✅استراتژی مقابله با تهدید هیبریدی شناختی روسیه
🔸ازآنجاکه فرهنگ و تاریخ هر کشور منحصربهفرد است و از سوی دیگر موفقیت هر استراتژی دفاعی در حوزه عملیات اطلاعاتی باید متناسب با نهادها و جمعیتهای محلی باشد، مؤثرترین استراتژیها احتمالاً آنهایی هستند که بر اساس هر کشور توسعه و مدیریت میشوند.
🔹یک چارچوب مهم در استراتژی دفاع اطلاعاتی برای مقابله با حملات اطلاعاتی روسیه باید دربرگیرنده "تمام ملت" باشد. رویکرد تمامی ملت یک تلاش هماهنگ بین سازمانهای دولتی، ارتش، جامعه اطلاعاتی، صنعت، رسانهها، سازمانهای تحقیقاتی، دانشگاهی و گروههای سازمانیافته شهروندی است. یک نیروی عملیات ویژه میتواند حمایت کشور و نیز هماهنگی میان سایر دولتها را فراهم کند.
🔸درست مانند دنیای فیزیکی یا واقعی، نقشههای خوب برای هر استراتژی در عملیات اطلاعاتی حیاتی و مهم هستند. در مورد عملیات اطلاعاتی، نقشهها جریان اطلاعات را نشان میدهند.
🔹 نقشههای اطلاعاتی باید ارتباط در چنین محیطی را نشان دهند و به جریان سازی آن محیط کمک کنند. آنها بهعنوان نرمافزار رایانهای و پایگاه داده دیده میشوند. نقشهبرداری اطلاعات برای انجام عملیات اطلاعاتی هنر ایجاد، نگهداری و استفاده از چنین نقشههایی را فراهم خواهد ساخت.
🔸 ویژگی مهم نقشههای اطلاعاتی این است که آنها بهطور مداوم در حال تغییر جهت انعکاس ماهیت پویای محیط اطلاعاتی هستند. ازآنجاکه آنها برنامههای رایانهای هوشمندانهای هستند، قادرند به سؤالات پاسخ دهند، آگاهی از وضعیت را بهصورت پویا فراهم میکنند و به برنامهریزی، نظارت و اصلاح مناسب عملیات کمک خواهند کرد.
🔹نقشههای اطلاعاتی امروزه ازنظر فنی امکانپذیر است و در حال حاضر فرمهایی وجود دارد که میتوانند برای پشتیبانی از طراحی و اجرای استراتژی عملیات اطلاعاتی سازگار شوند. بهعنوانمثال، بیشتر کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و همچنین چندین شریک غیر ناتو، قبلاً تحت عملیات اطلاعاتی متمرکز روسیه قرار داشتهاند و آنها تکنیکهای جاری روسیه در این زمینه را نشان میدهند.
🔸با استفاده از نقشههای اطلاعاتی، میتوان منابع اصلی روسی را که بهعنوان بخشی از عملیات اطلاعات روسیه علیه یک کشور هدف، نقشهبرداری کردهاند را شناسایی کرد.
این منابع ممکن است در موارد زیر بارگیری شوند:
1- اتاقهای فکر روسیه و کشور هدف.
2- بنیادها (بهعنوانمثال، راسکی میر )
3- مقامات (بهعنوانمثال روسوترودنیچستوو)
4- ایستگاههای تلویزیونی (بهعنوانمثال راشا تودی)
5- آژانسهای خبری و خدمات چندرسانهای (بهعنوانمثال، اسپوتنیک)
6- گروههای اجتماعی و مذهبی فراملیتی
7- شبکههای اجتماعی و ترول های اینترنتی برای به چالش کشیدن ارزشهای دموکراتیک، تقسیم اروپا، کسب حمایت داخلی و ایجاد درک از کشورهای شکستخورده در همسایگی شرقی اتحادیه اروپا در حال فعالیت به نفع روسیه هستند.
8- شرکتها و سازمانهای تحت کنترل دولت روسیه
9- احزاب سیاسی و سازمانهای دیگر در کشور هدف بهویژه بهطورکلی در اتحادیه اروپا با بودجه پنهان روسیه قصد داشتند انسجام سیاسی را تضعیف کنند.
10- تبلیغات روزنامهنگاران روسیه، سیاستمداران و افراد در کشورهای مخالف که بهطور خاص و مستقیم اتحادیه اروپا را هدف قرار میدهند.
