هدایت شده از غرب آسیا
کانال های مجموعه خبری غرب آسیا در ایتا 👇👇
غرب آسیا
https://eitaa.com/joinchat/2796093485C948123bb80
مطالعات امنیت ملی و جنگ ترکیبی
https://eitaa.com/joinchat/1661468885C0a936399e2
مطالعات جریان شناسی
https://eitaa.com/joinchat/3666477268C611c094c24
قرارگاه سازندگی
https://eitaa.com/joinchat/3562274852Cfc6c2ea036
عدالتخانه
https://eitaa.com/joinchat/2950365318Cc34a82caf4
ابر گروه صخره نوردان
https://eitaa.com/joinchat/3920887920C76533f1f4c
کانال شخصی آقای ابوقاسم
https://eitaa.com/joinchat/1215824043Cf932654acb
غرب آسیا:
🔴لینک مجموعه ی غرب آسیا در روبیکا👇👇
https://rubika.ir/westanews
🔸آدرس صفحه شخصی آقای ابوقاسم در توییتر
https://twitter.com/aboghasem14?s=09
12.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نجاح محمد علی کارشناس مسائل بین الملل و خاورمیانه: ايران ام القرای جهان اسلام است و كانون اسلام است.
🔸از نظر من وطن در مرزهای جغرافيای خلاصه نميشود، وطن من در حال حاضر ايران اسلامی است.
@amniatemeli
🔺امپریالیسم فرهنگی با سلاح فضای مجازی (بخش سوم)
🔸 #امپریالیسم_فرهنگی را می توان شکل حساب شده تلاش غرب برای تسخیر فضای فکری و فرهنگی سایر ملت ها و به ویژه ملت های مسلمان ارزیابی کرد. به واقع «امپریالیسم فرهنگی»، ظریف ترین نوع سیاست امپریالیستی به شمار می آید که هدف آن، تصرف ارضی یا کنترل حیات اقتصادی نیست، بلکه می کوشد تا در ذهن انسان نفوذ کرده، آن را به کنترل درآورد. یکی از ابزارهای مهم غرب برای رسیدن به این گونه از امپریالیسم، فضای مجازی است.
🔴ابزارهای امپریالیسم فرهنگی
💠ابزارهای امپریالیسم فرهنگی نیز گوناگون هستند. این ابزارها را می توان در قالب پنج امپریالیسم تعریف کرد:
3⃣امپریالیسم سینمایی
🔹بی تردید یکی از قدرتمندترین ابزارها برای امپریالیسم فرهنگی توسط غرب، رسانه های آمریکایی با محوریت صنعت فیلم سازی هالیوود هستند. این موضوعی پذیرفته شده است که جهان بینی آمریکایی، پیش از آن که از هر طریق دیگری مطرح شود، از طریق #هالیوود منتشر می شود. اگر به تعبیر «پروفسور نوام چامسکی» نخستین کارکرد شرکت های بزرگ روابط عمومی، تبلیغات، سینما و تلویزیون، کنترل افکار است، پس باید در پس هر سکانس، تصویر و سخنی یک تز و ایدئولوژی نهفته باشد. چامسکی این تله رسانه های غربی را چنین توضیح می دهد: «در پس ظاهر بی طرفانه شرح مسائل اجتماعی ـ از طریق گزارش های تلویزیونی، تحلیل های سیاسی یا اخبار رادیو ـ پیش فرض ها و اصول ایدئولوژیکی ای نهفته است که وقتی آن ها را افشا می کنیم، فرو میریزند.
4⃣امپریالیسم ماهواره ای
🔹نوع دیگر از امپریالیسم فرهنگی، #امپریالیسم_ماهواره ای است. پیدایش نخستین شبکه های جهانی ماهواره ای در اواسط دهه ۱۹۸۰ و در پی انجام آزمایش های اولیه در ایالات متحده آمریکا صورت پذیرفت. از آن زمان، استفاده عموم شبکه های ماهواره ای به سرعت در گوشه و کنار جهان رواج یافت. #ماهواره به وسیله ای برای اعمال قدرت با هدف ترویج ارزش های فرهنگی امپریالیسم در میان ملل جهان سوم و خفه کردن فرهنگ این ملت ها بدل شد. بخشی از این برنامه های تلویزیونی ماهواره ای به ویژه س.ک.س انگاری از جمله مهم ترین وسایل دستیابی به اهداف امپریالیسم فرهنگی است. #تهاجم_فرهنگی از طریق ماهواره به قصد تضعیف باورهای دینی و تعهدات اخلاقی و تشویق بی بند و باری، تضعیف نهاد خانواده و دیگر شؤون اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، دغدغه هایی جدید برای اندیشمندان اجتماعی جوامع هدف پدید آورد. غربی ها می کوشند با استفاده از برتری اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی و فن آوری، از طریق امواج ماهواره ای، به مبانی اندیشه و رفتار ملت ها هجوم برده، با تهدید، تضعیف، تحریف و احیاناً نفی و طرد آن ها، زمینه حاکمیت اندیشه، ارزش ها و رفتارهای مطلوب خود را فراهم آورند. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
۱/سفر رییسجمهور به سوریه حاوی دو نکته است
ایران درصدد افزودن عنصر اقتصادی به عناصر نظامی-امنیتی قدرت خود در سوریه است. در یک دهه اخیر بعد اقتصادی کمتر مورد توجه قرار گرفت و بالعكس بقیه کشورها از جمله ترکیه توانستند از این شرایط استفاده بهتری در صادرات به سوریه استفاده نمایند.
