✅جنگ ترکیبی چیست؟
🔹«ابهام، پیچیدگی و چند بعدی بودن؛ اینها مهم ترین ویژگی های مدرن ترین شیوه جنگی است. جنگی که در دنیا به آن Hybrid War و در ایران به آن جنگ ترکیبی می گویند. نقطه عطف تغییر جنگ های کلاسیک جنگ های هیبریدی، جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان در سال 2006 بود. جایی که سید حسن نصرالله اعلام کرد: «مقاومت دیگر قواعد جنگ را رعایت نخواهد کرد و ما این حق را داریم تا در هر زمان، هر مکان و به هر شیوه ای، با دشمن روبرو شویم.» عدم رعایت قواعد جنگ باعث شد الگوی جدیدی در میدان جنگ به نمایش گذاشته شود.
وستانیوز
@amniatemeli
✅اطلاعیه دوم وزارت اطلاعات درباره فاجعه تروریستی حرم شاهچراغ
پیرو اطلاعیهی مورخ نهم آبان ماه جاری پیرامون دستگیری تعدادی از عوامل عملیاتی و پشتیبانی فاجعهی تروریستی حرم حضرت احمدبن موسی (علیهماالسلام)، اینک بخش دیگری از اطلاعات بهدست آمده را به استحضار ملّت شریف ایران میرساند:
1. سلسله عملیاتی که سربازان گمنام امام زمان (عج) بلافاصله پس از وقوع فاجعهی تروریستی چهارم آبان ماه آغاز کرده بودند، بهصورت شبانهروزی و بیوقفه استمرار پیدا کرده است. این پیگیریها در ابعاد اطلاعاتی، ضداطلاعاتی، امنیتی و فنی در جریان بوده و یکی از پیچیدهترین و گستردهترین عملیات ضدتروریستی این وزارت را رقم زده است.
2. مجموعه رصدها، تحقیقات و عملیات صورت گرفته تاکنون منجر به شناسایی و بازداشت کلیّهی عوامل هدایت صحنه، عملیاتی و پشتیبانی آن اقدام تروریستی شد. مضاف بر آن تعداد دیگری از عواملی که برای عملیات مشابه وارد کشور شده بودند نیز بازداشت شدند. بدین ترتیب تاکنون 26 تروریست تکفیری دستگیر شدهاند.
3. کلیهی افراد دستگیر شده، غیرایرانی و با ملیّتهای جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان هستند.
4. عنصر اصلی هدایت و هماهنگ کنندهی عملیات در داخل کشور، تبعهی جمهوری آذربایجان بوده که از فرودگاه بینالمللی حیدرعلیاف در باکو پرواز و از مرز هوایی فرودگاه امام خمینی (ره) وارد کشور شده است. این فرد پس از رسیدن به تهران خبر حضور خود را به عنصر هماهنگ کننده در جمهوری آذربایجان اعلام نمود. بلافاصله از طریق سرپل عملیاتی داعش در افغانستان با شبکه اتباع خارجی داعش نیز ارتباط گرفته و حضور خود در تهران را به اطلاع آنها رسانده است.
5. عنصر پشتیبانی کنندهی صحنهی عملیات در شیراز، فردی افغانستانی بهنام «محمد رامز رشیدی» با نام مستعار «ابوبصیر» و عامل تیراندازی در حرم مطهر بهنام «سبحان کُمرونی» با نام مستعار «ابوعایشه» که تبعهی تاجیکستان بود.
6. تروریستهای مذکور، در استآنها ی فارس، تهران، البرز، کرمان، قم و خراسان رضوی مورد تعقیب قرار گرفته و دستگیر شدهاند. تعدادی از آنها نیز در مرزهای شرقی و هنگام فرار از کشور بازداشت شدند.
7. نفراتی از تروریستهای یادشده، در حال آمادهسازی و فراهم آوردن تمهیدات لازم برای عملیات تروریستی دیگری منجمله در زاهدان بودند. بهعبارت دیگر، خونهای مطهر و به ناحق ریختهی شهدای مظلوم حرم حضرت احمدبن موسی (علیهماالسلام) موجب کشف مقاصد و اهداف بعدی جنایتکاران تکفیری و پیشگیری از چند عملیات تروریستی دیگر شد.
