eitaa logo
دیده‌بان فرهنگ و هنر اصفهان
538 دنبال‌کننده
575 عکس
138 ویدیو
5 فایل
یکی از فعالیت های اندیشکده تبیین دیده‌بانی است. حال چرا دیده‌بانی؟ اگر جنگ رسانه‌ای برای ما معنا داشته باشد شما بگویید بدون دیده‌بانی انتظار پیروزی ممکن است؟ اصلا جنگ بدون دیده‌بانی معنایی دارد؟ ارتباط با ما: ۰۹۱۳۲۰۱۴۷۲۳ ارسال محتوا و نظرات : @omidvaram
مشاهده در ایتا
دانلود
دیده‌بان فرهنگ و هنر اصفهان
⚠️فوق برنامه امشب پخش نمی شود. زمان پخش اطلاع رسانی خواهد شد.
در مسئله‌ی زن، موضع ما در قبال مدّعیان ریاکار غربی، موضع مطالبه است، موضع دفاع نیست.
یک وقتی سالها پیش دانشجوها در دانشگاه از من پرسیدند که شما در فلان قضیّه چه دفاعی از خودتان دارید؟ گفتم من دفاعی ندارم؛ من هجومی دارم. در قضیّه‌ی زن این‌ جوری است؛ دنیا مقصّر است. «دنیا» که میگویم یعنی همین دنیای غرب و فلسفه‌ی غربی و فرهنگ غربی موجود؛ البتّه غرب متجدّد و به قول خودشان مدرنیته؛ من غرب تاریخی را کاری ندارم، آن بحث دیگری است. غرب متجدّد یعنی همین که از حدود دویست سال پیش به این طرف در همه‌ی شئون زندگی یک حرفی ابراز کرده؛ ما در قبال اینها مطالبه‌کننده‌ایم، اینها نسبت به مسئله‌ی زن جدّاً گناهکارند، مقصّرند؛ ضربه زدند، جنایت کردند.
اگر میخواهید درباره‌ی مسئله‌ی زن راهبرد درست را پیدا کنید و این راهبرد را با اجرائیّات و الزامات اساسی آن همراه کنید و در بلندمدّت پیش بروید و به نتیجه برسید، باید ذهنتان را از تفکّرات غربی در مورد زن تخلیه کنید. نمیگویم بی‌اطّلاع بمانیم، نه؛ ما طرفدار بی‌اطّلاعی نیستیم، بنده طرفدار آگاهی و آشنایی هستم، امّا مرجعیّت آن افکار را بکلّی رد کنیم. افکار غربی‌ها، نظرات غربی‌ها، در زمینه‌ی مسئله‌ی زن مطلقا نمیتواند مایه‌ی سعادت و هدایت جامعه‌ی بشری باشد. اولا تفکّرات آنها، تفکّراتی است مبتنی بر معرفت‌شناسی مادّی و غیرالهی، که این خودش یک غلطی است. هر دستگاه علمی و فکری که بر پایه‌ی معرفت مادّی و اعتقاد مادّی باشد، طبعاً غلط است. نگاه به حقایق آفرینش را بایستی با نگاه معرفت‌شناسی الهی، با اعتقاد به‌وجود خدا، با اعتقاد به قدرت خدا و حضور الهی و ربوبیّت الهی شناخت و فهمید و دنبال کرد. پس پایه و ریشه و اساس تفکّرات غربی‌ها چون مادّی است، غلط است.
