فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عارف: با تدبیر رهبر انقلاب فارغالتحصیلان مشمول سربازی که خارج از ایران هستند میتوانند سالی دو بار به ایران بیایند
🔺🔻بررسی مطبوعات روز/ وطن امروز: «استیضاح نمایشی یا ضروری؟»
🔹وطن امروز/ «از یک سو، استیضاح موفق وزرا میتواند به تغییرات اساسی در کابینه منجر شود و از سوی دیگر این طرحها میتواند تنشهای سیاسی بین دولت و مجلس را افزایش دهد.گفتنی است دولت پزشکیان علاوه بر چالشهای داخلی، با چالشهای بینالمللی نیز مواجه است. تحریمهای بینالمللی باعث شده دولت در جذب سرمایهگذاری خارجی و افزایش صادرات با مشکل مواجه شود.»
واکنش سازندگی به استیضاح سه وزیر اقتصادی دولت
🔹سازندگی/«پزشکیان کار بسیار دشواری پیش رو دارد و باید صادقانه با مردم صحبت کند و توضیح دهد که اصلاح امور برای خوب کار کردن اقتصاد میتواند به نفع همه باشد چه خوب است اگر نظرات صادقانه آقای رئیسجمهور توسط تریبونهای رسمی به قشر مذهبی هم برسد تا گمان نکنند، اصلاح اقتصاد به زیان آنها تمام میشود.»
شعار وفاق پزشکیان نتوانسته به ایده روشن در دولت تبدیل شود
🔹خراسان/«در هفته اخیر علاوه بر ابطحی و لاریجانی حتی پسر رئیس جمهور نیز از عدم تحقق وفاق انتقاد کرد. تا زمانی که ایدهای بنیادین در ساختار تصمیمگیری دولت نهادینه نشده باشد، هیچ وفاقی نیز بهعنوان یک اصل راهبردی نمیتواند به درستی ظهور پیدا کند. تنها در صورتی میتواند کارکردی اساسی داشته باشد که دولت، پیش از هر چیز، ایدهای روشن و قابل درک داشته باشد.»
تلاش مقامات دمشق برای رفع نگرانی همه کشورهای عربی
🔹شرق/«حاکمان جدید سوریه موفقیتهای قابل توجهی نیز در راستای اعتمادسازی در داخل کشور و در سطوح منطقهای و بینالمللی کسب کردهاند.حاکمان جدید سوریه قصد دارند سیاستهای عملگرایانهای را دنبال کنند و خود را درگیر صفبندیهای نظری و ایدئولوژیک در منطقه نکنند»
به زودی شاهد سوریه تجزیه شده و انتشار تروریسم خواهیم بود
🔹جوان/ «جولانی به خوبی میداند کشورهای عربی یاد شده نمیتوانند عثمانیگری جدید در سوریه را تحمل کنند. با اینکه ترکیه تمامی ثقل خود را در کنار جولانی قرار داده تا مدلی از حکمرانی مورد توافق با غرب و کشورهای عربی ایجاد کند ولی تصویر صریح اوضاع در سوریه باتلاقی را برای ترکیه و تهدیدهای جدید در منطقه نوید میدهد. از هم اکنون میتوان تصویر بحرانی در رژیم صهیونی طی ماههای آینده و ویرانی و اشغال و تجزیه سوریه و انتشار تروریسم در جغرافیای پیشبینی نشده را انتظار داشت.»
وعده ترامپ برای اتمام جنگ در خاورمیانه ضمانت اجرایی ندارد
🔹آرمانملی/بهشتی پور تحلیلگر سیاسی نوشت:«اینکه میگویند ترامپ تصمیم گرفته تا جنگ در خاورمیانه به اتمام برسد، جایی برای تحلیل ندارد چون تنها یک شعار انتخاباتی است و تضمینی برای اجرایی شدن ندارد.مگر ترامپ با اراده خودش این جنگ را بهوجود آورده است که حالا بخواهد ظرف چند روز همه حاشیهها را تمام کند؟»
🔹بخش بررسی مطبوعات هر روز مروری بر مهم ترین مطالب روزنامه ها دارد. نظرات و پیشنهادات خود را در کامنت با ما در میان بگذارید. چه روزنامه ها و شخصیت هایی از نظر شما در اولویت است؟
۱۴۰۳/۱۰/۱۸
🔺️🔻پوشک بچه دوباره گران شد
فارس نوشت:
🔹️براساس گزارش میدانی از فروشگاههای فروش پوشک و داروخانهها، قیمت پوشک در برخی برندها طی یک هفتۀ گذشته از ۲۴۰ هزار تومان به ۲۶۵ هزار تومان رسیده است.
