📥 سؤال:
آیا نذرهای مانند چهل روز نماز جعفر طیار برای خانم هایی که عادت ماهیانه دارند، صحیح است؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
نذر صحيح است و ادامه نمازهاي نذري را بعد از پاک شدن به جا مي آورند.
✍ آیت الله سیستانی:
اگر هنگام نذر ملتفت بوده که عادت ماهیانه می شود وقت عادت قطع می کند و بعد آن ادامه دهد واگر قصدش از نذر 40 روز پشت سر هم باشد، نذر منعقد نمی شود.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
نذر چهل روز پشت سرهم خواندن نماز حضرت جعفر -در صورتی که به این مدت پاک نباشند- فی حد نفسه صحیح نیست بله اگر دو مقصود مستقل داشته اند مقصود اول چهل روز پشت سر هم مقصود دوم اینکه چهل روز نماز بخوانند باید به نذر عمل کنند و نمازهایی که مصادف با ایام عادت است را بعد از آن، قضا کنند.
✍ آیت الله وحید:
خانم ها در زمان عادت ماهانه هیچ نمازی نمی توانند بخوانند بنابر این قدرت شرعی ندارند چهل روز پشت هم نماز جعفر طیار بخوانند و نذر به عملی که قدرت شرعی برآن ندارند صحیح نیست.
✍ آیت الله فاضل:
خانم ها می توانند (با اجازه شوهر) نذر چهل روز خواندن نماز جعفر طیار کنند و در زمان عادت ماهیانه نماز نخوانند چون نماز خواندن درایام عادت حرام است و بعد از پاک شدن از عادت به نماز جعفر طیار ادامه دهند تا چهل روز کامل شود.
📚منابع:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 545748. [2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتاء: 336444. [3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 16040. [4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله وحید، شماره سوال: 6747. [5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی
👤 استاد علی اکبر #رائفی_پور :
🔸در میان فرزندان علی بن ابیطالب (ع)، شجاع ترینشان امام حسن بود. یل جمل امام حسن مجتبی است.
🔹وقتی حضرت علی (ع) فرمود که شتر را باید زمین بزنید چون رسانه و آنتن و بلندگو، آن شتر است، محمد حنفی پسر امام علی (ع) رفت و نتوانست کاری بکند. امام حسن به میدان رفت و پاهای شتر را زد و عامل اصلی تحریک مردم که آن شتر بود را زمین زد که انتقامش را هم گرفتند.
🔸سخت ترین مظلومیت این است که همسرش او را در خانه کشت و وقتی هم که می خواستند پیکر مطهر را کنار پیامبر دفن کنند، عده ای اجازه ندادند. همان کسانی که جنگ جمل را راه انداختند و بعد دستور تیرباران هم دادند. تابوتهای عربی رو ندارد و چیزی شبیه برانکارد است. پس عبارت صحیح این است که پیکر مطهر، تیر باران شد.
📚 حقیقت پنهان( 7 صفر ) - مشهد - 16 آبان 95
✨ ده نکته از زیارت عاشورا ✨
🔸 آیا به هنگام خواندن زیارت عاشورا به نکات زیر توجه می کنیم⁉️
👈۱. زیارت عاشورا به دو قسمت تولی(سلام بر افراد جبهه ی حق) و تبری (لعن بر افراد جبهه ی باطل) تقسیم می شود.
👈۳. در زیارت عاشورا می آموزیم عبادتی که با اطاعت نباشد فریبی بیش نیست زیرا انسان به وسیله عبادت توام با اطاعت است که میتواند به درجه عبد(بندگی)برسد.
👈۳. در زیارت عاشورا یزید و شمر متهمان ردیف اول نیستند بلکه لعن اول متوجه پایه گذاران ظلم می باشد. پس یاد بگیریم که هرکاری که خواستیم انجام دهیم آینده آن را تصور کنیم و بدون بصیرت هیچ اقدامی نکنیم. زیرا که می تواند موجب لعن خدا بر خود و خاندانمان شود.
👈۴. در زیارت عاشورا آخرین نفرین بر «تابعین»است؛یعنی کسانی که به کشته شدن یاران خدا رضایت دارند. پس مواظب اعمالمان و مواظب تایید کردن ها و رد کردن های زبانی خود باشیم. بدانیم که هر رای و نظر ما در نهایت یا به یاری ولی خدا می انجامد یا به کشته شدن ولی خدا.
👈۵. در زیارت عاشورا کسانی که برای جبهه ی باطل اسب آماده کردند لعنت شده اند. پس مواظب کمک های مادی خود به این و آن باشیم؛ زیرا ما
نیز در نهایت یا به یاری ولی خدا می انجامد یا به کشته شدن ولی خدا.
👈۶. در زیارت عاشورا می آموزیم که گفتن یک مرگ بر دشمنان ولایت اهل بيت و یا یک درود بر پیروان ولایت اهل بيت، کافی نیست،بلکه باید صد مرتبه بگوییم تا تمام دوستان خدا و دشمنان خدا بفهمندکه خط و مرام ما چیست؟ پس با قدرت ؛ "موضع" خود را مشخص کنیم.
