💢ارزانی های #دوران_پهلوی گران تر از امروز بود👇
🔰 علتاینکه بعضیها گمانمیکنند در دوران پهلوی ارزانی بوده اینست که عده ای نرخهای زمان شاه را برای جوانان نقل میکنند ولی از درآمدهای آن زمان صحبتی نمیکنند.
🔷 اما با یک مقایسه ی ساده و درست، متوجه خواهیم شد که چه زمانی قدرت خرید مردم بالاتر بوده 🔰
چند نمونه جهت اطلاع:
🔰 خرید خودرو:
🔷 سال ۱۳۴۹ که پیکان ۱۸ هزارتومان بود
🔷 حقوق یک کارمند رسمی در ماه ۲۰۰ تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود.
⬅️ اگر میخواست پیکان بخرد باید حقوق ۹۰ ماه یعنی ۷/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 و یا یک مدیر دبیرستان که حقوقش ۵۰۰ تک تومانی و خیلی هم بالا و عالی بود باید حقوق ۳۶ ماهش را بابت خرید پیکانی که نه کولر داشت، نه هیدرولیک بود و نه ترمزش ضد قفل بود، پرداخت میکرد.
🔷 اهالی یک روستا با ۳۰ خانوار، با مشارکت هم توانسته بودند یک نیسان دست دوم! به قیمت ۱۵ هزار تومان آن هم قسطی بخرند،تا بتوانند با هم به شهر نزدیک خود بروند و شیر و لبنیات بفروشند و مایحتاج خود را خرید کنند.!!!
🔷 ولی امروز عمده روستائیان خود صاحب یک نیسان یا ماشین دیگر هستند.!!!!
🔷 در آن زمان سالانه، کلاً ۳ هزار پیکان در کشور تولید میشد که آنهم به سختی فروخته میشد چون مردم توان خرید نداشتند...
🔷 اما الان سالانه حدود ۱ میلیون (حدود ۳۵۰ برابر زمان شاه) انواع خودرو تولید میشود و برای خرید آنها به علت کمبود تولید و درخواست بالای خرید مردم، صف و نوبت است!!
🔰 قیمت دلار:
🔷 سال ۱۳۵۰، هر دلار آمریکا به قیمت آزاد ۱۰۵ ریال فروخته میشد.
🔷 کارمندی که حقوق ماهیانهاش ۲۰۰ تک تومانی بود میتوانست با حقوق ماهانهاش تقریباً ۲۰ دلار بخرد.
🔷 الآن یک کارگری که حداقل دستمزد را میگیرد می تواند با دستمزد یک ماهش حداقل۱۲۰ دلار بخرد.
🔷 ضمن اینکه قیمت دلار، تنها شاخص اقتصادی نیست و در کنار آن شاخص توسعه انسانی، کاهش فقر ، ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی و... هم هست که همگی رشدچشمگیری داشته اند.
🔰 اقلام مصرفی:
🔷 زمان شاه یک حلب ۴/۵ کیلویی روغن نباتی ۲۹۰ ریال قیمت داشت
🔷 و کارگری که مزد روزانه اش ۵۰ ریال بود تقریباً مزد ۶ روزش را میبایست بابت ۱ حلب روغن ۴/۵ کیلویی پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز یک کارگر ساده با ۶ روز کارش می تواند بیش از ۳ حلب روغن ۴/۵ کیلویی ۳۵۰ هزار تومانی بخرد.
🔷 سال ۵۴ مرغ منجمد کیلویی ۱۰۵ ریال فروخته میشد و مزد کارگر در شهر فردوس ۶۰ تا ۷۰ ریال بود.
🔷 یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزش را میپرداخت نهایتاً ۶۷۰ گرم مرغ خریداری
می کرد.
🔷 در حالی که امروز با دستمزد روزانه ۲۰۰ هزارتومانیاش بیش از ۴ کیلو مرغ منجمد می تواند بخرد. (۶برابر)
🔷 سال ۵۴ قیمت یک موتور سیکلت یاماها ۱۰۰ خارجی ۵۶۰۰ تومان بود.
