♨️ داستان«معمولی»های «قهرمان»
🔰واحد مستند جشنواره مردمی عمار در فراخوانی از علاقهمندان دعوت کرد که آثار خود را در دو بخش «قهرمانان ملت» و «قهرمانان عدالت خواهی» تا پایان مرداد به این مجموعه فرهنگی ارسال کنند. رضا مسعودی، مجری این فراخوان در این باره می گوید:
🔸#قهرمان_ملی الزاماً یک نابغه یا مخترع یا هنرمند خاص نیست. میتواند یک #آدم_معمولی در اطرافمان باشد که از تهدیدها، فرصت ساخته و همه تلاشش را برای بهتر شدن اوضاع به کار گرفته است.
🔸نشان دادن #پیشرفتهای_کشور و #الگوسازی از ضرورتهای حال حاضر مطرح است؛ مثلاً کسی که در زمینه نانو کار میکند، میتواند به عنوان الگو مطرح شود.
🔸باید نسبت به ظرفیتهای داخلی، نگاه واقع نگر داشت. نیروگاه دماوند، نیروگاه هفتم در دنیاست و کسی که با تلاش جهادی، این نیروگاه را راه اندازی کرده، باید به عنوان #قهرمان_پیشرفت معرفی شود یا دانشجویی که نتیجه پایان نامه اش، سالانه ۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور در پی دارد، نیز از #قهرمانان_ملی است.
🔸این #فراخوان برای حمایت از تولید فیلم مستند با محوریت «ملت قهرمان» داده شد و قرار نیست که این قهرمان ها، آدمهای خیلی خاصی باشند یا الزاماً هلدینگهای بزرگی داشته باشند. افراد عادی که ظرفیتهای دراماتیک بالایی دارند، میتوانند سوژه ساخت مستند باشند.
🔸استفاده از روشهای #خلاقانه در شیوه روایت و تصویربرداری امتیاز ویژه در پذیرش آثار دارد. پنج فیلمنامه برتر علاوه بر بهره مندی از جایزه نقدی #۳۰_میلیون ریالی، برای ساخت مستند نیز مورد حمایت مالی قرار میگیرند.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18993
➕ @AmmarFest
🎥 «ادوارد» به سینما روایت میآید/ روایت جدایی یک ارمنی از سازمان منافقین
🔸«ادوارد» نام مستندی به کارگردانی محمدباقر شاهین و از تولیدات مرکز مستند سوره است که در جشنواره سینماحقیقت سال گذشته موفق به کسب جایزه ویژه شبکه مستند این جشنواره شد.
🔸این مستند روایت زندگی شخصی به نام «ادوارد» است که اوایل جنگ اسیر میشود و ۹ سال از عمر خود را در زندان های عراق سپری میکند. #ادوارد در همین اثنا و در حالی که از سوی همه فراموش شده بود به #سازمان_مجاهدین_خلق می پیوندد و حدود ۱۲ سال هم به لحاظ ایدئولوژی و تفکر اسیر منافقین می شود. ماجرای زندگی و رهایی او از دست #منافقین در مستند «ادوارد» روایت میشود.
🔸جلسه #نمایش و #نقد و بررسی این مستند در برنامه سینما روایت روز یکشنبه ۷ مرداد ماه، ساعت ۱۸ با حضور عباس سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، محمدتقی فهیم منتقد سینما و محمدباقر شاهین کارگردان اثر، در مجموعه فرهنگی-هنری اسوه واقع در خیابان انقلاب، نبش خیابان بهار جنوبی برگزار میشود. شرکت در این مراسم برای عموم مخاطبان آزاد و رایگان است.
🌐 ammarfilm.ir/19001
➕ @AmmarFest
🔘 تقطیع بخشهایی از مستند «ناگفتههای مرصاد» توسط منافقین
احسان حامدیفر:
▫️خاطرات مورد استفاده در مجموعه مستند «ناگفته های مرصاد» را از زاویه نگاه #سردار_محمود_شاعری فرمانده جبهه جنگ روایت شده است و سپس یک سری از اطلاعات کلی #عملیات_مرصاد در مورد تعداد نیروهای #منافقین و نوع حرکت آنها به سمت ایران و… را هم به آن اضافه کردیم.
