مادران و پدران آگاه
(۳۱)
حقوق فرزندان
آنچه والدین باید بدانند و نسبت به فرزندان خود انجام دهند:
بهداشت و سلامتى:
شير مادر
يكى از مهم ترين نكاتى كه در اين جا لازم است به آن اشاره شود و از بينش عميق و آموزه هاى پيشرفته و كار آمد فرهنگ تربيتى اسلام ريشه مى گيرد توجه به مسئله شير مادر است.
در قرآن كريم و روايات متعددى اين مسئله مورد تاءكيد قرار گرفته و لزوم شير مادر براى تغذيه كودك و چگونگى آن در آن ها بيان شده است.
امروزه بعد از چهارده قرن تجربه هاى علمى و نظريات جديد روى آن تاءكيد مى كنند. خداوند متعال در قرآن كريم با اشاره به اهميت شير مادر در رشد جسمانى و روانى ، فرزندان را به نيكى و تشكر از والدين سفارش مى كند:
و وصينا الانسان بوالديه حملته امه وهنا على وهن و فصله فى عامين
یعنی:
و ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش كرديم؛ مادرش او را با ناتوانى حمل كرد (به هنگام باردارى هر روز رنج و ناراحتى تازه اى را متحمل مى شد)، و دوران شير خوارگى او در دو سال پايان مى يابد.
و در سوره احقاف فرمود:
و وصينا الانسان بوالديه احسانا حملته امه كرها و وضعته كرها و حمله و فصله ثلاثون شهرا
یعنی:
ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكى كند، مادرش او را با ناراحتى حمل مى كند و با ناراحتى بر زمين مى گذارد؛ و دوران حمل و از شير بازگرفتنش سى ماه است.
على عليه السلام شير مادر را از همه شيرها مفيدترين و مبارك ترين شير براى اطفال مى داند و مى فرمايد:
ما من لبن رضع به الصبى اءعظم بركة عليه من لبن اءمه
یعنی:
هيچ شيرى براى كودكان مبارك تر از شير مادر نيست.
بلى مادر نه تنها با شير خود فرزندش را تغذيه جسمانى مى كند، بلكه به همراه آن عواطف، احساسات، اعتقادات و حالات روحى و روانى خود را به طفل منتقل مى نمايد.
به همين جهت مى گويند: هنگامى كه مادر كودك را بغل مى كند و به او شير مى دهد صداى قلب مادر، آهنگ موزونى است كه به كودك آرامش مى دهد.
امام صادق عليه السلام با اشاره به حداقل مدت شير خوارگى كودكان فرمود:
بر مادران لازم است كه بيست و يك ماه فرزندان خود را شير دهند، هر چه اين مدت كم شود از حق كودك كم شده و يكى از مهم ترين حقوق وى رعايت نشده است.
شما هم عضو «خانواده امن» شوید 👇👇👇👇👇
@amn_org
🍁
یه وقتا بی هوا
برو بهش بگو زندگی بدونِ اون برات جهنمی بیش نیست!
بذار بدونه وجودش چقدر تو زندگیت مهمه!
بذار حس کنه چقدر بودنش تو زندگیت "بایده"
آدما از ابراز علاقه نمیرن!
ولی ممکنه از نشنیدنش برن...
ازاینکه حس کنن وجودشون اضافه س کنارتون!
پس بذارید بدونن چقدر ارزششون زیاده تو زندگیتون!
ارزش آدمارو یه وقتا لازمه بی هوا بهشون یادآوری کنی!!!
شما هم عضو خانواده امن شوید 👇👇👇👇👇
@amn_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر قهر کرده اید، همین الان این رو برا همسرتون بفرستید!
@amn_org
🔆🌻🔆🌻🔆🌻🔆
❖سلام
*صبح شده*
*چشم که می گشایی*
*به تو "لبخند" می زند*
*زندگی....
*
*طلوعی دوباره....
