15.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥یحیی سنوار در مورد حاج قاسم میگوید
🔹وقتی ما خواب بودیم ابرقهرمان ایرانی(شهید سلیمانی) در فلسطین قهرمان میساخت.
@amniatemeli
🔺خاورمیانه و بیقوارگی سیاست - بخش پنجم
حسین دهشیار
در چنین ساختاری قانون بر خلاف گذشته وضع نمیشود که فقط اعمال زور انجام گیرد بلکه هدف قانون فراهم آوردن شرایط مطلوب برای تحقق رفاه شهروندان میباشد. این معنای حکومت داری است. حکومت زمانی که دغدغهاش رضایت و رفاه شهروندان است در قلمرو حکومتداری فعالیت میکند. پس متوجه می شویم که حاکمیت با حکومت داری فرق دارد. حاکمیت تنها در طلب اعمال قانون با توسل به تنبیه در راستای ایجاد نظم است، در حالی که حکومت داری قانون را در راستای رفاه شهروندان می خواهد. سیاست در این چارچوب دیگر به معنای تنبیه کردن تعریف نمیگردد.
حال سیاست به معنای تدبیر کردن ظاهر میشود. چه تدبیری به کار رود که شهروندان در گستره جامعه به بالاترین سطح از رفاه برسند تا رضایت خود از حکومت را به صحنه آورند. حکومت داری در قالب سیاست به معنای تدبیر کردن در واقع ماهیت عقلانی بخشیدن به حکومت باید در نظر گرفته شود. حاکم در قامت عقلانی، ماهیت امنیتی به تفاوتها نمیدهد و منازعات در کانالهای سیاسی که معطوف به بده بستان و مصالحه است به جریان میافتد.
حکومت داری به معنای اعطای مزایا و تشویق شهروندان به حمایت، یک نوع از قدرت محسوب میگردد. قدرت در این برداشت کاملاً درونی شده و به ضرورت مشروع مطرح میشود. قدرت بر آمده از حمایت شهروندان تجلی مییابد و تکیه به آنان میکند. در واقع هنر حکومت کردن معنای انسانی مییابد، یعنی این که شهروند به جهت رفاه داشتن در حیطههای مختلف با رضایت فراوان خواستهای حکومت را اجرا مینماید. در اکثر کشورهای خاورمیانه با توجه به این که شکلهای کاذب از سرمایه داری وجود دارد همچنان حاکمیت و حکومت همتراز و همگام عمل میکنند. در این جوامع حکومت داری به عنوان شکلی از قدرت، هنوز به ذهن ساختار قدرت سیاسی خطور نکرده است؛ به همین روی سیاست مترادف با تنبیه کردن میباشد و حکومت وظیفه اصلی خود نمیداند که رفاه تودهها را رقم بزند تا رضایت آنان جلب گردد.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
مقامات اسرائیلی معتقدند عملیات نظامی در رفح برای آن ها از همه چیز مهم تر است.
میخواهند عمیقا به چالش حماس برای آینده امنیت سرزمین های اشغالی پایان دهند و این مهم را در حمله به رفح و تصرف خطوط مرزی با مصر می بینند.
صهیونیست ها برخلاف آمریکا و عربستان که از دریچه منافع خود در خاورمیانه با حمله به رفح مخالفت می کنند معتقدند صلح و عادی سازی روابط با عربستان و هر سناریوی سیاسی دیگری که قرار است تحقق پیدا کند اگر بدون حذف حماس جلو برود در آینده از بین خواهد رفت و حماس باید فاقد این توان و قدرت شود.
در پاسخ به این نگاه راهبردی صهیونیست ها ،فریدمن و برخی سیاستمداران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس معتقدند عملیات رفح مثل سایر بخش های جنگ در غزه حماس را از بین نخواهد برد و بهتر است صهیونیست ها دست به قتل عام بی فایده نزنند.
سابقا هم عرض کردم، خاورمیانه همواره محوریت تاریخی داشته و خواهد داشت و شرایطی که در این منطقه به وجود می آید تاثیر مستقیم جهانی دارد.این موضوع برای قدرت ها اهمیت دارد که بتوانند بر آن تسلط پیدا کنند،هرچند نسبی،موضوعی که آمریکایی ها با معامله بزرگ دنبال می کنند تا تسلط نسبی پیدا کنند نه صلح و آرامش برای همه
آمریکا می داند که عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان به هیچ عنوان مشکل خاورمیانه را حل و فصل نمی کند،چراکه چالش بین ایران و اسرائیل است و این دو هستند که تعیین می کنند خاورمیانه در چه سطحی از التهاب امنیتی و سیاسی باشد.
