🔅💠﷽💠🔅
🔴 یبوست و روزه داری
✍در زمان روزه داری حرکات دودی روده کاهش می یابد و یبوست تشدید می شود. عدم آشامیدن آب و بعضی تغییرات در برنامه غذایی ماه مبارک رمضان نیز موجب پیدایش یبوست می گردد.
در طب سنتی برای رفع یبوست و پیشگیری از آن موارد زیر توصیه شده است:
۱.چنانچه فعالیت بدنی و نرمش و ورزش روزانه و مرتب داشته باشید، مزاج نرم و خود به خود بطور طبیعی کار میکند و نیازی به ملین ها و مسهل ها پیدا نمی شود، چون اینها سبب تنبلی روده می گردد.
بنابراین باید از خستگی فکری و توقف در یکجا خودداری نمود و حتی المقدور از هوای آزاد و ورزشهای ملایم مانند پیاده روی و دوچرخه سواری و .... در حد معتدل در فاصله سحر تا افطار بهره جست.
۲.باید کوشش گردد از تند خویی و عصبانیت خودداری شود که در تشدید یبوست بسیار موثر می باشد، که با توجه به برکات ماه مبارک رمضان دور از دسترس نیست.
🔅💠﷽💠🔅
✅هنگام وعده افطاری از آب گرم غافل نشوید...
✍در روایت از امام صادق علیه السلام آمده است که آب فاتر هنگامی که وارد بدن شود هر چیز فاسدی را اصلاح می کند.
👈آب فاتر به آب جوشیده و داغی می گویند که از حرارت آن کاسته شده و قابل آشامیده است...
۱-کبد را شستشو می دهد
۲- پاک کننده معده
۳- درمان غلبه بلغم
۴- درمان غلبه سودا
۵- درمان غلبه صفرا
۶-خاموش کننده حرارت معده
۷- خوشبو کننده دهان
۸- خوشبو کننده بدن
۹- تقویت چشم و بینایی
۱۰-تقویتو محکم کننده دندان ها
۱۱- درمان و پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی
۱۲- پاک کننده گناهان قلب
۱۳-درمان سردرد
۱۴-اعتدال مزاج
۱۵-پاکسازی بدن
۱۶- از همه عجیب تر گناهان را از قلب پاک می کند...
🔅💠﷽💠🔅
✅اثبات دوباره اهمیت روزهداری با کشف دانشمند ژاپنی
✍بر اساس کشفیات علمی یک دانشمند ژاپنی گرسنگی طولانی میتواند برای بازیافت و اصلاح اجزاء سلول بدن انسان مفید باشد.
«پروفسور یوشینوری اُسومی» ۷۱ ساله در دهه ۹۰ میلادی، گروهی از ژنها را شناسایی کرد که باعث اتوفاژی یا خودخواری سلولی در مخمر نان میشدند؛ او با استفاده از این یافته به کشف مکانیسم اتوفاژ در سلولهای انسان پرداخت. در واقع زمانی که انسان بیش از مثلا ۸ ساعت گرسنگی را تحمل کند، سلولهای سالم برای کسب انرژی و جبران کمبود غذا از سلولهای معیوب و تودههای مستعد سرطان تغذیه میکنند و به نوعی اتوفاژی عاملی در راستای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و سرطانها است.
💥«مکانیسم اتوفاژی»، تخریب و بازیافت اجزاء سلول توسط خود سلول است که به دلیل کمک به شناخت و درمان بیماریهایی همچون سرطان، دیابت، پارکینسون و بیماریهای سلسله اعصاب بسیار مهم است.
✅ پاکسازی بدن با تعریق
✍ یکی از روش های پیشگیری (حفظ صحت) و نیز درمانی، تعریق است و دفع عرق برای سلامتی ضروری است که متاسفانه امروزه به
علت کاهش فعالیت های جسمی، این استفراغ طبیعی به خوبی انجام نمیشود.
♻ تعریق بر دو نوع میباشد:
1- تعریق طبیعی، مانند فعالیت بدنی، استفاده از گرمابه.
2- تعریق با استفاده از دارو.
باید توجه داشت که در حال تندرستی ایجاد تعریق پیشگیرانه از طریق دارو، زیان آور است.
در حالی که ورزش با گرم کردن درون و گداختن فضولات باعث دفع طبیعی آنها از طریق تعریق میشود.
تعریق یکی از بهترین روشهای عمومی جهت پیشگیری و درمان کرونا یا آنفلوآنزاست.
🔅💠﷽💠🔅
✅تدابیر طب اسلامی در ماه مبارک رمضان
1-کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند وقت کافی برای میل سحری در نظر بگیرند تا غذا را به طور کامل بجوند و وقت بیشتری برای جویدن غذا بگذارند... هرچه جویدن بهتر باشد معده سالم تر می ماند و نیز میتوانند موقع افطار یک لیوان جوشانده ی نعناع با نبات نیشکری یا عسل میل کنند .