🔹️دو هفتۀ پیش نیز همین برند پوشک ۲۱۰ هزار تومان قیمت خورده بود.
🔹️فروشندگان از تغییر بستهبندی برخی برندها همزمان با افزایش قیمت خبر دادند.
🔹️برخی از متصدیان داروخانه در سطح شهر میگویند که شرکتها به آنها اعلام کردند، طی هفتههای پیش رو باز هم قیمت پوشک بالا میرود.
🔺️🔻اختصاص ۱ میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به بخش سلامت
وزیر بهداشت:
🔹️با پیگیریهای صورتگرفته و موافقت مقام معظم رهبری، حدود یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به بخش سلامت اختصاص یافت.
🔹️همچنین، با حمایت مجلس نیز، بودجه ای برای حل بخشی از مشکلات این حوزه تأمین شد. بیمارستان ها نیز مبالغ زیادی از تامین اجتماعی مطالبه دارند.
🔹️باید به سمتی حرکت کنیم که بیماران بهجز درد بیماری، رنج دیگری متحمل نشوند. هماهنگی و یکپارچگی در برنامهریزیها، کلید دستیابی به این هدف است.
🔰 نسخه تسلیم در پوشش مذاکره با آمریکا(۱)
👤 #مسعود_اکبری
🔸جناب آقای عارف، معاون اول محترم رئیسجمهور اخیرا در جلسه شورای عالی روابط خارجی اظهارنظر قابل تأملی را مطرح کرده است. وی گفته است: «ما داوطلب ادامه تحریم نیستیم و توقع داریم که جامعه بینالملل از رفع تحریمها حمایت کند. ما اهل مذاکره و صحبت هستیم.» در هفتهها و روزهای اخیر، برخی دولتمردان همصدا با رسانهها و فعالین مدعی اصلاحات، طوری وانمود میکنند که کلید حل تمامی مشکلات، صرفا منوط به مذاکره است و تنها گزینه برای برونرفت از مشکلات موجود، مذاکره و توافق با آمریکاست. درباره اظهارنظر جناب آقای عارف و فضاسازی مدعیان اصلاحات، گفتنیهایی است که در ادامه به اختصار به آن میپردازیم:
🔻۱- در روزهای گذشته «ریچارد نفیو» مسئول سابق میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا که از وی به عنوان «معمار تحریمهای ایران» نام برده میشود، در یادداشتی در نشریه «فارن افرز» نوشت: «امروز جامعه بینالملل بر سر اعمال فشار بر ایران دچار تفرقه شده است. همچنان تحریمهای شدیدی علیه ایران وجود دارد، اما این تحریمها بهطور مداوم توسط چین، هند و روسیه نقض میشود.» نفیو در بخش دیگری از این یادداشت با جمعبندی معضلات حمله نظامی به ایران اظهار میدارد: «هزینههای بالای حمله به ایران نشان میدهد که ایالات متحده باید بار دیگر دیپلماسی را امتحان کند. مسئول سابق میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه تاکید میکند: «بنابراین مسیر امنتر تلاش دوباره برای مذاکره با ایران است.» تجربه ثابت کرده است که دولت آمریکا - هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان- در «مذاکره» به دنبال نتیجهای است که از طریق «جنگ» یا «تحریم» به دنبال آن بوده و چون نتوانسته از آن طرق، به نتیجه مطلوب خود دست یابد، راه سوم که همان مذاکره است را انتخاب کرده است. این رویکرد «سلطهجویانه» در یادداشت ریچارد نفیو نیز کاملا مشهود و ملموس است.
