@alzahra6با تمام وجود تسلیم خدا باش...
و نیکوکاری کن که...
مزدت نزد خداست و بیم غمی نخواهی داشت
📖 سوره بقره، آیه ۱۱۲
بسم الله الرحمن الرحیم
چند نکته از قرآن کریم صفحه 419
#تفسیراستادقرائتی
◼️ اگر پیامبر اولى بر مردم است، مسئولیّت و پیمان سختى نیز بر عهدهى اوست. «اخذنا - میثاقهم و منك» هر كس مقام برترى دارد، وظیفهاش سختتر است. (خداوند از همهى انبیا میثاق گرفت ولى از پیامبران اولوالعزم، میثاق غلیظ گرفت.) «میثاقاً غلیظاً»
◼️ امام صادقعلیه السلام فرمود: «در صورتى كه راستگو از راستىاش سؤال مىشود كه به چه انگیزهاى بوده و بر طبق آن جزا داده مىشود، پس حال دروغگو چگونه خواهد بود؟!»(تفاسیر مجمعالبیان و برهان)
◼️ شرط دریافت امدادهاى الهى، ایمان و تلاش است. «یا ایها الّذین آمنوا اذكروا نعمة اللّه» (مسلمانان آمادهى دفاع شدند، خندق كندند و سپس یارى شدند.)
◼️ یاد نعمتها، مورد سفارش خداوند است. «اذكروا نعمة اللّه» یاد امدادهاى الهى، روحیّهى رزمندگان را بالا مىبرد.
◼️ انسان در معرض فراموشى نعمت است و به تذكّر نیاز دارد. «اذكروا نعمة اللّه»
◼️ اگر خداوند ببیند كه ما به وظیفهى خود عمل مىكنیم، امدادهاى خود را بر ما نازل مىكند. «كان اللّه بما تعملون بصیراً»
◼️ مسلمانان باید مراقب تمام مرزهاى كشور خود باشند. «فوقكم - اسفل منكم»
◼️حالتهاى روحى در جسم اثر مىگذارد. (ترسیدن سبب مىشود كه چشم و دل كار عادّى خود را از دست بدهند، خیره شدن چشم و تند شدن ضربان قلب نمونه آن است.) «زاغت الابصار و بلغت القلوب الحناجر»
◼️ بعضى مؤمنان، به هنگام بروز پیش آمدهاى سخت به قدرت خداوند سوءظن مىبرند. «تظنّون باللّه»
◼️ جنگ، ترس، وحشت و شرایط سخت، وسیله آزمایشاند. «هنالك ابتلى»
◼️ در سختىها، انسانها شناخته و صفها جدا مىشوند. «هنالك ابتُلى» (در میدانهاى جنگ، از حضور روشنفكرنماها و منافقان خبرى نبود.)
◼️ استوارى انسان، در گرو استوارى روحیّهى اوست. (اگر روح ضربه دید انسان متزلزل مىشود.) «زلزلوا»
◼️ تلاشهاى تبلیغاتى منافقان دائمى است. «یقول المنافقون»
◼️ مأیوس كردن رزمندگان و تضعیف روحیّهى آنان، نشانهى انحراف و نفاق است. «ما وعدنا اللّه...»
◼️ از تبلیغات منافقان براى دلسرد كردن رزمندگان، غافل نباشیم. «لا مقام لكم»
◼️ كسى كه از خانه و زندگى دل نكند، نمىتواند موفّق باشد. «انّ بیوتنا عورة»
◼️فرار نكردن از جبهه و جنگ، «لا یولّون الادبار» از شروط ایمان به خدا و پیامبر است؛ خداوند مىفرماید: این عهد مورد بازخواست و سؤال واقع خواهد شد. «كان عهد اللّه مسئولا»
◼️ دشمن براى ایجاد فتنه از منافقان داخلى كمك مىگیرد. «سُئلوا الفتنة»
◼️ پذیرش درخواست كافران به صورت عجولانه و بى تفّكر، نشانهى بى هویّتى است. «سئلوا... ما تلبّثوا بها الاّ یسیرا»
◼️ پیمان بستن مهم نیست، وفادارى مهم است. «عاهدوا اللّه... لا یولّون الادبار»
حافظ؛ اعجوبهای که شغلش نانوایی بود
🔸میگویند وقتی حافظ نوجوان بوده پدرش را از دست میدهد او هم برای اینکه خرج امورات زندگی را دربیاورد در یک نانوایی خمیرگیری میکرده است تا اینکه به وادی شعر و شاعری راه مییابد.
