه آنها يا برخي از آنها را مورد استفاده قرار دهند.
☘️توجه به فرصت استثنايي سفر اربعين
سفر اربعين ار جهت معنوي و تقويت جنبه هاي ولايي انسان سفري کم نظير و بلکه بي نظيراست. زائر اربعين بايد توجه داشته باشد که اين سفر در سال فقط يکبار بيشتر اتفاق نمي افتاد و لزوما در هر سال امکان حضور مقدور نمي شود. چو اين که ممکن است عمر انسان کفايت نکند يا شرايط امنيتي عراق بگونه اي بشود که امکان سفر اربعين مقدور نباشد و يا بر فرض عدم و جود مانع بيروني، خود فرد در ايام اربعين دچار مريضي شود يا عذري برايش پيش آيد که لازم باشد حتما در کشورش حضور داشته باشد. به هرحال تکرار سفر اربعين هيچ تضميني ندارد و ممکن است براي هميشه آخرين سفر زائر باشد. بنابر اين شايسته است همانند نماز وداع که امام صادق عليه السلام به آن توصيه کرده اند با هر سفر اربعين معامله سفر وداعي داشته باشد و آن را آخرين سفر اربعين خود تلقي نمايد.
🔹داشتن آمادگي و برنامه ريزي قبلي
زائري که در صدد است حد اکثر بهره معنوي را از سفر زيارتي اربعين ببرد بايد قبل از سفر برنامه ريزي لازم را داشته باشد. براي مثال اگر بخواهد به اماکن زيارتي جانبي مثل مسجد کوفه، مسجد سهله، ومانند آن برود و يا اينکه حتما نجف تا کربلا را پياده روي کند، بايد مدت سفر خود را طولاني تر کند، علاوه بر اين بايد فرد از لحاظ روحي و معنوي خود را براي سفر معنوي مهمي چون سفر اربعين آماده سازد، نيک بداند که به کجا مي رود؟ براي چه مي رود ؟ و پا به چه سرزمين مقدسي مي گذارد؟.
🤔 #شک_در_تعداد_سجده!
❓ اگر در رکعت آخر نماز بعد از سر برداشتن از سجده و گفتن الحمدلله در تشهد شک کنیم که سجده دوم بود یا اول، تکلیف چیست؟
✍ آیت الله خامنه ای:
به شک خود اعتناء نکنید.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
مانعی ندارد.
✍ آیت الله وحید:
باید یک سجده دیگر بیاورید.
✍ آیت الله فاضل:
اگر بعد از سجده مشغول ذکر تشهد شده است و الحمد لله را گفته است، شک بعد از محل حساب می شود و به شک خود توجه نکند، بنا بگذارد دو سجده بجا آورده، نماز صحیح است.
📚 منابع:
استفتاء اینترنتی از سایت آیات خامنهای، ش: 580897. شبیری، ش: 21315. وحید؛ ش: 10493. فاضل، ش: 9402598.
استاد #مطهری (ره):
از کجا بفهمیم که عبادت ما، «عبادت» است نه «عادت»؟
🔸#اخلاق معنایش این است که #انسان اراده خودش را بر #عادات و بر طبایع خود غلبه بدهد؛ یعنی اراده را تقویت کند به طوری که اراده بر آنها حاکم باشد.
🔹حتی اراده باید بر عادات خوب هم غالب باشد، چون کار خوب اگر کسی به آن عادت پیدا کرد خوب نیست.
📿مثلا ما باید #نماز بخوانیم اما نباید نماز خواندن ما شکل عادت داشته باشد. از کجا بفهمیم که نماز خواندن ما عادت است یا نه؟ باید ببینیم آیا همه دستورات #خدا را مثل نماز خواندن انجام میدهیم؟ اگر اینطور است، معلوم میشود که کار ما به خاطر امر خداست.
📿اما اگر #ربا را میخوریم و در عین حال، نماز را هم با نافلههایش میخوانیم، یا اگر خیانت به امانت مردم میکنیم ولی زیارت عاشورایمان هم ترک نمیشود، میفهمیم که اینها عبادت نیست، عادت است.
📚 اسلام و نیازهای زمان، ج۱، ص۲۱۱
📌#پندانه
⛔️هنگام نداری آبروی شوهر را نریز
🔸دو سه روز غذا در خانهٔ حضرت زهرا سلام الله علیها نبود. حضرت زهرا (س) به امیرالمومنین علیه السلام هیچ نگفت، تذکر نداد. یک روز حضرت امیر علیه السلام مشاهده کرد که رنگ و روی حسنین علیهم السلام پریده، رنگ به صورت آنها نیست. معلوم شد که سه روز است غذا در خانه نبوده، حضرت امیرالمومنین علیهالسلام به حضرت زهرا سلاماللهعلیها فرمودند: «چرا به من نگفتی تا برای بچه ها یک چیزی تهیه کنم.»
