🔺چرا حمله به غزه و تفکر «یک بار برای همیشه» برای اسرائیل اشتباه است؟
✍ توماس فریدمن
🔹 نیویورکتایمز
من معتقدم که ورود زمینی اسرائیل به غزه میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و به یک بحران استراتژیک اخلاقی و نظامی در بلند مدت برای اسرائیل تبدیل شود. این یکی از مواردی است که می تواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد و ایالات متحده را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند...
🌿 هنگامی که “ایزابل کرشنر” خبرنگار اسرائیلی روزنامه نیویورک تایمز اخیرا از یک راننده تانک ارتش اسرائیل به نام شائی لوی ۳۷ ساله خواست تا هدف از حمله قریب الوقوع اسرائیل به غزه را شرح دهد او چیزی گفت که واقعا توجه مرا به خود جلب کرد. او گفت هدف “بازگرداندن عزت و کرامت به اسرائیل” است. شهروندان اسرائیلی خواستار شکست دادن حماس و رفع تهدید از سوی غزه علیه اسرائیل به عبارت و استدلال “یک بار برای همیشه” تکیه میکنند.
🌿 در طول سالیان متمادی آموخته ام که عبارت چهار کلمهای “یک بار برای همیشه” خطرناکترین جمله است. واقعیت آن است که تمام جنبشهای اسلام گرا و شبه نظامی از طالبان گرفته تا حماس، جهاد اسلامی فلسطین، حزب الله لبنان و انصارالله در یمن همگی ریشههای عمیق فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی در جوامع خود دارند. این جنبشها به منافع بی پایانی از مردان جوانی دسترسی دارند که بسیاری از آنان هرگز شغلی نداشته اند، فاقد قدرت بوده اند و هرگز رابطهای عاشقانه را تجربه نکرده اند. ترکیب این عوامل مرگبار است و باعث میشود تا آنان با راحتی بسیج شوند. به همین دلیل است که تا به امروز هیچ یک از این جنبشها یک بار برای همیشه حذف نشده اند
🌿 بنابراین، مایل هستم آن چه در چند ستون گذشته ام در نیویورک تایمز به آرامی بیان کردم را اکنون با صدای بلند و واضح بیان کنم. من نیز با “جو بایدن” رئیس جمهور امریکا در این باره هم نظر هستم که اشغال دوباره غزه اشتباهی بزرگ برای اسرائیل خواهد بود.
من معتقدم که چنین اقدامی میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و برای اسرائیل به یک بحران استراتژیک اخلاقی و نظامی در بلند مدت تبدیل شود. این یکی از مواردی است که میتواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد ایالات متحده را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند و سه مورد از مهمترین منافع حال حاضر سیاست خارجی آمریکا را تضعیف کند: کمک به اوکراین برای جدا شدن از روسیه به منظور پیوستن به غرب، مهار چین و شکل دادن به یک بلوک طرفدار آمریکا که عربستان سعودی و مصر و سایر کشورهای عربی در کنار اسرائیل را شامل میشود بلوکی که میتواند توازن قوا را در برابر ایران ایجاد کند.
🌿 اگر اسرائیل اکنون وارد غزه شود توافق ابراهیم از هم پاشیده خواهد شد و دو متحد امریکا یعنی مصر و اردن بی ثبات شده و عادی سازی رابطه اسرائیل با عربستان سعودی را غیر ممکن خواهد ساخت و همه این موارد در کنار یکدیگر شکستهای استراتژیک بزرگی خواهند بود. هم چنین، این وضعیت کرانه باختری را به آتش کشیده و باعث آغاز جنگ بین فلسطینیان و شهرک نشینان یهودی در آن منطقه نیز شود.
🌿 اسرائیل چه کاری باید انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که حملهای مانند آن چه حماس انجام داد دیگر هرگز تکرار نشود؟ من فعلا پاسخی برای این پرسش ندارم، اما میدانم که پاسخ هر چه باشد این نیست که ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره اسرائیلی بسیج شوند تا وارد جنگی شهری در یکی از پرجمعیتترین نقاط جهان شوند. این تصمیم اقتصاد اسرائیل و جایگاه بین المللی آن کشور را در هم خواهد شکست. همه این دوراهیها باید بایدن را وادار به تندتر کردن موضع خود در قبال این بحران کنند.
