هدایت شده از قرارِ تماشا
مردم ایران بدون فعالیت رسانهای نمیتوانند از ایران دفاع کنند. چرا نقش صدا و سیما در دفاع مقدس بیش از نیروی های نظامی بود؟
بیست و یکمین قرار تماشا با اکران فیلم آبادان یازده 60 برگزار خواهد شد.
این فیلم یکی از مهم ترین فیلم های رسانهای تاریخ سینماست. و این افتخار را داریم که این فیلم یک فیلم ایرانی است.
اگر میخواهید بدانید این فیلم چه داستانی را روایت می کند:
من از اوضاع کشور در طول این ده سال، هیچوقت بیخبر نبودهام. من به شما عرض میکنم، مواردی اتفاق افتاد که سهم شما - یعنی رادیو و تلویزیون - در یک پیروزی نظامی، حتّی بیش از سهم عملیات جنگی بود که در خود منطقه انجام میگرفت. یعنی کسی عملیات جنگی را طراحی میکرد، کسی تاکتیک را تعیین میکرد، کسی فرماندهی و اداره میکرد، اما عامل دیگری پیروزی را بهدست میآورد؛ شما آن عامل را داده بودید. در دوران جنگ، واقعاً صدا و سیما مؤثر بود.
چرا مهم ترین عامل پیروزی ما در هشت سال دفاع مقدس صدا و سیما بود؟
⏰ چهارشنبه ۲۳ خردادماه از ساعت ۱۵:۳۰
خیابان استانداری، گذر سعدی، عمارت تاریخی سعدی
#قرار_تماشا
بدون تماشای واقعیت ها تبیین ممکن نیست.
مردم ایران حق دارند واقعیتها را تماشا کنند.
#اندیشکده_تبیین
🆔@ghararetamasha
قسمتی از یادداشت چاپ شده در روزنامه آرمان امروز
دنیا با خاتمی بعنوان مبدع نظریه گفتگوی تمدنها مواجه میشد و تکریم میکرد و با رئیسی بعنوان متهم کشتار هزاران زندانی سیاسی.
واقعا باور کردنی نیست. جالب اینجاست که خود آرمان امروز متوجه شده چقدر این یادداشت بی انصاف است و در سایت خود این یادداشت را اصلاح کرده.
📝... بابام قول داده بود اگه خوب درس بخونم و توی امتحانات آخر ترم کلاس سوم ابتدایی شاگرداول بشم واسم یه دوچرخه میخره...یه دوچرخهی قشنگ و مامانی که اندازهی خودِخودم باشه. نه بزرگتر و نه کوچیکتر. یه دوچرخه به جنس دوچرخهی آقاجون و بقیهی بچههای توی کوچه. یه دوچرخه که دیگه من رو از رو انداختن به بچهها واسه یه دور چرخسواری با دوچرخهی اونها بینیاز کنه.
کارنامهها اومده بود و من به جای ذوقِ اولین معدل ۲۰عمرم، ذوق دوچرخهی نیومدهای را داشتم که قرار بود باهاش کل کوچههای دوروبر رو بگردم و از گشتن با اون کیف کنم.
شب به پیشنهادِ بابا رفتیم مغازه و یه دوچرخهی نارنجی و نقرهای قشنگ دیدیم.سوار دوچرخهی خوشگل شدم و انتخابش کردم. دوچرخهی به اون بزرگی سوار موتور ما نمیشد و همین دلیلی شد تا اولین شبِ دلبستنم به اون دوچرخه با دوری ما از هم سپری بشه...شب از ذوق فردا و همسفرشدن با دوچرخهی نقرهای و نارنجی خوابم نمیبرد...باید صبح میشد تا بابا با یه وانت دوچرخه رو بیاره خونه...حالا سالهای سال از اون شب گذشته ولی شاید هنوز صبح نشده که دوچرخه و وانت به خونهی ما نرسیدند.