8. رصد و تحقیقات همهجانبهی اطلاعاتی و فنی، همچنان بهصورت همهجانبه، شبانهروزی و سراسری ادامه دارد و همانطور که در اطلاعیههای پیشین اشاره شد، تا شناسایی و مجازات آخرین تروریست تکفیری دخیل در فاجعهی حرم شاهچراغ، چه در داخل و چه در خارج از کشور باشند، ادامه خواهد یافت. قطعاً «آرتین»های مغمومِ وطن، گرفتنِ انتقامِ «آرشام»های پرپر شده را خواهند دید انشاءالله.
در پایان دو نکته را متذکر میشویم:
اولاً) چنانکه قبلاً اعلام شد، سربازان گمنام امام زمان (عج) در همهی مراحل تحقیقات و عملیات پیشگفته، از همکاری تمام عیار مردمی برخوردار بودند که ضمن تقدیر خاضعانه و صمیمانه به پیشگاه مردم عزیز، تقاضا دارد که همچون گذشته فرزندان مجاهد و گمنام خود را در این مأموریت حساس مساعدت فرمایند.
ثانیاً) پس از وقوع حادثهی غمبار صدرالاشاره، تعدادی از بلندگوهای وابسته به دشمنانِ شناخته شدهی ملّت ایران و دنبالههای داخلی آنها، بهطور مستقیم و غیرمستقیم عملیاتِ تروریستی شیراز را به جامعهی اطلاعاتی پرافتخار کشور منتسب کردند تا (بهزعم آنها) اغتشاشات داخلی را مهار نمایند!
وزارت اطلاعات ضمن محفوظ دانستن حق پیگرد قانونی نسبت به عناصر عنودِ دامنزننده به آن اتهام ناجوانمردانه و خائنانه، اعلام مینماید که یافتهها از اظهارات عناصر تکفیری بازداشت شده، مبین سوءاستفادهی تکفیریها از فضای اغتشاشات و ناامنی برای انجام اقدامات تروریستی بوده است. اعترافات جداگانهی چندتن از تروریستها حاکی است که بهدنبال وقوع اغتشاشاتی در کشور، فراخوانی از عناصر تکفیری برای انجام عملیات در جایجای کشورمان صورت گرفته است. این دقیقاً مضمونِ همان عملیات ترکیبی است که در بیانیهی تبیینی مشترک این وزارتخانه و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد اشاره قرار گرفت. بدین ترتیب کسانی که آن جنایت وحشیانه و بیسابقه را به جامعهی اطلاعاتی کشور منتسب کردهاند، در واقع نقش مکمل عملیات تروریستی و جنگ روانی داعش را ایفا نمودهاند و از این جهت باید پاسخگوی مشارکت خویش در سناریوی خونبار داعشی-صهیونیستی باشند.
@amniatemeli
✅شش ویژگی نبرد هیبریدی بر اساس یافتههای پژوهشگران عبارتند از:
(۱) ترکیب، قابلیتها، و تأثیرات یک نیروی هیبریدی، در محیط پیرامون آن، بیهمتا هستند.
(۲) هر نیروی هیبریدی یک ایدئولوژی منحصر به فرد دارد که منجر به ایجاد نوعی روایت درونی برای سازمان میشود.
(۳) یک نیروی هیبریدی همواره متوجه تهدیدی نسبت به بقای خودش است.
(۴) در جنگ هیبریدی نوعی برتری قابلیتی میان طرفین جنگ وجود دارد.
(۵) یک نیروی هیبریدی هم اجزاء متداول و هم اجزاء غیرمتداول را شامل میشود.
(۶) نیروهای هیبریدی به دنبال استفاده از عملیات دفاعی هستند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چگونه دشمن از بستر فضای مجازی برای یک جنگ ترکیبی استفاده کرد؟
@amniatemeli
✅تفاوت جنگ هیبریدی با جنگهای کلاسیک
🔺همان گونه که مشخص است، جنگ ترکیبی یا هیبریدی به دنبال تغییر تعریف جنگهای مستقیم نیست بلکه ترکیبی از انواع جنگ ها را در کنار هم میبیند. در این تعریف جنگ های مستقیم جزیی از جنگ های هیبریدی است.
