🌏منافع ملی روسیه چیست؟
آیا کرملین به دنبال یک قدرت هیبریدی جدید است؟
✔️در اخرین استراتژی امنیت ملی روسیه که در دسامبر ۲۰۱۵ منتشر گردید مفهوم منافع ملی به خط مقدم اهداف ویژه این کشور تبدیل شده است. با این حال بسیار مهم و کلیدی است که توجه داشته باشیم ،مفهوم فوق در طول دوره پس از جنگ سرد از استراتژی چند جانبه روسیه حذف شده و در سیاستهای آشکار و پنهان غرب نیز هویت آن چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
✔️ یکی از دلایل مهم این بررسی در دهه ۱۹۹۰ میلادی و بحثهای مرتبط با اتفاقات داخلی روسیه است که نشان میدهد، هیچ تا توافق دقیقی در خصوص امنیت ملی کشور و سایر منافع وجود ندارد.
✔️اکنون به نظر میرسد تلاش برای تعاریف یا درک سیاست خارجه روسیه از طریق ارائه مفهوم منافع ملی بسیار پیچیده و مبهم است امروز رفتار سیاست خارجی مسکو به طور مستمر غرب را متعجب و شگفت زده کرده ،به عنوان مثال با توجه به دیدگاه دیوید مندلیف، روسیه دلیل منطقی برای حمایت از اسلوبودان میلوشویچ و صربستان در سال ۱۹۹۹ میلادی در برابر دخالت ناتو و ایالات متحده در کوزو را نداشت.
✔️تحلیلگران غربی نیز به دنبال تعیین ارزش های منافع مادی در مقابل دستاوردهای مهم همچون (وضعیت و کنترل) به عنوان عامل تعیین کننده در تصمیم گیری های بین المللی روسیه پرداختند وکاملا روشن است که واقعیت سیاست خارجی حاکم بر کرملین، اغلب بر اساس اعتبار و وضعیت فعلی است و نه بر پایه ملاحظات اقتصادی و شناخت چنین مسئله مهمی برای قلب بسیار دشوار و سخت است .
✔️فرضیه مطرح شده به این دلیل بااهمیت خواهد بود که اقتصاد و روابط تجاری نقش کلیدی در سیاست بینالمللی بازی میکند و همراه با آن این انتظار وجود دارد که لااقل کشورها علیه منافع یکدیگر اقدام تحریک برانگیز را صورت ندهند و در ادامه چنین امکانی وجود دارد که یکی از بزرگترین اشتباهات تاثیر گذار غرب در مواجهه با رفتار هیبریدی روسیه ،که این موارد مطرح شده را در بر نمی گیرد.
✔️اما همچنین از سوی کارشناسان عوامل اصلی تنشهای فعلی تنها رفتار روسی در مورد اقتصاد و منافع تجاری نیست،بلکه( هویت قدرت روسیه بزرگ و پیامدهای آن بر سیاست خارجی در سطح جهانی) در برابر اروپا پس از فروپاشی شوروی مهمترین اصل در جریان کشمکشهای فعلی در منطقه بالتیک به شمار میرود.
@amniatemeli
16.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا کریمخانزند پدیدهای در تاریخ پادشاهی بود؟
@amniatemeli
✅روزنامه نگار آذربایجانی مقیم آمریکا:
🔸جمهوری آذربایجان تنها کشور در دنیاست که رییس جمهوری و معاون اولش شب را در یک اتاق می خوابند!
