🔻وزیر اطلاعات داخلی اسرائیل:
🔹ایران یک سری خاطرخواه داره که باید قبل از برخورد با ایران، اینها را حذف کرد
🔸مردم نمیدانند پابرهنگانِ یمن خون میدهند برای ما...
◾️جناب حسن روحانی امروز گفتند: "مشکلات اقتصادی با بگیر و ببند حل نمیشود."
و نگفتند چرا از دستور برخورد با مفسدین اقتصادی نگرانند!
وجالب اینکه نسبت به قیمت دلار بیان کردند: دستور_دادم قیمت را پایین بیاورند تا خرید ارز انجام شود!
و نگفتند اگر دستوری بود چرا تاکنون انجام ندادند!
چرا مذاکره نمی کنیم؟
🔹 عبدالله گنجی
سیره مقام معظم رهبری در جامعنگری و پختهگویی برای دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی شناخته شده است. وقتی ایشان با صراحت و قاطعیت میفرمایند «مذاکره با امریکا ممنوع» هم شرایط را سنجیدهاند و هم از مشکلات و موانع کشور کاملاً آگاهند. ناگفته پیداست که ما با دولت جدید امریکا هم مذاکره کردهایم و روحانی در مصاحبه اخیر تلویزیونی آن را اعلام کرد. پس میتوان گفت: رهبری در روند طبیعی تعاملات و برای استمرار برجام مخالفتی با مذاکره با دولت جدید امریکا هم نداشتهاند، اما آنچه ایشان را به این جمعبندی رساند تجربهای بود که از مذاکره پیشین به دست آوردهایم. اگر بخواهیم به دور از احساسات و مبتنی بر منطق، چرایی عدم مذاکره با امریکای امروز را برشماریم به چه چیزی استناد میکنیم؟
۱- از مهمترین موانع مذاکره با امریکاییها این است که آنان نتایج دلخواه و مدنظر از مذاکره را قبل از هرگونه مذاکره اعلام میکنند. «ایران باید اینگونه باشد.»، «در فلان مسئله باید چنین کند» و... وقتی نتیجه مذاکره از قبل اعلام میشود، صحنهآرایی مذاکره چه معنایی دارد؟ اگر مذاکره برای به کرسی نشاندن حرف یک طرف و «بده و نستان» است ادا و اطوار مذاکره برای چیست؟ اگر قرار است نتیجه از مذاکره بیرون بیاید طرح مطالبات غیرمنطقی و همزمان کردن آن با تحریم چه معنایی میتواند داشته باشد.
۲- مذاکره و عدم عمل به نتایج مذاکره رویه امریکاییهاست که صرفاً با ایران اعمال نمیشود. مذاکرات چند سال پیش با کرهشمالی یک طرفه شد، لیبی نمونه دیگری است، صربستان نیز در همین قاعده قرار گرفت. رئیسجمهور امریکا پس از دیدار با رئیسجمهور کره شمالی در سنگاپور، بلافاصله گفت: «شاید توافقی بکنیم و چند ماه بعد نخواهم ادامه دهم.» بنابراین مذاکره با امریکا یعنی به میدان آوردن حیثیت یک ملت پرغرور مثل ایران و پای گذاشتن در زمینی شل که معلوم نیست نتیجه آن چه خواهد شد. آزموده را آزمودن خطاست مثالی عینی درباره توافق برجامی ما با امریکاست که ابتدا به برجام عمل نکردند و سپس از آن خارج شدند و تحریم را به گفتمان خود تبدیل کردند. امریکا بعد از مذاکره رسمی اخیر با کره شمالی چندین بار دیگر این کشور را تحریم کرده است و پس از برجام نیز دهها بار ایران را تحریم کردند و اینگونه است که رهبری انقلاب آن را اشتباه و بخشی از آن را شخصاً به عهده میگیرند که نشان از تقوی و تواضع در مقابل ملت است.
۳- امریکا با دوستان خود همچون ترکیه و اروپا نیز فراتر از قوانین تجارت جهانی عمل میکند. قوانین بینالمللی را له میکند، از سازمانهای جهانی خارج میشود و هیچ منطقی را نمیتوان یافت که با عرف بینالملل بتوان رفتار آنان را تحلیل کرد و فهمید.
