─═┅═༅🍃🗓🗓🍃༅═┅─
🌐◁علی ایحال یه دسته ای از علما هم میدونستند نقشه انگلیس چیه و همینها خودشون دو گروه شدن . یه گروه مثل شیخ فضلالله نوری شدیدا مقاومت کردند و از اول گفتند مشروطه مشروعه...نه یه کلمه کم و نه یه کلمه زیاد.
❏ یعنی اگر قراره قانونی تصویب بشه نباید فقط مبتنی بر رای مردم باشه بلکه باید با شرع همخوانی داشته باشه . در غیراینصورت میشه لیبرالیسم...لیبرالیسم میگه : فقط رای اکثریت. کاری با دین و عرف نداریم.
❖ اگه اکثریت گفت مشروب، حلاله ، پس حلاله و مجاز. شرع هرچی میخواد بگه...اگه اکثریت گفت ازدواج سفید مجازه ، پس مجازه. کاری با شرع نداریم که چی میگه.
❍ این را امثال شیخ فضل الله از اول میدونستند. و مطمئن بودند که مشروطه منجر به لائیسم و لیبرالیسم میشه .چون مشروطه قبلش در دولت عثمانی اجرا شده بود و شیخ فضل الله تجربهء اون را داشت.
✪ یه گروه دیگه از علماهم ، از اول راجع به مشروطه نظری ندادند. نه مثبت و نه منفی. نه دفاع کردند و نه مخالفت. اینها ساکت نشستند.
¤ علت این مسئله را ما نمیدونیم ولی نتیجه کار نشون داد که اینها روش درستی را برگزیدند....مثل مرحوم سیدمحمدکاظم یزدی صاحب عروه.
─═┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅┅─
─══༅🍃🗒🗒🍃༅══┅─
🔮◁خب حالا اینا که گفتم همه میشه برای دوره محمدعلی شاه...چون مظفرالدین شاه بلافاصله بعداز امضای فرمان مشروطه ،فوت کرد و پسرش ، محمدعلی شاه ، جانشینش شد.
❍ ولی قبل از اینکه دوره محمدعلی شاه را بگم بگذارید یه صحبتی راجع به ادبیات اون دوره بکنم....چون ادبیات مشروطه چندتا خصوصیت داشت که خیلی مهمه.
❖ یکی اینکه خیلی عامیانه شد و سبک نوشتاری و سبک محاورهای یکی شد.
❖ یکی هم اینکه حالت انقلابی پیدا کرد و قبل از اون ادبیات انقلابی و اعتراضی خیلی کم داشتیم.
❏ حالا چون این مسئله هم خیلی مهمه و خیلی از مواضع شیخ را به ما نشون میده و هم خیلی شیرینه، من چندتا متن از اون دوره میگذارم.
✪ مرحوم شیخ در نامه ای به یکی از علمای شهرستان ها می نویسد... آیا چه افتاده است که امروز باید دستور عدل ما از پاریس برسد و نسخه شورای ما از انگلیس بیاید...
─═┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃🗓🗓🍃༅═┅─
🌐◁شیخ فضل الله در جای دیگر با اشاره به قانون اساسی می نویسد... وقتی را صرف این کار با جمعی از علما کردم و به قدر میسور تطبیق به شرع، یک درجه شد ... لیکن فرقه که زمام امور حلّ و عقد مطالب و قبض و بسط مهامّ کلیه به دست آنها بود مساعدت نمی کردند بلکه صریحاً و علناً گفته اند که ممکن نیست مشروطه منطبق شود با قواعد الهیه و اسلامیه و با این تصحیحات و تطبیقات دول خارجه ما را به عنوان مشروطه نخواهند شناخت.»
❏ و در اعلامیه ای که از تحصن شاه عبدالعظیم، صادر میکند میگوید. ایّها الناس من به هیچ وجه منکر مجلس شورای ملی نیستم... صریحاً می گویم... که من آن مجلس شورای ملی را می خواهم که عموم مسلمانان آن را می خواهند. به این معنی که البته عموم مسلمانان مجلسی می خواهند که اساسش بر اسلامیت باشد و بر خلاف قرآن و بر خلاف شریعت محمدی صلوات الله و بر خلاف مذهب مقدس جعفری، قانونی نگذارد. من همچنین مجلسی می خواهم.
