(۴)
همه مى دانيم زندگى مشكلات دارد، موانع و سختيها در راه خواسته هاى به حق يا ناحق موجود است و مهمترين عامل موفقيت در مبارزه با مشكلات، استقامت و همت و دلگرمى است.
روحيه شخص خود باخته و دلسرد و بى رمق در مقابل كوچكترين حوادث از كاهى كوهى مى سازد، تا چه رسد به كوه مشكلات!
اينجا چه بايد كرد؟
يك همسر شايسته چه بايد بكند؟ آيا بايد صرف نظر از مشكلات همسر و مسائل درونى و بيرونى او، به فكر توقعات خود اگر چه بجا هم هست، باشند؟ و نه تنها موجب دلگرمى نشده كه روحيه او را خرابتر گردانند؟
_ هرگز.
در اين موارد بيش از خواسته هاى خود سعى كنيد به فكر همسرتان باشيد، با محبت و ملاطفت و اظهار لطف و صفا و انجام نمودهائى از تواضع و خوش رفتارى، روح او را آرامش داده و موجب شويد خانه محيط آرام بخشى براى او باشد و شما باعث تجديد قواى روحى و جسمى او باشيد.
در این زمان كه بسيارى از مردم اجتماع بر خلاف دستورات دين و مكتب اهل بيت عليهم السلام و بر خلاف وجدان و عقل خود، گرگ صفتى پيش گرفته اند، و منتظرند با كوچكترين بهانه، يكديگر را پاره كنند، و همچون گرگها بر سر منافع مادى به جان يكديگر افتاده اند، شما سعى كنيد لااقل محيط خانه براى همسر و همراز و دلسوز شما جاى امنى باشد؛ به دور از اينهمه جنگ و گريز و هیاهو.....
@amn_org
(۸)
در سنین نوجوانی به دلیل افزایش آگاهی ها و معلومات بر دامنه و عمق سؤالات افزوده می شود.
اگر مبانی اعتقادی در سال های پیش در ذهن شان جای گرفته باشد، پاسخ به سؤالات بعدی آسان تر خواهد بود; زیرا پاسخ هایی که در سنین قبل شنیده اند، فضایی اعتقادی در ذهن شان ترسیم نموده و در آن فضا به اندیشه و پرسش می پردازند.
در این سنین سه گونه احساس در رابطه با مذهب برای فرزندان مان پدید می آید:
۱ . رشد و گسترش و تقویت حس مذهبی و علاقه مندی به دین;
۲ . پیدایش تردید در آموخته های پیشین;
۳ . پیدایش سؤالات متعدد و برخاسته از آن تردیدها.
نکته درخور توجه در سنین نوجوانی آن است که فرزندان، به علت غرور نوجوانی، گاه از طرح همه سؤالات خویش پرهیز دارند و همچنین به دلیل رشد عقلانیت و قوه استدلال شان به هر پاسخی راضی نمی شوند; لذا بر ما است که مستقیم و غیرمستقیم، آنان را به سخن آورده و سپس پرسش های شان را مستدل و منطقی و در حد فهم و درک شان پاسخ دهیم.
@amn_org
(۱)
پاستور
لوئى پاستور، طبيعى دان، شيمى دان و كاشف ميكرب و يكى از بزرگترين خدمتگزاران جامعه بشريت در روز بيست و هفتم دسامبر سال 1822 ميلادى در دهكده دول واقع در كوهستانهاى ژورا در فرانسه متولد شد.
زمانى كه پاستور هنوز كودك بود، خانواده اش به آربوآ كوچ كرد. شغل پدرش دباغى بود و با اينكه او زندگى فقيرانه اى داشت، نسبت به تحصيل فرزندش توجه زيادى مى نمود. اگر پدر لوئى پاستور آرزومند ترقى و پيشرفت او نبود شايد وى سراسر عمر خود را در دباغخانه سپرى كرده بود.
پدر پاستور مى گفت: فرزندش بايد به مدرسه برود و مرد باسوادى گردد، اما لوئى پاستور با بى علاقگى به دبستان مى رفت و آموزگارانش او را كودن مى دانستند و او را دلسرد مىكردند!