👈۷. در زیارت عاشورا می آموزیم فدا شدن در راه خدا کافی نیست،بلکه باید فدا شدن ما بر محور ولی معصوم خدا باشد. (حَلَّت_بِفَنَائِک)
👈۸. در زیارت عاشورا می خوانیم که باید خانواده خود را آل رسول الله کنیم که اگر نکردیم جزء آل امیه وآل مروان و آل زیاد خواهیم شد.
👈۹. در زیارت عاشورا هیچ سخنی از گروه سومی نیست (یا حق ؛ یا باطل) پس ما هر چه زودتر خط خود را مشخص کنیم (حسینی یا یزیدی) (مهدوی یا دجّالی)؟
👈۱۰. از زیارت عاشورا می آموزیم که باید سه توانایی خود را ارزیابی کنیم:
• توانایی در تشخیص دوست و دشمن (جبهه ی حق و باطل)
• توانایی در یاری کردن دوستان خدا (تولی به جبهه ی حق)
• توانایی در مبارزه کردن با دشمنان خدا (تبری از جبهه
🌸🌸
🌻 کارهایی که عمر را زیاد می کند:
✅ البته راههای افزایش طول عمر منحصر در موارد ذیل نیست و آنچه بیان خواهد شد مشتی از خروار است.
❶ «نیکی به والدین و صلهرحم»
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: ای فرزند آدم! به پدر و مادرت نیکی کن و صلهرحم داشته باش تا خداوند، کارت را آسان و عمرت را طولانی بگرداند. پروردگارت را فرمان ببر تا خردمند به شمار آیی و از او نافرمانی نکن که نادان شمرده میشوی.
📚 الفردوس، ج۵ ، ص۲۸۲
❷ «خوش خویی و حسن خلق»
امام صادق (ع) میفرماید: نیکوکاری و خوش اخلاقی، خانهها را آباد و عمرها را طولانی میکنند.
📚 کافی، ج۲ ، ص۱۰۰
❸ «زیارت امام حسین علیه السلام»
در این باره امام صادق(ع) فرموده است: زیارت امام حسین(ع) را رها نکن و دوستان خود را هم به آن سفارش کن که در این صورت، خداوند عمرت را طولانی و روزیات را زیاد میکند و زندگیات را همراه با سعادت میکند و جز سعادتمند نمیمیری و نام تو را در شمار سعادتمندان، ثبت میکند.
📚 کامل الزیارات، ص۲۸۶
❹ «نیکی به خانواده»
امام صادق(ع) میفرماید: هر کس به شایستگی در حق خانوادهاش نیکی کند، خداوند بر عمرش میافزاید.
📚 کافی، ج۸ ، ص۲۱۹
❺ «شاد کردن والدین»
امام صادق(ع) میفرماید: اگر دوست داری که خداوند عمرت را زیاد کند، پدر و مادرت را شاد و مسرور کن.
📚 بحارالانوار، ج۷۴ ، ص۸۱
❻ «شستن دست پیش و پس از غذا خوردن»
امام صادق(ع) میفرماید: دستهایتان را قبل و بعد از غذا خوردن بشوئید، که فقر را میبرد و بر عمر میافزاید.
📚 محاسن، ج۲، ص۲۰۲
❼ «صدقه دادن»
صدقه شامل دادن واجبات و مستحبات مالی از سوی شخص است و اختصاص به زکات و خمس ندارد. هر کسی به هر میزان که صدقه به ویژه به سائل و محروم دهد، از برکات آن بهرهمند خواهد شد که از جمله آنها افزایش عمر است. امام باقر (ع) فرمود: کار خیر و صدقه، فقر را میبرد، بر عمر میافزاید و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور میکند.
📚 ثواب الاعمال، ص۱۴۱
❽ «وضو گرفتن»
طهارت بدنی: پیامبر(ص) میفرماید: وضو زیاد بگیر تا خداوند، عمرت را زیاد کند.
📚 امالی مفید، ص۶۵، حدیث ۵
❾ «گرفتن ناخن در روز جمعه»
پیامبر(ص) میفرماید: هر کس در روز جمعه ناخنهایش را کوتاه کند، عمر و مالش زیاد میشود.
📚 جامعالاخبار، ص۳۳۳
❿ «اعمال سهگانه»
امام صادق(ع) میفرماید: سه چیز است که اگر مؤمن از آنها مطلع شود، باعث طول عمر و دوام بهرهمندی او از نعمتها میشود: طول دادن رکوع و سجده ، زیاد نشستن بر سر سفرهای که در آن دیگران را اطعام میکند و خوش رفتاریاش با خانواده.
📚 کافی، ج۴ ، ص۴۹
🌎🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
#نماز #مسافر
💠سوال ۶۴۶:اگر من در محل کارم پس از پایان وقت اداری و انجام کارهای اداری که به خاطر آن مسافرت کرده ام، به انجام کارهای شخصی بپردازم. مثلاً از ساعت هفت صبح تا دو بعد از ظهر کارهای اداری را انجام دهم و از آن به بعد مشغول انجام کارهای شخصی شوم، نماز و روزه ام چه حکمی دارد؟
✅جواب: انجام کارهای خصوصی در سفر شغلی اداری بعد از پایان کار اداری، حکم سفر شغلی را تغییر نمی دهد.