https://twitter.com/MokaramipourMb/status/1654427714130935808?t=bD6_TYDqYWxx_GGd7QbL2A&s=19
@amniatemeli
۲/یکپارچهسازی مجدد گروههای مقاومت فلسطینی تحت اشراف سوریه، وضعیت مقاومت و مقابله با رژیم آپارتاید صهیونیستی را متفاوت خواهد کرد.
https://twitter.com/MokaramipourMb/status/1654428859931021312?t=__-TQXDOIPjyJP1fgBC04g&s=19
@amniatemeli
🔺رسانه و قدرت نرم واحدهای سیاسی، در محیط بینالملل
#قدرت_نرم_رسانه
🔻قدرت نرم بعد جدیدی از مفهوم قدرت در روابط بینالملل و عرصه کنشگری واحدهای سیاسی در سطح نظام بینالملل محسوب میشود.
🔻واحدهای سیاسی و به طور ویژه قدرتهای بزرگ نظام جهانی برای بیشینهسازی قدرت نرم و اعتبار بینالمللی خود در این زمینه سرمایهگذاریهای گستردهای انجام دادهاند. جمهوری خلق چین و فدراسیون روسیه نه تنها روایتهای تبلیغاتی خود را برای شهروندان کشور خود بلکه برای مخاطبان جهانی نیز ایجاد میکنند.
🔻از سال ۲۰۱۵ پکن سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار به عملیات تبلیغاتی جهانی خود اختصاص میدهد. در سال ۲۰۱۱ دولت فدراسیون روسیه حداقل ۳۸۰ میلیون دلار در عرصه تبلیغات خود هزینه میکند. به طور کلی هر واحدی که بخواهد گفتمان غالب خود را در عرصه حکمرانی جهانی ترویج کند باید در زمینه تبلیغات سیاستگذاری گسترده و عمیقی انجام دهد.
🔻در نظم بینالمللی به رهبری قدرتهای شرقی، فعالیت تبلیغاتی جمهوری خلق چین گستردهتر از فدراسیون روسیه است. پکن علاوه بر فعالیت رسانههای اجتماعی، ایستگاههای رادیویی انگلیسی زبان را اداره میکند. طیف وسیعی از روزنامههای تبلیغاتی را چاپ میکند، محتوای رایگان در اختیار روزنامههای محلی قرار میدهد و حتی پلفترمهای رسانهای پیشرو را خریداری کرده است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 چرا و چگونه جنگ جهانی اول به ایران کشیده شد؟
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺جنگ نرم، جنگ سایبری، و تکنیک ها (بخش دوم) 🔸با پیشرفت روز افزون امکانات و تکامل علمی جوامع، #جنگها
🔺جنگ نرم، جنگ سایبری، و تکنیک ها (بخش سوم)
🔸با پیشرفت روز افزون امکانات و تکامل علمی جوامع، #جنگها نیز روز به روز پیشرفته تر و پیچیده تر شد و گونه های مختلفی به خود گرفت. در دنیای امروز یکی از مؤثرترین، خطرناک ترین و فعال ترین انواع جنگ، #جنگ_نرم است. این جنگ، سلاحی برّنده است که با بهره گیری از علوم دنیای مدرن مانند روانشناسی، جامعه شناسی و... توانسته است، با کمترین امکانات و تجهیزات، تأثیرگذاری بسزایی در جوامع داشته باشد.
💠تفاوت بین جنگ نرم و جنگ سخت
🔹برخی بیست تفاوت اساسی میان جنگ نرم و جنگ سخت شمرده اند، که در اینجا تنها به چند نمونه از تفاوت های میان دو جنگ به گونه ای گذرا اشاره میشود؛
1⃣ #جنگ_نرم در مقایسه با جنگ سخت بسیار کم هزینه تر است. برای نمونه، دو جنگ عراق و افغانستان بیش از هفتصد میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشت؛ در حالی که کودتای مخملی گرجستان و مصر تنها با هزینه ده میلیون دلار به سرانجام رسید.
2⃣در بسیاری از مواقع، پیروزی در #جنگ_نرم بسیار سریعتر از جنگ سخت به دست می آید. برای نمونه، در جنگ های نخست، اغلب سخن از سال های متمادی است، در حالی که پیروزی در جنگ نرم گاهی چند ماهه به دست می آید.
3⃣در #جنگ_نرم، شهروندان کشورِ هدف به عنوان سربازان کشور حمله کننده، عمل می کنند، و اگر تلفاتی هم باشد از خود شهروندان کشورِ هدف است نه کشورِ حمله کننده.
4⃣کشته های جنگ سخت، قهرمانان آن کشور به حساب می آیند، در حالی که تلف شدگان #جنگ_نرم به طور عمده مورد تنفر ملت هستند؛ یک پسر معتاد یا یک دختر ولگرد هرگز قهرمان یک کشور نیستند، در حالی که هر دو از تلفات جنگ نرم میباشند.