❖ و در مورد جشن اولین سالگرد مشروطیت ، میگوید..آن بازار شام، آن شیپور سلام، آن آتشبازیها، آن ورود سفرا، آن عادیات خارجه، آن هورا کشیدنها و آنهمه کتیبههای زندهباد زندهباد، و زندهباد مساوات و برابری و برادری، میخواستید یکی را هم بنویسید.. «زنده باد شریعت»، «زندهباد قرآن»، «زندهباد اسلام»
─═┅═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═┅┅─
─┅═༅🍃🗒🗒🍃༅══┅─
🔮◁القصه حضرت امام ره در مورد مشروطه میگویند...یک نقشه ای بود که نقشه هم تأثیر کرد و نگذاشت که مشروطه به آن طوری که علمای بزرگ طرحش را ریخته بودند، عملی بشود. به آنجا رساندند که آنهایی که مشروطه خواه بودند به دست یک عده کوبیده شدند، تا آنجا که مثل مرحوم حاج شیخ فضل الله نوری در ایران برای خاطر این که می گفت باید مشروطه مشروعه باشد و آن مشروطه ای که از غرب و شرق به ما برسد قبول نداریم، در همین تهران به دار زدند و مردم هم پای او رقصیدند یا کف زدند.
❍ و مقام معظم رهبری میگویند...با شهادت شیخ فضل الله نوری و جدایی مردم از علما و رهبران دینی، چند سال بعد، مشروطه بدون مشروعه، در حکومت رضاخان نمایان شد که حاصل آن کشف حجاب، مخالفت با دین، ظلم و ستم و ... بود که این خود بزرگ ترین درس است برای عدم جدایی مردم از فرمان های رهبر دینی؛ همچنان که اکنون دشمنان، تمام سعی خود را بر جدایی مردم از رهبر و ولی فقیه عادل معطوف کرده اند.
─═┅═༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═┅┅─
─┅═༅🍃🗓🗓🍃༅══┅─
🌐◁مظفرالدین شاه ، پنجمین پادشاه قاجاریه در دیماه ۱۲۸۵ هجری شمسی فوت کرد. جسد اون را به کربلا بردند و دفنش کردند.
❏ یکی از اختصاصات دوره سلطنت مظفرالدین شاه ، تولد حضرت امام خمینی ره در دوره این پادشاه بود. در زمان فوت مظفرالدین شاه و روی کار آمدن محمدعلی شاه ، حضرت امام ۴ ساله بوده اند.
❖ القصه پس از مظفرالدین شاه ، فرزند بزرگترش ، محمدعلی میرزا به در سن ۳۴ سالگی به سلطنت رسید. این آقا از کودکی تحت تعلیم یک نفر روسی بنام شابشال قرار گرفت.
❍ زبان روسی را یادگرفت و خیلی مبادی آداب روسی بود . دست آخر هم به روسیه و سپس اوکراین تبعید شد و بعد از روی کارآمدن دولت بلشویک در روسیه، به ایتالیا رفت و در همانجا فوت کرد. جسدش را هم به کربلا آورده و در اونجا دفن کردند.
✪ محمدعلیشاه یه آدم مستبد و بیرحم و خرافاتی بود . در بسیاری از کارها با روسها مشورت میکرد. روسها که با مشروطه مخالف بوده و طرفدار حکومت استبدادی بودند ، شاه را تشویق به مخالفت با مشروطه کردند
─═┅═༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═┅┅─
─┅═༅🍃🗒🗒🍃༅══┅─
🔮◁مخالفت شیخ فضل الله نوری با مشروطه ، در تاریخ به عنوان همکاری با محمدعلیشاه ذکر شده است .در حالیکه شیخ فضل الله ، مخالف مشروطه نبود بلکه حامی مشروطه ی مشروعه بود و اصرار داشت که ۵ مجتهد طراز اول کشور بر مصوبات مجلس نظارت کنند که مصوبات ، برخلاف اصول اسلامی نباشند.
