13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍پاسخ به همه سوالات و شبهات درباره قرارداد همکاری ایران و چین، در یک مستند
🔹چراشیفتگان غرب سرباز رسانه ای تحریمگرهاهستند
🍂🥀 دهم فروردین سالگرد رحلت ، ژعیم حوزه علمیه قم، حضرت آیت الله العظمی حاج آقا حسین بروجردی ، رحمت الله علیه ، در سال ۱۳۴۰ شمسی گرامی باد.
🌺 حضرت آیت اللَّه العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی در حدود سال ۱۲۵۴ ش (۱۲۹۲ ق) در بروجرد به دنیا آمد و پس از فراگیری مقدمات در زادگاه خود راهی نجف اشرف گردید.
🌼 ایشان در نجف از استادان نامدار زمان از قبیل آخوند خراسانی، شیخ الشریعه اصفهانی و سیدمحمدکاظم یزدی استفاده برد و به مدارج والای علمی و فقهی دست یافت.
🌹آیت اللَّه بروجردی پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد، در بروجرد سکنی گزید و به امور علمی و مذهبی پرداخت. اما پس از مدتی، به اصرار فضلای حوزه علمیه قم، در سال ۱۳۲۴ ش راهی آن حوزه مبارک گردید و زعامت آن را به عهده گرفت.
🌿 حضور ایشان بر مسند زعامت حوزه علمیه مانع اجرای نقشه های خائنانه رژیم پهلوی بود و شاه تا زمان حیات معظم له از اجرای برنامه های ضد دینی خود به صورت آشکار اجتناب می کرد.
🕯آیت اللَّه بروجردی سال های متمادی بر مسند تدریس تکیه زد و شاگردان فراوانی را تربیت کرد که حضرات آیات: شهید مرتضی مطهری، سید محمد حسینی بهشتی، جعفر سبحانی، علی پناه اشتهاردی، حسین نوری همدانی، ناصر مکارم شیرازی، مجتبی محمدی عراقی، سید مصطفی صفایی خوانساری و ده ها عالم فاضل از آن جمله اند.
📚 همچنین آثار متعددی از این فقیه فرزانه به یادگار مانده اند که برخی از آنها بدین قرارند:
📖 جامع احادیث شیعه، طبقات رجال و حاشیه برکفایه.
🍂🥀 سرانجام این عالم ربانی و مرجع عظیم در دهم فروردین سال ۱۳۴۰ ش برابر با ۱۳ شوال ۱۳۸۰ ق در ۸۶ سالگی درگذشت و پس از تشییعی باشکوه، در کنار مسجد اعظم قم که از آثار ماندگار ایشان است به خاک سپرده شد.
💐 هدیه به روح مطهر این عالم مهذب ، فاتحة مع الصلوات.
پرده برداری از رسوایی اخلاقی نخست وزیر انگلیس
🔹 زنی که خود را معشوقه پیشین نخست وزیر انگلیس معرفی میکند ابعاد تازهای را از رابطه غیر اخلاقی و خیانت به همسر سابق بوریس جانسون، فاش کرده که در فضای افکار عمومی انگلیس خبرساز شده است.
🔹 خانم «جنیفر آرکوری» که پیشتر ادعای رابطه خاص با بوریس جانسون را مطرح کرده بود، در گفت وگو با ساندی میرور گفته که نخست وزیر انگلیس، زمانی که همسر سابقش « مارینا ویلر » سرکار بوده، به او خیانت کرده است.
🔹 مدل سابق و تاجر زن آمریکایی اعتراف کرده که با جانسون رابطه عاشقانه داشته و در یک مورد درست دقایقی پیش از آنکه ویلر وارد خانه شود، محل را ترک کرده است. جانسون در دوره مورد ادعای آرکوری شهردار لندن بوده است.