چه عاملی می تواند ایران را برای خاورمیانه مهار کند؟و آمریکایی ها دقیقا چگونه می خواهند خاورمیانه را از دست تهران بیرون بیاروند؟این عامل هرچه باشد صلح ابراهام نیست،این صلح شعله های تنش و درگیری را بیشتر خواهد کرد و خاورمیانه را وارد فاز شفافی از تنش ها خواهد کرد
ابوقاسم
43.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو /اسرائیل با هوش مصنوعی چگونه کشتار میکند؟
@amniatemeli
📝نوشتاری از استفان والت؛
🔺چرا تهران از آستانه هستهای عبور نمیکند؟
🔹آیا ایران به سلاح هستهای دست خواهد یافت؟ اگر این کار را بکند چه اتفاقی میافتد؟ به نظر میرسد که پاسخ به سوال اول مثبت است. اما جواب سوال دوم مثل همیشه مبهم است.
🔹بر اساس آخرین مقاله منتشر شده توسط کنت والتز، سادهترین راه برای ایجاد ثبات در منطقه، دستیابی ایران به یک بازدارنده هستهای است. او استدلال میکرد که داشتن زرادخانه هستهای ترسهای امنیتی ایران را کاهش میدهد، به ایران دلایل کمتری برای ایجاد دردسر برای دیگران میدهد و رقبای منطقهایاش را مجبور میکند تا از توسل به زور علیه ایران به نحوی که ممکن است ناخواسته به تبادل هستهای منجر شود، خودداری کنند. همانطور که وینستون چرچیل در سالهای اولیه جنگ سرد بیان کرد، ثبات «فرزند وحشت است».
🔹والتز منطق اصلی این استدلال را در یک مقاله بحث برانگیز در سال 1981، با تکیه بر نظریه ابتدایی بازدارندگی هستهای بیان کرده بود. او با این فرض واقعگرایانه آشنا شروع کرد که دولتهای درگیر هرجومرج در وهله اول نگران امنیت هستند. در دنیای بدون سلاحهای هستهای، چنین ترسهایی اغلب منجر به اشتباه محاسباتی، رفتارهای مخاطره آمیز و جنگ میشود. سلاحهای هستهای این وضعیت را تغییر دادند -با تهدید سطحی از قدرت مخرب که حتی بلندپروازترین یا متجاوزترین رهبران نیز باید به آن احترام بگذارند.
🔹او بازدارندگی هستهای را تضمین نهایی امنیت میدانست: هیچ رهبر معقولی برای اشغال یا سرنگونی حکومت یک رقیب دارای سلاح هستهای تلاش نمیکند، زیرا انجام این کار ناگزیر خطر حمله هستهای را در پی خواهد داشت. هیچ دستاورد سیاسی قابل تصوری ارزش از دست دادن تعدادی از شهرهای خودی را ندارد و حتی احتمال کم واکنش هستهای برای جلوگیری از حمله مستقیم به استقلال یک کشور دیگر کافی است. احتمال محاسبات نادرست کمتر خواهد بود زیرا برای هر فرد با حداقل هوش آسان است که بفهمد یک تبادل هستهای چه تاثیری خواهد داشت. بنابراین، کشورهایی که دارای قابلیت حمله دوم قابل اطمینان هستند، نگران بقای خود نخواهند بود و رقابت بین آنها با ترس متقابل محدود میشود (اگرچه پایان نمییابد).
🔹اگر سطح کنونی خصومت ادامه پیدا کند، سخت است باور کنیم که ایران در نهایت تصمیم نمیگیرد که به یک بازدارنده هستهای نیاز دارد، و اینکه در آن صورت چه اتفاقی میافتد، موضوع حدس و گمان است [کما اینکه برخی مقامات در ایران اخیرا چنین هشدارهایی را دادهاند] و این ممکن است جرقه جنگ دیگری در خاورمیانه شود که آخرین چیزی است که هر کسی به آن نیاز دارد. اگر ایران در این مسیر قرار گیرد، میتواند کشورهایی مانند عربستان سعودی یا ترکیه را به آن سمت سوق دهد.
@amniatemeli
⚔درگیری منجمد چیست؟
🔘در یک جنگ پرشدت دو کشور، درگیر خصومتهای آشکار میشوند: (مردم می میرند، زیرساختها از بین رفته و در نهایت اقتصاد نابود میشود).
🔘بیشتر کشورهای اروپایی که در قرن گذشته توسط دو جنگ جهانی آسیبدیدهاند، تلاش دارند تا از این جایگزین خطرناک فاصله بگیرند. این رویکرد از منظر (خون و گنج) بسیار ساده اما پرهزینه است.
🔘در یک درگیری منجمد، مسائل حلنشده باقی میمانند اما جنگ متوقف میشود و یا در سطح پایین تحت کنترل قرار میگیرد. درگیریهای منجمد میتواند سال ها ادامه داشته باشد: آنها از انرژی جنبشی جنگ های پرشدت بی بهره هستند و نظام بینالمللی را چندان تحت الشعاع قرار نمی دهند تا زمانی که؛ شاخصهای یک مداخله شدیدتر توسط کشورهایی را پیدا کنند که ممکن است یک جنگ پرشدت را برای کسب منافع خود انتخاب کرده اند.