5⃣پیروزی در #جنگ_نرم، پیروزی ماندگارتری در مقایسه با پیروزی در جنگ سخت است؛ چرا که پس از پیروزی در جنگ سخت، گروه های مقاومت مردمی و ارتش های آزادی بخش برای آزادسازی کشور شکل میگیرد، در حالی که در جنگ نرم این خود شهروندان هستند که #دشمن را به خانه خویش دعوت میکنند و بطور طبیعی مقاومتی نیز شکل نخواهد گرفت.
6⃣اگر گروه های مقاومت در کشوری که در جنگ سخت شکست خورده است نتوانند به پیروزی دست یابند، شیوه جنگ را عوض میکنند؛ در حالیکه در #جنگ_نرم اصلاً تفکر مقاومت شکل نمیگیرد. برای مثال دو کشور آلمان و ژاپن پس از شکست در جنگ جهانی دوم، وارد جنگ اقتصادی با کشورهای فاتح شدند و خود را پس از چند سال دومین و سومین اقتصاد برتر جهان نامیدند؛ در حالی که کشور شکست خورده در #جنگ_نرم دارای روحیه خودباختگی و انفعال فرهنگی سیاسی و اقتصادی در برابر کشور فاتح است.
7⃣شلیک اولین گلوله در جنگ سخت همه را هوشیار میکند، در حالی که #جنگ_نرم نامحسوس و بی سر و صداست و گاهی #دشمن تا درون خانه ها آمده است، اما هنوز اهالی خانه در خواب هستند. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
🔺 امیرکبیر و سپهسالار؛ این کجا و آن کجا؟!
👈از امیرکبیر و سپهسالار، هر دو به عنوان مصلح نام می آورند. اما این کجا و آن کجا؟ یکی تلاش می کرد تا ایران را از بیگانگان دور کند و دیگری تلاش می کرد تا ایران را به دست بیگانه بسپارد:
🔺«به نوشته محمود محمود، برای امیرکبیر این افتخار بس است که در زمان او هیچ یک از همسایگان نتوانستند در امور داخلی ایران دخالت کنند و یا به حقوق سیاسی آن تجاوز نمایند. در حالی که در دوران صدارت سپهسالار حرارت انگلیسی دوستی به حدی بالا گرفت که سرحدات شرقی ایران به نفع انگلستان که افغانستان و سیستان و بلوچستان را برای نگاهبانی از هندوستان می خواست رقم خورد.
🔺قرارداد رویتر منعقد شد تا سیاست خارجی ایران از رهگذر سرمایه گذاری خارجی با سیاست جهانی پیوند زده شود. با دولت روسیه روابط نزدیکی برقرار شد که نتیجه آن از کف رفتن قسمت هایی از اراضی ایران در سیستان و بلوچستان به نفع انگلیسی ها و واگذاری حق مسلم ایران در آخال و قفقاز و کوک تپه و دشت گرگان به نفع روس ها بود.
🔺همچنین امتیاز راه آهن به ژنرال فالکنهاگن روسی واگذار گردید و قزاقخانه توسط روس ها در ایران ایجاد شد که همه این اقدامات از اشتباهات مسلم او در عرصه روابط خارجی محسوب می شود.
🔸عبدالکریم مشایخی، میرزا حسین خان سپهسالار، تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، 1385، ص 112
#امیرکبیر
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ساخت اولین داروی درمان ام اس در ایران
#اولین_ها
🌐 @amniatemeli
✅ نظم نوظهور جهان عربی و بحرانهای در راه
بخش اول
فردریک وری
اندیشکده کارنگی
🔺 پرده اول یک روایت به ظاهر جذاب
🔸 دربارۀ این که امروز جهان عرب در چه وضعیتی به سر میبرد، روایتی جذاب وجود دارد که البته چندان دقیق نیست و موارد زیادی را نادیده میگیرد. طبق این روایت، قیامهای بهار عربی که در سال 2011 شروع شد و نابسامانیهای متعاقب آن، مانند جنگهای داخلی و همچنین جنگهای نیابتی که سراسر منطقه را در خود فرو برده بود، به میزان زیادی خاموش شده و سازمانهای افراطیای که در آن سالها بر بخش زیادی از جهان عرب تسلط داشتند و عملیاتهای نظامی زیادی علیه اهداف داخلی و خارجی انجام میدادند، تضعیف و محدود شدهاند و خطرشان رفع شده است. همچنین بحثها و مبارزههای سیاسی در داخل کشورهای عربی و نیز میان کشورهای عربی با همدیگر که دربارۀ نقش اسلامگرایان در حکومت و اصولاً پیرامون دموکرتیککردن حکومتهای عربی بود، به حاشیه رفته است.
🔹 در اثر سیاستهای مهارکننده و سرکوبگرانۀ موفق، مردم و اپوزیسیون دیگر خیابان را رها کردهاند. بخشی از اپوزیسیون به خارج از کشورهای خودشان رفته و تبعیدی شدهاند، بخشی دیگر مشغول همکاری با همان حکومتهایی هستند که تا چندی پیش علیهشان مبارزه میکردند، اما بخش زیادی از آنها به زندان افتاده و حتی بدون محاکمه اعدام شدهاند.
