🔺جنگ شناختی:
🔸این روزها صحبت های متعددی در باب جنگ های شناختی شکل میگیرد و عمدتا این صحبت ها (که البته مفید و لازم است) با محوریت جنگ هایی که در حوزه ادراک رخ میدهند و نقطه هدف آنها این حوزه است و محوریت ابزار آن رسانه است تعریف می شود.
🔹به جهت ایجاد تدقیق باید عنوان گردد که نقاط هدف در جنگ های شناختی متعدد و ابزار ها تنوع بالایی دارند.
ابتدا لازم است به این نکته توجه گردد که آیا اساسا اطلاق واژه جنگ بر این مفهوم صحیح است؟
🔸در تعاریف مختلف وجود چند عنصر میتواند پدیده ای را ذیل مفهوم "جنگ" نمایان کند. در تعریف کلاسیک یک درگیری زمانی جنگ تلقی میشود که بصورت مسلحانه واقعی، ارادی، گسترده بین جوامع سیاسی و همراه با نوعی خشونت باشد.
🔹اگر جنگ را صرفا در این تعریف ببینیم اطلاق واژه جنگ در مفهوم ترکیبی "جنگ شناختی" نا معقول به نظر میرسد.
اما اگر مفهوم "جنگ" را تحت تعاریف جدیدی که حوزه گسترده تری را شامل میشوند بازتبیین نماییم میتوان مفهوم "جنگ شناختی" را اعتبار بخشی نمود.
در تعاریف جدیدی که از جنگ شده است، با مفهوم جنگ نرم روبرو می شویم که بر استفاده طراحی شده از تبلیغات و ابزارهای مربوط به آن برای نفوذ در مختصات فکری دشمن با هدف پیشرفت در مقاصد امنیت ملی، تاکید دارد.
اما اساسا پدیده شناخت سطح بالاتری را شامل میگردد و از این رو حوزه شمول آن در جنگ نیز فراتر از جنگ نرم است.
در حوزه نرم بیشتر احساسات و تمایلات دشمن با ابزار تبلیغات هدف گیری میشود.
🔸اما در حوزه شناختی سطوح عمیق تری مورد حمله قرار میگیرد و ابزار های متعددي مورد استفاده قرار میگیرد.
#جنگ_شناختی
#جنگ_تركيبي
#نفوذ
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «روز قدس»
🔻شهید حاج قاسم سلیمانی: ابتکار امام خمینی(ره) برای [نامگذاری] روز قدس در دنیای اسلام بینظیر است.
@amniatemeli
27.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅مستند قره باغ بخش آخر
🔺ساخته سینا حسین پور به جدایی منطقه قره باغ از آذربایجان و درگیری با جمهوری ارمنستان میپردازد.
🔸خبرنگاری به اسم چنگیز از وقایع آن زمان خبر میدهد. در این میان ایران نقش میانجی را بازی کرده اما با ورود آمریکاییها داستان عوض میشود.
@amniatemeli
#اختصاصی
#جنگ_شناختی
پست دوم:
سطوح چندگانه ای وجود دارد که میتواند هدف دشمن در جنگ شناختی قرار گیرد. هرچه این ضربه در جنگ شناختی عمیق تر باشد میتواند سطح پایینتری را مورد هجمه قرار دهد. سطوح مورد هدف در جنگ شناختی شامل موارد زیر است:
۱- توجه و تمرکز
۲- ادراک
۳- شکل گیری دانش
۴- حافظه
۵- قضاوت و ارزش گذاری
۶- تعقل و تحلیل و محاسبه
۷- زبان، منطق و استدلال
۸- تصمیم گیری و حل مسئله
از آنجا که جامعه دارای شخصیت و ماهیتی اصیل است و حداقل برخی واقعیت های اجتماعی بصورتی بین الاذهانی شکل میگیرند و جامعه همچون فرد از قوه شناخت و سطوح چند گانه آن بهره مند است، سطوح هدف ها در جنگ های شناختی هم در نسبت افراد و هم در نسبت جامعه میتواند تعریف گردد.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
@amniatemeli
11.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند_بهائیت
🔰مستند بهائیت
قسمت پنجم
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اسناد لو رفته پنتاگون؛ از خیانت متحدان به آمریکا تا حضور نیروهای غربی در جبهه اوکراین
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#اختصاصی #جنگ_شناختی پست دوم: سطوح چندگانه ای وجود دارد که میتواند هدف دشمن در جنگ شناختی قرار گیرد.
