شفاف سازی آرای نماینده شیراز دکتر روح الله نجابت.ایکاش نماینده شهرستان ونمایندگان استان هم. همانند آقای دکتر نجابت آرای خود به وزرا را ،در دید مردم قرار بدهند.آفرین به شجاعت دکتر نجابت.آیا دیگر نمایندگان اینگونه خواهند بود.👆
🔰 هشدار اوباما درباره خطرات بازگشت ترامپ؛ اگر به قدرت برسد، هرج و مرج کشور را فرا میگیرد
🔸«باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین آمریکا هشدار داد اگر دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد هرج و مرج آمریکا را فرا میگیرد.
🔸هر چه زمان به انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه آمریکا نزدیک میشود فضای سیاسی این کشور متشنجتر میشود. پیش از این بارها رسانهها و کارشناسان هشدار دادهاند که آمریکا به دلیل تشدید فضای دو قطبی به شدت مستعد خشونت سیاسی و حتی جنگ داخلی است. طی روزهای اخیر نیز حملات دو طرف علیه یکدیگر افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
🔸ترامپ گفته است: «هریس یک مارکسیست است و آمریکا با او نابود خواهد شد.» در نقطه مقابل نیز بایدن، هریس و اوباما یک فضای آخرالزمانی ترسیم میکنند و میگویند در صورت پیروزی ترامپ آمریکا را هرج و مرج فرا خواهد گرفت.
🔸رویترز در این باره نوشته است که، باراک اوباما، در نطق خود در روز دوم کنگره حزب دموکرات در شیکاگو ضمن حمایت از کاملا هریس، به عنوان نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، دونالد ترامپ را هدف انتقادات تندی قرار داد.
🔸آن طورکه مهر نقل قول کرده است، «اوباما» با اشاره به نخستین دوره ریاست جمهوری ترامپ، خطاب به نمایندگان حاضر در کنگره گفت:
🔻«به چهار سال دیگر قیل و قال، سهلانگاری و آشوب نیازی نداریم. این فیلم را قبلاً دیدهایم و همه میدانیم که دنباله فیلمها معمولاً بدتر است... حالا که ترسِ باختن به هریس به جان ترامپ افتاده است، غرولندهایش هم بدتر خواهد شد... ترامپ قدرت را فقط وسیلهای در جهت اهداف خود میداند.» وی به رای دهندگان درباره رقابت تنگاتنگ بین هریس و ترامپ در کشوری که دچار تفرقه شده است، هشدار داد و گفت که باید هوشیار باشند.
بدو شک استفاده آقای پوزیده از ظرفیت مقام معظم رهبری در بررسی صلاحیت نمایندگان و از سوی دیگر سکوت دفتر معظم له در این خصوص، نیروهای وفادار به انقلاب را با این پرسش ذهنی مواجه ساخته،
آیا این سناریو نقشه ای طراحی شده برای انتصاب برخی از رویدادهای آتی به ایشان خواهد شد،
بر اساس قانون جایگاه هر کدام از نهادها مشخص شده، مسئله به نقطه تنش زا و یا بحرانی نرسیده که رهبری ورود کنند؟
نقش آقای قالیباف و نیروهای همراه ایشان، علی رغم ادعاهایی که در بحبوحه انتخابات درباره نظر رهبری نسبت به ایشان بود چیست
و......این داستان ادامه دارد.
مگر قرار نبود این بار فرق کند؟ مگر مجلس را به دست نگرفته بودید؟ مگر نفرات اول و دوم و سوم تهران از شما نبودند؟ صبح ایران و امنا دقیقا کجا بودند؟ در مجلسی که شما ادعای قدرت میکنید چرا تاجگردون رئیس کمیسیون شد و وزرای پزشکیان تمام و کمال رای گرفتند؟ چرا از لیست خودتان بعضی ها به عراقچی و ظفرقندی رای دادند؟ جایگاه شما دقیقا کجاست؟ این احیانا اسمش انزوا نیست؟!