🔺 پرده دوم: جهان عرب در حال توسعۀ اقتصادی است
🔸 بخش دیگری از این روایت فریبنده این است که جهان عرب، خصوصاً کشورهای عربی خلیج فارس، در حال تکمیل و تجربۀ مدلی از حکمرانی است که نهتنها میتواند بقای حکومتهای فعلی را تضمین کند، بلکه میتواند به توسعۀ جهان عرب منجر شود و حتی میتواند الگویی برای دیگر کشورها و حکومتها باشد. بر اساس این ادعا، این مدل حکمرانی میتواند ضمن حفظ چارچوب کلی سیاست در این کشورها و عدم حرکت به سوی دموکراسی، نویدبخش توسعه و رفاه و مدارای اجتماعی باشد.
🔹 نکتۀ محوری در روایت جذاب گفتهشده این بود که کشورهای عربی نهتنها تلاطمات یک دهۀ گذشته را پشت سر گذاشته و به ثبات رسیدهاند، بلکه حتی در مسیر توسعۀ اقتصادی و اجتماعی نیز هستند. اما حقیقت این است که آن نارضایتیهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی که به بهار عربی منجر شدند همچنان سر جای خود هستند و از بین نرفتهاند و حتی در بعضی از موارد، بدتر هم شدهاند. خصوصاً در کشورهایی که از لحاظ اقتصادی ضعیفتر بودهاند و بهار عربی نیز اوج خود در آنها رقم زد، اوضاع معیشت و امنیت حتی بدتر از آن سالها شده است. جمعیت افزایش یافته، نابرابریها عمیق تر شده، و طبقات متوسط به طور فزایندهای تحت فشار قرار گرفتهاند و بیکاری بهویژه برای جوانان و زنان بالا است.
منبع
https://carnegieendowment.org/2023/05/03/disruptions-and-dynamism-in-arab-world-pub-89517
@amniatemeli
52.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #فتوکلیپ "از محراب تا میدان"
🎥 گذری بر مجاهدتهای آیتالله خامنهای در دوران هشت سال دفاع مقدس
🔻امروز با گذشت چهار دهه از شروع جنگ تحمیلی، اثرات ماندگار #مدیریت_میدانی، ملموستر از پیش است. آنچه میبینید روایتی از ثمرات حضور میدانی حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای - نماینده امام در شورای عالی دفاع، رئیسجمهور و امام جمعه وقت تهران - در جبهههای جنگ با دشمن، در طول هشت سال دفاع مقدس است.
@amniatemeli
🔺 ایران در راه پیوستن به بریکس؛ جایگزینی قدرتمند با غرب
🔸ایران،عربستان، آرژانتین، امارات متحده عربی، الجزای، مصر، بحرین، اندونزی تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کردهاند. وزرای خارجه پنج کشورعضو همگی تایید کرده اند که در مذاکرات ژوئن شرکت خواهند کرد.
🔹 بریکس که حدود یک پنجم اقتصاد جهان را بر عهده دارد میکند، به عنوان یک جایگزین قدرتمند جدید برای غرب ظاهر شده است. در حال حاضر، پنج عضو بریکس ۱۶ درصد به تجارت جهانی و حدود ۲۴ درصد به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک میکنند.
🔸 بریکس در ۲۰۰۹ تشکیل شد. اگر کشورهای طرفدار چین در این ائتلاف پذیرفته شوند خطری برای غرب محسوب میشود. تولید ناخالص داخلی چین بیش از دو برابر مجموع هر چهار عضو دیگر بریکس است.
🔹 ایران سال گذشته بهطور رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داد. پیوستن ایران و عربستان غنی از منابع انرژی، سهم این گروه در منابع انرژی را بهشدت افزایش میدهد و میتواند تأثیرات ژئوپلیتیکی داشته باشد.
منبع
https://www.livemint.com/news/world/brics-gets-influx-of-interest-as-saudi-arabia-iran-and-more-knock-on-its-door-will-members-open-up-11682501595762.html
@amniatemeli
📸 تصاویر ماهوارهای از ۲ نفتکش توقیفشده توسط ایران
🔹خبرگزاری آسوشیتدپرس تصاویر ماهوارهای از ۲ نفتکش به نامهای «نیووی» و «ادونتج سوئیت» منتشر کرده و نوشته آنها در جنوب بندرعباس لنگر انداختهاند.
@amniatemeli
🔺هنر تابع سازی: چگونه جنگ روسیه علیه اوکراین روابط فرا آتلانتیکی را متحول کرده است
🔸تهاجم روسیه به اوکراین وابستگی عمیق اروپاییها به آمریکا را برای امنیتشان آشکار کرد، علیرغم تلاشهای اتحادیه اروپا برای دستیابی به «خود مختاری استراتژیک».در طول دهه گذشته، اتحادیه اروپا از نظر اقتصادی، فناوری و نظامی نسبتاً کمتر از آمریکا قدرتمند شده است.
🔹اروپایی ها نیز هنوز در مورد مسائل استراتژیک حیاتی برای خود توافق ندارند و به دنبال رهبری واشنگتن هستند.در جنگ سرد، اروپا جبهه مرکزی رقابت ابرقدرت ها بود. اکنون ایالات متحده از اتحادیه اروپا و بریتانیا انتظار دارد که از استراتژی چین خود عقب بمانند و از موقعیت رهبری خود برای اطمینان از این نتیجه استفاده خواهد کرد.
