42.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️تاریخ آنلاین
صبحت های تیمسار شاپور آذربرزین
جانشین و معاون علمیات نیروی هواییی ارتش شاهنشاهی از فساد رشوهای زمان محمد رضا پهلوی
📽🎬کلیپ دوازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
31.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️ادامه کلیپ تاریخ آنلاین
صبحت های تیمسار شاپور آذربرزین
جانشین و معاون علمیات نیروی هواییی ارتش شاهنشاهی از فساد رشوهای زمان محمد رضا پهلوی
📽🎬کلیپ دوازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
🔺 همه سناریوهای درگیری آمریکا
(۲) فارن افرز
🪐 سناریوی ناامیدی
جان مرشایمر
🔹 ارتش ایالات متحده به طرق مختلف میتواند درگیر جنگ شود. وضعیتی را در نظر بگیرید که جنگ یک سال یا بیشتر طول میکشد و نه چشمانداز راهحل دیپلماتیک در دسترس است و نه مسیری امکانپذیر برای پیروزی اوکراین. در عین حال، واشنگتن برای پایان دادن به جنگ ناامید است -شاید به این دلیل که باید بر مهار چین تمرکز کند یا به این دلیل که هزینههای اقتصادی حمایت از اوکراین باعث ایجاد مشکلات سیاسی در آمریکا و اروپا شده است.
🔸 در آن شرایط، سیاستگذاران ایالاتمتحده دلایل زیادی برای در نظر گرفتن گامهای مخاطرهآمیز-مانند ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین یا استقرار گروههای کوچکی از نیروهای زمینی ایالات متحده- برای کمک به اوکراین برای شکست روسیه پیش رو دارند.
🪐 سناریوی فروپاشی ارتش اوکراین
🔹سناریوی محتملتری برای مداخله ایالات متحده در شرایطی رخ میدهد که ارتش اوکراین شروع به فروپاشی کند و به نظر برسد روسیه در آستانه کسب یک پیروزی بزرگ است. در این صورت، با توجه به تعهد عمیق دولت بایدن به جلوگیری از چنین نتیجهای، ایالات متحده ممکن است با درگیر شدن مستقیم در جنگ تلاش کند تا جریان را تغییر دهد. به راحتی میتوان تصور کرد که در این شرایط مقامات آمریکایی معتقدند اعتبار کشورشان در خطر است و خود را متقاعد میکنند که استفاده محدود از زور، اوکراین را -بدون ترغیب پوتین به استفاده از سلاح هستهای- نجات می دهد. از سوی دیگر، یک اوکراین ناامید ممکن است حملات گستردهای را علیه شهرهای روسیه انجام دهد -به این امید که چنین تشدید اوضاعی واکنش گسترده روسیه را برانگیزد و در نهایت ایالات متحده را مجبور به پیوستن به جنگ کند.
🔸سناریوی نهایی برای دخالت آمریکا مستلزم تشدید غیرعمدی اوضاع است: واشنگتن بدون اینکه بخواهد با یک رویداد پیشبینی نشده که اوج میگیرد، به جنگ کشیده شود.
🔹شاید هواپیماهای جنگنده آمریکا و روسیه که بر فراز دریای بالتیک در تماس نزدیک بودهاند، به طور تصادفی با هم برخورد کنند. چنین حادثهای - با توجه به سطوح بالای ترس در هر دو طرف، عدم ارتباط، و شیطانسازی متقابل- میتواند به راحتی اوضاع را متشنج کند.
🔸یا شاید روسیه ساختمانی در کییف یا یک سایت آموزشی در اوکراین را ویران کند و تعداد قابل توجهی از آمریکاییها مانند امدادگران، مأموران اطلاعاتی یا مستشاران نظامی را به طور ناخواسته به قتل برساند. دولت بایدن که در داخل با یک هیاهوی عمومی مواجه است، تصمیم می گیرد که باید تلافی کند و به اهداف روسیه حمله کند، که سپس منجر به تبادل آتش سهمگین بین دو طرف میشود.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/playing-fire-ukraine
@amniatemeli
💢 هنری کسینجر: جنگ سرد دوم بسیار خطرناکتر از جنگ سرد اول خواهد بود.
