eitaa logo
این عماریون
357 دنبال‌کننده
220.9هزار عکس
59.1هزار ویدیو
1.4هزار فایل
کانال تحلیلی درباب مسائل سیاسی واجتماعی https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
مشاهده در ایتا
دانلود
💢صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
💢صفحه اول روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
💢زیان سرمایه‌گذاران در بازار ارز 🔹قیمت ارز طی روزهای اخیر اندکی روند افزایشی به خود گرفته است. پایگاه مرجع اعلام نرخ ارز از سوم اسفند ماه قیمت‌های خود را به روز نکرده و در بازار غیر‌رسمی و سایت‌های متفرقه قیمت دلار تا حوالی ۶۰ هزار تومان نیز اعلام شده است. اگرچه فعالان این بازار بسیار محدود هستند؛ ولی به دلیل تأثیر زیاد قیمت ارز بر روی تورم از طریق ایجاد انتظارات تورمی، دولت‌ها همواره باید بتوانند این نوسانات را مدیریت کنند. 🔸کارشناسان اقتصادی چند دلیل را برای افزایش این روزهای نرخ ارز برمی‌شمارند؛ اولین و مهم‌ترین دلیل آن افزایش تقاضای ارز است. در حالی که به صورت طبیعی تقاضای ارز در آستانه تعطیلات سال نو و برنامه‌ریزی برای مسافرت‌های خارجی و... افزایش پیدا می‌کند، دلایل دیگری نیز این تقاضا را افزایش داده است؛ یکی از تأثیرگذارترین این دلایل پیش‌بینی نرخ ارز در روزها و ماه‌های آتی است. 🔹البته انتظارات تورمی در نرخ ارز به صورت طبیعی رخ نداده و برخی با انگیزه‌های سودجویانه این انتظارات را دامن می‌زنند تا مردم عادی سرمایه‌های خرد خود را به سمت این بازار روانه کنند. این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد مذکور نه تنها سودی نمی‌برند، بلکه در بسیاری از موارد در مقایسه با نرخ تورم و بازدهی سرمایه در بازه‌ای دیگر زیان هم می‌بینند. 🔸واقعیت این است که دولت و بانک مرکزی از سال گذشته با ایجاد مرکز مبادله ارز و طلا نیاز مصرف کنندگان واقعی بازار ارز را تأمین کرده‌اند و بازار غیررسمی بسیار کوچک‌تر شده است؛ یعنی دولت توانسته‌ برای کاستن فشار افزایشی نرخ ارز،‌ تقاضای کاذب بازار را مدیریت کند. در این شرایط نیز باید تقاضای بازار را مدیریت کند تا نوسانات کاهش یابد. نگاه بلندمدت به بازدهی سرمایه در انواع بازارها نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در ارز کمترین میزان بازدهی را در بین بازارهای موازی، یعنی مسکن، بورس، طلا و بانک داشته است؛ به گونه‌ای که در یک سال اخیر نیز بازدهی سرمایه در بازار ارز با کمترین بازدهی، از بازدهی سرمایه‌گذاری در بانک هم کمتر بوده است. بنابراین، نوسانات بازار ارز فرصتی برای دلالان بازار است تا از طریق خرید و فروش به سودی دست یابند و چنین افرادی هرگز با نگاه سرمایه‌گذاری بلندمدت در این وادی قدم نمی‌گذارند. 🔹سخن پایانی اینکه اگر تقاضاهای کاذب که امروز شکل گرفته است، مدیریت شود، نرخ ارز نوسانات شدید نخواهد داشت و این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که از یک طرف مردم در این بازار ورود هیجانی نداشته باشند و از طرف دیگر مسئولان بانک مرکزی تقاضاهای طبیعی افزایش یافته در آستانه سال نو را بدون پاسخ نگذارند.چ
💢مردم با صندوق رأی قهر نیستند 🔹رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات گفت: «پس از حضور پرشور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی وظیفه خود می‌دانم از جایگاه خانه ملت از نقش‌آفرینی یکایک هموطنان و همه دست‌اندرکاران انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر کنم.» 🔸محمدباقر قالیباف گفت: «ما به خوبی می‌دانیم اگر وضع اقتصادی کشور رونق داشت و بداخلاقی‌های سیاسی نبود، نرخ مشارکت در انتخابات متفاوت می‌شد. مردم با صندوق رأی قهر نیستند، اما انتظار کارآمدی بیشتر دارند. پس باید صندوق رأی کارایی و گره‌گشایی روزافزون خود را در کارآمدسازی حکمرانی نشان دهد.» 🔹وی ادامه داد: «امیدوارم ثمره فعالیت ما مسئولان بتواند رضایت اقشار مختلف مردم را چنان جلب کند که به سیر صعودی مشارکت در انتخابات آینده منجر شود. برای این کار باید از هر چه به احیای امر ملی آسیب می‌زند، پرهیز کنیم و خیر عمومی را در دستور کار قرار دهیم.