۴- غیرمنطقی بودن، دروغگویی و از همهبدتر تبختر استکباریشان اجازه نمیدهد ملت ایران در مقابل فاسدترین افراد روی کره زمین کوتاه بیاید و عزت و شرف خود را برای رفاه بهتر به حراج تاریخ بگذارد. نباید آیندگان که بسیار راحتتر از امروز قضاوت میکنند، نسل امروز را خائن، ترسو، لذتپرست و بیگانهنواز تفسیر کنند. اینکه یک کشور صاحب زور باشد و از منطق گاو برای اعمال آن زور استفاده کند نباید ما را به تسلیم وا دارد. باید به او فهماند که در مکتب ما حیات - ذلت با هم سازگار نیست و بین تسلیم- ایستادگی حتماً فرزندان رمضان خواهیم بود و در بدترین شرایط وارثان عاشوراییم که امام راحل ما فرمودند: «سرانجام چنگ و دندان ابرقدرتها و خصوصاً امریکا را خرد خواهیم کرد یا پیروز میشویم یا به شهادت میرسیم که در مکتب ما هر دو پیروزی است.» امریکا باید بفهمد که ایران نه کرهشمالی است که برای نان زانو بزند و نه عراق صدام است که در توهم رهبری جهان عرب تنها گرفتار شود. ملت رشید ایران خواهد ایستاد فقط شرط آن این است که ببیند کارگزاران نظام اسلامی برای خدمت به آنان شب و روز نمیشناسند. در این صورت حتی اگر نتیجهای نبیند باز قدردان خواهد بود. نسل ما حتماً تجدیدکننده عهدنامه ترکمنچای نخواهد بود و ایرانیان ۲۰۰ سال بعد حتماً ما را سرزنش نخواهند کرد. ظرفیتهای ملی، یک ونیم تریلیون نقدینگی و ظرفیتهای جهان چندقطبی را باید هنرمندانه به میدان آورد و این شدنی است.
درباره سخن گفتن از خامنهای
متنی از علی علیزاده
تیر نود و چهار گفتم آیتالله خامنهای معمار بزرگ گرفتن تضمین امنیتی ایرانست. تجربه_برجام و روند اتفاقات سه سال گذشته در این نگاه مطمين ترم کرد. چرا که تازه میفهمم آیتالله خامنهای برای حفظ کلیت توان دفاعی-امنیتی ایران (موشکی، حزبالله، حشد عراق، جلوگیری از سقوط سوریه، نپذیرفتن برجام دو و سه) چه فشار قلدرانه و سنگینی بمدت بیست و نه سال نه فقط از غرب که از غربگرایان داخل نظام تحمل کرده.
🔹چه کسی یکسال پیش باور میکرد که غربگرایان نظام برای مذاکره با ترامپ هم فشار اورند و جو روانی بسازند؟ یا حتی پس از شکست برجام، ادغام گرایان نئولیبرال ایرانی بجای عقب نشینی، رفتار تهاجمی اتخاذ کنند؟ دیدن ولع و شهوت بیپایان تسلیم-گرایان، تازه کار سخت و مسیر ناهموار بیست و نه ساله رهبر ایران را مشخص میکند.
🔸آیتالله خامنهای هم میتوانست مثل بزرگان استحاله یافته و لیبرال شدهی نظام، روی محبوبیت سرمایه گذاری کند و کشور را در مسیر مطالبات کوتاه مدت و فریبنده بیاندازد. اما او حتی به قیمت دشنام و شعار و گاه از دست دادن محبوبیت، گفت مجبوریم مقاومت کنیم و تسلیم خلع سلاح نشد تا امنیت ملی ایران در این منطقه آتش زده تضمین و بستر و زیرساخت دفاعی برای منافع ملی و اقتصادی درازمدت ما ایجاد شود. رفتاری که از نظر من نشانه شجاعت سیاسی است.
🔹این مصاحبه تقریبا پایان همکاریم با بیبیسی مدعی آزادی بیان بود. خارج از فضای بیبیسی هم این مصاحبه آغاز بایکوت و حذف از بسیاری محافل سیاسی و روشنفکرانه و بعدها حتی محافل دوستانه و خانوادگی شد. همینطور آغازی بر از دست دادن روابط کاری و همینطور درآمد حاصل از مشاوره و تحلیل مسائل مرتبط با ایران.
🔸در این سه سال زوایایی از نگاهم تغییر کرده که خوانندگان صفحات مجازیم با این تغییر تدریجی آشنا هستند. هرچند همچنان هم تحلیلم از آیتالله خامنهای تحلیلی عرفی در مقام یک رهبر سیاسی است و هرگز جانمازی آب نکشیدهام. با اینحال تجربه هزینه عجیب بیان تفسیری ساده درباره واقعگرایی سیاست خارجی رهبر ایران (انهم وقتی هنوز در مسایل داخلی نگاهم به شدت منتقدانه و عملا اپوزیسیونی بود) در این سالها مهمترین قطب نما و راهنمای من بود.
