🌸🍃
🍃
🔖دلایل ایجاد سیاهی زیر چشم
🔸 در طب سنتی ایران سیاهی و گودی زیرچشم به دو دلیل ژنتیک و افزایش خشکی مزاج است.
🔹در مواردی که کبودی زیر چشم افراد به صورت ارثی باشد، معمولاً برطرف نمیشود و کبودی ارثی معمولاً کمرنگتر است ولی کبودی که بر اثر خشکی مزاج مغز ایجاد میشود، معمولاً تیرهتر است.
🔸اگر مزاج مغز خشک شود، رطوبت کافی در مغز تولید نمیشود چرا که چشم و پوست زیر آن به رطوبت نیاز دارد.
🔹زمانی که به چشم رطوبت کافی نرسد پوست زیر چشم جمع میشود و خشکی مزاج مغز موجب افزایش خلط سودا در خون میشود، سودا به رنگ تیره است و در زیر چشم جمع میشود.
🔸جمع شدن پوست زیر چشم موجب گودی و افزایش خلط سودا در خون موجب سیاهی زیر چشم میشود و با اصلاح طبع میتوان از گودی و سیاهی زیر چشم کاست.
منبع :سلامتکده شریعت پناهی(دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖احتیاط در مصرف توت فرنگی
🔹نام های دیگرش کهج و چیلک و چیالک است
🔸در سال های بسیار دور در مناطق جنگلی شمال به صورت وحشی رشد داشته و بیش از ۱۰۰ سال است که در ایران کشت می شود.
⛔️چند نکته مهم
افراد مبتلا به دیابت، نارسایی کلیه، آسم و بیماری های آلرژیک در مصرف آن احتیاط کنند.
حتما در زمان شستشو کلاهک سبز جدا شده و زیر آن به دقت تمیز شود.
شربت و مربای آن، هضم راحت تری دارد و برای افراد مبتلا به سوهاضمه و نفخ مناسب تر است.
🖋 دکتر نرگس گرجی ( متخصص طب سنتی ایرانی)
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖چند پیشنهاد برای مصرف نخودفرنگی بخارپز یا آبپز
✳️ نخودفرنگی با کالری کم، اندکس گلایسمیک نسبتا پایین، پروتئین بالا، و دارا بودن ترکیبات آنتیاکسیدان و عناصر معدنی، برای مبتلایان دیابت، چاقی، پرفشاری خون، و کبد چرب مفید است و برای افراد تندرست نیز خوراکی ارزان و مغذی باارزشی است.
🔹پیشنهاد میکنم نخودفرنگی را خام نخورید بلکه آن را آبپز یا بخارپز کنید و به روشهای زیر از آن بهرهمند شوید:
🔸نخودفرنگی آبپز یا بخارپز را به سالادی شامل هویج و سبزیجات بیفزایید.
🔸آن را در سوپهای مختلف با سبزیجات بکار ببرید.
🔸 نخودفرنگی را در خورش همراه با مرغ بپزید.
🔸 آن را همراه با جوانههای تازه و روغن زیتون و قدری پودر آویشن میل کنید.
⛔️ هشدارها:
۱. مصرف نخودفرنگی در مبتلایان نقرس و سنگهای کلیوی از جنس پورین باید کم و گهگاهی باشد.
۲. مبتلایان کمخونی که مکمل آهن مصرف میکنند باید نخودفرنگی را نزدیک زمان مصرف مکملها میل نفرمایند.
۳. گرچه شواهد قطعی برای اثرات ضدباروری نخودفرنگی در انسان وجود ندارد ولی اگر فردی با سابقه مشکلات باروری، یا سن انتهای دوره باروری، قصد بارداری دارد بهتر است ریسک نکند و از مصرف زیاد یا مداوم نخودفرنگی پرهیز کند.
🖊 دکتر مجید انوشیروانی(متخصص طب سنتی ایرانی )
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖 دمنوش به لیمو و تقویت سیستم ایمنی
🔹بسیاری افراد دمنوش به لیمو را بدلیل خواص آرامبخش آن برای کاهش اختلالات خواب ازجمله بیخوابی مصرف مي كنند.
🔸به ليمو جهت تقويت سيستم ايمني،رفع استرس و تپش قلب، درمان سرماخوردگی و آسم مفيد است.
🔹دم كرده آن به صورت غرغره با دهان شويه رفع كننده التهابات گلو و دهان مي باشد.
🌀طريقه مصرف:
در هر وعده ٢تا ٤گرم در يك ليوان آب دم كرده يا جوشانده و روزي سه بار مي توان ميل نمود.
⛔️موارد احتياط:
📍مصرف این دمنوش برای بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران بارداری و شیردهی بایستی تحت نظر پزشك باشد.