اقایان سینه چاک جواب بدهند مگر مجلس و لیست آن دست شما نبود؟
مگر قرار نبود به مجلسی که لیست انتخابی اش همه از شما بود؛ قالیباف را کنار بگذارید؟و رئیس مجلس نشود؟
چه شد لیست شما ها درمجلس انتخاب شد قالیباف رئیس مجلس شد!!!
یادم هست می فرمودید نیاز به حمایت هیچکسی نداریم و بدون پشتوانه نیروهای دیگر آقای جلیلی را رئیس جمهور ایران می کنیم چه شد؟
حال که مجلسی که بیشترین لیست را طرفداران اقای جلیلی آوردبه تمام #کابینه پزشکیان رأی دادند، مقصر شد آقای #دکتر قالیباف و لابی ایشان.
اتفاقا اتفاقا ما باید بگوییم به شما چرا لیست منتخب شما که با اعتماد به شما رأی دادیم اینگونه برخورد کردند.
فکر کنم جای شاکی و متشاکی عوض شده.
یک توصیه دیگر به تمام دوستان
کمی بدون تعصب تحلیل کنید
چون هرچه تحلیل کردید در این مدت با کمال احترام برعکس ازآب درآمد.
❌اطلاعیه نهاد رهبری در دانشگاهها در توضیح یک عکس:
برگزاری جلسه با وزرای پیشنهادی دولت جدید رویه معمولی در آغاز فعالیت همه دولتها بوده/
مسئولیت تأیید یا رد وزرای پیشنهادی، با نمایندگان مجلس بوده که بر اساس سوابق و برنامههای افراد صورت میگیرد
🔹روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با صدور اطلاعیهای درخصوص خبر منتشر شده از یک دیدار اعلام کرد:
برگزاری جلسه با وزرای پیشنهادی دولت جدید رویه معمولی در آغاز فعالیت همه دولتها بوده و تصویر منتشرشده درخصوص دیدار هفته گذشته رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و برخی از اعضای شورای نمایندگان نهاد با دکتر ظفرقندی با همین رویکرد بهمنظور استماع برنامههای ایشان در چهارچوب مأموریتها و وظایف این مجموعه بوده است.
🔹این اطلاعیه میافزاید:
به جز وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر کاظمی وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش نیز هفته گذشته در جلسات جداگانهای به ارائه برنامههای خود پرداختند.
در این جلسات مهمترین اولویتها و دغدغههای حوزه آموزش عالی و آموزش پزشکی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
🔹در این بیانیه تصریح شده است: رویه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در فرایند انتصاب مدیران، رؤسا و کاندیدهای تصدی مسئولیت ثابت بوده و هیچگونه نظر سلبی یا ایجابی نسبت به وزرای معرفی شده نداشته است.
🔹بدیهی است مسئولیت تأیید یا رد وزرای پیشنهادی، با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بوده که بر اساس سوابق و برنامههای افراد صورت میگیرد.
باسلام و ادب
پیرامون رای اعتماد به وزرای پیشنهادی جناب آقای پزشکیان چند نکته را باید توجه قرار داد.
۱. آنچه باید مد نظر نیروهای انقلابی قرار بگیرد، این است که رئیس جمهور منتخب فردی است از جناح اصلاح طلب بابدنه نخبگی خاص خود و و همچنین بدنه اجتماعی ویژه خودش، پس نباید انتظار داشت، وزرای پیشنهادی در تراز وزرای دولتی مانند دولت آیت الله رئیسی باشد، بنابراین باید انتظارت و مطالبات خود را در همین میزان تنظیم و مطرح نمود.
۲.با توجه به مطلب بالا می توان گفت با توجه به هماهنگی انجام شده بین آقای پزشکیان با نهادهای امنیتی و عدم معرفی افراد تند مسئله دار که می توانست در این شرایط اقتصادی کشور موجبات دامن زدن به ناآرامی و تنش در مجلس و بیرون آنرا فراهم نماید و با توجه به توقعات و انتظارات برخی از رئیس جمهور در معرفی افراد مسئله دار و همچنین عدم تمکین آقای پزشکیان از انها می توان گفت که وزرای مطرح شده درکل در تراز نسبتا قابل قبولی قرار دارند.
