─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁اما آن هفت ویژگی که مایه برتری اهل بیت علیهم السلام بر دیگران شده است، به فرموده امام سجاد علیه السلام عبارت اند از اینکه: «•خداوند• پیامبر بزرگ اسلام، صدّیق °امیر مؤمنان علی علیه السلام°، جعفر طیّار، شیر خدا و رسولش °حمزه°، دو سبط این امّت °حسن و حسین° و مهدی که کُشنده دجال است را از ما قرار داد.»
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌀◁برترین صفت انسانی و الهی همین شش صفت هستند که ریشه و سرچشمه حکمت به شمار می آیند. در این صفات اهل بیت علیه السلام را با هیچ کسی نمی توان مقایسه کرد، این صفات امتیاز منحصر به فرد آنها و دلیل بر صلاحیت و شایستگی آنان بر خلافت و رهبری است.
┄┅═❁8⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌀◁خدا ابن مرجانه را لعنت کند! او حسین را در تنگنا قرار داد، به پیشنهادات او توجه نکرد و او را به شهادت رساند و با این عمل، کینه و دشمنی نسبت به من را در دل مردم کاشت؛ به گونه ای که خوب و بد مرا دشمن میدارند و کشتن حسین را کاری •گناهی• بزرگ می شمارند. مرا چه کار با ابن مرجانه! خدا او را لعنت کند و مورد خشم خود قرار دهد.»
┄┅═❁1⃣3⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
📖◁آنگاه امام سجاد علیه السلام به یزید فرمود : اجازه بده تا بالای این چوب ها بروم و سخنانی بگویم که در آن خوشنودی خدا باشد و برای حاضران موجب اجر و پاداش گردد.
🌀در این سخنان امام سجاد علیه السلام هم یزید و هم خطیب را منکوب کرد، یزید را با تقاضای سخنرانی ، و خطیب را با گفتن ترجیح رضای مخلوق بر خشم خالق و مردم را نیز آگاه کرد که پای سخنی بنشینند که اجر و ثواب داشته باشد، یزید این تقاضا را رد کرد ولی حاضران گفتند : اجازه بده تا او بالای منبر برود
┄┅═❁4⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌐◁#محورهای خطبه
🌀✍در اين خطبه، امام علیه السلام به معرفي پيامبرصلی الله علیه وآله، علي ابن ابي طالب علیه السلام، اصحاب و نزديكان رسول خداصلی الله علیه وآله و نيز ذكر مصيبت امام حسين علیه السلام مي پردازد كه در ادامه، به توضيح هر يك مي پردازيم. گفتني است، چينش انجام شده در اين قسمت، بر اساس ترتيبي است كه در خطبه حضرت ذكر شده است.
┄┅═❁6⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
📖◁امام سجاد علیه السلام از همان پائین منبر بلند شد و فریاد زد :وَ یلَکَ اَیَهّاَ الخاطِب اِشتَرَیتَ مَرضاه الَمخلوُقِ بِسَخَطِ الخالِق فَتَبَوَّءَ مَقعَدَکَ مِنَ النّار ، وای بر تو ای گوینده آیا تو رضایت مخلوق را با خشم پروردگار خریدی ، برای رضایت یزید خشم خدا را بدست آوردی پس جایگاهت در آتش جهنم است. این سخن امام علیه السلام چنان اثر گذاشت که خطیب به لکنت زبان افتاد و خاموش شد.
┄┅═❁3⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌀◁امام سجاد علیه السلام فرمود : چیزى بزرگتر از خداوند وجود ندارد. و چون گفت: اشهد ان لا اله الا الله، امام علیه السلام فرمود: موى و پوست و گوشت و خونم به یکتائى خدا گواهى مى دهد. و هنگامى که گفت: اشهد ان محمدا رسول الله، امام علیه السلام به جانب یزید روى کرد و فرمود: این محمد که نامش برده شد، آیا جد من است و یا جد تو؟ ! اگر ادعا کنى که جد توست پس دروغ گفتى و کافر شدى، و اگر جد من است چرا خاندان او را کشتى و آنان را از دم شمشیر گذراندى؟ ! سپس مؤذن بقیه اذان را گفت و یزید پیش آمد و نماز ظهر را گزارد
┄┅═❁1⃣5⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌐◁(1)معرفی #پیامبرصلی الله علیه وآله
☄✍امام سجاد علیه السلام نخست با حمد و ثنای خداوند خطبه را آغاز نمود و سپس به معرفی اجمالی اهل بیت علیهم السلام و برخی اصحاب پرداخت. حضرت فرمود: ای مردم! خداوند شش خصلت به ما عطا کرده و با هفت ویژگی بر دیگران برتری بخشیده است؛ •خصلت هایی چون:•«علم»، «بردباری»، «سخاوت»، «فصاحت»، «شجاعت» و «محبت در دل های مؤمنان» را به ما ارزانی داشته است
┄┅═❁7⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌀◁و در نقل دیگرى آمده است که امام سجاد علیه السلام فرمود
☄✍انا ابن الحسین القتیل بکربلا، انا ابن على المرتضى، انا ابن محمد المصطفى، انا ابن فاطمه الزهراء، انا ابن خدیجه الکبرى، انا ابن سدره المنتهى، انا ابن شجره طوبى، انا ابن المرمل بالدماء، انا ابن من بکى علیه الجن فی الظلماء، انا ابن من ناح علیه الطیور فی الهواء .