💢دستور تازه منافقین به سران اصلاحات! 🔹منافقین در یکی از واکنش‌های کاملاً انفعالی به حضور گسترده مردم در انتخابات، به اردشیر امیرارجمند‌ـ نفوذی منافقین در حلقه مشاورین میرحسین‌موسوی‌ـ دستور داده‌اند عناصر رادیکال موسوم به اصلاح‎طلب را به صدور بیانیه‌های هنجارشکن علیه مبانی و مقدسات نظام و نیز تخطئه انتخابات اخیر وادار کند. 🔸گروهک یاد شده همچنین به منظور پوشاندن شکست مفتضح خود، به سران فتنه و رادیکالیسم اصلاح‌طلب ابلاغ کرده است «از مردم برای عدم حضور در انتخابات اخیر تشکر نمایند!» 🔹گفتنی است، پیش از انتخابات اخیر نیز منافقین از طریق اردشیر امیر ارجمند به میرحسین‌موسوی ابلاغ کرده بودند در بیست‌و‌پنجم بهمن ماه «جبهه مقاومت ملی» را تأسیس و بیانیه تحریم انتخابات را صادر کند، اما افشای خبر از سوی خبرگزاری‌های داخلی، موجب تجدید نظر موقت وی شد.
💢استعفاهای دسته جمعی مقدمه سرنگونی نتانیاهو! 🔹پایگاه خبری عبری‌زبان ۱۴Now اعلام کرد شمار زیادی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی از سمت خود استعفا داده‌اند. 🔸شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در این خصوص اعلام کرد، استعفاهای دسته‌جمعی ناشی از اعتراض افسران اسرائیلی به سیر امور عملیاتی و شخصی بوده‌است. همچنین این امر آشفتگی جاری در بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی‌ای را که هاگاری آن را اداره می‌کرد، عیان می‌کند. 🔹«موران کاتز» سخنگوی ارتش اشغالگر با درجه سرهنگی ازجمله افسرانی است که به‌دلیل اینکه «امور به‌خوبی پیش نمی‌رود» استعفا کرد. 🔸بحران استعفاهای سریالی در ارتش و ارتباط آن با دانیل هاگاری در کنه خود نشان از طرحی دارد که در راستای آن سرنگونی نتانیاهو به عنوان هدف اول دیده خواهد شد.
💢احساس عقب‌ماندگی کاذب 🔹هرچند مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در مقایسه با متوسط مشارکت جهانی بالاتر است؛ اما به دلیل مردم‌سالاری دینی که در جمهوری اسلامی وجود دارد، انتظار می‌رفت میزان مشارکت بیشتر از این مقدار باشد. البته دشمنان و رسانه‌های بیگانه تمام تلاش خود را برای جدایی ملت از دولت و مشارکت نکردن در انتخابات انجام دادند؛ موضوعی که رسانه‌های خارجی برای پایین آوردن مشارکت در انتخابات دست‌آویز خود قرار داده بودند، مسائل معیشتی و اقتصادی بود. این در حالی است که مقایسه میزان مشارکت در انتخابات کشورهای دیگر که خود دلیل بسیاری از مشکلات حال حاضر در کشورمان هستند، از کشورمان بسیار کمتر بوده است. 🔸برای نمونه، در فرانسه در انتخابات سال ۲۰۱۷، ۲۸/۲۳ درصد و در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۴ آمریکا، ۳۶/۷ درصد از واجدان شرایط در انتخابات مشارکت کرده‌اند. از آن جایی که مردم جامعۀ ما با مشکلات معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، نمی‌توان مسائل معیشتی را نادیده گرفت، ولی باید بیان کرد که دلایل اقتصادی مهم هستند، اما مهم‌ترین دلایل مشارکت پایین مردم نیستند. 