🔸این سرآغاز اعجوبهای است که بعدها نه فقط ادیبان ایران که ادبیان جهان را هم به تحسین وادار میکند
💻
تنها با سه خرما در روز همیشه سالم بمانید!
خرما حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان است که با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه کرده و آنها را خنثی می سازند و از درصد بالایی از بیماریها پیشگیری میکند!
رادیکالهای آزاد میتوانند به سلولهای بدن آسیب برسانند که این می تواند خطر بسیاری از بیماری های جدی، مانند دیابت، بیماری آلزایمر و برخی انواع سرطان را افزایش دهد.
تنها با مصرف سه خرما در روز دیگه از رادیکالهای آزاد خبری نیست!
🌿 🌿
⭕️ آشوبها ادامه پیدا میکند؟
🔹 شروع آشوبهای مهرماه، برآیند چند مولفه بود: ظرفیت شورشیان بیهنجار داخلی (نسل اینستاگرام) + تحریکات و دخالتهای مستقیم رسانهها و سرویسهای بیگانه + ضعف و ناهماهنگی مدیران نظام (روسای آموزش عالی، دستگاه قضا، رسانههای داخلی و ...) در مواجهه با آشوبها
🔹اما ادامه آشوبها بستگی به عوامل زیر دارد:
۱) هزینهای که آشوبگران متحمل شده و میشوند.
۲) دستاوردهای آشوبگران
🔹 به علل گوناگون، هستهی مرکزی آشوبگران (نسل اینستاگرام) تاکنون متحمل هزینهی چندانی نشده و به همین دلیل کماکان انگیزه ادامه مسیر را دارد. از سوی دیگر دستاوردهای آنها هم راضیکننده بوده است! (گسترش بیحجابی و رفتارهای خلاف عفت عمومی و عادی شدن این حرکات و عدم موضعگیری و مواجهه جدی و قانونمند نظام با این روند)
🔹 در چنین شرایطی (و با وجود تداوم پرقدرت تحریکات و دخالتهای رسانهای و تروریستی سرویسهای بیگانه و عوامل داخلی آنها) آشوبگران برای رسیدن به دستاوردهای بیشتر (آزادیهای جنسی افزونتر و حذف تدریجی شریعت از جامعه) مانع قابل توجهی در برابر خود نمیبینند (چرا که تاکنون هزینه قابل توجهی برای برهم زدن نظم و امنیت کشور نپرداختهاند) و برای ادامه آشوب انگیزه و جسارت کافی دارند.
❇️ در این حالت نظام برای توقف آشوبها چند راهکار دارد:
الف) بالا بردن هزینه آشوبگران (بکارگیری مجازاتهای بازدارنده و متنوع علاوه بر مجازاتهای رایج مانند ممنوعیت خروج از کشور به مدت طولانی یا ابطال گواهینامه رانندگی یا ممنوعیت انجام معامله ملکی به مدت معین و نظائر آن)
ب) کاهش دستاوردهای آشوبگران (ممانعت از گسترش ولنگاری جنسی و بیحجابی و جدیت در اجرای شریعت بوسیله مجازاتهای اجتماعی و محرومیت از حقوق اجتماعی برای افراد بیحجاب و مرتکبین رفتارهای خلاف عفت عمومی در ملاء عام بدون نیاز به بازداشت و درگیری انتظامی)
از آنجا که اغلب زنان و دختران جامعه عفیف و پاکدامنند، جدیت در اجرای مجازاتهای جایگزین شامل افراد محدودی خواهد شد و سایر افراد متخلف با مشاهده جدیت نظام دست از رفتارهای غلط خود برخواهند داشت.
ج) ترکیبی از افزایش هزینه آشوب و کاهش دستاوردهای آن.
🔹 لازم به ذکر است در صورت غفلت و کوتاهی مسئولان، تداوم آشوبها در صورتهای مختلفی رخ خواهد داد: اعتصابهای صنفی و جغرافیایی، خرابکاریهای مداوم و پراکنده در نقاط آسیبپذیر و حساس، رفتارهای تروریستی و شبهتروریستی و بازگشت آشوبهای دانشگاهی و خیابانی در مناسبتهای خاص (۱۶ آذر، سالروز سرنگونی هواپیمای اوکراینی و ...)
❇️ ان شاء الله با توجه کافی و جدی مسئولان قضایی، اجرایی، تقنینی و رسانههای داخلی به این مقوله و هماهنگی در عمل، شاهد مهار و خاتمه یافتن آشوبهای اخیر و ناامیدی دشمن از بکارگیری این ابزار باشیم.
👤دکتر کوشکی
🔴