May 11
🌹تبیین یک اصل قرآنی است
🔹تبیین، یک اصل قرآنی است، گفت: در آیه تبلیغ در قرآن داریم:
👈 «بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ؛
👈 آنچه را از پروردگارت بر تو نازل شده است به مردم برسان. اگر چنین نکنى امر رسالت او را ادا نکردهاى» این یک نمونه تبیین است که در بخش دوم آیه داریم که اگر آن را انجام ندهی، گویی کاری انجام ندادهای و این نشان میدهد چقدر تبیین و بیان کردن اهمیت دارد.
🔺تبیین در خصوص امور دارای سه مرحله است.
۱_ابتدا قبل انجام کار است.
درباره برخی از امور باید از قبل اطلاعرسانی و تبلیغ کرد.
۲_مرحله دوم حین انجام کار است
۳_ و در نهایت بعد از عمل باید تبیین داشت.
👈 این روزها با فضای مجازی، کار بسیار سهل و آسان شده است و به راحتی میتوان امور را تبیین کرد.
@Tebyangonabad2
در حوزه تبیین، شاهد تخریب هستیم که مقام معظم رهبری نیز از این روند گلایه کردند و به اخلاقمحوری در تبیین توصیه کردند، افزود: نباید هوچیگری و سروصدا راه انداخت، بلکه باید تبیین را منطقی و دقیق و همراه با عاطفه ارائه کرد تا اثرگذار باشد. همچنین تبیین باید همراه با عقلانیت و شفافیت باشد.
اوایل انقلاب در مساجد و هیأتها مدلهای خوبی رواج داشت و بستری برای پرسش و پاسخ مردم با مسئولین و کارشناسان فراهم بود که در ترویج اهداف انقلاب اثرگذار بود.
باید در کنار منبر مساجد و هیأتها فضای منبر پرسش و پاسخی و میز خدمتی هم ایجاد شود و مسئولین حضور پیدا کنند و ایده و برنامههای خود را تشریح کنند و از اقدامات خود گزارش دهند.
حتی پیش از یک اقدام هم میتوان از این بستر برای اطلاعرسانی به مردم استفاده کرد. فرضاً مسئول بگوید بنا دارم این طرح را در منطقه شما اجرایی کنم، نظر شما چیست؟
در زمان صدر اسلام هم پیامبر(ص) منبر طولانی نمیرفت؛ به جز موارد مستثنی و همواره روند به این صورت بود که در لابلای مباحث ایشان نیز مردم اظهار نظر و طرح سوال میکردند و همان مطالب به بحث جهت میداد.
بنابراین باید روند کنونی منبر کمی بهروزرسانی شود و سوال و جواب هم وارد آن شود و در کنار این فضای کنونی قرار گیرد. در این صورت نوع ارائه بحث نیز خودمانیتر خواهد شد و برخی از حجابها هم حذف میشود.
❇️کلمه جهاد در خصوص تبیین هم ریشه در #روایات دارد که اگر این روایات هم نبود باز معنای وسیع جهاد شامل تبیین میشد.
👈 کما اینکه در خصوص پول دادن در راه خدا مجاهدت آمده، در مورد صحبت کردن، نوشتن و مصاحبه مجاهد نیست.
خب معلومه که هست؛ یعنی هر آنچه که موجب بشود #حق_تثبیت بشود این مجاهدت است،
حال میخواهد پول بدهد، خون بدهد، صحبت کند و یا آبرو بدهد، جهاد مضافاً شامل این هم میشود.
👈در وصیت امیرالمؤمنین به آقازادهشان داریم که البته صرفا خطاب به ایشان نیست،
👈چراکه میفرماید ((و من بلغ کتابی)) در یک فراز میگویند:
((وَ اللَهَ اللَهَ فِی الجِهَادِ بِاَموَالِکُم وَ اَنفُسِکُم وَ اَلسِنَتِکُم فِی سَبِیلِ اللَه))
که هم جهاد با جان است، همزبان. جهاد با زبان یعنی چی؟
👈 یعنی همین تبیین. که این مطلب هم جهاد ابتدایی را در بر میگیرد هم جهاد دفاعی را. خب در این خصوص اگر دشمن حمله نمیکرد ما وظیفه نداشتیم؟ چرا داشتیم.
👈 وقتی حقیقت به نسل بعد انتقال داده نشود نسل آینده دچار #انحراف میشوند.
👇👇👇
✋مثالهای تاریخی
مثلا در تاریخ ببینید از روز غدیر تا ۲۸ صفر که وفات پیامبر است؛ حدود ۷۰ روز میشود. خب ببینید پیامبر با چه کیفیتی تبیین کرد.
👈آیهای که نازل میشود بر پیامبر «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ #بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ»
👈یعنی اگر ابلاغ نکنی انگار رسالتت را انجام ندادی. میفرماید شما انجام بده، خدا تو را از مردم حفظ میکند.
اینهمه پیغمبر جنگیدند، خدا کجا به ایشان اینگونه گفتند «وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ» یعنی مساله آنقدر مهم است.
👈در تاریخ این دست مثالها زیاد وجود دارد. ببینید وقتی تبیین صورت نگیرد، خلافت نیز #غصب میشود، حق امیرالمؤمنین #پایمال میشود و میرود تا عاشورا.
👈عدم تبیین کار را بهجایی میرساند که بعضی #قربةالیالله سر امام حسین علیه السلام را میبرند.
👈 البته سران و فرماندهان نه؛ چون آنها آگاه بودند، ولی بعضیها قربةالیالله وارد جنگ شدند.
#مثال دیگر
👈 اگر جهاد تبیین اتفاق نیفتد چه میشود.
👈 آیه شریفه را ببینید «وَقَالَ فِرْعَوْنُ ذَرُونِي أَقْتُلْ مُوسَىٰ وَلْيَدْعُ رَبَّهُ ۖ إِنِّي أَخَافُ أَنْ يُبَدِّلَ دِينَكُمْ أَوْ أَنْ يُظْهِرَ فِي الْأَرْضِ الْفَسَادَ»
👈یعنی فرعون به نزدیکانش میگوید بگذارید موسی را بکشم، چرا بکشم؟ چون میترسم موسی #دین شما را عوض کند و در زمین ایجاد #فساد کند. میبینید اگر تبیین رخ ندهد فرعون میشود #مفسر دین.
👈کارتر نیز مثلا در جایی گفته بود ایرانیها اسلام را نمیفهمند. امام هم بهشوخی فرمود من ماندهام اینها کی میخواهند به عروه #حاشیه بزنند. اینگونه است که اگر تبیین صورت نگیرد رئیسجمهور آمریکا، نخستوزیر اسرائیل و صدام میشوند مبَیِن دین.
👌میدانیم که برای اجرایی نمودن جهاد تبیین نیازمند ابزار ها و روشها هستیم.
از نظر حضرتعالی ابزار ها و روش هایی که در جهاد تبیین باید مورد توجه قرار بگیرند چه چیزهایی می باشد؟
وقتی این آیه قرآن را میخوانید میبینید که اتفاقاً بله، تبیین محل ترس است و شاید آنقدر که اینجا ترس در این نوع جهاد وجود دارد، در جهادی که بخواهد انسان با جانش انجام دهند وجود نداشته باشد. خب شاید علتش این است که مجاهد در جنگ میداند وقتی کشته شود در دامن رحمت خدا قرار میگیرد، چه چیزی از این بهتر؟ ولی وقتی کسی میخواهد تبیین کند، زنده است و زندگی میکند و لذا آیه شریفه میفرماید «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ)» در باب این آیه خیلی نکته وجود دارد. معنای این آیه چیست؟ اگر جای خشیت نبود، اگر مشکل نبود، نیاز بود بگوید «وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ».