🔻۲- به عبارت دیگر، ساختار حاکمیتی آمریکا برای نیل به اهداف سلطهجویانه خود به ابزارهای مختلف متوسل میشود. «جنگ»، «تحریم» و «مذاکره» سه ابزار اصلی در این خصوص است. هدف مشترک در هر ۳ مورد نیز سلطهگری، غارتگری و دیکته کردن دستورات مستکبرانه به دیگر کشورها است.
🔸نشان به آن نشان که در دولت یازدهم و دوازدهم، به واسطه مذاکرات هستهای و امضای برجام، همزمان هم در صنعت هستهای بتن ریخته شد و هم تحریمها دو برابر شد. «وندی شرمن» دیپلمات ارشد آمریکایی و از اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا - مرداد ۱۳۹۷- در مقالهای در نشریه فارن افرز نوشت: «کاری که برجام با برنامه هستهای ایران کرد، جنگ هم نمیتوانست انجام دهد.»
🔸شرمن در بخش دیگری از این مقاله نوشته بود: «زمانی که گفتوگوهای چندجانبه سال ۲۰۱۳ (همزمان با آغاز به کار دولت روحانی) از سر گرفته شد، چندین سال از وضع تحریمهای شدید علیه تهران میگذشت؛ اما با وجود همه این تحریمها، ایران تعداد سانتریفیوژهای خود را به ۱۹ هزار رسانده بود. تحریمها تاثیری در برنامه هستهای ایران نداشت.»
🔻۳- جناب آقای عارف تاکید کرده که ما اهل مذاکره و صحبت هستیم. این اظهارنظر کاملا صحیح و دقیق است. اما مسئله اینجاست که آمریکا و تروئیکای اروپایی، اهل مذاکره برای رسیدن به نتیجه «برد-برد» نیستند. اگر طرف غربی اهل مذاکره «برد-برد» بود، ما شاهد خسارت توافق سعدآباد در دولت مدعی اصلاحات و خسارت محض برجام در دولت مدعی اعتدال نبودیم، این دو توافق «عبرتآموز» بیش از پیش ثابت میکند که آمریکا و تروئیکای اروپا برای مذاکره، اهلیت ندارند.
🔻۴-کارشناسان و منتقدان دلسوز در ماههای اخیر بارها به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که به جای تکرار رویکرد خسارتبار در برجام و سعدآباد، مدل موفق «سیاست خارجی دولت شهید رئیسی» را به عنوان الگوی خود در پیش بگیرد.
🔸عضویت رسمی ایران در سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای، عضویت رسمی ایران در گروه بریکس، آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده ایران، امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، راهاندازی کریدور شمال - جنوب، امضای موافقتنامه جامع همکاری اقتصادی با چندین کشور، کسب تراز تجاری مثبت در تعامل اقتصادی با دیگر کشورها، تحول در دیپلماسی منطقهای و روابط رو به رشد با کشورهای همسایه و... تنها بخشی از کارنامه موفق دولت شهید رئیسی در سیاست خارجی است.
🔻
🔰 نسخه تسلیم در پوشش مذاکره با آمریکا(۲)
👤 #مسعود_اکبری
🔸نکته مهم اینجاست که این موفقیتها به واسطه کنار رفتن دستاندازها و موانعی از جمله برجام و FATF به وقوع پیوست.
🔻۵- یکی از تکنیکهای جنگ هیبریدی (جنگ ترکیبی) نظریه برجستهسازی (agenda setting) است. «ژودیت لازار» نویسنده کتاب «افکار عمومی» (Opinion publique) در بخشی از این کتاب در شرح این نظریه آورده است: «ممکن است در اغلب اوقات، رسانهها موفق نشوند به اشخاص بگویند که چگونه فکر کنند، اما با تأثیر فوقالعادهای که بر آنها دارند میتوانند بگویند به چه چیز باید فکر کنند.»