🔺یکی از تفاوت های جنگ هیبریدی با جنگ های کلاسیک در میزان نوع و شدت تلفات است. در جنگ های مستقیم تلفات جانی بسیار متداول است اما در جنگ های ترکیبی احتمال دارد که با حمله سایبری یکی از نهادهای کشور هدف مورد حمله قرار گیرد. در جنگ های اقتصادی امکان دارد فقر، تورم، بیکاری و رکود در جامعه هدف فراگیر شود. در جنگ های پروپاگاندا (تبلیغاتی) ممکن است فرهنگ یک کشور مورد حمله قرار گیرد. جنس تلفات در این گونه جنگ ها تفاوت کرده است. در جنگ های هیبریدی میزان تلفات طرف متخاصم به شدت کاهش یافته است.
@amniatemeli
#آموزش_سیاسی
✅قدرت در گسترده ترین معنا ، توانایی انجام کار و بدست آوردن نتیجه مطلوب است .اما در سیاست ، منظور از قدرت ، یک رابطه است. یعنی توانایی تاثیر گذاشتن بررفتار دیگران به صورتی که خواست آنها نباشد. با توجه به این تعریف ، ساده ترین تعریف از اقتدار می تواند حق تاثیر گذاشتن باشد .اقتدار، قدرت مشروع، قانونی و مقبولی است که میباید در شرایط مقتضی مورد اطاعت و فرمانبرداری قرار گیرد. اقتدار را قدرت مبتنی بر رضایت تلقی کردهاند. مثلا قدرت پدر در خانواده از نوع اقتدار است، زیرا به دلایل مختلف قابل توجیه و پذیرفتنی است. اقتدار می تواند از سه منبع تغذیه شود :
الف - اقتدار سنتی : اقتدار سنتی مبتنی بر اعتقادی استوار بر تقدس سنتها و مشروعیت پایگاه کسانی است که قدرتشان بر پایه آن سنتها نهاده است مثلا نظام های پادشاهی یا خلفاء
ب - اقتدار کاریزماتیک : تاکید بر ویژگی های خارق العاده و منحصر به فرد شخص رهبر است. یعنی مشروعیتش را فقط از سنت ها نگرفته ، از قانون نگرفته، بلکه دارای ویژگی هایی است که جاذبه دارد و مردم آن را انتخاب نموده اند.نمونه های عینی آن می تواند گاندی ، امام خمینی و... باشد.
ج - قانونی یا عقلایی : وقتی حق فرمانروایی از قواعد تأسیسی یا قوانین جامعه برآید، آن اقتدار را قانونی و عقلانی مینامند.مثلا سلسله مراتب در جمهوری ها
🔸 ماکس وبر ، جامعه شناس آلمانی می گوید که : اقتدار کاریزماتیک موقتی است و از بین می رود. حکومت بعدی دو حالت دارد: یا مشروعیتش را از سنت ها می گیرد و یا از اقتدار عقلانی. شخصیت بعدی نمی تواند کاریزما باشد. جامعه ای که اقتدارکاریزماتیک دارد غالب کنش هایش عاطفی است.
منبع : کتاب سیاست اندرو هیود
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سربازان آل سعود
🔹از مرکز اعتدال در ریاض تا اینترنشنال در لندن؛ همه چیزهایی که باید درباره بازوهای رسانهای آل سعود بدانید.
@amniatemeli
✅برای شناسایی بهتر ابعاد جنگ هیبریدی به توضیح اجمالی و کلی در مورد هر یک از مولفههای آن میپردازیم. هر یک از این جنگها خود ابزارها و شیوههای متنوعی را در خود جای داده که به مرور زمان و گسترش عرصه ارتباطات، توسعه یافتهاند.
۱. به کارگیری یک استراتژی اقتصادی از سوی کشور متخاصم با هدف تضعیف اقتصاد کشور مقابل ذیل عنوان کلی جنگ اقتصادی تعریف میشود که بارزترین روشهای آن محاصره اقتصادی و تحریم است. هدف جنگ اقتصادی تسخیر یا کنترل منابع حیاتی اقتصادی رقیب است.