🌿 بایدن باید بداند که بنیامین نتانیاهو برای مدیریت این جنگ به عنوان یک بازیگر منطقی مناسب نیست. پس از چنین شکست عظیمی قدرتمندترین و متحد کنندهترین کاری که نتانیاهو میتواند انجام دهد آن است که انتخابات جدید اسرائیل را ظرف مدت شش یا نه ماه برگزار کند و اعلام نماید که نامزد نخواهد شد.
🌿 او در حال پایان دادن به کار خود در سیاست است و بنابراین اسرائیلیها نمیتوانند اعتماد کنند که هر تصمیمی که او در مورد غزه و حماس بگیرد تنها با در نظر گرفتن منافع ملی اسرائیل خواهد بود. او برای نفع شخصی خود به منظور دور ماندن از زندان به دلیل مواجهه با اتهامات فساد مجبور به نگهداشتن دیوانههای دست راستی در دولت اش میباشد افرادی که تخیل اشغال مجدد غزه و بازسازی شهرک نشینهای یهودی در آنجا را در سر میپرورانند.
🌿 از این منظر نتانیاهو و اطرافیان اش بر این باور هستند که یک پیروزی نظامی بزرگ و کوتاه مدت که میتواند برای رای دهندگان اسرائیلی بهعنوان جبران ناکامیهای که اخیرا رخ داده قلمداد شود.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای اولین بار از آغاز جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، موشک های شلیک شده حزب الله از جنوب لبنان به سمت عکا و حیفا پرتاب شد و آژیر خطر در بندر حیفا به صدا درآمد.
صرف نظر از نتایج این شلیک ،مساله مهم ورود حزب الله به معادله جدیدی از تنش با اسرائیل بود
قرار نیست حزب الله تنها در مزار شعبا کنشگری نظامی داشته باشد
ابوقاسم
39.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فتنه ۱۴۰۱ و روزنامهنگاران شرق
@amniatemeli
پیامدهای جنگ برای منطقه پس از عملیات طوفان الاقصی
در میان تلفات وحشتناک غیرنظامیان، جامعه بینالمللی باید قدمی به عقب بردارد و به ریشه وحشتناک آن نگاه کند. جهان ممکن است از حجم حمله حماس غافلگیر شده باشد، اما نباید تعجب کند که این اتفاق افتاده. جامعه بینالمللی بخشی از مسئولیت را بر عهده دارد که اجازه داده درگیری شعلهور شود و طولانیترین…
مرکز: #Carnegie_Endowment
نویسنده: #Marwan_Muasher
لینک اصلی:
https://carnegieendowment.org/2023/10/13/arab-perspectives-on-middle-east-crisis-pub-90774
@amniatemeli
🌀 به مناسبت سالروز ولادت شهید آیتالله دکتر بهشتی
🗓دوم آبان هزاروسیصدوهفت شمسی
🔹 من محمد حسینی بهشتی، فرزند سید فضل الله، در [دوم آبان] سال ۱۳۰۷ در اصفهان متولد شدم...خانواده من، خانواده روحانیت است، چه در شاخه پدری و چه در شاخه مادری. پدرم هم یک روحانی بود با وارستگیهای خاص خودش و کوشش داشت مردم را ارشاد بکند. امام جماعت بود و در مسجد وعظ می کرد.
🔹 من در سال ۱۳۱۱، در سن چهار سالگی، تحصیلات خود را در خانه شروع کردم و چند سالی در مکتبخانه درس میخواندم، بعد به دبستان رفتم. در سال دوم متوسطه، در دبیرستان سعدی اصفهان بودم که به تحصیلات علوم اسلامی علاقهمند شدم.
🔹 در شهریور ۱۳۲۱، به جای ثبت نام در کلاس سوم دبیرستان، تحت تأثیر جاذبههای خاصی که تحصیلات علوم اسلامی برایم داشت، از ادامه تحصیل در دبیرستان منصرف شدم و برای تحصیل علوم اسلامی به مدرسه صدر در اصفهان رفتم.
