🔺عمق استراتژیک(عمق راهبردی) چیست؟
📝به زبان ساده: اینکه یک کشور و ملت برای تقویت خود، افزایش قدرت چانه زنی ... و دستیابی به اهدافش و نیز دفع خطرات از خود، تا چه میزان بر روی قدرت مادی، قدرت معنوی، نیروی مردمی و امکانات خود آنهم در چه میزان از وُسعت، میتواند حساب کند.
✅اما توضیح بیشتر و علمی تر تقدیم شما👇
📝عمق استراتژیک یک واژه در ادبیات نظامی است که به طور گسترده به فاصله بین خط مقدم نبرد رزمندگان با مناطق اصلی صنعتی، پایتختها، قلب کشور، و دیگر مراکز اصلی جمعیت و تولید نظامی اطلاق میشود.
📝هرچند عمق استراتژیک واژهای است که در بحث قدرت سخت و نظامی از آن استفاده شده، اما درواقع امروزه معنی این واژه برمیگردد به ذات و ماهیت قدرت.
📝امروزه عمق استراتژیک(عمق راهبردی)، هم درمورد قدرت سخت و هم در مقولهی قدرت نرم تعریف می شود.
📝اگر بخواهیم عمق استراتژیک را معطوف به داخل تعریف کنیم عبارتست از:
ابزارهای سیاسی، جغرافیایی، نیروی انسانی، اعتقادی، نیروهای بالقوه و بالفعل دفاعی یک ملت و یک کشور برای دفاع از خود، عمق استراتژیک آن راتشکیل میدهند.
📝اما در تعریف دیگری از "عمق استراتژیک" باید گفت:
تواناییها و ظرفیتهای یک کشور و دولت برای پیشبرد اهداف و برنامههایش است.
عمق استراتژیک(عمق راهبردی) را باید همان عمق و دایره و حوزه نفوذ یک کشور و ملت دانست که میتواند شامل هر ابزار و توانایی مادی (سخت افزار) و غیرمادی (نرم افزار) مثل ایده، تفکر و باورها و اعتقادات مشترک باشد.
📝وقتی برای یک کشوری(مثل ایران) ملتها عمق استراتژیک باشند، بیش از آن که جنبه مادی ملاک باشد، بُعد معنوی مدنظر است.
📝ضمن این که مسائل و اقدامات مادی نیز متأثر از این لایه معنوی است.
📝البته برخی دولت ها عمق استراتژیک خود را بیشتر با معاهدات۲یاچندجانبه با دولت های دیگر و صرفاً براساس بودجه های کلان نظامی و منافع اقتصادی تعریف میکنند.
📝اما در عمق استراتژیک ملتمحور، ابزار و امکانات و معاهدات هرچند درجای خود مهم هستند ولی محور نیستند،
بلکه تفکر، اعتقادات، درک و باورهای مشترک مردم است که تعیین کننده بوده و قدرت را شکل میدهد ، ضمن اینکه به نسبت قدرت سخت هزینهبر نیست و سبب شکل گیری حوزه نفوذ بسیارمؤثر میشود.
📝این حوزه نفوذ فارغ از تعارفات و توافقهای دیپلماتیک است و بر اساس معاهدات بینالمللی و یا دوجانبه نیست تا بتوان آن را نادیده گرفت و یا نقض کرد.
📝حوزه نفوذ در میان ملتها بر گرفته از اعتقادات و باورهای آنهاست. بر این اساس پایهدارتر، اصالتدار و ریشهای است و از قابلیت ماندگاریِ بالایی نسبت به سایر مؤلفهها برخوردار است، بنابراین تحمیلی نیست و معطوف به انتخاب ملتهاست؛
📝این حوزه نفوذ متقابل است، مثلا همان گونه که سایر ملتها عمق استراتژیک ایران هستند، ملت ایران نیز عمق استراتژیک آنها به شمار میآید، بنابراین در هنگام مشکلات به کمک یکدیگر میشتابند.(بعنوان نمونه جنگ تحمیلی ۸ساله که از کشورهای مختلف نظیر افغانستان، سوریه، یمن، پاکستان، لبنان، عربستان، کویت، بحرین، نیجریه، ترکیه، فرانسه... ازجمله خود عراق که در جبهه برای ایران در برابر ارتش متجاوز عراق جنگیدند؛ تا پاکسازی تروریست ها از عراق و سوریه در سال های اخیر با حضور نیروهای ایرانی و...)
📝در دولت های غربی هم این عمق استراتژیکِ متقابل در قالب پیمان هایی نظیر ناتو و... شکل گرفته است.
📝و یا دولتی مانند آمریکا که عمق استراتژیک خود را(براساس معاهدات مختلف نظامی و یا منافع اقتصادی اش) تقریبا در اقصی نقاط دنیا تعریف کرده است و بارها دیده ایم که نسبت به وقایع مختلف از آمریکای لاتین تا غرب و شرق آسیا(با ده ها هزارکیلومتر فاصله) حساسیت نشان داده و برای دخالت در امور مناطق برای خودش مشروعیت قائل شده است.(چون آنجا را عمق راهبردی خود دانسته است).
