26.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ارسال سلاح توسط سپهبد سلیمانی به فلسطین از جایی که فکرش را هم نمیتوانید بکنید.
#شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
@amniatemeli
#آموزش_سیاسی
رابطه دولت و جامعه
اساسا موضوع اصلی جامعه شناسی سیاسی بررسی روابط متقابل میان قدرت دولتی و نیروهای اجتماعی است . پس وقتی از رابطه دولت و جامعه صحبت می کنیم ، یعنی حوزه مباحث ما جامعه شناسی سیاسی است . نیروهای اجتماعی ممکن است در مقابل ماشین قدرت دولتی بپاخیزند و یا در آن شرکت و اعمال نفوذ کنند و یا خودرا به کنار کشیده و منزوی شوند که در حالت آخر به آن انفعال سیاسی می گوییم . از سوی دیگر دولت ها ممکن است نیروهای اجتماعی خارج از عرصه قدرت را سرکوب کنند ، یا در خانه قدرت راه دهند و یا از آنها بهره کشی کنند بدون آنکه در قدرت مشارکت شان دهند.( ماتریکس این مولفه ها 3*2 می تواند برای ذهن های کنجکاو جالب باشد ) . بطور کلی دولت ها دارای 4 پایه یا رکن هستند . یکی پایه اجبار و یا چهره اجبار آمیز و قهری ( سرکوب ) . دوم پایه عقیدتی و چهره ایدئولوژیک ( دینی و غیر دینی ) ، سوم چهره عمومی یا تامین خدمات و کارکردهای عمومی مانند تامین آموزش ، تامین بهداشت ، تامین امنیت و... چهارم پایه منافع مادی یا چهره خصوصی مثلا منافع طبقه ای خاص یا حزبی خاص یا هدفی خاص . داشتن حداقلی از این پایه ها و کارکردها برای همه نظام های سیاسی فارغ از جمهوری یا سلطنتی ، پارلمانی یا ریاستی ، دموکراتیک یا اقتدارگرا ، ضروری است . حکومتی که توان اعمال زور را از دست بدهد و دستگاههای سرکوب آن ضعیف شوند ، حکومتی ناپایدار خواهد بود . معمولا مخالفان و دشمنان نظام های سیاسی حاکم ، با چهره جبار یا اجبارآمیز دولت ها آشنا هستند . توده های مردم نیز معمولا با چهره ایدئولوژیک دولت آشنا هستند . کارکردهای عمومی( امنیت ، آموزش ، بهداشت ، معاش و... ) هم تقریبا برای حفظ و تداوم دولت ها امری مسلم بوده و از دیرینه ترین وجوه نهاد دولت است . اما مهمترین وجهی که می ماند چهره خصوصی دولت است یعنی رابطه دولت با منافع گروهها و نیروهای اجتماعی . این وجه مهم در جامعه شناسی سیاسی مورد بررسی قرار می گیرد.
@amniatemeli
5.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥از دعوت به خشونت تا اعتراف به استیصال از براندازی در پخش زنده بیبیسی
«نیما توتکابنی» پژوهشگر جامعهشناسی دانشگاه «جانز هاپکینز» آمریکا:
🔹باید نگاه واقعبینانه به شرایط جامعه و جمهوری اسلامی داشته باشید، جمهوری اسلامی اصلا نزدیک به رفتن نیست؛ این تصور اشتباهی است که اپوزیسیون ایجاد کرده است.
🔹اینکه فکر کنیم مردم به خیابان بیایند و شش ماه دیگر حکومت ساقط شود، تصوری سادهلوحانه است!
@amniatemeli
✅به نظر مرشايمر دليل اصلی قدرت طلبی دولت ها را بايد در سه چيز جستجو کرد:
1) ساختار آنارشيک نظام بين الملل،2) توانمنديهای تهاجمی که همه دولت ها از آن بر خوردارند،3) وعدم اطمينان در مورد نيات ومقاصد دشمن.به باور مر شايمر بيشترطن مسئله ای که در اين ميان برای تبيين روابط بين الملل اهميت دارد، عوامل ساختاری مانند آنارشی وتوزيع قدرت اند. او کمتر به عوامل داخلی،همچون ملاحظات سياست داخلی و ايدئولوژی توجه دارد. مرشايمر بر خلاف واقع گرايی کلاسيک،سرشت قدرت طلب وجنگ طلب بشر را نيز مهم نمي داند.