🔻 هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در مصاحبهای با روزنامه اسپانیایی موندو گفت: ممکن است جنگ سرد جدیدی بین چین و ایالات متحده آغاز شود
🔻 وزیر امور خارجه اسبق آمریکا هشدار داد که جنگ سرد دوم بسیار خطرناکتر از جنگ سرد اول خواهد بود.
🔻 کیسینجر معتقد است که هر دو کشور منابع اقتصادی قابل مقایسهای دارند که در دوران جنگ سرد اول چنین نبود. به نظر او، پکن و واشنگتن اکنون دشمن یکدیگر هستند و نباید "تا زمانی که جمهوری خلق چین غربی شود" منتظر ماند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽📽 کتاب "نظم جهانی" را بیشتر بشناسید + زیرنویس فارسی
💠 هنری کسینجر، دیپلمات و عالم علومسیاسی آمریکایی، کتاب "نظم جهانی" را در سال ۲۰۱۴ به رشته تحریر درآورد. او در این کتاب به این سوال پاسخ میدهد که دولت- ملتهای مختلف چگونه به سیاست جهان نگاه میکنند؟
💠 کسینجر مفهوم "نظم جهانی" را چرخش مطلوب سیاست از نظر هر دولت-ملت تعریف میکند.به اعتقاد او ادیان و تمدنهای مختلف دیدگاههای متفاوتی در خصوص ایدههایی همچون سیاست عادلانه و توزیع قدرت جهانی دارند.
@amniatemeli
✅جنگ ترکیبی روسیه در گرجستان براساس استراتژی منجمد
✔️قسمت دوم
🔘گرجستان در زمان اتحاد جماهیر شوروی ، بخشی از این اتحادیه سوسیالیستی بود. امروز ، آجاریا همچنان یک جمهوری خودمختار محسوب می شود اما بخشی جدایی ناپذیر از خاک گرجستان است.
🔘اسناد تاریخی نشان می دهد، گرجستان با بیشتر مناطق قفقاز یک تاریخ مشترک دارد. گرجستان که بیشتر در قرن نوزدهم جذب امپراتوری روسیه می شد ، از سال های 1918 تا 1921 یک دوره نسبتاً کوتاه به استقلال رسیده است.
🔘 در این دوره ، نیروهای گرجی در آبخازیا با نیروهای بلشویکی جنگیدند و آنها را شکست دادند. قبل از ایجاد هماهنگی برای خودمختاری آبخازیا در یک گرجستان بزرگ ، ارتش سرخ شوروی گرجستان را فتح کرد. در ابتدا ، کرملین این دو نهاد را به یک کنفدراسیون پیوند داد و آبخازیا قانون اساسی خود را اجرا می کند.
🔘استالین در سال 1931 آبخازیا را به منطقه خودمختار در گرجستان تنزل داد. با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی ،گرجستان باردیگراستقلال خود را با آبخازیا و اوستیای جنوبی در مرزهای شناخته شده بین المللی به دست آورد.
🔘فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی
همانند مولداوی و اوکراین ، تضعیف کنترل مسکو بر این منطقه در پایان قرن بیستم خلاء قدرت ایجاد کرده است. نخبگان و رهبران آبخازیا و اوستیای جنوبی تلاش کردند تا با ایجاد آزادی داخلی مانور بیشتر برای خود ، در خلاء قدرت روسیه بدست آورند.
🔘تلاش های ملّی گرایانه آنها از بسیاری جهات در واکنش به ملّی گرایی شدید اکثریت جمعیت گرجستان بود.طولی نکشید که ناسیونالیسم گرجی در سال 1989 ظاهر شد؛ زمانی که نیروهای وابسته به وزارت کشور شوروی به تظاهرات مسالمت آمیز استقلال در تفلیس آتش گشودند. وقتی روس ها با قمه ، بیل و گاز سمی حمله می کردند ، توسط نفربرهای زرهی پشتیبانی می شدند.