▫️سردار محمود شاعری در دوران دفاع مقدس قائم مقام لشکر ۷۱ روح الله استان مرکزی بوده است که فیلم گرفته شده توسط #منافقین در #عملیات_مرصاد را به دست آورده است. ما هم برای استفاده در مستند «ناگفته های مرصاد» یک نسخه از این فیلم را با رایزنیهایی که داشتیم گرفتیم و در این کار از آن استفاده کنیم.
▫️خاطرات شفاهی که سردار شاعری در این مستند بیان میکند از این جهت با اهمیت است که او در #عملیات_مرصاد حضور داشته و جزئیات ریزی را برای ما بیان میکند که تا امروز نشنیدهایم. او توضیحات خوبی را از نحوه عملکرد #منافقین حاضر در میدان جنگ، نحوه نبرد و پوشش آنها و حتی واکنشهای مردمی ارائه میدهند که تا امروز کسی آنها را برای ما بیان نکرده بود.
▫️در مسیر ساخت این مجموعه مستند با مسئله و مشکل خاصی روبرو نشدیم؛ اما بعد از اینکه ساخت آن به پایان رسید، به دلیل اینکه منافقین، بخشهایی از مستند را تقطیع و پخش کردند، حاشیههایی برای سردار شاعری ایجاد شد.
▫️بازخوردهای بسیار خوبی را از مخاطبانی که این مستند را تماشا کردند دریافت کردیم، فکر نمی کردیم به خاطر اینکه این اثر با امکانات مناسبی ساخته نشده است اینقدر مورد بازدید مردم قرار بگیرد و واکنشهای خوب داشته باشد.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/19004
➕ @AmmarFest
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 جوانانی که با کامیون فیلم نمایش میدهند
🔺جمعی از فعالان فرهنگی، با اقدامی ابتکاری و جالب، بسیاری از فیلمهای خوب را برای مردم روستاها نمایش میدهند.
مشروح:
🌐 ammarfilm.ir/19019
➕ @AmmarFest
💢سینمای فقیر در بهشت سوژهها
🔸حاتمیکیا در صف منافقین!
▫️ابراهیم حاتمیکیا:
من بهعنوان فیلمبردار برای #عملیات_مرصاد رفته بودم. از طریق کرمانشاه که وارد شدیم، سر و وضعمان خاکی بود همان شکلی که بچههای بسیجی آن فضا داشتند. به شهر که وارد شدیم، همه یکجور مشکوکی به هم نگاه میکردند. همان اول به ما گفتند: «لطفاً بروید ریشتان را بزنید و لباسهایتان را هم عوض کنید.» گفتند: «شهر آلوده است.» معنایش این بود که الآن #منافقین داخل شهر شدهاند و تیپهایشان را شبیه ما کردهاند و الآن اینطوری قاطی ما هستند. عزیزی که همراه ما بود، ما را وارد یک مدرسه کرد. دیدم عدهای ردیف، گوشه دیوار ایستادهاند. تعدادشان خیلی زیاد بود. تیپها دقیقاً مثل ما؛ همهشان جزو منافقین بودند. از آن لحظه به بعد دیدم دیگر نمیتوانم به هر کسی اعتماد کنم. در آن میان چندین بار مرا به عنوان منافق گرفتند و گذاشتند گوشه دیوار؛ در حد اعدام. ماشین ما رزمی نبود. یکمرتبه ماشین را نگه میداشتند و روی ما اسحله میکشیدند. یکی دو بار اصلاً قبل از اینکه حرف بزنیم، ما را پیاده کردند. گلنگدنها را کشیدند که ما را به رگبار ببندند و ما هی داد زدیم که به خدا از گروه «روایت فتح» هستیم. بعد از آن مجبور شدیم در و دیوار ماشینمان را پر کنیم از اسامی «گروه روایت فتح» و «گروه تلویزیونی روایت فتح» که لااقل از دور ما را نزنند!
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18998
➕ @AmmarFest
جشنواره مردمی فیلم عمار
📽 جوانانی که با کامیون فیلم نمایش میدهند 🔺جمعی از فعالان فرهنگی، با اقدامی ابتکاری و جالب، بسیاری
🎞 جوانانی که با کامیون فیلم نمایش میدهند
🔺سیدمصطفی زاهد/ یکی از اعضای گروه اکران شهید هادی:
🔹ایده شکلگیری این #گروه_اکران از آنجایی آغاز شد که در جلسهای که با دو نفر از دوستان داشتیم به این نتیجه رسیدیم که برای تاثیرگذار بودن باید به سمت #مردم برویم و بهتر است به صورت #سیار آثار جشنواره عمار را برای مردم بیرجند و روستاهای آن نمایش بدهیم. تصمیم گرفتیم با تهیه یک دستگاه #کامیون خاور #گروه_اکران_سیار شهید هادی را ایجاد کنیم. برای این کار هم جلسهای با فرمانده تیپ و سپاه خراسان جنوبی گرفتیم و با تبیین طرح و اثرات فرهنگی آن برای آنها، یک دستگاه کامیون خاور برای اکران فیلم به ما اختصاص دادند.