۳. اینکه رئیس جمهور با گفتگو و هماهنگی با جریانات مختلف و همچنین مجموعه های مسئول در این خصوص، نشان داد که اعتقاد به وفاق ملی صرفا یک شعار دهان پرکن برای ایشان نیست و ایشان برای تحقق آن عزم راسخ دارد، قابل تقدیر است و امیدوارم با این دست فرمان، بسیاری از توطئه های دشمنان در به آشوب کشیدن کشور و ایجاد هزینه و چالش برای نظام ناکام بماند و کشور در مسیر رشد و بالندگی و اقتدار بیش از پیش باسرعت مناسب به حرکت خود ادامه دهد.
۴.اینکه مجلس تلاش کرده در ایجاد وفاق ملی با دولت همکاری مناسبی را انجام دهد قابل تقدیر است و امیدواریم در این هماهنگی و وفاق بین این دو قوه بتواند زمینه طرح بهانه جویی هایی که برخی دولت ها که تحت واژه نمیگذارند از خود سلب مسئولیت می کرده اند را بگیرد، هر چند رای اعتماد به دو وزیر فتنه گر حتی اگر همراه با دادن تعهد باشد، نمیتواند مورد قبول باشد.
۵.اما کلامی هم با برخی از نیروهای انقلابی که در ذکر محاسن گرفتن رای برای تمامی وزرای پیشنهادی از مجلس ، دست از پا نشناخته و سنگ تمام گذاشتند و هیچ نقدی را بر نمی تابند، ضمن مثبت ارزیابی کردن نسبی این قضیه عرض می کنم، مواظب باشید از هول حلیم در دیگ نیوفتید، چون به هر حال دولت، دولت اصلاطلبان است و حداقل دوران ریاست جمهوری آقایان خاتمی و روحانی و چالش ها و انحرافات انها را فراموش نکنید وانچنان تایید صد درصدی نکنید که در آینده، بسیاری از اندیشه و عملکرد منفی انها به حساب شما گذاشته شود.
🔻در پیام سرپرست سابق ریاست جمهوری به دکتر پزشکیان؛
مخبر: تبریک به مناسبت تشکیل کابینه و حرکت در مسیر توسعه کشور و خدمت روز افزون به ملت شریف ایران/ دولت شهید رئیسی آماده کمک به دولت چهاردهم است
سرپرست سابق ریاستجمهوری طی پیامی ضمن تبریک رای اعتماد نمایندگان محترم مجلس، خطاب به دکتر مسعود پزشکیان از آمادگی همهجانبه خود و اعضای دولت شهید رئیسی برای هرگونه همراهی و همکاری در پاسخ به نیازهای دولت چهاردهم خبر داد.
متن پیام دکتر محمد مخبر به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
برادر بزرگوار
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیت
🔹خدای بزرگ را به شکرانه الطاف و برکات بیکرانهاش بر این ملت و کشور حمد و سپاس میگوییم و اکنون که کابینه دولت جدید با همکاری مجلس شورای اسلامی در مسیر اتحاد و همدلی برای توسعه کشور تشکیل شده است، آمادگی همهجانبه خود و اعضای دولت مردمی را که یادگار شهید بزرگوار آیت الله دکتر رئیسی است، برای هرگونه همراهی و همکاری در پاسخ به نیازهای دولت چهاردهم اعلام می دارم.
🔹دوام توفیق و سربلندی شما و دولتمردان کابینه در ایفای مأموریت و مسئولیتهای خطیر و خدمت صادقانه و مجاهدانه به ایران و ایرانی، تحت عنایات و توجهات خاصه اهل بیت (علیهم السلام) و پیروی از تدابیر و رهنمودهای حکیمانه رهبری معظم انقلاب اسلامی را از درگاه پروردگار متعال طلب میکنم.