این آیه نشاندهنده این است که تبیین جای حساب بردن و جای ترس است؟ انسان ممکن است بایکوت بشود، کتک بخورد، مورد توهین قرار بگیرد، آبرویش از بین برود؛ خب این معلوم میشود خیلی جایگاه بزرگی دارد.
یا آیه نفر که میفرمایند «وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» یعنی مسئله انذار و خیلی مفاهیم که در این زمینه هست با مسئله تبیین قابل تطبیق است.
«جهادِ تبیین» در برابر تحریف
* ایجاد اعتقاد عمومی
از مهمترین رویکردها و شیوههای حرکت انقلاب اسلامی تبیین است: «در مبارزات اسلامی، در همه حال تبیین خیلی اهمیت دارد.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴«کار انقلاب از اساس با تبیین، روشنگری، بیان منطقی، مستدل و دور از جنجال بود.» ۱۳۹۰/۰۴/۱۳و این در حالی است که «تفکر مارکسیستی آن روز اعتقاد به تبیین نداشتند؛ میگفتند مبارزه یک سنت است، تحقق خواهد یافت؛ چه بگوئید، چه نگوئید.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ لذا «جزو راهبردهای اساسی کار ما از اول، مسئلهی تبیین بوده است.» ۱۳۹۰/۰۴/۱۳ و برهمین اساس هم تفکر انقلابی رواج پیدا کرد: «بدون تبیین و تبیین بلیغ، قطعا هیچ فکری و هیچ اندیشهی متقنی، توفیق رواج و اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد.» ۱۳۸۹/۰۴/۱۴
از جهت عقبهی دینی و اعتقادی هم اصل دعوتِ صدر اسلام بر پایهی تبیین استوار بود: «تبیین، بیان، مهمترین وظیفهی پیغمبران است. دشمنان پیغمبران از جهلها و پردهپوشیها استفاده میکنند.» ۱۳۹۵/۰۲/۱۶ تبیین حقایق در سیرهی علوی نمود پررنگی داشت: «شما خطبههای نهجالبلاغه را نگاه کنید، بسیاری از آنها تبیین واقعیاتی است که در جامعهی آن روز وجود داشته.» ۱۳۹۵/۰۶/۳۰ ومبنای مهم قیام حسینی نیز تبیین بود: «امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توضیح مسائل گوناگون در منی و عرفات، خطاب به علما و نخبگان باید شناخت.» ۱۳۸۸/۰۵/۰۵ بنابراین «جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست؛ جهاد شامل جهاد فکری، جهاد عملی، جهاد تبیینی و تبلیغی و جهاد مالی است.» ۱۳۹۵/۰۲/۲۹
و نکتهی کلیدی اینکه اگر تبیین نباشد، فرصت برای اغواگری و گمراهسازی مردم توسط دشمن در عرصههای مختلف باز خواهد شد که تولید گروهک داعش یکی از نمونههای این مسئله در سالهای اخیر است: «امروز بهخاطر اینکه فریضهی تبیین را ما درست انجام ندادیم، یک عدهای دچار گمراهیاند و به خیال اینکه برای اسلام دارند کار میکنند، علیه اسلام دارند کار میکنند... به جای دشمن، اینها دارند با مسلمانها میجنگند.»
۱۳۹۵/۰۲/۲۹
* تبیین باید هنرمندانه باشد
«خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵ مهمترین موضوعات و پدیده هایی که تببین درباره آن اهمیت دارد و «آن چیزی که امروز پیش پای ملت ما است، عبارت است از تبیین معارف انقلاب اسلامی.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سکوت در قبال تحریفِ حقایق انقلاب جایز نیست: «امروز همه افراد مسئولند و اگر دیدند حقایق و محکمات اسلام و انقلاب مورد تحریف قرار میگیرد، وظیفه دارند تبیین کنند؛ نباید سکوت کنند.» ۱۳۸۰/۰۳/۱۴ همچنین مسائل جاری کشور باید برای مردم تبیین شود، که یکی از وظایف مهم دانشجویان همین است: «حرفهایتان را، نظراتتان را بگویید؛ در مسائل مهم کشور؛ در مسئلهی اقتصاد مقاومتی تبیین کنید، در مسئلهی پیشرفت علمی در مسئلهی ارتباط با آمریکا [تبیین کنید]؛ برای خیلیها روشن نیست.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ از دیگر مسائل مهم کشور «مسئلهی سبک زندگی اسلامی ایرانی که ما مطرح کردیم، خب این درخور بررسی است، این را تبیین کنید، هم خودتان عملا و هم تبیینی. مسئلهی فرهنگ، یکی از مسائل مهم است، این را تبیین کنید.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
البته در عرصهی جهادِ تبیین «توجه به نیازهای روز و نوآوری در ادبیات و روشها بگونهای که بر جان و دل مخاطبان بنشیند،» ۱۳۹۷/۰۵/۲۸ از شرایط لازم است و باید از ظرفیت هنر، مانند مداحی و شعر بهره برد: «اهداف انقلاب را با دید روشن، با فکر باز، با اندیشهی عمیق، در شعر بگنجانید و آن را با صدای خوش، با لحن خوش، با شیوههای هنری در جلسه [مداحی] القا کنید.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
* دوری از بداخلاقی و اختلاف
اما تبیین الزاماتی هم دارد که رعایت آنها شرط اثربخشی سخن حق است: «اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوهی اخلاقی در این کار پیروی کرد.»۱۴۰۰/۰۷/۰۵ تبیین نیازمند آگاهی و عقلانیت است: «جوانهای ما امروز بحمدالله مجهزند؛ مجهز به فکر، مجهز به عقلانیت، مجهز به آگاهیهای فراوان، و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید، این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵ و تبیین حقایق با هیاهو به دست نمیآید: «تبیین را اساس کار بدانید. بنده میبینم گاهی اوقات یک جماعتی، یک افرادی، جوانهای احتمالا صالح و مومنی با یک کسی مخالفند یا با یک جلسهای مخالفند، بنا میکنند هیاهو کردن و جنجال کردن و شعار دادن؛ بنده با این کارها موافق نیستم... هیچ فایدهای ندارد. فایده در تبیین است.»۱۳۹۵/۰۳/۰۳ در حقیقت آنجایی که کار به دعوا وهیاهو، بیانجامد جایی برای تبیین نیست: «آن شکلی که در آن فتنه بهوجود بیاید، دعوا بهوجود بیاید، آن شکل مطلوب نیست. آن شکلی که برای مردم آگاهی بهوجود بیاید، برای مسئولین تنبه به راهحلها بهوجود بیاید، آن شکل بسیار مطلوب است.» ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
* وظیفهای که بر دوش مسئولان است...
البته مسئولین و مدیران کشور هم وظیفهی تبیینی دارند. ممکن است مردم در قبال برخی تصمیمات مسئولین و سیاستها دچار ابهام شوند «باطن این تصمیم را، یا استدلال بر این تصمیم را نمیدانند؛ چون نمیدانند، معترض میشوند. خیلی خب، برای آنها تبیین کنید؛ بعضی از چیزها هست که باید تبیین بشود و گفته بشود.» ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ کارگزاران نظام باید بهدور از هرگونه رویکرد خصمانهای در قبال اعتراضات و شبهات، پاسخگویی با رویکرد تبیین را در دستور کار خود قرار دهند: «راه تبیین هم همین است که در جلسات عمومی با مردم، بیان کنید، روشن کنید؛ سوالات را مطرح کنند، شما جواب بدهید، اینها تبیین میشود؛ در رسانهها هم پخش شود.» ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
* همه باید در میدان تبیین حرکت کنیم...
