🔺اتحادها
🔸اتحادهـا در سراسـر تاریـخ پدیـده ای محـوری در قلمـرو سیاسـت بین الملـل
بوده انـد. امـروزه اتحـاد و همـکاری در عرصـه بین الملـل به دلیـل ارتباطـات
گسـترده میان کشـورها و همچنیـن فرآیند جهانی شـدن اهمیت فزاینـده ای یافته،
لـذا دولتهـا جهـت دسـتیابی بـه اهـداف خـود ناگزیـر از ائتـلاف بـا دیگراننـد. در حالـت مثبـت، دولت هـا بـه یکدیگـر می پیوندنـد تـا توانایی هـای یکدیگـر را تقویـت کننـد. در حالـت منفـی، اتحـاد ابـزاری اسـت جهـت کاهـش قدرت آنتاگونیسـتی کـه اسـتقلال را تهدیـد می کنـد.
@amniatemeli
24.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ریشههای توتالیتاریسم
🔹هانا آرنت نخستین نظریهپردازی است که توتالیتاریسم را به عنوان سنخ تازهای از حکومت مطرح میسازد. او همچنین از پژوهشگران پیگیر مفهوم "امپریالیسم" است. آثار آرنت در دفاع از خرد و منزلت آدمی نوشته شده است.
🔸هانا آرنت یادآور میشود که کافی نيست بگوييم قدرت و قهر يکی نيستند، بلکه بايد گفت قدرت و قهر نقطهی مقابل يکديگرند. اگر سرنوشت قدرت را در گرو قهر بگذاريم، هدف فرجامین بطور همزمان پايان کار قدرت و نابودی آن است. بنابراين حتا نمیتوان ادعا کرد که نقطهی مقابل قهر، عدم خشونت است و طبعاً سخن گفتن از "قدرت بدون قهر" نمیتواند معنا داشته باشد. قهر میتواند قدرت را نابود سازد، ولی هيچگاه قادر به ايجاد آن نخواهد بود.
🔹به باور هانا آرنت، آنچه به نهادها و قوانين يک کشور قدرت میبخشد، پشتيبانی مردم است و اگر حکومتی مورد اعتماد و پشتيبانی مردم نباشد، بطور قانونمند قدرت خود را از دست میدهد. اين قدرت از دسترفته را با هيچ وسيلهی ديگری نمیتوان جبران کرد، مگر بازگرداندن قدرت به سرچشمهی اصلی آن يعنی مردم و کسب اعتماد دوبارهی آنان.
@amniatemeli
🔺اتحاد از دیدگاه میرشایمر
🔸میرشـایمر اتحـاد را واکنشـی تقابلـی بـه یـک رفتـار تجاوزگرانـه و در جهـت بیشینه سـازی قـدرت تعریـف می کنـد.از نظـر مرشـایمر دولت هـای قـوی گاهـی اتحادهـا را به منظـور افزایـش سـهم خـود از قـدرت جهانـی شـکل می دهنـد.
@amniatemeli
15.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹مستند در_برابر_طوفان
🎬 #قسمت_پنجم
🔺 مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
وستانیوز
@amniatemeli
13.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / چرا آقای «شی» برندهی جنگ اوکراین است؟
🔹چین معتقد است وجود روسیه ضعیف و متکی به پکن فرصت جدیدی برای آنها میسازد
🔹مسکو جز نگاه به شرق گزینه دیگری ندارد
🔹در جنگ اوکراین و روسیه، چین میخواهد غرب را از آمریکا دور کند و اتحاد دفاعی ناتو را نامشروع کند
@amniatemeli
✅ دولت در سایه
🔸 در حال حاضر در نظامهای پارلمانی انگلیس و برخی کشورهای دیگر جهان، احزاب مخالف با تشکیل یک به اصطلاح "دولت سایه" وزرا و مسئولان دولت احتمالی خود را منصوب میکنند. معمولا اعضای کابینه دولت در سایه ضمن زیر نظر قرار دادن عملکرد دولت حزب حاکم، خود را به عنوان یک نیروی سیاسی آماده برای به دست گرفتن قدرت نیز مطرح میسازند.
🔹دولت سایه در اصطلاح سیاسی نوعی هیات دولت روی کار نیامده است که در انتظار برای در دست گرفتن کنترل دولت در واکنش به یک حادثه قرار دارد. در دهههای اخیر در نظامهای پارلمانی چند کشور جهان اغلب حزبی که بعد از برگزاری انتخابات سراسری در جایگاه دوم قرار میگیرد به عنوان بزرگترین حزب مخالف مطرح شده و خود را "دولت سایه" مینامد.