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا شیطان در برزخ هم وجود دارد؟
✍️پاسخ:
✅ اگر منظور از وجود شيطان در برزخ اين باشد که: آيا اکنون شيطان براي کساني که در جهان برزخ هستند، وسوسه گري و اغواگري دارد يا خير؟
👈 بايد پاسخ داد: با ورود انسان به جهان برزخ، پرونده عمل انسان بسته شد مگر تا قيامت الصالحات و صدقات جاريه يا ايجاد سنت هاي حسنه يا سیئه اي که آثاراش تا قيامت باقي است، لذا شيطان نسبت به اين افراد، اضلال و گمراهي ندارد. هم چنين است در جهان آخرت.
🖊 ضمن این که شیطان تنها در عالم که دار تکلیف است (دنیا) دست به وسوسه می زند تا آدمی را از عمل به آن باز دارد ودر برزخ چون جای تکلیف نیست وسوسه هم آنجا وجود ندارد.
💠 اگر مراد این است که آيا شيطان در عالم برزخ و آخرت راه پيدا مي کند يا به بيان ديگر آيا شيطان مانند ساير انسان ها داراي مرحله برزخ و قيامت هستند؟
👈در پاسخ بايد گفت: در مورد آخرت حتما شيطان وجود دارد، زيرا شيطان بايد در صحنه محشر محاکمه و مورد محاسبه قرار بگيرد.
👈 اما در مورد اين که آيا شيطان داراي برزخ هم هست يا نه؟ بايد گفت: تا آنجا که جستجو شد، نصوص ديني در اين باره ساکت هستند و ما نيز اصلاع چنداني از ورود شيطان به جهان برزخ نداريم.
👇👇👇
♨️سوال:
🔰خدا در قرآن ميفرمايد هرکس از ياد من روي گردان شود زندگي سختي خواهد داشت ولي آدمهايي رو ميبينيم که گناه مي کنند و غرق در نعمت هستند !!
✍️پاسخ:
✅(وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنْکاً وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَعْمی)[1]؛ «و هر کس از یاد من روی گرداند، پس حتماً زندگی (سخت و) تنگی برای اوست؛ و او را روز رستاخیز نابینا گرد میآوریم»
👈درباره این که معیشت ضنک (تنگ) به چه مناست مفسران نظراتی مطرح کردهاند از جمله علامه طباطبایی میفرماید:
👈و اگر فرمود: کسی که از ذکر من اعراض کند «معیشتی ضنک» یعنی تنگ دارد، برای این است که کسی که خدا را فراموش کند، و با او قطع رابطه نماید، دیگر چیزی غیر دنیا نمیماند که وی به آن دل ببندد، و آن را مطلوب یگانه خود قرار دهد، در نتیجه همه کوششهای خود را منحصر در آن کند و فقط به اصلاح زندگی دنیایش بپردازد، و روز به روز آن را توسعه بیشتری داده، به تمتع از آن سرگرم شود، و این معیشت، او را آرام نمیکند، چه کم باشد و چه زیاد، برای اینکه هرچه از آن به دست آورد به آن حد قانع نگشته و به آن راضی نمیشود و دائماً چشم به اضافهتر از آن میدوزد، بدون اینکه این حرص و تشنگیش به جایی منتهی شود.
👈پس چنین کسی دائماً در فقر و تنگی به سر میبرد و همیشه دلش علاقهمند به چیزی است که ندارد، صرف نظر از غم و اندوه و قلق و اضطراب و ترسی که از نزول آفات و روی آوردن ناملایمات و فرارسیدن مرگ و بیماری دارد، و صرف نظر از اضطرابی که از شر حسودان و کید دشمنان دارد، پس او علیالدوام در میان آرزوهای بر آورده نشده، و ترس از فراق آنچه بر آورده شده به سر میبرد.
👈در حالی که اگر مقام پروردگار خود را میشناخت و به یاد او بود و او را فراموش نمیکرد، یقین میکرد که نزد پروردگار خود حیاتی دارد که آمیخته با مرگ نیست و ملکی دارد که زوالپذیر نیست و عزتی دارد که مشوب با ذلت نیست و فرح، سرور، رفعت و کرامتی دارد که هیچ مقیاسی نتواند اندازهاش را تعیین کند و یا سر آمدی آن را به آخر برساند، و نیز یقین میکند که دنیادار مجاز است و حیات و زندگی دنیا در مقابل آخرت پشیزی بیش نیست، اگر او این را بشناسد دلش به آنچه خدا تقدیرش کرده قانع میشود و معیشتش هرچه باشد به رایش فراخ گشته، دیگر روی تنگی و ضنک را نمیبیند(ترجمه المیزان، ج 14، ص 316.
