▫️دلایل لغو ممنوعیت فروش تسلیحات ایالات متحده به عربستان/ موانع عادیسازی روابط ریاض و تلآویو
عربستان به عنوان یکی از شرکای اصلی ایالات متحده در منطقه محسوب میشود و باید بپذیریم که کشورهای عربی از جایگاه ویژه در منطقه و حتی جهان برخوردار هستند و ریاض هم مرکزیت جامعه عربی را به عهده دارد که از آفریقا تا خاورمیانه را در بر میگیرد. بالطبع باید متوجه باشیم که از این جغرافیا به عنوان یک منطقه ویژه نام برده میشود لذا جایگاه عربستان در سطوح مختلف یک جایگاه ویژه و کلیدی بوده و این روند پس از به روی کار آمدن ملک سلمان و انتصاب محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان به سمت و سوی دیگری رفت؛ تا جایی که پرونده قتل جمال خاشقجی هم در این راستا نتوانست او را با مشکلات زیادی روبهرو کند.
وی ادامه داد: نزدیک شدن ریاض به تهران در ایام اخیر هم در همین راستا میتواند تلقی شود؛ چراکه محمد بن سلمان به سمت عادیسازی روابط با ایران و برخی دیگر از کشورها مانند سوریه رفت و بسیاری معتقدند که عربستان از غرب فاصله گرفته است که این یک امر اجتنابناپذیر به حساب میآید. عربستان از جایگاه ویژهای که پیدا کرده بیش از هر چیز به دنبال ثبات بلند مدت است و حتی بخشی از آن را تجربه میکند. ریاض در شرایط کنونی موضع ضعیفی را در همراهی با اسرائیل و در قبال پرونده فلسطین داشته است و به نوعی با اسرائیل در این رابطه اختلافات زیادی دارد. این در حالیست که نظر ریاض در پرونده فلسطین به واشنگتن نزدیکتر است و در این راستا باید توجه داشت که ارتباط میان آمریکا و عربستان از گذشته وجود داشته است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بحث این است که مهر تایید کلی توافق ابراهیم در گرو توافق عربستان و اسرائیل است و در این میان باید متوجه باشیم که فضای پرونده غزه و رفح در شرایط کنونی موجب آن شده تا اوضاع و احوال در روند عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل کند شود. این مسأله مانعی به معنای مسدود کننده رابطه عربستان و اسرائیل نخواهد بود. اینکه اسرائیل حملات خونین خود علیه رفح و آوارگان فلسطینی را تحمیل میکند امری رادیکال به حساب میآید اما باید متوجه باشیم که عملاً حمله به رفح و غزه بعد از مدتی به حاشیه میرود و چندی بعد اوضاع به شکل دیگری تغییر خواهد کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که حملات اسرائیل به رفح نوعی از نگرانیهای متعدد را به وجود آورده ولی این امر مانعی در شکلگیری روابط عربستان و اسرائیل نخواهد بود بلکه در نهایت سرعت آن را کاهش خواهد داد. تاکنون کنترل اسرائیل در پرونده غزه از سوی آمریکا به سختی انجام شده است اما حالا وضعیت به سمت و سویی رفته که بسیاری معتقدند عربستان و اسرائیل به زودی به سمت یکدیگر خواهند رفت که البته این موضوع هم تبصرههایی در دل خود دارد.
@amniatemeli
15.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇮🇶 نقشۀ متحرک تغییرات مرزی ایران و عراق در جنگ هشتساله
💢 تذکر: این ویدئو تحولات روزبهروز جنگ را نمایش میدهد. پیشتر نیز کلیپی کمحجم در کانال فرستادم که نمایش تغییرات در آن بهصورت دوهفتهیکبار بود (بنگرید).
