بسم الله الرحمن الرحیم
چند نکته از قرآن کریم صفحه 441
#تفسیراستادقرائتی
🌸تاریخ گذشتگان، بهترین درس براى آیندگان است. «واضرب لهم»
🌼 مربى و مبلغ باید با تاریخ آشنا باشد. «واضرب لهم»
🌸گاهى باید دعوت به حقّ و امر به معروف به صورت گروهى باشد. «ارسلنا... اثنین فعزّزنا بثالث»
🌺در مدیریّت، وقتى كسى را به مأموریّتى مىفرستید رهایش نكنید و او را تأیید و تقویت كنید. «فعزّزنا بثالث»
🌼 كثرت افراد لایق، سبب عزّت است. «فعزّزنا بثالث»
🌸عزّت و ذلّت به دست خداست، گرچه فرد یا چیزى واسطه شود. «فعزّزنا»
🌺 در مدیریّت، همیشه نیروى ذخیره داشته باشید. «بثالث»
🌼 در برابر انكارهاى پى در پى دشمن، دل خود را با یاد خدا آرامش دهید. «ربّنا یعلم...»
🌸فال بد یكى از خرافاتى است كه در قدیم بوده و امروزه نیز در شرق و غرب هست و هر منطقه و قومى به چیزى فال بد مىزنند. اسلام آن را شرك دانسته و با جمله «الطیرة شرك»(بحار، ج55، ص322) بر آن خط بطلان كشیده و كفّارهى آن را توكّل بر خداوند دانسته است. «كفّارة الطیرة التوكّل»(كافى، ج8، ص198)
فال بد آثار شومى دارد، از جمله: سوء ظن به افراد، ركود در كارها، تلقین شكست و احساس حقّارت. بدترین آن، فال بد به مقدّسات و اولیاى الهى است.
🌺در برابر هر سخن انحرافى باید پاسخى روشن عرضه داشت. «قالوا انّا تطیّرنا بكم، قالوا طائركم معكم»
🌼 تكذیب «فكذّبوهما»، تحقیر «تطیّرنا بكم» و تهدید «لنرجمنّكم» از حربههاى كفّار است.
🌸 فالگیرى و فال زدن، از آداب و رسوم جاهلى است. «تطیّرنا بكم»
🌺كسى كه منطق ندارد به خرافات متوسّل مىشود. «تطیّرنا بكم»
🌼 دور بودن از شهر، نشانه دورى از فرهنگ نیست. «و جاءَ من أقصا المدینه رجل»
🌸 حمایت از حقّ، مرز و منطقه ندارد. «جاء من أقصا المدینه رجل»
🌺 گاهى یك تنه باید حركت كرد و فریاد كشید. «جاء من أقصا المدینه رجل» حضرت علىعلیه السلام مىفرماید: در راه حقّ از اندك بودن پیروان نهراسید.(نهجالبلاغه، خطبه 201)
🌼حمایت از حقّ، باید با شدّت، سرعت، منطق و عاطفه همراه باشد. «یسعى - یا قوم - هم مهتدون»
🌸 شكستن سكوت و فریاد زدن در محیطهاى انحرافى، براى حمایت از رهبرى حقّ مورد ستایش خداوند است. «قال یا قوم»
🌺 اخلاص در تبلیغ، شرط جذب مردم است. «اتّبعوا من لا یسئلكم أجراً» منادیان حقّ نباید از مردم مزدى بخواهند.
🌼 سختىهایى را كه انسان مىبیند، با اراده خداوند و در مدار رحمت اوست. «اِن یردن الرّحمن بضُرّ»
🌸 براى توجّه به خداوند، كافى است شرایط سخت و فوق العاده را در پیش خود مجسّم سازیم. «اِن یردن الرّحمن بضُرّ»
🌺 براى جریحهدار نكردن عواطف مردم، از خود مثال بزنیم. «اِن یردن الرّحمن بضُرّ...»
🌼بهترین راه دعوت، دعوت عملى است. «انّى آمنت»
🌸شهادت در راه حمایت از رهبر آسمانى و امر به معروف سابقهاى بس طولانى دارد. «قیل ادخل الجنّة»
🌺میان شهادت و بهشت فاصلهاى نیست. «قیل ادخل الجنّة»
🌼 مردان خدا حتّى بعد از مرگ و شهادت نیز در فكر زندهها هستند. «یا لیت قومى یعلمون»
🔹چرا در ایران برنج چاق کننده تر از نان است؟
🔺دلیل چاق کننده بودن برنج در ایران فرهنگ آشپزی ما ایرانیهاست، به گونه ایست که برنج را با حجم زیاد و حتماً باید همراه با روغن و کرهها میل کرد و افزودن روغن و کره به برنج مقدار زیادی به کالری آن میافزاید و باعث خاصیت چاق کنندگی آن میشود.
