🇮🇷
📝 #یک_خبر_یک_تحلیل (۲۲۶)
🔻خبر: ترکیه اعلام کرد، ولیعهد عربستان ۲۲ ژوئن به این کشور سفر میکند. برخی کارشناسان هدف از سفرهای اخیر بن سلمان و تلاش برای افزایش مراودات دیپلماتیک مانند سفر بایدن به عربستان را جهت احیای وجهه او میدانند.
🍃🌹🍃
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ عربستان سعودی بعد از قبول تلویحی شکست در یمن و آتشبس موقت با انصارالله، به دنبال تشکیل ائتلافی برای جبران شکست خود در یمن است. البته برخی کشورها همچون مصر و اردن همواره در دنبال کردن سیاستهای عربستان در منطقه دنبالهرو بودهاند؛ اما ترکیه در برخی موارد مشاهده شده که جهتگیریهایی خلاف عربستان داشته است.
2⃣ همواره هر اقدام و عملی در فرآیندهای سیاسی منطقه و بهویژه در میان کشورهای عربی، برگرفته از تهديدات واهی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی با گزاره ایران برای این کشورها ایجاد کردهاند. بسیاری معتقدند که سفر بنسلمان را باید در راستای همگرایی بیشتر میان این کشورها در مقابله با ایران تعریف کرد.
3⃣ در میان کشورهای ذکر شده سفر بنسلمان به ترکیه از دو منظر از اهمیت بیشتری برخوردار است: الف) در قتل قاشقچی، ترکیه ابتدا موضع مخالف و سپس در موضع کتمان قضیه قرار گرفت و حرکت عربستان را کاملاً توجیه کرد. ب) اردوغان به دنبال حمایتهای مالی برای انتخابات ۲۰۲۳ ترکیه است و در این میان عربستان بیشترین حمایت را میتواند از اردوغان داشته باشد.
🔺نکته پایانی: درمجموع باید گفت عربستان بعد از شکست در جنگ یمن، به دنبال بسترهایی برای کسب جایگاه گذشته خود است و در این میان در رویکردهای جدید خود تعامل با برخی بازیگران منطقهای همچون ترکیه را در دستور کار قرار داده است.
✍محمدرضا فرهادی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | ترافیک دیپلماتیک در تهران
🍃🌹🍃
🔻 تبدیل تهران به چهارراه ترافیک سفرهای دیپلماتیک منطقه و سفرهای رؤسا و مسئولان کشورهای روسیه، پاکستان، ونزوئلا، ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان و ... دارای چند وجه راهبردی است:
🔸 برخلاف ادعای غرب مبنی بر منزوی کردن ایران، تهران به چهارراه ترافیک دیپلماتیک منطقه تبدیل کرده است.
🔹 این سفرهای دیپلماتیک پرده از این حقیقت برداشته که دنیا تنها چند کشور غربی نیست و مبتنی بر نگاهی که «ارض الله» را «واسعه» میبیند، دایره مبادلات و مناسبات با سایر کشورهای دنیا گستردهتر خواهد شد.
🔸 شرایط جدید ناشی از روندها و رویدادهای تازهای همانند جنگ روسیه و اوکراین و رفتن دنیا به سمت هندسه و آرایش جدید قدرت جهانی بر ضریب اهمیت و ضرورت سرعتبخشی به این مراودات را بیشتر کرده است.
🔹 در پیش گرفتن دیپلماسی اقتصادی تحریمزدا مبتنی بر سه اصل اساسی «عزت، حکمت و مصلحت»، موجب گرهگشایی از گرههای تحریم ها و دستیابی به رشد اقتصادی 5.7 درصدی در پایان سال ۱۴۰۰، افزایش تجارت غیرنفتی به سقف ۴۷ میلیارد دلار با رشدی حدود ۱۰ میلیارد دلار، مثبت شدن تراز تجاری کشور، رکوردزنی فروش محصولات پتروشیمی و ... شده است.
