فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥همایون شجریان ایران من
@amniatemeli
✳️ دولتهای رانتیر به چه معناست؟
👈 به دولتهایی گفته میشود، که از منابع مستقل مالی به جز مالیات از جامعه برخوردار بوده و بنابراین با استقلال بیشتری میتوانند سیاستها و خواستهای دولتی را به اجرا گذارند.
🔺ماهیت دولت رانتیر به گونهای است که در آن جامعه وزنهٔ قابل اعتنایی به شمار نمیرود، چرا که دولت در سایه دریافت رانتها از خارج (با فروش نفت یا هر ماده خام دیگر) دیگر به منابع داخلی درآمد (مالیاتها، عوارض و صدور کالاهای صنعتی و...) احساس نیاز نمیکند.
🔺رانت اصطلاحی است که ازعلم اقتصاد واردمباحث سیاسی واقتصاد سیاسی شده است.
🔺رانت درعلم اقتصاد، به اجاره زمین و اجاره بها اطلاق میگردد و به طورکلی هرگونه درآمدی که حاصل کاروتلاش تولیدی نباشد، تحت عنوان رانت نام گذاری میشود.
🔸دراقتصاد سیاسی، رانت به درآمدهایی اطلاق میشودکه ازمنابع خارجی (فروش موادخام، منابع زیرزمینی و...)به تملک دولت درمی آیدوازیک فعالیت مولداقتصادداخلی به دست نمی آیدمثل درآمدهای نفتی / منبع آرشیو مناظره سیاسی
#رانت #دولت_رانتیر
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قسمت سوم مستند مهم " ققنوس خونین "
💻 چه ارتباطی بین جنایت متروپل و جریان انجمن شیطان پرستی فراماسونری در ایران وجود دارد؟ طرح ققنوس چیست و چه کسانی در طرح ققنوس دست دارند؟ و خواهید دید چگونه ریزش برج و جریان شلوغی بعد از آن در فیلم جوخه انتحاری 2 پیش بینی شده بود
#ققنوس_خونین
@amniatemeli
47.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند فروشنده قسمت یکم بخش اول
روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
۱/چرا ایران باید در جنگ قفقاز ورود کند؟
بر اساس داده های اطلاعاتی، باکو قصد دارد با تصرف استان سیونیک ارمنستان یک کریدور تجاری/نظامی را برای خود و متحدان خود به راه بیاندازد.
@amniatemeli
۲/عمده اختلاف باکو و ارمنستان بر سر استان سیونیک است جایی که مرز ایران و ارمنستان را تشکیل داده و موجب جدایی منطقه نخجوان از دولت باکو شده است.
@amniatemeli
۳/چنانچه این منطقه به تصرف باکو درآید از یک سو ارتباط ایران با روسیه ، قفقاز و اروپا قطع شده و موقعیت ژئوپولتیکی ایران به خطر می افتد از سوی دیگر باکو به ترکیه وصل شده و ترکیه و ناتو به دریای خزر دسترسی پیدا می کنند.
@amniatemeli
۴/ باکو در تبلیغات وسیع خود برای اشغال سیونیک مدعی است در ۱۹۲۰ میلادی، سیونیک یا همان زنگزور بخشی از جمهوری باکو بوده، پس اکنون باید آن را اشغال کند تا اتصال مستقیم باکو به ترکیه امکانپذیر شود.
@amniatemeli
۵/ادعای باکو به هیچ وجه منطقی نیست زیرا در آن صورت قراباغ و نخجوان که در نقشه های سال ۱۹۱۸ بخشی از ارمنستان بوده اند باید به این کشور برگردند . اصلا خود کشور باکو تا سال ۱۸۱۳ میلادی بخشی از خاک ایران بود که با قرارداد شوم گلستان و ترکمنچای از ایران جدا شد.
@amniatemeli
۶/ در صورت اشغال استان سیونیک ارمنستان عملا ارتباط زمینی میان ایران و اروپا و ایران و روسیه از بین می رود و با توجه به بازی علی اف در زمین اسرائیل، ضربات بزرگی از نظر اقتصادی بر ایران وارد می شود.
@amniatemeli
۷/ از جهتی باکو اصلی ترین پایگاه گروه های تجزیه طلب است که در صورت قدرت گیری در قفقاز دیر یا زود با ادعاهایی مضحک جنگ با ایران را شروع خواهد کرد. همچنین نقش باکو در ترورها و خرابکاری هایی که اسرائیل علیه ایران انجام داده مشهود است.