۲. نبرد مجازی یا جنگ سایبری به نوعی از نبرد اطلاق میشود که دو طرف در آن از شبکههای رایانهای به عنوان ابزار استفاده کرده و نبرد را در فضای مجازی جاری میکنند. هدف از این نوع جنگ تخریب سیستمهای اطلاعاتی و ارتباطاتی است. این نبرد حرکتی در جهت تغییر موازنه اطلاعات و دانش به نفع طرف دیگر است.
۳. جنگ اطلاعاتی مجموعهای از فنون شامل گردآوری، انتقال، حفاظت، جلوگیری از دسترسی، ایجاد اغتشاش و افت کیفیت در اطلاعات را در بر میگیرد که به وسیلۀ آن یکی از دو طرف درگیر به مزیت چشمگیر در عرصه دسترسی به اطلاعات دست یافته و آن را حفظ میکند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅برای شناسایی بهتر ابعاد جنگ هیبریدی به توضیح اجمالی و کلی در مورد هر یک از مولفههای آن میپردازیم.
۴. جنگ نامنظم و چریکی اصطلاحی کلی است که برای تشریح عملیات نظامی در منطقه تحت کنترل دشمن و با استفاده از منابع و ساکنان بومی به کار میرود و از سوی منابع خارجی پشتیبانی و هدایت میشود.
۵. نیروهای ویژه گروهی از نیروهای مسلح هستند که آموزشهای سختی میبینند و در عملیات با ریسک بالا شرکت میکنند. عملیات مخفیانه، جنگهای نامتعارف، عملیات جاسوسی، بازداشت یا کشتن افراد مهم و ... از طریق نیروهای ویژه و حرفهای در کشور هدف انجام میشود.
۶. حمایت از نابسامانیها و شورشهای محلی هم از دیگر ابزارهایی است که در جنگهای هیبریدی با موجسواری روی نارضایتیهای داخلی و حمایت از آن با هدف تضعیف اقتدار و اضمحلال نیروی طرف مقابل به کارگرفته میشود.
۷. جنگ با نیروهای کلاسیک نظامی هم بخشی از جنگ هیبریدی است. جنگ نظامی نه تنها در نقطه مقابل جنگ هیبریدی قرار ندارد، بلکه بخشی از آن محسوب میشود، به این معنی که ممکن است همزمان از نیروهای کلاسیک نظامی برای پوشش بخشی از ابعاد چند وجهی جنگ ترکیبی به ویژه در حوزه سخت آن استفاده شود.
۸. دیپلماسی به عنوان مکانیسمی برای اعمال قدرت نرم در عرصه عمل بخشی دیگر از جنگ هیبریدی است. دیپلماسی یعنی توانایی حضور در جوامع خارجی و اثرگذاری بر اذهان مردم از طریق بهرهمندی از روشهای ارتباط جمعی به گونهای که دولتها و ملتهای دیگر تمایل مثبتی نسبت به کشور به کاربرنده دیپلماسی عمومی در ذهن خود احساس کنند و رفتار خود را بر این اساس سمت و سو دهند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ در شبکه بی بی سی:
▪️من معتقدم معترضین ایرانی با حملاتی که به پایگاه های سپاه و بسیج انجام دادن حسابی مسلح شدن و اماده تغییر فاز جدید در اقدام علیه جمهوری اسلامی هستند
▪️رعنا رحیم پور مجری بی بی سی فارسی دستپاچه شده و میگه: اقای بولتون هیچ داده میدانی از این ادعای شما وجود نداره و اعتراضات کاملا مسالمت امیز و فاقد وجه مسلحانه است
▪️بولتون دوباره میگه: نه اینطور نیست در کردستان و بلوچستان معترضین بخوبی مسلح شدند و امریکا و متحدینش هم باید از این تحرکات حمایت کند!