🔺 ارزش این درآمدها و دستاوردها زمانی بیشتر روشن میشود که درگیری پرشدت دولت و مجموعه حاکمیت و نظام اسلامی را با جنگ ترکیبی جبهه وسیع دشمنان انقلاب را هم در بسته تحلیلی خودمان ببینیم و آنگاه قضاوت کنیم.
✍ فتحالله پریشان
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | #وظایف_شهروندی ما، در قبال چالشها
🍃🌹🍃
❌ قسمت چهارم | #دشمن_شناسی
🔻آیه ۱۱۲ سوره انعام، تصریح میکند که همه پیامبران، دشمنی از جنس شیطان انسی و جنی داشتهاند که درصدد انحراف ِمردم از مسیر حق بودهاند «... كَذلِكَ جَعَلْنا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا...». لذا امام علی (ع)، در ضرورتِ دشمنشناسی فرمودهاند: کسی که از دشمنش غافل باشد، حیلههای غافلگیرانه دشمن، او را از خواب بیدار میکند! (تصنيف غررالحکم و درر الكلم، ص: ۳۳۵).
🔹در یک نگاه کلی، دشمنان اسلام و مسلمین، در سه گروه (شیطان، کفار و منافقین)، طبقهبندیشده است.
1️⃣ شیطان: شیطان، دشمن ایمانی (معنوی) انسان است که او را به انحراف و گناه فرامیخواند (سوره ابراهیم/۲۲).
2️⃣ کافران: کافران، بر اساس معیارهایی، به گروههای مختلف دستهبندی میشوند، ازجمله کافر اهل کتاب (یهود، مسیح و...)، غیر اهل کتاب و مشرکان که دشمنان خارجی بهحساب میآیند. از میان کافران اهل کتاب، قرآن کریم، «#یهود» را سرسختترین دشمن مسلمین معرفی میکند (مائده/۸۲).
3️⃣ منافقان: «نفاق»، طبق فرمایش پیامبر اکرم (ص)، هرگونه دوگانگی ظاهر و باطن را در برمیگیرد (مصباح الشريعة، ص: ۱۴۷) به همین علت هر فرد دو رو را در هر مقولهای میتوان منافق نامید. این گروه در ردیف دشمنان داخلی و دشمن واقعی بوده (منافقون/۴)؛ و خطرناکترین دشمن، بهحساب میآیند (بقره/۲۰۴)؛ زیرا شناختشان برای عموم و حتی خواص، بسیار دشوار و در مواقعی غیرممکن است (انفال/۶۰).
🔺نتیجه: یکی از عوامل اصلی ایجادکننده مشکلات در جوامع اسلامی، دشمناناند که باید با هوشیاری به مقابله با آنان برویم و برای حل مشکلات با مسئولین همکاری کنیم.
✍️علیاکبر صیدی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۲۷)
خبر: چندین ماه از جنگ اوکراین و روسیه گذشته است و امروز برخی از تحلیلگران سیاسی سیاستهای حاکمان و نخبگان سیاسی اوکراین را عامل اصلی وضع کنونی این کشور میدانند. حرکت به سمت ارتجاع، باعث تحریک روسیه برای حمله به اوکراین شده است!
🍃🌹🍃
🔸گزارههای خبری:
1⃣ ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در خصوص دلایل حمله به اوکراین گفته است: «آیا ما موشکهای خود را در نزدیک مرزهای آمریکا قرار دادهایم؟ اگر ما موشکهای خود را در مرز بین کانادا و آمریکا قرار دهیم، واکنش آمریکاییها چگونه خواهد بود؟ این یک مسئله امنیتی است».
2⃣ رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیسجمهور قزاقستان، در خصوص مسائل مربوط به اوکراین فرمودند: «در قضیه اوکراین مشکل اصلی این است که غربیها درصدد توسعه ناتو هستند و آنها هر جا که بتوانند برای گسترش نفوذ خود تأمل نخواهند کرد».
