✅کمالگرایی آفتی برای یک رئیس جمهور
➕کمال گرایی (perfectionism) یک ویژگی شخصیتی در روانشناسی است که با استانداردهای بالا، انتظارات سختگیرانه و ایدههای خاص در مورد نحوه رسیدن به یک نتیجه مطلوب تعریف میشود.
🔻افراد کمال گرا انتظارات بالایی دارند. این افراد معمولاً تمایل دارند برای رسیدن به این انتظارات بر روشهایی اصولی و منطقی تکیه کنند؛ برخی محققان رابطه معناداری بین کمالگرایی و وسواس جبری (OCD) ترسیم نمودهاند.
🔻از ویژگیهای افراد کمالگرا طبق DSM5 میتوان نظم افراطی، برنامهریزیهای سخت، دقت و ریزبینی شدید، بیش از حد منتقد بودن، نارضایتی از وضع موجود، مقایسه عملکرد با بالاترین استانداردها، طرز تفکر "همه یا هیچ" اشاره کرد.
🔻این ویژگیها باعث میشود افراد کمالگرا دچار اهمال کاری، عدم ورود به کارها و در حقیقت بیعملی شوند؛ چرا که افرادی با تیپ شخصیتی کمال گرا همواره باید مطمئن شوند که همه چیز عالی و بدون نقص است؛ آنها مدام در حال برنامهریزی، تحقیق و طراحی عملیات هستند و آنقدر در این کار افراط میکنند که هرگز به اصل کار نمیرسند.
🔻معمولا رزومه این افراد مملو از مقالات، طرحها، برنامهها و تحقیقات است و از کارهای اجرایی تهی؛ آنها پیشنهادهای کاری دیگران را به سختی میپذیرند چون یا فرد پیشنهاد دهنده را دچار نقص میبینند و یا اصل کار را اشتباه میپندارند.
🔻کمالگرایان افرادی بسیار سختگیر، مقرراتی و صفر و صدی هستند و جزئیات برای آنها اهمیت زیادی دارد. اگر از آنها در مورد موضوعی سوال کنید، قبل از آنکه به سوالتان پاسخ دهند به اصل سوالتان اشکال وارد میکنند و در بیان برنامه و اهدافشان آنقدر متعالی و بلند پروازانه سخن میگویند، که در نگاه شنونده غیر واقعی و دست نایافتنی به نظر میرسد.
🔻آنها خود و جامعه کنونیشان را با عالیترین استاندارها میسنجند، لذا همیشه احساس ضعف و عقب افتادگی دارند.
🔻معمولا هیچ فردی اطمینان آنها را جلب نمیکند، چون هیچ فردی کامل نیست، لذا آنها حاضر نیستند کارها را به دیگران بسپارند و ترجیح میدهند خودشان همه کارها را انجام دهند و تعامل با دیگران برایشان دشوار است.
🔻اگر از آنها بخواهید، نتیجه کاری را ارزیابی کنند، همیشه در پاسخ میگویند: بهتر از این هم میتوانست باشد و هرگز اعلام رضایت کامل نمیکنند.
اما چرا کمالگرایی آفت یک رئیسجمهور است؟
🔻ارزیابی جامعه از یک مدیر، به میزان فعالیتهای اجرایی او و موفقیتش در به پایان رساندن پروژههاست؛ اما انسانهای کمالگرا معمولا تمام انرژی خود را صرف مقدمه میکنند و هرگز به متن اصلی نمیرسند و یا در اصل آنقدر وسواس به خرج میدهند که پروژه بسیار طولانی و طاقتفرسا میشود و باعث نارضایتی کارفرما خواهد شد، چون آنها به صورت افراطی معتقدند؛ "از این بهتر هم میشود کارها را پیش برد".
🔻یک رئیس جمهور هرگز فرصت نمیکند خودش به تنهایی همه کارها را انجام دهد و یا به طور مستقیم بر انجام همه امور نظارت داشته باشد، لذا ناگزیرست کارها را به دیگران بسپارد، اما یک مدیر کمالگرا هرگز به دیگران اعتماد نمیکند، او خود را در جزئیترین کارهای سازمان دخالت میدهد و لازم میداند بر امور شخصی زیردستان خود نظارت داشتهباشد، اینگونه است که همه کارها در کشور قفل میشود و عملا کاری پیش نمیرود و در واقع همه وزرا تا زمان صدور دستور و تصمیم رئیس، سردرگم و منفعلاند.
