─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
🔮◁به محض انتشار این خبر، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند.
❖ امام خمینی °ره° نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول نامیدند
🌀این حرکت دانشجویان معترض، خشم آمریکاییها را برانگیخت و آنها که ناتوان از درک ملتی استقلالطلب و آزادیخواه بودند، دست به اقداماتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران زدند؛
🗯 از آن جمله فشار آوردن به مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و ...، ایجاد جو منفی تبلیغاتی علیه دانشجویان مسلمان و برخی اقدامات دیگر از جمله آنهاست.
─┅═══༅𖣔8⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
◁ حادثه بزرگ تسخیر لانه جاسوسی نتایجی بزرگی داشت از جمله...
☆{1}..#پایان_یافتن_رابطه استعماری ایران وآمریکا
☆{2}..#روشن_شدن_ماهیت ننگین ایالات متحده آمریکا که بااقدامات جاسوسانه خود، افکارشیطانی وخرابکارانه درسرداشت.
☆{3}..#جلوگیری_از_ایجاد_بحران وآشوب باتسخیرمرکزبحران آفرینی آمریکا
☆{4}..#از_بین_رفتن_گروههای مارکسیستی،گروههایی که تاپیش ازآن خودراتنهاسردمدارمبارزه باامپریالیسم آمریکا میدانستند.
☆{5}..#بازگشت_مردم به صحنه که با توطئه های دولت موقت خانه نشین شده بودند.
☆{6}..#شکست_هیمنه واسطوره جهانی آمریکا
☆{7}..#شکست_کارتر درانتخابات ریاست جمهوری آمریکادرسال ۱۹۸۰
─┅═══༅𖣔9⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
🔮◁آمریکا برای جبران شکست و جهت تنگنا قرار دادن ایران دست به یک سری اقداماتی زد
۞﴿1⃣﴾..#تمهیدات_سیاسی_اقتصادی
❖ ایجاد محدودیت های سیاسی و اقتصادی علیه ایران....سایروس ونس در اوایل ماه دسامبر 79...حدود10 آذر 58...به اروپا °لندن، پاریس، رم و بن° سفر کرد تا همکاری آنها را برای ایجاد فشارهای اقتصادی علیه ایران جلب کند.
🌀 این کشورها در مورد تحقیر امریکا از طرف ایران با آنها همدردی کردند و خود نیز در وضع ناراحت کننده ای قرار داشتند،
🗯 زیرا در عین نیاز به نفت خاور نزدیک و ایران نمیخواستند سیاست خود را جدا از امریکا یا در مقابل آن یا بی تفاوت نشان دهند.
─┅═══༅𖣔🔟𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
♧◁(1)..#قطع_خرید_نفت_ایران
☆ در12 نوامبر 79...21 آبان 58.. کارتر دستور قطع خرید نفت ایران را صادر کرد. اگر چه این اقدام در داخل خود امریکا باعث کمبود نفت و بنزین و گرانی و نارضایتی مردم شد.
☄ همچنین کارتر از کشورهای غربی نیز خواست که از خرید نفت اضافی ایران خودداری کنند و آلمان، فرانسه، ایتالیا و انگلیس پاسخ مثبت دادند.
🗯 البته برای امریکا چشم پوشی از نفت ایران که تنها 3% مصرف آن را تشکیل می داد آسان بود
❏ زیرا صادرات سالانه 25 میلیون تن نفت ایران به آمریکا نسبت به 402 میلیون تن کل واردات نفتی امریکا ناچیز بود در صورتی که همین مقدار نفت برای اروپاییها مهم بود.
─┅═══༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
♧◁(2)..#بلوکه_کردن_اموال_ایران
❖ به دنبال قطع خرید نفت از ایران، ایران تصمیم گرفت سپردههای خود را از بانکهای امریکایی بیرون بکشد که در روز 14 نوامبر ..23 آبان 1358.. کارتر دستور مسدود شدن دارایی های ایران در کلیه بانکهای امریکایی و شعب خارجی آن را صادر کرد
🌀 و اروپایی ها هم از آن حمایت نمودند، در این خصوص دیوان عالی لندن نیز دارایی های ایران در انگلستان را توقیف کرد.
🗯 در فرانسه نیز امانتهای پولی ایران دچار اشکال شد. دولت ایران متقابلا در 23 نوامبر ..2 آذر.. اعلام کرد که از بازپرداخت وامهای خارجی خود سر باز میزند
❍ و شکایتی برای باز گرداندن 56.5 میلیارد دلار اموالی را که شاه از ایران خارج کرده بود به دادگاه عالی نیویورک تسلیم کرد.
─┅═══༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
♧◁(3)..#خروج_شاه_از_امریکا
☆ خروج شاه و گرفتن بهانه از دست ایرانی ها جزء دیگری از مرحله سیاسی سناریوی امریکاییها برای رهایی گروگانها بود.