💥تفسیر نمونه:
👈گاهی تنگی معیشت به خاطر این نیست که درآمد کمی دارد، ای بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولی بخل و حرص و آز زندگی را بر او تنگ میکند نه تنها میل ندارد در خانهاش باز باشد و دیگران از زندگی او استفاده کنند، بلکه گویی نمیخواهد آن را به روی خویش بگشاید، به فرموده علی(ع) «همچون فقیران زندگی میکند و همانند اغنیاء و ثروتمندان حساب پس میدهد». (تفسیر نمونه، ج13، ص: 328.)
✍️شهید مطهری می گوید:
👈وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکاً)؛ آن کسی که از یاد ما اعراض میکند، معیشت سخت و تنگی پیدا میکند. با اینکه لازمه در یاد خدا نبودن این نیست که اسباب و وسایل مادی زندگی انسان (مثل قرض و بیپولی) انسان را تحت فشار قرار بدهد، ولی انسان از ناحیه درون تحت فشار قرار میگیرد برای اینکه چیزی را دارد که مطلوب واقعیاش نیست و از مطلوب واقعی چیزی در آن وجود ندارد. (مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 4، ص 653.)
👈سختی که در آیه مطرح شده فقط سختی مادی نیست بلکه مطلق است و میتواند شامل دو نوع سختی مادی و روحی باشد. بلکه میتوان گفت سختی و راحتی مسألهای روحی و روانی است که ارتباط صددرصدی با سختی و راحتی جسمی ندارد.
👇👇👇
♨️سوال:
👈این درسته که شیطان ، به دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه ، کشته می شود؟
✍️پاسخ:
✅بر اساس آیه « و نفخ فی الصور فصعق من فی السماوات و من فی الارض» (1) در پی نفخ صور همگان خواهند مرد. اما آیا تا پیش از آن گستره حیات شیطان تا کجاست از این آیه به دست نمی آید.
👈بر پایه برخی روایات، ابلیس در میان نفخه نخست و دوم می میرد.(2)
🔷 علامه طباطبایی در تفسیر المیزان،پایان كار شیطان را برپایی حكومت حضرت مهدی (عج) دانسته (3) كه بر اساس برخی روایات، ابلیس به دست مبارك آن حضرت یا طبق روایات رجعت، پس از جنگ با لشكر امیرالمومنین، علی(علیه السلام) ، در حوالی كوفه می گریزد و به دست پیامبر (صلی الله و علیه وآله) بر صخره بیت المقدس كشته می شود.(4)
🔹برخی پایان حیات ابلیس را مقارن با پایان حیات انسان بر روی كره خاكی دانسته اند. (5)
👈 استاد علامه جوادی آملی (حفظه الله) در باب پایان کار شیطان فرموده اند:
🖊 " تا آخرین انسان هست، او (ابلیس) هم هست. برای اینکه آخرین انسان را هم اغوا می کند، وسوسه می کند. این چنین نیست که شیطان قبل از یک عده ای بمیرد. آن وقت آن عده ، هیچ وسوسه ای ندارند. اگر وسوسه نداشتند که به کمال نمی رسند.
👈 انسان وقتی به کمال می رسد که جهاد اکبر داشته باشد. اگر هیچ گرایشی به طرف رذیلت نبود، انسان که طبعاً به طرف رذیلت و گناه میل ندارد. شهوت می خواهد، لباس می خواهد، غذا می خواهد نه حرام، و همه اینها از سنخ حلالش هست...
🔺 آنکه انسان را به طرف حرام تشویق می کند، ابلیس است و الا انسان فطرتا به دنبال حلال می رود." (6)
📚منابع:
1. زمر/68
2. التفسیر الكبیر ، ج 54 ، ص 367 – ج11 ، ص 108
3. المیزان ، ج 12 ، ص161-160
4. بحارالانوار، ج53 ، ص 42 وج 6 ، ص 254
5. المیزان ، ج 8 ، ص 28-27
6. دروس تفسیر سوره اعراف،آیت الله جوادی آملی،جزوه نهم،ص11
🌺🌺🌺من مقلد آیت الله مکارم شیرازی هستم ولي ميخوام مرجعمو عوض کنم و مقلد مقام معظم رهبر ی بشم چيکار بايد بکنم؟
✍️پاسخ:
✅تا با تحقيق از دو عالم خبره اعلميت مرجع ديگري ثابت نشودتغيير مرجع جايز نيست.
🔰حکم ليزر کردن بدن چيه؟
✍️پاسخ:
✅در کل برداشتن موهاي زائد بدن جايز است،وبلي استفاده از وسايلي که براي بدن ضررنداشته باشد ونکته دوم اينکه نگاه به عورت ديگرى، خواه براى زائل كردن مو باشد، يا چيز ديگر، جايز نيست. ولى زايل كردن موهاى زير بغل و مانند آن، به وسيله همجنس مانعى ندارد بنابراين ليزرکردن موي زائد(اپيلاسيون) همراه بانگاه به عورت زن وياهمراه بالمس عورت زن باشدجايزنيست.
