🌴🇮🇷🌴🇮🇷🌴🇮🇷
١٣٠.دیدگاه هانتینگون دررابطه باپایان تاریخ چیست؟
ساموئل هانتینگتون نظریهپرداز غربی در رابطه با پایان تاریخ میگوید:
الف) تقابل و درگیری عمده بین ملّتها و گروهها در آینده، فرهنگها و تمدنهای مختلف است نه ایدئولوژی و اقتصاد.
ب) تمدّنهای زنده جهان هشت تمدن است: تمدن غرب، کنفوسیوسی، ژاپنی، اسلامی، هندو، اسلاو، ارتدکس و تمدن آمریکای لاتین.
ج) برخورد تمدنها اساسی است و تغییرناپذیر.
د) خودآگاهی تمدّنی در حال افزایش است.
ه) رفتار غرب موجب رشد خودآگاهی تمدّنی دیگران گردیده است.
و) خصومت ۱۴۰۰ ساله اسلام و غرب در حال افزایش بوده و روابط میان تمدن اسلام و غرب آبستن حوادث خونین است.
ز) سرانجام تمدن اسلام و کنفوسیوسی در کنار هم رودرروی تمدن غرب قرار خواهد گرفت.
نتیجه: درگیری تمدنها آخرین مرحله تکامل درگیری جهان بوده، تمدن غالب تمدن غرب است.[۱]
* پاسخ:
۱- ایشان تفسیری از تمدن ننموده است.
۲- دلیلی برای برخورد تمدنها بیان نکرده است.
۳- ایشان بین فرهنگ و تمدن خلط کرده است، درحالیکه این دو با یکدیگر متفاوتاند. تمدّن جنبه علمی و عینی دارد و فرهنگ بیشتر جنبه ذهنی و معنوی. هنر، فلسفه و حکمت، ادبیات و اعتقادات مذهبی و غیرمذهبی در قلمرو فرهنگ هستند، ولی تمدن، بیشتر ناظر به سطح حوایج مادی انسان است در اجتماع و نیز تمدن بیشتر جنبه اجتماعی دارد و فرهنگ جنبه فردی، تمدن، تأمینکننده پیشرفت انسان در هیئت اجتماع است، ولی فرهنگ، گذشته از این جنبه میتواند به تکامل فردی باشد. تمدن و فرهنگ با هم مرتبطاند نه ملازم.
۴- ایشان بیآنکه تعریف روشنی از غرب ارائه دهد آن را موجودیتی یکپارچه با محوریت آمریکا تصور میکند درحالیکه خلاف واقع است. آقای برژینسکی، فساد درونی نظام غربی را عامل تهدیدکننده قدرت جهانی آمریکا میداند نه برخورد تمدنها را.
۵- ایشان تضاد بین دو فرهنگ را تضادی ماهوی و برطرف نشدنی و ناشی از جبر تاریخی میداند و لذا ضرورت استراتژیک آماده شدن غرب را برای مصاف با کشورهایی که در صدد احیای تمدن اسلامی هستند توصیه میکند، درحالیکه تنشها بین این دو تمدّن از سیاست دولتهای غربی سرچشمه گرفته نه تمدن مسیحی و اسلامی.
آقای ویل دورانت میگوید: «هرچند محمد پیروان دین مسیح را تقبیح میکند، با این همه نسبت به ایشان خوشبین است و خواستار ارتباط دوستانه بین آنها و پیروان خویش است».[۲]
در این رابطه آقای روبتسون میگوید: «تنها مسلمانان هستند که با عقیده محکمی که نسبت به دین خود دارند، یک روح سازگار و تسامحی نیز با ادیان دیگر در آنها وجود دارد».[۳]
آقای آدام متز میگوید: «کلیساها و صومعهها در دوران حکومت اسلامی چنان مینمودند که گویی خارج از حکومت اسلامی به سر میبرند و به نظر میرسید بخشی از سرزمین دیگری هستند که این به نوبه خود موجب میشد چنان فضایی از تسامح برقرار گردد که اروپا در سدههای میانه با آن آشنایی نداشت».[۴
…………………….
[۱] برخورد تمدنها، ص ۲۲ و ۲۳، با تلخیص.
[۲] تاریخ تمدن، ج ۴، ص ۳۲۹.
[۳] تمدن اسلام و غرب، ج ۱، ص ۱۴۱.
