💢تبیین یا باتوم؟
🔹نگاهی به هرم سنی و آمار جمعیتی کشور نشان میدهد که ما یکی از کشورهای جوان هستیم. در حال حاضر بیش از 17 میلیون جمعیت کشور ما را افراد بین 15 تا 29 سال تشکیل میدهند هر چند این جمعیت رو به کاهش است و باید برای پیر نشدن جامعه تأمل و اقدام اساسی نمود. از مختصات این نسل این است که نسلهای سابق پس از گذشت مدتی با اینترنت و شبکههای مجازی مواجه شدند اما این نسل در درون شبکههای مجازی و اینترنت متولد شد بر همین اساس برخی این نسل را نسل نت مینامند. از سویی علاوه بر بمباران اطلاعاتی توسط شبکههای مجازی و اینترنت این نسل با 250 رسانه فارسیزبان مواجه هست که به القای شبهات و ذهنیتهای غیر واقع نسبت به نظام و انقلاب میپردازند.
🔸نکته دیگر، عدم ارتباط مؤثر از سوی مسئولان و نیروهای انقلابی و نبود یک روابط و روایت جذاب و روزآمد بین نسل گذشته و نسل جدید موجبات انباشت مطالبات و ذهنیتهای خاصی در این جامعه شده است. آنچه گفته شد را میتوان یکی از دهها علت حضور نسل جوان در اغتشاشات اخیر دانست. اما سؤالی که پدید میآید این است که چگونه میتوان با این نصب با مختصاتی که گفته شد مواجه شد؟
🔹بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب در جمع مردم قم با این عنوان که «وسوسهای را که روی آن جوان و نوجوان اثر میگذارد چه چیزی میتواند برطرف کند؟ باتوم که نمیتواند برطرف کند، آن وسوسه را تبیین میتواند برطرف کند.» یک راهبرد اساسی در مواجهه با نسل جوان است. البته این بار اول نیست که معظمله این چنین سخن میگویند بلکه در کوران اغتشاشات اخیر و در مراسم دانشآموختگان نیروهای مسلح فرمودند که «چشم و گوش جوان امروز باز است، حواسش جمع است، هوشمند است، قابل تحلیل است؛... اینکه من مدام میگویم: «جهاد تبیین، جهاد تبیین».»
🔸آنچه رهبر معظم انقلاب گفتند تعارف نیست بلکه یک واقعیت است، اگر ما روایت و تبیین نکنیم قطعاً طرف مقابل روایت و تبیین خواهد کرد و با چالشهای مانند چند ماه اخیر مواجه خواهیم بود لذا امروز یکی از الزامات اساسی جریان انقلاب اقدام به تبیین برای این نسل البته با زبانی جذاب، روزآمد، مبتنی بر نیازسنجیها و... است. ارتباط مؤثر میتواند از این نسل محسن حججی و دانیال رضازاده بسازد و رهاسازی آنها یعنی سپردن به دست شبکهها و رسانههای زامبیساز.
🔰بحران برای سرزمین ملکه
بحران بیسابقه در انگلیس همزمان با سردی هوا؛ بسیاری از مردم، میان گرم شدن یا تأمین غذا باید یکی را انتخاب کنند! شبکه آمریکایی «پیبیاس» از گرفتاریهای این روزهای انگلیس گزارش داد که «زمستانی مملو از نارضایتی برای انگلیس در راه است؛ همه به افزایش سرسامآور هزینههای زندگی معترضند. تورم، شدیدترین ضربه را به فقیرترین افراد وارد میکند زیرا بیشتر درآمد خود را صرف تهیه غذا میکنند؛ تقاضا برای بانکهای مواد غذایی امسال 40 درصد افزایش یافته است.»
🔰مالیات غیرعادلانه
طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، درحالیکه کارمندان دولتی و بخش خصوصی طی سال 1400 به طور میانگین طی یک سال 8/4 میلیون تومان مالیات پرداخت کردهاند، اما مجموع مالیات پرداختی شاغلان طلا و جواهر 6/7 میلیون تومان، نمایشگاهدارها 4/7 میلیون تومان، موبایلفروشان 2/7 میلیون تومان، وکلا 2/1 میلیون تومان و مشاوران املاک 1/3 میلیون تومان بوده است.
🔰افزایش 19 درصدی صادرات غیر نفتی
به گفته فاطمی امین، وزیر صمت میزان صادرات غیر نفتی کشور در سال جاری تا دهم دیماه به 42 میلیارد دلار رسیده که 19 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشته است. کل واردات کشور سال گذشته 52 میلیارد دلار بوده و مجموع درآمدهای ارزی امسال ما نیز به جز پولهای بلوکه شده و ذخایر بانک مرکزی به افزون بر 80 میلیارد دلار خواهد رسید.
🔰پاتریوت یا آبکش؟
عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته جهان عرب تعارف زدن سامانه شکست خورده «پاتریوت» آمریکایی به اوکراین را به سخره گرفت و گفت: «پاتریوت به معنای واقعی کلمه و به صورت مفتضحانه در یمن شکست خورد؛ هر چه آمریکا و غرب سلاح و مهمات بیشتری به اوکراین بدهند اروپا و اوکراین به ورشکستگی نزدیکتر میشوند!»
🔰افزایش توان دریایی ایران از نگاه وبگاه آمریکایی
وبگاه نیروی دریایی آمریکا با انتشار عکسهایی از شناور نظامی شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه نوشت: «ایران با ساخت شناورهای پهپاد بر به فراسوی خلیجفارس و افزایش قابلیت رزمی تمرکز کرده است. ایران با ناو پهپادبر توانایی هجومی خود را افزایش میدهد.»
🔰هر روز 3 کشته
هایفونگ، روزنامهنگار آمریکایی اعلام کرد در سال 2022، پلیس در ایالات متحده به طور متوسط روزانه 3 نفر را کشته است. زمان آن فرا رسیده که جامعه بینالمللی، آمریکا را به خاطر جنایات فجیع خود علیه بشریت بازخواست کند.
🔰سرمایهگذاری 2/7 میلیاردی روسیه در ایران
براساس آمارهای اعلامی روسها در یک سال اخیر 2/7 میلیارد دلار سرمایهگذاری معتبر خارجی در ایران انجام دادند، این میزان نصف کل سرمایهگذاری خارجی در یک سال است.