👆قسمتی از متن ارسال شده برای پویش قصه های کودکی با دوچرخه
🎁 در این پویش، بهترین خاطرات و قصه های مربوط به خاطرات کودکی با دوچرخه، برگزیده می شود و جوایزی نفیس تقدیم می گردد.
👈قالب ارسال قصه ها فیلم، صوت یا متن می تواند باشد. آثار خود را به نشانی زیر ارسال فرمایید.
📲 @HamedVaezpour
⏰مهلت ارسال قصه ها تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۳
❗️فقط تا آخر همین هفته فرصت برای ارسال خاطرات تان را دارید.
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
#پویش
#خاطره_نویسی
#شناخت_و_خلق_درام
#دوره_نویسندگی
انتخابات امسال، امتحان قدرت تشخیص مردم است.
امتحان تشخیص آدم با تقوا از کم تقوا
امتحان تشخیص ذره ای ناپاکی، ذره ای دو رویی و ذره ای حب قدرت از پاکی هاست
اگر مردم در این امتحان تشخیص دهند که کدام نامزد با تقوا تر است، یعنی بسیار رشد کرده اند و آماده اتفاقات بزرگ اند
اگر مردم تشخیص دهند که از بین خوب و خوب تر ، کدام را انتخاب کنند، یعنی کشور آماده یک پیشرفت بزرگ است
یعنی مردم دیگر گول ظاهر را نمیخورند
یعنی مردم گول حرف های جذاب را نمیخورند
یعنی مردم گول وعده و وعید ها را نمیخورند
یعنی مردم با قوه عقل انتخاب می کنند
یعنی نفس شان را کشته اند
یعنی فهمیده اند مهم ترین انتخاب زندگی شان چیست و چگونه باید انتخاب شود
یعنی دیگر اجازه نمی دهند کسی که تقوای کمی دارد، قدرت را به دست بگیرد
یعنی مردم خودشان مجمع خبرگان می شوند
یعنی می توانند حاکم عالمِ عادل و با تقوا را تشخیص دهند و انتخاب کنند
انتخابات امسال، امتحان قدرت تشخیص مردم است
شاید خداوند با شهادت شهید رییسی، می خواسته زودتر از موعد از مردم ایران امتحان بگیرد
شاید خداوند هم در تعجیل اتفاقی بزرگ اراده کرده است
چرا صدا و سیما میدان فریب مردم را برای بعضی ها فراهم میکند؟
جواب ساده است. چون با نظرات آیت الله خامنهای فاصله دارد.
بیانات رهبر انقلاب در آخرین دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت دوازدهم
دیگران باید از تجربههای شما استفاده کنند. خب حالا یک تجربه را من بخصوص یادداشت کردهام، حرفی است که من مکرّر [در گفتگو] با شماها و با مردم تکرار کردهام، حالا هم همان حرف را تکرار میکنم؛ این تجربه عبارت است از بیاعتمادی به غرب؛ آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هر جا بتوانند ضربه میزنند؛ آنجایی که ضربه نمیزنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشتهاند ضربه زدهاند؛ این تجربهی بسیار مهمّی است. مطلقاً نبایستی برنامههای داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد، چون قطعاً شکست میخورَد، قطعاً ضربه میخورَد. شماها هم هر جایی که کارهایتان را منوط کردید به [همراهی] غرب، ناموّفق ماندید؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد عَلَم کردید و حرکت کردید موفّق شدید. نگاه کنید کار را؛ کارکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم این جوری است. هر جا شما موضوعات را به توافق با غرب و به مذاکرهی با غرب و با آمریکا و مانند اینها موکول کردید، آنجا ماندید و نتوانستید پیش بروید؛ چون آنها کمک نمیکنند، دشمنی [میکنند]، دشمنند دیگر؛ هر جا شما از آنها قطع نظر کردید، خودتان راه افتادید و از شیوههای مختلف [استفاده کردید] -هزار راه وجود دارد و این جور نیست که یک راه [باشد]؛ نه، راههای مختلف وجود دارد؛ [اگر] انسانها فکر کنند، راههای گوناگونی برای زندگی شخصی و اجتماعی و مدیریّتی پیدا خواهند کرد- هر جا این جوری حرکت کردید، پیشرفت کردید.