🔷 کارمندی که حقوقش عالی بود یعنی ماهانه ۵۰۰ تومان میگرفت اگر میخواست موتور بخرد میبایست تقریبا حقوق یکسالش را پرداخت میکرد.
🔷 و اگر یک کارگر با مزد روزانه ۶ تومانیاش میخواست موتور بخرد میبایست مزد ۹۳۴ روز کار یعنی ۲/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز می تواند با ۵ ماه کار یعنی مزد ۱۵۰ روز کار یک موتورسیکلت ۱۲۵ بخرد.
🔷 در زمان شاه نان سنگک ۵ ریال بود.
🔷 کارگری که در روز ۶۰ ریال مزد میگرفت
میتوانست ۱۲ عدد نان سنگک بخرد. همین بود که مردم حاشیه شهرها و حلبی آبادها نان خوردن نیز نداشتند.!!!!
🔷 ولی امروز کارگر با مزد یک روزش می تواند بیش از ۶۰ عدد نان سنگک ۵ هزارتومانی بخرد.
✅اینچنین بود و عده ای تصور می کنند آن دوران ارزانی بوده... البته قطعا وقتی فقط به قیمت ها نگاه کنیم آن دوران اجناس ارزانتر بوده اما وقتی مقایسه درآمدها را هم ملاحظه کنیم متوجه میشویم علیرغم چهل و چهار سال تحریم و بیش از دو برابر شدن جمعیت و هشت سال جنگ پر هزینه، توان خرید مردم امروز چندین برابر شده.
*معاون اقتصادی رییس جمهور مطرح کرد*
*چرا ۱۰۰ هزار نفر، ۱۰ درصد تورم ایجاد کنند تا ۸۵ میلیون نفر این تورم را بپردازند؟*
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور و دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در نشست سازمان امور مالیاتی، با اشاره به اینکه
✅ یکی از ماموریتهای دولت سیزدهم، ایجاد تحولات بزرگ و شجاعانه در کشور است، اظهار داشت: تنها با تحولات شجاعانه میتوانیم پیشرفت کشور را تسریع دهیم. با کارهای احتیاطی و ریسک گریز نمیشود فاصلهای که در پیشرفت با دیگر کشورها پیدا کرده ایم، کوتاه کنیم؛ بنابراین کشور ما نیاز به تحولات بزرگ شجاعانه و البته منطقی و عاقلانه دارد.
✅ یکی از این تحولات، نظام مالیاتی کشور است که تحول کلیدی و مهمی است، چون مالیات برای چند هدف مهم در جامعه است. یکی از این اهداف، خدمات رسانی به مردم است؛ به بیان دیگر مالیات را برای خدمت و افزایش سلامت و امنیت و بالا بردن کیفیت آموزش در جامعه میخواهیم. در حقیقت آن خدمات عمومی و اجتماعی که انفرادی از عهده مردم برنمیآید، دولت متعهد است تا از طریق مالیات، خدمات عمومی را به مردم ارائه کند؛ بنابراین، تحول در نظام مالیاتی به تحول در خدمات رسانی به جامعه منجر میشود.
✅ موضوع دوم مساله عدالت است؛ تولید ثروت در جامعه امری اجتماعی است. این درست است که تولید ثروت به دست افراد معین و کارآفرینان مشخص صورت میگیرد، اما اگر بستر جامعه مناسب نباشد، این مولود به دنیا نمیآید. در حقیقت ثروت، مولودِ فعالیت اقتصادی در بستر یک جامعه است و این جامعه باید از این مولود بهرهمند شود، به همین علت مساله عدالت، دومین هدف نظام مالیاتی کشور است.
✅ موضوع سوم در خصوص نظام مالیاتی؛ ابزاری است برای جلوگیری از رانت و فساد. در حقیقت با کمک مالیات میتوان از بسیاری از فسادها و رانتها جلوگیری کرد؛ یعنی ریسک رانت و خطر فساد را برای مفسدین از طریق مالیات ستانی بالا برد تا با فساد و رانت خواری مبارزه شود؛ بنابراین مالیات ابزاری برای مبارزه با رانت و فساد است که باید در کشورمان از این ابزار بیشتر استفاده شود.
