وقتی خودتان مقصر هستید!
اگر از همان ابتدای زندگی زناشویی شروع به کنترل همسرتان بکنید از ترس اینکه مبادا او روزی نسبت به شما غیرمتعهد شود، در واقع ناخودآگاه او را به سمت غیرمتعهد شدن، سوق می دهید.
یعنی آنقدر کنترل هایتان همسرتان را از شما دور می کند که ممکن است به سمت غیرمتعهد شدن هم برود.اگر همیشه ترس از دست دادن همسرتان را دارید، دو راه بیشتر ندارید
اینکه از همان ابتدا و در دوران آشنایی آنقدر او را خوب بشناسید تا با توجه به شخصیت او این ترس تان برطرف شود.
اینکه، آنقدر در رابطه و زندگی زناشویی خود عشق و محبت بگذارید که همسرتان نتواند به کسی دیگری فکر کند و کاملا در زندگی با شما سیراب شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل کرد:
در موضوعی که گمان میکردم حق با من است ،داشتم با همسرم مشاجره میکردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند ! بسیار کریه وزشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت : کثیف! ساکت شو!
همین که متنبه شدم فورا "دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی" کردم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام
آخرین چهار شنبه اردیبهشت ماه
زیباتون بخیر 🌷🍃
🌷🍃امیدوارم امروز
🌷🍃بهترین ها نصیبتون بشه
🌷🍃عشق ،موفقیت،
🌷🍃سلامتی، برکت
🌷🍃و زندگی آروم
🌷🍃توشه امروز
🌷🍃و هر روزتون باشه
صبحتون پر از عطر بهار
@amn_org
راه های کنترل شهوت
(۱)
خطرات شهوت
1- خداوند کریم در قرآن مجید می فرماید:
«زُینَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَ الْبَنینَ وَ الْقَناطیرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَیلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الْأَنْعامِ وَ الْحَرْثِ ذلِک مَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الْمَآبِ؛
یعنی:
محبّت امور مادی، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسب های ممتاز و چهارپایان و زراعت، در نظر مردم جلوه داده شده است (تا در پرتو آن، آزمایش و تربیت شوند ولی) این ها (در صورتی که هدف نهایی آدمی را تشکیل دهند،) سرمایه زندگی پست (مادی) است و سرانجام نیک (و زندگی والا و جاویدان)، نزد خداست». (ال عمران/14)
2- و در آیه دیگری وقتی درباره ی جانشینان پیامبران صحبت می کند علت انحراف آن ها را پیروی از شهوات - که مصداق اولیه آن طبق آیه قبل و روایات شهوت جنسی است - بیان می فرماید:
«فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضاعُوا الصَّلاةَ وَ اتَّبَعُوا الشَّهَواتِ فَسَوْفَ یلْقَوْنَ غَیا؛
یعنی:
امّا پس از آنان، فرزندان ناشایسته ای روی کار آمدند که نماز را تباه کردند، و از شهوات پیروی نمودند و بزودی (مجازات) گمراهی خود را خواهند دید».( مریم/59)
3- از ابتدای خلقت اقوام مختلف دچار انحرافات جنسی بوده اند، و یکی از دلایل درگیری آن ها با پیامبرانشان، این بود که نمی خواستند تن به دستورات آن ها در خصوص کنترل شهوت بدهند. نمونه هایی از آن ها که در آیات و روایات ذکر شده است از این قرار است:
1/3) در زمان حضرت نوح علیه السلام زنانی هوسران در مجلس مردان شرکت می کردند. (من لا یحضره الفقیه، ج1 ص49)
2/3) طبق بعضی از نقل ها، کشندگان ناقه ی حضرت صالح علیه السلام به دلیل کامروایی از زنان فاسد دست به این اقدام زدند. (مجمع البیان، ج4 ص441)
3/3) قوم حضرت لوط علیه السلام به عمل شنیع همجس بازی پرداختند. (عنکبوت، 28 و 29)
4/3) حضرت یوسف علیه السلام به دلیل این که تسلیم شهوات زنان نشد به زندان افتاد. (سوره یوسف علیه السلام)
ادامه دارد......
