در ادامه ودر میان همه جدال های لفظی از مصاحبه تا توئیت ها کوتاه فراوان؛ تهدید محسن رضایی در گفت وگو با الجزیره بسیار مورد توجه جهان وبعنوان صریح ترین موضع گیری های ایران مطرح شد.
⏪دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به هر گونه تهدید علیه امنیت ملی خود پاسخ میدهد.
⏪محسن رضایی: امنیت ملی ایران تهدید شود پایگاههای آمریکایی را میزنیم
⏪محسن رضایی در گفتوگو با الجزیره تاکید کرد: «تهدید ترامپ درباره حمله به قایقهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صرفا تبلیغاتی است».
⏪ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «پایگاههای آمریکایی در منطقه تحت نظر هستند و در صورتی که امنیت ملی ما در معرض تهدید قرار گیرد آنها را با موشک میزنیم».
⏪رضایی تاکید کرد: «ما هرگز آغازگر هیچ جنگی با آمریکا نخواهیم بود، اما پایان هر جنگی را که واشنگتن ممکن است شروع کند با تصمیم ایران رقم خواهد خورد».
۷
⏪ در چنین شرایطی و اگر نیاز به وجود یک میانجی باشد، عمان گزینه اول خواهد بود.
مسقط پیش از این نیز ارتباط آمریکا و ایران را تسهیل کرده و هر دو طرف معمولا آن را بهعنوان یک کارگزار صادق به رسمیت میشناسند.
عمان با آمریکا توافقنامه همکاری نظامی دارد و بهطور مشترک یک کمیسیون نظامی با ایران هم تشکیل داده است.
شاید این امکان وجود داشته باشد که مثلا یک ژنرال فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) از طریق تلفن با یک ژنرال عمانی ارتباط برقرار کند و بعد از طریق یک خط تلفن جداگانه به همتای ایرانی خود وصل شود.
۱۰
⏪تنشهای ناشی از کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران و واکنش مقاومت حداکثری تهران که پس از خروج آمریکا از توافق هستهای ایران در ماه مه ۲۰۱۸ و تحمیل مجدد تحریمها ایجاد شد دو طرف را تا آستانه جنگ پیش برد.
⏪تقریبا دو کشور در دوسال گذشته سه بار وارد درگیری تمام عیار شدهاند.
🖊 اولین مورد پس از شلیک به هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی از سوی ایران در ژوئن ۲۰۱۹ رخ داد.
🖊دومین مورد در ماه سپتامبر، هنگامی به وقوع پیوست که ایران متهم به حمله به زیرساختهای نفتی سعودی شد
🖊 سومین مورد هم هنگامی بود که آمریکا سردار سلیمانی را ترور و ایران با حمله به پایگاه آمریکایی پاسخ داد.
۸
⏪ دوستان گرامی توجه فرمایید که همهگیری کووید-۱۹ از اسفند سال گذشته میتوانست دریچهای برای آتشبس بشردوستانه فراهم کند، اما در عوض به نظر میرسد فرصتی برای نمایش سخت شدن مواضع دو طرف بوده است.
یک مکانیزم تماس اضطراری آمریکا و ایران میتواند تجربیات گذشته واشنگتن در مورد ارتباطات نظامی با مخالفان از جمله اتحاد جماهیر شوروی، چین، روسیه و گروههای شبه نظامی عراقی تحت حمایت ایران را به یاد بیاورد.
در صورت نبود چنین سازوکاری هرگونه تماسی احتمالا به واسطه نیاز دارد.
۹
⏪ منتقدان چنین سازوکاری ممکن است ادعا کنند که با توجه به تنشهای زیاد و خصومت فزاینده تهران و واشنگتن، ایجاد یک خط تماس اضطراری احتمالا با مخالفت سیاسی غیرقابل تحملی روبهرو شود و حتی اگر برقرار شود هم ممکن است بیتاثیر باشد، اما به هر حال پتانسیل آن برای جلوگیری از محاسبات اشتباه و فاجعه آمیز از خطرات دیگر آن بیشتر است، حتی اگر فایده این راهکار محدود هم باشد باز باید آن را آزمود.