▪️مجری بی بی سی:اقای بولتون این ادعا که معترضین مسلح هستند ادعای خود جمهوری اسلامی است و ادعای شما درست نیست
▪️بولتون: ببینین من دوباره به شما تاکید میکنم من تصاویر و مستنداتی دارم که نیروهای کرد و بلوچ در عراق و پاکستان در حال اموزش دیدن برای اقدام در ایران هستند!
▪️مجری بی بی سی:اقای بولتون خیلی ممنون!
@amniatemeli
✅اهداف آمریکا از جنگ هیبریدی با ایران
🔺آمریکا که مهاجمترین کشور دنیا در یک قرن اخیر است، از ابتدای انقلاب اسلامی بهدنبال کنترل و محدودسازی انقلاب و در صورت امکان تغییر نظام در ایران بوده و پس از امتحان کردن روشهای مختلف از جنگ سخت تا نفوذ نرم برای مقابله با ایران، به این نوع از جنگ ترکیبی یا هیبریدی روی آورده و در مدت اخیر با استفاده از اکثر عوامل سازنده این نوع از جنگ، این نبرد را علیه ایران به راه انداخته است که اهداف زیر را از این نبرد جدید جستجو میکند:
کوتاهمدت: سردرگم و مستأصلکردن ایران از طریق به راه انداختن جنگ نیابتی در منطقه با کشیدن جنگ تا مرزهای ایران و همچنین تقویت و حمایت از گروههای تروریستی جهت انجام عملیات تروریستی علیه مردم جهت ناامن کردن ایران از داخل.
میانمدت: فرصتطلبی از نقاط ضعف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران در دفاع از خود.
بلندمدت: تضعیف نظام جمهوری اسلامی جهت قبول تغییر سیاست کلان خود از جمله جدا کردن دین از حکومت داری.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅جنگ نامتقارن بین ایران و آمریکا
@amniatemeli
✅تعاریف و اصطلاحات مختلفی در خصوص جنگ ترکیبی در منابع علمی و نظامی ارایه شده است :
🔷جنگ غیر خطی،
🔷جنگ هیبریدی،
🔷جنگ نسل چهارم،
🔷جنگ نامحدود،
🔷جنگ مبهم،
🔷جنگ چند بعدی .
@amniatemeli
✅راه مقابله با جنگ ترکیبی رفع مشکلات مردم است
رئیسجمهور:
🔹دشمن برای مقابله با ایران قوی و مستقل جنگ ترکیبی را به کار گرفته است.
🔹تلاش مضاعف مسئولان اجرایی اقتصاددانان و نخبگان در پیشبرد امور و رفع مشکلات و انجام پیشبینی لازم برای تامین به موقع نیازهای کشور را از جمله راهکارهای موثر برای مقابله با دشمن در این جنگ دانست.
@amniatemeli
#آموزش_سیاسی
✅نظام سیاسی چیست؟
نظام سیاسی یا رژیم ، شبکه ای از روابط است که حکومت ها از راه آن برون دادها ( سیاست ها ) را در پاسخ به درون دادها ( تقاضا یا مطالبات ) جامعه بوجود می آورند . به سخن دیگر نظام سیاسی ،از این رو نظام است که درون یک مجموعه بزرگتری قرار داشته ( نظام بین الملل) و دارای روابط متقابل است . از این رو سیاسی است که در روابط متقابل به توزیع قدرت ، ثروت و منابع در جامعه مربوط می شود . نتیجه اینکه نظام سیاسی یا رژیم عبارتست از " نظام فرمانروایی " که به رغم آمدن و رفتن حکومت ها بر جا می ماند . مثلا حکومت احمدی نژاد ، حکومت حسن روحانی در نظام جمهوری اسلامی یا حکومت هویدا و اعلم در نظام سلطنتی قبل از انقلاب . . لذا کارکرد اصلی حکومت عبارتست از قانونگذاری و اجرای قانون و تفسیر قانون ( قضاوت ) . حکومت ها را می توان با انتخابات ، جانشینی