#اختصاصی
#جنگ_شناختی
پست سوم:
🛑 برای درک بهتر جنگ شناختی نیاز است تا اساسا شناخت را به عنوان هویتی مستقل مورد واکاوی قرار دهیم. اساسا شناخت یک مفهوم سلسله مراتبی است که از سطح پایین شروع شده تا عالی ترین سطح و در حالت بالغ خود شکل پیدا میکند. سطوح 7 گانه شناخت را میتوان اینگونه معرفی نمود:
🔸️ سطح اول، هجا/ سیگنال: این سطح نازل ترین نوع شناخت است که معمولا با حواس پنجگانه درک میشود. به تنهایی فاقد معنا است اما جهت ساخت مفاهیم ضروری هستند. برای مثال مفهوم درخت دارای هجاهای آوایی د، ر، خ و ت میباشد. این هجا ها به تنهایی صرفا گنگ هستند، اما در کنار یکدیگر مفهومی را به ذهن متبادر میکند. یا مثلا حروف مورس که با سیگنال ها شکل میگیرد. الگوی نقطه، فاصله در سیستم مورس میتواند پیام های متعددی را مخابره کند. اما یک نقطه و یک فاصله به تنهایی هیچ مفهومی را منتقل نمیکند. همینطور در سیستم های دارای پردازشگر، یک بیت اطلاعات که دارای مقدار صفر و یک است به تنهایی مفهومی را برای یک ماشین خلق نمیکند.
🔸️ سطح دوم، مفهوم: اساسا تفکر، تعقل و تحلیل بر روی مفاهیم شکل میگیرد. انسان ها در ذهن خود برای فهم، ذخیره سازی و استنتاج از مفاهیم بهره میبرند. مفاهیم آجرهای شکل دهنده بنای شناخت هستند. برای انسان ها کلمات آن چیزی هستند که به عنوان مفاهیم مورد استفاده قرار میگیرند. در ماشین یک بایت که مجموعه 8 تایی از بیت هاست میتواند به نوعی یک واحد مفهومی برای ماشین به حساب آید. مفاهیم در ذهن انسان ها میتوانند بیانگر امر واقعی و قابل حس باشند و یا یک امر ذهنی، غیر قابل حس، برساختی و انتزاعی باشند. برای مثال مفهوم درخت بیانگر چیزی است که ما به ازای واقعی دارد و قابل مشاهده است. اما مفهومی مانند عشق چیزی است که ما بازای مشخص بیرونی و قابل مشاهده ندارد.
🔸️ سطح سوم، داده: فرهنگستان ادب فارسی داده را اینگونه تعریف میکند: به طور کلی همهٔ دانستهها، آگاهیها، داشتهها، آمارها، شناسهها، پیشینهها داده محسوب میشوند. داده را میتوان مجموعه مفاهیمی دانست که در یک پیوند منطقی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و در نسبت دریافت کننده داده نوعی فهم را ایجاد میکنند. برای مثال یک جمله که ساختار منطقی دارد میتواند نمونه یک داده باشد. دادهها بصورت بالقوه معنادار هستند و میتوانند درست یا غلط باشند.
🔸️ سطح چهارم، اطلاعات: پیوند خوردن داده ها با یکدیگر اطلاعات را شکل میدهند. داده ها در برابر یکدیگر ممکن است موید و یا نافی باشند. یا میتوانند کلا ارتباطی با یکدیگر نداشته باشند. حضور داده ها در کنار یکدیگر و ایجاد پیوند منطقی بین آن ها میتواند یک واحد اطلاعات را تولید کند. ایجاد پیوند منطقی بین داده ها معمولا در انسان ها از طریق فکر و در ماشین ها از طریق یک پردازشگر صورت میگیرد. اطلاعات را به اعتباری میتوان داده های گروهبندی، ذخیره، پالایش و سازماندهی شده دانست.
🔸️ سطح پنجم، دانش: دانش معمولا از تقابل اطلاعات مختلف حاصل میشود. بعبارتی مجموعه رشد یافته ای از اطلاعات که توانایی تعریف چیزی و یا تبیین پدیده ای را فراهم میکند دانش نامیده میشود. میتواند دانش حاصل مطالعه اطلاعات مکتوب و قابل انتقال و یا به شکل مضمون در وجود افراد همچون تجربه و مهارت های آن ها نمایان شود.
🔸️ سطح ششم، هوش: توانایی کسب، حفظ و بهره گیری از دانش مقدمه ای است برای حصول به سطح هوش. در سطح هوش، داده های پالایش شده و قوام یافته در شکل دانش، با استفاده از قوه تعقل و استدلال برای شناخت الگوهای جدید و خلق چیزی نو به کار برده میشوند. یادگیری، به کارگیری منطق، سرمشقگیری از دانشها، برنامهریزی و استفاده از زبان به منظور ایجاد و برقراری ارتباط از ویژگی ها و نتایج این سطح از شناخت است. همچنین توانایی قضاوت و ارزیابی، محاسبه، تحلیل نیز در این سطح اتفاق می افتد.