🔻یک مدیر اجرایی باتجربه به خوبی میداند، عملیاتی کردن صددرصد هیچ طرح و برنامهای مقدور نیست، چرا که در اجرا همیشه موانع و محدودیتهایی وجود دارد، اما رئیس کمالگرا نمیخواهد این واقعیت را بپذیرد، پس در دام پروسه فرسایشی این نشخوار ذهنی که "خوب بودن کافی نیست، باید بینقص باشیم" گرفتار میشود.
🔻آنها ناخواسته دچار سبک مدیریتی تمرکزگرا میشوند و میخواهند همهی فعل و انفعالات سازمان فقط از کانال آنها اتفاق بیفتد، لذا پس از گذشت مدت کوتاهی هم آنها از اطرافیان خویش ناامید و خسته میشوند و هم زیر دستانشان از آنها عصبانی و ناراضی میشوند و به ناچار مدام وزرا و معاونین خود را تغییر میدهد و یا آنها استعفا میکنند.
🔻باید اعتراف کنیم افراد کمالگرا آنقدر که در همایشها و متینگهای علمی و تحقیقاتی محبوب و موفق هستند به مراتب در مدیریت و کارهای اجرایی مغضوب و ناموفقاند.
🔻هرچند آنها در بیان حرفهای انگیزشی و مثبت توانمنداند و میتوانند مخاطبان خود را در مناظرات انتخاباتی به وجد بیاورند، اما در به فعل درآوردن طرحها و برنامههایشان بسیار ناکارآمدند.
🔻توصیه اکید روانشناسان به این تیپ از افراد آن است که در پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی فعالیت کنند و از ورود به کارهای اجرایی بخصوص ریاست جمهوری بپرهیزند.
🌹 امام جواد عليه السلام فرمودند : مؤمن به سه چیز محتاج است: 1 ـ توفيق الهى، كه كارها را بخوبى به پيش ببرد. 2 ـ واعظ درونى كه هرلحظه او را پند و انذار دهد. 3 ـ پذيرش نصحيت كسى كه او را پند مى دهد.
📚تحف العقول، ص 729
🌹امام جواد عليه السلام فرمودند: از رفاقت با تبهكار بپرهيز كه مانند شمشير، ظاهرى خوب واثرى زشت دارد.
📚بحار، ج 17، ص 214
🌹 امام جواد عليه السلام فرمودند: هر كس بدون آگاهى كار كند، بيش از آنكه درست كند، خراب مى كند.
📚بحار الانوار 78/346
🔴 این #انقلاب به خواست خدای تبارک و تعالی شکست نخواهد خورد
♦️امام خمینی(ره): این انقلاب به خواست خدای تبارک و تعالی شکست نخواهد خورد. گو اینکه همه #قدرتهای_بزرگ دنیا با انقلاب ما دشمن باشند، گو اینکه همه #رسانههای_گروهی دنیا بر ضد این نهضت قلمفرسایی کنند و دروغپردازی؛ آنچه حقیقت است، روشن خواهد بود و روشن خواهد شد. آن روزی هم که حضرت #سید_الشهدا را مظلوم شهید کردند، بعضی از اشخاصی او را به اسم خارجی و اینکه در حکومت حق وقت، قیام کرده است، این طور معرفی کردند. لکن نور خدا میدرخشد و خواهد درخشید و عالم را خواهد از نور پر کرد.
📚۲۵مهر۱۳۶۱
🔴آیا از منظر اسلام، بیعت و رأی مردم برای حقانیت زمامداری (حکومت) زمامدار کافی است؟
♦️رهبرمعظم انقلاب: در اسلام هیچ ولایت و حاکمیتى بر انسانها مقبول نیست، مگر اینکه خداى متعال مشخّص کند.
♦️ما هرجا که در مسائل فراوان فقهى که به ولایت حاکم، ولایت قاضى یا به ولایت مؤمن -که انواع و اقسام ولایات وجود دارد- ارتباط پیدا میکند، شک کنیم که آیا دلیل شرعى بر تجویز این ولایت قائم هست یا نه، میگوییم نه؛ چرا؟ چون اصل، عدم ولایت است.