🔴 روحانی دقیقا از کدام مدل اداره اپیدمی میگوید
✍️ #سیده_فاطمه_حبیبی
🔹 روحانی دقیقا چه چیز را میخواهد درکتب دانشگاهی ثبت کند؟
از کدام مدل اداره کرونا میگوید؟
🔸 از همان ابتدای همه گیری کرونا، که جنابشان از پذیرفتن مسئولیت ریاست ستاد مقابله با کرونا سرباز میزدند و نمکی بخت برگشته حیران نمیدانست چکار کند. تا اینکه با نامه رهبری، مجبور به پذیرش مسئولیت شد. بعدش هم هرچه دیدیم ناله و التماس وزیربهداشت بود.
✅ وقتی سیاه ترین روزهای کرونایی در ماه آبان رقم میخورد تا جاییکه روزانه بیش از 450 نفر قربانی میشدند، بنا به گفته شاهدان از جمله سید نظام الدین موسوی نماینده مجلس، شخص رئیس جمهور مخالف تعطیلی کشور بود.
🔹 تا اینکه بالاخره،پس از آنکه در 26 آبان 486 نفر جان دادند، پس از یک ماه التماس و اصرار وزارت بهداشت، با یک هفته تعطیلی نسبی کشور موافقت شد.
🔸 تصمیمی که اگر در فرسایش زمانی نمی افتاد، پشت دیوار روحیه اعلی حضرتی روحانی گیر نمیکرد و زودتر گرفته میشد، شاید اکنون تعدادی از صدها قربانی آبان ماه، زنده بودند.
✅ اکنون هم در حالیکه وضعیت شهرها یکی پس از دیگری به حالت قرمز و نارنجی در می آید، با لبخند و چراغ سبز روحانی، مردم راهی سفر شده اند.
🔹 موج شدیدی از جمعیت شناور، در کشور شکل گرفته که بی شک کمترین پیامدش جابجایی ویروس، و رشد و جهش بیشتر آن است
🔸 اینها تنها خلاصه ای کوتاه از شیوه مدیریت کرونا توسط دولت تدبیر و امید، در طول یکسالی است که از همه گیری کرونا میگذرد.
مدیریتی بر مبنای التماس و قسم و ناله وزیر بهداشت و روحیه اعلی حضرتی رییس جمهور؛
💢 روحانی اگر میخواهد بعنوان عبرت تاریخی در اداره یک اپیدمی نامش را در کتب درسی ثبت کند، حرفی نیست. گرچه بدون این کار هم عبرتی ماندگار در تاریخ خواهد بود.
#اخبار_انتخاباتی
🛑حزب ما، طرفدار لاریجانی نیست
🔺مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی:
🔹 اظهارات برخی اعضای حزب در حمایت از شخصیتهای سیاسی نظرات شخصی است. این موضوع شایعهای بیش نیست و هیچکس در حزب کارگزاران تا امروز از علی لاریجانی طرفداری نکرده است.
ما طیف راست نداریم و هیچکدام از ما اکنون در پی حمایت از آقای لاریجانی نیستیم. ضمن اینکه این موضوع از ارزشهای آقای لاریجانی کم نمیکند. آقای لاریجانی شخصیتی قابل احترام و مفید برای کشور است، ولی رابطه جناحی با ما ندارد.
🔹تصمیمی که ما تا امروز گرفتیم حمایت از یک نامزد اصلاحطلب است و به اندازه کافی هم ظرفیت داریم. بهتر است آقای لاریجانی نامزد جناح اصولگرا باشد و حتماً هم در جناح اصولگرا طرفداران خیلی جدی دارد.
قرارداد ایران و چین؛ چرا آمریکا با اتحاد شیر و اژدها مخالف است؟
سند همکاری ایران و چین اوایل تابستان سال گذشته سر و صداهای زیادی را به پا کرد، ولی علیرغم شیطنتهای برخی رسانههای غربی قرارداد تهران و پکن برای آسیا بسیار مهم است.