وی افزود: مثلا فرض کنید در همین بازارهای رانتی دلار و ارز که اتفاق میافتد، بخش مهمی از نقدینگی به جای اینکه به فعالیتهای مولد و تولید هدایت شود، در یک شرایطی یک هجمهای از صاحبان نقدینگی به سوی دلار و طلا صورت میگیرد. باید جلوی این روند گرفته شود؛ نمیشود که مدام با زور حکومتی پیش رفت. ابزار اقتصادی برای مبارزه با رانت و فساد که منطق اقتصادی داشته باشد مالیات است. از طرف دیگر، یک ابزاری برای تشویق فعالیتهای مولد است. با کمک مالیات میتوان فعالیتهای مولد را تشویق و کمک کرد.
✅ هدف دیگر مالیات، جلوگیری از تخریب محیط زیست است؛ یعنی در خصوص کسانی که آلودگی ایجاد میکنند، با کمک مالیات میتوان با این افراد مبارزه و از محیط زیست در حقیقت حفاظت کرد.
✅ هدف دیگر از مالیات ستانی، جلوگیری از تورم و کسری بودجه است. چرا باید ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ درصد تورم ایجاد بکنند تا ۸۵ میلیون نفر این ۱۰ درصد را بپردازد؟
چرا باید مالیات را به این شکل منفی در جامعه تلقی کنند که مالیات در برابر مردم است، در حالی که مالیات برای مردم است. مالیات برای پیشرفت کشور و ترقی کشور است.
✅ وقتی مالیات صورت نمیگیرد، کسری بودجه ایجاد میشود و پایه پولی افزایش پیدا میکند و این مالیات تورمی به ۸۵ میلیون نفر منتقل میشود؛ بنابراین مالیات مساله بسیار مهمی است. چرا باید مالیات را به این شکل منفی در جامعه تلقی کنند که مالیات در برابر مردم است، در حالی که مالیات برای مردم است. مالیات برای پیشرفت کشور و ترقی کشور است. در نتیجه تحول در نظام مالیاتی مساله بسیار مهمی است که در این دولت شروع شده و انشاءالله ادامه پیدا میکند.
✅دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در ادامه به اشاره اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه نظام مالیاتی گفت: باید این اقدامات ادامه پیدا کند؛ یکی کاهش نرخ مالیاتی است. ما در سال ۱۴۰۰ نرخ مالیاتی را ۵ درصد کاهش دادیم، ولی در مقابل مودیان مالیاتی یک میلیون نفر افزایش یافت که اتفاق درستی بود. یعنی هرچه مودیان مالیاتی افزایش پیدا کنند، میتوان نرخ مالیاتی را آرام آرام و منطقی کاهش داد. هر دو اتفاق افتاده؛ یعنی در سال ۱۴۰۰، نرخ مالیاتی ۵ درصد کاهش پیدا کرد و یک میلیون به تعداد مودیان افزوده شده است. این رقم تا ۷ میلیون مودی جدید قابل افزایش است و میتواند تحت پوشش مالیات ستانی قرار بگیرند و متناسب با آن، نرخ مالیات را پایین آورد. این اقدام، کل درآمد مالیات را افزایش میدهد. نباید یک عده تصور کنند که اگر نرخ مالیات کم شود، حجم مالیات هم کم میشود.
✅ محسن رضایی در ادامه با اشاره به اینکه بخشودگی و تشویق خوش حسابها موضوع مهمی در نظام مالیاتی است، افزود: افراد خوش حساب باید از طریق مالیات، تشویق و بدحسابها نیز ت
نبیه
شوند. این در شفاف سازی و بهبود محیط کسب و کار نقش مهمی دارد. درصدهایی از مالیات خوش حسابها را میتوان کاهش داد. باید هر سال سازمان مالیاتی برای خوشحسابها جایزه تعیین کند.
