به مردی گفتند: شنیدیم که میخواهى همسرت را طلاق بدهى؟ گفت: بله، شرایط طلاق از نظر قرآن و روایات جمع است. گفتند: چرا میخواهى او را طلاق بدهى؟ گفت: او ناموس من است، الان خودش هم در این مجلس نیست، من حق ندارم از او غیبت کنم. شما سؤال بدى کردید.
زن را طلاق داد و زن هم بعد از مدتى طبق حکم فقه رفت و شوهر کرد. سال بعد رفقا به او گفتند: راستى زنت را پارسال چرا طلاق دادى؟ گفت: او الان زن من نیست، ناموس دیگران است، خدا به من اجازه نمیدهد که پشت سر ناموس مردم حرف بزنم. شما این سؤالتان بیجا است که از من می پرسید. چه کسى الان در خانوادهها دفاع از حق میکند؟ چه کسى در خانوادهها غیبت نمیکند؟ تهمت نمیزند؟
🎯 مثل پدر 🔸 خیلی اهل مطالعه و باهوش است و همهجوره میراث دار پدرش است.
خودش هم دوست دارد همه به او بگویند شبیه پدرش است! 🔸 مثلاً ۲۳ آذر وقتی تولدش بود. مبلغی برای تولد جمع کرده بود و از من میپرسید «مامان با این پول چکار کنم.» من پیشنهاد دادم که صنایعدستی #ایران مثل قالیچه بگیرد.
چون این کار اولاً ماندگار است. دوم اینکه یک کالای ایرانی خریده؛ 🔸 ولی اگر یک عروسک خارجی بگیرد، در جیب تولیدکنندگان خارجی پول ریخته است.
🔸 هویت ایرانی برای من خیلی مهم است و سعی میکنم این را به #آرمیتا هم یاد بدهم.
خودم هم این را از پدر و مادرم یاد گرفتم.
ما بااینکه کُرد بودیم اولویت با ایرانی بودن بود و خود را ایرانی کُرد میدانستیم.
🔸 جالب است یکبار میخواستم برای آرمیتا کیف بخرم.
دو سه مغازهای سر زدیم؛ اما مارکی که ما میخواستیم نداشت. درنهایت مغازهدار با یک نگاه از بالا به پایین به من گفت خانم این مارکی (که شما می خواید) ایرانی است، اجناس ما همه خارجی است!
من هم گفتم: ✅ این افتخاری ندارد اگر تولید ایرانی داشتید باید افتخار میکردید.
👈 به نقل از همسر شهید داریوش رضایی نژاد از شهدای هسته ای.
🌷سلام
🌷صبح زیبا تون بخیر
در سیزدهمین روز
از ماه مبارک رمضان
آرزو داریم
لحظه هاتون پر از شادی
زندگیتون پر از محبت
سفره هاتون پراز برکت
جسم و جانتون پر از سلامت
و دعاهاتون مستجاب بشه
🌷نماز روزه هاتون قبول
🌷دوشنبه تون پر خیر و برکت
@amn_org
سيره صالحان
(۳)
اويس قرنى و عشق به مادر:
اويس قرنى از معدود ياران پيامبر صلى الله عليه و آله مى باشد كه در زهد و تقوى به درجات بلندى نائل شد و بعد از تلاش هاى فراوان در راه احياى دين و دفاع از ولايت على عليه السلام در جنگ صفين در ركاب على عليه السلام به شهادت رسيد و در منطقه صفين مدفون شد.
هنگامى كه اويس در يمن بود، شتربانى مى كرد و مادر پيرى داشت كه تحت تكفل اويس بود. او با اين كه علاقه شديدى به وجود گرامى رسول الله صلى الله عليه و آله داشت اما هيچ گاه نتوانست پيامبر را از نزديك زيارت كرده و به نظاره آن سيماى ملكوتى بنشيند.
در يكى از روزها كه اشتياق ديدار سرور كانيات در وجودش به شدت شعله ور گرديد، از مادرش اجازه خواست تا به سرزمين حجاز آمده و حضرت رسول صلى الله عليه و آله را زيارت نمايد، مادرش به او گفت: پسرم! به ديدار آن حضرت برو و هرگاه پيامبر صلى الله عليه و آله در مدينه نبود، بيش از نصف روز در آن جا توقف نكن!
اويس با زحمت فراوان فاصله بين يمن و مدينه را پيموده و به منزل پيامبر رسيد. اما با كمال ناباورى شنيد كه : پيامبر در شهر مدينه حضور ندارد. چون بيش از نصف روز فرصت نداشت و به والاترين هدف خود كه فيض حضور پيامبر صلى الله عليه و آله بود، نائل نشد، به مسلمانان اظهار داشت:
سلام مرا به حضرتش برسانيد و بگوئيد: مردى به نام اويس از يمن به زيارت شما آمده بود و چون از مادرش اجازه توقف بيشترى نداشت با كمال شرمندگى به وطن خود مراجعت نمود.
بعد از مدتى كه پيامبر صلى الله عليه و آله به خانه بازگشت فرمود:
تفوح روائح الجنة من قبل قرن وا شوقاه اليك يا اءويس القرنى اءلا و من لقيه فليقرئه منى السلام؛
یعنی:
نسيم بهشتى از سوى قبيله قرن مى وزد، آه! چه قدر به ديدار تو مشتاقم، اى اويس قرنى. اى مسلمانان هر كس او را ملاقات كند، سلام مرا به او برساند.
عبدى مى گويد: پس از جست و جوى زياد بديدار اويس قرنى رسيدم به او گفتم: دلم مى خواهد سخنى از رسول خدا صلى الله عليه و آله برايم نقل كنى. تا نام رسول خدا را شنيد، آهى كشيد اشگ در چشمش حلقه زد.
بغض گلويش را گرفت و با گريه گفت: افسوس هزار افسوس! عمرى براى او سوختم و عاقبت به ديدارش نرسيدم، (زيرا مادرم بيش از نصف روز به من اجازه نداد براى ديدار حضرتش در مدينه بمانم.)
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله در مورد مقام بلندى و معنوى اويس فرمود:
يدخل فى شفاعته مثل ربيعه و مضر؛
افراد زيادى مانند قبيله ربيعه و مضر با شفاعت اويس وارد بهشت خواهند شد.
@amn_org
🚫 همین ... بزرگترین اشتباه شماست در حق کودکتان!!
خسته از یک روز پرکار، سری بر زمین گذاشتید تا کمی نفس تازه کنید؛ اما او با نمایشهای پرسروصدا تمام توجه شما را مطالبه میکند!
از تماشای کارهای تکراریش خستهاید و ترجیح میدهید او را به اتاقش بفرستید تا با اسباب بازی هایش مشغول شود... حق هم دارید در این اوضاع آشفتهی دنیا !!!
اما او را شما به این خانه دعوت کردهاید!
و نیاز او فقط آب و غذا و لباس نیست.
#توجه شما به او حس "ارزشمندی" و "اعتماد به نفس" میدهد!
جلب توجه شما برای او راهی ست که میزان ارزشمندی خود را بسنجد و مهارت های جدیدش را ابراز کند...
حس #جلب_توجه او را ارضا کنید ؛
اگر این حس را سرکوب کنید، بعدها؛
✔️هم نیازش را در بیرون خانه جستجو میکند
✔️و هم در زمانی که شما به او نیاز دارید؛ مورد بی توجهیاش قرار میگیرید ...