🔹اگر آنگونه که رسانه‌های خارجی بیان می‌کردند که مردم از مسائل معیشتی ناراحتند و در انتخابات شرکت نمی‌کنند، پس چطور استان‌های با اقتصاد کوچک بیشترین میزان و استان‌های برخوردار، کمترین میزان مشارکت را داشته‌اند؟ 🔸شاید یکی از مهم‌ترین دلایل تلاش رسانه‌های خارجی برای پایین آوردن سطح مشارکت در انتخابات، ایجاد «تفکر عقب‌ماندگی کاذب» در اذهان ما ایرانی‌هاست. مفهوم «عقب‌ماندگی کاذب» یا «حس عقب‌ماندگی» به این معناست که مردم یک کشور گمان می‌کنند که در عرصه‌های مختلف از دنیا عقب افتاده‌اند، در حالی که کشورشان از رشد و توسعه قابل توجهی برخوردار است. 🔹در دهکدۀ جهانی، این «عقب‌ماندگی کاذب» یا «حس عقب‌ماندگی» از طرف کشورهای ابرقدرت به وسیله جنگ رسانه‌ای و جنگ نرم علیه کشور یا کشورهای رقیب اعمال می‌شود تا مردم این کشورها از قدرت سیاسی خود ناامید شده و حمایت خود را از گروه حاکم بردارند. موضوعی که به خوبی در کشورمان قابل مشاهده است و با وجود پیشرفت‌های چشمگیر در انواع علوم و زمینه‌ها، توده‌ای از مردم شریف کشورمان ظن بر عقب‌ماندگی کشور و ناکارآمدی سیستم سیاسی حاکم برده‌اند. 🔸مهم‌ترین زمین بازی که دشمن در آن توانسته بر افکار مردم شریف ایران تأثیرات منفی بگذارد، فضای رسانه و به ویژه فضای مجازی کشور است. جایی که یک سازمان نایافتگی عجیبی به چشم می‌خورد. 🔹رهبر معظم انقلاب در همین راستا فرموده‌اند: «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم.» این سخن رهبر فرزانۀ انقلاب، بر لزوم سازماندهی فضای مجازی به شکلی صحیح تأکید دارد. به همین دلیل، یکی از مهم‌ترین وظایف نمایندگان این دور از مجلس شورای اسلامی سازمان‌دهی فضای مجازی کشور و تصویب قوانین عملیاتی برای سامان‌دهی این فضاست.
💢راه اندازی جنگ تبلیغاتی جدید علیه ایران 🔹نشریه "وال استریت ژورنال" اخیرا در گزارشی مدعی شده که ایران به دنبال ساخت یک پایگاه دریایی در سواحل کشور سودان که مجاور با دریای سرخ است، می باشد. این نشریه مدعی شده که تهران فشارهای زیادی را به دولت سودان وارد کرده و وعده داده که در ازای همکاری خارطوم، یک کشتی جنگی و همچنین سایر کمک های نظامی را به سودان ارائه خواهد کرد. با این حال، دولت سودان این خواسته ایران را نپذیرفته است.
زلزال 🍃🔹 امام جعفر صادق علیه‌السّلام فرمودند : ♦️ از قرائت سوره زلزال خسته نشوید زیرا هر کس در نمازهای مستحب خود این سوره را بخواند آزار زلزله‌ای بر او نخواهد رسید و بوسیله زلزله، صاعقه یا آفتی از آفات دنیایی، نخواهد مرد و وقتی وفات کرد دستور می‌دهند او را به بهشت برند و خداوند می‌فرماید: ‌ای بنده من در هر جای بهشت که دوست داشتی جای گیر 📚ثواب الاعمال، ص۱۲۴. مجمع البیان فی تفسیر القران، ج۱۰، ص۴۱۸.    🍃🌸
💢 ✍امروزه در شبکەهای اروپایی با نشان دادن این تصویر از مردم میخواهند برای خالی شدن و جلوگیری از این حرکت را روزانه حداقل ۱٠ دقیقە انجام دهند. الإنسان وَمِنَ اللَّيْلِ فَاسْجُدْ لَهُ وَسَبِّحْهُ لَيْلًا طَوِيلًا(26)