@amniatemeli
40.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش ششم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔺چین در بازی خودش آمریکا را شکست میدهد؟/ حالا ببینید در آفریقا چه میکند
گراهام فولر
🔸 ین واقعاً یکی از قدیمی ترین سؤالات را مطرح می کند: چرا کشورها واقعاً می جنگند؟ محققان طیف وسیعی از پاسخ ها را ارائه می دهند: میل به گسترش قدرت و سلطه طلبی، مبارزه بر سر منابع، به دلیل ناامنی و ترس، یا ایدئولوژی ها، اعتقادات و جهان بینی های متضاد.یا شاید کشورها فقط برای تحقق جاه طلبی های خطرناک رهبران جنگ به راه می اندازند. شاید همه اینها فقط در دی.ان.ای انسان نوشته شده باشد - برای طمع، رقابت، مبارزه، نابود کردن و کشتن.
🔹 تاریخ به ما میآموزد که روسیه و چین در رقابتی اجتنابناپذیر بر سر قدرت و نفوذ در سیبری شرقی - «دشمنان طبیعی» هستند. اما زمانه تغییر می کند و ناگهان امروز روسیه و چین را در وضعیت همکاری استراتژیک نزدیک می بینیم.
🔸 اکنون چین میآید که تمایل خود را برای تجارت با همه کشورهایی که در آن منافع متقابل به دست میآید، اعلام کند. (تایوان یک مسئله بغرنج وپیچیده در حال پیشرفت است.) در تضاد کامل با واشنگتن، پکن خود را قادر به مقابله با انواع کشورهای متخاصم می بیند. چین با ایران و اسرائیل و رهبران فلسطینی و همچنین با عربستان سعودی و یمن متخاصم گفتگو می کند.
🔹 در مقابل، تعداد کشورهایی که ایالات متحده نمی تواند به طور جدی با آنها تعامل داشته باشد، روز به روز بیشتر می شود: با کوبا، ایران یا حزب سیاسی مهم فلسطینی حماس گفتگو نخواهد کرد. همچنین با دولت های ونزوئلا یا سوریه درگیر نخواهد شد. به نظر می رسد که این یک زخم دیپلماتیک خودساخته است که عملاً مانور دیپلماتیک آمریکا را محدود می کند. در زمانی که روابط ایالات متحده با روسیه و چین در مرز بحران قرار دارد، وزیر امور خارجه آمریکا عملاً هیچ تماس شخصی با همتایان خود در هر یک از کشورها در مدت زمان طولانی حفظ نمی کند.
🔸 به نظر میرسد دیپلماتهای ارشد آمریکایی نمیدانند معنا یا هدف دیپلماسی چیست. آنها ممکن است بر این باور باشند که امتناع از صحبت کردن با دیگران یا تهدید دیگران قدرت را به همراه دارد. اما این اهرم را نیز از واشنگتن سلب می کند.
🔹 چین از طریق توانایی خود برای عمل بدون آرمان های ایدئولوژیکی که واشنگتن جهان را با آن می بیند، به آن دسترسی پیدا می کند. و این همان چیزی است که چین اکنون در نظارت بر احیای روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان سعودی به آن دست یافته است. با این حال، بهنظر میرسد واشنگتن بهجای استقبال از این مسیر فرعی برای خروج از یک درگیری بزرگ و خطرناک منطقهای، از این آشتی ناامید شده است. (ببینید که چین بعداً در آفریقا چه خواهد کرد.) آیا اینجا مشکلی وجود دارد؟
منبع
https://responsiblestatecraft.org/2023/03/13/in-great-power-diplomacy-is-china-beating-us-at-its-own-game/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در اسرائیل چه میگذرد؟
@amniatemeli
✅ مقاله جالب توجه توماس فریدمن در نیویورک تایمز:
🔺"اتفاقات اسرائیل یک واقعیت جدید و نگرانکننده را برای امریکا آشکار کرده است. برای اولین بار رهبر اسرائیل یک بازیگر غیرمنطقی است، خطری نه تنها برای اسرائیلیها، بلکه برای منافع و ارزشهای مهم آمریکا. این امر مستلزم ارزیابی مجدد فوری از سوی بایدن و لابی یهودی طرفدار اسرائیل در آمریکا است.