(۲۴)
اگر از بحث های تکراری، جنجال های خانوادگی و نبود آرامش خانوادگی می هراسید
و حوصله ندارید، هیچ گاه از واسطه استفاده نکنید، یعنی اگر دوست دارید موضوعی را به مادر شوهر خود بگویید و یا فلان نصحیت را به عروس خود داشته باشید، با همان لحن احترام همیشگی که همیشه از آن استفاده می کنید به خودش بگویید نه اینکه در بین حرف های دوستانه ای که با دوستان، فامیل و یا جاری و خواهر شوهر خود دارید ، مباحث خصوصی یکدیگر را بگویید، شاید اگر از زبان خود شما بشنوند تازه خوشحال هم بشوند و جنبه کاملا متفاوتی داشته باشد.
اما اگر از زبان دیگری به گوش آن ها برسد، مطمئن باشید هر موضوعی که باشد، احتمالا مورد دلخوری می شود.
قناعت
وظایف اخلاقی زن نسبت به شوهر
«تقدير المعيشه» و يا برنامه ريزى اقتصادى يكى از عوامل ثبات و پايدارى بنيان خانواده است
. قناعت و كم خرج بودن از ويژگى هاى مثبت يك زن مى باشد و در مقابل، تقاضاى زياد و توقع بالا موجب آزار و رنجش همسر و در صورت عدم توانايى، گاهى انحرافاتى را موجب مى شود.
اگر زنان، مديريت امور خانه را بر محور قناعت و پرهيز از خرج هاى غيرلازم و تشريفاتى و تجملاتى تنظيم كنند و از شوهران خود، توقعات بى جا و خارج از توان مالى نداشته باشند، از بروز تنش هاى بسيارى جلوگيرى خواهند كرد.
سست شدن پايه هاى نهاد خانواده، گاهى در اثر همين مسايل مادى و اقتصادى است و آغاز آن هم چه بسا از امور جزئى و بى اهميت است و سر از بحران در مى آورد. از متون دينى بدست مى آيد كه زن نبايد شوهر را به سختى و زحمت بياندازد.
نبى اكرم (صلی الله علیه وآله) فرمود:
«از همه زنان پربركت تر آن است كه خرجش كمتر باشد».
در روايت ديگرى از حضرت آمده:
«براى زن جايز نيست كه شوهرش را به بيش از توانايى اش مجبور كند.»
در زندگى حضرت زهرا (علیهاالسلام) مى خوانيم كه هيچ گاه در خانه از شوهر خود تقاضايى نكردند
و همواره در سختى ها و ناملايمات، صبر و بردبارى پيشه كردند
و هرگز گله و شكايتى نكردند، حتى گاهى غذايى براى خوردن در خانه على (علیه السلام) يافت نمى شد اما در اين شرايط هم از همسر خود چيزى مطالبه نکرد تا مبادا باعث شرمندگى همسرش شود.
لباس، زينت، اثاث خانه، مسكن وسیع و امثال آن خواسته هايى است كه معمولاً هر زنى به خود اجازه مى دهد كه از همسر خويش درخواست نمايد.
اما زهرا (علیهاالسلام) هرگز همسرش را براى تهيه اين نوع خواسته ها به زحمت نينداخت.
حتى وقتى حضرت زهرا (علیهاالسلام) در بستر بيمارى بود و على (علیه السلام) با دلى پر از عشق و محبت، از او خواست كه اگر خواسته اى دارد ابراز كند، زهرا (علیهاالسلام) از بيان تقاضاى خود امتناع مى كرد.
21.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پروردگارا:
از اینکه یکبار
دیگر مارالایق حیات دانستی
سپاسگزاریم
از اینکه فرصت
"یک شروع مجدد"را به ما
عطا کردی متشکریم..
از تو می خواهیم:
"به ما درک
ودرایتی بیش ازپیش ببخشی
تا امروز اشتباهات دیروز را
تکرار نکنیم"و"فرصتهایی که
در اختیارماقرار می دهی را
ازدست ندهیم وازیاد نبریم
آمین یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام
ای صاحب جلال و بزرگواری
صبحتون ولایی
@amn_org