#صداوسیما
چرا صدا و سیما فریب میخورد؟
جواب ساده است. از رهبر انقلاب غافل است.
بیانات رهبر انقلاب در آخرین دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت دوازدهم
در [مورد] همین مذاکرات اخیر هم بد نیست یک جملهای گفته بشود؛ آقایان هم غالباً در جریان مسائل هستید. در همین مذاکراتی که اخیراً در جریان بود، خب این همه دیپلماتهای ما زحمت کشیدند، بعضی از دیپلماتهایمان واقعاً در این قضیّه خوب ظاهر شدند، [امّا] آمریکاییها بر سر موضع عنادآمیز خودشان محکم ایستادند و یک قدم جلو نیامدند. روی کاغذ یا در مقام وعده میگویند بله، ما تحریمها را برمیداریم، [امّا] برنداشتند و برنمیدارند هم؛ شرط میگذارند؛ میگویند اگر میخواهید تحریمها برداشته بشود، باید الان در همین توافق یک جملهای را بگنجانید که این جمله به معنای آن باشد که بعداً باید دربارهی این موضوعات با شما صحبت کنیم و توافق کنیم؛ اگر چنانچه این جمله را نگنجانید ما الان با همدیگر توافقی نخواهیم داشت. این جمله چیست؟ این جمله یک بهانهای است برای مداخلات بعدی؛ دربارهی خود برجام، تمدید برجام، دربارهی مسائل گوناگون، دربارهی موشک، دربارهی منطقه، که اگر شما بعداً گفتید که نه من در این مورد بحث نمیکنم یا مثلاً سیاست کشور اجازه نمیدهد یا مجلس اجازه نمیدهد، خواهند گفت خیلی خب شما نقض کردید، پس هیچ، توافق بیتوافق. الان روش اینها و سیاست اینها این است؛ کاملاً ناجوانمردانه و خباثتآلود برخورد میکنند و هیچ اِبائی هم از اینکه آنچه را قول دادند نقض کنند ندارند؛ هیچ.
#صداوسیما
چرا گروه ها میتوانند صدا و سیما را بازی دهند؟
جواب ساده است. صدا و سیما آیت الله خامنه ای را استاد رسانه نمی داند.
یک بار توافقها را نقض کردند و کاملاً بیهزینه نقض کردند. و الان هم که [به آنها] گفته میشود شما بایستی قول بدهید، تضمین بدهید که نقض نمیکنید، میگویند نه، ما تضمین نمیدهیم؛ این را الان صریح به دوستان ما و به دیپلماتهای ما میگویند که ما تضمین نمیدهیم نقض نکنیم؛ نمیتوانیم چنین تضمینی بدهیم. اینها این جوری هستند. این تجربه است؛ این تجربه [است برای] دولت آینده، دولتمردان آینده، مردان فعّال در صحنه؛ مردان فعّال در صحنهی سیاسی -ممکن است کسی جزو مسئولین دولتی هم نباشد امّا در عرصهی سیاسی فعّال باشد- باید همیشه این را در نظر داشته باشند؛ این تجربهی بسیار مهمّی است که ما در این دولت و همیشه -البتّه این تجربه را این دولت بیشتر داشت- پیدا کردیم و فهمیدیم.
#صداوسیما
ای کاش صدا و سیما میفهمید کارشناسان برنامه میزگرد، رقیب نامزد ها نیستند. بلکه میزبان هستند و مهمان نامزد انتخابات.
نمیدانید عدم فهم این موضوع ساده چقدر میتواند فاجعه آور باشد.
عدم فهم این موضوع ساده زمینه ساز اتفاقات میزگرد دکتر پزشکیان شد.