🔸تبدیل شدن اروپا به تابع آمریکا برای هر دو طرف عاقلانه نیست. اروپایی ها می توانند با توسعه ظرفیت مستقل برای حمایت از اوکراین و دستیابی به قابلیت های نظامی بیشتر، به بخش قوی تر و مستقل تر از اتحاد آتلانتیک تبدیل شوند. تقریباً به طور کلی، سیاست گذاران اروپایی به طور خصوصی خطرات اتکا به ایالات متحده را تأیید می کنند و از بازگشت ترامپ یا امثال او به ریاست جمهوری ایالات متحده ابراز نگرانی می کنند. اما، به ویژه در طول جنگ در اوکراین، اکثر آنها به طور جمعی احساس میکنند که قادر به خودمختاری بیشتر نیستند و نمیخواهند برای انجام آن فداکاری سیاسی یا مالی انجام دهند. و در سطحی عمیقتر، بسیاری از کشورها بیشتر از اینکه از رها شدن توسط ایالات متحده بیم داشته باشند، به یکدیگر بی اعتماد هستند.
https://ecfr.eu/publication/the-art-of-vassalisation-how-russias-war-on-ukraine-has-transformed-transatlantic-relations/#how-europeans-can-rebalance-the-transatlantic-relationship
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▶️ساخت سامانه موشکی باور ۳۷۳
#اولین_ها
@amniatemeli
🔺امپریالیسم فرهنگی با سلاح فضای مجازی (بخش چهارم)
🔸 #امپریالیسم_فرهنگی را می توان شکل حساب شده تلاش غرب برای تسخیر فضای فکری و فرهنگی سایر ملت ها و به ویژه ملت های مسلمان ارزیابی کرد. به واقع «امپریالیسم فرهنگی»، ظریف ترین نوع سیاست امپریالیستی به شمار می آید که هدف آن، تصرف ارضی یا کنترل حیات اقتصادی نیست، بلکه می کوشد تا در ذهن انسان نفوذ کرده، آن را به کنترل درآورد. یکی از ابزارهای مهم غرب برای رسیدن به این گونه از امپریالیسم، فضای مجازی است.
🔴ابزارهای امپریالیسم فرهنگی
💠ابزارهای امپریالیسم فرهنگی نیز گوناگون هستند. این ابزارها را می توان در قالب پنج امپریالیسم تعریف کرد:
5⃣امپریالیسم سایبری
🔹یکی از مهم ترین زیرشاخه های امپریالیسم فرهنگی، #امپریالیسم_سایبری یا همان امپراتوری فضای مجازی یا فضای #اینترنت است که می توان آن را #استعمار_مجازی یا #امپریالیسم_مجازی هم نامید. تغییر و تحولات سریع و شگرف در قرن بیست و یکم در بحث #فناوری_اطلاعات، انکارناپذیر است. در این بین، #ارتباطات از همه مقوله ها جلوتر است، به گونه ای که از دیگر موضوعات در حال رشد و پیشرفت پیشقدم تر است. بنا به نظر «آلوین تافلر» در کتاب موج سوم، جوامع بشری تاکنون دو دوره (انقلاب) کشاورزی و صنعتی را پشت سر گذاشته اند و هم اکنون در اواخر عصر فراصنعتی یا عصر اطلاعات که بر پایه الکترونیک و رایانه هاست قرار دارند. عصر اطلاعات یا به روایتی عصر رایانه ها و شبکه ها، جهانی را ترسیم می کند که بر پایه شبکه های رایانه ای و تعاملات کاربران با رایانه ها شکل گرفته و حتی ارتباط های انسانی و اجتماعی نیز که جزو سنتی ترین خصوصیات بشر هستند، در حال انتقال به این فضای جدید هستند.
🔹این جهان نوپا که به سرعت در حال گسترش بوده و همه شؤون زندگی بر روی کره زمین را تحت تأثیر قرار داده، بر پایه فناوری اطلاعات و رسانه های ارتباطی نوین استوار است، و در فضایی غیرفیزیکی به رشد و بالندگی خود ادامه داده و در حال تسخیر جهان واقعی است. این فضا، #فضای_سایبر (Cyberspace) یا #فضای_مجازی نام دارد. فضای مجازی یا #اینترنت را می توان به عنوان فناوری رسانه ای که توسط فرهنگ مسلط «غربی» شکل گرفته است و همسو با هدف های امپریالیسم فرهنگی، حرکت می کند، در نظر گرفت. البته این به معنای انکار نکات مثبت اینترنت نیست، بلکه منظور این است که امروزه دنیای غرب و مشخصا ایالات متحده #آمریکا از این وسیله برای حاکمیت امپریالیسم فرهنگی خود بهره می برد. اینترنت تقریباً جهان را احاطه کرده است.