@amniatemeli
۸/و قدرت گیری باکو عملا افزایش ترورها و دسیسه ها را در پی دارد. باکو در سالهای اخیر به اصلی ترین متحد آسیایی اسرائیل تبدیل شده که عملا در حال استفاده از زیرساخت های باکو بر علیه ملت ایران است و در صورت تصرف سیونیک، قطعا ایران باید شاهد حضور صهیونیست ها در مرزهای خود باشد.
@amniatemeli
38.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️نقش فراماسونها در انقلاب مشروطه
در این ویدئو به طور خلاصه به شکلگیری لژهای فراماسونی در ایران اشاره میشود و اینکه آنها چه نقشی را در انقلاب مشروطه بازی کردند.
🎬📽کلیپ ششم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
30.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️یک ملت گاهی سال های متعددی در مقابل نوکرانی در مقابل ظلمی سکوت میکند ،هیچ عکس العملی از خودشان نشان نمی دهند ،این گناه دشوار است....
بخشی از سخنان رهبر
📽🎬کلیپ هفتم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
✳️ انواع رانت
1️⃣رانت اقتصادی :
این رانت ناشی ازعوامل اقتصادی ای مثل سیاستهای حمایتی،کنترل قیمتها، نحوه توزیع بودجه واعتبارات دولتی، محدودیتهای بازرگانی و... است.
2️⃣ رانت سیاسی :
به مواقعی که دولت واحزاب صاحب قدرت که توزیع وتصمیم گیری درخصوص منابع ثروت وقدرت رادراختیاردارندوبین افراد جامعه تبعیض قائل شونداطلاق میشود.
3️⃣ رانت اجتماعی :
برخورداری ازبرخی امتیازات ویژه که خارج ازصلاحیتهای فردی وشایستگیهای ذاتی برخی افرادنصیبشان میگردد. مثلاً برخورداری ازیک موقعیت شغلی، روابط خویشاندی، قرارگرفتن دریک گروه یاتشکل خاص
4️⃣ رانت اطلاعاتی :
دستیابی زودهنگام وانحصاری به اطلاعات اقتصادی درزمینههایی مثل بازارسهام، سیاستهای پولی، ارزی، بازرگانی و... که منجربه شکل گیری رقالت ناسالم اقتصادی دربازار سرمایه میگردد.
#رانت
@amniatemeli
50.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش دوم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
✅ رابطه روسیه و چین؛ شنلقرمزی یا سیندرلا؟
🔺 اندیشکده «شورای روابط بینالملل روسیه» در یادداشتی به ارزیابی نوع روابط روسیه و چین پرداخته است. به نظر او دو نگرش خوشبینانه و بدبینانه در این خصوص متصور است.
🔹 نگرش خوشبینانه مواجهه روسیه با چین مانند مواجهه سیندرلا و آن فرشته مهربان است که میتواند با یک حرکت جادویی تمامی نیازهای نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک روسیه را حل کند.
🔸 اما نگاه بدبینانه از داستان شنلقرمزی الگو میگیرد که طبق آن چین مانند آن گرگ شروری است که میخواهد با افزایش وابستگی نظامی، سیاسی و اقتصادی مسکو به پکن، بر سیاستهای کرملین مسلط شود.
🔹 به نظر نویسنده، هر دو انگاره، گمراهکننده است. چین نه شر مطلق است و نه خیر مطلق. بلکه کشوری وسیع با منافع و اولویتهای متعدد و پیچیده است. پوتین نیز حاکمیت و استقلال روسیه را قربانی رابطه با چین نخواهد کرد.
🔸 طبق این یادداشت، روابط مساعد چین و روسیه مزیتها و دستاوردهای مهمی برای هر دو طرف دارد که نمیتوانند از آن چشمپوشی کنند. در عین حال که به سیاستمداران روس هشدار میدهد بیش از اندازه به چین امیدوار نباشند.