🔹دراین سه سال بسیاری از منظر دلسوزی گفتند حرفهایم درباره امنیت ملی و یا در نقد اپوزیسیون ایران ستیز را بدون اشاره به نام آیت الله خامنهای بزنم تا بازنشر سخنانم برای هزینه ساز نشود. همین تجربیات چشمهایم را به فضای سنگینی که علیه او ساختهاند باز کرد.
🔸حالا بعد از سه سال، برغم بعضی انتقادات، خامنهای برای من، نام مقاومت علیه امپریالیسم است و علت اصلی هجمه سنگین علیه او هم سرسختیش در مبارزه با استعمار. آنهم زمانی که همه گمان میکردند عصر مبارزه به سر آمده.
🔴زمانی که نصرتالدوله وزیر دارایی بود، لایحهای تقدیم مجلس کرد که به موجب آن، دولت ایران یکصد سگ از انگلستان خریداری و وارد کند. او شرحی درباره خصوصیات این سگها بیان کرد و گفت: این سگها شناسنامه دارند، پدر و مادر آنها معلوم است، نژادشان مشخص است و از جمله خصوصیات دیگر آنها این است که به محض دیدن دزد، او را میگیرند.
مدرس طبق معمول، دست روی میز زد و گفت: مخالفم.
وزیر دارایی گفت: آقا! ما هر چه لایحه میآوریم، شما مخالفید، دلیل مخالفت شما چیست؟
مدرس جواب داد: مخالفت من به نفع شماست، مگر شما نگفتید، این سگها به محض دیدن دزد، او را میگیرند؟ خوب آقای وزیر! به محض ورودشان ، اول شما را میگیرند. پس مخالفت من به نفع شماست.
نمایندگان با صدای بلند خندیدند و لایحه مسکوت ماند.
این حکایت برخی مسؤلین امروز ماست که از بگیر و ببند هراس دارند.
✅دلنوشته همسر شهید مدافع حرم محمد اینانلو برای مقام معظم رهبری
🔸ای مولای ما...
همان روز که در کوچه ها فاطمه سیلی خورد،
به ما فهماند؛ پای علی ایستادن آسان نیست...
🔹راه ولایت پُر است از راهزنانی که در طمعِ ایمان مردمان نشسته اند،
یک روز قیمت امامشان چند سکه طلاست،
یک روز گندمِ ری و یک روز...
🔸نمی دانم امروز شما را به چه فروخته اند که حرف هایت را نمی شنوند و هشدارهایت را نمی فهمند...
🔹چقدر شبیهِ مولایت شده ای آقای من...
خطبه هایی که می خواند و گوش هایی که نمی شنید...
🔸یک روز جانِ مسلمین را بهانه کردند تا علی را از نبرد با دشمن منصرف کنند؛
و امروز، نانِ مسلمین را...
🔹پای علی ایستادن آسان نیست،
فاطمی باید بود تا که فهمید...
پای تو ایستاده ایم آقاجان،
حتی اگر همهٔ آنها که روزی در کنارت بودند و
گوشه عزلت برگزیدند و عافیت طلبی پیشه کردند و شدند طلحه و زبیر زمان...
و دیگر به خطرهایی که اسلام را تهدید می کند کاری نداشته اند،
که تاریخ، پُـر است از داستانِ جاماندنِ اینان...
🔸پای تو ایستاده ایم، حتی اگر نیاز باشد قرمزیِ خونمان، خط های قرمزت را بیش از پیش یک به یک پر رنگ تر و رنگین تر کند...
پای تو ایستاده ایم همچون شهيدانمان...
✅اما دلمان می لرزد،...
می لرزد هروقت، تنهاییت را فریاد می زنی،
دلم می لرزد وقتی می گویی: خسته نمی شوی از گفتن این حرفها،
تنم لرزید وقتی جانباز سرافراز کشورم فریاد زد:
که به آقا بگوئید از رفتن حرف نزند,به ولله از دیشب به قلبم فشار آمده ! 😭
✅حرف رفتن نزنید ای مایه مباهات...
ما همه عمار توييم ...
🔹 این را آویزه گوششان کنند که صبر می کنیم به فرمان شما، و بساطشان را جمع می کنیم
آن روز که فرمانتان بر چیز دیگری رقم بخورد...
🔸حضرت ماه ما هرچه که داریم پای ولایت میدهیم ؛جان که برای شما قابلی ندارد...
🔹رهبرم من تکیه گاهم را همسر جوانم را ،پدر دختر یک ساله ام را برای اطاعت امر شما که فرمودید دفاع از اسلام مرز ندارد با جان و دل راهی سرزمین عشق (سوریه)کردم...