🔸نتانیاهو به یک بازیگر غیرمنطقی در روابط بینالملل تبدیل شده، کسی که دیگر نمیتوانیم رفتارش را پیشبینی کنیم و بایدن به سخنانش نباید اعتماد کند. برای شروع، واشنگتن باید مطمئن شود که نتانیاهو از آمریکا استفاده نمی کند. عدم ارسال تسلیحات برای شرکت درهر نوع جنگ دلخواه با ایران یا حزب الله بدون تایید کامل و مستقل فرماندهی عالی نظامی اسرائیل که با کودتای قضایی او مخالفت کرده است.
🔹زمان آن فرارسیده که دولت آمریکا، کنگره و لابیهای یهودی آمریکا که غالباً توانمندسازان نتانیاهو بودهاند، آشکارا روشن کنند که آنها نیز با همه آن اسرائیلیها هستند که درهفته گذشته به خیابان آمدند تا اطمینان حاصل کنند که هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس اسرائیل [اشغال فلسطین] آخرین آن نخواهد بود."
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چگونه بدون شلیک یک گلوله براندازی انجام میشود؟!
@amniatemeli
🌏 جنگ سرد دوم آغاز شده است. (بخش۳)
جان مرشایمر
🔺سرانجام رقابت آمریکا و چین، جنگ است
🔹 مرشایمر شکست تمامعیار استراتژی تعامل با چین که کمابیش در طول دوران ریاستجمهوری ۴ رئیسجمهور (بوش پدر، کلینتون، بوش پسر و اوباما) پابرجا بود را به تصویر میکشد و با ارائه نمونههایی یادآور میشود که هیچیک از تعاملگرایان اعم از نخبگان دانشگاهی و مفسران و تحلیلگران تا مقامات و مشاوران دولت، چنین پیامدی را پیش بینی نکرده بودند.
🔸 با گذشت سالها، مشخص شد که تعامل شکست خورده است. چین رشد اقتصادی بیسابقهای را تجربه کرد، اما این کشور به یک لیبرال دموکراسی یا یک مشارکتکننده مسئول تبدیل نشد. برعکس، رهبران چین ارزشهای لیبرال را تهدیدی برای ثبات کشورشان میدانند و همانطور که حاکمان قدرتهای در حال ظهور معمولاً چنین میکنند، آنها سیاست خارجی تهاجمی فزایندهای را دنبال میکنند. هیچ راهی برای دور زدن آن وجود ندارد: تعامل یک اشتباه استراتژیک بزرگ بود. همانطور که کرت کمبل و الی رتنر - دو مقام سابق دولت اوباما که تشخیص داده بودند تعامل شکست خورده است و اکنون در دولت بایدن خدمت می کنند - در این صفحات در سال 2018 نوشتند، "واشنگتن اکنون با پویاترین و قدرتمندترین رقیب خود در تاریخ مدرن روبرو است.
🔹 وقتی دو جنگ سرد را با هم مقایسه کنیم، آشکار می شود که رقابت ایالات متحده و چین بیشتر از رقابت ایالات متحده و شوروی قابلیت تبدیل شدن به یک جنگ داغ را دارد. اولین نقطه تضاد بین این دو تعارض به قابلیت ها مربوط می شود. چین در حال حاضر از نظر قدرت نهفته بیشتر از اتحاد جماهیر شوروی به ایالات متحده نزدیک شده است. اتحاد جماهیر شوروی در اوج قدرت خود، در اواسط دهه 1970، از نظر جمعیت از مزیت کمی برخوردار بود (کمتر از 1.2 به 1) و با استفاده از GNP به عنوان شاخصی تقریبی از ثروت، تقریباً به اندازه 60 درصد ایالات متحده ثروتمند بود. در مقابل، چین اکنون چهار برابر ایالات متحده جمعیت دارد و حدود 70 درصد ثروتمندتر است. اگر اقتصاد چین با نرخ چشمگیر حدود پنج درصد در سال به رشد خود ادامه دهد، در نهایت قدرت نهفته بیشتری نسبت به ایالات متحده خواهد داشت.