پادشاه ، کودتا و مانند آنها تغییر داد ولی نظام سیاسی یا رژیم یا با مداخله نظامی مثلا حمله آمریکا به عراق ، انقلاب مانند انقلاب ایران و مانند آن می توان تغییر داد . نظام سیاسی یا رژیم موقعی اعتبار خودرا خواهد داشت که در نظام بزرگتر یعنی نظام بین الملل شناخته شده ( شناسایی شود ) و در تعامل با آن باشد . روش های شناسایی به دو صورت است . در شناسایی دو فاکتو ، سایر نظام ها بنا به دلایلی شناسایی شرطی و محدود انجام می دهند چرا که معتقدند نظام جدید هنوز نمی تواند تعهدات بین المللی را اجرایی کند . مثلا در خصوص امارت اسلامی افغانستان که توسط طالبان ایجاد شده برخی کشورها بر اساس شناسایی دو فاکتو با این کشور مراوداتی انجام می دهند . نوع دیگر شناسایی ، شناسایی دوژوره است که اینجا نظام سیاسی مورد بحث کاملا در عرصه بین الملل به عنوان یک بازیگر شناسایی می شود و دارای حقوق دیپلماتیک می گردد . و نتیجه اینکه در حال حاضر پنج گونه رژیم یا نظام سیاسی در جهان وجود دارد :
الف - چند سالاری غربی
ب - دموکراسی های جدید
ج - رژیم های آسیای شرقی
د - رژیم های اسلامی
ه - رژیم های نظامی
انشاالله بیشتر در این خصوص خواهم نوشت .
منبع : کتاب سیاست اندرو هیود
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅اثر جدید حاج ابوذر روحی با نام #مردم_میدان منتشر شد...
پیش به سوی #ایران_قوی
به امید فردای ظهور
پرچم سه رنگ ایرانو
میدیم به دست آقای ظهور
@amniatemeli
✅برنامه 18 آبان 1401 در تلوبیون
http://www.telewebion.com/episode/0x29ce8ec
📺فایل کامل مستند جنگ ترکیبی
@amniatemeli
✅هدف اصلی جنگ ترکیبی، برانگیختن گسلهای موجود یا بالقوه درون جامعه کشور هدف از طریق تحریک عدهای از مردم و سوق دادن آنها به سمت آشوب و درگیری است. بعدازاین مرحله، میتوان از طریق رسانهها جریان این آشوب را از محتوای اصلی منحرف و آن را بزرگنمایی کرد تا ناآرامیهای بیشتری به راه افتاده و در پی آنیک واکنش بینالمللی که میتواند به تحریمهای سنگینتری منجر شود، شکل بگیرد.
🔺اثبات وجود جنگ ترکیبی، رویکرد انطباق غیرمستقیم به تغییر رژیم است که انقلابهای رنگی و جنگهای غیرمتعارف (جنگ نرم، جنگ اقتصادی و غیره) را به یک استراتژی متحد تبدیل میکند. نگرش ژئوپلیتیک ایالاتمتحده استراتژی و اهداف این نوع جنگ و زمینه آن را تعیین کرده و اهداف آینده آن را مشخص میکند، درحالیکه جنگ ترکیبی، تاکتیکی این طرحها را انجام میدهد.
🔺بهمنظور سرکوب مقامات و شروع کودتای نرم افرادی از طریق تعلیم و آموزشهای استراتژیک تربیت میشوند، تا فعالیتهای خود را برای اجرای انقلابهای رنگی تحقق ببخشند و اگر انقلاب رنگی در سرنگونی دولت شکست بخورد، پس از گذار به جنگ غیرمتعارف، زیرساخت اجتماعی انقلابهای رنگی که پایه و اساس کمپین خشونتآمیز جنبش ضد دولت است در مرحله بعد کودتای سخت آغاز میشود و تمام عناصر دولت به هرجومرج استراتژیک مهندسیشده پرتاب میشود.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صداوسیما با ارسال ویدئوی تقلبی مچ بیبیسی و اینترنشنال را گرفت!