برای مطالعه اینگونه مباحث، به آدرس زیر مراجعه کنید:
@amn_org
امام صادق عليه السلام ـ درباره سخن خداوند متعال : «و از سرِ رحمت ، بال فروتنى بر آنان بگستر» ـ : چشمانت را جز از روی مهربانى و دلسوزى به آنان خیره مکن…
الكافي : ج 2 ص 158
في قَولِهِ تعالى : «وَ اخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ» ـ : لا تَملَأ عَينَيكَ مِنَ النَّظَرِ إلَيهِما إلاّبِرَحمَةٍ ورِقَّةٍ، ولا تَرفَع صَوتَكَ فَوقَ أصواتِهِما، ولا يَدَكَ فَوقَ أيديهِما، ولا تَقَدَّم قُدّامَهُما
الكافي : ج 2 ص 158
امام سجاد عليه السلام :
حَقُّ رَعيَّتِكَ بِمِلْكِ النِّـكاحِ فَاَنْ تَعْلَمَ اَنَّ اللّهَ جَعَلَها سَكَنا وَ مُسْتَراحا وَ اُ نْسا وَ واقيَةً وَ كَذلِكَ كُلُّ واحِدٍ مِنْكُما يَجِبُ اَنْ يَحْمَدَ اللّهَ عَلى صاحِبِهِ وَ يَعْلَمَ اَنَّ ذلِكَنِعْمَةٌ مِنْهُ عَلَيْهِ وَ وَجَبَ اَنْ يُحْسِنَ صُحْبَةَ نِعْمَةِ اللّهِ وَ يُكْرِمَها وَ يَرْفَقَ بِها وَ اِنْ كانَ حَقُّكَعَلَيْها اَغْلَظَ وَ طاعَتُكَ بِها اَ لْزَمَ فيما اَحْبَبْتَ وَ كَرِهْتَ ما لَمْ تَـكُنْ مَعْصيَةً فَاِنَّ لَها حَقَّالرَّحْمَةِ وَ الْمُؤانَسَةِ وَ مَوْضِعَ السُّكونِ اِلَيْها قَضاءَ اللَّذَّةِ الَّتى لابُدَّ مِنْ قَضائِها وَ ذلِكَعَظيمٌ وَ لا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ؛
حق زن آن است كه بدانى خداوند او را مايه آرامش و آسايش و همدم و پرستار توقرار داده است،
هم چنين بر هر يك از شما واجب است كه خداوند را بخاطر وجودديگرى ستايش كند و بداند كه او نعمتى است كه خداوند ارزانى داشته و واجب است كه با نعمتِ خداوندى رفتار نيك داشته باشد و او را گرامى بدارد و با او سازگارى كند و هرچند حق تو بر زنت بيشتر است و فرمانپذيرى از تو، در هر چه دوست مىدارى يانمىپسندى، تا آنجا كه گناه نباشد، بر او لازمتر است،
در هر حال او اين حق را دارد كه ازتو مهربانى ببيند و از همدمى تو برخوردار شود، و حق دارد كه در برآوردن كامى كه به ناچار بايد برآورده شود، آرامش و آسايشش تأمين شود و اين حقى بس بزرگ است وهيچ نيرو و توانى جز به خداوند نيست
«تحف العقول ، ص ۲۶۱»
«اللَه یُحِبِّ الجمالَ و التجمیل و یکره البُؤسَ و التّباؤُسَ؛»
خداوند زیبایی و آراستن را دوست دارد و از نپرداختن به خود و خود را ژولیده نشان دادن ، کراهت دارد
بعد از ازدواج شما نسبت به همسر خود یک مسئولیت مهم دارید که نباید با خود خواهی از زیر آن شانه خالی کنید
باید خود را آراسته کنید ، از نظر بدنی متناسب باشید از پوست و موی خود مراقبت کنید و از نظر روحی فردی پر انرژی باشید تا همسرتان را راضی کنید .
فرق نمی کند چه مرد باشید چه زن!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدای عزیز و مهربانم
دلم که برایت تنگ می شود
با آنکه می دانم همه جا هستی، اما به
آسمان نگاه می کنم،
چرا که آسمان سه نشانه از تو دارد:
بی انتهاست،
بی دریغ است،
و چون یک دست مهربان همیشه بالای سرماست!
پس در این صبح زیبا از تو برای دوستان وعزیزانم؛
سلامتی، نشاط، دلخوشی و عاقبت بخیری طلب میکنم...
سرچشمه حيات آدمى "دل" است!
هر آنچه را كه از دل بگذرانيم دير يا زود همان
در زندگيمان رخ خواهد داد.