انسان حداقلی نباشیم یادداشت ریحانه رحمانی یار پژوهشگر ادبیات دراماتیک اوایل جوانی ام به دلیل علاقه ام به پیشرفت و موفقیت کتاب های برایان تریسی را زیاد می خواندم. دلم می خواست کار بزرگ و اثر گذاری داشته باشم که همه ی مردم دنیا از آن منتفع شوند. آن زمان مثل الان بازار شبکه های اجتماعی داغ نبود و تنها منبع من برای دریافت چنین اطلاعاتی کتاب های برایان بود. اما طبق قانون نانوشته ای اغلب جهان آن طور که انتظار داریم پیش نمی رود و زندگی من هم از این قانون مستثنی نبود پس مسلما با چالش های زیادی رو به رو بودم که ثمره اش این بود: بعد از مدتی فهمیدم آن کتاب ها فقط اساطیر(افسانه) هستند که ما را از مقصد و مقصود دور می‌کند و بلافاصله در دور باطل و بی معنی می اندازد که صد رحمت به بیسواد ها. در این مدل کتاب ها که اسمش را گذاشته ام دزد طریق، اشاره می‌ کنند که برنامه داشته باشید، اهداف را بنویسید، از کارهای سخت تر شروع کنید، نظم روتین داشته باشید و هزارتا کوفت و زهرمار دیگر که الزاما موفقیت نمی آورد ولی چندان بیراه هم نیست. چندان بیراه نیست چون این قواعد جزو سنت های الهی است مثل اینکه هر کس تلاش کند نتیجه اش را خواهد دید. نکته ی باریکتر از مو اینجاست که به گفته ی دزدان طریق، باید با تمام وجود هدفت را بخواهی و برای آن تلاش کنی. ولی مسئله اصلی را اختلاس کرده بودند اینکه ما هرگز نمیتوانیم چیزی را غیر از خدا با تمام وجود بخواهیم و خوشبخت هم باشیم. ما اگر غیر از خدا را با تمام وجود بخواهیم شاید به هدف برسیم طبق همان سنت های الهی اما مطمئنا بدبخت خواهیم بود. تصور کنید با تمام وجودمان پول را بخواهیم و همه جوره برایش تلاش کنیم آن وقت دیگر نمیتوانیم قواعد خدای خودمان(همان حقیقت محض) را رعایت کنیم چون از خدای پول دور میشویم. و لابد لازم نیست توضیح بدهم که هیچ دو خدایی قواعد یکسان ندارد پس نمی توان هم زمان تابع دو خدا بود. مسئله دیگر اینکه ما (ایرانی خداپرست) هرگز نمیتوانیم تمام وجودمان را برای چیز های مادی بگذاریم، یعنی به قول حافظ به نقطه "چرخ بر هم زنم ار غیر مرادم گردد" نمی رسیم، برخلاف انسان لائیک که می تواند تمام هستی خود را با طیب خاطر برای ماده خرج کند، یعنی برای پول بیشتر حاضر است به راحتی آب خوردن آدم بکشد. اما طبق همان سنت های الهی قدرت کسی که به خدا اعتقاد دارد ده ها برابر کسی است که به خدا اعتقادی ندارد به علاوه انسان الهی از برکات، فهم، تاب آوری و امتیازات ویژه ای برخوردار است در نتیجه روشن می شود که چرا زمین طبق آیات الهی به بندگان صالح ارث خواهد رسید. در واقع همه ی این ها را گفتم که بگویم اگر انسان خداپرست از (( یاد )) نبرد که چرا زندگی می کند و واقف باشد که چه می کند، نیرویی عجیب و عظیم خواهد یافت نیرویی که هیچ کسی در جهان توان مقابله با آن را ندارد. او با تلاش بی وقفه روز را به شب می دوزد تا شخصیت رویین تنی شود که ابر قدرت های جهان موظف اند پیش رویش لنگ بیندازند. مثل تهرانی مقدم ها، فخری زاده ها و قاسم سلیمانی ها. و باز هم همه ی این ها را گفتم که بگویم ، محرم و صفر همان ( یاد) است ، یادی که باید از آن برای همه ی روزهایمان یادگاری برداریم. یادمان نرود ما حسین داریم. از حسین بخواهیم، از حسین نیرو بگیریم ، با حسین بمانیم و برای حسین جان(جان ، مال ، آبرو) بدهیم و با این در گرانبها رویین تن شویم، تا در رکاب حضرت مهدی خوب وارثانی برای آینده زمین باشیم.
هدایت شده از فوق برنامه
دور هم جمع شده اند تا دشمن زن را پیدا کنند و با او مبارزه کنند. برای مبارزه باید بدانند در سر دشمن چه می گذرد. دختران ایران برای ایران با یکدیگر گفت و گو می کنند. برای زنان ایران زمین بزودی از شبکه اصفهان 🆔@foghe_barname
صحبت های مهم رئیس جمهور ایران در عراق: من در بغداد در دیدار با مقامات عراقی اعلام کردم که اروپاییان صدها سال با هم می‌جنگیدند ولی الان با هم توافق کردند که ضمن اقتدار و قدرت‌هایشان با هم یکی شده‌اند. امروزه، سفر در داخل اروپا و رفتن از کشوری به کشور دیگر، منعی ندارد و چرا نباید ما مسلمانان اینگونه باشیم و سفرای مسلمانان بدون سختی و منع باشد و مثلاً یک مسلمان بتواند از ایران به عراق بیاید و زیارت کند. خوب است که مانند اروپا متحد شویم و مرزها را برداریم. پزشکیان گفت: همه‌ی ما بر اساس باورهای‌مان با یکدیگر برادر هستیم و الان باید متحد شویم و در این‌صورت است که اقتصادمان تقویت می‌شود، جوانان‌مان رشد می‌کنند و می‌توانیم علم و فناوری را به‌یکدیگر منتقل کنیم. نفع دشمنان این است که با هم دعوا و اختلاف داشته باشیم؛ هر پیام و صدایی که موجب ایجاد اختلاف بین مسلمانان شود، پیام شیطانی است. وی خطاب به حضّار بیان کرد: ما برادران شما هستیم و بر اساس اعتقادمان عمل می‌کنیم و می‌توانیم به یکدیگر کمک کنیم و به رشد برسیم و خار چشم دشمنان باشیم. رئیس‌جمهور در پایان هم‌چنین از مهمان‌نوازی دولت و مردم عراق در ایام راهپیمایی اربعین قدردانی کرد و گفت: مصمم هستم که مسیر ریلی شلمچه-بصره را پیگیری کنم تا به سرانجام برسد. من هر راهی که ما را به یکدیگر متصل کند را دنبال می‌کنم. مجدداً تأکید می‌کنم که ما با عراق همسایگی و روابط عمیقی داریم.