🔹به شکل مشابهی، نقشهبرداری از گیرندههای حالت هدف بهعنوان بخشی از عملیات اطلاعاتی روسیه در برابر دولت هدف نامبرده میشود که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1- سازمانهای دولتی ملّی
2- ارتش
3- جامعه اطلاعاتی
4- صنعت
5- رسانهها
6- اتاقهای فکر مستقل
7- آکادمی و دانشگاهها
8- گروههای سازمانیافته شهروندان.
🔸یک استراتژی دفاعی اطلاعات مؤثر؛ بر اساس مقابله هماهنگ با جریان اطلاعاتی است که توسط نقشههای اطلاعاتی آشکار میشود. یک استراتژی مؤثر شامل روشهایی برای ایجاد اعتماد بین عناصر نیروی دفاعی و مردم است.
🔹این استراتژی همچنین شامل مکانیزمی برای شناسایی ماهیت تهدید اطلاعات از جانب روسیه هست که مداوم در حال تکامل بوده و بهسرعت با روشی هماهنگ در تمام عناصر دفاعی سازگار میشود. کریستوفر پل و میریام متیوز از اندیشکده رند مشاهده میکنند: "تحقیقات تجربی در روانشناسی نشان میدهد که ویژگیهای مدل تبلیغاتی معاصر روسیه میتواند بسیار مؤثر و طرز باورنکردنی پنهان باشد.
🔸آنها یک تحلیل دقیق و موجز از نتایج تحقیقات روانشناختی مرتبط ارائه میدهند که در آن باید هر استراتژی دفاعی اطلاعاتی را آگاه ساخت.
@amniatemeli
هدایت شده از غرب آسیا
🔸قدرت #جمهوریت از نگاه اسلام
ق2
اما مساله مهم این است که رشد و تکامل فکری و بصیرت دینی فرد فرد #جمهوریت خیلی اهمیت دارد و اگر محقق نشود حوادث تلخ تاریخی تکرار می شود.
انسان ها ذاتا میانه خوبی با تکلیف ندارند و سعی می کنند آسان ترین کار را انتخاب کنند که آن ها را به تکلف نیاندازد.
این دقیقا نقطه مقابل #بصیرت مورد انتظار #دین است چراکه #بصیرت و #فهم_دینی برای مردم مسئولیت سازی وهزینه سازی می کند.
در اندیشه اسلامی مسلم و مسلمة باید برای تحقق آرمان های اسلامی هزینه بدهند
سختی ها و هزینه هایی که هرگز در جبهه يزيد در کربلاء مشاهده نشد اما اقلیت انصار #ابی_عبدالله نتیجه #بصیرت و فهم و تشخیص موفق خود را دیدند و برای آن قطعه قطعه شدند.
یزید برای خیلی ها فرش قرمز پهن کرد، به خیلی ها وعده حکومت داد اما در جبهه مقابل، آب خوردن به اندازه زنده ماندن یک علی اصغر هم نبود و دقیقا همین مساله یعنی سختی و تکلیف گریزی و البته نبود بصیرت دینی عامل دوری بسیاری از مردم از ابی عبدالله و قرار گرفتن در مقابل ایشان شد.
خیلی اهمیت دارد که تکالیف دینی (نماز و روزه و حج قرائت قرآن و...) به چه اندازه منجر به تکلیف مداری همراه با بصیرت دینی در مسلمانان شود؟
تفاوت اصلی سپاه يزيد و ابی عبدالله عليه السلام انجام مناسک دینی نیست (سپاه يزيد نیز مسلمان بودند) بلکه نبود بصیرت دینی و قدرت تشخیص وظیفه و اندیشه آزادانه تفاوت اساسی این دوجریان در کربلا بود
یکی نیروهای خود را با جهل پراکنی و جمود فکری، وعده های دنیوی به خط کرد اما نقطه مقابل تا لحظه آخر امام با احترام به آزادی و حق انتخاب به انصار خود می گفت از تاریکی شب استفاده کنید و کربلا را ترک کنید
این یعنی همان قدر که در نگاه امام رشد مردم و اصحاب اهمیت داشت در نگاه يزيد حفظ #جهل و انحطاط فکری #مردم در اولویت بود.
شاید نمازی که سپاه يزيد و أصحاب امام حسین علیه السلام اقامه کردند به ظاهر تفاوتی نداشت اما یقینا شیوه مواجهه آن ها با نماز و انتظاری که از آن داشتند و مقصدی که قرار است آن نماز آن ها را به آن برساند به کلی متفاوت بود
نماز و مناسک در یک جبهه آن ها را به سمت جهل و تاریکی برد و در نقطه مقابل به عرش الهی رساند.