🔹بیت اله مناف در گفتگو با عثمان قیزی تی وی ، در خصوص احتمال ایجاد تغییرات در ساختار حکومتی جمهوری آذربایجان به منظور پاسخگویی به برخی مطالبات غرب از باکو گفت : « غیر از جمهوری آذربایجان در هیچ کشوری در دنیا چنین وضعیتی وجود ندارد که رییس جمهوری و معاون رییس جمهوری در یک بستر بخوابند. وضعیتی که در جمهوری آذربایجان شکل گرفته است، در هیچ کشور دیگری وجود ندارد. علت اصلی این وضعیت نیز این است که الهام علی اف می خواهد بجای خود، خانمش را به مقام ریاست جمهوری برساند. اما، مساله مهم در اینجاست که خانم مهربان علی اوا، همسر الهام علی اف طی شش سالی که به مقام معاون اول رییس جمهوری منصوب شده است، حتی شش کلمه نیز بیان نکرده است که در تاریخ ثبت بشود! یعنی شش کلمه هم نگفته است که ارزش ثبت شدن در تاریخ را داشته باشد. کسانی که او را از نزدیک می شناسند و در مدرسه و در انیستیتوی پزشکی در مسکو با او در یکجا تحصیل کرده اند و من نیز شماری از کسانی را که با او در مدرسه شماره 23 و انیستیتوی پزشکی مسکو هم کلاس بوده اند، آشنایی دارم، همگی می گویند که این شخص نه توان فکری و نه توان نویسندگی و سخنرانی دارد. می گویند وقتی معلم در کلاس او را به پای تخته صدا می کرد، او نمی دانست که چکار کند؟ زیرا، توانایی سخن گفتن او نیز خیلی ضعیف است. چنین شخصی چگونه می تواند دولتمدار و معاون اول رییس جمهوری بشود؟! زیرا، این شخص نمی تواند افکارش را در یکجا جمع و بیان کند. بنابراین، مهربان علی اوا شخصی نیست که بتواند در انتخابات برنده شود. او فقط باید منصوب شود. »
🔸بیت اله مناف افزود: « در چنین وضعیتی ، به علت افزایش فشارها از طرف غرب برای تغییر در ساختار سیاسی جمهوری آذربایجان و کنار رفتن الهام علی اف از قدرت، یک تغییر پیشگیرانه در ساختار حکومتی ایجاد خواهد شد و نقش رییس جمهوری آذربایجان تقریبا مشابه ملکه یا پادشاه انگلیس خواهد شد. یعنی در همه جا شخص اول باشد، اما هیچ مسئولیتی نداشته باشد! این کاری است که از دست مهربان علی اوا بر می آید. زیرا، او هم از عکس گرفتن خوشش می آید، هم دوست دارد تا در فیلم دیده شود، هم دوست دارد کشورهای مختلف دنیا را بگردد و از فروشگاه هایشان اجناس خوبی بخرد و به همین علت، حتما در چنین مقامی با تمایل زیاد جلوس خواهد کرد. اما، مساله اصلی هم می ماند برای نخست وزیر. این نیز تقریبا تکرار نظامی خواهد بود که در گرجستان و ارمنستان ایجاد شده است، اما در گزینه آذربایجانی یا گزینه " علی پاشا جان"! یعنی گزینه ای که مطلوب علی اف ها و پاشایف ها است. یعنی به این صورت که باز هم رییس حزب آذربایجان نوین (یاپ) در نقش نخست وزیر در انتخابات دستکم 70 درصد یا 80 درصد آرا را به دست می آورد!، الهام علی اف خواهد بود و تمامی اختیارات نیز به نخست وزیر منتقل خواهد شد. به همین علت، او خواهد توانست در چندین انتخابات مقام خود را حفظ کند. یعنی تا زمانی که حزب یاپ خواهد توانست پیروزی در انتخابات را از آن خود کند، الهام علی اف نیز در مقام خود خواهد ماند. در این خصوص نیز کشورهای غربی بطور صوری هیچ ایرادی نمی توانند بگیرند. خواهند گفت که همانطور که در گرجستان و ارمنستان این نظام وجود دارد، در جمهوری آذربایجان هم وجود دارد! در این نظام، به احتمال زیاد، انتخاب رییس جمهوری نیز بخاطر مهربان علی اوا بجای رای گیری مردمی ، به مجلس داده خواهد شد. در چنین انتخاباتی مهربان علی اوا می تواند پیروز شود. زیرا، در این انتخابات در مجلس سخنرانی لازم نیست، فقط از رو، نوشته ای را که به او داده خواهد شد، قرائت خواهد کرد.»
🔹بیت اله مناف گفت: « اخیرا در اجلاس امنیتی مونیخ، معاون اول رییس جمهوری آمریکا به مونیخ آمد و سخنرانی خیلی باشکوهی را ارایه کرد. اما، معاون اول رییس جمهوری آذربایجان که به مونیخ آمده بود، مشغول چکاری بود؟ آنچه من شنیدم این بود که مهربان علی اوا، معاون اول رییس جمهوری آذربایجان در سفر به مونیخ، خیلی خوب از شراب مشهور "باواریا" نوشید و در فروشگاه ها خوب گشت و گذار کرده است!»
در این برنامه، همچنین سفر همراهی رییس جمهوری و معاون اول رییس جمهوری آذربایجان در سفرهای خارجی به طنز گرفته شد، زیرا هدف از تغییر قانون اساسی جمهوری آذربایجان این بود که اگر برای رییس جمهوری آذربایجان یا دولت باکو حادثه ای رخ دهد، معاون اول او اداره کشور را به عهده بگیرد!!
⬇️ ادامه ⬇️
@amniatemeli
✅همچنین این نیز بیان شد که مقام معاون اول رییس جمهوری بودن مهربان علی اوا در جمهوری آذربایجان به قدری غیرجدی و تمسخرآمیز است که مثلا فواد اوکتای، معاون اول رییس جمهوری ترکیه در سفر به باکو دیداری با معاون اول رییس جمهوری آذربایجان نداشت!!
بیت اله مناف افزود: « الهام علی اف نیز به خوبی می داند
که در نظامی که او ایجاد کرده است اگر شرایط فوق العاده یا حادثه ای برای وی رخ بدهد، مهربان علی اوا قادر به اداره اوضاع نخواهد بود و بود و نبود او هیچ اهمیتی نخواهد داشت. »
این رزونامه نگار آذربایجان افزود : « اخیرا یک نفر در آمریکا به من گفت که آیا به آذربایجانی بودن خودت افتخار می کنی؟ در پاسخ گفتم که بخاطر آذربایجانی بودنم ، علتی برای افتخار کردن ندارم. ببینید که راهبر این ملت چه کسی بوده است؟! حیدر علی اف ، مامور ک.گ.ب. که پدر این ملت محسوب می شود! ببینید ما به چه روزی افتاده ایم که برای خودمان نتوانسته ایم یک پدر انتخاب کنیم! یکی از رهبران دینی این ملت نیز الله شکور پاشازاده است که فردی بی تربیت است! الهام علی اف ، کسی که بر جمهوری آذربایجان ریاست می کند، شخصی بیسواد و از خود راضی، هار شده است. آیا می توان به این ها افتخار کرد؟! و بانوی اول این ملت که مهربان علی اوا است، غیر از پختن قتاب هیچ چیزی بلد نیست! آیا در این شرایط می توان به آذربایجانی بودن افتخار کرد و وقت این رسیده است یا هنوز زود است؟!»
بیت اله مناف در خصوص پیشنهاد یکی از نمایندگان مجلس جمهوری آذربایجان برای ایجاد شهر جدید "حیدرآباد" در جمهوری آذربایجان در سال جاری که به نام حیدر علی اف نامگذاری شده است و نیز درباره پیشنهاد آنار رضایف، رییس اتحادیه نویسندگان جمهوری آذربایجان مبنی بر ایجاد "شهرک حیدرآباد" به افتخار حیدر علی اف و ویژه اسکان نویسندگان و "روشنفکران" این کشور نیز گفت: « این ها نیز راه نورسلطان نظربایف را می روند، اما نمی بینند که در قراقستان نیز شهری را که به نام نورسلطان نظربایف نامگذاری شده بود، تغییر نام دادند. نمی فهمند دیگر. در مجلس جمهوری آذربایجان یک نفر هم نمی بینم که بتوان نام "نماینده ملت" را به او داد. آنها همگی نمایندگان الهام علی اف و مهربان پاشایوا هستند. در چنین وضعیتی ، اصلا تعجب آور نخواهد بود که یکی از همین نمایندگان این مجلس در سالروز تولد حیدر علی اف پیشنهاد بدهد که نام کشور آذربایجان به "علی پاشا جان" تغییر داده شود. این هم امکان پذیر است. به قول معروف، هنوز عروسی در آینده خواهد بود!! »
سوینج عثمان قیزی ، مجری این برنامه نیز گفت: « در فهرست پروازهای بین المللی و بلیط هواپیما نیز نام شهر قدیمی باکو ، "قایدر عالی اف" ( خوانش روسی حیدر علی اف) تغییر داده شده است و اگر ملت ده میلیون نفری که از این خبر ندارد و درک نمی کند که خانواده حاکم چنین وضعیتی را برایش ایجاد کرده است و اگر این واقعیت تلخ را می پذیرد، واقعا هم محکوم و لایق زندگی در چنین شرایطی است!»