پس، به دل بيآموزيم كه فقط نيكى ها را از خود بگذراند...
صبح قشنگتان پر از شادی
@amn_org
راه های کنترل شهوت
(۲)
خطرات شهوت
4- در طول تاریخ حکام جور برای غلبه بر مردم به ترویج شهوت رانی پرداخته اند.
1/4) «در تاریخ اندلس اسلامی یعنی اسپانیای فعلی می خوانیم که نقشه ای که مسیحیان برای تصرّف اندلس و بیرون کشیدن آن از دست مسلمین کشیدند این بود که به صورت دوستی و خدمت، وسائل عیاشی برای آن ها فراهم کردند.
دختران زیبا و طنّاز در خیابان ها به دل ربایی و عاشق سازی پرداختند. سرگرمی های شهوانی از هر جهت فراهم شد و روح ایمان و جوانمردی مرد!
پس از این جریان بود که توانستند مسلمانان را بی درنگ از دم تیغ بگذرانند». (آثار استاد مطهری، ج 3 ص404)
2/4) «امروز سیاست مشترکی در همه ی دنیا، به وسیله ی مراکز معینی دنبال می شود. این سیاست عبارت است از این که جوانان را تا خرخره در شهوات و غرایز جنسی و فساد اخلاقی غرق کنند». (امام خامنه ای، 6/ 12/ 1381)
5- «خُلِقَ الْإِنْسانُ ضَعیفا - نساء/28 - (یعنی) انسان در برابر شهوت جنسی ضعیف است». (تفسیر نمونه، ج 3)
6- رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «أَکثَرُ مَا تَلِجُ بِهِ أُمَّتِی النَّارَ الْأَجْوَفَانِ الْبَطْنُ وَ الْفَرْج - بیشترین چیزی که امت من به واسطه آن داخل جهنم خواهند شد شکم و فرج است». (اصول کافی، ج 2 ص79)
7- و همچنین فرموده اند«خداوند هیچ پیامبری را در گذشتگان مبعوث نکرد مگر آن که شیطان امید داشت او را به مهلکه زنان افکند و هلاک سازد». (معراج السعادة، ج2 ص316)
8- امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود: «اگر جلوی شهوت را نگیری اسیری هستی که هرگز از بند اسارت رها نمی شوی». (غررالحکم، 6966)
9- و نیز فرمود: «پایه های کفر چهار چیز است: رغبت (دلبستگی به دنیا)، رهبت (ترس از دست رفتن دنیا)، خشم و شهوت». (تحف العقول، ص205)
ادامه دارد......
برای مطالعه اینگونه مباحث، به آدرس زیر مراجعه کنید:
@amn_org
همراهی با کوچولوها در لحظه عبادت
راهکارهای عملی در تشویق کودکان به نماز
عادت دادن به خوبی ها هنری است كه باید والدین به خوبی از مهارت های آن آگاهی داشته باشند.
والدین در این زمینه نباید تعلل كنند و باید زود دست به كار شوند. بچه های همه دنیا نیاز به معنویت دارند، ترغیب و توجه بچه ها به نماز و نمازخواندن به محیط رشد و تربیت والدین بستگی دارد.
وقتی بچه ها سرحال نیستند یا دغدغه فكری مثل بازی، فیلم، كارتون و... دارند از طرح مسئله نماز چشم پوشی كنید.
هرگز تلویزیون را به بهانه اجبار به نماز خواندن خاموش نكنید
محیط خانه برای بچه ها حرف اول را می زند.
تا می توانید احترام به وقت نماز مثل ساكت شدن در زمان شنیدن اذان و صلوات فرستادن در حال شنیدن اذان و نماز خواندن خودتان را جدی بگیرید
ایجاد انگیزه برای انجام رفتاری دینی به پیش زمینه هایی نیاز دارد تا توجه کودکان به این نوع رفتار براساس رغبت درونی باشد. به عبارت دیگر باید کودکان را به لحاظ روحی و روانی آماده و مهیا کرد و تا کودک به لحاظ جسمی، روانی و عاطفی آمادگی دریافت تربیت را نداشته باشد القای رفتار دینی به او ثمربخش نخواهد بود. کودکی که هنوز لذت چشیدن غذایی مطبوع را درک نکرده رغبتی برای خوردن آن پیدا نمی کند و اگر هم برای این کار اصرار ورزیم شاید باعث انزجار او از غذای مطبوع یا مفیدشویم.