♦️این منطق اسلام است. آن وقتى این ولایت مورد قبول است که شارع آن را تنفیذ کرده باشد و تنفیذ شارع به این است که آن کسى که ولایت را به او میدهیم -در هر مرتبهاى از ولایت- باید اهلیّت و صلاحیّت یعنى عدالت و تقوا داشته باشد و مردم هم او را بخواهند. این منطق مردمسالارى دینى است که بسیار مستحکم و عمیق است. ۱۳۸۲/۹/۲۶
♦️در اسلام مردم یک رکن مشروعیّتند، نه همهى پایهى مشروعیّت. نظام سیاسى در اسلام علاوه بر رأى و خواست مردم، بر پایهى اساسىِ دیگرى هم که تقوا و عدالت نامیده میشود، استوار است. ۱۳۸۲/۹/۲۶
♦️بنابراین، پایهى مشروعیّت حکومت فقط رأى مردم نیست؛ پایهى اصلى تقوا و عدالت است؛ منتها تقوا و عدالت هم بدون رأى و مقبولیت مردم کارایى ندارد؛ لذا رأى مردم هم لازم است. ۱۳۸۲/۹/۲۶
🔴#نعمت_انقلاب:
♦️محمد رضا شاه براي بازديد از كارخانجات صاحبان صنايع و متمولين تهران و يا افتتاح كارخانجات تازه تاسيس از آن ها پول مي گرفت.
♦️ايرج ثابت مي گويد: يك بار كه ازشاه براي بازديد از مركز فرستنده ي تلويزيون دعوت كرديم، رئيس دفتر شاه بدون تعارف گفت: اعليحضرت تا پول نگيرند، از جايي بازديد نمي كنند! و ما مجبور شديم ده ميليون تومان كه در آن زمان رقمي نجومي محسوب مي شد،از طريق رئيس دفتر ويژه ي شاهنشاهي به شاه بپردازيم...
♦️مسئله ي حق و حساب گرفتن شاه، فقط به شركت ها و مؤسسات داخلي محدود نمي شد. وي نه تنها خود از خريدهاي عمده ي خارجي، پورسانت دريافت مي كرد، بلكه دست نزديكان خود را نيز در اين امور باز گذاشته بود...
♦️آندرو دانكن، خبرنگار معروف انگليسي كه چندين مصاحبه با محمد رضا شاه داشته است مي گويد: در يكي از ملاقاتهايم با شاه، از او در مورد فساد مالي گسترده در دربار و اطرافيان شاه سؤال كردم. شاه از اين سؤال من رنجيده خاطر شد و وقتي به او گفتم كه يكي از دوستان نزديك شما به نام سرشاپور ريپورتر، فقط يك ميليون ليره از وزارت دفاع بريتانيا براي فروش تانك هاي چيفتن ،حق العمل گرفته است، با خونسردي گفت: چيز مهمي نيست. يك ميليون ليره چيه؟ ما در حدود 20 ميليارد دلار اسلحه و مهمات خريده ايم...
✍🏻(برادران شاه - احمد پيراني )
🔴تحصن مشروطه طلبان به رهبری "شیخ فضل اللَّه نوری" در حرم عبدالعظیم
3 تیر 1286
♦️پس از پیروزی نهضت مشروطه و روشن شدن خطر انحراف آن، اقدامات شیخ فضل اللَّه نوری به عنوان یکی از عالمان بزرگ زمان، علیه مشروطه غیرمشروعه از اوایل سال 1286 ش آغاز شد. وی در روز سوم تیر همان سال در رأس عده ای از روحانیون و طلاب و اصناف که بالغ بر پانصد نفر می شدند در اعتراض به انحراف این نهضت به جریان غیردینی، در حرم حضرت عبدالعظیم در شهر ری متحصن شدند.
♦️وعاظ حاضر در آن تحصُّن، همه روزه ضمن ایراد سخنرانی، حکومت مشروطه را خلاف شرع دانسته و تقاضای جدّی از شاه به عمل آورده که باید مشروطه، مشروعه شود. در همان ایام شیخ فضل اللَّه نوری به تمام علمای ایران تلگراف زد و ضمن برشمردن اعمال ضداسلامی که در قالب مشروطیت انجام می گرفت، از همه علما خواست علیه این جریان انحرافی به پا خیزند.
♦️شیخ فضل اللَّه نوری می گفت: "انقلاب مشروطه از اصول اولیه خود منحرف شده و عناصر مخالف اسلام در زیر لباس مشروطه خواهی، قصد دارند، تیشه به ریشه اسلام بزنند." این تحصن یکی از بهانه های مهم فاتحان تهران برای اعدام شیخ فضل اللَّه نوری در 11 مرداد سال 1288ش برابر با 13 رجب 1327ق گردید.
🕊شادی روح بلندش صلوات