قرارداد ایران و چین؛ چرا آمریکا با اتحاد شیر و اژدها مخالف است؟
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- امیر قشقایی، همزمان با سفر«شی جین پینگ» رئیسجمهور چین به ایران، در بهمن ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیهای سطح روابط را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء دادند. براساس پیشنهاد طرف ایرانی به منظور تنظیم روابط بلندمدت با چین در بازه زمانی ۲۵ ساله و موافقت طرف چینی، طرفین در بند ۶ بیانیه مذکور تمایل و آمادگی خود را برای رایزنی و مذاکره به منظور انعقاد سند همکاری بلندمدت اعلام کردند.
بعد از این سفر، محمدجواد ظریف به تهیه پیشنویس برنامه جامع همکاری بین ایران و چین پرداخت و در سفری که در سال ۹۸ به چین داشت، این پیشنویس را تحویل دولت این کشور داد. طرف چینی نظر نهایی خود را در نیمه اول سال ۹۹ به تهران اعلام کرد و در نهایت در سوم تیر سال گذشته هیأت دولت مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطاء کرد. پس از آنکه این سند برای تایید نهایی به چین فرستاده شد، تغییرات نهایی انجام شد و درنهایت مقرر شد تا در فروردین ماه ۱۴۰۰ این معاهده به امضای طرفین قرارداد برسد.
سند همکاری ایران و چین
سند همکاری جامع، بین ایران و چین امضا میشود
در جدیدترین خبر«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از سفر «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین به تهران خبر داد و گفت که رئیس دستگاه دیپلماسی چین به دعوت «محمدجواد ظریف» همتای ایرانی خود روز جمعه ششم تا شنبه هفتم فروردین ماه جاری به تهران سفر خواهد کرد.
وی همچنین اعلام کرد که وانگیی ضمن دیدار و گفتگو با همتای ایرانی خود با حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز دیدار خواهد کرد و بررسی راهکار تقویت مشارکت راهبردی دو کشور و تبادل نظر در خصوص تحولات بینالمللی و منطقهای را دستورکار گفتوگوهای طرفین در این سفر برشمرد. در نهایت نیز قرار است برنامه ۲۵ ساله به امضای وزرای خارجه دو کشور برسد.
خطیبزاده با بیان اینکه این سند دارای نقشه راه کامل است، گفت: این سند دارای ابعاد اقتصادی و سیاسی است. در این سند به ابعاد اقتصادی که محور اصلی سند است، همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف و مشارکت ایران در ایده کمربند- راه چین توجه شده است و محوریت خاصی برای توجه به بخشهای خصوصی دو کشور در نظر گرفته شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تأکید کرد: البته هیچ مشارکت جامع راهبردی شکل نمی گیرد مگر آنکه زمینه دقیق فرهنگی و مردمی و رسانه ای شکل گیرد که در بخش فرهنگی سند، به آن توجه شده است. انتظار داریم این سند به عنوان سند بالادستی به عنوان نقشه راه در ۲۵ سال آینده روابط ایران و چین باشد.
محتوای سند ۲۵ ساله و حواشی پیرامون آن
این سند در چارچوب یک برنامه برای بازه زمانی بلندمدت ۲۵ ساله تهیه و تنظیم شده و در آن طرفین بر یک نقشه راه و افق روابط همهجانبه به منظور تحقق مشارکت جامع راهبردی و ارتقای عملی آن توافق کردهاند. سند مذکور را باید برنامهای سیاسی، راهبردی، اقتصادی و فرهنگی خواند که ابعاد همهجانبه روابط را در افقی بلندمدت دنبال میکند. ستون مرکزی قرارداد این است که چین ۲۸۰ میلیارد دلار برای توسعه بخش های نفت، گاز و پتروشیمی ایران هزینه میکند. همچنین یک سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد دلاری دیگر هم برای بهروز رسانی زیرساختهای حمل و نقل و تولید ایران امضا شده است که در ابتدای هر دوره پنج ساله طبق توافق دو طرف پرداخت خواهد شد .