منبع؛
(https://russiancouncil.ru/en/analytics-and-comments/analytics/russia-facing-china-little-red-riding-hood-or-cinderella/))
@amniatemeli
43.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قسمت چهارم مستند مهم " ققنوس خونین "
💻 بعد از انقلاب اسلامی ایران بخشی از فراماسون ها و صهیونیست ها و خادمان آنها که در کشور باقی ماندند و محاکمه نشدند کجا رفتند؟ آیا اکثر مشکلات کشور توسط آنها ایجاد می شود؟ در این قسمت اسنادی معتبر را از شبکه نفوذی دشمن مشاهده خواهید کرد که اکثر مردم از آن بی اطلاع هستند. حسن روحانی واقعا کیست و چه رازی را پنهان می کند؟
#ققنوس_خونین
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶️کودتای ۱۲۹۹
📽🎬کلیپ هشتم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
🔺 بزرگترین تهدید آمریکا از نظر مردم آمریکا کدام کشور/دولت است؟
🔸نظرسنجی جدید دانشگاه کوئینیپیاک:
اول- چین ۶۱ درصد
دوم- روسیه ۲۲ درصد
سوم- کره شمالی ۸ درصد
چهارم- ایران ۲ درصد
https://thehill.com/policy/international/3901788-60-percent-of-americans-think-china-is-a-bigger-threat-than-russia/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صحبت های تحلیلگر امریکایی که ایران رو مشخصه تعادل در خاورمیانه میداند.
@amniatemeli
🌏 مقاله «نبرد اجتنابناپذیر»
جان جی مرشایمر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو
🔹 سه دهه پیش ، وقتی جنگ سرد پایان یافت، انتخاب مهمی بود. ایالات متحده پیروز شده بود و آنگاه تنها قدرت بزرگ روی کره زمین بود. به نظر می رسید که سیاستگذاران ایالات متحده با بررسی افق تهدیدها ، نگرانی چندانی نداشتند - و به ویژه درباره چین ، کشوری ضعیف و فقیر که بیش از یک دهه با ایالات متحده علیه اتحاد جماهیر شوروی همسو شده بود.
🔸 دولت های دموکرات و جمهوری خواه با فریب تئوری های غلط در مورد پیروزی اجتناب ناپذیر لیبرالیسم و منسوخ شدن درگیری قدرت های بزرگ ، سیاست تعامل را دنبال کردند که به دنبال کمک به ثروتمندتر شدن چین بود. واشنگتن سرمایه گذاری در چین را تشویق کرد و از این کشور در سیستم تجارت جهانی استقبال کرد و فکر کرد که این کشور به یک دموکراسی دوستدار صلح و یک ذی نفع مسئول در نظم بین المللی تحت رهبری ایالات متحده تبدیل خواهد شد.
🔸 البته این خیال هرگز عملی نشد. چین به دور از پذیرش ارزشهای لیبرال در داخل و وضع موجود در خارج از کشور ، همزمان با صعود ، سرکوبگر و بلندپروازتر شد. تعامل نتوانست مانع از رقابت شود و به جای ایجاد هماهنگی بین پکن و واشنگتن، پایان عصر به اصطلاح تک قطبی را تسریع کرد. امروزه چین و ایالات متحده در یک جنگ سرد جدید قرار دارند - یک رقابت امنیتی شدید که بر همه ابعاد روابط آنها تأثیر می گذارد. این رقابت سیاستگذاران ایالات متحده را بیشتر از جنگ سرد اولیه آزمایش خواهد کرد ، زیرا چین به احتمال زیاد رقیبی قدرتمندتر از اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد خواهد بود. و این جنگ سرد به احتمال زیاد داغ خواهد شد.
🔹 هیچ کدام از اینها نباید تعجب آور باشد. چین دقیقاً همانطور عمل میکند که واقع گرایی پیش بینی می کرد. چه کسی می تواند رهبران چین را به خاطر تسلط بر آسیا و تبدیل شدن به قدرتمندترین کشور روی کره زمین سرزنش کند؟ ⚡️مطمئناً ایالات متحده، کشوری که برنامه مشابهی را دنبال می کرد ، به یک هژمون در منطقه خود و در نهایت امن ترین و با نفوذترین کشور جهان تبدیل شد. و امروز ، ایالات متحده نیز همانطور عمل می کند که منطق واقع بینانه پیش بینی می کرد. این کشور که مدتهاست با ظهور دیگر سلطه گران منطقه ای مخالف است ، جاه طلبی های چین را تهدیدی مستقیم می داند و مصمم است که روند صعودی مستمر این کشور را مهار کند. نتیجه اجتناب ناپذیر، رقابت و رویارویی است. تراژدی سیاست قدرت های بزرگ چنین است.⚡️
🔸 رهبران ایالات متحده باید تشخیص میدادند که از میان همه کشورها، تبدیل چین به یک قدرت بزرگ، نسخهای دردسرساز است. از این گذشته، این کشور مدتهاست که به دنبال حل و فصل اختلافات مرزی خود با هند بر اساس شرایط مطلوب خود بوده و اهداف تجدیدنظرطلبی گسترده ای در شرق آسیا داشته است. سیاستگذاران چینی به طور مداوم تمایل خود را برای ادغام مجدد تایوان، بازپس گیری جزایر دیائیو (در ژاپن به جزایر سنکاکو) از ژاپن و کنترل بیشتر دریای چین جنوبی اعلام کرده اند - همه اهدافی که مقدر است با مقاومت شدید همسایگان چین روبرو شوند. ایالات متحده را نیز ذکر کنید. چین همیشه اهداف تجدیدنظرطلبانه داشته است. اشتباه این بود که به آن اجازه داده شد به اندازه کافی قدرتمند شود تا بتواند بر مبنای آنها عمل کند.