وقتی که صدا و سیما کارشناسان برنامه را از خود نمیداند و آن ها را به عنوان عوامل برنامه به رسمیت نمی شناسد و آن ها را رقیب نامزد به حساب می آورد، قدرت دفاع از اذهان عمومی را از دست میدهد. و نمیفهمد باید برای روشن شدن اذهان عمومی به کارشناسان وقت بدهد و این اصلا غیرعادلانه نیست چون کارشناسان رقیب نامزد حاضر در برنامه نیستند. همین غفلت باعث می شود صدا و سیما نماینده بعضی از گروه ها نشان داده شود. این در میزانسن برنامه کاملا مشخص است. چرا که صدا و سیما مجری را وسط گذاشته است. انگار در صحنه سه بازیگر داریم. در صورتی که دوبازیگر داریم. نامزد انتخابات و رسانه ملی.
حال چرا خطای کوچک از این سازمان پذیرفته نیست؟
برای پاسخ این سوال بیانات آیت الله خامنه ای را مرور می کنیم.
رسانههای جمعی در همه جای دنیا، یکی از حساسترین مراکز است؛ مخصوص ایران نیست. دلیل آن هم واضح است؛ زیرا همه چیز یک دستگاه تبلیغاتی و یک وسیلهی عمومی مثل صدا وسیما - خوبی و بدی آن، کاری که در آن انجام گرفته باشد و تلاشی که شما انجام میدهید - هر لحظه جلوی چشم مردم است. اینطور نیست که شما امروز کاری را در صدا و سیما انجام بدهید و اثرش مشهود نباشد. نه، هر کاری که در صدا و سیما انجام بگیرد، آثارش خیلی زود مشاهده میشود.
طبیعت ادارهی روزمرهی این تشکیلات آن است که انعکاسش و تلقی و فهم مردم از آن، تقریباً بلافاصله است. شما امروز برنامه میسازید و این برنامه را حداکثر یک هفته، دو هفته، یا یک ماه دیگر اجرا خواهید کرد؛ یعنی خیلی زود دیده میشود. دستگاهی که اثرش اینطور سریع و عمومی است، انتظارات مختلفی در قبال آن هست. اینجا انصافاً جای خیلی حساسی است؛ گیرم که نظامی پشت سر این رسانه نباشد که مکتب و خط مشی و راهی دارد. اگراین گونه باشد - که هست - طبعاً حساسیت این تشکیلات خیلی بیشتر خواهد شد. لذا در زندگی مردم، این تشکیلات، تشکیلات فوقالعاده حساس، مهم و تعیینکنندهیی است. کار خوب و بد و خدمت و خدای نکرده سوءعمل در این تشکیلات، با جاهای دیگر فرق میکند؛ چون تأثیرش عمومی و سریع است و سطح کارش خیلی وسیع و محسوس و مشهود میباشد. ۱۳۶۹/۰۵/۰۷
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
#صداوسیما
مدیران دانشگاه اصفهان باید پاسخگو باشند.
چرا مسئولان دانشگاه اصفهان به بیانات آیت الله خامنه ای عمل نمی کنند.
من خواهش میکنم از مدیران دانشگاهها و مسئولان گوناگون مدیریّتى که دانشگاه را مرکز جوَلان سیاسى و تلاشها و فعّالیّتهاى جناحهاى سیاسى قرار ندهید. سمّ مهلک حرکت علمى این است که دانشگاهها تبدیل بشوند به باشگاههاى سیاسى؛ کارى که در یک دورهاى انجام گرفت. این بهمعناى نفى حرکت سیاسى در بین دانشجویان دانشگاهها نیست؛ بنده همیشه مدافع و منادى کار سیاسى دانشجوها و دانشگاهیان بودهام و هستم - الان هم معتقدم - منتها نگاه سیاسى، مَشرب سیاسى، فهم سیاسى و فعّالیّت سیاسى داشتن، یک حرف است و دانشگاه را و کلاس درس را و محیط علمى را جولانگاه کار سیاسى قرار دادن، یک حرف دیگرى است؛ اینها با همدیگر تفاوت دارد. آرامش دانشگاه کمککنندهى به این است که دانشگاه بتواند در زمینهى مسائل علم - که اینهمه اهمّیّت دارد - کار خودش را انجام بدهد، وظیفهى خودش را انجام بدهد، و اگر خداى نکرده عکس این بشود، اوّلین ضربهاى که خواهیم خورد، این است که حرکت علمى در دانشگاه و به تبع آن در کشور متوقّف خواهد شد، یا کند خواهد شد؛ و عرض کردیم توقّف، بهمعناى عقبگرد است.