۱۱
⏪همچنین برای اجرای این طرح نیازی هم به عقبنشینی چشمگیر از رویکرد فشار حداکثری از سوی دولت ترامپ نیست. در سوی مقابل تن دادن ایران به چنین طرحی هم به معنای تایید حضور آمریکا در منطقه نخواهد بود. به هر حال غلبه بر موانع پیشروی روابط آمریکا و ایران، حتی از طریق واسطه، دشوار خواهد بود، خصوصا اینکه در حال حاضر دو طرف به بن بست دیپلماتیک رسیده و عدم اعتماد شدیدی بین طرفین حکمفرما است. با وجود همه این موانع در چنین لحظه خطرناکی به امتحان کردنش میارزد.
۱۲
{شماره های ۱۰ تا ۱۲ ترجمه ای از متن روزنامه گاردین است}
🔻 الحوثی: موشکی که آرامکو را هدف قرار داد، صد درصد ساخت یمن بود
«محمدعلی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی انصارالله:
🔹 هر چه سعودی به جنگ علیه ملت یمن ادامه داده و مراکز حیاتی را هدف قرار دهد، حملات، مقابله و دفاع ما از خاک و آبرو ادامه خواهد داشت.
🔹 موشکی که آرامکو سعودی را هدف قرار داد، صد درصد ساخت یمن است.
🔹 (سعودیها!) بار دیگر به آمریکا بروید و سلاح دفاعی جدید خریداری کنید زیرا این موشک، سیستمهای دفاعی را در هم شکست.
🔹 ملت یمن شکست نخواهد خورد و فقط به سمت صلح عزتمندانه حرکت خواهد کرد؛ در غیر این صورت، جنگ تا پیروزی ادامه خواهد یافت.
#ساده_اندیشی_ممنوع
🔴 بایدن و ج. ا. ایران| ایرانی ها باید واقع بین تر باشند!
🔻 #زمانـــه| «راه هوشمندانه تری برای سخت گیری بر ایران وجود دارد». این جمله ، تیتر یادداشت جوبایدن در ۱۳ سپتامبر در سی ان ان بود. بایدن در این یادداشت می نویسد: «ما به تحریم های هدفمند علیه ایران در زمینه برنامه موشکی ، حقوق بشر و حمایت از تروریسم ادامه خواهیم داد.»
🔹 این یعنی بایدن طرفدار راهبرد فشار #هوشمندانه تر بر ایران است. بر اساس این راهبرد هدف بایدن از بازگشت به برجام نه رفع تحریم ها، بلکه اجماع سازی علیه ایران و فشار بیشتر در حوزه های متنوع است.
🔹" آنتونی بلینکن" مشاور سیاست خارجی بایدن هدف دولت او را ایجاد احماع برای فشار موثرتر و انزوای ایران میداند. بلینکن میگوید: «ما از برجام به عنوان پلتفرمی استفاده خواهیم کرد که با فشار بیشتر ، ایران منزوی تر میشود»
🔹" جیک سولیوان" دستیار بایدن میگوید: «ایرانی ها باید واقع بین تر باشند!. تصور کاهش تحریم ها بدون مذاکره بر سر موشک های ایران غیرعملی است».
🔹 " ایلان گولدنبرگ" مشاورخاورمیانه دموکرات ها هم در گزارشی نوشته است: «برجام نیازمند مکملی است که به بند غروب سیاست های منطقه ای و موشک های بالستیک ایران بپردازد»
🔴 تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران
🔻 #زمانـــه | پیروزی بایدن لزوماً به نفع ایران و محور مقاومت نیست. بایدن برخلاف ترامپ -که با تکروی و رفتارهای غیرمتعارف امکان اجماع سازی جهانی را از خود سلب میکرد- قادر به این کار بهویژه با متحدان اروپایی است.
🔹 برخی قائل به آناند که ترامپ بهرغم سیاستهای رادیکال، ازجمله حمایت بیحد از رژیم اسرائیل و فشار حداکثری بر ایران، اصطلاحاً رو بازی میکرد، لذا مواجهه با او آسانتر بود. بایدن اما چنین نیست و همانند سلف خود اوباما، مشت چدنی را زیر دستکش مخملی پنهان میکند.