🔹امید که این همکاری و همراهی ها، انگیزه ای دوچندان برای دولتمردان در جهت خدمت روز افزون به ملت شریف ایران و دوستداران انقلاب اسلامی باشد.
ان شاالله.
محمد مخبر
🔻تحلیل های تک خطی از ماجرای مجلس
به این فهم ما گرفتار تحلیل های تک خطی و توئیتری هستیم. الزام اختصار کارکتری، باعث شده است فکر و قضاوت مان هم تک خطی باشد. کلا دچار یک عادت تحلیلی شدیم؛ بسیط انگاری حوادث.
تحلیل تک خطی یک ویژگی اصلی دارد و ان اینکه باید بسیار ساده شود تا قابل جمع بندی باشد. برای همین در اکثر اوقات در تحلیل های توئیتری یک نتیجه بیشتر وجود ندارد. ماجرای یا سیاه است یا سفید. ادم های یا خائن می شوند یا خادم. طبیعی است که سرریز این تحلیل ها به دیگر رسانه های اجتماعی نیز همین سوگیری نادرست را ایجاد می کند.
🔻اما ابعادی که در تحلیل تک خطی نیست چیست؟
🔻معتقدم اقای پزشکیان اشتباه کرد از رهبرانقلاب اسم آورد. دلائلش روشن است و عبور کنیم. به نظرم یک یا دو وزیر پیشنهادی باید به دلیل نسبت با اغتشاش و فتنه حذف می شدند. این نیز احتمالا روشن است.
🔻حالا این حرف ها چه تفاوتی با خطای تحلیل تک خطی دارد؟
ثمره نهایی خطای تحلیل های تک خطی اینست که افراد احساس شکست می کنند. احساس ناامیدی از آینده. احساس اینکه همه یا اکثرا خائنند. احساس اینکه تا همه را تکفیر نکنند دلشان خنک نمی شود.
اما تحلیل چند وجهی ثمره اش اینست که اشکال را می بیند اما جامع تحلیل می کند و دچار مطلق انگاری نمی شود. ویژگی تحلیل جامع اینست که در نسبت با واقعیت شکل می گیرد.
🔻اما آنچه باید روشن شود چیست؟
حالا که ماجرا روشن شد بیائید کمی فکر کنیم. چرا؟ دقیقا چرا رهبرانقلاب با این لیست همراهی کردند؟ چه تفاوتی بین ما و رهبری وجود دارد که ایشان اجمالا تائید می کنند و ما برنمی تابیم و به خسارت محض میرسیم؟
دقت کنیم بالاخره رهبرانقلاب اجمالا این افراد را برای تصدی وزارت خانه ها تائید کردند. ممکن است بگوئیم از بین نامزدهای که پزشکیان آورده است رهبری تائید کردند. درست است. مجلس هم با همین استدلال حق داشت رد کند و بگوید دولت گزینه بهتری بیاورد. اما باز دقیق شویم. رهبری انقلاب همین گزینه را می توانستند رد کنند. اما نکردند. اگر انقدر مثل ما ماجرا را حیثیتی می دیدند باید رد می کردند. فرق تحلیل ما و ایشان چیست؟ به نظرم ریشه همه بحث ها اینجاست.
🔻بجز علت ها به حکمت ها هم فکر کنیم. چه بسا لازم بود خبر درز کند تا یک واقعیت را پیش روی ما قرار دهد. فرق تحلیل ما و رهبری انقلاب. چه بسا حکمتش اینجاست.
🔻این تفاوت ها کجاست؟ دقیق تر شویم.