🔸 یک مشکل دیگر در مورد توانایی های اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت که تا حد زیادی در مورد چین وجود ندارد: متحدان دردسرساز. در طول جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی حضور نظامی عظیمی در اروپای شرقی داشت و عمیقاً در سیاست تقریباً همه کشورهای آن منطقه درگیر بود. باید با شورشهای آلمان شرقی، لهستان، مجارستان و چکسلواکی مبارزه میکرد. آلبانی، رومانی و یوگسلاوی به طور معمول سیاست های اقتصادی و امنیتی مسکو را به چالش می کشیدند.چین معاصر متحدان کمی دارد و به جز زمانی که صحبت از کره شمالی به میان میآید، بسیار کمتر از شوروی به دوستان خود وابسته است. به طور خلاصه، پکن انعطاف بیشتری برای ایجاد مشکل در خارج از کشور دارد.
🔹 یک "ایسم" وجود دارد که چین در مشت دارد ، یکی که به احتمال زیاد رقابتش را با ایالات متحده تشدید می کند: ناسیونالیسم. به طور معمول قوی ترین ایدئولوژی سیاسی جهان ، ناسیونالیسم دارای نفوذ محدودی در اتحاد جماهیر شوروی بود زیرا با کمونیسم در تضاد بود. ناسیونالیسم چینی اما از اوایل دهه 1990 در حال انباشته شدن است. آنچه آن را بسیار خطرناک می کند تأکید آن بر "قرن تحقیر ملی چین" است ، دوره ای که با جنگ اول تریاک آغاز شد ، که طی آن چین توسط قدرتهای بزرگ ، به ویژه ژاپن -و همچنین در روایت چینی ، ایالات متحده- قربانی شد.
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@amniatemeli
32.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش هفتم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
مقام معظم رهبری:
«در جنگ ترکیبی، دشمن از رسانه استفاده میکند، از عامل فرهنگی استفاده میکند، از عامل امنیّتی استفاده میکند، از نفوذ استفاده میکند، از عامل اقتصادی استفاده میکند؛ از همهی این عوامل استفاده میکند برای اینکه ملّت را در محاصره قرار بدهد، برای اینکه ملّت را دچار یأس کند، ملّت را از نیروی خودش غافل کند. سعی میکنند ملّت را از راههای اطّلاعرسانی جدا کنند. خب، ما وسایل اطّلاعرسانی به مردم را داریم؛ اینها را بدبین میکنند: به رادیوتلویزیون گوش ندهید، خبرهایش خلاف واقع است؛ به گزارش مسئولین توجّه نکنید، گزارششان خلاف واقع است؛ به حرفهای رهبری گوش نکنید، حرفهای رهبری تکراری است؛ تکراری است؟ سالها است که جبههی دشمن با صدای بلند اعلام میکند که میخواهیم جمهوری اسلامی را به زانو در بیاوریم، رهبری در مقابل میگوید «غلط میکنید»؛ این تکرار نیست؛ این استقامت است. خدای متعال به ما دستور داده است ــ دستور به پیغمبر دستور به همه است، دستور به ما است ــ که «فَاستَقِم کَما اُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَک»؛(۱۲) این استقامت است، این سخنِ حق را در دل نگه داشتن و حفظ کردن و پای آن ایستادن است؛ این تکرار نیست.»
#جنگ_شناختي
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
@amniatemeli
🔺بهترین راه پیروزی در جنگ ترکیبی شناختی تغییر رویکرد و بسیج امکانات و ظرفیت برای رفتن به حالت تهاجمی است.
🔹تا وقتی که در دفاع باشیم باید همه وقت و امکانات خود را صرف استدلال و دفاع از واقعیت کنیم.
@amniatemeli
🌏 چین و تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه
🌳 وقتی آمریکا خواب بود؛ پیروی سربازان از تاجران
☀️ایالات متحده برای کمک به متحدان خود در برابر برنامه هستهای و منطقهای ایران با دردسر مواجه بود. همزمان، ایالات متحده اجازه داد تا روابطش با متحد دیرینه عربستان سعودی از بد به بدتر تبدیل شود. در تمام این مدت، چین در حال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه بود. بنابراین، در حالی که آمریکا در خواب بود، یک اصلاح مجدد در روابط قدرت در منطقه سرشار از انرژی آشکار شد.