🔹حضرت زهرا سلاماللهعلیها عرض کردند: پدرم در شب عروسی به من سفارش کردند که از شوهرت چیزی تقاضا نکن شاید نداشته باشد و از تو خجالت بکشد، من به وصیت پدرم عمل کردم.
🔻چقدر خوب است که پدرها شب عروسی به دخترشان این مطالب را بگویند. تذکر بدهند که اگر شوهرت وضع مالیاش خوب نبود، به کسی نگو. آبروی شوهرت را نریز. صبرکن.
👤 آیت الله مجتهدی(ره)
📌داستان امشب🍃🌺
💂♀ پیر پالان دوز 💂♀
یک روز شیخ بها در بازار قدم میزد و پیر مردی را دید که مشغول دوختن پالان پاره مردم بود و از این راه امرارمعاش میکرد.
🔸 شیخ دلش به حال پیرمرد سوخت و جلو رفت وگفت : سلام سپس دستش را به پالان پیرمرد زد و بلافاصله از طرف غیب پالان پیرمرد پر شد از سکه های اشرفی.
🔹پیرمرد وقتی این حرکت شیخ را دید ناراحت شد و فریاد زد چکار کردی؟ یالا سکه ها را بردار که به درد من نمیخورد.
🔸شیخ گفت : من نمی توانم سکه ها را غیب کنم.
🔹 پیرمرد چوب دستی خود را به پالان زد و سکه ها غیب شدند و رو به شیخ گفت تو که نمی توانی غیب کنی چرا ظاهر میکنی؟
🔸 شیخ بها فهمید پیرمرد صاحب علم و کمالات بسیار است.
🔹پیرپالان دوز سپس رو به شیخ می کند و می گوید:
"دلت را کیمیا کن!" کما اینکه خدای رحمان در حدیث قدسی میفرماید :
💥یا عبدی اطعنی اجعلک مثلی انا اقول کن فیکون انت تقول کن فیکون💥
↔️ بنده من مرا اطاعت کن تا تو را مانند خود کنم. من می گویم باش پس بوجود می آید تو هم می گویی باش پس می شود."
🕌مقبره ی شيخ محمد کارندهي (پير پاره دوز) جنب حرم رضوی در مشهد مقدس واقع است.
📚 مجموعه شهر حکایات
✨﷽✨
✅کرامات آقا امام حسین(ع)
✍ملاعباس چاوش با جمعی از جوانان شب جمعه به کربلا آمدند، از او خواستند تا برایشان مداحی کند،رسیدند بالای سر امام حسین(ع)، به خود گفت دفترچه شعرم را باز میکنم هر شعری آمد همان را میخوانم. دفترچه اش را باز کرد و اشعار علی اکبر(ع) آمد، و شروع کرد به خواندن. سفر اول کربلا و همه جوان، مجلس شوری بپا شد، ملا عباس گفت: بس است، دیگر برویم استراحت کنیم. در عالم خواب به او گفتند آماده شوید که امام حسین(ع) میخواهد به دیدارتان بیاید، او در عالم خواب همه را بیدار کرد و مودبانه نشستند تا آقا تشریف آوردند.
امام حسین(ع) فرمود: ملا عباس! گفتم: بله آقا جان. فرمودند: می دانی چرا من امشب به اينجا آمدم؟! گفتم: نه آقاجان. فرمودند: من با شما سه كار داشتم. گفتم: آن سه كار چيست آقا جانم؟فرمودند: اولا، بدان كه هر كس زائر ما باشد، به ديدنش می رويم! ثانيا، شبهای جمعه وقتی در مازندران هستی و جلسه داريد و دور هم می نشينيد، یک پيرمردی دم در می نشيند و كفش ها را درست می كند، سلام حسين را به او برسان!سپس فرمودند: ملا عباس! كار سوم هم اين است كه آمدم به تو بگويم كه اگر دفعه ی ديگر رفقا را در شب جمعه به حرم آوردی،... گفتم بله آقا؟ یک وقت ديدم بغض راه گلويشان را گرفت. گفتم: آقا چی شده؟
فرمودند: ملا عباس اگر دو مرتبه رفقايت را شب جمعه به حرم آوردی و خواستی نوحه بخوانی، ديگر نوحه ی علی اكبر را نخوانی! گفتم: چرا نخوانم؟ مگر بد خواندم؟ غلط خواندم؟ فرمودند: نه. گفتم پس چرا نخوانم؟! فرمودند: ملا عباس! مگر نمی دانی شبهای جمعه مادرم فاطمه زهرا(س) به كربلا می آيند؟!