🔹معمولاً ۹۰ درصد ترافیک جهانی اینترنت به زبان انگلیسی است و این ها همه دلیل معرفی اینترنت به عنوان جدیدترین و شوم ترین عامل امپریالیسم فرهنگی بوده است. همچنین اکثر وبسایت های جهان در آمریکا به زبان انگلیسی هستند. بیشتر نرم افزارها و موتورهای جستجوگر نیز انگلیسی زبان اند، و همه این ها را #آمریکا با #سلطه_فرهنگی خود بر اینترنت به دست آورده است. نگرانی ها آنجا عمیق تر می شود که آمریکا بر مدیریت و مالکیت اینترنت اصرار دارد و با هرگونه تغییری که در آن نقش اصلی نداشته باشد مخالفت می ورزد. موقعیت نهادیِ مسلط آمریکا به عنوان کشوری که مسؤول توسعه ابتدایی اینترنت بود، آشکارا به این کشور مزیتی فرهنگی در برابر جوامع کمتر توسعه یافته داده است.
🔹زبان، شمایل و نمادهای شبکه جهانی وب بطور عمده جهت گیری غربی دارند. عجیبتر آنکه براساس برآوردها، نُه دهم مجموع اطلاعاتی که در مخازن اطلاعاتی در سراسر جهان نگهداری می شود در دسترس دولت آمریکا یا سازمان های دیگر در این کشور است. همچنین ۹۴ درصد از ۱۰۰ سایت برتر جهان، آمریکایی هستند. از این آمار مهم تر آنکه گفته می شود در شبکه اینترنت جهانی، ۵ میلیون ترابایت اطلاعات وجود دارد که این رقم معادل یک کتابخانه با ۵۰ هزار میلیارد کتاب یا یک میلیارد فیلم ضبط شده DVD برآورد می شود. در همین حال تاکنون بیشتر از ۵۵۵ میلیون دامنه اینترنتی و بیش از ۲۰۰ میلیون وبلاگ به ثبت رسیده است و چند میلیارد نفر در دنیا کاربر اینترنت هستند که پیش بینی می شود این رقم در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۵ میلیارد نفر افزایش یابد. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
43.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸کارشناس آمریکایی:
🔹عربستان، مهره اصلی آمریکا در خلیج فارس، دیگر مانند گذشته به آمریکا اعتماد ندارد و به همین خاطر به سمت ایران رفته است
@amniatemeli
🔻جنگ ترکیبی با مفهوم همافزایی یعنی، بهکارگیری همزمان روشهای متعدد جنگ برای رسیدن به هدف بزرگ و مشخص شده.
@amniatemeli
🔺 آیا درس عبرت آموختن متجاوزان، از جنگهای آینده جلوگیری خواهد کرد؟ خواستی که به طور گسترده درباره لزوم تحمیل شکست قاطع بر روسیه در اوکراین مطرح میشود اشتباه است و لزوما مانعی در برابر استفاده از زور توسط پوتین یا رهبران دیگر در آینده نخواهد بود.
استوان والت، استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد
فارن پالیسی
🔸 غربیها مانند «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو که طرفدار سطوح بیشتر حمایت از اوکراین هستند گاهی به این نکته اشاره میکنند که تحمیل یک شکست قاطع بر روسیه از جنگهای آینده در نقاط دیگر جلوگیری میکند. اگر روسیه قاطعانه شکستی را متحمل شود یا دست کم دستاورد قابل توجهی در جنگ نداشته باشد غرب نشان خواهد داد که «تهاجم به درد نمیخورد». این استدلال مبتنی بر آن است که در آن صورت نه تنها «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه درس خود را میآموزد و دیگر هرگز چنین چیزی را امتحان نخواهد کرد بلکه سایر رهبران جهان که ممکن است به استفاده از زور فکر کنند مانند «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین پیش از انتخاب گزینهای مشابه دو بار فکر میکنند. برخی از ناظران، مانند «فرانسیس فوکویاما» حتی فراتر میروند و این ایده را مطرح میکنند که شکست قاطع روسیه میتواند به کسالتی که لیبرالیسم غربی سالیان اخیر تجربه کرده پایان دهد و «روح سال ۱۹۸۹» رو به زوال را احیا کند.
🔹 استدلالهایی از این دست برای دههها جزء اصلی گفتمان تندروها (به ویژه نومحافظه کاران) بوده اند. مانند تئوری دومینو که هر اندازه هم که رد شود حذف نخواهد شد چنین ادعاهایی نتیجه یک درگیری واحد در یک کشور را به مبارزه برای سرنوشت کل سیاره گره میزنند. انتخابی که گفته میشود با آن روبرو هستیم واضح است و در یک مسیر حرکت میکند: نظم لیبرال احیا شده به رهبری اتحادی متشکل از دموکراسیهای قدرتمند و صلح طلب و آیندهای که در آن رفاه حاکم است. در مسیر دیگر دنیایی از خودکامگی در حال افزایش، حقوق بشر در حال فرسایش و جنگ بیشتر ترسیم میشود. بر اساس این دیدگاه، اوکراین باید برنده بزرگ باشد در غیر این صورت همه چیز از دست رفته است.
🔸 طرح موضوع به این شکل باعث میشود که هر نوع مصالحهای را رد کنیم، اما آیا این انتخاب به همان اندازه که تندروها میگویند واضح است؟ آیا واقعا شکست دادن یک متجاوز به دیگران رفتار بهتر را میآموزد؟ اگر این گونه بود دنیای خوش خیمتری را شاهد بودیم، اما نگاهی گذرا به قرن گذشته چیزی غیر از این را نشان میدهد.