☀️ آخرین تحولات در روابط سعودی-ایرانی از هیچ سر بر نیاورده است. چین از طریق افزایش تجارت و سرمایهگذاری در منطقه روابط سیاسی و اقتصادی قوی در خاورمیانه ایجاد کرده است. پکن با حفظ جریان نقدینگی ثابت، مشارکتهای اقتصادی را به مشارکتهای سیاسی تبدیل کرده است. همانطور که انگلیسی ها می گفتند: «سربازان از تاجران پیروی کردند».
🌳 ابزارهای استراتژیک پکن
☀️ چندین ابزار استراتژیک وجود دارد که چینیها از آنها استفاده میکنند: سازمان همکاری شانگهای به چندین کشور خاورمیانه مانند ایران و ترکیه به عنوان «شرکای مذاکرات» گسترش یافت. این رشد حساب شده یک شبه حاصل نشد. این نشان دهنده سرعت عمدی نفوذ فزاینده پکن است.
☀️ چین همچنین بزرگترین مشتری نفت عربستان سعودی و ایران است که علاقه پکن به پیشبرد توافق بین این دو و جایگاه آنها در میان ذینفعان اصلی ابتکار کمربند و جاده را توضیح می دهد. گفته شده چینیها با سرمایهگذاری 400 میلیارد دلاری طی 25 سال آینده در بخشهای بانکی، مخابرات، بنادر، راهآهن، بهداشت و درمان و فناوری اطلاعات ایران در ازای عرضه نفت ایران با تخفیف شدید موافقت کردهاند.
🌳 چالش قرن بیستویکم
☀️ حتی رهبرانی منطقهای که ممکن است با غرب دوست باشند، با توجه به منافع اقتصادی که کشورهایشان از طریق روابط با پکن می توانند به دست آورند، از نفوذ خزنده چین در مسائل منطقه ای عقب نشینی نخواهند کرد. ایالات متحده باید با عمق دسترسی مالی چین کنار بیاید و شاید برای مقابله با اهداف سیاسی روشن پکن استراتژی اتخاذ کند. ایالات متحده نه تنها برای منافع اقتصادی، بلکه برای امنیت منطقهای که مستقیماً بر امنیت ملیاش تأثیر میگذارد، در خاورمیانه سرمایهگذاری زیادی میکند. این سرمایهگذاریها آنقدر مهم هستند که با نادیده گرفتن تلاشهای حسابشده چین برای تضعیف نقش آمریکا به خطر میافتند.
☀️ با سفر شی جین پینگ به مسکو که وانمود می کند میانجیگری صلح بین روسیه و اوکراین است، بررسی نفوذ چین در مناطق استراتژیک جهان از جمله اروپا، خاورمیانه و آفریقا اهمیت پیدا می کند. رقابت آمریکا با چین در علم، فناوری، تجارت، دیپلماسی و امنیت جهانی به موضوع اصلی قرن بیست و یکم تبدیل شده است. توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین آزمونی برای قدرت و مهارت واشنگتن است. این چالشی است که ایالات متحده نمی تواند از عهده آن بربیاید.