🔰بنده با درآمدهاي شخصي طلا خريدم. و مقداري از اين طلا را دادم به خواهرم که استفاده کنه به عنوان امانت آيا براي اون مقدار طلاي استفاده شده هم خمس تعلق ميگيره؟
✍️پاسخ:
✅اگر طلا را براي سرمايه گذاري خريده ايد و به خواهرتان به صورت امانت داده ايد مشمول خمس است ولو خواهرتان از آن استفاده کرده باشد. اما اگر براي نياز شخصي خود يا خانواده خريده ايد و در شأنتان بوده و به ايشان هديه کرده ايد خمس ندارد.
#حدیث_روز
🏴 ثواب عجیب کمک به زائران أباعبدالله الحسین (ع)
🔸هشَامُ بْنُ سَالِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع:.. قُلْتُ: فَمَا لِمَنْ یجَهِّزَ إِلَیهِ وَ لَمْ یخْرُجْ لَعَلَّهُ تُصِیبُهُ لِقِلَّةِ نَصِیبِهِ قَالَ: یعْطِیهِ اللَّهُ بِکلِّ دِرْهَمٍ أَنْفَقَهُ- مِثْلَ أُحُدٍ مِنَ الْحَسَنَاتِ وَ یخْلِفُ عَلَیهِ أَضْعَافَ مَا أَنْفَقَهُ وَ یصْرَفُ عَنْهُ مِنَ الْبَلَاءِ مِمَّا قَدْ نَزَلَ لِیصِیبَهُ وَ یدْفَعُ عَنْهُ وَ یحْفَظُ فِی مَالِهِ.
🔹هشام بن سالم: از امام صادق علیهالسلام پرسیدم، کسی که خودش به واسطۀ بیماری یا مشکلی نتواند به زیارت امام حسین علیهالسلام برود و در عوض شخصی دیگر را روانه کند (هزینههایش را بدهد)، چه اجری دارد؟
۱. به ازای هر درهمی که خرج کند، خداوند همانند کوه اُحد برایش حسنه مینویسد.
۲. چندین برابر آنچه هزینه کرده را در همین دنیا به او برمیگرداند!
۳. بلاهایی را که فرود آمده تا به او برسد، از او میگردانَد و از وی دور میکند و مالش حفظ میشود.
📚 ابن قولویه، کامل الزیارت، ص ۱۲۹
🌷امام على عليه السلام 🌷
🌺رَوِّضُوا أَنْفُسَكُمْ عَلَى الْأَخْلَاقِ الْحَسَنَةِ فَإِنَّ الْعَبْدَ الْمُؤْمِنَ يَبْلُغُ بِحُسْنِ خُلُقِهِ دَرَجَةَ الصَّائِمِ الْقَائِم
🌸خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به درجه روزه گير شب زنده دار مى رسد.
📚 تحف العقول ص 111
💝آیت الله شاه آبادی(ره):💝
🔷برای دنیایتان هم که شده ، سحر ها بیدار شوید. چون بیداری سحر ، وسعت رزق ، زیبایی چهره و خوش اخلاقی می آورد.
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃
#نماز #مسافر
💠سوال ۶۴۷. نماز و روزه سربازانی که می دانند بیش از ده روز در مکانی می مانند، ولی از خود اختیاری ندارند، چه حکمی دارد؟ امیدواریم فتوای حضرت امام(قدّس سرّه) را هم بیان فرمایید.
✅جواب: با اطمینان به این که ده روز یا بیشتر در یک مکان خواهند ماند، واجب است که نماز خود را تمام بخوانند و روزه بگیرند. فتوای امام(قدّس سرّه) هم همین است.
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اينکه زيارت امام حسين (بعنوان مثال) باعث از بين رفتن همه گناهان ميشود آيا فقط حق الله است يا حق الناس را هم شامل ميشود ؟ اگر شامل حق الناس شود باعث جري شدن افراد بر گناه نيست ؟
✍️پاسخ:
✅حق الناس تنها گناهي است که با زيارت امام حسين بخشيده نمي شود.
👈و بايد توجه داشت حق الناس تنها به مسايل مالي ختم نمي شود و مردم بايد سعي کنند تا حق کسي در هيچ وجهي پايمال نشود و حق الناس آنقدر مهم است که امام حسين در شب عاشورا از يارانش خواست تا اگر حق الناسي بر عهده دارند ايشان را در جنگ ياري نکنند.
👈شيعيان، به خوبي ميدانند که حتي هزاران رکعت نماز توبه و ميليونها بار تکرار لفظ استغفار، "حق الناس" را از بين نميبرد؛ بنابر اين اگر کسي گمان کند که دعا، زيارت، توبه، عزاداري و بالاخره اشک بر مصيبت امام حسين عليه السلام، "حق الناس" را جبران ميکند، خب خطاي بزرگي مرتکب شده و واقعاً تعجب هم دارد.
👈در عين حال ترديدي نيست که حتي يک لحظه و يک آن، احساس پشيماني از معاصي در محضر الهي، يک استغفار (طلب مغفرت) جدي در قلب، اگر چه به لفظ نيز بيان نگردد، يک توبهي واقعي (بازگشت از گناه به سوي خدا)، پاک کننده ميباشد و اتفاقا همان تکان خوردن دل و جاري شدن اشک نيز ضمانت اجراست؛
👈 اما معنايش اين نيست که اولاً از اين پس تائب هر کاري هم کرد، مهم نيست و يک راست به بهشت ميرود!