🔹 بنابراین تحصیلات علوم اسلامی من در تابستان سال ۱۳۲۱ در اصفهان آغاز شد و تا سال ۱۳۲۵ به تحصیل ادبیات عرب، فقه و اصول، منطق و اوایل فلسفه مشغول بودم. در مدت این چهار سال، مقدمات و سطح را به پایان رساندم. اواخر سطح، در شهریور سال ۱۳۲۵ به قم آمدم...
📘 من محمد حسینی بهشتی هستم، ص ۳۷-۳۸
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌نکات مهم درباره غزه
در بحث درگیری ها در غزه این نکته رو عرض کنم که برخلاف سایر درگیری هایی که سابقا میان فلسطین و رژیم صهیونیستی شکل گرفت و بعد از مدتی آتش بس اعلام می شد ،نشانه ای از اراده قابل اطمینان برای آتش بس در مقامات اسرائیلی دیده نمی شود و اساسا گزینه ای برای آن تعریف نکردند.
اینکه آمریکا امکانات نظامی قابل توجهی را در فلسطین اشغالی و برخی کشورهای عربی و دریای مدیترانه و دریای سرخ مستقر کرده است یعنی اینکه منطقه از گزینه آتش بس خیلی دور است.
آن ها به عملیات طوفان الاقصی به عنوان یک تهدید عمیق که عمق استراتژیک آن ها را با چالش رو به رو کرد می نگرند
خوانش صهیونیست ها از تحولات منطقه در یک سال آینده که بسیار بسیار سرنوشت ساز خواهد بود آن ها را مجاب کرد که چالش ها را هر چه زود تر از بین ببرند.
با اطمینان و مطالعه عرض میکنم که شاخه های مقاومت در تاریخی ترین و سرنوشت ساز ترین نقطه ای که باید تاثیرگذار باشند قرار دارند.
مقاومت سال ها با تروریست های داعشی و گروه های افراطی در عراق و سوریه جنگید اما هیچکدام از این تروریست ها نمی توانستند تهدیدی برای موجودیت مقاومت باشند.
در بحث تقابل با اسرائیل، موجودیت حماس و جهاد اسلامی به عنوان تنها شاخه فعال مقاومت در اراضی فلسطین در معرض تهدید قرار گرفت و مقاومت به روزهایی که سال ها برای آن آماده شد و اساسا برای آن شکل گرفت نزدیک شده است.
ابوقاسم
48.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تغییر مواضع جهاندار بی اوغلی در مورد اسراییل
@amniatemeli
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔴🔻
پویش اعلام آمادگی #حوزویان و #دانشگاهیان
برای اعزام به #غزه در صورت اذن #ولی_فقیه
✅ اساتید دانشگاه
✅ اساتید حوزه
✅ طلاب
✅ دانشجویان
✅ یاوران علمی (کارمندان)
✅فعالان پژوهش و فناوری
📄فرم ثبت نام 🔰
https://rihu.ac.ir/fa/form/34
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه | عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
آیا «توافق ابراهیم» مُرده است؟
جنگ بین اسرائیل و حماس تهدیدی برای آغاز درگیری گستردهتری است که کشورهای حاشیه خلیج فارس را که اقتصادهای پررونق آنها کلید بازارهای جهانی نفت و گاز هستند، به ناآرامی می کشاند. به خصوص که ریاض اکنون میزبان نشستی از سرمایهداران جهانی است که قصد سرمایهگذاری در این کشور را دارند.
کشورهای حاشیه خلیج…
مرکز: #The_Economist
نویسنده: #UNOUN
لینک اصلی؛
https://www.economist.com/middle-east-and-africa/2023/10/22/are-the-abraham-accords-over
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞#آموزشی
🎥 تفاوتهای سوسیالیسم، کمونیسم و مارکسیسم
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ترک اسرائیل، راهکار جدی بسیاری از صهیونیستها برای نجات!
🔸️هشدار یورال نوح هراری، مورخ صهیونیسم نسبت به جنگ داخلی در اسرائیل: دولت اسرائیل به دنبال برتری نژادی و یهودی است!
دموکراسی شکننده، عدم آزادی بیان و نژادپرستی، در حال شکلدهی یهودیت جدیدی است که خطر آن تنها به جنگ داخلی ختم نخواهد شد.
@amniatemeli
🔻به کارگیری،ابزارهای مختلف رسانه،همچون ،رادیو ،تلویزیون،شبکه های اجتماعی، روزنامه ها و وب سایت ها در جهت انجام یک جنگ شناختی هدفمند یکی از مهم ترین اقدامات هوشمند و برنامه ریزی شده دشمن در برابر یک حریف با تراز های مختلف است.
▪️اقدامی که روسیه در سال های ۲۰۱۴ در اوکراین جهت تغییر افکار عمومی انجام داد را می توان در قالب یک جنگ شناختی نیز قرار داد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍یک روز در جبران
🎥مستند تکاندهنده شبکه الجزیره از تبعیض اشغالگران صهیونیست علیه فلسطینیها
@amniatemeli
🔺تکنوکراسی
🔸یک مفهوم سیاسی و اجتماعی است که به نوعی حکومت یا مدیریت جامعه اشاره دارد که بر اساس تخصص فنی و دانش تکنولوژیک انجام میشود. در این سیستم، قدرت و تصمیمگیری به دست افرادی میآید که دارای دانش تخصصی در زمینههای فنی و علمی هستند.
🔹تکنوکراسی معمولاً در زمینههایی مانند علوم، فناوری، بهداشت، و آموزش و پرورش به کار میرود. در این سیستم، تصمیمگیریها بر اساس اطلاعات علمی و دانش تخصصی انجام میشوند و از اعتبار تخصصی و تجربه فنی افراد تکنوکرات استفاده میشود.
🔸یکی از نمونههای معروف تکنوکراسی میتواند سازمانها و وزارتخانههای مرتبط با صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد، که در آنها تصمیمگیریها توسط افراد با تجربه و تخصص در این حوزه انجام میشود.
🔹تکنوکراسی یک سیستم حکومت یا مدیریت است که بر اساس تخصص فنی و علمی افراد تصمیمگیری میشود. در این سیستم، اهمیت بسیاری به دانش تخصصی و تجربه فنی افراد داده میشود و قدرت تصمیمگیری به عنوان نتیجه این دانش به دست آنها میآید. تکنوکراتها عمدتاً افرادی با پیشینه در زمینههای علمی، فنی، و تکنولوژیک هستند.
🔸این سیستم در مواردی که نیاز به تصمیمگیریهای پیچیده و دانش تخصصی داریم مفید است. به عنوان مثال، در زمینه بهداشت و درمان، تکنوکراتها میتوانند تصمیمگیریهای مرتبط با سیاستهای بهداشتی و توسعه داروها را بر اساس تجربه و دانش پزشکی بگیرند.
🔹هرچند تکنوکراسی میتواند بهبود کیفیت تصمیمگیریها را تضمین کند، اما انتقاداتی نیز دارد. برخی معتقدند که این سیستم ممکن است به بیتوجهی به نیازها و نظرات عمومی منجر شود و مسائل اخلاقی و اجتماعی را نادیده بگیرد. به همین دلیل، تعادل مناسب بین تخصص تکنوکراتها و شفافیت و مشارکت عمومی میتواند چالشهای اساسی این سیستم را حل کند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍تحلیل دیپلمات با سابقه آمریکایی: حماس یک جنبش غیرقابل حذف است/ آنها حتی ممکن است قویتر هم بشوند
🔹ریچارد هاس، رئیس اندیشکده «شورای روابط خارجی» و دیپلمات با سابقه آمریکایی:
حماس غیر قابل حذف است و حتی ممکن است قویتر شود.
🔹حماس فقط یک ارتش نیست که با از بین بردنش تمام شود؛ یک تفکر میان همه مردم است.
وستانیوز
@amniatemeli
🔻تعدادی از ویژگیهای مهم و تاثیرگذار که درتعاریف اقدامات ترکیبی ارایه شده عبارتند از:
1) چند بعدی؛
2) همسو و هماهنگ؛
3) بخشی از یک کمپین یکپارچه با هدف استراتژیک؛
4) فریبندگی آنها؛
5) بهرهبرداری از مرز بین «جنگ و صلح».