نکته اصلی این ماجرا اما پیرامون بحثها و حواشی بود که در کنار عقد این قرار داد در رسانهها بهپا شد و اکثر آنها که معاند یا غربی بودند، این قرارداد را به ضرر ایران و ایرانی دانستند. شروع این حواشی از اظهارنظرات محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق کشورمان بود. او سند همکاری ایران و چین را ترکمانچای ۲ خواند و با قیاس دولت روحانی با حکومت قاجار این معاهده را خیانتی به کشور دانست. درحالی که گویا آقای احمدینژاد تنها برای زیر سوالبردن دولت روحانی به محکومیت این سند پرداخته بود. وگرنه با نگاهی سرانگشتی میتوان فهمید که سند همکاری در تمامی زمینهها دوطرفه پیش میرود و دو دولت هرکدام سهم مشخصی از این همکاری خواهند داشت. رسانههای غربی نیز به شایع پراکنیهای بسیاری در این باره پرداختند که درنهایت با منتشرشدن پیشنویس این همکاری بسیاری از ابهامات آن برطرف شد.
این همکاری چه عایدی برای طرفین دارد؟
نگاهی گذرا به عملکرد چین به عنوان یکی از اعضای برجام و برخوردار از حق وتو، نخستین م
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب (۱)
🔶 در این پرونده مسائل مختلفی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در اولین بخش از پرونده #انتخابات_۱۴٠٠، به نقش سیاستهای اقتصادی روحانیونِ رئیس جمهور (#هاشمی_رفسنجانی، #محمد_خاتمی و #حسن_روحانی) و دولتهای آنان که دارای اندیشه لیبرال سرمایه داری بودند، پرداخته میشود.
🔶 در قسمت اول، سیاستهای اقتصادی دولت هاشمی رفسنجانی مورد بررسی قرار میگیرد.
♨️ پس از جنگی هشت ساله و انقلابی که تار و پود همه چیز را درنوردیده بود، اهتمام هاشمی رفسنجانی و دولتش به ساخت و عمران زیرساختها از ساخت سد، راه و جاده، نیروگاه و توسعه فرودگاهها گرفته تا راهاندازی کارخانههای صنعتی بازمانده از تولید، سبب شد از سوی عدهای «سردار سازندگی» نامیده شود.
♨️ اما این همه ماجرا نبود، با هاشمی رفسنجانی، اقتصاد ایران تغییری عمیق و معنادار را تجربه کرد.
♨️ مهمترین پیامد روی کار آمدن دولت هاشمی رفسنجانی را در سال ۱۳۶۸، تغییر اقتصاد ایران از اقتصاد مکتبی و ایدئولوژیک به اقتصاد لیبرالی در جهان بود.
♨️ منطق اقتصادی آنگونه که در کشورهای غربی وجود دارد، برای نخستین بار در دوره هاشمی رفسنجانی به میان محافل جمهوری اسلامی آمد.
♨️ هاشمی رفسنجانی و اطرافیان او از اندیشههای اقتصادی ارائه شده از سوی #صندوق_بینالمللی_پول و #بانک_جهانی تغذیه میکردند. به روایت بانک جهانی دولت هاشمی در دومین سال دوره اول (١٣٦٩) رشد تولید ناخالص داخلی را به حدود ١٤ درصد رساند ولی این رشد ثباتی نداشت و در سالهای بعد حتی منفی هم شد.
ادامه دارد...
امضای قراردادی، دوکشور توافق کردند ترجمه ۵۰ اثر ادبی را بصورت متقابل در ایران و چین منتشر نمایند. این بدان معناست که تا پنج سال آینده ترجمه چینی ۵۰ اثر ادبی فاخر کشورمان در چین منتشر خواهد شد.