🔸او جانش را فدای ولایت کرد و وصيتش هم این بود که بی قید و شرط تا آخرین لحظه پشتیبان ولایت باشیم...
✅تا آخرین قطره خونمان پای ولایت ایستاده ایم ای مقتدای من...
🔹ما این درس را از مادرمان گرفته ايم که پای ولایت از جان و مال خود گذشتن آن حساب است ای نور چشم مسلمین...
❌مهم!
❌اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند دولت باید بماند و با قدرت به وظایف خود عمل کند، زیباترین و هوشمندانه ترین قسمت سخنرانی امروز بود!
و زیباتر از آن #اتمام_حجت زیرکانه که دیگر مذاکره ای هم در کار نخواهد بود!
یعنی دولت لیبرال روحانی که با یکی از سنگین ترین عملیات روانی های تاریخ، نظام را به میز مذاکره کشاند،به موازات برجام، انقدر قرارداد استعماری بست تا ماهیت انقلابی نظام را عقیم کند،و در حد همان جمهوری اسلامی باقی بمانیم، هسته ای را دفن کرد و مکانیزم بازگشت پذیری را تعمداً رعایت نکرد تا در صورت خلف وعده حتمی غرب، نظام در مذاکره بماند، نرمالیزاسیون انجام شود و دومینو وار تمام مؤلفه های قدرت خود بدهد تا به یک کشور عادی و مستعمره تبدیل شود!
❌حالا مجبور است بدون انرژی اتمی و حق مذاکره مجدد حق فروختن قسمت دیگری از آینده کشور، صرفاً با تکیه بر توانایی های داخلی تا 1400 بماند و بد و خوبش را پاسخگو باشد!
فرمود #جنگ_نخواهد_شد!
که مادامی ما قدرت بازدارنده موشکی داریم، قطعاً نخواهد شد!
و فرمود مذاکره هم نخواهیم کرد!
نمیدانم متوجه شدید یا نه!
روحانی میماند، تا ولی فقیه هم از رأی 24 میلیون ایرانی صیانت کرده باشد!
هم آنهایی که میگویند پس رهبر چه کاره است، زبان در کام گیرند، هم آستین های بالا زده احمدینژاد پائین بیایید، هم توان
موشکی کشور از مکر لیبرال ها حفظ شود و کشور امن بماند و هم لیبرالیسم ذوب در غرب درون حاکمیت در بازه زمانی سه ساله حبس شود تا تفکر کدخدا محور، توسط خوده کدخدا پرستان به اضمحلال رود و دفن شود!
❌نظامی ها به این میگویند استراتژی سندان و چکش!
❌دولت اهل مذاکره و تعامل و چیزی بدهی چیزی بگیری روحانی میماند، تا 1400!
اما این بار بدون مذاکره!
حالا تمام بحران های خود ساخته، گریبان خودشان را خواهد گرفت، هرقدر هم به بحران دامن بزنند حکم تفی سربالا را خواهد داشت!
کسی چه میداند، شاید طور دیگری نمیشد به این زیبایی لیبرالیسم مکار را با دستان خودش دفن کرد!
وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ
آری آقای روحانی،
خدا و مردان خدا، بهترین مکر کنندگان هستند!
🔴آخرین برنامه دشمنان برای مقابله با قیام جهانی شیعیان...
◀️در طول تاریخ بشر هیچگاه جهان تجمع ۲۰ میلیونی از انسانها را مانند پیاده روی اربعین شیعیان ندیده است.
🔹سال گذشته حدود 500 نفر از یک دانشگاه آمریکایی به درخواست سازمان سیا در راهپیمایی اربعین حضور داشتند و سوالاتی را از مردم میپرسیدند که جمعبندی آنها این بود که این جمعیت(۲۰میلیونی) تهدیدی برای نابودی آمریکاست...
اما راهکارهای دشمنان برای زمینگیر کردن این تجمع بی نظیر انسانی چیزی جز تفرقه افکنی بین شیعیان دو کشور ایران و عراق نیست....
داعش و آن انتحاری های جلادش هم نتوانستند کاری بکنند اما حالا ماموریت را به غربگراهای دو ملت داده اند...
در عراق را نمیدانم اما در ایران خودمان یک روز دروغ صیغه شدن زنان ایرانی برای مردان عراقی را تیتر رسانه ها و نقل محافلشان میکنند....
یک روز دروغ انتقال آب ایران به عراق را...
یک روز دادن خرجی عراقیها با پول ملت ایران را...
یک روز کشتار مسافران ایران توسط راننده های عراقی را...