🔹 به جنگ جهانی اول توجه کنیم. اگرچه تمام قدرتهای بزرگ اروپایی در آغاز جنگ نقش داشتند آلمان نیروی محرکه اصلی در جریان بحران جولای ۱۹۱۴ میلادی بود. رهبران آلمانی که از افزایش قدرت روسیه میترسیدند از ترور «آرشیدوک فرانتس فردیناند» استفاده کردند: اتریش و رویارویی اتریش- مجارستان و صربستان به عنوان فرصتی برای جنگ پیشگیرانه برای هژمونی در اروپا بود. نتیجه چهار سال جنگ وحشتناک شکست کامل آلمان از متفقین، پایان سلطنت هوهنزولرن و متحدان اتریش - مجارستان و عثمانی آن و تحمیل یک معاهده صلح شدیدا تنبیهی بود.
🔸 واقعیت تلخ شکست آلمان به «آدولف هیتلر» نیاموخت که حدود ۲۰ سال بعد برای هژمونی اروپا تلاش نکند. در واقع، این افسانه که آلمان از پشت خنجر خورده بود و صلح خشن تحمیل شده در ورسای به ظهور نازیسم کمک کرد و زمینه را برای دور دیگری از جنگ فراهم کرد.
منبع
https://foreignpolicy.com/2022/06/02/will-teaching-aggressors-a-lesson-deter-future-wars/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از شاگردی پیاژه تا وزارت در دولت بازرگان
@amniatemeli
🔸کیسینجر: با ورود چین به بحران اوکراین به نقطه عطف نزدیک میشویم.
وزیر خارجه دولتهای پیشین ایالاتمتحده:
بحران اوکراین احتمالا به یک نقطه عطف نزدیک میشود و این وضعیت به ویژه با ورود چین به مذاکرات ممکن است تا پایان سال به نتیجه برسد.
🔸کیسینجر در سال ۱۹۷۱ و در اوج جنگ سرد طی یک ماموریت مخفی، زمینه را برای سفر تاریخی ریچارد نیکسون رئیس جمهوری وقت آمریکا به چین فراهم کرد. وضعیتی که به نوشته شبکه خبری سیبیاس در حال حاضر با ۵۰ سال پیش بسیار متفاوت است و اکنون چین به یک قدرت جهانی تبدیل شده است.
@amniatemeli
🔸 گاردین: نزدیکی ایران و عربستان برای اسرائیل فاجعه بار است
🔹روزنامه گاردین در مقالهای از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی را برای اسرائیل فاجعه بار دانست و نوشت که از یمن تا سوریه از نزدیکی این دو رقیب بهرهمند خواهند شد.
@amniatemeli
🔺امپریالیسم فرهنگی با سلاح فضای مجازی (بخش پنجم)
🔸 #امپریالیسم_فرهنگی را می توان شکل حساب شده تلاش غرب برای تسخیر فضای فکری و فرهنگی سایر ملت ها و به ویژه ملت های مسلمان ارزیابی کرد. به واقع «امپریالیسم فرهنگی»، ظریف ترین نوع سیاست امپریالیستی به شمار می آید که هدف آن، تصرف ارضی یا کنترل حیات اقتصادی نیست، بلکه می کوشد تا در ذهن انسان نفوذ کرده، آن را به کنترل درآورد. یکی از ابزارهای مهم غرب برای رسیدن به این گونه از امپریالیسم، فضای مجازی است.
💠اهداف امپریالیسم فرهنگی
🔹 #هدف_امپریالیسم_فرهنگی، تصرف ارضی یا کنترل حیات اقتصادی نیست، امپریالیسم فرهنگی تلاش دارد تا بر #ذهن_انسان به عنوان ابزاری برای تغییر روابط قدرت میان دو یا چند دولت، غلبه و آن را کنترل کند. اگر بتوان تصور کرد که #فرهنگ یا به طور خاص، ایدئولوژی سیاسی کشوری با همه اهداف امپریالیستی خود، ذهن شهروندان برخی دیگر کشورها را تسخیر نماید، در این شرایط، جهان غرب خواهد توانست به موفقیت کاملتری برسد و بیش از هر فاتح نظامی یا ارباب اقتصادی، زمینه ای باثبات برای سیطره خویش فراهم کند. نقش امپریالیسم فرهنگی در دوران نوین، مکمل سایر روش هاست. بی شک می بایست یکی از مهم ترین اهداف امپریالیسم فرهنگی را ترویج عقاید اباحی گرایانه دانست.