🔍کانال مطالعات جنگ هیبریدی
https://eitaa.com/joinchat/3625648430Cad2d5cd975
32.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥انقلاب کره جنوبی
@amniatemeli
🔺 محوریابی رسانههای انگلیسی و عربی پیرامون ابعاد مختلف عملیات طوفان الاقصی
📌 رسانههای انگلیسی زبان:
بلومبرگ:
1) تمرکز بر موضوعِ کنترل غزه توسط گروه حماس از سال 2007 و تاکید بر این مهم که از آن زمان، این منطقه به نقطه کانونی درگیری نظامی اسرائیل با فلسطین تبدیل شده است.
2) ارائه تحلیل در این مورد که «حمله حماس در زمانی رخ میدهد که اسرائیل در موضع ضعف قرار دارد و توصیه به رفع اختلافات و ضعفها تا دشمن برای بهره برداری از آنها مجال نیابد.»
هاآرتص اسرائیل:
1) ابراز نگرانی شدید از اینکه در صورت پیروزی حماس، هزیمت بزرگ در انتظار اسرائیل است.
2) انتشار تصاویر و اخبار در خصوص گسیل نیروهای بیشتر از سوی حماس به داخل مرزهای اسرائیل
جروزالم پست:
تهیه گزارش از میزان تلفات دو طرف درگیری؛ اسرائیل: 600 زخمی (حال 150 تن وخیم گزارش شده است)، بیش از 165 اسیر، دست کم 100 کشته. فلسطین: 198 شهید و حدود 1700 تن زخمی.
نیویورک پست:
تمرکز بر حملهی رزمندگان به شهرکهای یهودینشین و نقل قول از شهروندان اسرائیلی که «حماس در حال سلاخی ماست. به کمک ما بشتابید».
گاردین:
انتشار واکنش جوزپ بورل، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا به بحران پیش آمده و تمرکز بر این گفتهی وی که «با وزرای خارجه منطقه در مورد لزوم شروع مذاکرات و آزادسازی شهروندان اسرائیلی به گروگان گرفته شده توسط رزمندگان مقاومت گفتگو کرده است».
سیانان:
انتشار اطلاعیه نیروهای دفاعی اسرائیل مبنی بر اینکه نیروهای آن در دست کم در 12 نقطه در حال نبرد با نیروهای حماس هستند.
سیبیاس نیوز:
تمرکز بر این گزاره که «گروه حماس حمله بیسابقهای را به اسرائیل انجام داده و ضمن شلیک هزاران راکت، از طریق هوا، زمین و دریا به مرزهای شدیداً مستحکمشده اسرائیل در چندین نقطه نفوذ کردند و بسیاری را به اسارت بردند.»
انبیسی نیوز:
تمرکز بر جنگ فعلی به عنوان سختترین تنش بین حماس و اسرائیل در سالهای اخیر و نقل قول از مقامات حماس که «این حمله، انتقامِ هتک حرمت مسجد الاقصی در اورشلیم و پاسخی به کشتار و زخمی شدن صدها فلسطینی در سال جاری توسط اسرائیل است».
وال استریت ژورنال:
غافلگیرانه خواندن عملیان حماس و تاکید بر جدیت اسرائیل برای انتقام گرفتن و انجام حملات سهمگین علیه گروههای مقاومت
الجزیره انگلیسی:
1) برجستهسازی موشک بارانِ اسرائیل در پی آغاز عملیات طوفان الاقصی
2) برجسته ساختنِ آژیرهای هشدار در مرکز و جنوب اسرائیل و تل آویو
ایندیپندنت انگلیسی:
1) تلاش برای برای برجسته ساختن تبریک ایران به رزمندگان مقاومت و اعلام آمادگی کشورمان برای ایستادن در کنار ملت مظلوم فلسطین
2) ابراز شگفتی فراوان از حمله غافلگیرانهی نیروهای مقاومت از طریق زمین، دریا و هوا (تهاجم ترکیبی) و عبور رزمندگان حماس از مرز
3) تهیه گزارش از میزان تلفات با تمرکز بر به اسارت در آمدن سربازان اسرائیلی توسط نیروهای حماس.