یک روز آتش زدن هور توسط عراقیها را...
در انتشار همه این شایعات هم پای رسانه ها و روزنامه نگاران و شبکه های اجتماعی جریان اصلاحات و غربگراها را آشکارا می بینیم
در وسط گرمای داغ تابستان برق صادراتی به عراق را به بهانه مشکوک کمبود برق در ایران روی ملت عراق قطع میکنند...
حالا برنامه جدید انها با همکاری یک سیاستمدار غربگرا و غافل عراقی رقم خورده است..
◀️سخنان العبادی بهانه بود اتحاد دوملت و حرم اهلبیت نشانه است...
اگر ما به عراقیها کمک میکردیم پس چرا نگران همراهی انها با تحریم آمریکا هستیم؟
حقیقت این است ما تحریم بودیم برجام هم تحریمی از بانکهای ایرانی برنداشت و سالها از جیب ملت عراق تحریمهای بانکی را دور میزدیم و ارز کشور را تامین میکردیم . برخی مدیران غربزده وطن فروش خیانت کردند راه را نشان آمریکا دادند و باعث شدند که آمریکا چند بانک عراق را به دلیل همکاری با ایران تحریم کند. حال عراق فقط مبادلات دلاری را با ایران قطع کرده تا بیشتر ازین چوب خیانت مدیران غربزده ایران را نخورد ،اما باقی مبادلات ارزی را بیشتر از قبل انجام میدهد.
اینکه سر هر مسئله کوچکی جریان غربگرا حرم اهلبیت را آماج شبهه افکنی ها و حملات خود قرار میدهند و پای فقرا را به میان می آورند نشان میدهد آنها با اعتقادات دو ملت ایران و عراق مشکل دارند نه با وضعیت جیب فقرا...
غربزده ها را باید محاکمه کرد که چرا همکاری شبکه بانکی عراق با ایران را لو دادند تا آمریکاییها آن بانکهای عراقی را تحریم کنند و دودش به چشم مردم و فقرای ایرانی برود با افزایش قیمت دلار؟؟؟
راستی هنوز عقده گشایی های شما را در اربعین سال گذشته و فتنه انگیزی هایتان علیه اهلبیت و اتحاد دو ملت را فراموش نکرده ایم...
راستی شما که نگران جیب فقرای ایران شده اید کمی از دلارها و سکه هایی را که در خانه هایتان انبار کرده اید برای فقرا خرج کنید . یا از عیاشی هایتان در اروپا و آمریکا که کشور ما را تحریم کرده اند کم کنید و خرج فقرای مملکت کنید...
🔹آیت الله حائری شیرازی(ره)
🔸حرکت بین دو خط🔸
حرکت آدمی باید بین دو خط باشد:
خط غرور و خط یأس. اگر بهسوی خط غرور رفت، حرکت را لازم نمیبیند!
اگر بهسوی یأس گروید، حرکت را منتج و سودمند نمیبیند!
هر لحظه که انسان حرکت را غیر لازم یا غیر منتج دید، توقف میکند چون غرور و یأس در کار است. پای خوف و رجاء هم در بین است زیرا خوف غرور را میشکند و رجاء یأس را.
#غربال_گزینههای_روی_میز
✍مهدی محمدی
سخنان این هفته رهبر معظم انقلاب اسلامی یک نقطه عطف در تاریخ رویارویی اخیر میان ایران و آمریکا محسوب میشود. درباره بقیه جنبههای این سخنرانی در فرصتی دیگر سخن خواهیم گفت اما در اینجا تاکید مشخصا روی تاثیری است که «بسته شدن باب مذاکره با آمریکا در دولت ترامپ» روی معادلات راهبردی حاکم بر منازعه راهبردی ایران و آمریکا میگذارد.
دولت آمریکا پس از خروج از برجام مشخصا اعلام کرد این یک خروج ابزاری است و هدف آن تبدیل کردن گزینه بازگشت به برجام و لغو مجدد تحریمها، به ابزاری برای کشاندن ایران پای میز مذاکره است، مذاکرهای که باید برجام را به حوزههای غیرهستهای رقابت راهبردی میان ایران و آمریکا، از جمله برنامه منطقهای و موشکی، توسعه داده و ایران را در همه جنبههای مورد نگرانی آمریکا مهار کند.