🔹«جیمز پتراس»، استاد جامعه شناسی دانشگاه ایالتی نیویورک، بینگهمتن، معتقد است #آمریکا صدور کالاهای فرهنگی سرگرم کننده را سودآورترین صنعت خود کرده است، به گونه ای که این کالاها، رفته رفته، جای صدور مصنوعات کارخانه ای را می گیرد. #غربیها به وسیله امپریالیسم فرهنگی می خواهند امپریالیسم سیاسی و اقتصادی را حاکم گردانند؛ چنان که مثلاً فیلم های آمریکایی برای فرآورده های آمریکایی تقاضا پدید می آورند. به تعبیرجیمز پتراس، #امپریالیسم_فرهنگی_آمریکا دو هدف مهم دارد: اقتصادی و سیاسی. هدف اقتصادی آن تسخیر بازارها برای کالاهای فرهنگی، و هدف سیاسی آن برقراری سلطه از راه شکل دادن به افکار عمومی است. به واقع می توان گفت که امپریالیسم فرهنگی، خواستار ایجاد بحران هویتی و پوچی در میان جوامع اسلامی - انسانی است تا از این طریق بتواند در خلاء ایجاد شده در سطح افکار عمومی جامعه، بخصوص جوانان، هویت مورد نظر خود را جایگزین هویت اصلی جوامع کند؛
🔹مانند آنچه از ترویج فرهنگ مصرف گرایی و آزادی مطلق زنان در غرب و برخی جوامع اسلامی به عنوان اهرم های پیشرفت در راستای تأمین منافع اقتصادی بنگاه های بزرگ غربی، با یک نگاه ابزارگونه به جنس زن و جامعه انسانی، شاهد هستیم. همچنین باید گفت که #امپریالیسم_فرهنگی، به ترویج شبهات و تخریب باورها و اعتقادات که پشتوانه مقاومت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در برابر زیاده خواهی های سلطه گران است، و در زمینه سیاسی، به ایجاد اختلاف های داخلی، غفلت و سرگرم کردن آحاد مردم برای پرهیز از حق طلبی و مبارزه با استکبار و نیز استفاده از ترفند های دروغ، فریب، تحریف و سانسور واقعیت ها برای انحراف افکار عمومی می پردازد که هوشیاری در برابر این توطئه خطرناک، ضرورت دارد. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
20.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید| راهبردهای دولت برای جهش کریدور ترانزیتی شمال جنوب
🔹اقتصادی کردن ترانزیت ریلی در کریدور شمال جنوب و ایجاد وابستگی متقابل
🔹افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در کریدور شمال جنوب از ۱۰ به ۳۰ میلیون تن
🔹درآمدزایی سالانه بیش از ۲میلیارد ریال از محل ترانزیت ریلی
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
💢تیغ نئولیبرال های ریش دار بر اقتصاد کشور
ما معتقدیم نئولیبرال های حزب الهی که در چیدمان برنامه های اقتصادی دولت آقای رئیسی نقش بسیار مهمی دارند سیگنال دقیقی برای فهم گستره نفوذ در مراکز جریان ساز و تصمیم گیر در کشور است.
مساله فراتر از اصلاح طلب و اصولگرا است ،چالش در پیشرفت منهای عدالت است که همان توسعه سرمایه داری برای خرد کردن استخوان مردم است و بزرگ کردن مافیاها و رانت سازی های سازمانی آن هم با مشارکت و تسهیلات دولتی است.
جراحی اقتصادی با تفکر لیبرال های مذهبی پارادوکس بزرگ یا یک دروغ مشهور برای تحول اقتصادی است و امتداد این تفکر نقطه مشترک دولت کنونی و دولت سابق است که نشان از عمق نوذ تفکر نئولیبرال ها در دولت طیف اصولگرا ها است.
علی رغم پیروزی دولت آقای رئیسی بر تحریم و افزایش قابل قبول مبادلات تجاری به شکل بی سابقه ، چرا و چگونه تئوریسین های برنامه اقتصادی دولت (دوستان اقای طغیانی)کشور را وارد بحران اقتصادی کردند؟چرا معیشت مردم رونق نگرفت؟چرا سرمایه داران بزرگ و بزرگ تر شدند و مردم عادی ضعیف شدند ؟بهره مندی مردم از اقتصاد که عین عدالت است کجای پیشرفت قرار دارد؟
حجم مبالادت تجاری غیر نفتی دولت در سال ۱۴۰۱ ۵۳ میلیارد دلار بوده این حجم از سرمایه کجا رفته و چرا آثار آن در زندگی مردم مشخص نیست ؟چرا تورم و فقر کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش داشته است ؟
تراز تجاری مثبت ۵۴ میلیارد دلار بوده است
هر ده هزار تومانی که بر نرخ ارز افزوده شد ۵۳۰ هزار میلیارد تومان وارد جیب صادر کنندگان غیر نفتی از جمله فولدد مبارکه شده است؟؟سود فولادمبارکه در سال ۱۴۰۰ ۱۰۸ هزار میلیارد تومان بوده است که جهش این سود از هفت هزار میلیاردی به ۱۰۸ هزار میلیارد بخاطر گران فروشی ارز بوده است که ما به التفاوت آن سود فولاد مبارکه شد
در جنگ اقتصادی نئولیبرال ها دستاورد های اقتصادی دولت در کنترل تحریم را با سیاست های غلط در مدیریت تورم و رونق تولید و بازار ارز بی اثر کردند،مساله ای که آقای یاسر جبراییلی به خوبی به آن اشاره کردند
ابوقاسم
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
4_5843894758212111178.pdf
14.47M
📄 فایل PDF کتاب «تکنیکهای عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر» نگاشته احمد قدیری
#کم_حجم
@Ghadirinetwork
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
صاحب نظران حوزه جنگ شناختی کتاب «تکنیکهای عملیاتروانی در حوزه رسانه و خبر» نگاشته دکتر احمد قدیری را برترین و کاربردیترین منبع این حوزه میدانند که نگارنده نیز مطالبی را از آن برداشت و در کانال منتشر نمودهام.
همه مخاطبان را به مطالعه این اثر فاخر توصیه میکنم.