👈و ثانياً اين نيست که ديگر لزومي به جبران "حق الناس" ندارد، بلکه توجه، استغفار، توبه، انابه و اشک، بايد سبب بيداري، هوشياري، بصيرت و عزم راسخ گردد، چه براي اصلاح گذشته و چه براي تبيين اهداف، دورانديشي و تدبير آينده.
#نماز #مسافر
💠سوال ۶۴۹: در رساله عملیه امام خمینی در بحث نماز مسافر، شرط هفتم، آمده است: «واجب است راننده در غیر از سفر اول نماز خود را تمام بخواند ولی در سفر اول نمازش شکسته است هرچند طولانی باشد»، آیا مقصود از سفر اول همان شروع حرکت از وطن تا بازگشت به آن است یا با رسیدن به مقصد سفر اوّل تمام می شود؟
✅جواب:اگر رفت و برگشت در نظر عرف، یک سفر محسوب شود مثل استادی که از وطن برای تدریس به شهری سفر کرده و هنگام عصر یا فردای آن روز به مبدء بر می گردد، در این صورت، رفت و برگشت سفر اوّل محسوب می شود. و در صورتی که عرفاً یک سفر نباشد مثل راننده ای که برای حمل کالا به مقصدی حرکت کرده و از آن جا به مکان دیگری برای حمل مسافر یا کالای جدید سفر نماید وسپس به وطن مراجعت می کند که در این فرض، سفر اوّل با رسیدن به مقصد، تمام می شود.
سجده شکر
سجده شکر برابر است با تمام گنجها دنبا و آخرت .. پس با دقت آن را بخوان
فضیلت سجده شکر
بسیاری از ما نه فضیلت این سجده را میدانیم و نه کیفیت قرآئت آن را (1) هرگاه بنده ای نماز خود را خوانده (سپس) سجده شکر را به جای آورد - خداوند حجاب میان بنده خود و فرشتگانش را کنار میزند و به ملائکه میفرماید: ای فرشتگان من به بنده ام نگاه کنید فریضه مرا انجام داده و عهدم را تمام و پس از آن در جهت پاسداشت تمام نعمتهایم سجده شکر به جای آورد- ای ملائکه ام پاداش این بنده ام چیست ؟
پس ملائکه میگویند : خداوندا ( رحمتت )...
خداوند دوباره از ملائکه میپرسد :ای ملائکه ام پاداش این بنده ام چیست ؟
پس ملائکه میگویند : خداوندا ( جنت و بهشتت )...
خداوند دوباره از ملائکه میپرسد :ای ملائکه ام پاداش این بنده ام چیست ؟
پس ملائکه میگویند : خداوندا ( رفع هرگونه هم و غم از او )...
خداوند دوباره از ملائکه میپرسد :ای ملائکه ام پاداش این بنده ام چیست ؟
پس ملائکه میگویند : خداوندا ما علمی جز آنچه به ما آموختی نداریم ...
پس آنگاه خداوند میفرماید : پاداش این بنده ام این است ( همانگونه که او از من تشکر کرد من نیز از او تشکر میکنم ) - ( و با فضلم به سوی او خواهم رفت ) ( و رحمتم را به او نشان می دهم )
چه ضرری دارد تا ما هر روز سجده شکر را به جای نیاوریم ؟ و این تنها یک سجده است و یک نماز نیست؟ و بهتر است که فرد با طهارت و به سوی قبله سجده شکر را به جای آورد.وهرکسی که نعمتی بر او نازل شده و یا بلایی از او دفع گردیده زیباست که سجده شکر بر درگاه خداوند به جای آورد خواه این فرد با وضو باشد یا نباشد و خواه به سوی قبله بوده باشد و یا خیر.
💥نصیحت..سجده شکر را پس از هر نماز به جای آورید.. و 3 مرتبه بگویید شکراً لله یا 3 مرتبه الحمد لله و شما را نصیحت میکنم که این فرصت طلایی را از دست ندهید... این نصیحت را برای تمام دوستانت بفرست که هر گاه سجده ی شکری به جای آوردند تو نیز در اجر و ثواب آنان سهیم خواهی بود حتی اگر تو بمیری نیز این ثواب نصیب تو خواهد بود.
خداوندا به نیابت از من و والدینم و خانواده ام این نصیحتم را صدقه جاریه قرار ده
هرچه کردم تا ببندم ساک خود اما نشد
هی دویدم تا بگیرم عاقبت ویزا نشد ،
خواستم با دوستان از بصره گردم رهسپار
با رفیقان تا حرم هم جاده و هم پا نشد ،
در تکاپو بودم آقا تا بگیرم پاسپورت
پاسپورتم را گرفتم لیک بی ویزا نشد ،
دوستم اسپندو آب و آینه آورده بود
زیر قرآن رد کند وقت سفر٬ما را نشد ،
از همه درخواست کردم تا حلالم میکنند؟
تا که باشم کربلا من نائب آنها نشد ،
اربعین قول داده بودم با رفیقان عازمیم
هم سفرموکب به موکب٬سینه زن حالا نشد
باز داغ کربلا بر سینه ام امسال ماند
نامه اذن دخولم اربعین امضا نشد
تقدیم به جاماندگان حرم😭😭😭
💕❣💕❣💕❣💕❣💕❣💕❣
🔴سؤال 👇
آیا می توان در نمازهای واجب یا مستحب به زن اقتدا کرد؟
مقلد آیت الله مکارم شیرازی
🔵پاسخ 👇
امامت زن برای زن مانعی ندارد.