@amniatemeli
✅ویژگیهای جنگ ترکیبی
🔹ویژگیهای جنگ هیبریدی به میزان نوع و شدت تلفات وابسته است. در جنگهای مستقیم تلفات جانی بسیار متداول است اما در جنگهای ترکیبی احتمال دارد که با حمله سایبری به یکی از نهادهای کشور هدف قرار گیرد. در جنگهای اقتصادی امکان دارد فقر، تورم، بیکاری و رکود در جامعه هدف فراگیر شود. در جنگهای پروپاگاندا تبلیغاتی ممکن است فرهنگ یک کشور موردحمله قرار گیرد. جنس تلفات در اینگونه جنگها تغیر کرده است. در جنگهای هیبریدی میزان تلفات طرف متخاصم بهشدت کاهشیافته است. یکی از تمایزهای اصلی جنگهای هیبریدی با دیگر جنگها این هست که در جنگ ترکیبی علیه کشور هدف در چند زمینه و چند بعد همزمان حمله به کشور هدف است (پراکنده کردن زمینه بازی جنگ).
🔸ویژگی دیگر این جنگ چندبعدی و چندگانگی و استفاده همزمان از چند عنصر است. بهعنوان نمونه استفاده از گسلها و ناآرامی موجود در کشور و ایجاد تنش و تفرقه در قومیتهای کشور نمونههایی از استفاده همزمان چند عنصر در این جنگهاست.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کار زیبای دختران افغانستان
با موضوع :برای دختر همسایه !!!
@amniatemeli
✅مهمترین نمونههای موفق جنگ هیبریدی چیست؟
🔸اگر بتوان به مهمترین جنگهای(هیبریدی) ترکیبی را بهطور خلاصه اشاره کرد، میتوان به جنگهای روسیه علیه اوکراین که باعث جداسازی کریمه از اوکراین و پیوستن آن به روسیه،جنگ ترکیبی دیگر که ایالت متحده در سوریه آغاز کرده است و سوریه محل تنازع و درگیری قدرتهای منطقهای و فرامنطقهی شده است.
🔹نمونه دیگر این جنگ ترکیبی جنگ33روزه رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان در سال 2006 بود. جایی که سید حسن نصرالله اعلام کرد: «مقاومت دیگر قواعد جنگ را رعایت نخواهد کرد و ما این حق راداریم تا در هر زمان، هر مکان و به هر شیوهای، با دشمن روبرو شویم عدم رعایت قواعد جنگ باعث شد الگوی جدیدی در میدان جنگ به نمایش گذاشته شود»
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#دانش_نظامی
🔺پهپاد پرسهزن معراج-۵۲۱
🔹سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای اولین بار از مهمات پرسهزن مینیاتوری معراج-۵۲۱ رونمایی کرد. پهپاد معراج-۵۲۱ از نظر ظاهر و عملکرد بسیار شبیه به پهپادهای پرسه زن سوئیچ بلید آمریکایی است و ابتکاری نو و مهم در سازمان رزم نیروهای مسلح ایران محسوب میشود.
🔸پهپاد پرسهزن (یا انتحاری) معراج-۵۲۱ در ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ و در جریان “رزمایش اقتدار” نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شمال غرب ایران رونمایی و بهکارگیری شد.
🔹پهپاد معراج-۵۲۱، یک پهپاد انتحاری است که بر علیه اهداف پیاده و خودروهای سبک دشمن بهکارگیری میشود. ابعاد این پهپادها بهقدری کوچک است که میتوان آن را در یک کوله پشتی حمل کرد. این پهپاد از یک پرتابگر لولهای شکل پرتاب میشود و پس از پرتاب، بالهای آن باز شده و با طی مسیر اقدام به پرسه زدن در محدوده مورد نظر میکند. اوپراتو از طریق نمایشگری که در اختیار دارد پهپاد را به سمت هدف موردنظر هدایت میکند و دستور حمله و یا تغییر هدف و پرسه زدن در محیط انجام میشود.
🔸مأموریت اصلی پهپاد معراج-۵۲۱ حمله به خودروهای زرهی سبک، سنگرها، نفرات و … میباشد.
🔹پهپاد انتحاری معراج-۵۲۱، از نظر ظاهری مشابه پهپاد پرسه زن سوئیچ بلید آمریکایی بوده و دارای چهار بال تا شونده، دو عدد در جلو و دو عدد بال دیگر به همراه دو سکان عمودی تاشو در انتهای پهپاد است.