4) ابراز نگرانی شدید از به اسارت رفتنِ صهیونیستها در منطقه بئری کیبوتز (Beeri Kibbutz) نزدیک مرز غزه
📌 رسانههای عربی زبان:
المنار:
تبدیل شدن خیابان های تل آویو به شهر ارواح، از ترس عملیات «طوفان الاقصى»
المیادین:
تاخیر یا لغو پروازهای ورودی یا خروجی سرزمین های اشغالی، به سبب وضع امنیتی فوق العاده در این مناطق
الجزیره:
1) ابراز شادمانی دهها نفر از کاربران عربِ فعال در شبکه های اجتماعی، در پی انجام عملیات طوفان الأقصى
2) بازنشر گسترده و کمسابقۀ صحنه های واضح اسارت سربازان اشغالگر در عملیات اخیر
العربیه:
1) بازتاب درخواست فوری اتحادیه عرب برای توقف عملیات نظامی در غزه
2) دعوت وزارت خارجه عربستان از هر دو طرف (طرف های فلسطینی و اسرائیلی) برای توقف تنش های فیمابین
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نبرد کریدورهاایران در برابر غرب
@amniatemeli
🌎 آمریکا عامل اصلی جنگ اخیر اسرائیل با فلسطین است:
چگونه ۳۰ سال سیاستِ آمریکا با فاجعه پایان یافت؟
✍️ استیون والت، استاد دانشگاه هاروارد
🔹 فارن پالیسی
🌿 در حالی که اسرائیلیها و فلسطینیان عزادار کشته شدگان خود هستند و با ترس منتظر شنیدن اخبار درباره ناپدیدشدگان میباشند میل به جستجوی مقصر برای بسیاری غیرممکن است. اسرائیلیها و حامیان آنان میخواهند همه تقصیر را به گردن حماس بیاندازند که مسئولیت مستقیم در حمله به اسرائیل داشته است. کسانی که بیشتر با آرمان فلسطین همدردی میکنند این تراژدی را نتیجه اجتناب ناپذیر دههها اشغالگری و رفتار خشن طولانی مدت اسرائیل با اتباع فلسطینی خود میدانند. سایرین مصرانه تاکید میکنند که هر فردی که یک طرف را کاملا بیگناه قلمداد کرده و تنها طرف دیگر را مسئول بداند قدرت هرگونه قضاوت را از دست داده است. ناگزیر بحث بر سر این که کدام یک از مقصر هستند علل مهم دیگری را که به درگیری طولانی بین اسرائیلیهای صهیونیست و اعراب فلسطینی مرتبط هستند از دیده پنهان نگه میدارد. ما نباید عوامل دیگر را حتی در طول بحران فعلی نادیده انگاریم، زیرا تاثیر آن عوامل ممکن است مدتها پس از پایان جنگ فعلی میان اسرائیل و حماس نیز ادامه یابند. من از سال ۱۹۹۱ شروع میکنم زمانی که ایالات متحده به عنوان قدرت خارجی بدون وجود رقیب جدی در امور خاورمیانه ظاهر شد و شروع به تلاش برای ایجاد نظم منطقهای کرد به گونه که در خدمت منافع آن کشور باشد. در چنین بستر گسترده تری دست کم پنج اپیزود یا رخداد کلیدی وجود دارند که به ما کمک میکنند تا به رویدادهای غم انگیز دو هفته گذشته برسیم.