«بدون تبیین حقیقت، افکار عمومی در ظلمت و فضای غبارآلود باقی خواهد ماند و دشمن سوء استفاده خواهد کرد.» ۱۳۸۲/۰۴/۰۷و «اگر کسی بتواند حقایق را در چشم مردم تحریف کند، یعنی در واقع عمل و بازو و اراده مردم را به سمت گمراهی کشانده است.» ۱۳۸۰/۰۳/۱۴همانگونه که گفته شد «تبیین اساس کار ما است. ما با ذهنها و دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ بنابراین «امروز همهی ما بایستی در میدان تبیین حرکت بکنیم.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵
«جهادِ تبیین» در برابر تحریف
* ایجاد اعتقاد عمومی
از مهمترین رویکردها و شیوههای حرکت انقلاب اسلامی تبیین است: «در مبارزات اسلامی، در همه حال تبیین خیلی اهمیت دارد.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴«کار انقلاب از اساس با تبیین، روشنگری، بیان منطقی، مستدل و دور از جنجال بود.» ۱۳۹۰/۰۴/۱۳و این در حالی است که «تفکر مارکسیستی آن روز اعتقاد به تبیین نداشتند؛ میگفتند مبارزه یک سنت است، تحقق خواهد یافت؛ چه بگوئید، چه نگوئید.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ لذا «جزو راهبردهای اساسی کار ما از اول، مسئلهی تبیین بوده است.» ۱۳۹۰/۰۴/۱۳ و برهمین اساس هم تفکر انقلابی رواج پیدا کرد: «بدون تبیین و تبیین بلیغ، قطعا هیچ فکری و هیچ اندیشهی متقنی، توفیق رواج و اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد.» ۱۳۸۹/۰۴/۱۴
از جهت عقبهی دینی و اعتقادی هم اصل دعوتِ صدر اسلام بر پایهی تبیین استوار بود: «تبیین، بیان، مهمترین وظیفهی پیغمبران است. دشمنان پیغمبران از جهلها و پردهپوشیها استفاده میکنند.» ۱۳۹۵/۰۲/۱۶ تبیین حقایق در سیرهی علوی نمود پررنگی داشت: «شما خطبههای نهجالبلاغه را نگاه کنید، بسیاری از آنها تبیین واقعیاتی است که در جامعهی آن روز وجود داشته.» ۱۳۹۵/۰۶/۳۰ ومبنای مهم قیام حسینی نیز تبیین بود: «امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توضیح مسائل گوناگون در منی و عرفات، خطاب به علما و نخبگان باید شناخت.» ۱۳۸۸/۰۵/۰۵ بنابراین «جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست؛ جهاد شامل جهاد فکری، جهاد عملی، جهاد تبیینی و تبلیغی و جهاد مالی است.» ۱۳۹۵/۰۲/۲۹
و نکتهی کلیدی اینکه اگر تبیین نباشد، فرصت برای اغواگری و گمراهسازی مردم توسط دشمن در عرصههای مختلف باز خواهد شد که تولید گروهک داعش یکی از نمونههای این مسئله در سالهای اخیر است: «امروز بهخاطر اینکه فریضهی تبیین را ما درست انجام ندادیم، یک عدهای دچار گمراهیاند و به خیال اینکه برای اسلام دارند کار میکنند، علیه اسلام دارند کار میکنند... به جای دشمن، اینها دارند با مسلمانها میجنگند.»
۱۳۹۵/۰۲/۲۹
* تبیین باید هنرمندانه باشد
«خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵ مهمترین موضوعات و پدیده هایی که تببین درباره آن اهمیت دارد و «آن چیزی که امروز پیش پای ملت ما است، عبارت است از تبیین معارف انقلاب اسلامی.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سکوت در قبال تحریفِ حقایق انقلاب جایز نیست: «امروز همه افراد مسئولند و اگر دیدند حقایق و محکمات اسلام و انقلاب مورد تحریف قرار میگیرد، وظیفه دارند تبیین کنند؛ نباید سکوت کنند.» ۱۳۸۰/۰۳/۱۴ همچنین مسائل جاری کشور باید برای مردم تبیین شود، که یکی از وظایف مهم دانشجویان همین است: «حرفهایتان را، نظراتتان را بگویید؛ در مسائل مهم کشور؛ در مسئلهی اقتصاد مقاومتی تبیین کنید، در مسئلهی پیشرفت علمی در مسئلهی ارتباط با آمریکا [تبیین کنید]؛ برای خیلیها روشن نیست.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ از دیگر مسائل مهم کشور «مسئلهی سبک زندگی اسلامی ایرانی که ما مطرح کردیم، خب این درخور بررسی است، این را تبیین کنید، هم خودتان عملا و هم تبیینی. مسئلهی فرهنگ، یکی از مسائل مهم است، این را تبیین کنید.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
البته در عرصهی جهادِ تبیین «توجه به نیازهای روز و نوآوری در ادبیات و روشها بگونهای که بر جان و دل مخاطبان بنشیند،» ۱۳۹۷/۰۵/۲۸ از شرایط لازم است و باید از ظرفیت هنر، مانند مداحی و شعر بهره برد: «اهداف انقلاب را با دید روشن، با فکر باز، با اندیشهی عمیق، در شعر بگنجانید و آن را با صدای خوش، با لحن خوش، با شیوههای هنری در جلسه [مداحی] القا کنید.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
https://idc0-cdn0.khamenei.ir/ndata/news/48827/photo_2021-10-11_18-05-04.jpg
* راههای بصیرتافزایی و گفتمانسازی
دانشجویان و نسل جوان برای انجام وظیفهی تبیین ابزارهای مختلفی دارند: «همین نشریّات دانشجویی چیز خوبی است... این استدلالهای انقلابی شما را منتشر بکنند تا مردم اینها را بخوانند.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ یکی دیگر از راهها این است که «در سخنرانیهای قبل از خطبههای نمازجمعه یک برنامهریزی بکنند، دانشجوهایی که اهل حرف زدن هستند، از طرف جمع پشتیبانی بشوند، کمک بشوند، متنهای خوبی تهیّه کنند، بروند در نماز جمعه [بخوانند].» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ «مسئلهی نماز جمعه و امثال اینها، گفتمان درست میکند، اینها فکر و مطالبهی عمومی ایجاد میکند و این خیلی باارزش است،» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ فضای مجازی از دیگر بسترهای تبیین و بصیرتافزایی است: «پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفادهی از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵
درباره کتاب جهاد تبیین
این کتاب در پنج فصل با عناوین و موضوعات زیر تدوین شده است:
فصل اول: کلیات؛ به تعریف جهاد و جهاد تبیین و همچنین فواید و آثار تبیین و مطالبی از این دست، پرداخته است.
فصل دوم: الزامات جهاد تبیین؛ به سیاستها و بایدها و نبایدهای این فریضه اختصاص دارد.
فصل سوم: روشها و انحاء؛ مربوط به برخی از روشهایی است که در بیانات رهبر انقلاب، به آن اشاره شده است.
فصل چهارم: موضوعات نیازمند تبیین؛ در بیانات رهبر، موضوعاتی مورد مطالبه قرار گرفته است که مجاهدان این عرصه لازم است تبیین این موضوعات را در اولویّت قرار دهند و در این فصل به بیش از سی مورد از این موارد، پرداخته شده است.
فصل پنجم: وظایف اقشار خاص؛ به وظایف اقشار و نهادهای مختلف در این زمینه اختصاص یافته است.
کتاب جهاد تبیین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به همهٔ افرادی که مایل هستند دربارهٔ اصطلاح جهاد تبیین اطلاعات بیشتری کسب کنند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب جهاد تبیین
در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملت ایران سرازیر است و تاثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتن افکار و رهاکردن اذهان مردم و بهخصوص جوانها، «جهاد تبیین» خنثیکنندهٔ این توطئهٔ دشمن و این حرکت دشمن است.
هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید… و میتوانید در این زمینه بهمعنای واقعی کلمه جهاد کنید
دانشجویان و نسل جوان برای انجام وظیفهی تبیین ابزارهای مختلفی دارند: «همین نشریّات دانشجویی چیز خوبی است... این استدلالهای انقلابی شما را منتشر بکنند تا مردم اینها را بخوانند.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ یکی دیگر از راهها این است که «در سخنرانیهای قبل از خطبههای نمازجمعه یک برنامهریزی بکنند، دانشجوهایی که اهل حرف زدن هستند، از طرف جمع پشتیبانی بشوند، کمک بشوند، متنهای خوبی تهیّه کنند، بروند در نماز جمعه [بخوانند].» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ «مسئلهی نماز جمعه و امثال اینها، گفتمان درست میکند، اینها فکر و مطالبهی عمومی ایجاد میکند و این خیلی باارزش است،» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ فضای مجازی از دیگر بسترهای تبیین و بصیرتافزایی است: «پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفادهی از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵
* دوری از بداخلاقی و اختلاف
اما تبیین الزاماتی هم دارد که رعایت آنها شرط اثربخشی سخن حق است: «اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوهی اخلاقی در این کار پیروی کرد.»۱۴۰۰/۰۷/۰۵ تبیین نیازمند آگاهی و عقلانیت است: «جوانهای ما امروز بحمدالله مجهزند؛ مجهز به فکر، مجهز به عقلانیت، مجهز به آگاهیهای فراوان، و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید، این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵ و تبیین حقایق با هیاهو به دست نمیآید: «تبیین را اساس کار بدانید. بنده میبینم گاهی اوقات یک جماعتی، یک افرادی، جوانهای احتمالا صالح و مومنی با یک کسی مخالفند یا با یک جلسهای مخالفند، بنا میکنند هیاهو کردن و جنجال کردن و شعار دادن؛ بنده با این کارها موافق نیستم... هیچ فایدهای ندارد. فایده در تبیین است.»۱۳۹۵/۰۳/۰۳ در حقیقت آنجایی که کار به دعوا وهیاهو، بیانجامد جایی برای تبیین نیست: «آن شکلی که در آن فتنه بهوجود بیاید، دعوا بهوجود بیاید، آن شکل مطلوب نیست. آن شکلی که برای مردم آگاهی بهوجود بیاید، برای مسئولین تنبه به راهحلها بهوجود بیاید، آن شکل بسیار مطلوب است.» ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
* وظیفهای که بر دوش مسئولان است...
البته مسئولین و مدیران کشور هم وظیفهی تبیینی دارند. ممکن است مردم در قبال برخی تصمیمات مسئولین و سیاستها دچار ابهام شوند «باطن این تصمیم را، یا استدلال بر این تصمیم را نمیدانند؛ چون نمیدانند، معترض میشوند. خیلی خب، برای آنها تبیین کنید؛ بعضی از چیزها هست که باید تبیین بشود و گفته بشود.» ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ کارگزاران نظام باید بهدور از هرگونه رویکرد خصمانهای در قبال اعتراضات و شبهات، پاسخگویی با رویکرد تبیین را در دستور کار خود قرار دهند: «راه تبیین هم همین است که در جلسات عمومی با مردم، بیان کنید، روشن کنید؛ سوالات را مطرح کنند، شما جواب بدهید، اینها تبیین میشود؛ در رسانهها هم پخش شود.» ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
* همه باید در میدان تبیین حرکت کنیم...
«بدون تبیین حقیقت، افکار عمومی در ظلمت و فضای غبارآلود باقی خواهد ماند و دشمن سوء استفاده خواهد کرد.» ۱۳۸۲/۰۴/۰۷و «اگر کسی بتواند حقایق را در چشم مردم تحریف کند، یعنی در واقع عمل و بازو و اراده مردم را به سمت گمراهی کشانده است.» ۱۳۸۰/۰۳/۱۴همانگونه که گفته شد «تبیین اساس کار ما است. ما با ذهنها و دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ بنابراین «امروز همهی ما بایستی در میدان تبیین حرکت بکنیم.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵
من
جهاد تبیین چیست؟
جهاد تبیین چیست؟جهاد تبیین یکی از دستورکارهای بسیار مهم برای مقابله با هرگونه انحراف و تحریف در گفتمان و ارزش های انقلاب اسلامی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها و در مقاطع گوناگون بر این مهم تأکید کرده اند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ شرایط فعلی جامعه باعث شده ضرورت "جهاد تبیین" اهمیت مضاعفی پیدا کند و به همین دلیل رهبر انقلاب روی این عنوان تاکید دارند.
در ادامه به برخی ابعاد و ویژگی های جهاد تبیین که در سخنرانی های متفاوت رهبری بر آن تأکید شده است، اشاره می شود:
* ایجاد اعتقاد عمومی
از مهمترین رویکردها و شیوههای حرکت انقلاب اسلامی تبیین است: «در مبارزات اسلامی، در همه حال تبیین خیلی اهمیت دارد.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴«کار انقلاب از اساس با تبیین، روشنگری، بیان منطقی، مستدل و دور از جنجال بود.» ۱۳۹۰/۰۴/۱۳و این در حالی است که «تفکر مارکسیستی آن روز اعتقاد به تبیین نداشتند؛ میگفتند مبارزه یک سنت است، تحقق خواهد یافت؛ چه بگوئید، چه نگوئید.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ لذا «جزو راهبردهای اساسی کار ما از اول، مسئلهی تبیین بوده است.» ۱۳۹۰/۰۴/۱۳ و برهمین اساس هم تفکر انقلابی رواج پیدا کرد: «بدون تبیین و تبیین بلیغ، قطعا هیچ فکری و هیچ اندیشهی متقنی، توفیق رواج و اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد.» ۱۳۸۹/۰۴/۱۴
از جهت عقبهی دینی و اعتقادی هم اصل دعوتِ صدر اسلام بر پایهی تبیین استوار بود: «تبیین، بیان، مهمترین وظیفهی پیغمبران است. دشمنان پیغمبران از جهلها و پردهپوشیها استفاده میکنند.» ۱۳۹۵/۰۲/۱۶ تبیین حقایق در سیرهی علوی نمود پررنگی داشت: «شما خطبههای نهجالبلاغه را نگاه کنید، بسیاری از آنها تبیین واقعیاتی است که در جامعهی آن روز وجود داشته.» ۱۳۹۵/۰۶/۳۰ ومبنای مهم قیام حسینی نیز تبیین بود: «امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توضیح مسائل گوناگون در منی و عرفات، خطاب به علما و نخبگان باید شناخت.» ۱۳۸۸/۰۵/۰۵ بنابراین «جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست؛ جهاد شامل جهاد فکری، جهاد عملی، جهاد تبیینی و تبلیغی و جهاد مالی است.» ۱۳۹۵/۰۲/۲۹
و نکتهی کلیدی اینکه اگر تبیین نباشد، فرصت برای اغواگری و گمراهسازی مردم توسط دشمن در عرصههای مختلف باز خواهد شد که تولید گروهک داعش یکی از نمونههای این مسئله در سالهای اخیر است: «امروز بهخاطر اینکه فریضهی تبیین را ما درست انجام ندادیم، یک عدهای دچار گمراهیاند و به خیال اینکه برای اسلام دارند کار میکنند، علیه اسلام دارند کار میکنند... به جای دشمن، اینها دارند با مسلمانها میجنگند.»
۱۳۹۵/۰۲/۲۹
* تبیین باید هنرمندانه باشد
«خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵ مهمترین موضوعات و پدیده هایی که تببین درباره آن اهمیت دارد و «آن چیزی که امروز پیش پای ملت ما است، عبارت است از تبیین معارف انقلاب اسلامی.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سکوت در قبال تحریفِ حقایق انقلاب جایز نیست: «امروز همه افراد مسئولند و اگر دیدند حقایق و محکمات اسلام و انقلاب مورد تحریف قرار میگیرد، وظیفه دارند تبیین کنند؛ نباید سکوت کنند.» ۱۳۸۰/۰۳/۱۴ همچنین مسائل جاری کشور باید برای مردم تبیین شود، که یکی از وظایف مهم دانشجویان همین است: «حرفهایتان را، نظراتتان را بگویید؛ در مسائل مهم کشور؛ در مسئلهی اقتصاد مقاومتی تبیین کنید، در مسئلهی پیشرفت علمی در مسئلهی ارتباط با آمریکا [تبیین کنید]؛ برای خیلیها روشن نیست.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ از دیگر مسائل مهم کشور «مسئلهی سبک زندگی اسلامی ایرانی که ما مطرح کردیم، خب این درخور بررسی است، این را تبیین کنید، هم خودتان عملا و هم تبیینی. مسئلهی فرهنگ، یکی از مسائل مهم است، این را تبیین کنید.» ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
البته در عرصهی جهادِ تبیین «توجه به نیازهای روز و نوآوری در ادبیات و روشها بگونهای که بر جان و دل مخاطبان بنشیند،» ۱۳۹۷/۰۵/۲۸ از شرایط لازم است و باید از ظرفیت هنر، مانند مداحی و شعر بهره برد: «اهداف انقلاب را با دید روشن، با فکر باز، با اندیشهی عمیق، در شعر بگنجانید و آن را با صدای خوش، با لحن خوش، با شیوههای هنری در جلسه [مداحی] القا کنید.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
* راههای بصیرتافزایی و گفتمانسازی
نکات مهم حجت الاسلام پناهیان درباره «جهاد تبیین»
بعد از صدور فرمان «جهاد تبیین» توسط رهبر انقلاب، آنهم بهصورت «فریضۀ عینی و فوری»، باید شور و التهاب و حرکت مضاعفی در جبهۀ حق پدید بیاید.
نکات مهم حجت الاسلام پناهیان درباره «جهاد تبیین»
به گزارش جهان نيوز، به تازگی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در حضور جمعی از مدیران و مبلغان هیئات مذهبی کشور نکات مهم و قابل توجهی را پیرامون بحث «جهاد تبیین» مطرح کرده است که در ادامه خواهید خواند:
بعد از صدور فرمان «جهاد تبیین» توسط رهبر انقلاب، آنهم بهصورت «فریضۀ عینی و فوری»، باید شور و التهاب و حرکت مضاعفی در جبهۀ حق پدید بیاید.
همانطور که در دوران دفاع مقدس، حرکتهایی برای جذب و پذیرش و آموزش رزمندگان در ایام قبل از عملیات انجام میشد الان هم باید همان حال و هوا به صورت بسیار فراگیر برای همۀ اعضای جبهۀ انقلاب ایجاد بشود؛ از جمله در هیئتهای مذهبی.
الان یک تفاوتی با دوران دفاع مقدس وجود دارد؛ دفاع مقدس با همۀ عظمتش «واجب کفایی» بود، یعنی اگر عدهای میرفتند تکلیف از بقیه برداشته میشد، اما رهبر انقلاب دربارۀ جهاد تبیین فرمودند «واجب عینی»؛ یعنی بر تکتک ما واجب است که در این زمینه، فعالیت کنیم. و بعد فرمودند «فوری» یعنی نباید به تأخیر بیندازیم.
فریضۀ عینی و فوریِ جهاد تبیین باید در زندگی تکتک ما و برنامۀ روزانۀ ما تغییر ایجاد کند، باید اقدامات در عرصۀ جهاد تبیین انجام بدهیم؛ مخصوصاً هیئتیها در این زمینه وظیفۀ مضاعفی دارند.
جهاد در زمینههای مختلف قابل تصور است؛ جهاد اقتصادی، جهاد نظامی و امنیتی و... اگر جهاد تبیین به خوبی صورت بگیرد ما در انواع دیگر جهاد هزینۀ کمتری خواهیم داد و به نفعمان است.
ما برای جهاد تبیین، چند اقدام اساسی و مهم باید انجام بدهیم؛ یکی از این اقدامات، کسب مهارت است. هرکسی خودش را عضو جبهۀ انقلاب میداند- از یک خانم خانهدار، تا یک کاسب، کارگر، طلبه یا معلم-باید از یک سلسله مهارتها برای جهاد تبیین برخوردار بشود؛ مثلاً مهارت متننویسی، سخنرانی، مناظره، توئیت زدن، تصویربرداری، تدوین، تهیۀ پوستر و...
اگر جهاد تبیین بر ما واجب عینی و فوری است فراهم کردن مقدماتش هم بر ما واجب میشود. نمیشود گفت «چون من مقدمات و مهارتش را ندارم، پس این واجب از من برداشته میشود!» مقدمۀ واجب هم واجب است. یعنی همۀ ما را به تأمین مقدماتش موظف میکند و باید شروع به کسب مهارت کنیم.
متأسفانه خیلی از عاشقان اهلبیت(ع) قدرت نوشتن، قدرت سخن گفتن، قدرت مناظره، یا قدرت بیان به هر وسیلۀ دیگری را ندارند. این خیلی بد است که تعداد کسانی که این مهارتها را در حد بالا یا در حد نیاز دارند، در جبهۀ انقلاب کم هستند. خیلیها مواضع انقلابی بسیار دقیقی دارند، اما قدرت بیان و سخنوری ندارند، اینها چیزهایی است که ما باید فرا بگیریم.
بنده پیشنهاد میکنم هیئات مذهبی این مهارتها را به نیروهای خودشان آموزش بدهند؛ مثلاً آموزش سخنوری، مناظره، نویسندگی و آموزشی که برای فعالیت در رسانه لازم است.
اقدام بعدی برای جهاد تبیین «پیدا کردن مخاطب، ساختن مخاطب و توسعۀ مخاطب» است. ما باید بتوانیم برای خودمان مخاطب پیدا کنیم و تلاش کنیم دیگران را شنوندۀ حرفهای خودمان قرار بدهیم
رسول خدا(ص) برای پیدا کردن مخاطب حرکت میکردند، ایشان «طبیبٌ دوّارٌ بطبّه» بودند. ما طلبهها نباید منتظر باشیم تا یک کسی ما را برای سخنرانی و اظهار نظر، دعوت کند؛ خودمان جلو بیفتیم و برای فعالیتهای تبلیغی خودمان طرحریزی کنیم.