در این تکنیک رسانهای که حتی میتوان آن را یک شگرد پراستفاده در عملیات روانی نیز تلقی کرد، تمرکز بر تعداد انگشتشماری از موضوعات و سوژهها باعث میشود تا بخش قابلتوجهی از افکار عمومی در یک فضای کانالیزه شده قرار گرفته و این موضوعات را بسیار مهمتر از سایر موضوعات تلقی کنند.
🔸به عنوان نمونه دشمن در پی آن است تا بهرهمندی از «نظریه برجستهسازی» اینگونه القا کند که ریشه حل تمامی مشکلات مردم ایران در مذاکره و توافق با آمریکا نهفته است. متاسفانه این شگرد دشمن، از سوی طیف تندروی مدعی اصلاحات در داخل نیز دنبال شده و همین خط عینا در روزنامهها و سایتهای خبری این طیف تکرار میشود. و صدافسوس که برخی دولتمردان نیز با اظهارات خود - که به عقیده نگارنده به هیچ عنوان از روی عمد نیست و سهو لسان است - به این «عملیات روانی خطرناک» ضریب میدهند.
🔸۶- رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به مسئله مذاکره با آمریکا سخن گفتهاند. به عنوان نمونه ایشان - ۳۰ تیرماه ۱۳۹۷- در دیدار سفرا و مسئولان وزارت امور خارجه فرمودند: «تصور حل مشکلات کشور با مذاکره یا رابطه با آمریکا، خطایی واضح است. آمریکا با اصل نظام اسلامی مشکل اساسی و مبنایی دارد، ضمن اینکه کشورهای فراوانی در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین هستند که با آمریکا رابطه دارند اما همچنان با مشکلات فراوان دست بهگریبانند.»
🔸در یک نمونه دیگر، رهبر حکیم انقلاب - ۲۸ مهر ۱۳۹۵- در دیدار نخبگان علمی جوان فرمودند: «آیا اگر شما در قبال مسئله هستهای عقبنشینی کنید، مسئله شما با آمریکا تمام میشود؟ نه آقا، قضیّه موشک پیش میآید که چرا موشک دارید، بعد قضیّه مقاومت پیش میآید؛ این قضایا را اگر حل کردید و عقبنشینی کردید، یک قضیّه دیگر پیش میآید، مثلاً قضیّه حقوق بشر پیش میآید؛ قضیّه حقوق بشر را اگر حلّوفصل کردید و گفتید خیلی خب، ما در حقوق بشر طبق معیارهای شما عمل میکنیم، قضیّه دخالت دین در دستگاه دولت پیش میآید؛ مگر ول میکنند شما را؟ حضور یک نظام در یک کشوری با این وسعت، با این جمعیّت، با این امکانات را - که اینها استثنائی است - نمیتوانند تحمّل کنند.»
🔻۷- ریشه حل مشکلات کشور، نه در مذاکره و توافق با آمریکا، بلکه در بهکارگیری افراد مؤمن، متخصص و انقلابی و پرهیز از بهکارگیری افراد غیرمتخصص و زاویهدار در مناصب حساس و کلیدی است. ریشه حل مشکلات کشور، دیپلماسی پویا و مقتدرانه است، ریشه حل مشکلات کشور، اعتماد به جوانان و تکیه بر توان داخلی است. ریشه حل مشکلات کشور، پرهیز از تکرار عبرتهای گذشته است.
این را هم فراموش نکنیم که در دنیایی که به واسطه اقدامات مخرب و جنایتکارانه دولتهای سلطهگر، «قانون جنگل» بر آن حاکم است، این اقتدار و دیپلماسی عزتمندانه است که احترام میآورد و نه پالس مذاکره از روی ضعف.
🔸از این روی میتوان گفت کسانی که علیرغم اینهمه سند و نشانه مبنی بر عدم تعهد آمریکا، همچنان از مذاکره با آمریکا سخن میگویند، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه نسخه تسلیم را در پوشش مذاکره تجویز میکنند.