زیت سند همکاری را آشکار میکند. پکن باوجود تلاش آمریکا برای تحریم و انزوای ایران، نه تنها روابط اقتصادی خود را با تهران قطع نکرد و به خرید نفت ایران ادامه داد که در شورای امنیت نیز بارها قطعنامه پیشنهادی ترامپ مبنی بر فعال کردن «مکانیسم ماشه» و تداوم «تحریم تسلیحاتی» را در کنار روسیه وتو کرد. این در حالی است که کشورهای اروپایی در خوشبینانهترین حالت رای ممتنع دادند و در اجرای سازوکارهای مالی و اقتصادی همچون «اس پی وی» و «اینستکس» ناکام ماندند.
مزیت دیگر سند همکاری، افزایش تولید نفت و گاز از میادین مهم ایران از جمله توسعه فاز ۱۱ میدان نفتی پارس جنوبی است که پیشتر شرکت فرانسوی توتال به دلیل تحریمهای آمریکا، همکاری با تهران را قطع و ایران را ترک کرد. این در حالی است که چین توافق کرده واردات نفت ایران را در دوره تحریمهای آمریکا افزایش دهد .
موارد اشاره شده تنها گوشهای از نکات مثبت و منافع حاصل از اجرای سند همکاری ۲۵ ساله برای ایران بود که گویا دشمنان جمهوری اسلامی از انجام آن خشنود نیستند. از این رو سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اظهار کرد: بدون تردید روابط راهبردی ایران و چین که منافع کلیدی متقابل برای مردم دو کشور دارد، واجد دشمنانی است که تمامی تلاش خود را برای شکست این مذاکرات و عدم موفقیت این سند به کار خواهند گرفت.
البته که دولت چین نیز به اندازه ایران از این توافق سود خواهد برد و از آنجا که درحال حاضر این دو دولت دشمنی واحد به نام آمریکا دارند در منافع خاصی از جمله دخالتهای دولت آمریکا در امور داخلی و بینالمللی چین و همچنین جنگ تجاری میان این دو ابرقدرت، با یکدیگر اشتراک دارند.
قرارداد ایران و چین؛ چرا آمریکا با اتحاد شیر و اژدها مخالف است؟
ایران و چین متحد در مقابل دشمنی واحد
بنابراین سند همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین همانند بسیاری از توافقات دیگر به منافع هر دو کشور در مواجهه با آمریکا و سیاستهای تهاجمی کاخ سفید نظر دارد و به عبارتی یک توافق برد- برد است.
همچنین سعید خطیبزاده چندی پیش درباره نقشه راه ۲۵ ساله ایران و چین گفته بود: این قرارداد، نقشه راه همکاری بلندمدت بین ایران و چین است و انشاءالله در جریان است. به جهت اینکه این سند به مسائل روز نمیپردازد، با دقت در حال گفتوگو هستیم که برای این روابط چارچوب بلندمدت مشارکت راهبردی را تعریف کنیم.
وی در اظهارنظر دیگری بیان کرده بود: روابط ما با چین به مشارکت راهبردی رسیده است و سند نقشه راه ۲۵ ساله نه تنها کمرنگ نخواهد شد، بلکه با جدیت پیگیری میشود. سیاست فعلی ایران براساس تحولات روز تصمیمگیری نمیشود. سیاست ما براساس نگاه بلندمدت ما به تحولات جهانی و منطقهای است.
سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی نیز در پاسخ به پرسشی دربارهی قرارداد راهبردی ایران و چین، ضمن اشاره به سفر رئیس جمهور این کشور به ایران در سال ۹۴ و اعلام آمادگی چین برای همکاریهای راهبردی با کشورمان، اظهار داشت: به دلیل برخی تعللها و عدم تشخیص درست اولویتها، این طرح پس از گذشت چند سال هنوز در مرحله پیشنویس بوده و مخالفتهای صریح مقامات آمریکایی درباره آن حاکی از نگرانی و احساس خطر آنها از شکست راهبرد فشار حداکثری است.