💬من فرزند حسین شهید کربلایم، من فرزند على مرتضى و فرزند محمد مصطفى و پسر فاطمه زهرایم، و فرزند خدیجه کبرایم، من فرزند سدره المنتهى و شجره طوبایم، من فرزند آنم که در خون آغشته شد، و پسر آنم که پریان در ماتم او گریستند، و من فرزند آنم که پرندگان در ماتم او شیون کردند.
┄┅═❁1⃣6⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌀◁آنگاه امام علیه السلام بعد از بیان فضائل و برتری اهل بیت علیه السلام خطاب به مردم فرمود :
من عرفنی فقد عرفنی ، ومن لم یعرفنی أنبأته بحسبی ونسبی. هرکس مرا می شناسد که می شناسد اما هر کس مرا نمی شناسد خودم را معرفی می کنم ، از حسب و نسب خود شما را آگاه می کنم.
أَیُّهَا النَّاسُ أَنَا ابْنُ مَکَّةَ وَ مِنَی أَنَا ابْنُ زَمْزَمَ وَ الصَّفَا أَنَا ابْنُ مَنْ حَمَلَ الرُّکْنَ بِأَطْرَافِ الرِّدَا...؛ ای مردم! من، فرزند مکه و منایم. من، فرزند زمزم و صفایم. من، فرزند کسی °پیامبری° هستم که حجر الاسود را با ردای خویش حمل کرد و در جای خود نصب نمود.
┄┅═❁🔟❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
📖◁آنگاه حضرت سجاد علیه السلام به منبر رفته و پس از حمد و ثناى الهى خطبهاى ایراد کرد که همه مردم گریستند و بیقرار شدند
┄┅═❁5⃣❁═┅┄
─┅═༅🍃🌔🍃༅═┅─
🌀◁باز پرسید: مادر او کیست؟
یزید گفت: دختر محمد.
یهودى گفت: سبحان الله! ! این فرزند دختر پیامبر شماست که او را کشته اید؟ ! شما چه جانشین بدى براى فرزندان رسول خدا بودید؟ ! بخدا سوگند که اگر پیامبر ما موسى بن عمران در میان ما فرزندى مى گذاشت، ما گمان مى کردیم که او را تا سر حد پرستش باید احترام کنیم، و شما دیروز پیامبرتان از دنیا رفت و امروز بر فرزند او شوریده و او را از دم شمشیر خود گذراندید؟ ! واى بر شما امت! !
┄┅═❁1⃣8⃣❁═┅┄
◀️برخی از جوامع اسلامی به تصور اینکه اصل صلح در برابر تمامی دشمنان نظام اسلامی کاربرد دارد در پی مصالحه با کشورهای متخاصم دین و نظام اسلامی میشوند. اما شواهد نقلی، عقلی و عینی نشان میدهد این اصل تنها در مواردی کاربرد دارد که دشمنان در پی جنگ یا توطئه علیه تمامیت ارضی نباشند و در مواردی که دشمن از تمام حربه های موجود همچون ترور دانشمندان و انواع تحریمهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... استفاده میکند کاربردی ندارد. بنابراین مهمترین اصل در مقابل این نوع دشمن، مقاومت و مبارزه است نه صلح
2
◀️مقاومت در برابر زورگویی را بايد به عنوان ضرورت اجتناب ناپذير سياست خارجي ايران دانست که از الگو و سازوکارهاي مربوط به تهديد در برابر تهديد بهره مي گيرد. هيچ گاه ايران از سياست تهديد در برابر انعطاف پذيري و مصالحه استفاده نکرده است. الگوي رفتاري ايران تلاش سازمان يافته براي افزايش قدرت در جهت دفاع از حاکميت، تماميت ارضي و منافع حياتي خود بوده است
8
◀️الگوي رفتاري کشورهاي اتحاديه اروپا در مذاکرات مربوط به برجام منجر به فرآيندي شد که انتظارات اقتصادي و راهبردي ايران را تامين نکرد بلکه ميزان مطالبات و انتظارات کشورهاي اروپايي و آمريکا بعداز توقف کامل هسته ای در ارتباط با قابليت هاي موشکي و سياست منطقه اي ايران افزايش يافته است که علت آن را بايد در بنيان هاي تفکري دانست که فکر مي کنند اگر ايران انعطاف پذيري بيشتري را در دستور کار قرار دهد ديگران نيز حقوق سياسي و راهبردي ايران را به رسميت مي شناسند.
11
◀️ويژگي اصلي ديپلماسي مقاومت آن است که اولا شناخت دقيقي از تهديدات و بازيگران تهديدکننده داشته باشد، ثانيا الگوي رفتاري آنان را براساس انگاره هاي تاريخي ارزيابي کند. تاريخ سياست خارجي کشورهاي اروپايي و ايالات متحده در برخورد با ايران همواره نشانه هايي از کودتا، مداخله گرايي و جنگ هاي نيابتي منعکس کرده است. درک چنين واقعيت هايي ايجاب مي کند ايران رفتار سياست خارجي خود را در ارتباط با بازيگران منطقه اي و جهاني در چارچوب اقدام متقابل سازمان دهي کند.
12