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 محاکمه اسرائیل جهانی شد ۱۰ کشور ۵۰ صهیونیست را دادگاهی میکنند
🔸سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی میگوید، حدود ۵۰ شکایت از نظامیان صهیونیست در ۱۰ کشور جهان ثبت شده است. به همین دلیل، مقامات امنیتی رژیم نسبت به بازداشت نظامیان صهیونیستی در کشورهای جهان هشدار دادهاند.
🔸یک روز پس از این که اعلام شد، دو کشور برزیل و شیلی محاکمه دو صهیونیست را کلید زدهاند، حالا خبر رسیده است، ۱۰ کشور محاکمه ۵۰ صهیونیست را کلید زدهاند!
🔻به گزارش «فارس»، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منابع خود اعلام کرد، حدود ۵۰ شکایت علیه سربازان ذخیره در ارتش رژیم اسرائیل در خارج از اراضی اشغالی در ۱۰ کشور اقامه شده است، اما تاکنون هیچ سربازی بازداشت نشده است.
🔸این رسانه به نقل از منابع آگاه عنوان داشت: «تلاشها برای اقدامات حقوقی علیه نظامیان ارتش اسرائیل در خارج افزایش یافته است.» طبق این گزارش، نگرانی شدیدی نسبت به صدور دستور بازداشتهای گروهی علیه نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در «کشورهای دوست» وجود ندارد.
🔸در همین راستا، شبکه المیادین نیز به نقل از رسانههای صهیونیستی گزارش داد که چهار نظامی این رژیم در آفریقای جنوبی، سریلانکا، برزیل و فرانسه به اتهام ارتکاب جنایتهای جنگی در معرض تحقیقات و تفتیش قرار گرفتند. طبق گزارش شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی: «این تحقیقاتی که سربازان در معرض آن قرار میگیرند، آغاز یک واقعیتی است که برای مدت طولانی با ما همراه خواهد بود.»
🔸همزمان خبر رسیده است که، خانوادههای این نظامیان جنایتکار به «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر و «هرتزی هالیوی»، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی پیام فرستادهاند که: «ما بارها نسبت به خطر دادگاههای بینالمللی که سربازان را تهدید میکند هشدار داده بودیم، اما کابینه اقدامات کافی را برای حفاظت از آنها انجام نداده است.
🔰 اعتماد: ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد هستند(!)
🔸در حالی که آمریکا و اروپا اعتنایی به شیدایان مذاکره ندارند و حتی پیروزی آقای پزشکیان را هم در انتخابات تبریک نگفتهاند، روزنامه اعتماد مدعی شد: آمریکا و غرب احتمالا به دنبال توافقی هستند که منافع نسبی ایران را نیز تامین کند و ماهیتی برد- برد داشته باشد(!)
🔸روزنامه اعتماد (وابسته به رئیس شورای اطلاع رسانه دولت) در یادداشتی نوشت: «به طور قطعی یکی از مسائلی که سیاست خارجی آمریکا و منافع این کشور را برای چندین دهه تحت تاثیر قرارداده، ایران است. برای ترامپ و دولتش، پایان دادن به این مسئله از اهمیت و اولویت برخوردار خواهد بود. بنابراین باید انتظار داشت که ایران و آمریکا در دوره جدید وارد یک رودررویی جدی شوند. به طور طبیعی در نتیجه بازی جدید ایران و آمریکا، فقط دو کشور تعیینکننده نیستند. در این بازی، قدرتهای بزرگ مانند روسیه، چین، اتحادیه اروپا و قدرتهای اروپایی، تحولات ژئوپلیتیکی خاورمیانه و قدرتهای آن، لابیها و گروههای فشار داخلی ایران و آمریکا، همه نقشآفرین هستند.
🔸اعتماد در پایان با عباراتی کلیشهای مینویسد: «دولت آینده ترامپ، هرچند سیاستهای سختگیرانهتری علیه ایران اتخاذ خواهد کرد، اما این به معنای بن بست کامل نیست. ایران با اتخاذ راهبردی مستقل، باز کردن درهای مذاکره مستقیم و انجام اصلاحات داخلی، میتواند از این بحران عبور کند. این مسیر، هرچند دشوار و پرچالش، میتواند به تامین منافع ملی، کاهش فشارهای بینالمللی، و ایجاد امید در جامعه ایرانی منجر شود».