بالاخره با اصرار و پافشارى پدرش دوره دبستان را به پايان رسانيد و براى ادامه تحصيلاتش به دانشسراى پاريس رفت. در دانشسرا بسيار ناراحت بود و احساس غربت مىكرد، ولى به هر حال با مشكلات فراوانى تحصيلات خود را ادامه داد و بعدها به دانشگاه سوربن رفت.
پاستور در سال 1848 با برانگيختن اعجاب استادان خود، در رديف آنان قرار گرفت و با دريافت دكترا، به سمت استاد شيمى دانشگاه استراسبورگ انتخاب گرديد.
در همين دوران لوئى پاستور شيفته دختر رئيس دانشگاه شد و طى نامه اى تقاضاى ازدواج خود را به عنوان رئيس دانشگاه نوشت، كه اين نامه از جمله جالبترين نامه هاى تاريخ است!
او نوشته بود:
... من ثروتمند نيستم، فقط انسانى هستم ايستاده، كه قلبى پاك، شريف و مهربان در سينه ام مى طپد و از نعمت سلامتى هم برخوردار مى باشم...
@amn_org
تربیت فرزند - قسمت ۶ .mp3
1.48M
🎵پشتمون گرمه!
🔸اینجور پدر و مادرها، فرزندانشان را بیایمان میکنند!
👶مجموعه کلیپهای تربیت فرزند (قسمت ۶)
@amn_org
(۵)
خستگى مال روح است نه جسم،
درد و رنج مال روح است نه بدن،
ترس و بزدلى مال روح است نه بدن،
خود باختگى مال روح است نه بدن،
خلاصه مركز اصلى اغلب صفات انسان روح است، گرچه زمينه آن در مسائل مادى ايجاد مى شود،
مشكلات در خارج وجود انسان پديد مى آيند، ولى روح خسته مى شود.
آنچه سخت است وجود مشكلات نيست، بلكه سختى در خستگى روح است، والا روح بلند و پر استقامت از مقابله با مشكلات نه تنها ضرر نمى بيند كه آبديده تر هم مى شود و بر تجربيات خود نيز در مقابله با مشكلات مى افزايد.
مشكل حقيقى اين است كه سختيهاى زندگى روح كسى را افسرده و خسته و بى طاقت كند، روح اگر افسرده باشد دچار بزرگترين نقصها شده است، گرچه هيچ مشكلى در زندگى مادى نداشته باشد.
و برعكس روح اگر با نشاط و نيرومند شد بزرگترين موفقيتها را داشته و بدست خواهد آورد، گر چه مشكلات چون كوهها بر سر راه او باشند.
راه غلبه بر مشکلات را در شماره بعد بخوانید.
@amn_org
(۹)
آمادگی بسیار کودکان برای تربیت پذیری:
کودکان همگی با فطرت الهی و همراه با روحیاتی پاک و زمینه هایی آراسته زاده می شوند و حس مذهبی به طور طبیعی در آنها پدید و سپس رشد میکند و یا افت پیدا میکند!
در واقع، این محیط اطراف است که با تاثیر مستقیم و غیرمستقیم خود، زمینه هدایت یا گمراهی آنها را فراهم می آورد;گرچه اراده آزاد انسان هیچ گاه از میان نمی رود و حق اختیار و انتخاب در هر حال باقی است.
بر همین اساس، پیامبر اکرم ص می فرماید:
هر نوزادی بر فطرت سالم الهی زاده می شود;لیکن این پدر و مادر هستند که گاه او را با تربیت های ناشایست خویش از صراط مستقیم منحرف می سازند.
@amn_org
تربیت فرزند - قسمت ۷ .mp3
913K
🎵تربیت عشقی!
🔸همه کار ها را کردم، بچهام خوب تربیت نشده، مشکل کجاست؟
🔹مشکل اینه که بچهات را عشقی تربیت کردی!
👶مجموعه کلیپهای تربیت فرزند (قسمت ۷)
@amn_org