🔻یکم. رهبرانقلاب پذیرفتند که مردم به یک جهت گیری سیاسی منسوب به غیرانقلابی رای دادند. احتمالا خیلی از ما ها هنوز در فضای انتخاباتیم و دوست داریم کابینه دلخواه ببندیم. پس گام اول پذیرفتن واقعیت است. حالا رهبرانقلاب با همین واقعیت می خواهند کشور را جلو ببرند. با خودمان مرور کنیم. ببینیم ما نیز در دل همین نیت داریم؟ چه بسا اگر نیت مان این بود همچنان در دعوای جلیلی ها و قالیبافی ها نمی ماندیم.
🔻دوم. رهبرانقلاب از دولت ها حمایت می کنند. حمایت حداکثری رهبری انقلاب دلیل روشن دارد آنهم صلاح مردم و کشور و انقلاب است. این دولت موفق شود موفقیت همه است. پس حمایت نیز شد یک اصل. در شعار نمانیم. اگر حمایت را پذیرفتیم لوازمی بر آن حاکم است. یعنی باید کمک کرد آنچه رئیس جمهور فکر می کند درست است، همان پیش رود تا بعدا نگویند نشد و نگذاشتید. نقد و اصلاح نیز در مسیر اجرا.
🔻سوم اینکه رهبرانقلاب آدم ها را صفر و یک نمی بینند. آدم ها به دو دسته خائن و خادم تقسیم نمی شوند. نگاه حذفی ندارند. شاخص ارزیابی تعیین می کنند اما می دانند که آدم ها را نمی توان از آسمان آورد. همین ها هستیم که هستیم. آدم ها نقطه قوت دارند و ضعف . باید جمع زد. شرایط آدم ها را می بینند. همه نمی توانند بصیرت انقلابی داشته باشند. یکی ممکن است یک جا اشتباه کندو بعدا پیشمان شود. راه بازگشت برای آدم ها می بینند. برای همین است با امثال لاریجانی و انصاری و احمدی نژاد و غیره هم کار می کند و حذف شان نمی کند. اساسا هنر رهبری انقلاب اینست که با همین افراد انقلاب را سمت قله برده است.
🔻چهارم. رهبرانقلاب پیچیدگی اجرا را می بیند. آرمان خواهی را بدون واقع نگری توهم می داند. می داند که اصل اول حرکت کشور است. توقف کشور به دلائل طبیعی طی پنج ماه اول سال خسارت بالایی به کشور زده است. باید کشور حرکت کند. باید وزرا تعیین شوند تا چرخ کشور بچرخد. اصلاح باید در حرکت صورت گیرد. کشورتاب و تحمل توقف بیش از این ندارد.
🔻خلاصه اینکه جامع ببینیم. تحلیل مان را به افق تحلیلی رهبری انقلاب نزدیک کنیم. امیدوار باشیم و صبوری کنیم. وظیفه و تکلیف ما این روزها چشم به چشم رهبری است که چه چیز را هدف گرفتند؛ هدف اصلی نیز فقط کمک به دولت است تا کارهای انقلاب و مردم پیش رود.
♦️ حل مشکلات مردم ملاک است یا دکتر جلیلی !
عقلانیت انقلابی و هوشمندانه
رئیس مجلس شورای اسلامی با هوشمندی و تدبیر، تمام کابینه دولت چهاردم را از صافی و پل مجلس عبور داد، پس از انقلاب دومین بار است که تمام کابینه از مجلس رای اعتماد میگیرد، یکبار در سال ۱۳۷۶ کابینه خاتمی از مجلس ناطق نوری رای اعتماد گرفت که در آن زمان طبیعی بود چون دولت و مجلس یکدست بودند، ولی امسال وضعیت متفاوت بود، مجلس فعلی بسیار پیچیده و با گرايش های سیاسی متفاوت است اما با عقلانی انقلابی نمایندگان و هوشمندی رئیس مجلس، این اتفاق میمون و خجسته از یکطرف کام مشارکت ۵۰ درصدی انتخابات را به ذائقه مقام معظم رهبری و ملت ولایتمدار ایران دوچندان نمود و از سوی دیگر نویدبخش وفاق ملی برای حل مشکلات کشور است.