@amniatemeli
🔺جنگ اقتصادی جدید اروپا و روسیه
🔸درحالی که جنگ اقتصادی میان چین و آمریکا، متعاقب وضع تعرفه های گمرکی از سوی دولت بایدن در قبال خودروهای الکترونیک چینی وارد مرحله ای تازه شده است، شاهد تشدید نبرد اقتصادی میان روسیه و اتحادیه اروپا هستیم. این به معنای وقوع منازعات پایدار در نظام بین الملل است که خود را در عرصه تجارت جهانی نیز منعکس می سازد. به نظر می رسد جنگ اقتصادی روسیه و اتحادیه اروپا، متعاقب شکست اوکراین در مناطق جنگی حساس در شرق این کشور به وقوع پیوسته و هدف اروپا از آن، تحت فشار قرار دادن روسیه در ابعاد فرامتنی و محیطی است. در حالی که اتحادیه اروپا همچنان به تشدید تحریم ها علیه مسکو و متحدانش بر سر مناقشه اوکراین ادامه می دهد، شورای اروپا در بیانیه ای اعلام کرد که این اتحادیه قانونی را برای افزایش تعرفه واردات غلات از روسیه و بلاروس تصویب کرده است.اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد که این عوارض گمرکی «ممنوع کننده» که از اول ژوئیه اجرایی می شوند، بر واردات غلات، دانه های روغنی، محصولات ثانویه و همچنین گلوله های تفاله چغندر و نخود خشک از هر دو کشور اعمال خواهند شد.این اتحادیه در ادامه تاکید کرد که مقررات جدید تعرفه ها را به حدی افزایش می دهد که «واردات این محصولات را متوقف می کند.» با این حال، اکنون به واسطه کمبود غلات در کشورهای مختلف اروپایی، به صورت خودکار این فرمان در برخی کشورها قابل اجرا نیست. قبلا نیز در جریان وضع تحریم های حوزه انرژی از سوی اروپائیان، بسیاری از کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا قادر به اجرایی ساختن این محدودیتها و تحریمها نشدند. فراتر از آن، حتی در حوزه مبادلات بانکی و اعتباری نیز برخی کشورهای اروپایی متعاقب افزایش هزینه های خود در بحبوحه جنگ، به تجارت غیر رسمی اما ملموس با روسیه روی آوردند. اساسا یکی از موضوعاتی که همواره مورد اعتراض زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و حتی ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو قرار داشت، عدم پیروی برخی کشورهای اروپایی از اعمال تحریم های توافق شده علیه روسیه بوده است. البته این مقررات بر ترانزیت از طریق اتحادیه اروپا از روسیه و بلاروس به کشورهای ثالث تاثیری نخواهد گذاشت.وزرای اتحادیه اروپا مدعی شدند که این اقدام از «بی ثباتی» بازار غلات این اتحادیه جلوگیری می کند و درآمدهای مسکو از طریق صادرات محصولات کشاورزی را محدود می کند.با این حال تجربه دو سال جنگ اوکراین نشان داده که معمولا میان آنچه در بیانیه های صادر شده از سوی اروپائیان ادعا می شود تا آنچه در واقعیت به وقوع می پیوندد، شکاف و فاصله ای آشکار وجود دارد! پیشنهاد تعرفه ها توسط اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در ماه مارس اعلام شد. در آن زمان، وی گفته بود که این اقدام به کاهش «خطر فزاینده»محصولات روسی برای بازارها و کشاورزان اتحادیه اروپا کمک می کند. در هر حال، باید در انتظار میزان و نحوه عملیاتی شدن تحریم های جدید وضع شده از سوی اتحادیه اروپا علیه روسیه و بلاروس ماند اما به نظرمی رسد مسکو نگرانی چندانی بابت این موضوع نخواهد داشت.
@amniatemeli
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بازجویی از صدام، تخلیه اطلاعاتی رئیس جمهور
▪️جان نیکسون، تحلیلگر سیا
▪️قسمت اول
@amniatemeli
🔺 لیست کشورهایی که بیشترین تعداد پناهندگان را در خود جای داده است.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌ویژگی های رئیس+ جمهور
حقیقتا ما در انتخابات بدنبال این هستیم که شخصی رئیس جمهور شود که آینده ایران را بشناسد و بر اساس فهم عمیق و درک راهبردی ریل گذاری کند.
رئیس جمهور باید فهم سیاسی و اقتصادی و فرهنگی داشته باشد، به عبارت دیگر رئیس جمهور باید به بلوغ تحلیلی خوبی از مردم و ایران و ظرفیت ها و فرصت ها و چالش ها و پیش بینی ها رسیده باشد،نه اینکه تازه بخواهد به این ها برسد.
روند تحولات منطقه ای و جهانی به ما می گوید پیشرفت و توسعه دنیا در مقوله های اساسی از جمله اقتصاد و انرژی و تکنولوژی و هوشمند سازی زندگی و سایر مسائل به شتاب بی سابقه ای رسیده است.
فرصت آزمون و خطا دیگر وجود ندارد و ما نمی توانیم مثل دهه های قبل سهل انگاری کنیم و نسبت به فرصت ها بی تفاوت باشیم.
ریشه این سهل انگاری ها بحران فهم استراتژیک از ایران و جغرافیای آن و پیش بینی اولویت های راهبردی برای ایران بود که برخی برنامه های معمولی ۲۵ سال گذشته را به چالش های اساسی امروز تبدیل کرده است و ایران را در سطح حل مشکلات ابتدایی نگه داشته است.
وضعیتی که ما در حوزه اقتصادی و فرهنگی و عدالت اجتماعی در آن قرار داریم با دیدگاه های آرمان گرایانه و تمدنی بسیار فاصله دارد و این فاصله باید کم شود تا بتوانیم به آینده قابل دفاعی در منطقه و جهان دست پیدا کنیم.
تبدیل دستاوردهای امنیتی و سیاسی در خاورمیانه به حوزه منافع از دیگر مسائلی است که همچنان در کش و قوس آن مانده ایم و نتوانستیم اقتدارگرایی نظامی را به مولفه اقتصادی و تجاری تبدیل کنیم.