🔹 آنچه مسلم است بایدن در چهارچوب استراتژی کلان یعنی حفظ هژمونی آمریکا در جهان و خصوصاً غرب آسیا حرکت خواهد کرد و البته شیوههای نرم و دیپلماسی را ترجیح خواهد داد، هرچند پرونده دموکراتها نشان میدهد از ابزار تحریم و حتی جنگ و بحرانسازی رویگردان نیستند.
🔴 منطقه در یک نگاه | ۱۸ آبان ۱۳۹۹
1️⃣ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ضمن تبریک به «جو بایدن» بهعنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا، تأکید کرد که دوستی و سابقه برجسته بایدن در حمایت از اسرائیل به حدود نیم قرن پیش بازمیگردد.
2️⃣ نماینده ویژه آمریکا در امور ایران برای بحث و رایزنی درباره ایران امروز به سرزمینهای اشغالی، عربستان سعودی و امارات سفر خواهد کرد.
3️⃣ یک کمیته پارلمانی جمهوری آذربایجان ضمن محکوم کردن اظهارات ضدایرانی نماینده این کشور تاکید کرد که هیچکس نمیتواند به روابط دوستانه دو طرف خدشه وارد کند.
4⃣ رئیس جریان آزاد ملی لبنان امروز در سخنانی، دلایل تحریم شدنش از طرف آمریکا را تشریح کرد و گفت، حاضر به قبول درخواست واشنگتن برای قطع ارتباط با حزبالله نشده است.
5⃣ الهام علی اف رئیسجمهور جمهوری آذربایجان رسما اعلام کرد، این کشور شهر «شوشا» در منطقه قره باغ کوهستانی را از سیطره نیروهای ارمنستان خارج کرد.
🔴 #تحلیل_کوتاه | روانگردان توهم‼️
🔻 #زمانـــه | ترامپ یک شخص نبود و اصولاً ما در قضیه آمریکا با یک شخص رو به رو نیستیم؛ بلکه با یک سیستم مبتنی بر فلسفهای آشنا مواجهیم. فلسفهای که روانگردان است و تحلیل آن نیز از جنس روانشناختیِ فیلسوفهایی است که هیتلر را تئوریزه کرده بودند.
🔹 این فلسفه را میتوان برخاسته از توهم دانست. از روانی ناآرام و رنجور. فلسفهای که بر مغز و سلسله اعصاب اثر میگذارد. شخص را وارد وادی توهم میکند. و آدمی را از خود بی خود مینماید. استکبار یک خودبزرگ بینی برخاسته از «توهم» در عصر فرومایگی گاوه های شیرده، دولتهای ضعیف و میانمایگی دولتهای متوسط است.
🖌 #سرخط_تحلیلی | گرچه در تاکتیک تفاوت بین بایدن و ترامپ خواهد بود اما تحلیل بایدن منهای تحلیل ساختار و فلسفه ی سیاسی و اخلاقی آمریکاخطاست.
🔴 خطرناک تر از تحریم‼️
🔻 #زمانـــه| فرمودهاند که چون بایدن ارتباط و دوستی با جناب ظریف دارد، او باید اخلاقا به بایدن تبریک بگوید و کسی نیز نباید مانع او شود....
🔹خطرناکتر از فشار حداکثری و تحریمهای فلج کننده، تحلیلهایی است که هدفشان تضعیف اعتماد به نفس ملی و دلبستنِ دوباره به لبخندهای دشمن و وعدههای آنهاست. هرچند از این جماعت نباید انتظار درک واقعیت آمریکا و کینهی آنها نسبت به کشورمان را داشت اما:
1⃣ اولاً کاش بین جایگاه شخصی با جایگاه حقوقی یک فرد تفاوت قائل میشدند.
2⃣ ثانیاً ابتدا بابت نتیجهی قدم زدنهای جناب ظریف و کری پاسخ میدادند و سپس برای ارسال پیام تبریک به کسی که اخلاقا از ترور حاج قاسم ابراز رضایت کرده، در تشکیل داعش نقش داشته و خود را موظف به حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی و تضعیف ایران میداند یقه جر میدادند!!