❓گشایش اقتصادی وعده داده شده در هفته آینده چیست؟
✅چند روز پیش رییس جمهور از گشایشی اقتصادی گفت که هفته آینده رونمایی خواهد شد. در همان روز مشاوران رییس جمهور نظیر حسام الدین آشنا با زیرکی توییت کردند که مردم صبر کنند و بعد از رونمایی از این گشایش اقتصادی تصمیمهای اقتصادی خود را بگیرند.
🔗در روزهای اخیر گمانهزنی های بسیاری در خصوص این بسته گشایش اقتصادی شده و بازار شایعات داغ است. حسین سلاح ورزی عضو شورای عالی بورس با توییتی حدس زده این گشایش همان تصویب FATF است. برخی سایتهای خبری ادعا کردند برنامه دولت دادن سهام به جاماندگان سهام عدالت است و این همان سوپرایز رییس جمهور است. همچنین برخی تحلیل گران خارج کشور با استناد به صحبتهای رییس دفتر رییس جمهور گشایشی در دیپلماسی خارجی کشور را انتظار میکشند.
🔗اما اخبار رسیده حاکی از آنست که گشایش اقتصادی وعده داده شده هیچکدام از موارد ذکر شده در بالا نیست و هرکس از ظن خود حدسی زده است.
🔗به نظر میرسد گشایش اقتصادی دولت فروش اوراق ارزی با پایه نفت و یا همان پیش فروش نفت است. بعبارت دیگر دولت نفت دو سال آتی را به مردم می فروشد و در تاریخ سررسید با نرخ دلار روز و قیمت نفت روز اقدام به بازپرداخت به مردم میکند.
🔗این اقدامی خوب هم در جهت کاهش کسری بودجه و هم کنترل تقاضای سفته بازانه در بازار ارز است و پیش بینی میشود در صورت استقبال مردم تا حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان از این مسیر درآمد بودجه ای ایجاد شود.
🔗هرچند این اقدامی مثبت است اما اینکه این اقدام گشایش بزرگی ایجاد کند و مردم این گشایش را در زندگی خود حس کنند به نظر واقع بینانه نمی رسد.
❗️حال باید منتظر ماند و دید که آیا گشایش اقتصادی دولت همین است یا موارد دیگری هم در پستوی سیاستگذار هست که رونمایی خواهد شد!
📌 هویدا: بشینید تو خونههاتون😐
🔹 هنگامی که هویدا توانایی کنترل تورم را نداشت، از مردم خواست در جنبش ضدگرانفروشی شرکت کنند از خرید اجناس خودداری کنند. ظاهرا تنها راه درمان ویروس گرانی از نظر رژیم پهلوی این بود که مردم خودشون رو قرنطینه کنن و بشینن توی خونههاشون❗️
این عماریون
💠 دقت کنید که این گرانیها در دورانی بود که با جمعیت 35میلیونی، روزانه شش میلیون بشکه نفت میفروختیم، تحریم نبودیم و تهدید نظامی هم متوجه کشور نبود!