کسی که میخواهد جهاد تبیین بکند، باید جسارت داشته باشد و فعالانه اقدام کند، منتظر نشود دیگران به او مراجعه کنند، بلکه بگردد و شنوندۀ خودش را پیدا کند. مخصوصاً ما هیئتیها و طلبهها باید الگویمان حضرت زهرا(س) باشد که برای تبلیغ چهره به چهره، چهل روز رفتند درِ خانۀ مهاجر و انصار را زدند.
مقدمۀ دیگری که برای جهاد تبیین باید فراهم کنیم «تحصیل علم و آگاهی» است، باید اطلاعاتمان را افزایش بدهیم؛ با مطالعۀ آیات قرآن و روایات و تاریخ اسلام و... و همچنین دقت در بیانات حکیمانۀ امام و رهبر انقلاب. این را در هیئتها باب کنیم که بخشی از این متنها را مطالعه کنند.
نکتۀ دیگر اینکه برای جهاد تبیین نیاز به پیوندهای اجتماعی قوی و کار گروهی داریم نه اینکه با کمترین اختلاف سلیقهای دچار اختلاف بشویم و اصلاً همدیگر را به این سادگی تأیید نکنیم! باید «ولایت عرضی» را در جهاد تبیین، تحقق بدهیم.
* بعد از فرمان «جهاد تبیین» باید در زندگی تکتک ما تغییر و فعالیت مضاعف دیده بشود
* دفاع مقدس «واجب کفایی» بود، اما جهاد تبیین «واجب عینی» است؛ یعنی بر همه واجب است
* اگر جهاد تبیین، واجب عینی و فوری است فراهمکردن مقدماتش هم بر ما واجب است
● لازم است همه ما در این عرصه ، وارد گود جهاد تبیین شویم . امروز همچون دوران جنگ هشت ساله ، باید همه مردم در یک بسیج عمومی ، نقش خود را در میدان پیدا کنند .
در جنگ نظامی ، شورای امنیت ملی کشور :
۱. با اعلام وضعیت قرمز ؛
۲. با تشکیل جلسات منظم ؛
۳. با فعال کردن تمامی قرارگاه های فرعی ؛
۴. با پای کار آوردن وزارتخانه ها و نهادها ؛
۵. تمام امکانات مورد نیاز را فراهم می کرد ؛
۶. نیروها را سازماندهی می نمود ؛
۷. تمامی منافذ نفوذ را می بست ؛
۸. و تمام قد در برابر دشمن می ایستاد .
● در میدان جنگ شناختی و ترکیبی نیز باید قرارگاه اصلی جهاد تبیین :
۱. اعلام وضعیت کند ؛
۲. جلسات منظمی را تشکیل دهد ؛
۳. تمام قرارگاه های فرعی را راه اندازی نماید ؛
۴. تمام نیروهای مردمی و افسران جنگ نرم را پای کار آورد ؛
۵. تمام مراکز آتش به اختیار و رسانه ها و افسران میدان را سازماندهی نماید ؛
۶. تمام طرح های دشمن را بازشناسی نماید ؛
۷. طرح مقابله و طرح هجمه را آماده سازد ؛
۸. با تمام قدرت جنگ تبیین را آغاز کند .
● برای ورود به میدان جهاد تبیین ، مباحث گوناگونی قابل طرح و بحث است . ما در این جا به چند موضوع قابل بیان ، اشاره می کنیم :
۱. الزامات جهاد تبیین ؛
۲. موضوعات نیازمند تبیین ؛
۳. شناخت افسران میدان تبیین ؛
۴. شناخت روش ها و شیوه های تبیین .
● اول به سراغ الزامات جهاد تبیین می رویم :
۱. شناخت دقیق و درست صحنه ؛
۲. شناخت عناصر درگیر در صحنه ؛
۳. شناخت و تقویت مبانی معرفتی ؛
۴. داشتن مطالب متقن و صحیح برگرفته از معارف اسلامی ؛
۵. داشتن شناخت از موضوعات و درک درست تبیین ؛
۶. داشتن ایمان آمیخته با عواطف صحیح ؛
۷. داشتن بصیرت و فهم سیاسی ؛
۸. داشتن قدرت فهم و تحلیل سیاسی ؛
۹. داشتن روحیه خودسازی و حرکت در مسیر تعالی ؛
۱۰. رعایت تقوای الهی ؛
۱۱. داشتن ادب و حفظ آداب اسلامی ؛
۱۲. داشتن اعتماد به وعده الهی ؛
۱۳. داشتن یک عامل امید بخش ؛
۱۴. داشتن یک جهت گیری مشخص ؛
۱۵. داشتن قلم یا بیانی شیوا ، متین و متقن و کلماتی محکم و مستحکم ؛
۱۶. بیان کردن حرف حق با شیوه های نو و استدلال های محکم و تازه ؛
۱۷. استفاده از هنر و بیان هنری ؛
۱۸. داشتن صفت شجاعت ؛
۱۹. داشتن صبر و روحیه ایستادگی و مقاومت ؛
۲۰. اخلاقی کردن محیط تبیین ؛
۲۱ . جلوگیری از شایعه سازی و شایعه پراکنی ؛
۲۲. پرهیز از وارد کردن مطالب نادرست در فضای ذهنی مردم ؛
۲۳. انجام تبیین در زمان نیاز و به موقع ؛
۲۴. رساندن حرف خود به دل ها ؛
۲۵. صداقت در موضع گیری و صراحت در بیان حقیقت ؛
۲۶. تکرار کردن و تبدیل موضوع تبیین به گفتمان قطعی ؛
۲۷. درس گرفتن از تاریخ .
جهاد تبیین، تکلیفی واجب و فوری
جهاد تبیین
حوزه/ دشمن در میدان جنگ امروز و در عرصه تهاجم فرهنگی و جنگ شناختی، هجمه گسترده ای را آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی شیرازی جهاد تبیین را تکلیفی واجب و فوری دانسته و در نوشتاری آورده است: سخن ما درباره جهاد تبیین است. قبل از هر چیز، باید معنای جهاد را بدانیم:
جهاد؛ یعنی :
۱. جد و جهد ؛
۲. تلاش پر نیرو و بی وقفه؛
۳. مبارزه با دشمن برای یک هدف مقدس:
الف - همراه با زحمت و چالش با موانع؛
ب - همراه با خطر پذیری؛
ج - همراه با پیشرفت ؛
د - همراه با امید به آینده.
● جهاد تبیین ؛ یعنی : جهاد فکری و معنوی:
۱. در برابر تحریف؛
۲. در برابرالحاد؛
۳. در برابر انحراف؛
۴. در برابر التقاط؛
۵. در راه حفظ اصالت مکتب؛
۶. در راه حفظ ارزش ها؛
۷. در راه حفظ آرمان ها؛
۸. در راه حفظ اهداف مقدس انقلاب اسلامی؛
۹. در راه حفظ عزت و شرف مسلمانان.