🌺🌺🌺 منظور پیامبر اکرم از اینکه فرمودند : زماني بر مردم مي آيد که ماندن بر دين حق مانند نگه داشتن گلوله آتش در دست است، چیست؟
✍️پاسخ:
✅عنِ النَّبِيِّ ص أَنَّهُ قَالَ: يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ الصَّابِرُ مِنْهُمْ عَلَى دِينِهِ كَالْقَابِضِ عَلَى الْجَمْرَةِ.1
👈رسول خدا فرمودند: زماني بر مردم مي آيد که ماندن بر دين حق مانند نگه داشتن گلوله آتش در دست است.
🔺همانگونه که نگه داشتن آتش در دست ،در حد محال است و فقط انسانهایی بسیار قوی و با اراده های خیلی قوی می توانند این کار را انجام دهند؛ زمانی خواهد آمد که دیندار بودن به این سختی خواهد بود.
✍️متدینین مسخره میشوند، یافتن پول حلال و مال حلال بسیار دشوار خواهد شد، تربیت فرزندان بر اساس آموزه های دینی بسایر مشکل می شود، ارتباط با فامیل ، بخاطر رعایت نکردن حدود اسلامی دشوار خواهد شد ، شبهات دینی از هر طرف مومنین را احاطه می کند، انواع گناهان با جلوه های مخصوص خود نمایی میکنند و ....
💥وقتی اینها به صورت مجموعی در یک زمان جمع شود ، مومن در فشار روحی شدیدی قرار می گیرد ؛ و مانند کسی که آتش در دست نگه داشته در فشار و تحمل سختی می باشد.
📚 پی نوشت :
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج22، ص: 454
🌺🌺🌺
عالم قبر
روح پس از آن كه به وسیله فرشته مرگ قبض شد، در جهان دیگری به نام برزخ قرار میگیرد و ارتباط او با دنیا قطع میگردد؛ البته رابطه روح با افرادی كه در دنیا هستند، امری محال و غیرممكن نیست، امّا چنین نیست كه روح هر فردی بتواند با هر كسی كه بخواهد رابطه برقرار كند، چنان كه انسانهای زنده هم نمیتوانند با ارواح مردگان تماس بگیرند.
آن چه مسلّم است این كه ارتباط باارواح در عالم بیداری و خواب، برای برخی اتفاق افتاده كه به یک مورد اشاره میشود:
ـ پیامبر اكرم به سلمان فارسی فرمود: هنگامی كه مرگت نزدیك شود، مردهای با تو سخن میگوید در مرضی كه سلمان(رض) در آن از دنیا رفت، دستور داد او را به قبرستان ببرند؛ با صدای بلند بر مردگان سلام كرد و گفت: من سلمان فارسی هستم، دوست دارم یكی از شما با من سخن بگوید؛ روح مردهای پاسخ او را داده گفت: هر چه میخواهی بپرس، سلمان پرسید:
آیا اهل بهشتی یا دوزخ، گفت: بهشتی هستم، هم چنین او درباره چگونگی مرگش و اوضاع و احوال پس از مرگ، پرسشهایی نمود و پاسخ شنید، سپس فرمود او را به منزل بردند، شهادتین بر زبان جاری كردو جان به جان آفرین تسلیم نمود.[۱]
✨بنابراین، رابطة روح مرده یا افراد دیگر، در مواردی امكانپذیر است، لكن چنین نیست كه در هر شرایطی این امر تحقق پیدا كند؛ البته از روایات استفاده میشود كه روح مرده در بعضی اوقات، به ویژه در شب و روزهایی كه انتظار مردگان برای احسان و نیكی به آنها بیشتر است، مانند شبهای جمعه و قدر، به خانوادة خود سركشی كرده التماس میكند كه به یاد من باشید و به من كمك كنید؛ با سیر كردن گرسنهای و یا پوشاندن برهنهای، مرا یاری كنید، لیكن چنین نیست كه بستگان وی ندای او رابشنوند، و این هشداری است كه باید به یاد مردگان بود و با انجام كارهای نیك به نیّت آنها، كمی از مشكلات آنها در جهان برزخ را كاهش داد.