🔹با توجه به اینکه آثار مختلف عمار بیشتر در سطح مساجد، تکایا، مدارس و حتی پارکها نمایش داده میشود، ما #اکران برای مردم روستاهای اطراف #بیرجند را در دستور کار خودمان قرار دادیم. فیلمهای کوتاه «روبه قبله»، «تک خوان»، «قفل فرمان»، انیمیشن «بختک»، مستند «چریک کوچک» و… از جمله کارهایی هستند که با این کامیون برای مردم این مناطق نمایش دادیم.
🔹هدف اصلی ما این است که #گروه_اکران_سیار شهید هادی به یک گروه فرهنگی تبدیل شود و بتوانیم در مراسمهای مذهبی شامل اعیاد، جشن ها و… از ظرفیت گروه استفاده کنیم. حتی به دنبال طراحی یک سکویی داخل کامیون هستیم تا بتوانیم سن هم داشته باشیم و در کنار اکران فیلم ها، برنامههایی مثل سرود و تواشیح را هم اجرا کنیم.
🔹بعضا با هزینه خود بچهها، تجهیزات و لوازم را تهیه میکنیم. گاهی اوقات هم از خیرین کمک میگیریم. البته بسیاری از لوازم و وسائلی را که استفاده میکنیم به صورت امانی از نهادها، ارگانها و هیاتها میگیریم. برای تبلیغ اکرانها هم معمولاً به صورت چهره به چهره در روستاها اطلاع رسانی میکنیم، بعضی اوقات از ظرفیت جلسات قرآن و دهیاریها هم برای تبلیغات اکرانها استفاده میکنیم.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/19019
➕ @AmmarFest
🔺ساخت «آتش به اختیار» در روستای موشکی ایران
▪️اسماعیل جعفری، کارگردان «آتش به اختیار»:
🔸مستند را باید همزمان با #یادواره_شهدایی که همه ساله در #روستای_کیاسر برگزار میشود، تولید میکردیم که این یادواره هم به مدت ۶ روز برگزار میشود و ما همین مقدار، زمان برای ساخت داشتیم.
🔸این مراسم در سه سال اخیر رونق فراوانی گرفته که این موضوع به این دلیل است که آنها ماکتهایی را شبیه اماکنی چون کاخ سفید، مقر ناتو، ساختمان موساد، شهر تل آویو و… درست کردند و به صورت نمادین آنها را با موشکهایی که با کابل هدایت میشوند هدف قرار داده و نابود میکنند.
🔸یادواره ۱۱ شهید #روستای_کیاسر که سابقهای ۲۰ ساله دارد و هزینه و بودجه آن توسط مردم و اهالی روستا، تامین میشود، در مردادماه هرسال برگزار میشود و یکی از دلایل اصلی که موجب شد تولید این مستند را در دستور کار خود قرار بدهیم #همیاری_مردم روستای کیاسر در برگزاری این یادواره و ولایت مداری آنها است.
🔸مستند «آتش به اختیار» بیانگر این موضوع است که عدهای در کشور وجود دارند که #پای_کار_انقلاب اسلامی هستند و مخلصانه هم این کار را انجام میدهند و در بین آنها هم زن، مرد، پیر و جوان هم حضور دارند و البته با توجه به فاصلهای که از مرکز دارند کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد.
🔸نکته بسیار مهم و تاثیرگذار حضور و نقش موثر خانمها در برگزاری سالانه این مراسم است. در زمان جنگ هم خانمهای این روستا در پشتیبانی جنگ فعالیت داشتند و امروز هم همچنان در این راهگام برمیدارند و پای کار انقلاب اسلامی هستند.