● دشمن در میدان جنگ امروز و در عرصه تهاجم فرهنگی و جنگ شناختی ، هجمه گسترده ای را آغاز کرده است . نوع هجوم دشمن ، در این میدان را مرور می کنیم:
۱. دروغ گویی در باب حقیقت؛
۲. واژگون نشان دادن واقعیات؛
۳. آدرس غلط دادن ، با هدف کوتاه آمدن در مقابل امریکا؛
۴. تحریف حقایق و محکمات؛
۵. تحریف واقعیت های تاریخی؛
۶. تطهیر چهره کثیف رژیم پهلوی ؛
۷. تصویر سازی غلط از وضع کشور ؛
۸. بزرگ نشان دادن ضعف های کوچک ؛
۹. کوچک نشان دادن نقاط قوت و پیشرفت کشور ؛
۱۰. پنهان کردن دستاوردهای انقلاب اسلامی ؛
۱۱. قطع کردن زنجیره تواصی به حق ؛
۱۲. قطع کردن زنجیره تواصی به صبر ؛
۱۳. فتنه گری و غبارآلود کردن فضای کشور ؛
۱۴. مشوب کردن اذهان عمومی ملت ها ؛
● دشمن در این میدان ، اهدافی را دنبال می کند ، که ما به آن هدف ها اشاره می کنیم :
۱. تضعیف اسلام ناب محمدی ( ص ) و محکمات آن ؛
۲. تخریب چهره انقلاب اسلامی ؛
۳. نفی خط امام و ولایت ؛
۴. تضعیف و تخریب ایمان مردم ؛
۵.تغییر باور های مردم ؛
۶. ناامید کردن مردم ؛
۷. جدایی انداختن بین مردم و مسوولین ؛
۸. استحاله جمهوری اسلامی ایران ؛
۹. به فساد کشاندن مردم و مسوولین ؛
۱۰. براندازی نرم .
● میدان ، میدان جنگی شناختی و ترکیبی است . اگر ما وارد جنگی نظامی با دشمن شده بودیم ، چه می کردیم ؟
۱. باید جنگ امروز را باور کنیم ؛
۲. باید بدانیم جنگ امروز ، یک جنگ فکری و فرهنگی است ؛
۳. باید باور کنیم که هر جنگی نیاز به مقابله دارد ؛
۴. برای مقابله و هجمه علیه دشمن ، در جنگ امروز نیاز به یک مرکزیت و قرارگاه مردمی داریم ؛
۵. باید دلسوزان و افسران ارشد جنگ نرم ، عضو این قرارگاه باشند ؛
۶. فرمانده اصلی قرارگاه ، باید آگاه ترین ، دلسوزترین و مومن ترین فرد به اهداف انقلاب باشد ؛
۷. رییس و اعضای قرارگاه باید جنگ شناختی و ترکیبی را باور داشته باشند ؛
۸. قرارگاه اصلی باید در همه استان ها و نهادها ، قرارگاه فرعی دایر نماید ؛
۹. قرارگاه مرکزی باید همه امکانات مورد نیاز برای مقابله با دشمن را فراهم سازد ؛
۱۰. قرارگاه اصلی و مرکزی باید وظایف تمامی قرارگاه ها و افسران و سربازان میدان را مشخص کند ؛
۱۱. قرارگاه مرکزی باید بر اساس نیاز زمان ، برنامه های ابلاغی را با اولویت بندی به قرارگاه های سراسر کشور ارسال نماید ؛
۱۲. قرارگاه اصلی باید بر کار و پیشرفت قرارگاه های فرعی نظارت نماید و بر اساس نتیجه کار آنان ، افراد فعال را تشویق کند ؛
۱۳. قرارگاه مرکزی باید با تشکیل جلسات منظم ، راهکارهای جدید را تنظیم و با ابتکار و سرعت عمل ، همه قرارگاه ها را به روز نماید ؛
۱۴. قرارگاه اصلی باید با رصد برنامه دشمن ، همواره طرح های جدید تهاجمی را تنظیم و زمینه هجوم علیه جبهه استکبار را فراهم سازد ؛
۱۵. گزارش اقدامات انجام شده باید به اطلاع ملت شریف ایران ، رسانده شود ؛
۱۶. قرارگاه مرکزی باید با توجه به الزامات و موضوعات جهاد تبیین و مباحث لازم در نبرد فرهنگی ، همواره با آموزش میدان داران و افسران و سربازان میدان ، آنان را برای هر نوع تهاجمی آماده سازد ؛
۱۷. همانگونه که جنگ نظامی نیاز به تجهیزات و امکانات خاص خود دارد ، در این جهاد نیز لازم است محتوا و لوازم ضروری فراهم و همه قرارگاه ها پشتیبانی جدی شوند ؛
۱۸. در این جنگ تبیینی نیز بایستی از ابزارهای به روز دنیا بهره برد و نقشه های دشمن را خنثی کرد ؛
۱۹. مسوولان قرارگاه های فرعی باید گزارش کار خود را به صورت منظم به قرارگاه مرکزی ارسال نمایند ؛
۲۰. رییس و اعضای قرارگاه اصلی باید به صورت منظم و فعال به قرارگاه های فرعی سرکشی و جهاد تبیین را در میدان مدیریت نمایند ؛
۲۱. در این میدان تمامی قرارگاه ها باید دستورات فرماندهی معظم کل قوا را مو به مو اجرا نمایند ؛
۲۲. طبیعی است که همه دستورالعمل ها و فرمان ها بر اساس نگاه فرماندهی معظم کل قوا و رهبر حکیم انقلاب اسلامی تنظیم و ابلاغ خواهد شد.
● پس از بیان الزامات جهاد تبیین ، به سراغ موضوعات نیازمند تبیین می رویم :
۱. مفاهیم اسلام ناب محمدی ( ص ) و اسلام آمریکایی ؛
۲. جهان بینی توحیدی و مادی ؛
۳. اثرات دینداری و تقوا در جامعه ؛
۴. چشم انداز آینده انقلاب و تمدن نوین اسلامی ؛
۵. حکومت جهانی اسلام و مهدویت ؛
۶. تاریخ اسلام و زندگی چهارده معصوم ( ع ) ؛
۷. تاریخ انقلاب اسلامی ؛
۸. تاریخ مشروطه ؛
۹. جریان شناسی تاریخی ؛
۱۰. اصول و مبانی نهضت عاشورا و انقلاب اسلامی ؛
۱۱. دستاوردهای انقلاب اسلامی ؛
۱۲. آیین حکمرانی در منطق اسلام ناب ؛
۱۳. مردمسالاری دینی و نقش مردم در مقبولیت نظام اسلامی ؛
۱۴. نقش ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی ایران ؛
۱۵. مکتب شهید سلیمانی ؛
۱۶. نیاز نظام دینی به قدرت ملی و دفاعی ؛
۱۷. دشمن شناسی و دشمن ستیزی ؛
۱۸. جاهلیت مدرن ؛
۱۹. استکبار ستیزی ؛
۲۰. چهره واقعی خاندان کثیف پهلوی ؛
۲۱. مساله اقتصاد مقاومتی ؛
۲۲. عدم مذاکره و ارتباط با امریکای جهان خوار ؛
۲۳. سبک زندگی اسلامی - ایرانی ؛
۲۴. فرهنگ و ارزش آن در جامعه ؛
۲۵. فرهنگ ایثار و شهادت ؛
۲۶. فرهنگ غرب ؛
۲۷. جهاد و دفاع ؛
۲۸. جهاد کبیر ؛
۲۹. حق و باطل ؛
۳۰. گفتمان مقاومت ؛
۳۱. جبهه مقاومت و دفاع از مظلوم ؛
۳۲. جمهوریت و اسلامیت ؛
۳۳. امامت و حاکمیت سیاسی ؛
۳۴. عدالت اجتماعی ؛
۳۵ . خط امام و رهبری ؛
۳۶. ارزش و جایگاه خانواده در اسلام ؛
۳۷. اسلام و نگاه به زن ؛
۳۸. نقش حجاب در امنیت زن و پیشرفت جامعه ؛
۳۹. تکثیر نسل و نقش آن در آینده انقلاب اسلامی ؛
۴۰. ساده زیستی و نقش آن در تعالی جامعه ؛
۴۱. الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت ؛
۴۲. روحیه جهادی و انقلابی ؛
۴۳. مدیریت اسلامی و انقلابی ؛
۴۴. خودباوری و خودکفایی ؛
۴۵. نفوذ در ارکان حاکمیت و در باور مردم ؛
۴۶. مصالح و مفاسد روز ؛
۴۷. ظرفیت های ملی ایران اسلامی ؛
۴۸. استقلال و آزادی ؛
۴۹. نفی طاغوت و نظام سلطه ؛
۵۰. عدم اعتماد به امریکا ؛
۵۱. افول قدرت استکبار جهانی و امریکا ؛
۵۲. اتحاد و پرهیز از اختلاف ؛
۵۳. گام دوم انقلاب اسلامی ؛
۵۴. خودی و غیر خودی ؛
۵۵. اعتماد به نفس ملی .