@amniatemeli
51.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️پلیس مخفی شوروی(قسمت سوم )
این ویدئو، قسمت سوم و پایانی مجموعه پلیس مخفی شوروی است که به معرفی پلیس مخفی اتحاد جماهیر شوروی و مروری بر تاریخچه آن میپردازد.
#انقلاب_روسیه
@amniatemeli
✅روابط درون امنیت فرهنگی – سیاسی :
🔹روابط بیرونی میان امنیت سیاسی – فرهنگی و سایر ابعاد امنیت نسبتاً شناخته شده است و شامل انتخاب هایی از این قبیل می باشد : 1) بین حفظ ویژگی های منحصر به فرد جامعه و افزایش تطابق یا همسانی بین المللی و 2) بین حفظ ارزشهای سنتی قدیمی و اتخاذ ارزشهای مترقی جدید .
🔸روابط داخلی بعد امنیت سیاسی – فرهنگی روی جهت گیری خط مشی سیاسی – فرهنگی ، تمرکز قدرت سیاسی – فرهنگی و استراتژی مدیریت سیاسی – فرهنگی تکیه دارد . بطور اخص ، مهم ترین روابط امنیت سیاسی – فرهنگی بین مسائل زیر است : 1) آزادی داخلی و تحمل چندگانگی و 2) حاکمیت و نظم .
🔹حمایت گسترده و فراگیر از حقوق سیاسی ، آزادی افراد و حقوق فرهنگی تعیین سرنوشت و خودمختاری گروهها با حفظ رویه کنترل منسجم در درون کشورها ، تعارض پیدا می کند . به تدریج که نفوذ متقابل جوامع افزایش می یابد ، تأثیر آراء و عقاید غیر بومی بیشتر می شود و در نتیجه میزان زیر سئوال بردن ارزشها و راهبردهای سیاسی و فرهنگی موجود ، افزایش پیدا می کند . این امر به نوبه خود با شکاف بیشتر بین مردم و چالش نسبت به حاکمیت دولت و انسجام فرهنگی همراه است . یک رابطه دیگر در حوزه امنیت سیاسی – فرهنگی ، مربوط به نحوه ترکیب ملاحظات داخلی و خارجی دو عامل اولیه فوق الذکر است : یعنی انتخاب راهبردهای مدیریت از میان نظام تصمیم گیری نسبتاً بسته و نظام تصمیم گیری باز ، که تا حدود زیادی نسبت به فشارهای مزبور پاسخگو است.
@amniatemeli
37.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️کومسومول
یکی از سازمانهای فرهنگی-اجتماعی مهم در اتحاد جماهیر شوروی، سازمان جوانان حزب کمونیست موسوم به کومسومول است. فایل تصویری زیر به معرفی و مرور تاریخچه این سازمان میپردازد.
#انقلاب_روسیه
@amniatemeli
✅فرضیه های امنیت نظامی :
از تحلیل های گذشته ، چند فرضیه اولیه آزمایشی و تبیینی به دست می آید :
1-هر چه قدرت نظامی ، غیر متمرکزتر و پراکنده تر گردد ، امنیت کشورها و نظام بین المللی نیز بیشتر کاهش می یابد .
2-هر چه تصمیم گیری دفاعی در داخل و بین دولت ها غیر متمرکزتر گردد ، اجرای ترتیبات امنیت جمعی نیز مشکل تر می شود .
3-هر چه وابستگی دفاعی یک کشور به خارج بیشتر گردد ، تصورات مربوط به آسیب پذیری و نیز از دست دادن کنترل نیز بیشتر می گردد .
4-هر چه کشورها منابع خود را از دفاع نظامی ، به مصارف دیگر اختصاص دهند ، اختلاف درباره ماهیت مشارکت در تحمل فشارها نیز گسترش می یابد .
5-هر چه هویت تهدیدات و دشمنان مبهم تر گردد ، آمادگی نظامی نیز کاهش یافته و نارضایتی عمومی از هزینه های نظامی ، بیشتر می شود .
6-هر چه جنگ ، غیر متعارف تر و چند وجهی تر شود ، میزان موفقیت در تعیین نتیجه ، پیشگیری و مدیریت آن نیز کاهش می یابد.
@amniatemeli
26.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️ادامه کلیپ کومسومول
#انقلاب_روسیه
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
چکیده شانزدهمین مقالات همایش سالانه علوم سیاسی ایران
@amniatemeli
18.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍سرود فاخری دیگر؛ #سلام_فرمانده ۲ رسید.
@amniatemeli