🌱در مورد دیدار روح مرده از بستگان خود، روایات فراوان رسیده كه دو نمونه از آنها در این جا بیان میشود: ۱. اسحاق بن عمّار میگوید: از موسی بن جعفر(ع)پرسیدم: آیا روح مؤمن كه مرده، به زیارت خانواده خود میآید، فرمود: آری، عرض كردم: در چه مدت و زمان، فرمود: به مقدار رتبه و فضیلتی كه مؤمن دارد، بعضی از آنها هر روز به كسان خود سر میزنند، بعضی دو روز یك بار، برخی در سه روز یك مرتبه و كمترین فرد مؤمن از نظر منزلت، در هر جمعه به بستگان و خانواده خود سركشی میكند، اسحاق میپرسد در چه ساعتی؟ حضرت فرمود: هنگام زوال خورشید، روح مؤمن وقتی میبیند بستگان او در طاعت وبندگی خدا مشغول هستند، مسرور و شادمان میشود.[2] در روایت دیگر امام صادق(ع) میفرماید: هیچ فرد مؤمن و كافری نیست، مگر این كه هنگام زوال شمس، به خانه خود میآید، هنگامی كه خانواده و بستگان خود را مشغول به عمل صالح میبیند، مسرور میشود و حمد و ثنای الهی به جای میآورد، ولی كافر اگر خانواده خود را مشغول به كار خیر ببیند، باعث حسرت و حُزن او میشود، زیرا خود او به واسطه ترك اعمال خیر، گرفتار عذاب شده.[3]
🍀اما در مورد کمک گرفتن از اموات، خواندن قرآن و دعاها برای شخص خواننده دعاها بسیار مفید است و باعث هدایت و نورانیّت قلب میشود. در ضمن ثواب این هدایتها و نورانیتها به میّت میرسد و باعث خوشحالی او در عالم برزخ میشود.[4] علاوه بر اینکه زیارت و رفتن به نزد قبور مومنین توصیه شده و آن را سبب شادمانی میت شمرده اند. خصوصا زیارت قبر والدین که توصیه شده، انسان خواسته خود را در آنجا از خدا بخواهد.[5] مسلما اگر دعای پدر و مادر در آن دنیا بی تأثیر بود، توصیه به دعا در نزد قبر آنها نمی شد.
پی نوشت:
[۱]. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۲۲، ص ۳۷۴، نشر مؤسسه وفأ، بیروت.
[۲]. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۶، ص ۲۵۷، نشر موسسة وفأ، بیروت.
[۳]. همان.
[۴]. آیت اللَّه جوادی آملی، زن در آئینه جلال و جمال، ص ۴۲۵
[5]. رک: تحریر مواعظ عددیه، ص ۷۱۱
🔹باز در بين حسرت و شادي
دلِ آشفته در به در شده است
خبر خوبِ تازه ام اين است:
دوستم عازم سفر شده است
🔹هيجاني غريب دارد او
حق ندارم كه غرق غم باشم
_"كربلايي شدم حلالم كن...
ميروم اربعين حرم باشم"
🔹ميدهم با كنايه و شوخي
ضمن خنديدنم جوابش را:
_"من حلالت كنم؟ نخواهم كرد!
مگر اينكه ببيني خوابش را!
🔹شرط دارد رفيق! آسان نيست
كه حلالت كنم به اين زودي!
بايد اي دوست مطمئن باشم
به منِ ساده ميرسد سودي!"
🔹_"شرط دارد؟ ولي... بگو! باشد!
چاره ام چيست؟ عازمم فردا"
بغض و خنده چقدر قاطي شد:
_"به خدا گريه لازمم فردا"
🔹از نگاهش سوال ميبارد
گرم توضيح ميشوم حالا:
_"ميروي كربلا به يادم باش
زائر اربعينيِ آقا...
🔹جاي من گريه كن كمي لطفا
اگر آبي به دستتان دادند
يا اگر دختري زمين افتاد
يا اگر ظهر شد اذان دادند
🔹جاي من گريه كن اگر در راه
تازه شد درد زخم پاهايت...
روضه خوان از رقيه حرفي زد...
بين فرياد وا حسينايت...
🔹آخرش هم... بايست رو به حرم
جاي من مدتي نگاهش كن
بگو آقا رفيق من بد نيست
يا اباالفضل! سر به راهش كن
🔹بگو از كاروان كه جا مانده
ناخوش است و عجيب دلتنگ است
حسرت كربلا به دل دارد
گرچه حتما كمي دلش سنگ است
🔹اذن ميخواهد از شما آقا
تا بيايد به كربلا يكبار
حرمت را نديده تا امروز
همه ي غصه هاي او به كنار
🔹باقي صحبتم بماند چون
وقت تنگ است و حرف ها بسيار
قول دادي كه ياد من باشي!"
_"چشم! هستم سر قرار و مدار"
🔹كوله اش را به دوش ميگيرد
ميشود سمت كربلا راهي
زير لب با گلايه ميگويم:
چه خداحافظي جانكاهي!
🔹برو اي زائر! اي رفيق شفيق!
كه دعا ميكنم من از امشب
به سلامت به مقصدت برسي
رهرو راه حضرت زينب
🔹كه در آن راه باورم اين است
ماه آبان بهار خواهد بود
و براي قدم زدن هايت
جاده چشم انتظار خواهد بود...
التماس دعا
از طرف همه جامانده ها😭