منبع
https://nationalinterest.org/blog/lebanon-watch/has-china-shifted-middle-east-balance-power-206343
@amniatemeli
💢 مصادیق تاریخی جنگ های ترکیبی:
🔹ترکیب ارتش ویتنام شمالی با نیروهای نامنظم و ویژه ویتکنگ در جنگ ویتنام
🔹ترکیب ارتش منظم انگلستان با چریک های کشور اسپانیا در جنگ با ناپلئون
🔹 ترکیب نیروهای ارتش انگلستان با نیروهای نامنظم اعراب در جنگ با عثمانی
🔹 ترکیب نیروهای منظم، نامنظم دولتی ، نامنظم غیر بومی (سپاه بدر و پیشمرگان کرد) در هشت سال دفاع مقدس
🔹ترکیب جنگ نیابتی ، جنگ نامنظم ، جنگ نامتقارن، جنگ بدون مرز، جنگ دور ایستا،جنگ سیاسی در جنگ سوریه
🔹ترکیب جنگ نیابتی نامنظم، جنگ دورایستا، جنگ سیاسی در جنگ لیبی
#جنگ_شناختي
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
@amniatemeli
🔺تحلیل سیاسی | ابعاد توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی - جوانان خوز*
دکتر مکرمی پور پژوهشگر روابط بین الملل : روابط ایران و عربستان به عنوان مهمترین بازیگران آسیای غربی در 7 سال اخیر و پس از تسلط انصارالله به عنوان متحد جمهوری اسلامی ایران با محوریت یمن تیره شد ، با روی کارآمدن ملکسلمان و اعدام شیخ باقرالنمر و با شروع جنگ یمن و پس از آن حمله به سفارت ریاض در تهران تنشها میان دو کشور به اوج خود رسید ، عربستان سفارت خود را در تهران تعطیل کرد....
https://www.javanankhz.ir/تحلیل-سیاسی-ابعاد-توافق-جمهوری-اسلا/
@amniatemeli
💢 بخش مهم و مشترك در ميان هر كدام از جنگها أعم از جنگ رواني،جنگ شناختي،جنگ نرم، عمليات رواني،جنگ تركيبي انتخاب و تأثير گذاري بر"مخاطب" است.
#جنگ_شناختي
#جنگ_تركيبي
#نفوذ
@amniatemeli
✅ تحلیلی جالب از سی ان ان در مورد تفاوت جمهوری خواهان
🔺 در سال 2024 جمهوری خواهان ممکن است یک تغییر تاریخی سیاست خارجی را تکمیل کنند.
🔹 حزب جمهوری خواه در سال 2024 به سمت تکرار مهم ترین بحث سیاست خارجی خود در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری پیش می رود. فقط این بار، نتایج ممکن است معکوس شوند.
🔸 نبرد نامزدی حزب جمهوری خواه در سال 1952 نقطه عطفی در تاریخ حزب بود، زمانی که دوایت آیزنهاور، قهرمان انترناسیونالیسم و اتحاد با اروپا برای مهار اتحاد جماهیر شوروی، سناتور رابرت تافت را شکست داد. از دفاع از اروپا تا مقابله با چین کمونیستی.
🔹 شکاف مشابهی در حال حاضر در حزب جمهوری خواه در حال نمایان شدن است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق و ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا، دو نامزد پیشتاز این رقابتها هر دو اعلام کردهاند که دفاع از اوکراین در برابر روسیه یک "منافع حیاتی" آمریکا نیست و "همانطور که دیسانتیس میگوید: چالش مهم تر رویارویی با چین است. سایر نامزدهای احتمالی 2024، مانند معاون رئیس جمهور سابق مایک پنس و نیکی هیلی، سفیر سابق سازمان ملل، به حمایت از موضع آیزنهاور مبنی بر اینکه ایالات متحده باید در حفاظت از اروپا در برابر تجاوز روسیه ثابت قدم بماند، نزدیک تر می شوند - و اصرار دارند که ترک اوکراین باعث جسارت چین و سایر دشمنان احتمالی آمریکا می شود.
🔸 پس از پیروزی چشمگیر آیزنهاور بر تافت در سال 1952، همه نامزدهای ریاست جمهوری جمهوریخواه در شش دهه آینده - فهرستی که از ریچارد نیکسون تا رونالد ریگان گرفته تا جورج دبلیو بوش، جان مک کین و میت رامنی امتداد یافت - بیشتر با بین المللی گرا شناخته شدند تا انزواطلب.
🔹 اما ترامپ زمانی که در سال 2016 در پشت پیامی مبنی بر ملیگرایی اقتصادی بیرحمانه و بدبینی نسبت به اتحادهای بینالمللی، نامزدی انتخابات را به دست آورد، این خط را شکست. اکنون، حزب جمهوری خواه در مسیر مبارزه برای نامزدی در سال 2024 ظاهر می شود که ممکن است نشان دهد که ظهور ترامپ به طور دائمی موازنه قدرت حزب را در سیاست خارجی تغییر داده است و به دوره طولانی بین المللی گرایی جمهوری خواه پایان می دهد. دوره ای که با پیروزی آیزنهاور آغاز شده بود.