[۴] چندگونگی و آزادی در اسلام، ص ۶۸.🌴
#نذر_ظهور🌴🇮🇷
#دعابرای_ظهور🌴🇮🇷
♥قم شد بهشت زمین بخاطر تو...♥
🌸فرا رسیدن سالروز میلاد کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام و #روز_دختر مبارک🌸
🔻 سقوط کمسابقه معامله خانه در تهران/ مسکن خریدار ندارد؟
🔹مسکن یکی از اقلام ضروری سبد مصرف خانوار است که خرید آن در سالهای اخیر به چالشی جدی برای قشر متوسط تبدیل شده است. این چالش خصوصا در کلانشهر تهران جدیتر است؛ چراکه قیمت خانه در این شهر به مراتب شدیدتر از سایر استانها افزایش یافته است. دادههای بانک مرکزی نشان میدهد که قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران از ۴.۲ میلیون تومان در فروردین سال ۱۳۹۵ به ۸۱.۶ میلیون تومان در فروردین 1403 افزایش یافته است. یعنی قیمت خانههای پایتخت در طول این ۹ سال تقریبا ۱۹ برابر شده است
🔹بر اساس این گزارش، قیمت خانه در تهران نسبت به اسفندماه تقریبا ثابت مانده، اما تعداد معاملات به شکل کمسابقهای کاهش یافته است. آخرین باری که تعداد معاملات مسکن در تهران تا این حد کاهش یافته بود، به فروردین ۱۳۹۹ برمیگردد
🔹از سوی دیگر نیز ناآرامیهای بینالمللی صورت گرفته و مشخصنبودن وضعیت اقتصادی در سالهای پیش رو عامل دیگری است که میتواند باعث شود متقاضیان خرید مسکن دست نگه دارند و سرمایه خود را به خانه تبدیل نکنند
👏 رهبر معظّم انقلاب پس از حضور در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی:
▫️انتخابات نشانهی اراده و تصمیمگیری مردم است
▫️هر چه مجلس قویتر باشد امکان کار در کشور بیشتر است
▫️اهمیت مرحلهی دوم انتخابات کمتر از مرحلهی اول نیست
🔹️خبرنگار رسانه ملی: عرض سلام و ادب دارم محضر جنابعالی و میلاد حضرت فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها و آغاز دههی کرامت را تبریک و تهنیت میگویم. حضرتعالی در هنگام رأیسپاری در دور اول انتخابات به نیکی خطاب به ملت شریف فرمودید که فاستبقوا الخیرات و اینکه در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست. اما احتمالاً برای برخی از هموطنانمان، دور دوم انتخابات از اهمیت کمتری برخوردار باشد و یا عزیزانی که در دور اول مشارکت فرمودند تصور کنند که به تکلیف عمل شده و دور دوم را چندان جدی تلقی نکنند. بفرمایید که چه توصیهای برای مردم عزیز ایران در دور دوم انتخابات دارید.
🔹حضرت آیتالله خامنهای:
✏️بسم الله الرّحمن الرّحیم.
سلام عرض میکنم به همهی کسانی که میشنوند این سخن را و به حضار محترم و به آقای مجری محترم. انشاءالله که همهتان موفق باشید.
✏️انتخابات فی نفسه یک کار اساسی و مهمی برای کشور و برای مردم است. انتخابات نشانهی حضور مردم است، نشانهی اراده و تصمیم گیری مردم است. بنابراین وظیفهی ملّی هر انسانی که مایل است کشور پیشرفت داشته باشد، کار بکند و به مقاصد بزرگ نزدیک بشود، این است که در انتخابات شرکت کنند. مرحلهی اول و دوم انتخابات هیچ فرقی با هم ندارد. همان اهمیتی که مرحلهی اول دارد مرحلهی دوم هم دارد.
✏️شما در مرحلهی اول، تعدادی را انتخاب کردید و فرستادید به مجلس؛ لکن ظرفیت همچنان تمام نشده است. در مرحلهی دوم، ظرفیت را تکمیل میکنید. اگر چنانچه ما آنجا شرکت کردیم -فرض کنید در تهران- تعدادی را انتخاب کردیم و بقیه ماندند و شرکت نکردیم، درواقع کار را کأنه نیمه تمام رها کردیم.
بنابراین اهمیت مرحلهی دوم کمتر از مرحلهی اول نیست.
✏️انشاءالله که مردم عزیزمان همه شرکت کنند و رأی بدهند و مجلس را تکمیل کنند. هر چه رأی بیشتر باشد مجلس قویتر است. هر چه مجلس قویتر باشد امکان کار در کشور بیشتر است.
✏️انشاءالله که موفق باشید والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛
🔻از علامه طباطبایی و آیتالله جوادی آملی و دینانی تا افلاطون و راسل و کارلپوپر؛ کتابهای کتابخانه رهبر انقلاب در تازهترین عکس منتشر شده
🔹فلسفه آقا... #فلسفه. این تصویری که از رهبر انقلاب در کتابخانۀ شخصیشان منتشر شده، به احتمال زیاد مربوط به کتب فلسفی کتابخانۀ ایشان باشد آنهم بخشی از بخش فلسفه و کتب مربوطه! توی همین بخش کوچک منتشر شده هم اما اسم و اثر خیلیها هست از افلاطون و کارل پوپر و ویتگنشتاین گرفته تا حضرات آیات علامه طباطبایی و جوادی آملی. خب بیایید برویم توی نخ کتابها.
🔹آنجور که از توی تصویر معلوم است و تا حدی قابل تشخیص، این اسامی و عناوین توی قفسهها چیده شدهاند؛ اسامی و عناوینی که در نوع خودشان قابل توجهند:
🔹منطق معرفت در نظر غزالی اثر دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، تحلیل ذهن اثر برتراند راسل، شرح رسائل فارسی سهروردی اثر سیدجعفر سجادی، جهان باز اثر کارل پوپر، ترجمه الهیات شفا از آیتالله محمدمهدی گیلانی، ترس و لرز اثر کییر کیگارد، فلسفه حقوق بشر از آیتالله جوادی آملی، جمهور اثر افلاطون، شرح مبسوط منظومه اثر شهید مطهری، مبادی مابعدالطبیعی علوم نوین اثر ادوین آرتور برت، شرح اسفار اربعه اثر آیتالله مصباح یزدی، اصول حکومت آتن اثر ارسطو، نهایه الحکمه اثر علامه طباطبایی، رساله منطقی فلسفی اثر لودویگ ویتگنشتاین، شرح حال و آرای فلسفی ملاصدرا از سیدجلالالدین آشتیانی، آشنایی ایرانیان با فلسفههای جدید غرب اثر کریم مجتهدی و فلسفه هگل از والتر ترنس ستیس.
ولادت حضرت اُخْتُالرِضا
(فاطمهمعصومهسلاماللهعلیها)
و روز دختر،بر تمام دختران ایران زمین مبارک
#خادم_لنجان
17.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠موشن گرافیک آشنایی با زندگی حضرت معصومه (س)
قیامت،جلوه ای از رحمت خداوند است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💜 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 💜