🌸🍃
🍃
🔖چرا خون دماغ میشوید ؟!
▫️هوای خشک شایعترین علت این پدیده است. این خشکی باعث ایجاد پوسته در داخل بینی میشود. پوسته ممکن است خارش داشته باشد یا تحریک شود. اگر بینی شما خراشیده شده باشد، ممکن است خونریزی کند. مصرف داروهای آنتی هیستامین و ضد احتقان برای آلرژی، سرماخوردگی یا مشکلات سینوسی نیز میتواند غشای بینی را خشک کند. دمیدن مکرر بینی یکی دیگر از دلایل خونریزی بینی است
دلایل عمده خونریزی بینی:
▫️احتباس شی خارجی در بینی
▫️محرکهای شیمیایی ▫️واکنش آلرژیک
▫️آسیب به بینی ▫️هوای سرد
▫️عطسه مکرر ▫️اختلالات انعقادی
▫️عفونت تنفسی فوقانی ▫️سرطان
▫️فشار خون بالا ▫️اختلالات خونریزی
▫️دوزهای زیادی از آسپرین ▫️عمل بینی
منبع :کانال تخصصی دکتر فهیمی
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖نسخه های استاد ضیایی:
🔶 درمان جوش صورت و لک و تیرگی:
1. اول و آخر غذا نمک بخورد (غذا بی نمک باشد)
2.حوله و دستمال را به صورت نکشد
3. نماز شب بخوانید
4.آب وضو را خشک نکنید
5.با سرکۀ سیب ماساژ دهید
6.جهت شفاف شدن صورت، خوردن هر روز یک أنار شیرین یا یک قاشق مربّاخوری ربّ انار شیرین و یک قاشق پلو خوری زرشک
7. خوردن تخم کتان فقط بمدّت دو هفته (برای درمان جوش صورت مخصوصاً جوش غرور جوانی دختران)
8. مخلوط خیساندۀ عنّاب با زرشک خام (درمان جوش صورت)
9. خوردن گلبرگ گل محمّدی و گلاب طبیعی گل محمّدی
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖ممنوعیت های مصرف زردآلو!
❇️ زردآلو خواص بسیاری مانند ملین بودن ، کاهنده فشار خون ، بر طرف کننده التهاب بدن و ... دارد ولی نباید از ضررهای احتمالی آن هم غافل شد.
⚠️هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
⚠️زردآلوی کال، دارای مقادیر قابل توجهی اگزالات بوده و بهتر است افراد با سابقه سنگ کلیه در مصرف آن احتیاط کنند.
⚠️همچنین زردآلوي نرسيده براي معده ضرر دارد مخصوصاً كساني كه زخم معده و يا اثني عشر دارند.
⚠️زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است، بنابراین اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاده روی در خوردن آن احتراز کنند.
⚠️مصرف برگه زردالو یا قیسی هایی که در سطح صنعتی تهیه می شوند حاوی دی اکسید گوگرد بوده و مصرف آن به ویژه برای بیماران مبتلا به آسم مضر است.
❌این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.
❌هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
✔️بهترين زمان مصرف زردآلو وقتی است كه 2 ساعت از غذا گذشته باشد.
منبع :سلامتکده شریعت پناهی(دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖نکات قابل توجه در مصرف #دوغ
دوغ رقیق بیشتر رطوبتبخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردیآور است.
برای جلوگیری از بروز اختلال در گوارش غذا، بیش از یک لیوان دوغ مصرف نکنید.
مصرف دوغ همراه با غذا ضرر چندانی ندارد اما به قدر رفع تشنگی مصرف شود، بهتر است.
مصرف همزمان دوغ و گوشت منجر به تولید مواد هضم نشده در بدن میشود که در نتیحه رسوب این مواد بدن ضررهای فراوانی میبیند، بیشترین ضرر وارده به مفاصل مربوط است.
🍃
🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔖معرفی #برگ_زیتون
زیتون شامل تقریباً ۲۰ گونه درختان کوچک از خانواده زیتونیان بوده و در جهان کهن از حوزه دریای مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا پراکندگی گستردهای داشتهاند. این درختان همیشه سبز بوده و دارای برگهایی کوچک و یکپارچه هستند که روبروی هم قرار گرفتهاند.
فوائد عصاره برگ زیتون، کمتر از فوائد روغن زیتون نیست. در واقع، به کاربرد درمانی عصاره آن از ۱۰۰۰ قبل از میلاد پی برده شده است.
برگهای درخت زیتون از دوران باستان برای مقاصد پزشکی مورد استفاده بوده و پژوهشهای آزمایشگاهی مدرن نشان دهنده این است که عصاره این برگها، دارای خواص ضدباکتریایی، ضدالتهابی و آنتیاکسیدان است.
🍃
🌸🍃