🔸️ سطح هفتم شناخت: بالاترین سطح در این سلسله مراتب است که متضمن وجود نوعی خرد، بصیرت و روشن بینی است. حصول به این سطح که نتیجه به کارگیری و بازبینی چندین باره در الگوهای نو و نوآوری های هوشمندانه مرحله قبل است، چیزی را ایجاد میکند که میتوان آن را نوعی ژرف بینی نامید. تفقه مصداق فعلی است که در این مرحله اتفاق می افتد.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
@amniatemeli
27.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ حماسی "به پاس خونتان"
🔺به قدردانی از شهید ابراهیم النابلسی از فرماندهان جوان مقاومت فلسطین
🔸 این نماهنگ در فلسطین اشغالی تولید شده است.
@amniatemeli
✅ الزام سیاسی به چه معناست؟
🔺 تعهد و الزام سیاسی یکی از مباحث اساسی در فلسفه سیاسی است که بیانگر روابط اخلاقی بین فرد و دولت است و در معنای خاص خود با این پرسش بنیادین مواجه است که چرا و بنا به کدام دلایل اخلاقی باید از دولت اطاعت کرد.
🔹این بحث، بهویژه از سوی آن دسته از فیلسوفان سیاسی طرح شده است که معتقدند افراد تنها نسبت به قدرت و نظم سیاسی مشروع الزام و تعهد دارند و هیچ تکلیف اخلاقی نسبت به اطاعت از حکومت مبتنی بر زور ندارند. بنابراین باید دلایل قانعکنندهای یافت که لزوم اطاعت شهروندان از حکومت را توجیه کند.
🔸الزام سیاسی در این معنا یک رابطه یکسویه است که بیانگر وظایف و تعهدات فرد نسبت به دولت است؛ اما برخی از نویسندگان گستره معنایی الزام سیاسی را شامل وظایف دولت نسبت به شهروندان نیز دانستهاند.
🔹جان هورتن الزام سیاسی را طرحی از فیلسوفان برای شناسایی و ارتباط دستهای از مسائل مربوط به روابط فرد و نظام سیاسی میداند.
#الزام_سیاسی
@amniatemeli
✅ جنگ اوکراین، نبرد سرنوشتساز سیاره است؟ قسمت (۲) استفان والت
🔺 چرا عبرت تجاوزگری فراموش میشود؟
🔹البته هر جنگ تهاجمی به شکست ختم نمی شود، اما به نظر می رسد مواردی که متجاوزان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند و افرادی که جنگ را آغاز کرده اند بهای شخصی زیادی برای حماقت خود پرداخته اند، کم نیست. با این حال، این درسی که "پرخاشگری به درد نمیخورد" معمولا نادیده گرفته می شود یا فراموش می شود. چرا؟
🔸 یک دلیل این است که درسهای هر جنگی همیشه واضح نیست و افراد منطقی میتوانند نتایج متفاوتی از شکست بگیرند. آیا رفتن به جنگ از همان ابتدا ایده بدی بود یا شکست ناشی از اجرای ضعیف بود یا فقط بدشانسی؟ اگر سیاستگذاران معتقد باشند که این زمان متفاوت است و دانش جدید، فناوری جدید، یک استراتژی هوشمندانه جدید یا مجموعه ای منحصربفرد از شرایط سیاسی مطلوب، این بار موفقیت را به همراه خواهد داشت، درس های یک جنگ شکست خورده نیز کنار گذاشته خواهد شد. هرگز نباید دست کم گرفت که اگر نخبگان واقعاً می خواهند وارد جنگ شوند، می توانند با آنها صحبت کنند.
🔹 مشکل دوم - مشکلی که در کار محقق فقید رابرت جرویس برجسته شده است - این است که انسان ها تمایل دارند برای تجربیات خود اهمیت بیشتری قائل شوند تا تجربیات دیگران. رهبران یک کشور ممکن است از نزدیک با تاریخ ملی خود آشنا باشند (اگرچه احتمالاً نسخه ای خودخواهانه از آن را جذب کرده اند)، اما کمتر میدانند که در شرایط مشابه چه بر سر ملت های دیگر آمده است. نادیده گرفتن شکست یک کشور دیگر با ادعای این که هدف آنها به همان اندازه عادلانه نبوده، عزم آنها به این بزرگی نبوده، و ارتش آنها به اندازه خود صلاحیت نداشته، آسان است.
🔸 نکته پایانی این است که سیاستگذاران ایالات متحده نباید اقدامات امروز خود را بر این باور قرار دهند که پیروزی در اوکراین (یا یمن یا اتیوپی یا لیبی) قوس تاریخ را قاطعانه به سمتی که آنها دوست دارند کج خواهد کرد. همچنین نتیجه درگیریهای امروزی تأثیر زیادی بر نحوه تفکر رهبران آینده در مورد چشمانداز خود در هنگام تصمیمگیری برای شروع جنگ نخواهد داشت.
منبع
https://foreignpolicy.com/2022/06/02/will-teaching-aggressors-a-lesson-deter-future-wars/
@amniatemeli
14.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلترهای رسانه کدامند و چگونه عمل می کنند؟
🔺رسانه ها چگونه اعتبار تولید می کنند؟
@amniatemeli