وقتی چنین نگاه و تحلیلی را مشاهده می کنیم به معنای حقیقی کلمه به متفکران ایران افتخار می کنیم. صنعت نوشت‌افزار، صنعت هویت‌ساز نوشت‌افزار اولین محصولی است که وقتی معلم می‌خواهد از هویت جمعی، هویت ملی و آرمان‌های اجتماعی حرف بزند و افتخار، عزت و رشد یک کشور را مثال بزند، در دسترس دانش‌آموز است. رسانه KHAMENEI.IR در گفت‌وگو با محمد یقینی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره مجموعه ایران نوشت به تحلیل وضعیت صنعت نوشت‌افزار و تولید داخلی آن و ابعاد تاثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه پرداخته است. دیده بان پیشنهاد می کند مطالعه این گفت و گو را از دست ندهید. khl.ink/f/54187
یادداشت هایی خیالی و نامربوط پیرامون هیئت و اقتصاد مقاومتی: به قلم عبدالکریم اصفهانی اگر هیئت ها به ولی فقیه کمک کنند دولت جمهوری اسلامی ایران میتواند مشکل مسکن را در سراسر کشور حل کند. همانگونه که هیئت ها با راهنمایی فقها در زمان قاجار با مهم ترین دسیسه های اقتصادی مبارزه کردند، و در زمان پهلوی رژیم شاهنشاهی را سرنگون کردند و بعد از انقلاب یکی از مهم ترین عامل های پیروزی جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس بودند امروز هم میتوانند با همراهی ولی فقیه تمام مشکلات جمهوری اسلامی ایران را حل کنند. فقط هیئت‌ها باید بدانند کارشان با عزاداری شروع خواهد شد اما تمام نه! اگر گمان کنند فقط عزاداری هدف است سخت در اشتباه هستند. هیئت مهم ترین تشکل جامعه شیعه است. غرب می داند اگر در جامعه فقه اجرا شود تمام جوامع بشری پیرو فقه جعفری خواهند شد. چرا که فقه مشکلات دنیا را حل می کند. برای همین علوم سیاسی غربی تلاش می کند در حکمرانی و سیاست تا جایی که میتواند حواس ها را از فقه پرت کند.و آن را به حاشیه ببرد. یکی از این تلاش ها این است که شیعیان نقش هیئت ها را در حکمرانی جامعه اسلامی فراموش کنند. شیعیان بعد از تشکیل حکومت اسلامی باید بدانند کمک به حکومت یکی از مهم ترین اعمال عبادی است. همانگونه که هیئت ها با مهم ترین قرارداد های استعماری مقابله کردند، همانگونه که هیئت ها با غرب و شرق عالم مقابله کردند، همانگونه که هیئت ها در میدان جنگ نظامی سربلند بودند، امروز هم میتوانند تمام نقشه های دشمن را برای تضعیف جامعه شیعه بی اثر کنند. یکی از خطرناک ترین اتفاقاتی که برای هیئت ها می تواند بیفتد این است که خود را از سیاست جدا بدانند و حتی بدتر از آن رویکردهای سیاسی را برای هیئت و مردم مومن مخاطب آن، آلودگی و ناپاکی تلقی کنند اینگونه این هیئت از اصل بیدارگری نهضت حسینی دورخواهد شد و تبدیل به محفلی خواهند شد که یزید و معاویه هم می توانند به آن وارد شوند یک چایی بخورند و نمازی به جماعت بخوانند و اشک هم بریزند!و از این مراسم لذت کافی هم ببرند.