رفتار دانشگاه اصفهان مصداق غفلت است.
#دانشگاه
خطر حزبالهیها
یادداشت خواندنی و بسیار مهم وحید یامین پور
ما در ۸ سال دولت حسن روحانی آرام آرام داشتیم به تنبلی و انزوای عافیتطلبانه عادت میکردیم. به اینکه مسئولیت هیچ چیزی را نپذیریم. به اینکه نقد کنیم و نقد کنیم و نقد کنیم. پا روی پا بیندازیم و ریشخند بزنیم و زندگی خودمان را سپری کنیم.
اولش با دیدن کسانی مثل آخوندی و جهانگیری و فریدون و ظریف، آه میکشیدیم اما بتدریج پوزخند زدیم و طعم بیمسئولیتی و بیتکلیفی زیر زبانمان مزه کرد. طعم نقد و مطالبه. مطالبهگری مکر بزرگی است. مکر نفس است. تسویل و تسویف است. جز آنها که از عمق جان میسوزند و کاری جز فریاد زدن از دستشان برنمیآید، الباقی مطالبهگران، بادی به غبغب میاندازند و بدون قبول هیچ مسئولیتی فریاد میزنند. در سایهی مکر نفس ژست مستقل بودن و جسارت و شهامت داشتن میگیرند و ترس خود از پذیرفتن مسئولیت اوضاع را پنهان میکنند.
در میان این خوشخوشان تنبلی و مطالبهگری ناگاه فتنه ۹۸ رخ داد و دیدیم کسی جز ما نیست که سنگ زیرین آسیاب باشد. رئیس دولت خودش صبح جمعه از خواب بیدار شد و ما باطن حقیقی مطالبهگری عافیتطلبانه را در خیابانهای آتش گرفته و خشم حاشیهها و استیصال کارگران دیدیم.
با توبه از روحانی، رئیسی آمد. اما برخی از جماعت خو کرده به مطالبهگری از غار خود بیرون نیامدند. رهبری مدتها بود که جوانان حزب الهی را از مطالبهگری به جهادتبیین و حرکت خودجوش فراخوانده بود، اما کمتر لبیک شنیده بود.
بسیاری از گرم و نرم مطالبه بیرون نیامدند و شانه زیر بار مسئولیت ندادند و ترجیح دادند با همان زبان با رئیسی سخن بگویند.
خلوصگراییِ حزبالهی نقاب خوبی است برای پنهان شدن و مطالبهکردن؛ و توأمان ما را از زحمت پذیرش تکلیف و نتیجه میرهاند. به جای رنج پاسخگویی، به ما لذت متبخترانه و غرورآمیزِ مطالبه را ارزانی میدارد.
آخوندی و فریدون و جهانگیری و ظریف... دولت سوم روحانی پشت در است. و این برای جماعت مطالبهگر مسئولیت گریز عافیت طلب خبر بدی نیست. آنها تکلیف خود را انجام میدهند، بقیهاش به آنها مربوط نیست.
✍️ وحید یامینپور
#یادداشت
اگر صدا و سیما اعتماد به نفس نداشته باشد چه می شود؟ اگر صدا و سیما با توهم رسانه بی طرف به کارشناسانش میدان ندهد چه می شود؟