رئیس جمهور باید فرهنگ عمومی نخبگان و رجال سیاسی را به اندیشه صحیحی از مقوله قدرت و تحول ذهنی هدایت کند و مجموعه برنامه ریزی ها و مسائل کشور را بر اساس اولویت تولید قدرت در منطقه و جهان متمرکز کند موضوعی که رجال سیاسی ما از فقدان آن رنج می برند.
پیشرفت سلیقه ای و توسعه غیر کارشناسی و تصمیم گیری های جزیره ای بدون نقشه منسجم و یکپارچه بمثابه گونی سوراخی است که بدنبال پر کردن آن هستیم و این موضوع ریشه در مجموعه فکری جامعه سیاسی کشور دارد.
این را باید قبول کنیم که رئیس جمهور عمل گرا و آرمان گرا اگر ذهنیت استراتژیک نداشته باشد و تحلیل شناختی از مسائل نداشته باشد دقیقا نمی تواند عرصه را به سمت حل مشکلات هدایت کند و اساسا نقطه شروع را نمی تواند تشخیص دهد و به بحران در تشخیص می رسد و بر اساس مشاوره ها و نگاه های اندیشکده ای تصمیم گیری می کند.
نمی گویم رئیس جمهور باید در همه چیز تخصص داشته باشد اما برای عرصه مدیریتی و راهبردی باید حرف برای گفتن داشته باشد.
رئیس جمهور واقع گرا با توان ذهنی استراتژیک در کنار روحیه جهادی و اخلاص که بایسته های او باید باشد می تواند جمهوری اسلامی ایران را به آرمان ها و ارزش های تمدنی خود برساند
تمدن سازی اسلامی یک تحول فکری و ذهنی است که در یک فرایند تحلیل جمعی و نخبگانی و اجتماعی در جامعه شکل می گیرد و ریشه می دواند ،ادبیات عمومی جامعه فعلا در مرحله حل مشکل است و با ادبیات تمدنی فاصله واقعی دارد.
ما هنوز نتوانستیم مشکلات ابتدایی اقتصادی و فرهنگی را حل کنیم و از مرحله حل مشکل عبور کنیم داریم به تمدن اشاره می کنیم.
ابوقاسم
15.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کارشناس اسرائیلی: وزیر خارجه ایران فردی اثرگذار بود و به اندازه سه وزیر فعالیت داشت!
🗂منبع: کاوشمدیا
@amniatemeli
♦️خطای شناختی
📌"توانایی ادراک"
(I-Can't-Believe-It Syndrome یا "It Can't Be True" Bias) زمانی رخ میدهد که فرد به سختی میتواند اطلاعات یا واقعیتهایی که با باورها یا انتظارات فعلی او مغایرت دارند را بپذیرد. این نوع خطا میتواند منجر به رد اطلاعات درست و تأیید تعصبات شخصی شود.
مثال:
فرض کنید فردی به نام علی به شدت باور دارد که سیگار کشیدن هیچ تأثیری بر سلامتی او ندارد، زیرا پدربزرگش تا سن 90 سالگی سیگار کشیده و سالم بوده است. وقتی علی با مطالعات و تحقیقات علمی که نشان میدهند سیگار کشیدن مضر است مواجه میشود، او به سختی میتواند این اطلاعات را بپذیرد و همچنان باور دارد که سیگار کشیدن برای او ضرری ندارد.
تصحیح:
برای تصحیح این نوع خطا، علی باید سعی کند به جای تکیه بر تجربیات شخصی و تعصبات، به منابع معتبر علمی و تحقیقات گستردهتر توجه کند. او میتواند با مطالعه گزارشهای پزشکی، صحبت با پزشکان و متخصصان و بررسی آمار و دادههای علمی، دیدگاه خود را بهبود بخشد و باورهای غلط را کنار بگذارد.
فرم منطقی:
1. فکر اولیه: سیگار کشیدن برای سلامتی ضرری ندارد، زیرا پدربزرگم تا 90 سالگی سیگار کشیده و سالم بوده است.
2. تصحیح شده: با وجود اینکه پدربزرگم سالم بوده، تحقیقات علمی نشان میدهند که سیگار کشیدن به طور کلی مضر است و میتواند خطرات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد.
نام علمی خطا:
I-Can't-Believe-It Syndrome یا "It Can't Be True" Bias
با درک بهتر این خطا و تصحیح آن، افراد میتوانند دیدگاههای واقعبینانهتری داشته باشند و تصمیمگیریهای بهتری بر اساس اطلاعات صحیح و معتبر انجام دهند.
@amniatemeli
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب، هماکنون در حرم مطهر امام خمینی:
🖤 حمله #طوفان_الاقصی نقشههای دشمن را بر باد داد
🗓۱۴ خرداد ۱۴۰۳؛ سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)
@amniatemeli
11.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 فیلم کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب درباره انتخابات پیش رو
@amniatemeli