همچنین ثبت خوش حسابها و خوش حسابی در رتبه بندی اقتصادی اهمیت دارد. در کشور به شدت نیاز به این داریم که کارآفرینان رتبه بندی شوند. اگر این اتفاق بیفتد، در بسیاری از موارد نیازی به وثیقه در بانک نیست. کسی که به یک رتبه در خوش حسابی رسیده است، وقتی رتبه بندی شود، دیگر نیازی نیست تا این شخص برای دریافت وام از بانک وثیقه بگذارد؛ بنابراین شاخص خوش حسابی مهم است.
✅ وی در ادامه با اشاره به کیفیت رسیدگیها در سازمان مالیاتی اظهار داشت: این اقدامات خوبی است و باید از حجم زیاد افراد و پروندهها جلوگیری کرد. اینکه مثلا ۵۰۰ هزار پرونده است و میخواهید تمام وقت خود را صرف اینها کنید، در حالی که ۵۰۰ پرونده، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد. این رسیدگی باید کیفیت داشته باشد، یا حتی در مالیات ستانی، شاید چند میلیون در طبقات پایین باشند که اگر کل مالیات را به آن ببخشید، یک رضایت مندی در جامعه حاصل میشود.
✅ موضوع بعدی اعتماد به کارآفرینان است؛ ما باید در جامعهای زندگی کنیم که هرچقدر مودی و مردم اظهار کردند، بگوییم این درست است و خلافش وجود ندارد. باید به این سمت در جامعه حرکت کنیم؛ بنابراین باید به اظهارنامهها و کارآفرینان اعتماد کنیم. همچنین اخذ بموقع مالیات اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد.
❇️ دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پایان گفت: پیشنهاد بنده این است که یک سند جامع مالیاتی عادلانه تهیه شود تا ما در ستاد اقتصادی دولت تصویب کنیم. در این سند کلیه موانعی که بر سر راه سازمان مالیاتی وجود دارد، بیاورید تا تحولاتی که شروع شده، نظم بهتری پیدا کند و تداوم داشته باشد. در این سند مسئولیتهای اجتماعی و کمکهای خیریه نیز حتما دیده شود و قانونمند باشد.
🔴دستگیری عوامل حمله تروریستی ایذه
🔹در اقدام عملیاتی مشترک وزارت اطلاعات، سپاه و فراجا ۲ نفر از عوامل دخیل در حادثه تروریستی آبان ماه شهرستان ایذه دستگیر و ۲ نفر دیگر کشته شدند.
🔸در حمله تروریستی ایذه در ۲۵ آبان ۷ نفر به شهادت رسیدند و تعدادی نیز مجروح شدند.
برخی نشانه های بیماری ام اس
✅شایع ترین حالت بیماری باعلائم حسی نمایان میشود، درچنین شرایطی معمولا فرد درقسمتهای انتهایی هردو دست وپا سوزش و گزگز شدیدی رااحساس میکند.
🔴این سوزش و گزگز بسیار شدید و مداوم است پس کسانیکه گاهی این حس را دارند نباید نگران باشند.
✅تاری دید یا دردناک شدن یکی ازچشمها هنگام حرکت به طرفین و ازدست دادن بینایی همان چشم پس ازچند ساعت یا چندروز یکی ازنشانه هاست.
✅گاهی شخص متوجه کاهش قدرت و توانش میشود، مثلا هنگام بالارفتن ازپله حس کند تعادل ندارد، دائم زمین میخورد یاهنگام راه رفتن بدنش به یک طرف متمایل میشود.
🔴2گروه از افراد بیشتر درمعرض ابتلا به این بیماری هستند:
1⃣افرادی که فوق العاده حساس، زودرنج، عصبی و باکمترین ناملایمات تعادل خود را ازدست میدهند.
2⃣افرادی که طبعشان سرد است و مدام از غذاهای باطبع سرد نیز استفاده میکنند.
💟 درمان سه سوته عفونت دندان
سرکه سیب و نمک دریا:
1-2 قاشق چای خوری سرکه سیب، 1/2 قاشق چای خوری نمک دریا و چند آب گرم تهیه کنید.