📚کرامات الحسينيه،ج۲، ص۱۱
✅پرسش:
آيا بهتر نيست که هزينه اربعين صرف فقرا و محرومان شود؟ آيا امام حسين اينجوري بيشتر خوشحال نميشود که دست نيازمندي را بگيريم ؟
🌺پاسخ:
قبل از پرداختن به اصل مسئله، به يک سئوال اساسي مي پردازيم؛ اصلا چرا براي مسابقات ورزشي مثل فوتبال اين همه هزينه مي شود؟ آيا بهتر نيست که همه مسابقات ورزشي را تعطيل کنند و پول آنرا بدهند به فقراء يا مصرف کنند؟ اصلا چرا براي دانشگاه اين همه هزينه مي کنند در حالي که بسياري از دانشجويان اصلا درس نمي خوانند و فقط واحد پاس مي کنند؟ آيا بهتر نيست همه اينها را تعطيل کنند و پولش را بدهند به فقراء؟
✍️هنگامي که به مسائل فوق و همانند آن توجه مي شود، مي بينيد که در هر کدام از آنان مصالحي است که اين پولها هزينه نيست. بلکه سرمايه گذاري است. مثلا سرمايه گذاري در ورزش سبب تشويق جامعه به ورزش مي گردد و حاصل آن در سلامتي است. سرمايه گذاري در دانشگاه، حتي اگر تعداد کمي هم درس بخواند، سبب تربيت نيروي متخصص است. لذا در دراز مدت سود ان بيشتر از هزينه آن است.
🔻اين کلامي است که در هر مناسبت مذهبي شما در فضاهاي مجازي و در برخي از جمع ها و ماهواره ها و ... مي بينيد و مي شنويد در ايام محرم و عزاداري ها، در ايام تشرف حاجيان به حج، در ايام زيارتي امام رضا (ع) و ...
👈🏾اين نشان مي دهد که دستي در توليد اين شبهه از دشمن هست که مي خواهد مراسمات مذهبي را سست و کمرنگ کند. چه مي شود اين حرف ها را براي مراسمات مذهبي ميزنند آيا شايسته نيست به کساني که مليارد ها دلار خرج سفرهاي تفريحي و خوشگذراني مي کنند بزنيد تمام خرج يک نفر براي زيارت اربعين به يک مليون توماتن نمي رسد در صورتي که هزينه خوش گذراني برخي از اين سفرهاي ترکيه و مالزي و ... به شبي 4 تا 5 مليون مي رسد يک وعده غذايي که ميل مي کنند چند ده هزار تومان است آيا شايسته نيست به آنها بگوييد به جاي اين سفرها به فقرا کمک کنند!!!
اما جواب تفصيلي :
🔹اولا در اربعين امام حسين که همه هزينه هاي اقامت و خورد و خوراک و ... را خود عراقي ها مي دهند و نه تنها ضرري به فقرا نمي رسد بلکه بسياري از فقرا با يک هزينه اندک بيش از 15 روز در عراق در رفاه زندگي مي کنند و از همه خوردني ها و آشاميدني ها و اسکان و زيارت و ... بهره مند مي شوند
🔹ثانيا: اتفاقا زيارت اربعين باعث مي شود روحيه کمک به فقرا تقويت شود روح ديني و کمک و رسيدگي به فقرا و ايثار و از خود گذشتگي را انسان در اربعين مي آموزد ثالثا: اکثر کساني که به زيارت اربعين مي روند از قشر متسوط و ضعيف جامعه هستند که خود نياز به کمک دارند پس اگر به اربعين هم نروند پولي ندارند که به ديگران کمک کنند رابعا: منافاتي بين کمک به فقرا و زيارت اربعين نيست چقدر خوب است انسان زيارتش را برود و به فقرا نيز کمک کند بدون ترديد کسي که به زيارت نرفت پول زيارتش را به فقير نمي دهد .
✨از طرفی، بلحاظ جامعه شناختی، هر جامعه اي، نيازمند پيوند اجتماعي است و اين پيوند اجتماعي نيز بر اثر فستيوالهاي ملي يا آئيني پديد مي آيد. مثلا در چين با آن همه اژدها و ... برگزار مي شود و در هلند با اسراف گوجه و در برخي از کشورها با کشتن حيوانات. همه اين ملتها تلاش دارند با اين نوع از فستيوالها که بسياري از آنان وحشيانه و اسراف است، ايجاد پيوند اجتماعي کنند. صرف نظر از اينکه اين نوع فستيوالها انحراف اخلاقي است، ولي به علت اهميت بالاي پيوند اجتماعي، ترجيح مي دهند برگزار شود.