📗روزنامه آیندگان - ۲۴ تیر ۱۳۵۴
■■■چند نکته در خصوص سخنرانی سید حسن نصر الله، از نقش بر آب کردن عملیات روانی سعودی و اسراییل تا انفجار بندر بیروت
🔹بر خلاف آنچه تصور میشد سید حسن نصر الله از هر حرکتی حتی آمدن ماکرون استقبال کرد، از باب رسانه ای این موضوع مهمی بود که توانست جنگ روانی علیه حزب الله را خنثی کند اما با این حال در خصوص تحقیق بین المللی به صورت صریح پاسخ داد و پیشنهاد داد ارتش لبنان پیگیر حقیقت یابی حادثه انفجار بیروت باشد
این عماریون
🔹سید حسن نصر الله در قسمتی از سخنرانی با حمله به آمریکا گفت: اگر با حزب الله مشکل دارید چرا کل مردم لبنان را تحریم میکنید
🔹موضوع دیگری که قابل توجه است سید حسن با زبانی طنز ارتباط این انفجار و مواد منفجره با حزب الله را صریحا تکذیب کرد و حتی پروپاگاندای غرب در این موضوع را تبیین کرد: «میخواهند انقدر به دروغ تکرار کنند که این انبارها به حزب الله ربط دارد تا مردم این دروغ را باور کنند»
🔹سید حسن نصرالله در بخشی دیگر از سخنانش پاسخ العربیه را به صراحت میدهد، العربیه که گفته بود حزب الله نه اطلاعی از بندر بیروتداشت نه نقشی دراداره آن داشت
🔹سید حسن نصر الله با استفاده از اعتراضات مردم لبنان به فساد سیاسیون با تاکید بر این امر توانست درخواستش از حاکمیت لبنان را صریحا بیان کرد: اگر ادعا دارید در لبنان فساد سیستماتیک نیست با مقصران این حادثه بدون هیچ گونه مصلحت سنجی برخورد کنید
🔹در انتها اما سید حسن نصر الله مهمترین نکته صحبتهایش را خطاب به ما و به تمام دوستداران مقاومت در سراسر دنیا را گفت : نگران نباشید مقاومت در بهترین موقعیت نظامی، سیاسی و اجتماعی وجود دارد
🔹با اینکه رژیم صهیونیستی منتظر بود سید حسن درخصوص انتقام سخن بگوید تا بدانند این انتقام تحت تاثیر این انفجار قرار گرفته است یا خیر، او در این باره سکوت کرد تا همچنان جو روانی بر روی رژیم صهیونیستی را حفظ کند.
🌐محورهای مدیریتی حکومت امام مهدی(عج) چیست؟
محور اول؛ دستاوردهای مبانی مدیریتی حضرت- سازماندهی
✨یکی از وظایف اساسی مدیریت نظارت و کنترل است که بدون آن تحقق اهداف مدیریت امکانپذیر نخواهد بود. اگر خداوند برای مردم سرپرستی که زمام امور را به دست بگیرد و نظارت عادلانه داشته باشد قرار ندهد، نظام جامعه از هم پاشیده، دین تضعیف و سنتها و احکام الهی تغییر می یابد. نظارت و کنترل امام مهدی(عج) در ساختار مدیریت حکومتیاش، نظارتی کامل و همه جانبه است و شامل تمامی فعل و انفعالات موجودات، انسانها و دیگر مدیران تحت امر می باشد.
💫دستاورد نظارت حکومت امام مهدی(عج) را میتوان در سه سطح خلاصه کرد:
1- نظارت از خود(نظارت خود حضرت(ع) بر افراد و سازمان های تحت امرش که نظارت بسیار دقیق و خالی از ابهام و ایهام است)
2- نظارت در خود(امر به معروف و نهی از منکر یک نظارت عمومی و همگانی شده و کسی فرصت و اجازه گناه یا جرمی را ندارد)
3- نظارت بر خود(بینش و باور تمام افراد با ظهور ایشان به حدی ارتقاء مییابد که خود را در محضر خداوند متعال و ولی امر او مییابند و از این که بخواهند مرتکب امر ناشایستی شوند، به شدت پرهیز دارند) این عماریون
✨امام قلب عالم امکان است و هیچ چیز از محضرش غایب نیست، اما بهترین نوع نظارت این است که نظارت درونی تقویت شود تا نیاز به نظارت بیرونی نباشد و روایات اسلامی اشاره به چنین دستاوردی در حکومت امام مهدی(عج) دارد.
🌺امام خمینی(ره)
🌺غدير علي را نساخت علي سبب پيدايش غدير شد. غدير منحصر به آن زمان نيست غدير در همه اعصار بايد باشد و روشي كه حضرت امير پيش گرفته است بايد روش ملت ها و دست اندركاران باشد. این عماریون
📚 صحيفه نور ج۲۰ ص ۲۸
🌺در دعاي غدير مي خوانيم : الحمد الله الذي جعلني من المتمسكين بولايه نه تمسك به محبت.