#دولت_در_سایه
@amniatemeli
18.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دوم مرداد سالروز حماسه شهید نادر مهدوی گرامی باد
🔺دوم مردادماه شاید برای خیلی از مردم روزی معمولی باشد مانند دیگر روزها، اما این روز حداقل برای بوشهری ها فراموش نشدنی است زیرا یکی از جوانان این دیار کاری با نظام استکبار و استعمار نمود که پس از آن سایه وحشت هیچ گاه از در و پنجره تیره آمریکا دور نشد.
🔸شهید نادر مهدوی به عنوان فرمانده ناوگروه دریایی ذوالفقار، از زمان ورود آمریکاییها به خلیجفارس تا زمان شهادت، لحظهای از نبرد بیامان با این جنایتکاران نیاسود و تمام توان و استعداد خود را در این راه به کار بست. او طی این مدت، عملیات بسیاری را علیه آمریکاییهای متجاوز ترتیب داد که معروفترین آن زدن کشتی بریجتون بود. و هیمنه آمریکا را در خلیج فارس شکست.
🔹دوم مرداد ۶۶، امریکایی ها در بزرگترین عملیات حفاظتی دنیا با نام عملیات "اراده جدی"، نفتکش بریجتون را اسکورت می کنند. اما این نفتکش در ۱۳ مایلی جزیره فارسی توسط شهید نادر مهدوی در ناوگروه ذوالفقار، منهدم می شود و اراده شیطان از هم می پاشد.
@amniatemeli
✅دولت در سایه
🔹 در حال حاضر در نظامهای پارلمانی انگلیس و برخی کشورهای دیگر جهان، احزاب مخالف با تشکیل یک به اصطلاح "دولت سایه" وزرا و مسئولان دولت احتمالی خود را منصوب میکنند. معمولا اعضای کابینه دولت در سایه ضمن زیر نظر قرار دادن عملکرد دولت حزب حاکم، خود را به عنوان یک نیروی سیاسی آماده برای به دست گرفتن قدرت نیز مطرح میسازند.
🔸دولت سایه در اصطلاح سیاسی نوعی هیات دولت روی کار نیامده است که در انتظار برای در دست گرفتن کنترل دولت در واکنش به یک حادثه قرار دارد. در دهههای اخیر در نظامهای پارلمانی چند کشور جهان اغلب حزبی که بعد از برگزاری انتخابات سراسری در جایگاه دوم قرار میگیرد به عنوان بزرگترین حزب مخالف مطرح شده و خود را "دولت سایه" مینامد.
#دولت_در_سایه
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقطهزنی موشک ابومهدی
@amniatemeli
🔺مارک هلر معتقد است که نظام بین الملل آینده به دلایل زیر، به مانند وضع کنونی، دربرخی ابعاد مهم، ناگزیر چند قطبی خواهد بود و در واقع به شکل هژمونی محدود و یا یک هژمون با محدودیتهای خاص خود عمل خواهد کرد:
- محدودیتهای ناشی از افکار عمومی، مجالس قانونگذاری داخلی و بازیگران خارجی
- تنوع تهدیدات و بازیگران موثر در عرصه تهدیدزایی
- ضرورت همکاری سایر دولتها برای مقابله با تهدیداتی مانند تروریسم
- ناتوانی نظامی آمریکا در برخورد با عوامل ریشه ای تهدیدات.
@amniatemeli
11.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اتحادیه اروپا به زبان ساده
@amniatemeli
🔺الگوهای نظم منطقه ای پس از حادثه 11سپتامبر عبارتند از:
1-نظم استیلا جویانه برونزا در چهارچوب هژمونی قدرت در مناطق مختلف.
2-موازنه نیابتی از جانب هژمون فــرا منطقه ی و موازانه ساحلی آن در لیست موازنه قوای منطقه ی برون زا.
هردو الگویه فوق (نظم هژمونی و موازنه قوای فرا منطقه ی برونزا در خاور میانه پس از یازده سپتامبر غایب شده است .همچنین احاله مسئولیت موازنه سازی نیز الگوی دیگری از نظم منطقه ی پس از 11سپتامبر در منطقه خاورمیانه است.
@amniatemeli