🔸در تصاویر رونمایی، دو نمونه از این پهپاد مشاهده شد که یک فروند با بالهای کاملا یک اندازه و دیگری با بالهای جلویی کوچکتر میباشد؛ اما در تصاویر عملیاتی از پهپادهای شلیک شده، پهپادها بالهای جلویی کوچکتری داشتند. این موضوع این گمانه را به ذهن متبادر میکند که احتمالا در مراسم رونمایی گونه اول ماکت بوده است.
🔹این پهپاد دارای سه وزن سرجنگی متفاوت ۵۰۰ گرم، ۷۰۰ گرم و ۱۰۰۰ گرمی میباشد و مداومت پروازی بین ۵ تا ۱۵ دقیقه دارد و بیشترین برد آن ۵ کیلومتر است.
🔸ترکیب بهکارگیری پهپاد انتحاری معراج-۵۲۱ با پهپادهای دست پرتاب شناسایی، میتواند امکان درگیری با اهدافی در بردهای بیشتر را میسر کند.
🔹وزن کلی پهپاد معراج-۵۲۱ اعلام نشده اما این پهپاد توسط نفر قابل حمل و جابجایی است. پهپاد معراج-۵۲۱ برای پرواز از یک موتور الکتریکی نیرو میگیرد و برای خروج از محفظه پرتاب نیز به یک بوستر سوخت جامد مخصوص متکی میباشد. موتورهای الکتریکی صدای بسیار کمی دارند و سطح مقطع راداری آن نیز کم است و سیستمهای دفاع هوایی عملا قادر به رهگیری آنها نیستند.
🔸پهپاد معراج ۵۲۱ قابلیت پرتاب توسط نفر و یا پرتاب از پلتفرمهای گوناگون مانند خودروهای تاکتیکی، بالگرد، جایروکوپتر و … را دارد. در رزمایش اقتدار نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصاویری از پرتابهای مختلف این پهپاد تاکتیکی و کاربردی منتشر شد که در این ویدیو قابل مشاهده است.
🔹یکی دیگر از ویژگیهای راهبردی و مهم این دست از پهپادها، حمله بهصورت فوجی و دستهای (Swarm) است. در حمله فوجی، تعداد بالایی از این پهپادها به سمت هدف یا اهداف پرتاب میشوند و سیستمهای دفاعی هدف را اشباع میکنند و جلوگیری از حمله غیر ممکن میشود.
🔸با توجه به تجربیات جنگ اوکراین و همچنین تجربه سالهای اخیر در سوریه و عراق، نیاز به طراحی و ساخت این پهپادها در سازمان رزم نیروهای مسلح ایران احساس میشد. با توجه به آنکه ایران از نظر جنگنده دچار کمبود و کاستی است و عملا در نبردهای خارج از مرزهای ایران، پوشش هوایی نزدیک از نیروهای زمینی عملیات کننده بسیار دشوار و شاید غیر ممکن است و همچنین در صورت استفادهی نیروها از سیستمهای موشکی ضد زره که توسط نفرات حمل میشود بسیار بزرگ، سنگین و پرهزینه است؛ بهکارگیری مهماتهای پرسه زنی مانند معراج-۵۲۱ میتواند تا حدود بسیار زیادی این مشکل را برطرف کند.
🔹پهپاد معراج-۵۲۱، نوآورانه، ارزان، سبک، موثر و بسیار کارآمد است و نیاز تاکتیکی نیروهای واکنش سریع و نیرو ویژه را تامین میکند.
🔸مشخصات پهپاد معراج-۵۲۱:
برد: ۵ کیلومتر
مداومت پروازی: ۱۵ دقیقه
وزن سرجنگی: ۵۰۰ – ۷۰۰ – ۱۰۰۰ گرم
طول: ~ ۷۵ سانتیمتر
طول بال جلو: ~ ۷۵ سانتیمتر
طول بال عقب: ~ ۱۰۰ سانتیمتر
ارتفاع پروازی: ~ ۱۵۰ متر
حداکثر سرعت: نامشخص
ساخت ایران
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ جنگ شناختی چیست؟
@amniatemeli