منبع ؛
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بهائیت
🔰مستند بهائیت
قسمت سوم
🔸شیخ احمد احصایی که از علمای شیخیه است به خاطر عقایدش مورد تکفیر علمای شیعه قرار میگیرد.
🔸 رکن رابع چیست؟
🔸علی محمد با علمای شیخیه و صوفیان شیراز و بوشهر ارتباط می گیرد.
🔸سید ذکر لقب کیست؟
@amniatemeli
✅ ایران در سند امنیت ملی دولت بایدن
🔹 اولین سند امنیت ملی دولت بایدن در 20 مهر منتشر شد. پیشدرآمد این سند، قبلاً تحت عنوان «راهنمای راهبردی امنیت ملی» در مارس 2021 منتشر شده بود. در آن پیشدرآمد از ایران در کنار کره شمالی به عنوان بازیگران منطقهای نام برده شد که ارتقای تکنولوژیهای تغییردهنده بازی را ادامه داده و ثبات منطقهای را با چالش مواجه میسازند.
🔸 در سندی که به تازگی منتشر شده نیز ایران به مداخله در امور داخلی همسایگانش از طریق برنامههای موشکی و پهپادی و همچنین استفاده از نیروهای نیابتی، متهم شده است. پیشبرد برنامه هستهای فراتر از ابعاد غیرنظامی و تلاش برای ترور مقامات پیشین دولت آمریکا از دیگر اتهامات دولت بایدن به ایران در این سند است.
🔸 دولت بایدن سعی کرده در این سند به متحدانش در غرب آسیا اطمینان دهد که به آنها برای افزایش بازدارندگی در برابر «فعالیتهای بیثباتکننده ایران» کمک خواهد کرد. اما این کار را نه با حضور مستقیم نظامی بلکه از طریق افزایش همبستگی متحدان و فروش تسلیحات پیشرفتهتر به آنها انجام خواهد داد. امری که مؤید سیاست راهبردی واشنگتن مبنی بر خروج نظامی از غرب آسیا و تمرکز بر چین و احتمالاً روسیه خواهد بود.
🔸 طبق این سند، همچنان اولویت آمریکا در پرونده هستهای ایران، پیگیری مذاکرات است. عدم ذکر برجام در این سند نشان میدهد واشنگتن ممکن است به گزینههای جز احیای توافق، مانند پیگیری یک توافق جدید و یا توافق موقت نیز اندیشیده باشد. در عین حال که تهدید کرده در صورت شکست دیپلماسی، «آماده استفاده از ابزارهای دیگر است».
🔸 تأکید بر آنچه «همراهی با مردم ایران برای کسب کرامت و حقوق اولیه» خوانده، پایانبخش گزارههای مرتبط با ایران در این سند است که آشکارا نشانگر تأثیر آشوبها و حوادث اخیر بر نگرش دولتمردان آمریکاست که زمینههای مداخلهجویی آنان در امور داخلی ایران را فراهم آورده است.
📎 لینک سند استراتژی امنیت ملی آمریکا:
https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/10/Biden-Harris-Administrations-National-Security-Strategy-10.2022.pdf
@amniatemeli
47.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️معلوم نیست چه کسی به شهردار گفته است که خیابان های فرهنگ درخت ندارد ....
📽🎬کلیپ نهم
در این کلیپ گذر تاریخی زمان رضا شاه اشاره است...
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli