فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غروب زیبای اردبیل با چشمانداز ساوالان
⠀
🔰 شکاف در ارتش رژیم صهیونیستی به اوج رسید فرمانده ارتش: استعفا میدهم
🔸 در ادامه اختلافات شدید مقامات نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی خبر آمده است که، فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی گفته است، تصمیم به استعفا گرفته است.
🔸(پانزده مهر ماه ۱۴۰۲) به رژیم صهیونیستی وارد کرد، هنوز یکی از نقاط اصلیِ دعوای مقامات صهیونیست است. برخی مقامات اطلاعاتی و نظامی در این مدت مجبور به کنارهگیری شدهاند و برخی مثل خود نتانیاهو نیز تلاش کردهاند، خود را بیتقصیر معرفی کنند. در همین رابطه پایگاه خبری کان اعلام کرده است که، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «یسرائیل کاتز»، وزیر جنگ این رژیم خواستار کنارهگیری و استعفای «هرتزی هالووی»، رئیس ستاد مشترک ارتش تا پایان دوره ۶۰ روزه اجرای آتشبس در لبنان شدهاند.
🔸برخی منابع آگاه امنیتی هم که نخواستهاند نامشان فاش شود، در این باره گفتهاند: «نتانیاهو و کاتز میکوشند از آرامش فعلی پس از آتشبس با حزبالله به منظور یافتن گزینه جدید برای تصدی پست رئیس ستاد مشترک ارتش استفاده کنند.» «هرتزی هالووی» هم که از منتقدان سیاستهای کابینه نتانیاهو در جنگ به شمار میرود و آمادگی خود را برای کنارهگیری از سمتش پس از انجام تحقیقات درباره حمله هفتم اکتبر حماس به سرزمینهای اشغالی اعلام کرده است.
🔸روز گذشته خبر دیگری درباره فلاکت این رژیم منتشر شد. خبر این بود: رژیم اسرائیل از دیوان کیفری بینالمللی خواسته است، در حکم صادره علیه نخستوزیر و وزیر جنگ برکنار شده این رژیم تجدید نظر کند اما با این درخواست موافقت نشده است. این خبر را روزنامه «اسرائیل هیوم» نیز تایید کرده است.
🔸نتانیاهو و گالانت طبق این حکم، در صورت ورود به هر کشوری دستگیر خواهند شد. تقریبا تمام کشورهای دنیا و حتی برخی متحدان این رژیم مثل کانادا، و انگلیس نیز اعلام کردهاند، این حکم را اجرا میکنند. اسپانیا، آمریکا و آلمان جزو آن معدود کشورهایی هستند که گفتهاند، از نتانیاهو و گالانت حمایت میکنند. آمریکا متحدانش را تهدید کرده است که، در صورت دستگیری سران جنایتکار اسرائیل-حتی توسط متحدان غربیاش- آنها را به شدت تنبیه خواهد کرد.
🔰 استمرار گستاخی اروپا با انتشار بیانیه جدید
🔸سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس در ادامه موضعگیریهای گستاخانه، با انتشار بیانیهای مشترک، باز هم به زیادهخواهی پرداختند.
🔸تروئیکای اروپا در ادامه موضعگیریهای گستاخانه، با انتشار بیانیهای مشترک، باز هم به زیادهخواهی پرداختند.
سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیهای مشترک پس از رایزنیها با ایران بیان کردند که در این گفتوگوها توافق شد تا رایزنیهای دیپلماتیک ادامه داشته باشد.
در بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است: مدیران سیاسی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو با کاظم غریب آبادی، همتای ایرانی خود دیدار و درباره برنامه هستهای ایران و تحریمها، مسائل دوجانبه و وضعیت منطقه گفتوگو کردند.
این سه کشور اعلام کردند: توافق شد که گفتوگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهیم.
اشاره طرف اروپایی درباره برنامه هستهای ایران در حالی است که این سه کشور در توافق برجام، به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکردند. محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه پیش از این گفته بود که طرف اروپایی 11 تعهد داشت ولی به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نکرد.
همچنین اشاره تروئیکای اروپا به مسائل منطقهای در حالی است که اولا مسائل غرب آسیا به هیچ عنوان به طرف اروپایی ارتباطی ندارد و این موضوع باید توسط دولتهای منطقه بررسی شود. ثانیا تروئیکای اروپا همواره حامی اقدامات تروریستی و جنایتکارانه در منطقه غرب آسیا بوده است و به همین دلیل، این سه کشور اروپایی در جایگاه متهم قرار دارند.
درخصوص تحریمها نیز باز هم طرف اروپایی در جایگاه متهم قرار دارد و باید به ایران جواب پس بدهد. متاسفانه طرف اروپایی از برخی رویکردها در سیاست خارجی سوءاستفاده کرده و با موضعگیریهای گستاخانه خود، جای طلبکار و بدهکار را عوض کرده است.
روز پنجشنبه و جمعه گذشته مجید تختروانچی و کاظم غریبآبادی، معاونان وزیر امور خارجه در ژنو با مقامات اروپایی دیدار و گفتوگو کردند.
🔰متحدان تروریست های هیئت تحریر الشام ( HTS ) از نظر فعال بودن در میدان نبرد بشناسیم.
⛔️گروهک تروریستی داعش ISIS
⛔️گروهک تروریستی ترکستان سوریه TIP
⛔️ارتش آزادی بخش سوریه FSA
⛔️ارتش ملی سوریه/ترکیه SNA
⛔️ارتش تکاوران سوریه/ترکیه NSA
⛔️شرکت صنایع نظامی مَلحَمه تاکتیکال MTL
🔰سوریه در اخبار و سوریه در میدان!
🔹از فرمانده میدان پرسیدند که اخبار سوریه نگرانکننده است و برخی منابع نوشتهاند فلان شهر هم سقوط کرد. فرمانده نگاهی کرد و گفت: «ما دو تا سوریه داریم، سوریه در اخبار و سوریه در میدان! آنها در رسانه پیروز میشوند و ما در میدان.» جنگ در سوریه افزون بر میدان، در فضای مجازی هم داغ شده و رسانههای صهیونیستی با روحیه مردم بازی میکنند، در حالی که در میدان آنگونه که آنها روایت میکنند، نیست.
🔸تروریستهای تکفیری با تکیه بر جنگ ترکیبی و ادراکی در تلاش هستند تحرکات خود را بزرگنمایی کنند؛ در جنگ ادراکی آنچه در میدان جاری است، با آنچه اعلام الحربی تروریستها منتشر میکنند، تفاوت چشمگیری دارد. باید دانست که در فرآیند جنگ، عملیات روانی و تولید اخبار غیر واقعی بخشی از جنگ به شمار میآید.
🔹اکنون در سوریه، جنگ روایتهاست و هر کسی فارغ از صحت و سقم خبر زودتر اطلاعرسانی کند، افکار عمومی را در مسیر خود قرار داده است.طی چند روز اخیر، نمونههای نادرستی در بازنشر ویدئوهای سالهای قبل، مانند ورود الجولانی به حلب، تصرف زندان و آزادی زندانیان به دست تروریستها و ... مشاهده شد که نیازمند فراست و تیزبینی در مراجعه به مراجع خبری معتبر است. تجربه بهرهگیری قدرتمند گروههای تکفیری از تکنیکهای عملیات روانی و شبکههای اجتماعی بینالمللی، ضرورت راستیآزمایی اخبار و سنجش صحت و اتقان در گزارشهای جنگ را بیش از پیش میکند.
🔸باید بر این نکته انگشت تأکید گذاشت که رسانهها نمیتوانند به مردم بگویند چگونه فکر کنند؛ اما میتوانند تعیین کنند به چه فکر کنند. از مهمترین کارکردهای رسانه، تعیین اولویتهای ذهنی عموم مردم است. در فضای داخلی کشور نیز مشاهده شده است که گاهی مسابقهای بدون فراخوان و نانوشته برای اعلان خبر و روایت منفی از پدیدههایی که در حال رقم خوردن است یا احتمال وقوع آن وجود دارد، شکل گرفته است!
🔹به نظر میرسد، با سازکارهای موجود و وضعیتی که بر رسانههای امروز جامعه ما حاکم است از یک سو و ماهیت تحولات منطقه، دامنه آنها و سطح بحرانهای حادث شده از سوی دیگر پیادهسازی سناریوهای مطلوب را در ابعاد دفاعی و تهاجمی با مشکل جدی مواجه کند.
🔸نکته پایانی اینکه به تعبیر برخی از اندیشمندان، مانند «ژان بودریار»، تصویر جنگ خلیجفارس در «سیانان» واقعیتر از خود جنگ بود. بدون تردید، باید نگرش دستگاهها به رسانه تغییر کند و سازکارهای اطلاعرسانی در مسائل ملّی باید اصلاح شود. ورود سریع و جذاب به اتفاقات و پدیدهها، مسئلهشناسی قوی، دانستن ادبیات و فنون اقناع، پرهیز از فضاسازیهای گمراهکننده، روایتگری و روایتسازی صحیح در چارچوب الزامات، روشها و تکنیکهای تولید محتوا در فضای مجازی از مهمترین عوامل پیشرفت در این مسئله است.
🔰عملیات «ردع العدوان»؛ تغییر تاکتیک از دفاع به حمله
🔹در تاریخ ۲۷ نوامبر۲۰۲۴ عملیات «ردع العدوان» که از «اتاق عملیات نظامی» واقع در ادلب مدیریت میشود با پیشروی سریع از چندین محور بهسوی شهر حلب آغاز شد و درگیری سوریه وارد سطح جدیدی از بحران شد.
چرایی انتخاب این برهه زمانی
🔸مهمترین عاملی که باعث شکلگیری نبرد فعلی و بازگشت شرایط به وضعیت پیش از مارس ۲۰۲۰ شده است را میتوان تمایل بازیگران مختلف به کنترل، تثبیت و تقویت مواضع خود در مناطق تحت نفوذ و گسترش این مناطق به نفع خود عنوان نمود. دولت سوریه همواره با استفاده از «صبر راهبردی» بهدنبال دور زدن هرگونه راهکار سیاسی بوده است و هیئت تحریرالشام هرگز راهبرد نظامی خود را کنار نگذاشته است.
🔸با این حال، شواهد نشان میدهد که تصمیم برای اجرای این عملیات در این موقعیت زمانی، با توجه ویژه به ضربههای وارده به نیروهای وابسته به ایران در لبنان و سوریه اخذ شده است. همچنین، درگیری پیشینی روسیه در جنگ اوکراین، بهویژه با شدت گرفتن نبرد در جبهه کورسک و نیز چراغ سبز غرب به اوکراین برای استفاده از موشکهای غربی در هدف قرار دادن عمق خاک روسیه نیز نقش مؤثری در این تصمیم داشته است. همچنین نمیتوان ارتباط این عملیات با کندی مذاکرات عادیسازی روابط میان آنکارا و دمشق را انکار نمود که به دلیل اصرار حکومت بشار اسد و پیششرطهای مذاکراتی به بنبست رسیده بود.
تحولات میدانی و محاسبات استراتژی
🔹سرعت پیشرفت عملیات نظامی اعجابآور بود. ارتش سوریه که از حمایتهای ایران و نیروی هوایی روسیه بهره میبرد در برابر گروههایی مانند تحریر الشام در حلب و ادلب ضعیف عمل کرد. در مقابل، هماهنگی بالای مخالفین در سطح میدانی و استفاده آنها از رسانه برای کنترل روایتها تأثیرگذار بود.
🔹هیئت تحریر الشام با ایجاد یک اتاق عملیات ویژه، امکان پیوستن برخی گروههای «ارتش ملی» را فراهم کرده و عملیات را بهعنوان یک عملیات اپوزیسیون سوری معرفی میکند. این تغییر روابط میان هیئت تحریر و سایر گروهها، عملیات را وارد مرحله جدیدی میکند. هدف تحریر الشام از ایجاد اتاق عملیات جدید این است که خود را بهعنوان مهمترین عامل تعیینکننده در تصمیمگیری جنگ علیه نظام سوریه معرفی نماید.
🔹با این پیشفرض که کوچاندن جمعی خط قرمز ترکیه است، بدترین سناریو از نظر فرماندهان عملیات بازگشت به آرامش شکننده قبلی است. هر دستاورد تاکتیکی میتواند به دستیابی به نتایج راهبردی کمک کند. بااینحال، تسلط بر روستاها یا موقعیتهای خاص بهتنهایی پیروزی استراتژیک نیست و تنها پیشرفت تاکتیکی بهحساب میآید. هدف استراتژیک اصلی تسلط بر مناطق کلیدی مانند حلب است.
سناریوهای محتمل
🔹این جنگ با اهداف محدود آغاز شد و موقعیت میدانی فرصت را برای گسترش آن فراهم نمود، اما هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد. احتمال گشایش محورهای جدید وجود دارد که تحولات آینده منطقه را با دو سناریو مواجه خواهد کرد.
🔸بازگشت به تفاهمات کاهش تنش: عملیات با اهداف محدود برای گسترش مساحتهای کنترلشده نزدیک به ادلب، توقف حملات ارتش سوریه و تأمین بازگشت آوارگان آغاز شد. این عملیات بهگونهای طراحی شد که مساحت کنترلشده در محدوده مناطق کاهش تنش باقی بماند و سازوکارهای آستانه حفظ شود. با گذر زمان، فرصت تحقق این اهداف کاهشیافته و نتایج نبردها در غرب حلب تعیینکننده خواهد بود. درنهایت، منطقه به وضعیت عدم قطعیت پیش از مارس ۲۰۲۰ بازخواهد گشت.
🔸پایان تفاهمات قبلی: با ورود گروههای مسلح به حلب، توقف تنش و نظارت آستانه پایان مییابد و سوریه وارد دور جدیدی از درگیری خواهد شد. این وضعیت یا منجر به توافقات جدید ترکیه-روسیه بر اساس وضعیت میدانی میشود، یا موجب شروع درگیریهای طولانیمدت میگردد که پیشبینی نتایج آن هنوز دشوار است.
┅