❍ بالاخره با اصرار شیخ فضل الله یک متمم برای قانون اساسی تصویب شد و اصل نظارت ۵ مجتهد هم در آن گنجانده شد...اصل دوم متمم قانون اساسی که به این مسئله پرداخته به این شرح است:
❖ مجلس مقدس شورای ملی که به توجه و تأیید حضرت امام عصر عجلاللهفرجه و بذل مرحمت اعلیحضرت شاهنشاه اسلام خلّدالله سلطانه و مراقبت حجج اسلامیه کثراللهامثالهم و عامّه ملت ایران تأسیس شده است،
❏ باید در هیچ عصری از اعصار، مواد قانونیه آن مخالفتی با قواعد مقدسه اسلام و قوانین موضوعه حضرت خیرالانام صلّیالله علیه و آله و سلّم نداشته باشد
❍ و معیّن است که تشخیص مخالفت قوانین موضوعه با قواعد اسلامیه بر عهده علمای اعلام ادامالله برکات وجودهم بوده و هست
─═┅═༅𖣔1⃣6⃣𖣔༅═┅┅─
─┅═༅🍃🗓🗓🍃༅══┅─
🌐◁لهذا رسماً مقرّر است در هر عصری از اعصار، هیئتی که کمتر از پنج نفر نباشد از مجتهدین و فقهای متدینین که مطّلع از مقتضیات زمان هم باشند، به این طریق که علمای اعلام و حجج اسلام مرجع تقلید شیعه اسلام، ۲۰ نفر از علماء که دارای صفات مذکوره باشند معرفی به مجلس شورای ملی بنمایند؛
❏ پنج نفر از آنها را یا بیشتر به مقتضای عصر، اعضای مجلس شورای ملی بالاتفاق یا به حکم قرعه تعیین نموده، به سِمَت عضویت بشناسند تا موادی که در مجلسین عنوان میشود به دقت مذاکره و غوررِسی نموده، هر یک از آن مواد معنونه که مخالفت با قواعد مقدسه اسلام داشته باشد طرح و رد نمایند که عنوان قانونیت پیدا نکند
❖ و رأی این هیئت علما در این باب، مُطاع و متّبع خواهد بود و این ماده تا زمان ظهور حضرت حجت عصر عجلالله فرجه تغییرپذیر نخواهد بود.
❍ اما آیا این مصوبات ، اجرا شد؟
آیا نتیجه مثبت حاصل شد؟
این مطلبی است که انشاءالله در قسمت بعد خواهیم گفت.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّک الفَــرَج
پایان قسمت دوم
─═┅═༅𖣔1⃣7⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅🍃🌼🍃༅══┅┅─
جنــــــاب استــــاد #میرزایی
بسیـــار سپــــاس ..خـــــدا قوت
اجـــرتون با صاحب الزمان
علیــــه الســـــــــلام
ازهمــــــراهی همـــــه دوستــــان
ولایی سپــــــاسـگزاریــــــم
پـــایـــان قسمت دوم
التمــــــاس دعــــــای فـــــرج
یا عـلـــــــــــی
─═┅┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅┅┅─
🔮 #اتحـــــادیه_عمــــــاریون
هدایت شده از بیسیمچی
┄═┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
❥︎#شهادت_امام_جعفر_صادق_علیه _السلام_تسلیت
🇮🇷#طرح_مشترک_400_گروه_ولایی
🕊#نذر_فرهنگی_ده_ساله_شهید....
🇮🇷#عمـــــاریون_رهبــــریم
─══༅•●•🕋•●•༅┅┅─
🔍☆◁#کنفـــــــرانـــــــــس
📖☆◁#نهضت_علمی_در_کلام_امام_صادق_علیه_السلام
📖☆◁#قسمت اول
─┅═༅•●•🕋•●•༅┅═─
◁جنــــاب استـــــاد #بـــابـــــایی
❏◁سوال
🆔@mrazavi3
🗓تاریخ:#دوشنبه1402/02/25
⏰ســــاعت:19/00
🔮گفتمان#اتحاد_ملی_عمـــاریون
🆔 @ammareyon
🆔 @bisimchee1400
─═┅═༅𖣔🌺𖣔༅══┅─
🔮#اتحــــــــادیه_عمـــــــاریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❀◁از سال ۱۲۹ هجرى تا ۱۳۲ هجرى كه عباسیان روى كار آمدند؛ چون بنى امیه رو به ضعف و سقوط مى رفتند، فرصت این كه امام را تحت فشار قرار دهند، نداشتند
❏ و از طرفى عباسیان نیز كه شعار طرفدارى از خاندان پاك پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و گرفتن انتقام خون به ناحق ریخته آنان را مى دادند، به امام فشارى وارد نمى آوردند.
✪ از این رو، این دوران، براى امام دوران آرامش و آزادى بود و فرصت بسیار خوبى براى فعالیت هاى علمى و فرهنگى به شمار مى رفت،
❍ فرصتى كه براى هیچ یك از امامان دیگر به غیر از امام باقر علیهالسلام كه اندكى از این فرصت براى ایشان به وجود آمد و فعالیت علمى را شروع كرده بود.و هم چنین براى امام رضا علیهالسلام فراهم نگشت.
─┅═══༅𖣔1⃣𖣔༅═══┅─