🔸 ترامپ نشان می دهد که در دوره دوم ریاست جمهوری، احتمالاً در جهت انزواگرایانه و حمایت گرایانه پیش خواهد رفت. جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ، گفته است که او معتقد است که رئیسجمهور سابق آمریکا به خروج آمریکا از ناتو نزدیک شده است و اگر برای دور دوم انتخاب شود، احتمالا این کار را انجام خواهد داد. ترامپ در ویدئوی تبلیغاتی اخیر خود مطمئناً به این احتمال اشاره کرد که در آن اعلام کرد: "ما باید فرآیندی را که در دوره مدیریت من آغاز کردیم، برای ارزیابی اساسی هدف ناتو و ماموریت ناتو به پایان برسانیم." ترامپ همچنین گفته است که یک برنامه چهار ساله را برای "تحریف تدریجی تمام واردات کالاهای اساسی چین، از لوازم الکترونیکی گرفته تا فولاد و داروها" اعمال خواهد کرد. این یک تغییر سخت در اقتصاد جهانی خواهد بود.
منبع:
https://www.cnn.com/2023/03/28/politics/gop-foreign-policy-debate-2024/index.html
@amniatemeli
40.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش هشتم آخر
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔺قدرت نرم در سیاست خارجی به مجموعهای از روشها و استراتژیهایی اطلاق میشود که در روابط بین المللی، به جای استفاده از قدرت نظامی یا اقتصادی، از قدرت فرهنگی، ارزشها، نظریهها، هنر، و فنون دیپلماسی نرم استفاده میکند.
🔸قدرت نرم در سیاست خارجی میتواند شامل روابط فرهنگی، هنری، آموزشی، تبلیغاتی، ورزشی، علمی و تکنولوژی باشد. برای مثال، تبلیغات، سینما و هنر میتواند به عنوان ابزاری برای تبلیغ نام کشور و بهبود تصویر این کشور در دید دیگران استفاده شود. همچنین، برگزاری کنفرانسهای علمی و فرهنگی و شرکت در رویدادهای ورزشی بینالمللی نیز میتواند به ارتقای جایگاه و تصویر کشور کمک کند.
🔹استفاده از قدرت نرم در سیاست خارجی میتواند به کاهش تنشها و اختلافات بین کشورها و ایجاد روابط صلحآمیز و مثبت میان آنها کمک کند. همچنین، این روش میتواند هزینههای اقتصادی و انسانی که با استفاده از قدرت نظامی و اقتصادی برای حل مشکلات بین المللی همراه است، کاهش دهد.
@amniatemeli
✅کتاب حضور چین در خاورمیانه
🔺نوشته پروفسور انوشیروان احتشامی و نیو هورش
استادان روابط بین الملل دانشکده دولت و امور بین الملل دانشگاه دورهام انگلستان
🔸ابتکار"یک کمربند، یک جاده" رئیس جمهور چین شی جین پینگ (OBOR) که به عنوان تلاشی برای احیاو گسترش تجارت چین در نظر گرفته شده است تا پیوندهای اقتصادی غرب آسیا با چین را از طریق پروژه های زیرساختی جاه طلبانه تقویت کند.
🔹این کتاب به بررسی مفاهیم OBOR و AIIB برای خاورمیانه/غرب آسیا میپردازد و به تعدادی از سوالات استراتژیک کلیدی ناشی از ابتکارات جدید چین میپردازد.
@amniatemeli
🔻از دیدگاه فریدمن، طرفداران "گیبرادنایا ویانا" یا همان «جنگ ترکیبی روسی» معتقدند که؛هدف اصلی این نوع جنگ، اجتناب از میدان نبرد سنتی و نابودی دشمن از طریق ترکیبی از روش های اثرگذار همچون «ایدئولوژیک، اطلاعاتی، مالی، سیاسی و اقتصادی» است که تار و پود جامعه را متلاشی می کند و منجر به فروپاشی درونی آن بدون هرگونه جنگ سخت می شود.
@amniatemeli