@amniatemeli
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کریستف کلمب و شکنجه بومیان آمریکا برای یافتن طلا!!!
چطور می توان سرزمینی را کشف کرد که خودش ساکنان زیادی داشت!
جمعیت آمریکا پیش از ورود کلمب ۱۰۰ میلیون نفر بوده است.
وستانیوز
@amniatemeli
از ديد واقع گرايان تهاجمی،آنارشی بين المللی حائز اهميت زيادی است. اين آنارشی عموما وضعيتی هابزی است که در آن امنيت امری کمياب است ودولت ها مي کوشند با حد اکثر رساندن امتيازات نسبی خود به آن نايل شوند.در اين جهان،دولت های خرد ورزی که به دنبال امنيت اند، به انجام اقداماتی تمايل دارند که ممکن است به تعارض با ديگران منجر شود و مي شود. از اين منظر تفاوت های داخلی ميان کشورها نسبتا بی اهميت است،زيرا فرض بر اين است که فشار های نظام بين الملل آن قدر قوی است که باعث مي شود دولت هايی که در وضعيت مشابهی اند، رفتار مشابهی داشته باشند. بنابر اين با بررسی توانمنديها ومحيط بيرونی دولت ها، مي توان رفتار آنها را فهميد.
نئورئاليسم تهاجمی از نظر استدلالی بسيار به کنت والتز شباهت دارند، اما در تحليل های خود بسيار به مطالعات تاريخی بها مي دهند وبا توجه به تاکيد بر غير مستقيم وپيچيده بودن تاثير قدرت نسبی بر سياست خارجی راه خود را از نو واقع گرايی جدا مي کنند.
مي توان فريد زکريا وجان مرشايمرونيز(ويليام وولفورت وتامس کريستيانسن) را مهم ترين نظريه پردازان نئورئاليسم تهاجمی دانست.
@amniatemeli
26.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥«مدیر خادم است»
شهید حاج قاسم سلیمانی: مدیر اثرش یک اثر جمعی است. مدیر رهبر یک جامعه است. استاندار شخص عادی نیست، امام جمعه محترم شخص عادی نیست. فرماندار شخص عادی نیست. فرمانده سپاه شخص عادی نیست. هر مسئولیتی، فرمانده نیروی انتظامی شخص عادی نیست، اینها بر جامعه اثر دارند...
وستانیوز
@amniatemeli
حکمرانی: فرایند قاعده گذاری، اجرای قواعد، بررسی، نظارت و کاربست بازخوردها با اعمال قدرت مشروع و به منظور دستیابی به هدف مشترکی برای همه کنشگران و ذینفعان در چارچوپ ارزشها و هنجارها در محیط یک سازمان یا یک کشور است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کمال خرازی: توانایی را داریم ولی قصد تولید بمب را نداریم
🔹مشاور مقام معظم رهبری در سومین مجمع گفتگوی تهران: در زمانی که وزیر خارجه بودم نمایندگان برخی کشورهای عربی به ما میگفتند که وقتی توانایی دارید چرا بمب تولید نمیکنید؟ ما از لحاظ اعتقادی تولید بمب را حرام میدانیم و صلاح نمیدانیم.
@amniatemeli
قدرت سیاسی:
متفکران سیاسی غرب معتقدند که قدرت سیاسی، توانایی نهایی کنترل رفتار و اعمال دیگران است. عوامل متعددی در فرایند پیچیده قدرت سیاسی مؤثر هستند، که مهم ترین آنها عبارتند از: ثبات سیاسی، شکل حکومت، کیفیت رهبری، مشارکت سیاسی مردم و ساختار قدرت.
@amniatemeli
23.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فردوسی از روی دست چه کسانی تاریخ اساطیر ایران را نوشت؟
@amniatemeli