#سواد_سیاسی
@amniatemeli
38.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تاریخچهی اشغال فلسطین چیست؟؟
«از جنگ انگلیس و عثمانی، تا اشغال فلسطین ...»
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌فلسطین و تکانه تاریخی
قبلا عرض کردم بعضی از تحولات منطقه غرب آسیا همان تکانه های تاریخی است که اگر بخوبی کنشگری نشود وارد یک انزوای تاریخی و هویتی می شویم.
تحولات فلسطین و قفقاز دو معادله سرنوشت ساز برای چیدمان قدرت ها و بازیگران منطقه ای و جهانی اینده است،
ایران جزء لا ینفک این دو معادله است، ایران برای جلوگیری از ورود به یک تحیر تاریخی که ما را از همه رویدادهای ترانزیتی،انرژی، امنیت و اقتصاد منزوی می کند محکوم به کنشگری است.
ما در حساس ترین و تعیین کننده ترین زمانه برای تثبیت قدرت خود در منطقه و دنیا هستیم
صهیونیست ها نیز در تاریخی ترین روزها برای تثبیت هژمونی خود در منطقه قرار دارند
اینجا میدان جنگ اراده ها است و این کنشگران زیرک و هوشمند هستند که پیروز از میدان خارج خواهند شد
ابوقاسم
35.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻چرا پادگان اشرف برای منافقین مهم بود؟
🔹 آنها با ترفندهای مختلف اعضا را مجبور به دفاع از اشرف میکردند. اعضا درگیر نبردی شده بودند که به آنان ربطی نداشت. #قسمت_بیست_و_یکم
@amniatemeli
🔺ژِئواِستراتژیک چیست؟
📝اگر در حد یک جمله ساده بخواهیم بگوییم:
بهکارگیری "استراتژی" بر پایه "جغرافیا" توسط یک دولت را "ژئواستراتژی" گویند.
📝بازهم به زبان ساده میتوان اینگونه تعریف کرد:
"موقعیت مناسب جغرافیایی" که به یک کشور "برتری نظامی" نسبت به رقیب یا رقبا را میدهد.
✅و اما توضیح بیشتر👇
📝به مطالعه اثر عوامل استراتژیکِ محیطِ جغرافیایی روی تصمیمگیریهای سیاسی حکومتها، ژئواستراتژیک میگویند.
📝این محیط جغرافیایی که از آن سخن میگوییم میتواند منطقه ای باشد یا جهانی.
📝همچنین در ژئواستراتژی، اثر گذاریهای متقابل کشورها درابعاد منطقهای و جهانی، و سیاستهای قدرتی را نیز مطالعه میکنیم.
📝ژئواستراتژی، روابط بین استراتژی و عناصر جغرافیایی را بررسی میکند.
📝ژئواستراتژی هدایت صحیح عملیات نظامی و یا دفع خطرات احتمالی را به طور ویژه شامل میشود.
📝بعبارتی ژئواستراتژی کشف روابط استراتژی و محیط جغرافیایی است برای پرداختن به تعیین "قلمرو جغرافیایی استراتژی های نظامی" به منظور هدایت صحیح عملیات نظامی.
📝عناصر جغرافیای طبیعی، بنیان ژئواستراتژیک را تشکیل میدهد چرا که عناصر طبیعی تأثیر عمیقی در کاربرد ابزار و امکانات دارد.(مانند راه ابریشم، خلیج فارس، سواحل مکران، باب المندب، مناطق نفت خیز و...)
📝 سرزمین، جمعیت، کشور، جامعه، اقتصاد، سیاست و استراتژی ازجمله عناصر ژئواستراتژیک هستند.
📝بطور خاص مختصات جغرافیایی یک منطقه، پایه و اساس ژئواستراتژی است.
@amniatemeli
16.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند_رد_روباه - قسمت هفتم
❌توجه
❗️این ویدئو حاوی اسناد محرمانه میباشد❗️
🔹نقش آمریکا در ایران (۲)
🔸به روایت اسناد کشف شده از سفارت انگلستان
🔺تهیه شده در رسانه اینترنتی TVتاریخ
@amniatemeli
🔺دوقطبی سازی در جنگ روانی
🔸یکی از تکنیک های موثر در جنگ روانی ایجاد یک دوقطبی در بین نیروهای مخالف است
🔹کارکرد این دوقطبی درگیر کردن نیروهای یک جبهه بر سر موضوعی فرعی که هدف اصلی را به حاشیه می کشد
🔸نیروها در این زمین بازی تبدیل به مهره سیاه و سفید می شوند و بازی در این زمین به نفع دشمن است در صورتی که نیروهای درگیر متصورِ مبارزه با دشمن هستند
🔹این تکنیک که توسط اسرائیل بارها اجرا شده و می شود به علت عدم سواد رسانه ای و تحلیل رسانه ای مردم منجر به متفرق ساختن نیروهای مبارز برای برهه ای کوتاه می شود
@amniatemeli
🔺"تاکتیک" چیست؟
🔸"تاکتیک" با "استراتژی" چه تفاوتی دارد؟
📝تاکتیک در گذشته صرفا یک مفهوم نظامی داشت و به معنای کاربرد سلاحها در جنگ بود. اما معنای تاکتیک مانند استراتژی تغییر یافته است.