🔸اوایل سال جاری نیز مستند را برای اهالی روستای کیاسر اکران کردیم که با استقبال مردم همراه بود و آنها از این مستند رضایت داشتند.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/19044/
➕ @AmmarFest
💠 «ادوارد» را برای همنسلانم ساختم/برخی جریانات داخلی به دنبال تطهیر چهره منافقین هستند
▫️محمد باقر شاهین/ کارگردان مستند «ادوارد»:
🔹من با سوژهای طرف بودم که حتی یک فریم آرشیوی از او موجود نبود و من باید روایتی از ۵۲ سال زندگی این فرد را بدون حتی یک فریم آرشیو روایت میکردم. این بزرگترین چالشی بود که با آن روبهرو بودم تا بتوانم همه ابعاد شخصیتی او را آنگونه که مدنظرم بود، به تصویر بکشم. نمیخواهم ارزش مستندهای سیاسی را پایین بیاورم ولی من مستندساز سیاسی نیستم و ادعایی هم ندارم که فیلم من درباره #مجاهدین_خلق است، بلکه ارتباط سوژه با مجاهدین خلق تنها بخشی از مستند من است.
🔹دوست دارم برای #نسل_جوان که خودم نیز جزئی از آنها هستم، فیلم بسازم. با همین نگاه و شناختی که از نسل خودم دارم سعی کردم به نحوی قصه #ادوارد را روایت کنم که نسل جوان بتواند بیشتر به شخصیت او نزدیک شود.
▫️عباس سلیمی نمین/ کارشناس:
🔸در چند سال اخیر جریاناتی در داخل کشور تلاش میکنند #جنایتهای_سازمان_منافقین را #تطهیر کنند و این سازمان را مظلوم نشان دهند. من در این مدت اخیر مقالاتی را در برخی مجلات داخلی دیدم که میخواهند آرام آرام #سازمان_منافقین را تبرئه کنند و آنها را افرادی نشان دهند که از سر ناچاری دست به سلاح بردند در حالی که همه مقالات نوشته شده توسط اعضای بریده از #مجاهدین_خلق در خارج از کشور نشان میدهد این سازمان از ابتدای پیروزی انقلاب اعضای خود را به طرف ایجاد تنفر از انقلاب اسلامی سوق میدهد تا روزی آنها را مجبور کند علیه این نظام، اسلحه به دست بگیرند.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/19040
➕ @AmmarFest
💢 روایتی از «خمینی پاکستان» در «فرزند امام»
▪️محتشم علینقوی، کارگردان مستند «فرزند امام»:
🔸ایده اصلی ساخت مستند «فرزند امام» بعد از به راه افتادن و همهگیر شدن جریان هشتگ «Letter for you» در جریان #نامه_امام_خامنهای به جوانان اروپایی و آمریکایی شکل گرفت.
🔸این ماجرا، انگیزه و توان مضاعفی به من بخشید تا بررسی کنم چرا رهبر انقلاب اسلامی ایران مثل #نامه_به_جوانان_اروپایی وآمریکای شمالی، تا امروز نامهای برای #جوانان_پاکستانی ننوشته است. در واقع این سؤال در ذهن من مطرح شد که آیا مشکلات فراوانی که ما امروز در #پاکستان داریم برای رهبر انقلاب اسلامی ایران اهمیتی ندارد؟
🔸به #پاکستان رفتم و تحقیقاتم ادامه داشت تا اینکه با #نامه_امام_خمینی(ره) به #ملت_پاکستان در سال ۱۳۶۷ آشنا شدم. بعد از این آشنایی بود که داستان اصلی مستند «فرزند امام» بر اساس این نامه که به مناسبت شهادت علامه #شهید_عارف_الحسینی برای ملت #پاکستان نوشته شده بود، تعیین کردم.
🔸#نامه_امام خمینی(ره) به مردم و ملت #پاکستان آنقدر مفصل بود و مفاهیم عمیقی داشت که ما تصمیم گرفتیم با کار کردن روی این موضوع، مستندی را پیرامون آن تهیه و تولید کنیم و تصمیم گرفتیم با بازخوانی این نامه با شخصیت #علامه_عارف_الحسینی آشنا شویم.
🔸#نامه_امام خمینی(ره) به ملت #پاکستان یکی از مهمترین نامههای درج شده ایشان است که در صحیفه امام(ره) هم آمده است. این نامه از لحاظ اهمیت حتی شاید از نامه امام به #گورباچف (رهبر شوروی سابق) با اهمیتتر است چراکه موضوع این نامه درباره تفکیک اسلام آمریکایی از اسلام ناب محمدی است.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/19055
➕ @AmmarFest