اگر همسرتان ابراز محبت برایش سخت است و به راحتی اینکار را انجام نمیدهد و دوست دارید ابراز کردنش پررنگ شود، بهتر است در مواقع نادری که همسرتان ابراز محبت میکند یا رفتار عاطفی نشان میدهد، شیرینی و لذت آن را دائما برای همسرتان بازگو کنید تا غیر مستقیم متوجه شود که یک ابراز محبت کوچک چقدر میتواند حال همسرش را دگرگون کرده و مدتها لذت ببرد.
حالِ خوشتان را که با ابراز محبت همسرتان ایجاد شده با پیامکهای متنوع در طول روز و هم حضوری برایش بازگو کنید تا همسرتان متوجه شود که ابراز محبت چقدر میتواند حال و هوای زندگی زناشویی را عوض کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼سلام جمعه تون شاد و زیبا
🌷دستاتون پرگل
🌼شادیاتون پاینده
🌷زندگیتون پر از راستی وصداقت
🌼خنده ارزانی چشماتون
🌷امیدوارم تعطیلات را
🌼در كنار خانواده و عزیزان
🌷با شـادی سپری کنید.
🌼آخر هفته تون بدون دغدغه
@amn_org
راه های کنترل شهوت
(۳)
راه های کنترل:
توجه به این نکات که:
خداوند در همه حال ناظر اعمال ماست،
حیا از خداوند و گناه نکردن در محضر او،
یاد مرگ و قیامت،
حیا از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، ملائکه و دیگرانی که بر گناه ما آگاه می شوند،
غیرت و عزت و کرامت؛
از عواملی است که باعث می گردد تا انسان هر گناهی را ترک کند.
اما به صورت اختصاصی برای کنترل شهوت جنسی، مواردی کارساز خواهد بود که در ادامه به آن ها اشاره نموده ایم.
1) کنترل چشم:
انسان حتی اگر یک بار صحنه ای را ببیند و تا آخر عمر دیگر توبه کرده و دنبال این گناه نباشد، هر از چندگاهی شیطان و نفس اماره صحنه ای را که دیده از عمق ذهن بیرون کشیده و در معرض دیدگانش قرار می دهند تا بتوانند دوباره انسان را به گناه آلوده نمایند. از این رو سفارشات زیادی در اسلام به کنترل نگاه شده است.
حضرت علی علیه السلام در روایتی نورانی می فرماید:
«الْقَلْبُ مُصْحَفُ الْبَصَر -
قلب مصحف دیدگان است»
یعنی هرچه بخواهی در این کتاب به وسیله دیدگان می نویسی. (نهج البلاغة (صبحی)، ص548)
ادامه دارد......
برای مطالعه اینگونه مباحث، به آدرس زیر مراجعه کنید:
@amn_org
تصور کنید یک دیدار رسمی نخبگانی و به صورت جمع محدود که هر صدا و حرکت غیر هماهنگ شده ای تمرکز حضار را بهم میریزد!
این بار اما مادر کودک 8ماهه(خانم زهرا هدایتی متین) که مدال اور المپیاد هم بود به همراه همسر خود(اقای انبارلویی) خانوادگی به این دیدار دعوت شدند!
اگر به رسم مراسمات دیگر بود حتما نوزاد هشت ماهه را در جایی به جز سالن اصلی و به دور از حلقه ی حضار نزدیک به صاحب مجلس میبردند!
اما اینجا قاعده ی بازی با همه جا فرق دارد
صاحب مجلس خوب میداند که بچه ها مزاحم نیستند!
خوب میداند که اگر زنان جامعه را در مراقبت از فرزندان به تکلف بندازیم و حضور بچه ها را در عرصه های نقش افرینی انها مزاحم بدانیم،
دختران جوان جامعه، مادر بودن را نه تنها فخر و مباهات تلقی نمیکنند بلکه این مسئله را امری ضد ارزش خواهند دانست و گزینه ی #مادری را به بهانه ی نقش افرینی اسوده تر خط خواهند زد
از حاشیه نگاری آن دیدار در خبرگزاری ها خواندم
روایت همسر خانم هدایتی هم برایم جالب بود:
«در بیت رهبری، همه آمادگی حضور یک نوزاد را داشتند
آقای انبارلویی: این دیدار برای ما خیلی حاشیههای خوشایند داشت. ولی نکتهای که برای من خیلی جالب بود این بود که برخلاف بقیه مکانهایی که تا به حال با بچه رفتهایم، انگار بیت رهبری و خادمین آنجا کاملا آمادگی حضور یک بچه را داشتند. خیلی مکانها هستند که از ابتدا میگویند بچه را نیاورید یا بچه بیرون باشد ولی در بیت رهبری انگار همه آمادگی حضور بچه حتی یک نوزاد هشت ماهه را داشتند.