🔸درباره این یادداشت آرزواندیشانه باید یادآور شد که برجام را نه روسیه و چین و هیچ دولت دیگری، بلکه ترامپ زیر پا گذاشت چون به واسطه اروپا تضمین گرفته و مطمئن شده بود که دولت روحانی در برجام میماند. او با فشار حداکثری، دنبال دیکتههای افزونتر بود و حالا هم میخواهد همان مسیر را دنبال کند. یعنی اینگونه نیست که نفس مذاکره، بدلیل فشار تحریمی باشد بلکه همواره به عنوان مکمل هم عمل کردهاند و ادعای اینکه مذاکره، فشار را کاهش میدهد، خود فریبی بلکه فریب مخاطبان است.
🔸با وجود واقعیتهای روشن، جای تعجب و تاسف است که روزنامه غربگرا درباره عبرتهای مسیر گذشته میگوید «ایران باید از تکرار اشتباهاتی مانند اعتماد بیش از حد به قدرتهایی چون روسیه و چین پرهیز کند»! انگار که چین و روسیه تحریمهای ضدایرانی را وضع کردند یا زیر تعهد خود در برجام برای برداشتن تحریمها زدند و بر شمار آنها افزودند!
🔸نکته بعدی این که اعتماد هم ادعا میکند دولتهای اروپایی سعی در متشنج ساختن بازی ایران و آمریکا خواهند کرد و هم میگوید آمریکا و غرب احتمالا به دنبال توافقی هستند که منافع نسبی ایران را تامین کند و ماهیتی برد- برد داشته باشد! در حالی که آنها متحد با هم حقوق مسلم ایران را نقض کرده و به کلاهبرداری بزرگ دست زدهاند، نویسنده نابغه از کجا فهمیده که آمریکا و اروپا دنبال توافق برد- برد برای تامین منافع ایران هستند؟
🔰چرا دولتیها سخنان رهبری را تحریف میکنند؟
🔸سخنگوی دولت امروز در نشست خبری خود مذاکره برای رفع تحریم را دستورالعمل رهبر انقلاب عنوان کرد و گفت: موضوع مذاکرهای که در حل انجام است طبق دستوری که مقام معظم رهبری بارها فرمودند که برای رفع تحریمها حتی ساعتی را هم به عقب نیندازید در راستای رفع تحریمهاست.
🔸اما رهبری هرگز «بارها» چنین چیزی را نفرمودند. اشاره خانم سخنگو و سایر دولتمردان در این زمینه به سخنان ۱۶ آذر ۱۳۹۹ رهبر انقلاب است که فرمودند: «اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم.» اما رهبر انقلاب بلافاصله به مسئولین توصیه کردند که به این موضوع نیندیشند و به خنثیسازی تحریمها فکر کنند:
🔺رفع تحریم دست دشمن است، و خنثیٰ کردن تحریم دست ما است؛ غیر از این است؟ ما که نمیتوانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند امّا خودمان میتوانیم این تحریم دشمن را خنثیٰ کنیم. پس این مقدّم است، این درست است؛ بیشتر دنبال این باشیم.
🔺البتّه نمیگویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ چرا، واقعاً اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم. البتّه چهار سال است تأخیر شده [یعنی] از سال ۹۵ بنا بوده همهی تحریمها یکباره برداشته بشود [امّا] تا الان نه فقط برداشته نشده، زیاد هم شده.
🔺امّا به این نیندیشید؛ عمده به خنثیٰ کردن تحریم بیندیشید که دست شما است و شما میتوانید این کار را بکنید... این توصیهی من است.