🔹گزارههای تحلیلی:
1⃣ مطابق با قوانین ناتو، هنگامیکه یکی از کشورهای عضو این سازمان مورد تجاوز قرار بگیرد، باید همه به پشتیبانی از کشور عضو مورد تجاوز بشتابند. طی سالهای اخیر برخی از جمهوریهای سابق شوری نظیر لیتوانی، استونی، لتونی نیز به این اتحادیه پیوستهاند. اوکراین در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای پیوستن به اتحادیه ناتو انجام داد؛ بهنحویکه چندین تمرین نظامی مشترک را با ناتو به اجرا گذاشت و همچنین یک تسلیحات نظامی از آمریکا و ترکیه نیز دریافت کرد.
2⃣ ارسال تجهیزات نظامی توسط اعضای ناتو به اوکراین، حمایت اطلاعاتی امریکا و حضور تروریستها و جنگجویان بینالمللی در اوکراین، باعث فرسایشی شدن جنگ شده است. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در این خصوص اظهار داشت: «ما باید برای این واقعیت آماده شویم که ممکن است جنگ سالها طول بکشد. ما نباید از حمایت از اوکراین دست بکشیم». در این روند فرسایشی جنگ، بیشترین ضربه اولاً به مردم وارد میشود که تاکنون بیش از 6.5 میلیون اوکراینی از جمعیت ۴۴ میلیونی این کشور، وطن خود را ترک کردهاند؛ و در ثانی به زیرساختهای اقتصادی اوکراین وارد میشود که بر اساس پیشبینیها، اقتصاد اوکراین در سال جاری ۴۵ درصد کوچک خواهد شد.
✍ فرهاد کوچک زاده
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | جهاد تبیین بر محور اخبار خوب
🍃🌹🍃
🔻با توجه به حجم و گستره مشکلات اقتصادی-معیشتی از یکسو و تمرکز دشمنان بر جنگ شناختی در مقابل دولت و مردم ایران و همچنین، ضعف در نظام اطلاعرسانی و قدرت رسانهای-اقناعی ازسوی دیگر، سبب شده تا پژواک اخبار و رویدادهای منفی و نشانگر ضعف در حوزه عمومی کشور بیش از اخبار و رویدادهای مثبت باشد.
🔹از جمله اخبار خوبی که در این زمینه میتوان به آنها اشاره کرد که با وجود اهمیت، اتفاقا چندان مورد توجه افکارعمومی قرار نگرفت، پرتاب ماهواره به فضا، ساخت نفتکش در داخل کشور و فروش آن به ونزوئلا و تکمیل کریدور شمال- جنوب و آغاز ترانزیت تمام ریلی قطار کانتینری قزاقستان از مسیر ایران و... است.
🔸با وجود اهمیت این اخبار و اقدامها و امیدبخشبودن آنها، اما با رسانهایشدن، این اقدامها آنگونه که باید و شاید از جانب افکارعمومی مورد توجه قرار نگرفته و در یک کلام، جایگاه متناسب با اهمیتشان را در حوزه عمومی پیدا نکردهاند.
🔺 بنابراین افکارعمومی نمیتواند میان اقدامات تحولی دولت با حل مشکلات و مسائل زندگی روزمره خود ارتباط برقرار کند. به همین دلیل است که نهتنها از اقدامات تحولی دولت به وجد نمیآید، بلکه بهراحتی آنها را به فراموشی میسپرند. برای رهایی از این وضعیت، از یک سو جهاد تبیین نسخهای است که دواست. و از سویی دیگر دستگاه اطلاعرسانی دولت و مسئولان دولتی قرار دارند که بایستی با استفاده مناسب از ابزار رسانه و تبیین، بتوانند پیامآور امید و آینده روشن برای جامعه باشند.