● در این میدان و برای جنگ با دشمن ، افسران و سربازانی باید وارد گود شوند:
۱. مدیران انقلابی و جهادی ؛
۲. روحانیت و طلاب با انگیزه حوزه های علمیه ؛
۳. اساتید مبارز و ولایتمدار حوزه و دانشگاه ؛
۴. مسوولین فرهنگی کشور ؛
۵. دانشجویان و دانش آموزان ؛
۶. ایمه جمعه و جماعات ؛
۷. مداحان و شاعران ؛
۸. هنرمندان و سینماگران ؛
۹. نویسندگان ؛
۱۰. صاحبان رسانه ؛
۱۱. نخبگان ؛
۱۲. جوانان ؛
۱۳. سخنرانان و اهل تریبون ؛
۱۴. متنفذین و اثرگذاران بر جامعه .
● در جهاد تبیین ، سخن از شیوه و روش تبیین ، ضروری است :
۱. مناظره ؛
۲.تبیین چهره به چهره ؛
۳. جلسات پرسش و پاسخ ؛
۴. سخنرانی و منبر؛
۵. کلاس داری ؛
۶. نوشتن کتاب و مقاله ؛
۷. ساختن فیلم و کلیپ ؛
۸. استفاده از شعر و مداحی ؛
۹. استفاده از سرود و نمایشنامه ؛
۱۰. بهره گیری از شیوه های جدید و نوآوری ؛
۱۱. بهره گیری از فضای مجازی ؛
۱۲. استفاده از رسانه ها و مطبوعات ؛
۱۳. بهره گیری از صدا و سیما ؛
۱۴. چاپ پوستر ، بنر ، و بروشور ؛
۱۵. بهره گیری از جلسات خانوادگی و دوستانه ؛
۱۶. برپایی و شکل دهی به نشست های تخصصی و موضوعی ؛
۱۷. برگزاری همایش ها و کنگره ها .
جهاد تبیین اسلحه جنگ روایت هاست
تبیین اموری که دشمن در جنگ نرم و روایت ها تلاش میکند وارونه جلوه دهد را از موضوعات مهم و اثرگذار عنوان کرد.
امروز در نشست مجمع و هیئت اندیشه ورز استادیاران نواحی و سرمربیان اقشار شبکه تربیتی بسیجیان سپاه قدس گیلان با تبریک ایام شعبانیه و نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و تسلیت ارتحال آیت الله علوی گرگانی، اظهار کرد: موضوع جهاد تبیین در فرمایش های مقام معظم رهبری قدری ناشناخته مانده است.
وی، تبیین اموری که دشمن در جنگ نرم و روایت ها تلاش میکند وارونه جلوه دهد را از موضوع های مهم و اثرگذار عنوان کرد و افزود: در جنگ روایتها باید نقشههای دشمن را خنثی کنیم.
استمرار انقلاب از عمده ترین موضوع هایی است که باید در جهاد تبیین صورت گیرد، تصریح کرد: نخستین موضوع، تبیین هدفهای انقلاب اسلامی در جهاد تبیین است.
توجه به نیازهای امروز و فردای جامعه را دومین هدف در راستای استمرار انقلاب اسلامی خواند و بیان کرد: استقرار جمهوری اسلامی بر پایه حکومت اهل بیت علیه السلام نخستین هدف انقلاب اسلامی بود که تحقق پیدا کرد.
وی بر ضرورت جهاد تبیین در راستای اهداف انقلاب اسلامی تاکید کرد و گفت: بسط و توسعه عدالت از جمله اهداف انقلاب اسلامی بوده است.
تمدن نوین اسلامی از دیگر اهداف تحقق انقلاب اسلامی است، جمهوری اسلامی درصدد ایجاد تمدنی است تا برای بشریت الگوسازی کند.
به قرار گرفتن انقلاب اسلامی در میدان جنگ اراده ها اشاره کرد و یادآور شد: آینده در اختیار کسی است که دارای اراده قالب باشد ضمن اینکه دشمن در جنگ ارادهها به دنبال ایجاد سستی در جامعه اسلامی است.
وی با بیان اینکه ایجاد یأس و خستگی در میان مردم و مسئولان بزرگ ترین هدف دشمن است، اظهار کرد: برخورد پدرانه و اخلاق مدارانه ائمه جمعه با مسئولان در برطرف کردن مشکلات اثرگذار است.
در مسیر نگه داشتن مردم با هر وسیله مشروع را از اهداف استمرار انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: مطالبه گریها باید با توجه به وجود امکانات باشد.
هدایت شده از شعر مداحی و مرثیه اهلبیت
🔆 بسته محتوایی جهاد تبیین
📌در صفحه اختصاصی #جهاد_تبیین سایت بازار محتوای جبهه قابل مشاهده می باشد.
👉https://jebhemarket.ir/jahadtabyeen/
💠محتواها در قالب های فیلم، کلیپ، موشن گرافیک، اینفوگرافیگ، پوستر، کتاب، اسناد دیجیتال، استوری و...
🙏برای ارسال محتوا و غنی تر شدن بانک محتوایی این صفحه با ما در ارتباط باشید:
@jebhemarket_admin
🆔 @Temod_uni
هدایت شده از نشست روایت امید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | اگر #تبیین نباشد چه اتفاقی میافتد؟؟!
♨️ چه شد که مردم گفتند: "مگر علی (علیهالسلام) نماز میخواند؟!
برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
#جهاد_تبیین_ضرورت
🔶نشست هم اندیشی «#روایت_امید»
هدایت شده از نشست روایت امید
1400.11.29-Panahian-Shiraz-Studio-Sham-JahadTabeen-Medium.mp3
21.29M
🔉 چند اقدام مبنایی برای جهاد تبیین
📅 یک جلسه | ۱۴۰۰/۱۱/۲۹
🔻جلسه مجازی با شبکه مبلغان و عملیاتهای تبلیغی
#جهاد_تبیین_چیستی
#جهاد_تبیین_چرایی
#جهاد_تبیین_چگونگی
🔶نشست هماندیشی «روایت امید»
هدایت شده از نشست روایت امید
جهاد تبیین در اندیشه استاد پناهیان ویراست19 اسفند.jpg
6.74M
✅جهاد تبیین در اندیشه استاد پناهیان
#جهاد_تبیین_چیستی
#جهاد_تبیین_چرایی
#جهاد_تبیین_چگونگی
🔶نشست هماندیشی «روایت امید»
هدایت شده از نشست روایت امید
44.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥جهاد تبیین دربیان حجتالاسلام والمسلمین سعید #صلح_میرزایی
📌جلسه اول
🎬معناشناسی و توضیح مفاهیم جهاد تبیین و آثار آن در نگرش امام و رهبری
#جهاد_تبیین_چیستی
🔶نشست هماندیشی «روایت امید»