@amniatemeli
20.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / جنگ بزرگ هستهای نزدیک است؟
@amniatemeli
چگونگی اتحاد رقبای آمریکا برای تغییر نظم جهانی/ قسمت اول
در تاریخ ۲ ژانویه روسیه حمله موشکی گستردهای را به دو شهر کییف و خارکیف اوکراین انجام داد. اما اهمیت این حمله در گستردگی آن نبود بلکه در سلاحهای مورد استفاده بود. این عملیات با کمک تکنولوژی وارداتی از چین و موشکهای ساخت کره شمالی و پهپادهایی ایرانی صورت گرفت. طی ۲ سال گذشته…
مرکز: #Foreign_Affairs
نویسنده: #ANDREA_KENDALL_TAYLOR #Richard_Fontaine
لینک منبع اصلی؛
https://www.foreignaffairs.com/china/axis-upheaval-russia-iran-north-korea-taylor-fontaine?utm_source=twitter_posts&utm_medium=social&utm_campaign=tw_daily_soc
@amniatemeli
28.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴انقلاب صنعتی و گسترش سرمایه داری
🔻لازم به ذکر است این ویدئو که با همکاری ماکس روزر، اقتصاددان بنام آلمانی ساخته شده، بر خلاف رویه معمول Kurzgesagt، بازتاب نگاهی است (در حمایت از نوعی سرمایه داری) که در میان متخصصین آن حوزه اجماع نظر بر آن وجود ندارد. این ویدئو با واکنشهای زیادی در فضای مجازی همراه بود.
@amniatemeli
🔺متن کامل یادداشت اختصاصی دکتر علی لاریجانی در المیادین:
🔸از طوفان الاقصی تا وعده صادق
چگونه مقاومت اسلامی ائتلافهای کاغذی اسرائیل را باطل کرد؟
-علی لاریجانی
🔹زمانی آقای کسینجر را در نیویورک دیدم. او به من گفت «اگر ما بخواهیم با شما رابطۀ استراتژیک برقرار کنیم، شما آمادهاید؟» من گفتم «ما اینک رابطهای نداریم؛ شما میگویید رابطۀ استراتژیک؟ چرا این سؤال را میپرسید؟» گفت «چون بعد از جنگ جهانی ما خودمان روی نقشه جای کشورها را مشخص کردیم، جز دو کشور: ایران و مصر. شما بودید و تمدن داشتید و ادامه دارید. بقیه را ما خودمان درست کردیم، لذا چارهای نداریم با این دو کشور رابطهای ایجاد کنیم».
ایران در شرایط فعلی در یک موقعیت بسیار مهمی است. نه فقط ایران، که شرایط منطقه همینطور است. برای فهم حوادث اخیر فلسطین، و آنچه از مهرماه تا به امروز اتفاق افتاده و ادامه دارد، باید از اتفاقات جزیی فاصله بگیریم و از موضع وسیعتری شرایط را نگاه کنیم. باید اتفاقات را بهطور یک زنجیرۀ بههمپیوسته بنگریم. ما در آستانۀ یک تحول بزرگ منطقهای قرار داریم. این شرایط یک فرصتهایی برای ایران به همراه دارد.
بیایید به یاد بیاوریم که وضعیت اسرائیل قبل از طوفانالاقصی چگونه بود. این رژیم با زدوبندهای حقیرانهای که با برخی از کشورهای منطقه داشت عملاً تصور میکرد جایگاه تثبیتشدهای برای خود رقم زده و امنیت پایداری را برای خود به وجود آورده. کشورهای حقیری هم بودند که برای ارتباطگیری با این رژیم به صف شده بودند. چند عملیات تروریستی هم در ایران مرتکب شد که میخواست اثبات کند در جایی ایستادهام که به هر جایی که بخواهم دستاندازی میکنم و کسی متعرض من نمیشود. ظاهراً غربیها هم این شرایط را پذیرفته بودند. اما تحولات و توازن قوای منطقهای به شیوه دیگری رقم خورد که در اینجا به مهمترین ابعاد آن میپردازیم:
🔹بعد از عملیات طوفانالاقصی، ثبات ساختگی رژیم شکننده شد. به همین خاطر، فرماندهان در آن ساعات ابتدایی حتی جلسه تشکیل ندادند. بلکه سنتکام در اردن وارد عمل شده و فرماندهی را در دست گرفت. صهوینیستها تا اینمقدار روحیهشان را از دست داده بودند. بعد هم مشاهده شد که مسئولان غربی در حکم یک مانور وحشت دیپلماتیک به رژیم سفر کردند تا زخم واردشده را التیام بدهند. وقتی هم شروع کردند، تصورشان این بود طی چند هفته طومار حماس را در هم میپیچند. همه کمک کردند. در آخرین مورد سنای آمریکا 26 میلیارد دلار کمک به رژیم را تصویب کرد. اما با گذشت زمان مشخص شد بخش عملیاتی نیروهای حماس باقی است و رژیم در این زمینه هم موفق نشد
🔹از سوی دیگر باید توجه داشت که حجم خشونت، علیرغم تبلیغات گسترده برای سرپوشگذاری، انکارنشدنی شده و فشار افکار عمومی علیه رژیم بسیار شدت یافته است. دانشگاهها یک مورد مهم از این فشارهای افکار عمومی است. این اتفاق سران رژیم را به وحشت انداخت که مبادا این فشارها حمایت غربیها را متوقف کند. چون بالاخره نسل z غرب مخالف سیاستهای رژیماند و این رژیم را به هراس انداخته است.