✍مصطفی قربانی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۲۶۴ قرآن کریم ( آیات ۳۲ تا ۵۱ سوره مبارکه حجر )
🍃🌹🍃
🌺 امام صادق (ع) میفرمایند: «ثَلاثَةٌ یَشکُونَ اِلَی اللهِ، عَزَّ وَجَلَّ، مَسجِدٌ خَرابٌ لا یُصَلّی فیهِ اَهلُهُ وَ عالِمٌ بَینَ جُهّالٍ وَ مُصحَفٌ مُعَلَّقٌ قَد وَقَعَ عَلَیهِ الغُبارُ لا یُقرَاُ فیهِ» سه گروه نزد خدا شکایت میبرند: مسجد ویرانی که مردم در آن نماز نخوانند، عالمی که بین جاهلان تنها بماند و قرآن رها شده و غبار گرفتهای که خوانده نمیشود. (اصول کافی ۲/۶۱۳)
🎙 استاد پرهیزگار
#ثامن | #روشنگری
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | کشتن هزاران بومی با مسموم کردن عمدی آب
🍃🌹🍃
🔻بخش تاریخ دانشگاه تافتس: با وجود تحقیقات آکادمیک متعدد در زمینه ماهیت و وسعت خشونت نیروهای مسلح پرتغالی علیه بومیان #موزامبیک، دستیابی به تخمین قابل استنادی از تعداد کشته شدگان ممکن نیست.
🔹 از طرفی، #پرتغال، به منظور القای قدرت کنترل و توان دستیابی به دستاوردهای استراتژیک نزد افکارعمومی، غالبا تعداد بومیان نقل مکان کرده و تعداد افراد شناسایی شده مرتبط با نیروهای چریکی مردمی را بیشتر از تعداد واقعی، و تعداد کشتهشدگان را کمتر از تعداد واقعی گزارش میکرده است.
🔸 با در نظر گرفتن همه این موارد، میتوان تعداد کل کشته شدگان بومی را چیزی بین سی هزار تا پنجاه هزار نفر در نظر گرفت. (گزارشات موزامبیک تا چند صد هزار کشته را ادعا میکند)
🔺گزارشهای رسمی سازمان ملل در این زمینه نیز محدود به کشته شدگان ناشی از #خشونت_مستقیم و کاملا مستند میباشد. همین امر، باعث ایجاد خطای چشمگیری در آمار شده است. به عنوان مثال، کمیسیون ذکر کرده است که پرتغال متهم به کشتن هزار بومی از طریق مسموم کردن آب میباشد. اما از آنجا که این کشتهشدگان، به عنوان تلفات ناشی از شیوع وبا ثبت شدهاند، جزء آمار کشتهشدگان نیامدهاند.
❌ منبع: دانشگاه تافتس
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | شیوع طاعون و قحطیآفرینی با بمبهای بیولوژیک و حشرهای
🍃🌹🍃
🔻علاوه بر قتل و غارت و تجاوز، یکی از جنایات عجیبی که #آمریکا در شرق آسیا مرتکب شده است نابود کردن زمینهای کشاورزی کشورهای مختلف است.
🔹#فیلیپین، #لائوس، #ویتنام، #کامبوج، و #کره_جنوبی از جمله کشورهایی هستند که بنابر اعتراف کارشناسان و تاریخنگاران آمریکایی زمینهای کشاورزی آنها توسط نیروهای آمریکایی بمباران شیمیایی یا به آتش کشیده شده تا دچار قحطی و بیماریهای کشنده شوند.
🔸اما یکی از وحشتناکترینِ این جنایات را آمريکا در کره جنوبی و بخشهای شمال شرقی چین مرتکب شد؛ آنجا که مقادير زيادي باکتري، حشرات، پر، بخشهاي گنديده حيوانات و ماهيها را بر سر مردم این کشورها و زمینهای کشاورزی آنها فروریخت.
🔺این اقدام باعث شیوع بیماریهایی نظير #طاعون، #سياه_زخم و #آنسفاليت و مرگ و میر وسیع و سریع مردم این کشورها شد. جنایاتی که تبعات آن همچنان در کشورهای شرق آسیا با تولد نوزادان با بیماریهای ژنتیکی ادامه دارد.
📚 کتاب جنایات غرب
👤 دکتر مهدی سعیدی
#روشنگری | #ثامن | #جنایات_غرب
🆔 eitaa.com/meyarpb