تمام این مواد را با هم مخلوط کنید.
قبل از مسواک زدن دندان ها، از این مخلوط برای شستن دهان خود استفاده کنید.
پس از 2-3 دقیقه، سرکه سیب را بیرون بریزید.
دندان هایتان را به طور عادی مسواک بزنید.
این روش را 2 تا 3 بار در هفته برای بهبود آبسه های دندانی خود و حذف پلاک و سایر باکتری های مضر در دهان خود انجام دهید.
اگه دندونت زود ب زود خراب میشه یا مدام درد داره ب فکر اصلاح مزاج معده ت باش یه هشداره برای نا سالم بودن گوارش😳
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸خواص خار مریم
1.کمک به سلامتی کبد
2.بهبود سلامت پوست
3.کاهش کلسترول خون
4.کاهش مقاومت انسولین
5.بهبود آسم
6.بهبود آلرژی فصلی
7.محدود کردن پیشرفت سرطان
8.کمک به سلامتی استخوان
9.کمک به بهبود آلزایمر
10.تقویت سیستم ایمنی بدن
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌺خواص شاتره
1.کاهش دهنده صفرا
2.کمک به سلامتی کبد
3.تقویت معده
4.کمک به حرکت روده
5.کاهش کلسترول خون
6.تنظیم کننده فشار خون
7.کمک به بینایی چشم
8.شفافیت وسفیدی پوست
9 ضدعفونی کننده بدن
10.ضد اسپاسم
11.برطرف کننده آفت و زخم زبان
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🌼خواص کاسنی
1.دفع انگل بدنی
2.درمان استرس
3.درمان دیابت
4.رفع التهاب
5.تقویت استحکام استخوان
6.درمان یبوست
7.تقویت قلب
8.درمان بی خوابی
9.ازبین برنده چین چروک
10.کمک به سلامتی کلیه
11.ادرار آور
12.تصفیه خون
13.درمان سوزش معده
طرح «توسعه بهرهبرداری از فناوری هستهای» به دنبال چیست؟
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی:
🔹تقریبا ۱۰ سال پیش بود که سازمان انرژی اتمی اقدام به تاسیس معاونتی تحت عنوان معاونت «کاربرد پرتودهی» کرد و این معاونت را از نظر اهمیت و جایگاه همتراز با معاونت تولید و توسعه برق هستهای تعریف کرد. چون گردش مالی کاربرد پرتوها در زندگی مردم در دنیا بیشتر از تولید برق است.
🔹پرتودهی میتواند در حوزه کشاورزی، پزشکی، صنعت، زمینشناسی و ستاره شناسی تحولات چشمگیری ایجاد کند. به طور مثال با پرتودهی به مواد غذایی بستهبنده شده میتوان عمر آنها را حداقل تا ۲ سال تضمین کرد.
🔹بسیاری از مدیران دستگاههای اجرایی از مزایا و امکاناتی که فناوری هستهای میتواند در افزایش بهرهوری تولیدات آنها داشته باشد، اطلاع دقیقی ندارند و از این بابت یکی از اهداف ما در این طرح، برگزاری جلساتی برای ارائه ظرفیتهای صنعت هستهای برای دستاندرکاران و فعالان در حوزههای کشاورزی، صنعتی و پزشکی است.
✅ ارتباط تلفنی مردمی با استاندار اصفهان جناب آقای دکتر سید رضا مرتضوی
🔺از طریق سامانه تلفنی سامد(۱۱۱)
🗓 زمان: چهار شنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۰ الی ۱۲
🔹سامانه ارتباط مردم با دولت (سامد) به نشانی 111.ir و با هدف پاسخگویی مستقیم دستگاه ها و سازمان های کشور از طریق سامانه الکترونیکی و تلفنی، این امکان را به مردم می دهد تا بتوانند کلیه پیشنهادات، انتقادات و دیدگاه های خود را از دولت و سازمان های وابسته در این سامانه ثبت نمایند.