🔹همچنین نوع مقاومت مردم فلسطین در این صحنه قابل تامل است. با همۀ جنایتهای رژیم تا کنون، این مردم سرپا ایستاند. این همه تلاش برای مهاجرتدادن فلسطینیها به جایی نرسیده است. این ضربۀ مهلک دیگری به اسرائیل بود. یعنی عملاً نسلی به وجود آمد که شهید داده، جانباز داده، زخمی داده و خانه و کاشانهشان از دست رفته است. پس این نسل نیز نفرتش از اسرائیل بیشتر شد. لذا الآن برخی طرح دو دولت را مطرح کردند. این طرح قبلاً بود، ولی اسرائیل زیر بار نمیرفت. حالا غربیها این طرح را دوباره مطرح کردند.
🔹نکتۀ دیگر نیز حضور نیروهای مقاومت در منطقه است. این نیروها بهعنوان یک واقعیت مهم در منطقه حضور دارند و نمیشود کشورهای منطقه اینها را نادیده بگیرند. یمنیها فقیرند، اما شجاعت لازم برای تحول را دارند. اینها نشان دادند قادر هستند که ائتلافهای کاغذی را باطل کنند و جلوی کشتیهای آمریکایی و اسرائیلی ایستادند. همینطور حزبالله و مقاومت عراق
🔹در عین حال نباید از بههمریختگی اقتصادی و سیاسی داخل اسرائیل چشم پوشید. یعنی ججم فشارهای اقتصادی به اسرائیل نشان داد که این وضع قابل ادامهدادن نیست. اسرائیل برای اینکه از این چنبره خارج شود، به کنسولگری ایران حمله کرد. این حمله این بود که یا ایران پاسخ میدهد یا نمیدهد. اگر پاسخ ندهد، دوباره موازنۀ قبلی را برقرار میکرد. اگر ایران پاسخ بدهد، جنگ فراگیر میشود و غزه فراموش میشود. تصور نمیکردند که ایران طوری عمل کند که هم عملیاتش ناجح باشد و هم جنگ فراگیر نشود. ایران بسیار درست عمل کرد. عملاً اسرائیل در پاسخدادن گیر کرد. یک لطمۀ حیثیتی جدید هم خورد. حالا اسرائیل هم بحران داخلی دارد و هم در جهان بیاعتبار شده است.
ادامه دارد...
@amniatemeli
23.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸کارل مارکس که بود؟
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺متن کامل یادداشت اختصاصی دکتر علی لاریجانی در المیادین: 🔸از طوفان الاقصی تا وعده صادق چگونه مقاوم
🔺از طوفان الاقصی تا وعده صادق
چگونه مقاومت اسلامی ائتلافهای کاغذی اسرائیل را باطل کرد؟
علی لاریجانی
🔸وضع فعلی را با گذشته مقایسه کنید. این وضعیت بحران وجودی برای اسرائیل علاجپذیر نیست. حال به یک محلل نیاز است و غربیها میدانند که این گره به دست کشورهای منطقه حل میشود. بعید است که کشورهای منطقه اینقدر بیهوش باشند که خود را به یک خر لنگ ببندند. لذا این هم شدنی نیست.
🔹بنابراین سرازیری اسرائیل یک بعد داخلی دارد و یک بعد خارجی. کانون تحول آتی منطقه نیز به همین موضوع مربوط است. اگر شما مهرماه سال 1402 را با امروز مقایسه کنید، سمتوسوی تحولات محسوس میشود و این یک موضوع مهم است. اینجا یک آراستگی در رفتار امنیتی ایران را شاهدیم. ایران و مسئولان ایران شرایط کشور را حفظ کردند و هم امنیت ملی ایران را حفظ کردند. این فرصتی است که باید از این شرایط صیانت کرد و آن را پایدار کرد.
@amniatemeli