📚 صحيفه نور ج ۱۸ ص ۱۲۶
🔴 «فضول»، «لیز» و «سوتزن»
🔻به مناسبت #روز_خبرنگار
(بازنشر با ویرایش)
🔹مرگ خبرسازها در بی اعتباری است اما پایان کار خبرنگارها و وقایع نگارها با شهادت است. کسی با خنثی ها کاری ندارد و خنثی ها با گرو گذاشتنِ قلمشان، عزت و شرفشان را به بهایی اندک می فروشند. خنثیها از خبرنگاری پول در میآورند و کاسبی میکنند. در عوض اما به فضول ها سنگ پرانی می کنند چون با تهدید و تطمیع و تحریم نمی توانند در مسیرشان خللی ایجاد کنند.
🔸بعد از عدالت، «نظارت» مظلوم ترین «مسئله»ی جمهوری اسلامی است. واقعیت این است که مهمترین نقش رسانه، نظارت است. نظارت بر دستگاهها و مسئولین و حاکمیت. اما مدیران می گویند مهم ترین نقش رسانه، انعکاس کارهایشان است. اگرچه انعکاس واقعیات، چه خدمات چه کاستی ها، از وظایف رسانه هاست اما نقش اصلی رسانهها نظارت است نه انعکاس اخبار! نظارت آنلاین، روزانه، لحظه ای و همیشگی بر عملکرد دستگاه ها.
🔻از بین خبرنگارها چند درصد به نظارت مشغول اند؟ به جد معتقدم مسئولی که از خدا نمیترسد ولی از خبرنگار میترسد؛ اما کدام خبرنگار؟ این خبرنگار چه ویژگی هایی دارد؟
1️⃣ فضول؛ شهید بهشتی می گوید جامعه اسلامی جامعه فضول هاست. خبرنگار باید فضول باشد و از کار همه مسئولین و دستگاه ها سر در بیاورد.
2️⃣ شجاع؛ نباید از تهدید و شکایت و پروندهسازی بترسد. خبرنگار ترسو، خوراک مدیران است.
3️⃣ تحقیقی و مستند؛ خبرنگار باید مستند و دقیق و حرفهای کار کند. پشتوانه هر خبر و مطلبش مستندات داشته باشد که گیر قانوندانِ قانونشکن نیافتد! کار بدون سند، در دادگاه قابل دفاع نیست.
4️⃣ لیز؛ خبرنگار باید مثل ماهی، لیز باشد و اصطلاحاً «تو مُشت نیاد». با تطمیع و مصلحتاندیشیهای کاذب تحت تاثیر قرار نگیرد؛ از سوی اصحاب قدرت و ثروت فریب نخورد. این خبرنگار برای مسئولین قابل پیشبینی نیست و لذا از او میترسند.
5️⃣ سوت زن؛ همچون یک دیده بان، وقتی فساد یا خطری جامعه و مردم را تهدید کرد، باید مثل نگهبانان سوتزنِ شبانهی محلات، به وقت رؤیت دزد، سوت بزند و همه را مطلع کند. با سوتزنی خیلی از فسادها در نطفه خفه میشوند. این عماریون
6️⃣ فعال باشد نه منفعل؛ خبرنگار منفعل صبر میکند تا اتفاقی بیافتد تا فسادی ایجاد شود بعد برود و خبرش را کار کند. اما خبرنگار هوشمند قبل از ایجاد اتفاق، با نظارت هوشمندانه و هشدار جلوی اتفاق را میگیرد.
⭕️ در پایان، #روزخبرنگار را که به مناسب شهادتِ #شهید_محمود_صارمی نامگذاری شده، به همکاران خبرنگارم تبریک عرض میکنم. چقدر شیرین است زندگی یک خبرنگار واقعی با شهادت پایان پذیرد.