در اینباره که آیا آمریکا واقعا خواهان یک توافق جدید با ایران است یا اینکه با علم به مخالفت ایران با چنین درخواستی، آن را صرفا بهانهای برای تشدید فشار بر ایران قرار داده، اختلافنظر وجود دارد. شروطی که مایک پمپئو برای مذاکره مجدد با ایران قرار داده عملا ماهیت جمهوری اسلامی و منافع حیاتی آن را هدف میگیرد و غیرقابل تحقق است. این شروط چنان رادیکال و درازدامنه است که بعید است هیچ متخصص عاقل امور ایران در دولت آمریکا باور داشته باشد هرگز میتوان بر سر آن یک مذاکره واقعی انجام داد. ماهیت این شروط به گونهای است که اساسا روشن نیست توافق کردن بر سر آنها یعنی چه، و اگر ایران دقیقا چه اقداماتی انجام بدهد، این شروط محقق شده است؟ ادبیات این شروط به گونهای تنظیم شده که تحقق کامل آنها صرفا با برانداخته شدن نظام جمهوری اسلامی محقق میشود، حتی اگر آمریکا نام آن را براندازی نگذارد. رفتار عملی آمریکا هم نشاندهنده این است که به تحریم به عنوان یگانه ابزاری مینگرد که میتواند با آن ایران را زیر فشار قرار داده و فرآیندی را کلید بزند که ابتدای آن امتیازدهی در حوزههای راهبردی و انتهای آن براندازی جمهوری اسلامی در ایران است. تحلیل دقیق این شروط، به اضافه اقدامات ضدایرانیای که آمریکا عملا در حال انجام دادن آنهاست، اگر با رفتاری که آمریکا با سایر تعهدات بینالمللی خود انجام میدهد- از جمله توافق با کرهشمالی- ترکیب شود، حاوی این پیام واضح است که درخواست مذاکرات جامع از ایران در واقع همان مذاکره نکردن و ایجاد بهانهای برای اعمال فشار فزاینده است. این سناریو که تصور کنیم زمانی در آینده وجود دارد که آمریکا مجددا به برجام بازخواهد گشت و تحریمها را تعلیق خواهد کرد، بسیار غیرمنطقی است و جدی گرفتن آن مثل این است که فکر کنیم دونالد ترامپ دستور بدهد نتانیاهو و بولتون را دیگر به کاخ سفید راه ندهند. آمریکا با خروج از برجام مسیری را آغاز کرده که میخواهد آن را تا انتها برود، پرسشی که میماند این است که ایران چه مسیری را انتخاب خواهد کرد.
اعلام این موضع از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی که ایران هرگز با دولت فعلی آمریکا مذاکره نخواهد کرد، در واقع منتفی کردن گزینهای است که اساسا وجود نداشته است. گزینهای به نام مذاکره با دولت ترامپ اساسا وجود خارجی ندارد و آمریکا به هیچوجه در پی مذاکره با ایران نیست. صرفنظر از اینکه آمریکاییها به زبان چه میگویند، آنچه در عمل میبینیم این است که ایجاد بیثباتی در داخل و ضربه زدن به قدرت منطقهای ایران هدف اصلی و جدی آمریکاست. اینکه فرض کنیم فشار مقدمه درخواست مذاکره است، ممکن است در نظر اول بدون اشکال جلوه کند اما وقتی به این بیندیشیم که آمریکا عملا چه شروط عجیب و غریبی برای مذاکره گذاشته و تحریم و فشار چه ارزش بیبدیلی در راهبرد آمریکا علیه ایران دارد، آن وقت است که به یکباره کلمه مذاکره از معنای خود تهی شده و به یک ابزار عملیات روانی که هدف آن صرفا ایجاد شکاف در ایران است فروکاسته میشود.
اکنون ایران رسما و در عالیترین سطح اعلام کرده با دولت فعلی آمریکا مذاکره نخواهد کرد.
این به معنای برداشتن یک گزینه از روی میز نیست، بلکه به معنای واقعی کردن گزینههای روی میز و تاکید بر این نکته است که اساسا چنین گزینهای روی میز قرار ندارد. اکنون دولت آمریکا باید به این بیندیشد که هدف واقعیاش از سیاست درهم و برهمی که در مقابل ایران در پیش گرفته چیست. اگر واقعا در پی مذاکره باشد، باید سیاست خود درباره ایران را از اساس دگرگون کند که میدانیم چنین چیزی غیرممکن است اما اگر هدف پنهان آن فروبردن ایران در آشوب مستمر، جمع کردن دست و پای ایران از منطقه یا وارد شدن به عملیات براندازی در ایران باشد، وقت آن رسیده که این هدف را کاملا شفاف کند و طبعا هزینههای آن را هم بپردازد.