*فرصتی دوباره*
*برای شکفتن*
*خستگیت را تکانده ای*
*"برخیز" که باید*
*آغاز کنی دوباره....*
*صبح و روز زیبا و قشنگ زمستانی تون پر از خیر و برکت 🌺*
____🍃🌸🍃____
شما هم عضو خانواده امن شوید 👇👇👇👇👇
@amn_org
____🍃🌸🍃____
مادران و پدران آگاه
(۳۲)
حقوق فرزندان
آنچه والدین باید بدانند و نسبت به فرزندان خود انجام دهند:
بهداشت و سلامتى:
تأثير شير مادر
حضرت على عليه السلام در مورد تاءثير شير مادر در حالات روحى كودك ، فرمود:
در انتخاب دايه براى فرزندان كوشش و دقت كنيد همچنان كه در انتخاب همسر دقت مى كنيد زيرا شير مادر طبيعت كودك را تغيير مى دهد.
در اين زمينه مى نويسند: هنگامى كه در آخرين روزهاى زندگى علامه بزرگوار شهيد، شيخ فضل الله نورى، از وى در مورد افكار و تلاش هاى ضد دينى فرزندش سؤ ال كردند. وى علت اين امر را اين گونه بيان داشت:
اين پسر وقتى كه در نجف به دنيا آمد، مادرش شير نداشت، از اين رو مجبور شديم كه براى شير دادن او دايه اى پيدا كنيم. پس از اين مدت كوتاهى كه اين پسر از شير آن دايه تغذيه نموده ناگهان متوجه شديم كه آن دايه، زنى به مبالات و بى عفت بوده و كينه ديرينه اى از اميرمؤمنان على عليه السلام به دل دارد. از همان وقت دريافتيم كه سعادتمند شدن اين پسر، آسان نخواهد بود.
در فرهنگ انسان ساز اسلام علاوه بر تاءكيد به عوامل مادى سلامتى، به عوامل معنوى سلامتى مانند صدقه و عقيقه نيز توجه خاصى شده است.
امام رضا عليه السلام در بخشى از مطالبى كه براى ماءمون مرقوم فرموده، آمده است:
عقيقه براى پسر و دختر، نام گذارى مناسب، تراشيدن موهاى سر نوزاد در روز هفتم و معادل وزن موها طلا و يا نقره صدقه دادن لازم است و هم چنين ختنه پسر بچه ها، امرى واجب است.
شما هم به «خانواده امن» بیائید 👇
@amn_org
✴️ هم ازدواج زودهنگام و بهنگام، و هم تکثیر نسل، جزو نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور
👥 بعضی میگویند حجاب مانع از رشد زن و ترقّی زن است؛ نه به عکس؛ حجاب مانع از آن خودنماییهای بیموردی است که مانع حرکت زن میشود. ما امروز هزاران بانوی بزرگ و برجسته در صحنههای گوناگون علمی و عملی و اجتماعی و سیاسی و فنّی داریم که همه با حجاب کامل در حال زندگی هستند.
🔸 خب وقتی با این نگاه به زن نگاه کردیم، نقش [زن در] خانواده هم برجسته میشود؛ نقش مادری، نقش همسری، نقش کدبانویی و مانند اینها برجسته میشود؛ این چیزی است که در غرب روزبهروز دارد کمرنگتر میشود؛ خانواده در غرب دارد رو به اضمحلال میرود.
✴️ خانواده یک کانون گرم و پُربرکتی است که قویترین پایههای تربیت انسان در این کانون گذاشته میشود. در کانون خانواده است که اوّلین و مهمترین پایههای تربیت روحی و فکری بشر بنا نهاده میشود.
🔸 خانه بهترین محیط آسایش جسم و جان است، بهترین کانون رفع خستگی تن و روح است، حقیقیترین فضای صمیمیّت است؛ هیچ صمیمیّتی در هیچ محیطی به قدر خانواده و بین مادر، فرزند، پدر، همسران تصوّر نمیشود و وجود ندارد. در چنین کانون مبارکی محور کیست؟ مادر؛ اصل کیست؟ مادر؛ مرکز دایره کیست؟ مادر. مادر، محور خانواده است؛ این را دستگاههای تبلیغاتی غربی و متأسّفانه بعضی غربزدههای خود ما سعی میکنند کمرنگ کنند، یا نفهمند، یا نشان ندهند.