☘️مراسم اربعين نيز همانند مراسم حج يکي از فستيوالهاي مهم جهان اسلام است که ايجاد پيوند اجتماعي مي کند. مضافا بر اينکه اسراف يا وحشيگري ندارد و در همه مسير سرشار از گذشت و بزرگواري موکبداران و زائران است. با توجه به اهميت پيوند اجتماعي، ضرورت دارد که اين مراسم و همانند آن را تقويت نمود.
💢 یه نفر بود میگفت ......😓
🗣یک نفر بود می گفت اربعین قیامت است ، ازدحام است ، نمی شود زیارت بکنی.
🤔 و من با خود فکر می کردم کسانی که قیامت به سمت حسین(ع) می روند بی گمان اهل بهشتند.
اگر قیامت هم به ما اجازه بدهند به سمت حسین(ع)حرکت کنیم بهشت را حسینیه می کنیم
کاش قیامتمان اربعین باشد و اربعین مان قیامت
📢یک نفر بود می گفت : اربعین را به یک پیاده روی زنانه تبدیل نکنید،شکوه اربعین به یک حرکت مردانه است
🤔و من با خود فکر می کردم حرکت اربعین به دست زنانی جاری شد که مردانه حرکت کردند و مردانه شکوه حسین را در دل اربعین برافراشتند
اربعین حرکت انسان به سمت انسان است فارغ از جنسیت و سن و رنگ و . . .
🗣 یک نفر بود می گفت اربعین همین جاست اربعین در خانه های فقراست بروید آنجا موکب بزنید
🤔و من با خود فکر می کردم فقرا خانه هایشان را به عشق حسین رها می کنند و می روند کربلا تا پرچم اربعین را به پا کنند چگونه اربعین درخانه های فقراست؟
🗣 یک نفر می گفت اسرای کربلا با اسب به کربلا بازگشتند پیاده نروید ، عصر تکنولوژی ست
🤔و من با خود فکر می کردم یا از کربلا پیاده می روی تا حسین (ع) را در کوفه و شام زنده کنی یا باید پیاده به کربلا برگردی تا حسین (ع) را درقلبت زنده کنی ، با این پیاده رفتن هاست که گستره حسین(ع) قدم قدم عالم را فرامی گیرد
👈 برای ما که سوار دنیا شده ایم و از حسین (ع)فاصله گرفته ایم لازم است تا پیاده شویم و قدم به قدم به اصل خویش باز گردیم، عشق حسین قلب هارا آرام فتح می کند
🗣 یک نفر می گفت عراق یک روز دشمن ما بود نروید خون شهیدان پایمال نشود.
🤔و من با خود فکر می کنم خون کدام شهید پایمال می شود همان که پشت لباسش می نوشت اللهم الرزقنا کربلا؟ما را به عراق چه کار؟ما در این خاک یک عزیز دردانه گذاشته ایم و به عشق او پا و دست و سر می دهیم و می رویم تا جگر گوشه مان را ببینیم
📢 یک نفر بود می گفت عراق یک کشور در حال جنگ است و ضعیف است و این هزینه ها برای یک کشور جنگ زده روا نیست.
🤔من با خود فکر می کنم چه کسی این کشور جنگ زده را مجبور می کند هزینه کند ؟
عراق از اربعین قدرت می گیرد عراق با نیروی حسین است که هرسال قوی تر می درخشد عراقی ها فهمیده اند حسین(ع) یک قدمشان را هزار قدم جبران می کند.
حسین (ع) زیر دِین هیچ کس نمی ماند.
🗣 یک نفر می گفت پیاده روی اربعین را حکومتی ها ساختند.
🤔و من با خود فکر می کنم زینب(س)به کدام حکومت متصل بود که از شام تا کربلا را پیاده آمد
جابر بن عبدالله انصاری اهل کدام حکومت بود که پیرمرد مجبور بود پیاده به سمت حسین بشتابد
علمای بزرگ شیعه،مردانی که اسمشان کافیست برای استناد ، وابسته به کدام حکومت بودند که راه می افتادند پیاده ، شبانه ، از نخلستان ها پنهانی خود را به حسین (ع)می رساندند.
راست می گویند اربعین یک حرکت حکومتی ست و آن هم حکومت حسین (ع)است که زن و مرد و پیر و جوان را از سرتاسر دنیا جمع می کند و به کربلا می رساند
خیلی ها خیلی چیز ها می گویند.
بگذار بگویند این ها یا نمک گیر نشده اند یا اهل نمک خوردن و نمک دان شکستن هستند.
* تا مقصدتان اباعبدالله است در راهتان شک نکنید. *
🤔 #زیارت_با_قرض!
❓ فردی که توانایی مالی ندارد، آیا می تواند پول قرض کرده و به سفر اربعین برود؟
✅ اگر برای ادای قرض به زحمت نمی افتد، کار خوبی هست و مستحب است.
📚 منبع: makarem.i