🔺بارزترين ويژگيهاي جنگ سايبري عبارتند از:
- جنگ سايبري به بازيگران اين امكان را ميدهد كه بدون توسل به جنگ مسلحانه، به اهداف سياسي و راهبردي خود دست يابند.
- فضاي مجازي قدرت غيرواقعي به بازيگران كوچك و كماهميت ميدهد.
- با استفاده از آدرس IP اشتباه، سرورهاي خارجي و اسامي مستعار، مهاجمان ميتوانند در عين ناشناس بودن و مصونيت نسبي براي مدت كوتاهي فعاليت كنند.
- در فضاي مجازي، مرز بين نظامي و غيرنظامي و نيز فيزيكي و مجازي چندان روشن و شفاف نيست، از اين رو قدرت يا از طريق دولت ها، بازيگران غيردولتي اعمال ميشود يا از طريق پروكسي.
- در كنار ساير ميدان هاي سنتي نبرد مثل زمين، هوا، دريا و فضا بايد فضاي مجازي را «پنجمين ميدان نبرد» دانست؛ جنگ سايبري از اجزاي جديد اين محيط چند بعدي است، اما كاملاً جدا از آن در نظر گرفته نميشود.
- در فضاي مجازي، اقدامات شبهجنگي به احتمال زياد همراه با ساير اشكال زور و منازعه رخ ميدهد، اما روش ها و ابزارهاي جنگ سايبري قطعاً متفاوت از ساير جنگ ها خواهد بود.
@amniatemeli
🔺وضعیت ژئوپولتیک جدید جنوب قفقاز
🔸مانند همیشه جنوب قفقاز نقطه اشتراک منافع حیاتى ژئوپولتیک و اقتصادى میان روسیه و ایران و ترکیه مى باشد و شکاف هاى ناشى از درگیرى هاى نظامى میان ارمنستان و جمهورى آذربایجان در سال هاى اخیر و مهم تر از آن تأثیر جنگ میان روسیه و اکراین تنها تغییرات اصلى و پیچیده اى نیستند…
مرکز: #ridl
نویسنده: #Nurlan_Aliyev
لینک منبع اصلی:
https://ridl.io/the-new-geopolitics-of-the-south-caucasus/
@amniatemeli
17.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به اندازه فرهنگ و تاریخِ ایران بزرگ بود!
🔹محقق شناخته شده ادبیات و فرهنگ ایران، استاد ایرج افشار
@amniatemeli
🔺کودتای خاموش علیه دموکراسی
✍ نانسی برمیو استاد علوم سیاسی دانشگاه آکسفورد و دارون عجماغلو استاد اقتصاد در مؤسسهی فناوری ماساچوست
🌿 حامیان دونالد ترامپ همین سه سال پیش با تحریک او به ساختمان کنگره حمله کردند تا نمایندگان را مجبور به رد کردن نتایج انتخابات ریاست جمهوری کنند. این رویداد بزنگاهی تلقی شد که در آن خطر عقبگرد دمکراسیها در پیش چشم جهان قرار گرفت. دموکراسیها چگونه سقوط میکنند؟ چه عواملی باعث پسرفت دموکراسیها به اقتدارگرایی میشوند؟
● یک روش پیچیده و تدریجی برای براندازی نظام دموکراتیک چیزی است که به آن «گسترشطلبی قدرت اجرایی» گفته میشود. گسترشطلبی قدرت اجرایی به فرایندی گفته میشود که طی آن دولت منتخب از طریق مجاری قانونی، همچون همهپرسی یا تغییر قانون اساسی، بهمرور خود را از قیدوبندهای قانونی رها میکند و با دستزدن به مجموعهای از تغییرات نهادی مانع از این میشود که نیروهای مخالف بتوانند قدرت دولت را در آینده به چالش بکشند.
● ویژگی اصلی روش گسترشطلبی این است که تغییرات نهادی مورد نظر دولت اغلب یا به رأی عموم گذاشته میشوند یا توسط منتخبان مردم به تصویب میرسند. یعنی تضعیف دموکراسی از طریق مصوباتی دموکراتیک صورت میپذیرد. نمونهای از این مدل عقبگرد دموکراسی روند تحکیم و توسعهی قدرت رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعهی ترکیه است. بیش از پانصد قانون تنها در دو سال اول کار اردوغان تصویب شد. برخی از این قوانین نهادهای ناظر بر پاسخگوکردن قوهی اجرایی، از جمله آزادی رسانهها و استقلال قوهی قضائیه را تضعیف کردند.