☄ ونس °وزیر خارجه° و ماندیل °معاون رئیس جمهوری ° و تا حدودی براون معتقد بودند که خروج شاه به حل مسئله کمک خواهد کرد و بهانه را از دست دانشجویان خواهد گرفت
🗯 زیرا بهانه اصلی آنها برای حمله به سفارت ، حضور شاه در امریکا بود. از طرفی این نگرانی وجود داشت که ایرانی ها بگویند امریکا شاه را فراری داده و دست به تلافی علیه گروگانها بزنند.
❏ کارتر در ابتدا میگفت تا وقتی گروگانها در اسارت هستند، شاه را وادار به خروج از امریکا نخواهد کرد اما ونس سرانجام او را قانع کرد که بازگشت شاه ممکن است به تسریع در آزادی گروگانها کمک کند
─┅═══༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃📓📔🍃✿══┅─
🔮◁ و کارتر که مانند سایر مقامات امریکا نمی خواست کمترین شانس را از دست بدهد متقاعد شد.
❖ اگر چه شاه مایل بود به مصر برود اما مقامات امریکا شدیدا با آن مخالفت میکردند زیرا بیم آن داشتند که حضور شاه موقعیت سادات را به خطر افکند و در روند اجرای کمپ دیوید خللی بوجود آید و در نتیجه به زیان منافع منطقه ای و جهانی امریکا تمام شود.
🌀 مقامات امریکا به مدت دو هفته با رهبران بسیاری از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی برای قبول شاه در آن کشورها مذاکره کردند اما هیچ کشوری حاضر به پذیرش شاه نشد
🗯 تا اینکه هامیلتون جردن با استفاده از سابقه آشنایی که در جریان امضای قرارداد کانال پاناما با ژنرال عمر توریخوس مرد قدرتمند این کشور بسیار کوچک حوزه امریکای لاتین پیدا کرده بود توانست با سفر به پاناما او را راضی به پذیرش شاه نماید.
─┅═══༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═══┅─
─┅═══✿🍃📓📔🍃✿═══┅─
◁شرح تفصیلی بی خوابی ها و آوارگی های هامیلتون جردن و دوره گردی او به منظور یافتن پناهگاهی برای شاه و جزئیات مربوط به جلب موافقت پاناما در کتاب او بنام بحران خواندنی است.
☆ شاه با این شرط که در صورت نیاز به عمل جراحی مجدد و تشخیص پزشکان دوباره به امریکا مراجعه کند ،
☄ روز 15 دسامبر 79 • 14 آذر 58 • با یک هواپیمای نظامی به پاناما پرواز کرد.دانشجویان پانامایی در اعتراض به حضور شاه دست به اعتراض زدند و دوباره پس از ده سال برای اولین بار پاناما شاهد اغتشاش و درگیری خیابانی بود.
🗯 احساس ناامنی شاه پس از دو ماه و نیم اقامت در پاناما و ترس او از تحویل دادنش به مقامات ایران موجب شد با اکراه تمام، سفر شاه به مصر را بپذیرد که انور سادات از او درست مانند یک شاه استقبال کرد و به گرمی او را پناه داد.
─┅═════༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═════┅─
─┅═══✿🍃📓📔🍃✿═══┅─
♧◁(4)..#پیدا_کردن_کانالهای_مذاکرات_محرمانه_با_ایرانیان
❖ امریکاییها از طریق وکیل فرانسوی بنام کریستیان بورگ و بازرگان آرژانتینی بنام هکتور ویلالون که با بنی صدر و قطب زاده که از اعضای شورای انقلاب بودند ارتباط داشتند، در اوج ناامیدی راه تازهای را یافتند،
🌀 در 18 ژانویه 1980 °28 دی 1358° هامیلتون جردن و هال ساندرس معاون وزارت خارجه امریکا در امور خاورمیانه و آفریقا •برای دیدار محرمانهای با این دو تن به لندن رفتند.
🗯 از هنگامی که با بورگه و ویلالون آشنا شدند به مدت دو ماه هر لحظه چشم به راه خبر تازهای از مذاکرات محرمانه آنها با قطب زاده بودند.
❍ اشتباه امریکاییها این بود که قطب زاده را نماینده انقلاب اسلامی می دانستند و منتظر شنیدن اخباری از مذاکرات با او بودند. بهر حال پس از دو ماه، با عزیمت شاه از پاناما این مذاکرات هم شکست خورد
¤ زیرا رهبران ایران معتقد بودند که امریکا شاه را از پاناما فراری داده و این تصور، مواضع آنها را شدیدتر کرد و همه راه ها برای قطب زاده و بورگه و ویلالون بسته شد.
─┅═════༅𖣔1⃣6⃣𖣔༅═════┅─
─┅═══✿🍃📓📔🍃✿═══┅─
♧◁(5)..#جنگ_روانی_ایران_و_تهییج_افکار_عمومی_آمریکاییها
☆ با توجه به وجود تبعیض نژادی در امریکا و رفتار سفید پوستان با سیاه پوستان و نیز نقش زنان بعنوان کالای تبلیغاتی در غرب، ایران در مقابل تدابیر سیاسی و بسیج امکانات فشار علیه ایران، پیامهای انسانی انقلاب را به دنیا اعلام کرد
☄ و به منظور نشان دادن منزلت زن و نفی تبعیض نژادی در دیدگاه اسلامی حکومت ایران به دستور امام خمینی در روز 18 و 20 نوامبر از 66 گروگان امریکایی، 13 تن از سیاهپوستان و زنان را آزاد کرد و 53 تن در سفارت امریکا ماندند.بدینوسیله در افکار عمومی امریکا شکافی ایجاد شد و اهداف ایران را از این مبارزه مشخص تر و انسانیتر کرد.
🗯 مهم تر از آن این بود که در ایران صحبت از محاکمه برخی از گروگانهای عضو سازمان سیا بعنوان جاسوس به میان آمد و این اقدام مورد تائید امام خمینی قرار گرفت.
❏ این تصمیم چنانکه دولتمردان امریکا در کتابهای خود نوشته اند وحشت عجیبی در آنها بوجود آورد. آنها در برابر ایران یک گام به پیش و دو گام به پس می رفتند و هدف های ایران به آرامی پیش میرفت
─┅═════༅𖣔1⃣7⃣𖣔༅═════┅─
─┅═══✿🍃📓📔🍃✿═══┅─
۞◁﴿2⃣﴾..#تمهیدات_نظامی
❖ آمریکائی ها با آزمودن همه راههای سیاسی و اقتصادی و به بن بست رسیدن مذاکرات محرمانه، دیگر چاره ای برای توسل به روش قهرآمیز نمی دیدند.
🌀 کارتر در روز هفتم آوریل 1980 اعضای شورای امنیت ملی را فرا خواند و گفت افکار عمومی در امریکا دیگر بی قرار شده و همه خواهان اقدام قاطع و مستقیم هستند و دیگر زمان دست زدن به اقدام جدی فرا رسیده است.بدنبال آن امریکا تحریم اقتصادی علیه ایران و قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران را اعلام کرد.
🗯 متحدین اروپایی امریکا چه در مورد فشارهای بین المللی و چه تحریم اقتصادی و قطع روابط دیپلماتیک با ایران، با امریکایی ها همراه نبودند زیرا آنرا بی حاصل و موجب دشوارتر شدن مسئله و بهره برداری روسها و افزایش نفوذ آنان در ایران می دانستند که ممکن است ایران را در نهایت به دامن شورویها بیندازد.
❍ روز جمعه یازدهم آوریل، کارتر در جلسه شورای امنیت ملی و تصمیم گیری برای عملیات نجات گروگانها میگوید … آبرو و حیثیت ملی ما به خطر افتاده و سادات •رئیس جمهور مصر• به او گفته است که اعتبار و موقعیت بین المللی امریکا بعلت سستی در این کار لطمه شدیدی خورده است
─┅═════༅𖣔1⃣8⃣𖣔༅═════┅─
─┅═══✿🍃📓📔🍃✿═══┅─
❀◁{1}..#عملیات_نجات_از_آغاز_تا_شکست_طبس
☆ آمریکایی ها چون امیدی به مجاری دیپلماتیک نداشتند و از طرفی با رهبری و هدایتهای امام خمینی قاطعانه مواجه بودند که بی هیچ قید و شرطی خواستار استرداد شاه، عذرخواهی امریکا و باز گرداندن اموال بلوکه شده و اموالی که شاه از ایران خارج کرده بود، بودند
☄ اما امریکایی ها به منظور رعایت اصل غافلگیری در عملیات نظامی همچنان تظاهر به تمایل برای حل مسالمت آمیز مسئله می نمودند.
🗯 برژینسکی و هامیلتون جردن در یادداشتهای خویش متذکر می شوند که در روزهای پیش از آغاز عملیات نجات، مجدداً باب مذاکره تازهای را با ایرانیها گشودند
❏ تا آنها را اغفال کنند و ایرانی ها احتمال ندهند که امریکا قصد اجرای عملیات نظامی را دارد و همزمان به امریکایی های مقیم ایران از طرق مختلفی توصیه می کردند که ایران را ترک کنند.
#اللّهمَّ_عَجِّلْ_لِوَلِیِّک_الفَرَج
پایان قسمت سوم
─┅═════༅𖣔1⃣9⃣𖣔༅═════┅─