🔹عربستان و حجاج ایرانی؛ خبری در راه است؟
🔸طی روزهای اخیر، دو رویداد در مراسم حج باعث شد تا برخی، بهبود روابط ریاض و تهران را محتمل بدانند؛
1⃣ ابتدا وزیر حج عربستان در حالی که به بازدید با حجاج خارجی میپرداخت، به سراغ چند ایرانی رفته و گفت که خدا را برای رسیدن آنها به مدینه و سلامت شان شاکر است و برای آنها دعا کرد که به مکه رفته و مناسک حج را به جای آورند.
2⃣ پادشاه عربستان نیز در پیامی به حجاج ایرانی که به زبان فارسی منتشر شد، از خداوند متعال خواست که عبادت آنها را پذیرفته و توفیق ادای حج مبرور را که پاداشی جز بهشت ندارد ، نصیب شان فرماید.
🔸بر همین اساس، یکی از روزنامه های کشور نوشت: «کارشناسان سیاسی میگویند این اقدام شاه عربستان که تازگی دارد، میتواند به معنای ابراز تمایل دولت عربستان به از سرگیری رابطه با جمهوری اسلامی ایران باشد.» اما آیا این گونه است؟ دو نکته در این خصوص، قابل توجه است:
1⃣ استقبال از حجاج ایرانی و گفتگو با آنها از سوی برخی مقامات سعودی، سال گذشته نیز صورت گرفت و امر جدیدی نیست.
2⃣ پیام ملک سلمان، علاوه بر فارسی به پنج زبان دیگر نیز منتشر شده است. لذا سلمان، پیام اختصاصی به حجاج ایرانی نداده است.
🔸آیا خبری در دراه است؟ حداقل دو نکته در این خصوص وجود دارد؛
1⃣ راهبرد کلان عربستان در قبال ایران کاملا مشخص است. ریاض که آشکارا از اغتشاشات دیماه 96 حمایت کرد، در پی ارائه تصویری مطلوب از خود به مردم ایران است تا آنها را با خود همراه و از نظام جمهوری اسلامی دور سازد. چنین رویکردی را میتوان در متن رویکردهای رسانهای ریاض نیز مشاهده کرد. لذا حاکمان عربستان میکوشند در چارچوب یک دیپلماسی عمومی فعال در قبال مردم ایران، خود را در قامت خادم حرمین شریفین نشان دهند که ورای اختلاف با نظام ایران، می کوشند با حجاج ایرانی رفتاری مناسب داشته باشند.
2⃣ با عملیاتی شدن بخشی از تحریم های تعلیق شده آمریکا علیه ایران، عربستان در انتظار بازگشت تحریم های اصلی در آبان ماه است تا اثر آن را بر رفتار منطقه ای ایران مشاهده کند. لذا به صورت تحلیلی، تا زمان اثرگذاری این مجموعه تحریم ها بر وضعیت داخلی ایران، احتمالا تغییری در رفتار خود در قبال ایران ایجاد نخواهد کرد.
🔴از تحریم های آمریکا نهراسیم؛ زیرا ...
1⃣در برجام اگرچه تحریم های ضدایرانی آمریکا موقتا تعلیق شد، اما در عمل آمریکا با روی آوردن به شیوه جدیدی به نام تحریم سفید، مانع بهره برداری کامل ایران از برجام شده بود.
2⃣با اجماع جهانی، همانند زمان اوباما همراه نیست. عدم همراهی چین و هند برای توقف خرید نفت از ایران، شاهدی بر این مدعاست.
3⃣ به دلیل تجربه تحریم ها، امکان دور زدن تحریم ها راحت تر است.
4⃣به دلیل اعلام و آمادگی قبلی، طبیعی است که برخی تمهیدات لازم اندیشیده شده باشد.
5⃣حجم مبادلات آمریکا با ایران اندک و در حد چندمیلیون دلار است که بود یا نبود آن، تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد.
6⃣با این وجود، عبور از سد این تحریم ها مستلزم انسجام داخلی و انجام اقدامات عملی جایگزین مانند انعقاد پیمان های دوجانبه پولی، مبادلات تهاتری، رونق تجارت الکترونیک و... است.