🔻در صورتی که اگر برنج به اندازه، بدون روغن و به صورت کته میل شود نه تنها چاق کننده نیست بلکه تأمین کننده ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت پوست و موها است
🌿🌿
🚨 تصویری زیبا از انبوه جمعیت بانوان مومنه و انقلابی در اجتماع ده ها هزار نفری دختران انقلاب در ورزشگاه شهید شیرودی تهران در محکومیت اهانت اغتشاشگران به چادر بانوان مومنه میهن اسلامی
🔹ورزشگاه مملو از جمعیت است و بخشی از جمعیت در اطراف ورزشگاه مستقر شده اند. بدلیل استقبال گسترده بانوان ، بیش از دوبرابر جمعیتی که داخل ورزشگاه هستند در محوطه بیرون تجمع نمودند.
☫
روزی امام صادق علیه السلام به یکی از شاگردان خود فرمودند: «در این مدت که نزد من تعلم نمودی چه چیز آموخته ای؟»
آن شخص عرض کرد: «هشت مسئله از شما آموختم. امام صادق علیه السلام فرمودند: «آن هشت مسئله را بیان کن» شاگرد بیان داشت:
1. فهمیدم هر کسی هنگام مرگ، از آنچه دوست دارد جدا می شود. سعی کردم تا دوستم کسی باشد که در وقت مرگ از من جدا نشود، بلکه در تنهایی مونس من باشد و آن دوست، کارهای نیک من است، چنانکه خداوند در قرآن می فرماید: «و هر کسی از زن و مرد کاری شایسته کند با ایمان به خدا، آنان به بهشت در آیند و به قدر پرده هسته خرمایی به ایشان ستم نکنند» (نساء / 124)
2. دیدم گروهی به داشتن مال افتخار می کنند و گروهی به نیاکان خود مباهات می نمایند و حال آنکه خداوند متعال، افتخار را در تقوا و پرهیزگاری قرار داده است، آنجا که در قرآن می فرماید: «گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست.» (حجرات / 13) پس کوشش کردم که نزد خدا گرامی و کریم باشم.
3. دیدم مردم در میان لهو و لعب و هواپرستی غوطه ور هستند، اما از قرآن شنیدم که می فرماید «آنان که از خداوند ترسیدند و پیروی از هوای نفس ننمودند. بهشت جای آنهاست.» (نازعات / 40) سعی نمودم تا در مقابل خواهش های نفسانی، ایستاده و جلب رضایت و خوشنودی خداوند نمایم.
4. دیدم هر کسی که چیز نفیسی به دستش می رسد، می کوشد تا آن را در جای امنی در صندوقی گذاشته تا حفظ شود اما خداوند در قرآن می فرماید: «کیست که وام به خدا (در راه خدا قرض) بدهد تا خدا چندین برابر به او عنایت فرماید.» (بقره / 245) من پاداش چند برابر را برگزیدم و صندوقی محفوظ تر از صندوق خدا نیافتم. همت گماشتم که هر چیز نفیس و گرانبهایی که به دستم رسید آن را برای روز حاجت (قیامت) در صندوق الهی ذخیره کنم.
5. دیدم مردم بر سر رزق و روزی حسادت می ورزند و حال آنکه خداوند در قرآن می فرماید: «ما در دنیا رزق و روزی انسان را تقسیم و تقدیرکردیم.» (زخرف / 32) بنابراین بر احدی حسد نبردم و نسبت به مالی که از دستم رفت، افسوس نخوردم.
6. برخی از مردم با بعضی دیگر دشمنی می کنند خداوند در قرآن می فرماید: «شیطان دشمن شماست. شما نیز او را دشمن قرار دهید.» (فاطر / 6) مشغول شدم به دشمنی با شیطان و دیگر با مردم دشمنی نمی کنم.
7. دیدم مردم در راه به دست آوردن روزی بسیار تلاش می کنند (هر چند از راه حرام باشد) با اینکه خدا در قرآن کریم می فرماید: «نیافریدم جن و انسان را مگر برای اینکه مرا پرستش کنند؛ من (خدا) از آنان روزی نخواسته ام و طعامی اراده نکرده ام تنها خداوند روزی دهنده تواناست. (ذاریات / 56 تا 58) دانستم که وعده خدا حق است و گفتارش راست؛ اطمینان به وعده او پیدا کردم و راضی به گفتارش شدم، از این راه به عطای خداوند دل بستم، و دیگر به سراغ روزی (از راه حرام) نرفتم و همت را در انجام وظیفه گماشتم.
8. دیدم بعضی از افراد به بدن سالم خود، اعتماد دارند و برخی به مال زیاد خویش دل بسته اند و گروهی به افراد دیگر تکیه و اعتماد نموده اند، و شنیدم که خداوند می فرماید: «کسی که تقوای الهی پیشه کند. خداوند او را از گرفتاریها بیرون آورده و روزی او را از راهی که گمان به آن ندارد، می رساند و کسی که به خدا توکل نماید، خدا او را کافی است.» (طلاق / 2 و 3) با توجه به این آیه ها، به خدا توکل و اعتماد نمودم و از دیگران چشم پوشیدم.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «احسنت، به خدا سوگند، تعالیم تورات، انجیل، زبور، قرآن و دیگر کتب آسمانی به این هشت مسأله بر می گردد.»
✍️شمیم ظهور- ویژه نامه شماره 13