ابوقاسم
16.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سرنگونی جمهوری اسلامی با ابزار رسانه
🔸 دکتر فؤاد ایزدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در برنامه شیوه میگوید: ما شاهد یک فاجعه رسانهای هستیم که دشمن با ابزار رسانه به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی هستند.
🔹 وی اشاره میکند: سبک کار دشمن اینگونه است که به دنبال این نیستند که عموم مردم را همراه خود کنند. آنها به سراغ جمعیتهای محدودی رفتند که با اصل دین مشکل دارند. تفکرشان این است که لازم نیست مردم را داشته باشیم و اقلیت کافی است. معتقدند که جمعیت کم را مدیریت کنیم و با روشهای رسانهای، هرج و مرج ایجاد کنیم. این کارها ریشه در کینۀ آنها نسبت به مردم و جمهوری اسلامی دارد.
@amniatemeli
30.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥✅مستند شکست فرار
🔹انتشار برای اولین بار|تصاویر دوربینهای مدار بسته زندان اوین از آشوب سارقین
وستانیوز
@amniatemeli
✅جنگ شناختی چیست؟
🔹یک نظریه پرداز چینی،«جنگ شناختی» را استفاده از افکار عمومی، ابزارهای روانی و قانونی برای رسیدن به پیروزی توصیف می کند.مطابق با گفته سون تزو، برتری عالی عبارت است از شکستن مقاومت دشمن بدون جنگ و کشورچین مدت هاست که شکست دادن دشمن بدون نبرد فیزیکی را اقدامی ایده آل می داند.
@amniatemeli
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ دکتر جعفرقنادباشی، کارشناس مسائل سیاسی:
🔹 #جنگ_ترکیبی زمانی اعمال میشود که دشمن از ثمره بکارگیری هریک از جنگها اطمینان ندارد.
وستانیوز
@amniatemeli
✅جامعه شناسی امنیت
🔸جامعه شناسی امنیت در صدد کالبد شکافی ارکان امنیت اجتماعی است. موضوع اصلی رشته جامعه شناسی گروه ها هستند که یا به صورت طبیعی تجمیع یافته اند و یا به صورت ارادی و با هدف تامین منافع و رضایت خود متشکل شده اند. آن قسم از جامعه و کارکردهایی که در ارتقاء و یا تضعیف امنیت مؤثرند در جامعه شناسی امنیت مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
🔹پرسش اساسی در جامعه شناسی امنیت این است که ارزش های اساسی دولت-ملت(شامل تمامیت ارضی، رژیم سیاسی و انسجام اجتماعی) چگونه از ناحیه نیروها و منابع اجتماعی متأثر می شوند.
وستانیوز
@amniatemeli
15.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تصاویر دیدهنشده از رزمایش سپاه در ارس
@amniatemeli
#جنگ_شناختی
🔹این روزها صحبت های متعددی در باب جنگ های شناختی شکل میگیرد و عمدتا این صحبت ها (که البته مفید و لازم است) با محوریت جنگ هایی که در حوزه ادراک رخ می دهند و نقطه هدف آنها این حوزه است و محوریت ابزار آن رسانه است تعریف می شود.
🔸به جهت ایجاد تدقیق باید عنوان گردد که نقاط هدف در جنگ های شناختی متعدد و ابزار ها تنوع بالایی دارند.
🔹ابتدا لازم است به این نکته توجه گردد که آیا اساسا اطلاق واژه جنگ بر این مفهوم صحیح است؟
🔸در تعاریف مختلف وجود چند عنصر میتواند پدیده ای را ذیل مفهوم "جنگ" نمایان کند. در تعریف کلاسیک یک درگیری زمانی جنگ تلقی میشود که بصورت مسلحانه واقعی، ارادی، گسترده بین جوامع سیاسی و همراه با نوعی خشونت باشد.
🔹اگر جنگ را صرفا در این تعریف ببینیم اطلاق واژه جنگ در مفهوم ترکیبی "جنگ شناختی" نا معقول به نظر میرسد.
🔸اما اگر مفهوم "جنگ" را تحت تعاریف جدیدی که حوزه گسترده تری را شامل میشوند بازتبیین نماییم میتوان مفهوم "جنگ شناختی" را اعتبار بخشی نمود.
🔹در تعاریف جدیدی که از جنگ شده است، با مفهوم جنگ نرم روبرو میشویم. که بر استفاده طراحی شده از تبلیغات و ابزارهای مربوط به آن برای نفوذ در مختصات فکری دشمن با هدف پیشرفت در مقاصد امنیت ملی، تاکید دارد.
🔸اما اساسا پدیده شناخت سطح بالاتری را شامل میگردد و از این رو حوزه شمول آن در جنگ نیز فراتر از جنگ نرم است.