وقتی کوثر سروصدا میکرد و من دستپاچه میشدم یا میخواستم سریع او را آرام کنم، یکی از محافظین که کنار من نشسته بود من را آرام میکرد و مرتب میگفت نگران نباش. بگذار هر کاری دوست دارد بکند.
حتی وقتی آقا صحبت میکنند، صدای کوثر دقیقا زیرصدای ایشان مشخص است.
این یک دیدار رسمی با شخص اول کشور بود که حتی یکی دونفر از وزیران هم در آن حضور داشتند. اما همه خیلی خوب با حضور کوثر برخورد کردند و حتی بعضی از دستورالعملهای امنیتی خاصی که باید وجود داشته باشد هم برای ما که با فرزندمان آمده بودیم نادیده گرفته شد تا ما راحتتر باشیم.»
با خواندن مجدد روایت آن دیدار مطمئن شدم برخود مشوقانه با مادران جوان و فرزندانشان رسم همیشگی جلسات رهبری ست اما چه میشود که در باقی عرصه های اجتماعی کمتر شاهد همراهی برای حضور اجتماعی مادران هستیم؟
کمک کردن به همسر در خانه
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: «روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله بر ما در منزل وارد شد. فاطمه علیها السلام نزدیک دیگ غذا نشسته بود و من هم برایش عدس تمیز می کردم. آن حضرت مرا با لقب ابالحسن می خواندند، عرض کردم: بفرمایید. اظهار داشتند: بشنو از من آنچه را که به دستور پروردگارم می گویم!»
«هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند مگر اینکه پاداش او به هر تار مویی که بر بدنش روییده باشد، ثواب یک سال عبادتی است که تمام روزهایش را روزه گرفته و تمام شب هایش را به عبادت ایستاده، شب زنده داری کرده باشد. و خداوند به او ثوابی می بخشد که به انبیای صابر خود مثل حضرت داوود و یعقوب و عیسی علیهم السلام بخشیده باشد.»
ای علی!
« کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون سرکشی و دلتنگی و تکبر خدمت نماید، پروردگار اسمش را در دفتر شهدا ثبت می کند و برایش به هر روز و شبی ثواب هزار شهید و به هر قدمی که بر می دارد به آن مرد ثواب حج و عمره می دهد و به هر قطره ای که از بدنش عرق بیاید یک خانه در بهشت برایش منظور می نماید.»
ای علی!
« یک ساعت خدمت کردن به همسر در کارهای خانه بهتر از عبادت هزار سال و هزار حج و هزار عمره و بهتر از آزادی هزار بنده در راه خدا و هزار جنگ در راه دین و عیادت از هزار مریض و هزار نماز جمعه و هزار تشییع جنازه و هزار گرسنه ای که برای رضای خداوند رحمان سیر گردد و هزار برهنه را پوشاند و هزار اسب در راه پروردگار دادن و برایش بهتر از هزار دینار به مستمندان صدقه دادن و بهتر از تلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است و بهتر از آزاد کردن هزار اسیر و بخشیدن هزار شتر به فقراست و چنین مرد خدمتکار به همسر از دنیا بیرون نمی رود مگر این که جایگاه خوب خود را در بهشت ببیند.»
ای علی!
«کسی که روگردانی و تکبر نکند در خدمت به همسرش بدون حساب وارد بهشت می شود.»
ای علی!
«خدمت به همسر کفاره ( پاک کننده) گناهان کبیره است و خاموش کننده آتش خشم پروردگار جبار و صداق ازدواج با حور العین و این خدمت موجب زیادی خوبی ها و علو مقام است.»
ای علی!
« خدمتکار همسر نمی شود مگر شخص صدیق و درستکار و یا شهید و یا مردی که خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته باشد.»
بحار ج13 ص133 ، جامع الاخبار ص 102