🔸رهبر انقلاب سه هفته پیش از این سخنرانیشان نیز مسیر «رفع تحریم با مذاکره» را «بی نتیجه» خواندند و ۴ آذر ۱۳۹۹ مسئولان را توصیه به خنثیسازی تحریمها کردند:
🔺مسئلهی رفع تحریم را -که مسیر اوّل است- ما رفتیم. ما چند سال مذاکره کردیم، اثر نکرد؛ ملاحظه میکنید دیگر. ... رئیسجمهور آمریکا آن وقت به این شخص واسطه گفته بود [برای رفع تحریمها] هفت هشت ماه وقت میخواهم، که حالا هفت هشت سال بیشتر گذشته از آن وقت و تحریمها کم که نشده، زیاد هم شده.
🔺یک مسیر، مسیر خنثیٰ کردن تحریم است. ... در هر صورت، ما بنا را بر این بگذاریم که بنا نیست گشایشی بشود. ... بله، [این مسیر] سختیهایی دارد و ممکن است مشکلاتی را برای جامعه و برای مسئولین، در ابتدای کار به وجود بیاورد؛ امّا خوشعاقبت است. ... آن طرف مقابلی هم که تحریم کرده، وقتی دید تحریمش بیاثر بوده، یواشیواش [آن را] برمیدارد.
🔸با این حساب معلوم نیست مسئولان دولتی با چه هدفی دست به تحریف سخنان صریح رهبری و خوانش گزینشی طبق تمایلات خود میزنند!
🔰 ارزانسازی دستوری پیشکش! گرانیهای دستوری را توجیه نکنید
🔸روزنامه حامی گرانیهای دستوری در حوزه ارز و خودرو و...، مدعی شد ارزانی با دستور به دست نمیآید!
🔸روزنامه غربگرای دنیای اقتصاد که از رها سازی قیمتها دفاع میکند، تیتر نخست خود را به «توهم ارزانی با دستور» اختصاص داد و با ادعای اینکه راهحل قیمتهای بالا، نرخگذاری نیست، نوشت: تعیین سقف قیمت، یک سیاست محبوب در مواجهه با تورم است. سیاستمداران با این کار جدیت خود را در اهمیت دادن به معاش مردم نشان میدهند و شهروندان مضطرب، خبر مقابله با گرانی را التیامی بر نگرانیهایشان تلقی میکنند. با این حال نتایج سیاست تعیین سقف قیمت با محبوبیت آن تناسبی ندارد.
🔸توجیهتراشی مداوم روزنامه دنیای اقتصاد برای رهسازی قیمتها تحت برچسب سرکوب قیمتها یا ارزانسازی دستوری در حالی است که هم طیفان این روزنامه در دولتهای مختلف، هرگاه سر کار آمدهاند با ادعای تعدیل اقتصادی و واقعیسازی قیمتها، چراغ سبز گرانسازی دولتی را داده و موجب جهش نرخ تورم و ثبت رکوردهای تورمی در دولتهایی مانند هاشمی و روحانی شدهاند اما در مدت زمانی کوتاه مجدداً ادعا کردهاند قیمتها واقعی نیست و باز هم باید آزاد و واقعیتر شود. آنها در دولت پزشکیان نیز مغالطه مشابهی را مرتکب میشوند.
🔸چنان که روزنامه دنیای اقتصاد پیش از این، در چند نوبت به بهانه اینکه گرانسازی موجب رشد [بادکنکی و غیر واقعی] در بورس شده، از بخشنامههای دولتی برای گران شدن قیمت خودرو و حذف نرخ ارز نیمایی (گران شدن ارز) دفاع کرده و جالب آن که این منطق، قربانیکردن منافع ۸۵ میلیون نفر و تحمیل فشارهای تورمی به آنها محسوب میشود.
نگاهی به مسئولیتها، فعالیتها و افتخارات «سعید ایران» ؛ بنیانگذار پژوهشگاه رویان
🔰 «کاظمی آشتیانی»؛ دانشمندی که الگوی جهاد علمی شد
🔸جهادگر فقید دکتر «سعید کاظمی آشتیانی» مردی بود که با تمام توان خود در توسعه عرصههای علم و دانش کشور افتخار آفرید تا نام ایران همواره بر فراز قلههای افتخار علم و دانش بدرخشد.