🌿 *اولین اپیزود لحظه جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ و پیامدهای آن بود: کنفرانس صلح مادرید. جنگ خلیج فارس نمایش خیره کنندهای از قدرت نظامی و هنر دیپلماتیک ایالات متحده بود که تهدیدی را که صدام حسین برای موازنه قدرت منطقهای ایجاد کرده بود از بین برد. با نزدیک شدن به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایالات متحده در آن زمان محکم بر روی صندلی راننده نشسته بود. جورج اچ دابلیو بوش رئیس جمهور وقت امریکا، جیمز بیکر وزیر امور خارجه آن کشور و یک تیم باتجربه امریکایی در حوزه خاورمیانه از فرصت استفاده کرده و کنفرانس صلحی را در اکتبر ۱۹۹۱ میلادی برگزار کردند که شامل نمایندگانی از اسرائیل، سوریه، لبنان، مصر، جامعه اقتصادی اروپا و هیئت مشترک اردن و فلسطین میشد. اگرچه این کنفرانس نتایج ملموسی به همراه نداشت چه رسد به دستیابی به توافق نامه صلح نهایی، اما زمینه را برای تلاش جدی به منظور ایجاد یک نظم منطقهای صلح آمیز فراهم ساخت. اگر بوش پدر در سال ۱۹۹۲ میلادی بار دیگر در انتخابات انتخاب میشد و به تیم اش فرصت ادامه کارشان داده شده بود آن چه میتوانست بدان دست یابد وسوسه انگیز به نظر میرسید. با این وجود، کنفرانس مادرید یک نقص سرنوشت ساز درون خود داشت نقصی که بذر مشکلات آینده را کاشت. نقص کنفرانس آن بود که از ایران برای شرکت در کنفرانس دعوتی به عمل نیامد و گروههایی مانند حماس و جهاد اسلامی نیز نادیده گرفته شدند. همان طور که تریتا پارسی در کتاب خود "اتحاد خیانتکارانه" اشاره میکند: «ایران خود را به عنوان یک قدرت بزرگ منطقهای میدید و انتظار داشت صاحب یک کرسی بر سر میز مذاکره باشد، زیرا کنفرانس مادرید صرفا نشستی در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین قلمداد نمیشد بلکه لحظهای تعیین کننده در شکل گیری نظم جدید خاورمیانه بود.» پاسخ تهران به عدم دعوت در وهله نخست استراتژیک بود نه ایدئولوژیک. ایران به دنبال آن بود که به امریکا و سایر بازیگران نشان دهد که اگر منافع آن کشور در نظر گرفته نشود میتواند تلاشهای آنان برای ایجاد یک نظم نوین منطقهای را از مسیر خارج سازد.
🌿 *دومین اپیزود مهم ترکیب سرنوشت ساز حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و متعاقب آن حمله ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳ بود. دولت بوش پسر باور داشت که سرنگونی صدام تهدید فرضی ناشی از تسلیحات کشتار جمعی عراق را از بین میبرد، قدرت ایالات متحده را به دشمنان یادآوری میکند و به طور گستردهتر به تروریسم ضربه میزند و راه را برای دگرگونی ریشهای در کل خاورمیانه در امتداد خطوط دموکراتیک هموار میکند. با این وجود، متاسفانه آن چه حاصل شد یک باتلاق پرهزینه در عراق و بهبود چشمگیر موقعیت استراتژیک ایران بود.
لینک کامل مقاله:
https://foreignpolicy.com/2023/10/18/america-root-cause-war-israel-gaza-palestine/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅#سیاست
🔯اطلاعاتی درباره طرز تفکر و سیاستهای صهیونیسم که تا کنون نشنیدهاید
@amniatemeli
طوفان الاقصی، اوضاع سوریه را پیچیدهتر میکند
🔺تبادل آتش بین مخالفان و ارتش سوریه در ادلب که مقارن بود با روزهای نخست عملیات طوفان قدس از یک سو، و حملات هوایی و توپخانهای ارتش ترکیه علیه مواضع شبه نظامیان کرد در شمال غرب سوریه از سوی دیگر. ادامه جنگ در غزه، میتواند سوریه را وارد فصل جدیدی از منازعات و درگیریهای…
مرکز: #الشرق_الأوسط
نویسنده: #A_group_of_writers
لینک اصلی؛
https://aawsat.com/%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D9%84%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D9%8A/%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D9%8A/4592881-%C2%AB%D8%B7%D9%88%D9%81%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%82%D8%B5%D9%89%C2%BB-%D8%AA%D8%B2%D9%8A%D8%AF-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%8A-%D8%AA%D8%B9%D9%82%D9%8A%D8%AF%D8%A7%D9%8B
@amniatemeli
🔺 عکس مفهومی از تاثیر و نقش رسانه ایران اینترنشنال بر ادامه کشتار کودکان در غزه
رسانه ها می توانند با نحوه پوشش خبری در خاموش کردن آتش جنگ و ایجاد صلح و یا دامن زدن به آتش جنگ موثر باشند.
این تصویر، به نقش رسانه اینترنشنال در کشتار بیشتر کودکان و غیرنظامیان در غزه با پاک کردن چهره کثیف اسرائیل اشاره می کند.
@amniatemeli