● دستکاری راهبردی انتخابات فرآیند رایج دیگری است که منجر به عقبگرد دموکراسیهای معاصر شده است. چنین دستکاریهایی مداخلات مختلفی هستند که در رقابت انتخاباتی به نفع دولت مستقر انجام میشوند، از جمله:
- جلوگیری از دسترسی به رسانهها به اطلاعات مربوط به انتخابات
- استفاده از منابع مالی دولت برای مبارزهی انتخاباتی
- رد صلاحیت نامزدها مخالف و جلوگیری از ثبت نام رأیدهندگان
- دستچینکردن اعضای کمیسیونهای برگزاری انتخاباتی
- تغییر قوانین انتخاباتی به نفع صاحبان مناصب و آزار مخالفان.
● حرکت تدریجی دمکراسی ها به سوی اقتدارگرایی، برخلاف تحولات دفعی مثل کودتا، اغلب فاقد جرقهای ناگهانی هستند که مردم را به کنشگری برانگیزد یا رهبران را وادارد که علم مبارزه برای حفظ نهادها و ارزشهای دموکراتیک را بلند کنند.
● گسترشطلبی قدرت اجرایی دقیقاً زمانی اتفاق میافتد که اکثریت حامی دولت هستند و دستکاری راهبردی انتخابات زمانی رخ میدهد که رقبا گمان میکنند بخت کسب اکثریت آرا را دارند. در این مقاطع، نیروهای مخالف به دلیل شکافهای داخلی ناشی از شکست تضعیف شدهاند و ایجاد بسیج مردمی برای مقاومت بسیار دشوار است.
● یکی دیگر از مشکلات مربوط به روندهای جدید عقبگرد دموکراسی مبهمبودن آنها است.. دولتهایی که به این عقبگردها اقدام میکنند سعی دارند از همان نهادهایی مشروعیت کسب کنند که در اولویت دموکراسیخواهان قرار دارند: انتخابات ملی، کسب اکثریت آرا در مجلس، دادگاه، و حاکمیت قانون. در نتیجه، کسانی که میخواهند در برابر عقبگرد دموکراسی مقاومت کنند، باید از یک سو با مقامات حکومتی مقابله کنند که در پی مهندسی عقبگرد هستند، و از طرف دیگر با تودههای بسیجشدهی حامی دولت. دفاع از فشار خارجی به چنین دولتهایی به عنوان مداخله در امور داخلی کشور و نقض حق حاکمیت ملی تفسیر میشود. همچنین، اثبات اینکه چنین تغییرات نهادیای با هدف برقراری استبداد انجام میشوند بسیار دشوار است.
🌿 عجم اوغلو میگوید فروپاشی نهادهای دموکراتیک به ورشکستگی مالی شبیه است: در ابتدا به آرامی آغاز میشود و ناگهان شتاب میگیرد. نهادهای دموکراتیک به هنجارهایی دموکراتیک (همچون مصالحه، همکاری، و احترام به حقیقت) وابسته هستند که با کنش فعال شهروندان و رسانههای آزاد تقویت میشوند.
@amniatemeli
37.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: پوتین در جنگ اوکراین دست بالا را دارد؟
@amniatemeli
🔴کسب رتبه علمی «ب» فصلنامه دولت پژوهی ایران معاصر در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
💠 به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام؛ با عنایت خداوند متعال، فصلنامه "دولت پژوهی ایران معاصر" در حوزه مطالعات دولت در ایران در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال ۱۴۰۲ موفق به اخذ رتبه علمی «ب» گردید.
🔻لازم به ذکر است این فصلنامه با هدف مطالعه بنیادهای نظری و تجربی دولت در ایران معاصر، با تمرکز بر انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی، از سال ۱۳۹۴ هجری شمسی راهاندازی شدهاست.