🔸به گزارش جهاد دانشگاهی، این روزها ایام نوزدهمین سالگرد درگذشت زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، جهادگر فقیدی است که با اقداماتی که در طول حیات خود انجام داد و دستاوردهایی که از خود به یادگار گذاشت، پرچم ایران اسلامی را در جهان بر فراز قلههای علم و دانش به اهتزاز درآورد.
🔸تهرانِ سال ۱۳۴۰، در نخستین روز از فروردینماه شاهد به دنیا آمدن پسری بود که آثار نبوغ از همان سنین نوجوانی و جوانی در وی قابل مشاهده بود تا آنجاکه با ورود به دانشگاه در سن ۱۸ سالگی و در ادامه همزمان با دوران دانشجویی و حتی بعدها که به دلیل انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها در جبهههای نبرد حضور داشت، در هنرستانهای «پیام امید» و «آزادی فلسطین» به تدریس ادبیات و بینش اسلامی پرداخت. این جوان کسی نبود جز دکتر سعید کاظمی آشتیانی.
🔸راهاندازی کلینیکهای پزشکی و مراکز خدمات علوم آزمایشگاهی و درمانی ارزانقیمت در مناطق فقیرنشین تهران، کیش و زاهدان از جمله اقدامات جهادگرانه زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی بود. ویژگی با ارزش مراکزی که جهاد دانشگاهی راه انداخت این بود که کمتر از مراکز دیگر پول میگرفتند. البته بودجههای جهاد، آنهم در زمان جنگ کفاف این نوع کارها و تخفیفها را نمیداد، ولی سعید از خیّران کمکهای مالی میگرفت و صرف این مراکز میکرد. با به ثمر نشستن این ایدهها و تلاشها کمکم مسیر آینده سعید کاظمی آشتیانی شکل میگرفت؛ یعنی اتکا به دانش و توانمندی جوانان بااستعداد و میدان دادن به آنها در کنار جذب سرمایه برای رفع نیازهای پزشکی.
🔸وی با توجه به هوش بالا و توان مدیریتی که داشت موفق شد مراکز درمانی متعددی را تأسیس کند که پژوهشگاه رویان یکی از مهمترین آنها بود، پژوهشگاه رویانی که با درمان ناباروری، چشم و چراغ هزاران زوج به حساب میآمد. موفقیتهای چشمگیر در حوزه روشهای پیشرفته ناباروری و همچنین تولید و تکثیر و انجماد سلولهای بنیادی جنینی و نیز شبیه سازی حیوانات نتیجه همین روحیه دکتر سعید کاظمی آشتیانی بود.
🔸یک سال بعد از تأسیس رسمی رویان، درمان ناباروری با روش «آیویاف» نتیجه داد و اولین نوزاد به دنیا آمد. اولین نوزاد لقاح آزمایشگاهی «سیمین» نام گرفت و دلیل انتخاب این نام، قرار گرفتن ساختمان کوچک رویان در کوچهای به نام سیمین بود.
🔸دکتر کاظمی آشتیانی در طول حیات ۴۴ ساله خود منشأ فعالیتها و افتخارات بزرگی بود و مسئولیتهای مهمی را در حوزه دانشگاهی بر عهده داشت.
🔸تمام اینها را گفتیم که بگوییم؛ نام زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی همواره در روشنای ذهنهای آگاه و متعهدی که دغدغه نام ایران و ایرانی را دارند، خواهد درخشید. چراکه سعیدِ ایران اگر عمر کوتاه ۴۴سالهای داشت اما به بلندای تاریخ در عرصه علم، دانش و پژوهش به خصوص حوزه سلولهای بنیادی، اقدامات بزرگ و مهمی را انجام داد و دستاوردهای چشمگیری به ثمر رساند که نام جمهوری اسلامی ایران و ایرانی را بر قلههای افتخار جهان خوش آوازه کرد و پرچم کشورمان را در دنیا به اهتزاز درآورد.
✨ ﴾﷽﴿✨
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
#هفت_شهر_عشق