دو قدرت آسیایی نزدیکتر از همیشه به یکدیگر
همانطور که قبلتر به آن اشاره نمودیم این سند، ایران و چین را بهعنوان شرکای تجاری و بینالمللی یکدیگر تا حد زیادی به هم نزدیک خواهد کرد و باتوجه به اینکه درحال حاضر دشمن مشترکی به نام آمریکا را در پیشرو دارند، این همکاری تا حد زیادی مانع رسیدن ایالات متحده به منافع ضد چینی و ایرانی خود خواهد شد.
ایران همواره چین را به رسمیت شناخته و هر گونه مداخله در امور داخلی این کشور را رد میکند. از سوی دیگر چین در شورای امنیت ملل متحد، آژانس بین المللی انرژی اتمی و موضوعات حقوق بشری همواره از مواضع جمهوری اسلامی ایران حمایت کرده است. در حالی که کشورهای غربی تعاملات تجاری خود با ایران را قطع نمودهاند، تجارت دو جانبه با چین کماکان برقرار بوده و چین برای بیش از ۱۰ سال متوالی اولین شریک تجاری ایران است. چین همچنان عمدهترین خریدار نفت ایران و از جمله بزرگترین مقاصد صادرات غیر نفتی کشورمان است.
هر چند که خروج آمریکا از برجام و وضع تحریمهای شدید و همچنین محدودیتهای کرونایی باعث کاهش قابل توجه تجارت دو کشور شده است اما تعاملات بازرگانی با چین کماکان پا برجا است.
در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی پروازهای خود به تهران را قطع کرده اند، خطوط هوایی، ریلی و دریایی میان دو کشور برقرار بوده و پیش بینی می شود با کنترل پاندمی کرونا بیش از گذشته خدمات ارائه دهند.
نه تنها روابط اقتصادی و تجاری بلکه روابط فرهنگی دو کشور نیز در مسیر مناسبی قرار دارد ماه گذشته طی
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۲)
↙️ تحول فکری هاشمی در روزگار سازندگی
⛔️ یکی از اهداف برنامه پنج ساله توسعه در دوران #هاشمی_رفسنجانی تکنرخی شدن تورم بود. اما رقم تورم در سال سوم دوره دوم هاشمی رفسنجانی (١٣٧٤) به ٤٩.٤ درصد رسید که بالاترین رقم ثبت شده در تاریخ ایران است.
⛔️ برخی معتقدند که دولت هاشمی به جای حرکت آهسته و پیوسته، سعی داشت راه صدساله را یک شبه طی کند، حتی جلوتر از برنامه توسعه و با سرعتی که ساختار اقتصادی ایران آمادگیاش را نداشت.
⛔️ در مورد تغییر دیدگاه اقتصادی هاشمی، #احمد_توکلی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی معتقد است که هاشمی رفسنجانی تا پیش از سال ۱۳۶۵، عمدتا با سوگیریهای میرحسین موسوی، نخستوزیر وقت، که به عنوان سیاستمداری با دیدگاههای چپ اقتصادی شناخته میشد هم عقیده و هم نظر بود.
⛔️ توکلی تاکید میکند از آنجا که هاشمی رفسنجانی، فردی «واقع بین» بود، وقتی دید دولتی کردن به دلیل ایجاد رانت و فساد، با عدالت در تضاد و تناقض است، تفکرات خود را اصلاح کرد. به گفته او، شکست مارکسیسم، فروپاشی شوروی و برچیده شدن دیوار برلین نیز در تغییرات فکری هاشمی رفسنجانی موثر بود.
⛔️ #کاظم_انبارلویی نیز با تاکید بر اینکه هاشمی رفسنجانی از دیدگاههای اقتصادی دولت میرحسین موسوی حمایت میکرد، از تغییر ناگهانی مواضع اقتصادی او سخن به میان میآورد. انبارلویی این تغییرات را به سفر هاشمی به عنوان رئیس مجلس به آسیای شرقی و دیدار از کشورهای چین و به ویژه ژاپن، نسبت میدهد.
ادامه دارد...