✅ جهت مطالعه پژوهشهای منتشر شده در این فصلنامه و ارسال مقالات خود میتوانید به تارنمای زیر مراجعه فرمایید: https://irsj.ihu.ac.ir🌐
@amniatemeli
18.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برای زنی که طی ۶۰ سال یک گرم زباله هم تولید نکرد!
@amniatemeli
#اینفوگرافیک
🚨 عهدنامه گلستان و ترکمانچای
🔹 #عهدنامه_گلستان: 2 آبان سال 1192 ه.ش، 24 اکتبر 1813 م
🔹 #عهدنامه_ترکمانچای: 1 اسفند سال 1206 ه.ش، 21 فوریه 1828 م
🔺 هفده ولایت قفقازی ایران
🔸مناطق جدا شده ایران در عهدنامه گلستان و ترکمانچای:
گنجه، قرهباغ، شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان، گرجستان، شورهگل، آچوق باشی، گروزیه، منگریل، آبخاز و سامگرلو و گوریا، ایروان، نخجوان، تالش
@amniatemeli
24.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: رقابت مجدد ترامپ و بایدن؛ این بار فرق میکند؟
@amniatemeli
🔺تلاش روسیه و ایران براى ایجاد وضعیت جغرافیایى و اقتصادى جدید در جنوب قفقاز
🔸طبق خلاصه اى سیاسى که مؤسسه پژوهشى هلندى آن را منتشر کرده است، منطقه قفقاز حلقه اصلى در زنجیره با ارزشى مى باشد که به سرعت در حال توسعه است و این زنجیره را ایران و روسیه براى دور زدن تحریم هاى غرب ایجاد کردند.
این خلاصه سیاسى که "مؤسسه کلینجندیل" آن را تهیه…
مرکز: #eurasianet
نویسنده: #unnoun
لینک منبع اصلی؛
https://eurasianet.org/russia-and-iran-strive-to-forge-new-geo-economic-reality-in-the-south-caucasus-report
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات راهبردی مکران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🆔بزرگترین سازه آبگیر و آبگذر دریایی جهان در #چابهار
با اتمام عملیات ساخت، شناورسازی و نصب بزرگترین سازه آبگیر و آبگذر دریایی جهان در چابهار، گامی دیگر در راستای تحقق وعده دولت برای انتقال آب دریای #عمان به استانهای شرقی کشور محقق شد
#مکران
https://eitaa.com/makranp
📝 فقط خاورمیانه می تواند خاورمیانه را درست کند
مسیری به سوی نظم منطقه ای پس از آمریکا
📓#گزارش_ راهبردی# فارن افرز
🔻یافته های کلیدی
1⃣حتی جنگ در غزه به تغییرات قابل توجهی در جهت گیری سیاست خارجی واشنگتن منجر نشده است و همچنان اولویت آمریکا در سیاست خارجی تمرکز بر مهار چین است.
2⃣ کاهش نقش ایالات متحده به این معنا نیست که دیگر قدرت های جهانی جایگزین ایالات متحده خواهند شد. زیرا نه رهبران اروپایی و نه رهبران چینی علاقه یا ظرفیت زیادی برای تصدی این کار نشان نداده اند.
3⃣ با کاهش تعاملات ایالات متحده در منطقه در سال های اخیر، قدرت های بزرگ منطقه ای به طور پیوسته تلاش های خود را برای شکل دادن و تنظیم ترتیبات امنیتی جدید افزایش داده اند. برای نمونه بهود روابط ایران با عربستان سعودی و امارات، بهبود روابط عربستان و امارات با ترکیه، پایان محاصره اقتصادی قطر و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب.
4⃣ هر گونه انتظاری مبنی بر اینکه واشنگتن بتواند به معامله بزرگی دست یابد که به طور قطعی به مناقشه رژیم اسرائیل و فلسطین پایان دهد، از واقعیت های امروز خاورمیانه دور است. در واقع، به احتمال زیاد پیشرفتهای دیپلماتیک بزرگ از خود کشورهای منطقه حاصل میشود و به آن بستگی دارد.
✍ نویسندگان: دالیا داسا کای و صنم وکیل
📆 تاریخ انتشار: ۲ فوریه ۲۰۲۴
🌐 پیوند گزارش
https://www.foreignaffairs.com/middle-east/fix-middle-east-united-states
@amniatemeli