2-در روایات آمده است بلافاصله خوابیدن بعد از غذا سنگ دلی می آورد بنابراین بعد از میل کردن سحری نخوابید وحتی المقدور بین الطلوعین بیدار باشید.
3-دیابتی ها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند و کسانی که مشکل کلیوی دارند، ایام باقی مانده را روزی دو قاشق غذاخوری ترکیب زنیان و گردو بخورند.
4-سعی کنید حتما در وعده سحری از مواد مقوی و مغذی استفاده کنید. در روایات آمده است که سحری پیامبر سویق و خرما بود...
5-اگر در وعده افطار ماهی میل می کنید حتما ترجیحا خرما یا عسل بر روی آن بخورید.
6-اگر می خواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد مسواک پلاستیکی و خمیر دندان نزنید و موقع سحر دهان خود را بعد از خلال با چوب زیتون و بید و اراک مسواک کنید و یا با اب و نمک بشویید و حتما ترکیب نمک و آویشن میل کنید.
7-در وعده افطار سعی کنید افطار را با خرما و یک استکان آب و گلاب ولرم باز کنید یا هر چیز شیرین دیگری باشد.
8-وعده سحری مستحب است و نقش زیادی در سلامت جسم و روح دارد و در روایات آمده است که حتما در ماه رمضان سحری میل کنید اگر چه به نوشیدن آبی باشد.
9-نان و پنیر و سبزی میتواند افطار باشد و خوب است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای آرد گندم کامل و شیره و شکر سرخ بخورید .
10-سعی کنید از زولبیا و بامیه ، باقلوا و قطاب که از شیرینی نیشکر درست شده اند استفاده کنید، مصرف زیاد شکر سالم نیشکر در ماه رمضان بسیار ضروری است و بهترین کمک کبد است.
11-افراد روزه داری که کلیه شان سنگ دارد یا زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان آب سداب یا ترب با جامع رضوی بخورند.
12-مصرف ماست طبیعی در وعده ی سحری و افطار حتما با مصرف زنیان باشد.
13-سعی کنید همیشه و حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون و شحم استفاده کنید.
14-نان سبوسدار و بدون مکمل شیمیایی مهمترین عامل حفظ سلامتی است در این ایام سعی کنید نان را اصلاح کنید و هفته ای چند وعده را نان جو میل کنید.
15-آب را بجوشانید تا کلر شیمیایی آن کم شود.
16-بهیچ وجه از نمک صنعتی و تصفیه شده استفاده نکنید و همواره نمک طبیعی استفاده کنید.
🔅💠﷽💠🔅
🔴میوه عناب
✍عناب در روایات به عنوان میوه آورده شده است. عناب به قدری خاصیت دارد که به آن لقب مروارید سرخ را داده اند.
✅خواص عناب:
🔹 درمان غلبه دم ( خون )
🔸 درمان تب و بیماری های مرتبط با تب
🔹 صاف کننده خون
🔸 تقویت استخوان ها
🔹 تقویت سیستم ایمنی بدن
🔸 کاهش حرارت بدن
🔹 موثر در سرماخوردگی
🔸 مفید در درمان دیابت
🔹 کاهش چربی خون
🔸 تنظیم فشار خون و غلظت خون
🔹 تقویت مغز و اعصاب
🔸 درمان التهابات
🔹 رفع سرفه های مزمن و درد سینه
🔸 تقویت اشتها
🔹 تقویت حافظه
🔸 آرامبخش
🔹 تقویت معده و سیستم گوارش
🔸 مفید در درمان مشکل پروستات
🔹 استفاده به صورت سرمه برای درمان بیماری های چشم
✅برای افطار، خرما و آبِ ولرم بخورید!!
✍امام صادق عليه السلام: هرگاه انسان روزه خود را با آب ولرم افطار نماید، کبدش پاک و سالم باقى مىماند و قلبش از گناهان تمیز و نور چشمش قوى و روشن مىگردد.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله با حلوا افطار مىكردند و اگر حلوا نبود، با چيزِ شيرين ديگر و يا چند دانه خرما و اگر نبود، با آب ولرم و مىفرمودند: آبِ ولرم معده و جگر را پاك، دهان را خوشبو و دندان ها را تقويت میكند.
📚 الكافی، ط-اسلامية، ج۴، ص۱۵۲
✅برنامه غذايی افطار
✍در زمان افطار قند خون در پايين ترين سطح خود قرار دارد که يکی از علل سردردهای نزديک افطار است. بهترين رژيم برای باز کردن روزه: دريافت مايعات گرم همراه با قندهای ساده طبيعی ، آب جوش به همراه 2-3 عدد خرما، شير گرم به همراه يک قاشق عسل، دمنوش های گیاهی و تازه دم به همراه خرما، کشمش، توت خشک، سپس مصرف کمی نان و پنير و گردو يا سبزی خوردن