🔹در حوزه نرم بیشتر احساسات و تمایلات دشمن با ابزار تبلیغات هدف گیری میشود.
اما در حوزه شناختی سطوح عمیق تری مورد حمله قرار میگیرد و ابزار های متعددی(حتی ابزارهای فیزیکی که عوارض جسمی در فرد-نوعا در مغز- ایجاد میکند) مورد استفاده قرار می گیرد.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#جنگ_شناختی 🔹این روزها صحبت های متعددی در باب جنگ های شناختی شکل میگیرد و عمدتا این صحبت ها (که ال
#جنگ_شناختی
سطوح چندگانه ای وجود دارد که میتواند هدف دشمن در جنگ شناختی قرار گیرد. هرچه این ضربه در جنگ شناختی عمیق تر باشد میتواند سطح پایینتری را مورد هجمه قرار دهد. سطوح مورد هدف در جنگ شناختی شامل موارد زیر است:
۱- توجه و تمرکز
۲- ادراک
۳- شکل گیری دانش
۴- حافظه
۵- قضاوت و ارزش گذاری
۶- تعقل و تحلیل و محاسبه
۷- زبان، منطق و استدلال
۸- تصمیم گیری و حل مسئله
🔹از آنجا که جامعه دارای شخصیت و ماهیتی اصیل است و حداقل برخی واقعیت های اجتماعی بصورتی بین الاذهانی شکل میگیرند و جامعه همچون فرد از قوه شناخت و سطوح چند گانه آن بهره مند است، سطوح هدف ها در جنگ های شناختی هم در نسبت افراد و هم در نسبت جامعه میتواند تعریف گردد.
@amniatemeli
✅امنیت دسته جمعی
🔹امنیت دسته جمعی عبارتی است معطوف به اقدام مشترک همه یا مجموعه مهمی از دولت ها علیه دولتی که به تمامیت ارضی کشوری دیگر تجاوز کرده یا اقدام به ساخت و تکثير سلاح های کشتار جمعی(اتمی، شیمیایی،میکروبی) نموده و یا با نقض گسترده و سازماندهی شده حقوق بنیادین شهروندان پرشمار کشور خود مبادرت ورزیده است.در تدارک و تحکیم امنیت دسته جمعی همواره بر منشور یا سندی که مورد اجماع و مصوب گروه بزرگی از کشورهای جهان است، استناد می شود.
@amniatemeli
✅مقایسه جنگ نفوذ با عملیات اطلاعاتی در محیط جنگ هیبرید_ شناختی
🔸همواره این سوال مهم مطرح است که اصطلاح جنگ نفوذ دیجیتال چگونه با سایر اصطلاحات مشابه مانند "عملیات اطلاعاتی" یا "جنگ اطلاعاتی" مرتبط است؟ در واقع هر ساله گزارش هایی در مورد این موضوعات منتشر می شود که برخی از آنها به موضوع تأثیرگذاری بر اهداف می پردازند. با این حال، این اصطلاحات به طور فزاینده ای برای توصیف حملات شبکه رایانه ای (اغلب توسط واحدهای نظامی بسیار آموزش دیده) مانند هک کردن پایگاه های داده برای مشاهده یا سرقت اطلاعات، انحراف اطلاعات، یا جایگزینی برخی از انواع اطلاعات با اطلاعات دیگر و غیره استفاده شود.
🔹استفاده های نظامی سنتی از اصطلاح "جنگ اطلاعاتی" نیز بر محافظت از داده ها در برابر این نوع حملات توسط دشمنان متمرکز شده است. البته حملات شبکه های کامپیوتری مطمئناً می توانند برای ارسال پیام (مثلاً در مورد آسیب پذیری های یک هدف و قابلیت های مهاجم) استفاده شوند و از این طریق می توانند ابزاری برای تأثیرگذاری بر دیگران باشند.
🔸دولت ها ممکن است خواهان «تسلط اطلاعاتی» بر جمعیت حاکمیت های دیگر باشند. این اقدام شامل:«عملیات شبکه کامپیوتری، فریب، امور عمومی، دیپلماسی عمومی، مدیریت ادراک، عملیات روانی، اقدامات متقابل الکترونیکی، پارازیت، و سرکوب دفاعی می شود.»
🔹 اصطلاحات مشابه در این چشم انداز وسیع و ترکیبی شامل: «دیپلماسی عمومی و ارتباطات استراتژیک» است. عملیات سایبری و امنیت سایبری نیز با بحث در مورد عملیات اطلاعاتی در هم تنیده شده و یک جریان هیبرید شناختی را رقم زده اند.
@amniatemeli