🔹 زنان خانهدار، حتّی کسانی که اشتغالات بیرونی ندارند، بزرگترین خدمات را انجام دادهاند. لازم است ارزش و ارج خدمات زنانی که خانهداری و کدبانویی را ترجیح دادهاند، فهمیده بشود؛ اگر چه خدمات خارج از خانه هم به عهدهی بانوان بوده و هست و خواهد بود و اشکالی هم ندارد، امّا این مهمترین بخش خدمت زنانه است.
📌 #ازدواج_بهنگام و بدون تأخیر یکی از کارهای لازم و واجب است؛ #فرزندآوری و تکثیر نسل یکی از آن وظایف مهم و اساسی است که بایستی انجام بگیرد که هر دوی اینها -هم ازدواج زودهنگام و بهنگام، و هم تکثیر نسل- جزو نیازهای حیاتی امروز کشور و فردای کشور است.
🔰 امام خامنهای ، ۹۹/۱۱/۱۵
@amn_org
چقدر دوست داشتنی هستند
آدمهایی که تا آخر خوبند
آنها که برای
غرور واحساس ما هم به اندازه
خودشان ارزش قائلند
آنهاییکه دست دوستی میدهند و
تا همیشه میمانند.....
شما هم دست دوستی دهید و به خانواده امن ما بیائید
👇👇👇👇👇
@amn_org
مادران و پدران آگاه
(۳۳)
حقوق فرزندان
آنچه والدین باید بدانند و نسبت به فرزندان خود انجام دهند:
ضرورت تربيت معنوى:
در انديشه اهل بيت عليهم السلام علاوه بر آموزش آداب و رفتارهاى اجتماعى و اخلاقى، بايد فرزندان را با نكات معنوى و تربيت دينى آشنا نمود.
لازم است والدين اين وظيفه خطير خود را از همان روزهاى تولد به انجام برسانند. نواى دلنشين توحيد اولين آموزه هاى دينى است كه روح كودك را طراوت مى بخشد و او را به سوى دين و معنويت سوق مى دهد.
زمزمه جملات روح نواز اذان و اقامه به گوش نوزاد از زيباترين و مؤثرترين آموزشهاى رهبر عاليقدر اسلام به پيروان خود مى باشد.
امام صادق عليه السلام فرمود:
هنگامى كه حسين عليه السلام به دنيا آمد، رسول خدا صلى الله عليه و آله، آن نوزاد مبارك را در آغوش گرفت و در گوش راستش نواى توحيدى اذان را زمزمه كرد و گوش چپش را با نغمه دلنواز اقامه آشنا نمود.
در روز هفتم ولادت، پيامبر صلى الله عليه و آله دستور داد سر آن نوزاد را تراشيده و هم وزن موى سرش نقره صدقه دادند و گوسفندى براى او عقيقه نموده، ران آن را به قابله فرستادند، و سر نوزاد را با عطر خلوق معطر نمود.
با رشد جسمانى كودك، آموزشهاى دينى نسبت به فهم و درك آنان، گذشته از اين كه فرزندان را با مبداء حقيقى جهان آفرينش مرتبط مى سازد، در آنان روحيه اعتماد به نفس و نيروى استقامت و پايدارى در مقابل مشكلات كمر شكن زندگى نيز ايجاد خواهد كرد.
در اين راستا امام باقر عليه السلام به فرزندش مى فرمايد:
فرزندم! هرگاه خداوند به تو نعمتى ارزانى داشت بگو:
الحمدلله
و هرگاه امرى و حادثه اى تو را غمگين و ناراحت نمود بگو:
لا حول و لا قوة الا بالله
و زمانى كه احساس نمودى روزى تو به كندى و سختى مى رسد، بگو:
استغفرالله.
امام صادق عليه السلام زمان شروع تربيت دينى و آموزش احكام شرعى را از هفت سالگى مى داند و مى فرمايد:
در هفت سالگى بر والدين لازم است حلال و حرام را به كودكان بياموزند.
آرى، فرزندان در آستانه نوجوانى و دوران بلوغ تمايل به مذهب پيدا كرده و زمينه اى مساعد براى آموزش احكام و اعتقادات دينى دارند.
شما هم عضو خانواده امن شوید 👇👇👇👇👇
@amn_org