#آدرسهای_گمراه_کننده_در_جنگ_اقتصادی
✍محمد_ایمانی
🔸1- دشمن ابا ندارد بگوید علیه ایران جنگ اقتصادی به راه انداخته و مقصودش براندازی است. در چنین جنگی، نباید کمترین اغماضی نسبت به پیاده نظام یا نفوذیهای دشمن روا داشت. دشمن علنا هدف از فشار اقتصادی و دعوت به مذاکره را گرفتن امتیازهای راهبردی جدید میخواند. بنابراین و با عنایت به تجربه بدعهدی و تقلب دشمن در ماجرای برجام، نمیتوان پذیرفت که کسانی مجددا به نقشه علنی آمریکا درباره مذاکره لبیک بگویند. باید برخورد خائن و عامل نفوذی را با این عناصر اعمال کرد، در هر پوششی که باشند. آیا عجیب نیست هروقت فشار دشمن فزونی میگیرد، این محافل هم زبانشان برای تسلیمطلبی دراز میشود؟ اینها چه هویتی دارند که با وجود خسارتهای برجام و تاکید رئیسجمهور و وزیر خارجه بر اینکه آمریکا به هیچ تعهدی وفادار نیست و مذاکرهای نداریم، این بار سمت ترامپ غش میکنند؟ این منفذ نفوذ را باید با قاطعیت بست.
2- به موازات این طیف، کسانی هم هستند که در قول یا فعل و مدیریت، القای وجود ناتوانی و بنبست میکنند. اینها نیز دانسته یا ندانسته، در همان نقشه کلی دشمن بازی میکنند. ضلع سومی هم هست که در فضای سوء مدیریت طیف دوم، برای رانت خواری و بلعیدن سرمایههای ملی غواصی میکنند و موجب نارضایتی توده مردم میشوند. هر گاه هم موج مطالبه و اهتمام برای برخورد با این مفسدان بلند میشود، طیف اول (توجیهکننده تسلیم) و برخی اجزای طیف دوم بلافاصله جوسازی میکنند و مدعی میشوند این برخورد، سرمایهگذاران را میترساند و امنیت اقتصادی را از بین میبرد؛ انگار که لازمه امنیت اقتصادی، میدان داری دزدان و غارتگران است! آیا این میزان همپوشانی مداوم میان سه طیف میتواند اتفاقی باشد؟
3- چالش اقتصادی قطعا راهحل دارد. ما در دهه اخیر با وجود تحریم دامنهدار، هفدهمین یا هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بودهایم. در همین دهه با وجود تحریمها، واردات انواع خودروهای لوکس و سایر اقلام تجملاتی از محل درآمدهای ارزی کشور به راه بوده است؛ چنانکه خبرنگاران خارجی پس از گشت و گذار در کشور با تعجب پرسیدهاند «ایران چگونه تحریم است که آخرین برندها و محصولات گران قیمت دنیا در بازار آن به وفور یافت میشود؟!». برخی مدیران کاملا گشاده دستانه با درآمدهای ارزی برخورد کردهاند که آخرین آن، حراج 30 میلیارد دلار ارز و ایجاد رانت 130 هزار میلیارد تومانی برای چند هزارنفر بود. بیجا میکنند محافلی از چنین مدیرانی دفاع کنند و بعد بگویند چون کشور بیچاره و ندار است، پس زنده باد دیپلماسی التماسی! به شهادت رئیسکمیسیون اقتصادی مجلس، 30میلیارد دلار نیز ظرف ماههای پایانی 96 از کشور خارج شد. برخی مدیران در توهم ماه عسل با دشمن به سر میبردند و نمیخواستند باور کنند رویای شیرینی که در آن غوطهورند، بخشی از شبیخون و جنگ اقتصادی است.
4- دولتها اطرافیانی دارند که از سوی آنها تمجید میشوند. این تحسین، تکافوی نیاز مدیران را نمیکند. به تعبیر امیر مؤمنان «من رضی عن نفسه کثر الساخط علیه. هر کس از خود راضی باشد، خشمگیرندگان بر وی زیاد میشوند». البته هر نقدی خیرخواهانه نیست اما این توجیه نمیشود که مدیران، باب شنیدن نصیحت وهشدار را بر خود ببندند. امیرمؤمنان(ع) در کلمه قصار 59 نهجالبلاغه فرمود «من حَذَّرک کمن بَشَّرَک. هر کس تو را برحذر دارد، مانند کسی است که به تو بشارت داده است». دولتمردان نیاز دارند با
صاحبنظران و عالمان پیوسته نشست و برخاست داشته باشند؛ چنانکه امیر مؤمنان به مالکاشتر امر کرد «و اکثر مُدارسهًْالعلما و مناقشهًْالحکما. با دانشمندان و حکیمان فراوان گفتوگو کن و فراوان از آنها بیاموز در تثبیت آنچه امور بلاد تو را به صلاح میآورد».
5- رئیس دفتر رئیسجمهور درباره اینکه چرا آقای روحانی از مردم عذرخواهی نکرد؟ گفته است «در دولت یازدهم شاهدش بودیم رئیسجمهور هرجا لازم دید، عذرخواهی کرد. یعنی دولت عذرخواهی از مردم را هیچ بد نمیداند بلکه افتخار هم میکند...