📝امروزه تاکتیک به روش هایی گفته میشود که به وسیله آن، استراتژی به اجرا در میآید تا به هدف های موردنظر برسد.
📝تاکتیک، جزئی از استراتژی و در خدمت آن است.
📝استراتژی یک هدف کلی، کلان، بلندمدت، عمیق و گسترده است که در درازمدت قابل دسترسی است.
اما
📝تاکتیک به صورت مقطعی و در افق زمانی کوتاهتر و با حوزهی اثر کوچکتر مورداستفاده قرار میگیرد.
📝تاکتیک در کوتاه مدت تحقق می یابد.
📝شما یک "هدف استراتژیک" تعریف میکنید و در مقاطع مختلف "تاکتیکهای متفاوتی" را انتخاب میکنید تا به آن "هدف" نزدیک شوید.
📝اگر چه بسیاری از تاکتیکها همسو با استراتژی هستند، اما بعید نیست در یک مقطع زمانی به علت چالشها و محدودیتها، تاکتیکی را انتخاب کنید که ظاهراً با استراتژی شما همسو نیست.
📝اگر رسیدن به قله کوه را استراتژی خود بدانید، هر گام که برای رسیدن به قله برمیدارید یک تاکتیک محسوب میشود.
📝نکته مهم:
گامها عموماً رو به سوی قله هستند، اما اگر مانع یا مشکلی باشد، بعید نیست گامهایی بردارید که در ظاهر شما را به قله نزدیک نمیکنند(تاکتیک)، اما درنهایت، با دورزدن موانع موجود کمک میکنند تا شما به قله(استراتژی مدنظرتان) برسید.
📝از انتخابات در کشور"یوژوپیس" هم مثالی میزنیم.
فرض کنید آقای "آرسِن" در کشور"یوژوپیس" استراتژی خود را پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال2016 این کشور تعیین کند، اما تاکتیک های مختلف اقتصادی، سیاسی، مدیریتی، لابی گری و...خود را از سال2002 آغاز میکند.
در ادامه تاکتیک ویژه اش را هم مثلا در انتخابات2012 بکارمیگیرد و پس از عرض اندام در انتخابات درنهایت با مظلوم نمایی کناره گیری از انتخابات میکند و پس از آن با بکارگیری تاکتیک های مختلف عملیات روانی تلاش میکند تا انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را فتح کند.
📝آقای "آرسِن" درظاهر از انتخابات سال2012 عقب کشید و قدرت را نخواست و از دست داد ولی درواقع با این عقب نشینی خیز برداشت برای کسب قدرت در سال2016.
📝در مثال بالا "استراتژی" کسب قدرت در سال2016 است، ولی "تاکتیک"های مختلف(تبلیغاتی،اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، عملیات روانی، لابی ها و...) را در طی 14 سال پیاده سازی میکند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رژیم اشغالگر و جعلی قدس مصداق حقیقی لیبرالیسم
🔹رژیم صهیونیستی این فرزند نامشروعی که حاصل همبستری خاندان روچیلد و سرمایهداران انگلیسی که در دوره #لوید_جورج نخست وزیر لیبرال انگلیسی و با حمایت تبلیغاتی چارلز اسکات سردبیر نشریه لیبرال منچستر گاردین همانند غده سرطانی در اوایل قرن پیش در پیکره خاورمیانه زاده شد
دولتی که مطابق با افکار پیامبران #لیبرالیسم همچون #جان_لاک و #جان_استوارت_ میل مدعی برتری نژادی است و سایرین را لایق زندگی نمیداند.
حکومتی که مثل اسلاف خود با مشی #کمپانی_هند_شرقی با تهاجم و تصرف سرزمین و به بردگی گرفتن ساکنان آن تشکیل شد و همچون منش لیبرالها منافعش را در کشتار و نابودی ملل ضعیفتر استوار کرده و همچون #هایک و #میلتون_فریدمن که از دیکتاتورهای خون آشام همچون #پینوشه حمایت میکردند از داعش تا جنبشهای رادیکال و تجزيه طلب در خاورمیانه حمایت کرده و و برای حاکمان دیکتاتور عرب دلبری میکند. اسرائیل دستش به خون انسانها آغشته است و دیگر نمیتوان با غوغاسالاری رسانهای نقش قربانی بازی کند.
این ویدئو کوتاه که جنینی است که مادرش در بمبارانهای عزه توسط مدرنترین سلاحها کشته شده نمونهای بدون رتوش از به اصلاح تنها دموکراسی خاورمیانه است.
بنده به شخصه از کشته شدن هیچ شهروند اسرائیلی احساس ناراحتی نمیکنم. تک تک شهروندانش سوگند خوردند تا برای اثبات و تحکیم برتری قوم یهود از هیچ جنایتی کوتاهی نکنند.
همگی غاصب و متصرف هستند و بیش از هفت دهه نه تنها مردمان فلسطین بلکه خاورمیانه را به خاک خون کشیدند.
#غزه 🇵🇸
@amniatemeli