🇮🇷
📝#مصاحبه | واکنش هنرمندان متعهد به حوادث اخیر
🍃🌹🍃
1⃣ علی نصیریان بازیگر و پیشکسوت سینما و تلویزیون: اگر یک فرزند جاهل حرمت پدر را بشکند کل خانواده آسیب می بیند این مُلک پدر دارد حفظ حرمت رهبری از نان شب واجب تر است.
2⃣ جهانبخش سلطانی بازیگر و پیشکسوت سینما و تلویزیون: اگر نیروهای پلیس نباشند هیچ کسی در هیچ حرفه و شغلی امنیت ندارد، بنابراین باید پلیس کشور را با تمام وجود مورد حمایت قرار داد.
🔹️معتقدم که میشود با استفاده از بستر هنر در قالب سینما و تئاتر از زحمات فراجا دفاع کرد و رنج شبانهروزی که مأموران پلیس برای حفظ و صیانت از تمامیت ارضی کشور متحمل میشوند را به منصه ظهور گذاشت تا در این بستر سره از ناسره مشخص شده و مردم و به خصوص جوانان ببینند که این عزیزان برای امنیت و برای حفظ میراث فرهنگی کشور چه خدماتی انجام میدهند.
🌑🌚🌑امید فرماندهان فتنه ۸۸ به اغتشاشات ۱۴۰۱
علی شکوریراد، از متهمان فتنه ۸۸ و عضو کادر حزب اتحاد ملت به تازگی در بخشی از یک مصاحبه که کانال امتداد آنرا منتشر کرد، در اشاره به آشوبها اظهار کرده است:
🔸نکته ای که می خواهم در مورد اعتراض ها بگویم این است که در تظاهرات سکوت ۲۵ خرداد سال ۸۸ که قریب به سه میلیون نفر در آن شرکت کردند و تا میدان آزادی رفتند، در طول مسیر هیچ اتفاق ناگواری رخ نداد. این تظاهرات آرام برگزار شد. البته پس از پایان آن، خشونتی اتفاق افتاد که به نظر میرسد شروع آن از سوی مردم نبود. فارغ از این خشونت که پس از پایان راهپیمایی و در مقابل پایگاه بسیج، که بعد از میدان آزادی واقع بود، اتفاق افتاد و منجر به کشته شدن ۱۰ نفر شد، در ۲ تا ۳ ساعت شاهد یک راهپیمایی متین و آرام بودیم. این استعداد مردم ماست. یعنی میتوانند راهپیمایی اعتراضی خالی از هرگونه خشونت و در کمال آرامش برگزار کنند.
🔸او میافزاید: به گمان من بروز خشونت پس از پایان راهپیمایی ۲۵ خرداد ۸۸ به دنبال مداخله افرادی بود که تصور میکردند اگر راهپیمایی بدون حاشیه برگزار شود، برای آنها خوب نیست. لذا آنها بودند که با انجام برخی اقدامات موجب تحریک مردم شدند یا این خود بسیج بود که این جمعیت انبوه را تاب نیاورد.
🔸شکوریراد تصریح میکند: البته این موضوع هنوز محل مناقشه بوده و تاکنون بررسی مستقلی در باره آن صورت نگرفته است. صلاح این بود که بررسی مستقلی در ارتباط با آن نیم ساعت آخر انجام میشد که تا بار دیگر وقایعی این چنین تکرار نشود.
🔸او میافزاید: راهپیمایی سال ۸۸ به دعوت میرحسین موسوی صورت گرفت و مشخص بود که چه کسی رهبری این تجمع را عهدهدار است. هر چند مجوز داده نشد، اما دعوت کننده مشخص بود. اکنون نیز اگر وزارت کشور برای برگزاری راهپیمایی مجوز صادر کند و اجازه دهد معترضین و مخالفین تجمع خود را برگزار کنند، با داشتن مسئول، اعتراضات به صورت آرام و عاری از خشونت صورت خواهد گرفت.
🔺اظهارات شکوریراد بصورت واضحی میتواند روشن کند که چرا میگوییم برخی اصلاحطلبان ستادی "فرماندهان فتنه" هستند و چرا اعتراض بدون خشونتی که شکوریراد میگوید در واقع یک دام برای مردم و نیروهای امنیتی است و در انتهای آن جز حمام خون وجود ندارد...
🔺چه اینکه میبینیم شکوریراد در صحبتهایش بدون هیچ خجالتی و صراحتا "بسیج" را مقصر آشوب راهپیمایی ۲۵ خرداد معرفی میکند.
(به این معنی که بسیج از حمله به پایگاهش توسط آشوبگران خشنود و منتظر این مسئله بوده است!)
🔺پر واضح است که همینان در پی مجازات ناکافی خود در سال ۸۸؛ دوباره به صحنه آمدهاند؛ دوباره مردم را با ایما و اشاره به خیابانها فرا میخوانند و دوباره همان شبههافکنیها و تشویقهای به خشونت.
🔺البته در لوای لزوم اعتراض مسالمتآمیز!
🔺جامعه و مسئولان ما یکبار برای همیشه باید بدانند که هرچه در خیابانها و اقتصاد و سیاست میگذرد؛ کاردستی خواص است و مادام که خواصی باشند که اینچنین درست و غلط را در ذهن مردم به هم ببافند، فتنه کنند و منتهای آمالشان هم متهمسازی و ضربه خوردن بسیج باشد؛ همواره باید شاهد برخی اغتشاشات باشیم.
🔺لازم به تأکید است که تظاهرات مسالمتآمیز تظاهراتی نیست که حضّار آن ساکت باشند!
🔺بلکه اجتماعی است که حاضرینش در وهله اول صاحب مجوز باشند و ایضا زمینهساز هیچ آشوبی هم نشوند. از همین روست که میتوان راهپیمایی ۲۵ خرداد ۸۸ را نیز جزئی از پازل آشوب ارزیابی کرد و مسببانش را عامل خونهای بر زمین ریخته دانست.